ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Νέα Ευρωλίγκα, «αιώνιο» ενδιαφέρον

Νέα Ευρωλίγκα, «αιώνιο» ενδιαφέρον 

6/7/2012

Νέα Ευρωλίγκα, «αιώνιο» ενδιαφέρον
Κληρώνει στις 13:00 (Novasports και live από το www.sport-fm.gr) για την Ευρωλίγκα της νέας περιόδου, που θα έχει ανανεωμένη μορφή, αλλά σταθερή την παρουσία των δύο «αιωνίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Τι καινούριο φέρνει η νέα διοργάνωση; Αφενός μεν οι αγώνες δεν θα διεξάγονται πλέον Τετάρτη και Πέμπτη, αλλά Πέμπτη και Παρασκευή. Αφετέρου, μετά την πρώτη φάση που θα έχει την ίδια δομή με τα προηγούμενα χρόνια (τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων), το Top 16 αλλάζει μορφή. Αντί τεσσάρων ομίλων των τεσσάρων ομάδων, θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων. Κάθε ομάδα θα δίνει 14 ματς (7 εντός και ισάριθμα εκτός, ενώ ως πέρυσι έδιναν 3 και 3), με τις τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ να περνούν στα προημιτελικά. Εκεί ο πρώτος του ενός γκρουπ θα παίζει με τον τέταρτο του άλλου και ο δεύτερος με τον τρίτο σε μία σειρά που θα κρίνεται στις τρεις νίκες. Το φετινό Final 4, όπως κι αυτό του 2014, θα γίνει στο Λονδίνο.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με την Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι, δηλαδή θα αντιμετωπίσουν στην πρώτη φάση των ομίλων πέντε θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες. Σημειώνεται πως στην πρώτη φάση δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο γκρουπ ομάδες από την ίδια χώρα. Παράλληλα, οι δύο ελληνικές ομάδες, αλλά κι όσες από την ίδια χώρα εδρεύουν στην ίδια πόλη, θα παίζουν εναλλάξ εντός έδρας. Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ: Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Ολυμπιακός (Ελλάδα), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Παναθηναϊκός (Ελλάδα).
2ο Γκρουπ: Σιένα (Ιταλία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία).
3ο Γκρουπ: Χίμκι Μόσχας (Ρωσία), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Αναντολού Εφές (Τουρκία).
4ο Γκρουπ: Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία).
5ο Γκρουπ: Πρόκομ (Πολωνία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Μπάμπεργκ (Γερμανία), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία).
6ο Γκρουπ: Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Σαλόν Σαονέ (Γαλλία), ομάδα προκριματικών.

Πριν την κλήρωση των ομίλων, θα γίνει αυτή των προκριματικών. Οκτώ ομάδες θα λάβουν μέρος στο μίνι τουρνουά που θα περιλαμβάνει νοκ άουτ αγώνες και θα διεξαχθεί στο Ντέζιο της Ιταλίας. Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο είναι Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) και Καντού (Ιταλία), στο δεύτερο Νίμπουρκ (Τσεχία) και Λε Μαν (Γαλλία), στο τρίτο BC Ντόνετσκ (Ουκρανία) και Οστάνδη (Βέλγιο) και στο τέταρτο Ουλμ (Γερμανία) και Λουκόιλ Σόφιας (Βουλγαρία).

Υπάρχει και το Eurocup

Με μία ελληνική συμμετοχή, αυτή του Πανιωνίου, κι όχι του Κολοσσού που αποσύρθηκε, θα γίνει η κλήρωση του Eurocup, το οποίο επίσης περιλαμβάνει αλλαγές. Φέτος δεν προβλέπεται Final 4 ή Final 8, αλλά ένας μονός τελικός και οι ημιτελικοί θα είναι διπλά παιχνίδια. Παράλληλα καταργούνται τα προκριματικά και στις 25 ομάδες που προκρίνονται απευθείας στους ομίλους, θα προστεθούν οι επτά των προκριματικών της Ευρωλίγκας που δεν θα πάρουν το ένα εισιτήριο για τους ομίλους.

Οι συμμετέχουσες ομάδες είναι: Πανιώνιος (Ελλάδα), Άρτλαντ Ντράγκονς, Βίρτσμπουργκ (Γερμανία), Αζόβμας (Ουκρανία), Σάσαρι (Ιταλία), Μπάνβιτ, Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Σολέ, Ορλεάν (Γαλλία), Ζαστάλ, Τρεφλ Σόποτ (Πολωνία), Ερυθρός Αστέρας Σερβία), Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), Ντεν Μπος (Ολλανδία), Μπιλμπάο, Λαγκούν Άρο, Βαλένθια (Ισπανία), Χαποέλ Μιγκντάλ (Ισραήλ), Τσιμπόνα (Κροατία), Λοκομοτίβ Κουμπάν, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, Τριούμφ (Ρωσία), Ρουντούπις (Λιθουανία), Ρίγα (Λετονία).


www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου