ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

«Ερωτηματικά για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης»

«Ερωτηματικά για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης» 

5/7/2012

«Ερωτηματικά για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης» Ο Γ.Μοροζίνης με τον Στ. Ψωμιάδη
Με κοινή τους δήλωση το βράδυ της Τετάρτης στο www.sport-fm.gr, οι δικηγόροι του προφυλακισθέντα, Σταύρου Ψωμιάδη, Γιάννης Μοροζίνης και Άγγελος Πάρσαλης, μιλούν για «εκβιασμό» και «απροκάλυπτη έμμεση πίεση» προς «συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργό» και αφήνουν αιχμές για την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των κ.κ. Μοροζίνη και Πάρσαλη:

«Η άσκηση ποινικής δίωξης χωρίς να περατωθεί η διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, η έκδοση εντάλματος σύλληψης πριν την απολογία και η κατά τα φαινόμενα προαποφασισμένη προσωρινή κράτηση του Σταύρου Ψωμιάδη, στον οποίο η νεοπαγής δικονομική μεθόδευση της έκδοσης απευθείας εντάλματος σύλληψης με παράκαμψη της προκαταρκτικής εξέτασης και συνεπώς της δυνατότητάς του υπόπτου να απαντήσει στην κατηγορία έχοντας τον χρόνο και τις αναγκαίες ευκολίες, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του ανθρώπου, δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου και πλείστα ερωτηματικά για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Όταν, στις 11/6/2012 αλλά και προγενέστερα “εκβιάζεται” η δικαιοσύνη από άστοχες παρεμβάσεις του νομικού εκπροσώπου της ΠΑΕ ΑΕΚ και την 12/6/2012 κατατίθεται πόρισμα με συνοπτικές διαδικασίες από συγκεκριμένη Εισαγγελική λειτουργό.

Όταν, 13/6/2012 δέχεται απροκάλυπτα ωμή, έμμεση πίεση και πάλι από τον ίδιο εκπρόσωπο και την 14/6/2012 ασκεί ποινική δίωξη.

Όταν, 18/6/2012 ανατίθεται ογκωδέστατη δικογραφία σε συγκεκριμένη ανακρίτρια και την 26/6/2012 περατούται η ανακριτική διαδικασία και η έρευνα και αποστέλλεται κλήση σε απολογία, συνοδευόμενη από ένταλμα σύλληψης!

Τότε….!!! ποιες και πόσες αμφιβολίες καταλείπονται για την αμερόληπτη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη;;;

Με την πεποίθηση ότι ουδέν εισαγγελικό πόρισμα και καμία δικαστική κρίση δεν δύναται να διεκδικεί δάφνες εγκυρότητας χωρίς να έχει ακουστεί (ουσιαστικά) ο κατηγορούμενος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Σταύρου Ψωμιάδη
Άγγελος Πάρσαλης, Γιάννης Μοροζίνης
».



www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου