ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 Διαφορα απο SUPER LEAGUE

7/7/2012

Διπλό ισπανικό «deal»

Διπλό ισπανικό «deal»
Την μεταγραφική της ενίσχυση συνεχίζει η Βέροια εν όψει της νέας περιόδου στη Σούπερ Λίγκα. Η «βασίλισσα του Βορρά» απέκτησε δύο Ισπανούς για τη μεσοεπιθετική γραμμή της και πιο συγκεκριμένα, οι Γκιγιέρμο Μορένο Μέντεζ και Κάρλος Μενέντεζ αποτελούν από το Σάββατο τις νέες προσθήκες του συλλόγου.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές προέρχονται από την Σπόρτινγκ Χιχόν Β, με τον πρώτο να αγωνίζεται στην επιθετική γραμμή, ενώ ο δεύτερος στη μεσαία γραμμή. Ο Γκιγιέρμο τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 17 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 4 γκολ. Ο Καρλίνος, από την άλλη είχε μεγαλύτερη συνεισφορά την περασμένη σεζόν, έχοντας συμμετάσχει σε 35 αγώνες του δεύτερου τη τάξει ισπανικού πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βέροια:

"Η ΠΑΕ Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του 25χρονου Ισπανού επιθετικού Γκιγιέρμο Μορένο Μέντεζ που αγωνιζόταν στην Ισπανική Σπόρτιγκ Χιχόν Β΄ και του επίσης 25χρονου Ισπανού μέσου Κάρλος Μενέντεζ (Καρλίνιο) από την ίδια ομάδα". 

«Είναι μεγάλη ευκαιρία…»

«Είναι μεγάλη ευκαιρία…» 
Η καλή χρονιά που έκανε με την Καλλιθέα στην Football League, εξαργυρώθηκε με την μεταγραφή του στον Πανθρακικό… της Σούπερ Λίγκας. Ο λόγος για τον Ηλία Μιχαλόπουλο, ο οποίος μίλησε στο sport-fm.gr για τη νέα πρόκληση της καριέρας του αλλά και για την επιστροφή του στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον νέο του προπονητή, Σάββα Παντελίδη και τη… συγκυρία που τους έφερε στον ίδιο σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο sport-fm.gr:

«Είναι μια νέα σελίδα στην καριέρα μου, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτησή μου. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα όσα είδα και άκουσα από τους ανθρώπους της ομάδας αλλά και από τον τρόπο που με προσέγγισαν. Εγώ ήθελα να αγωνιστώ σε μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας και ο Πανθρακικός πληροί όλες τις προϋποθέσεις», τόνισε αρχικά ο Μιχαλόπουλος.

«Με τον κ. Παντελίδη μίλησε από την αρχή και μου είπε πως θέλει να πάω στην ομάδα του. Μάλιστα, είχα και πέρσι πρόταση από την συγκεκριμένη ομάδα, όμως τότε η περίπτωση δεν προχώρησε και πήγα στην Καλλιθέα. Τελικά ήρθαν έτσι τα πράγματα και θα συνεργαστώ με τον κ. Παντελίδη, τον οποίο εκτιμώ», σχολίασε για τον Έλληνα τεχνικό.

Για την χρονιά που ξεκινάει και θα βρει τον Πανθρακικό στην Σούπερ Λίγκα, τόνισε: «Είναι μια δύσκολη χρονιά. Είναι λίγο περίεργη έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην Ελλάδα. Όλες οι ομάδες θα έχουν αποδυναμωθεί, ενώ θα δοθεί και βάρος σε νέα παιδιά σε ηλικία. Εμείς θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε την παραμονή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και από εκεί και πέρα να δούμε αν μπορούμε να καταφέρουμε κάτι παραπάνω. Όσο για μένα θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα και να προσφέρω αλλά και να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν».

Τέλος, ερωτηθείς για το νέο πρωτάθλημα, είπε: «Θα είναι δύσκολο για όλους. Λόγο των πολλών προβλημάτων με τις αδειοδοτήσεις, θεωρώ πως θα κλείσει η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρία. Σίγουρα, αυτές που μπορούσαν και έκαναν μεταγραφές έχουν πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες, όμως είναι και μια ευκαιρία να βγουν νέα παιδιά που αργότερα θα στελεχώσουν είτε τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, είτε και την Εθνική μας ομάδα».

«Μόνο συμπτωματική δεν ήταν η αναστάτωση»

«Μόνο συμπτωματική δεν ήταν η αναστάτωση» 
«Αιχμές» σε άτομα που προσπαθούν αναστατώσουν την ομάδα, αλλά και να διαπομπεύσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη, άφησε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ηπειρώτικη ΠΑΕ.

Μάλιστα, σε αυτή διευκρινίζεται πως το θέμα που βγήκε στην «επιφάνεια» δεν είναι τόσο σοβαρό όσο μερικοί το παρουσίασαν και θα τακτοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, πιστεύοντας ότι μόνο συμπτωματική δεν ήταν η σημερινή αναστάτωση, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιοι, με αφορμή την απαίτηση οφειλών της ομάδας προς την επιτροπή σταδίων, δηλώνει τα εξής:

Για την διευθέτηση της οφειλής, που αφορά κυρίως παλαιότερες διοικήσεις της ομάδας, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, όμως η υπόθεση, λόγω αναβολών (η τελευταία στις 3-5-2012 λόγω εκλογών) δεν έχει ακόμη εκδικασθεί, κάτι το οποίο είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Παρ όλα αυτά, «κάποιοι», θεώρησαν σκόπιμο και προφανέστατα για τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων, να προσφύγουν ακόμα και στη μέθοδο της διαπόμπευσης, στο πρόσωπο του προέδρου μας, ώστε να επιτύχουν την «αναγκαστική» τακτοποίηση της όποιας οφειλής. 


«ΑΕΚ είμαστε, διάβολε»!

«ΑΕΚ είμαστε, διάβολε»!
Πεισματικά ασυμβίβαστος με το ενδεχόμενο να παρουσιάσει μια ΑΕΚ που δεν θα τιμά το όνομα και την ιστορία της παραμένει ο Βαγγέλης Βλάχος!

Ο προπονητής της «Ένωσης» συνεχίζει να δείχνει πεπεισμένος πως -παρά τα τεράστια προβλήματα- θα φτιαχτεί μια ομάδα που θα φτύνεις αίμα για να τη λυγίσεις.

Διότι «ΑΕΚ είμαστε, διάβολε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν σκύψει το κεφάλι στην προσφορά του Γεωργέα και εκφράσει την ανυπομονησία για επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Βλάχος στη «Real News»

Για τις δοκιμές νεαρών παικτών: «Σκεφτόμαστε να το καθιερώσουμε αυτό, σε μηνιαία, αλλά και εβδομαδιαία αν γίνεται, βάση. Οι συνεργάτες μου θα διαλέγουν ό,τι καλύτερο βρίσκουν σ' όλη την Ελλάδα και θα τους συγκεντρώνουμε εδώ. Είμαστε χώρα με πολύ ταλέντο και είναι αδιανόητο να κυριαρχούν οι ξένοι στις ομάδες. Όσο θα είμαι εγώ εδώ, θα δίνω ευκαιρίες στα πιτσιρίκια να μου αποδείξουν ότι μπορούν να φορέσουν αυτήν τη φανέλα. Δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω ακόμη και 14χρονα, φτάνει να το λέει η καρδιά τους.

Για να είμαι ξεκάθαρος όμως, οι πάντες θα φτύσουν αίμα μέχρι να φτάσουμε στο ιδανικό. Εδώ είναι ΑΕΚ, θα τους πω. Που θα πει ομάδα σπουδαία, με ιστορία, κύρος, φανέλα, έμβλημα και δυναμική που χάνεται στο βάθος των χρόνων. Και που χρέος μας είναι να την ξανακάνουμε μεγάλη, χαρίζοντάς της τον σεβασμό που της πρέπει. Και την αλλοτινή, μοναδική της ταυτότητα»
.

Για την αποχή της ΑΕΚ από τους τίτλους και το πώς θα επιστρέψει σ’ αυτούς: «Είναι πολλά τα χρόνια χωρίς τίτλο. Και αν εξαιρέσεις το Κύπελλο με τον Χιμένεθ, είναι αδιανόητο η ΑΕΚ να μένει άτιτλη. Να υποσχεθώ θαύματα δεν το θέλω και δεν είναι του χαρακτήρα μου. Όμως στο πίσω μέρος του κεφαλιού όλων μας πρέπει να είναι το πρωτάθλημα, όσο άσχημα κι αν είναι τα οικονομικά. ΑΕΚ είμαστε, διάβολε!

Αυτό που λέω στον κόσμο είναι ότι θα σκύψουμε το κεφάλι και θα φτιάξουμε μια ομάδα που στόχο της θα έχει να κερδίζει παντού τους πάντες, μέσα-έξω. Θέλει δουλειά αυτό, σίγουρα. Μα την δουλειά εκείνος που έχει φιλοδοξίες και φιλότιμο δεν την φοβάται, δεν πρέπει να την φοβάται. Και με πιτσιρίκια γίνεται προκοπή, με ό,τι τελοσπάντων έχω στα χέρια μου. Ξέρω που ήρθα, ξέρω τις δυσκολίες και σου λέω πως ό,τι κι αν γίνει, θα φύγω τελευταίος. Εχω ανεξάντλητες αντοχές»
.

Για την αποχώρηση του Νίκου Γεωργέα: «Πρέπει όλοι να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στον Νικόλα για την προσφορά του. Τον τιμώ και η διοίκηση ξέρει την γνώμη μου γι' αυτόν. Όσα πολλά έδωσε στην ομάδα τόσα χρόνια έχουν αξιολογηθεί και δεν θα τον ξεχάσει κανένας μας. Μα τα χέρια μας είναι δεμένα. Τόσο στις μεταγραφές, όσο και στις ανανεώσεις, λίγα είναι εκείνα που μπορούμε να κάνουμε. Θα πω, πάντως, ότι αν ο Γεωργέας το θελήσει, θα κλείσει εδώ την καριέρα του, ενώ και μελλοντικά θα βοηθήσει από άλλο πόστο. Στο χέρι του είναι να το αποφασίσει».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Μπορεί να περνάμε δύσκολα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πράξουμε ό,τι είναι εφικτό για να δυναμώσουμε. Θέλω οπωσδήποτε έναν κεντρικό αμυντικό, μακάρι και δύο. Σίγουρα έναν στο κέντρο και έναν στην επίθεση. Θέλω να παίζουμε 4-3-3 και 4-2-3-1. Όμως, αν θες την γνώμη μου, οι παίκτες είναι αυτοί που κάνουν το σύστημα, ανάλογα με τα εργαλεία που έχεις πορεύεσαι.

Θέλω 25 παίκτες και 3 τερματοφύλακες, φτάνουν και περισσεύουν νομίζω. Θα είμαστε οικογένεια και αυτό που πρέπει ο καθένας μας να σκέφτεται είναι τα 20 ευρώ που δίνει ο κόσμος μας σε δύσκολη εποχή για να βοηθήσει. Όλοι και πρώτος εγώ. Που ούτε πλούσιος είμαι, ούτε βλέπω αυτή την ομάδα ως μέσο για να βγάλω φράγκα ή να φτιάξω όνομα. Από την στιγμή που με κάλεσε ο Θωμάς, ήμουν προπονητής της. Αυτόματα. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Ούτε που ρώτησα για συμβόλαια και τέτοια, έχω εμπιστοσύνη»
.

Για την πώληση του Κλωναρίδη: «Υπέρ των πωλήσεων δεν είμαι, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Αν δεν έφευγε ο Κλωναρίδης, δεν θα πληρώναμε, για παράδειγμα, την εφορία. Είναι τραγικό αυτό, μα είναι και η αλήθεια. Κατά κάποιο τρόπο, μας έσωσε με την μεταγραφή του, μας έδωσε ανάσα σε κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να βλέπουμε το δάσος και όχι το δέντρο. Πάντως, όποιος κι αν φεύγει, όποιος κι αν έρχεται, τίποτα και κανένας δεν θα μπαίνει πάνω από την ΑΕΚ. Η επιβίωσή της είναι το παν για όλους μας. Κι ας φάμε σφαλιάρες στην αρχή. Το θέμα είναι να δείξουμε σε όλους πως δεν είμαστε σκορποχώρι και ότι οποιοσδήποτε θα χρειάζεται να χύνει κιλά ιδρώτα μέχρι να μας κάμψει. Αν μας κάμψει».

Για τον ηγέτη της νέας ομάδας: «Ο νέος ηγέτης της ομάδας μπορεί να 'ναι και πιτσιρικάς. Στο γήπεδο φαίνεται ο αρχηγός, όχι στο όνομα και στα χρόνια. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Προκαλώ τον κάθε παίκτη να δείξει στην πράξη πόσο μπορεί να βοηθήσει. Και εγώ θα είμαι στο πλευρό του. Το έχω αποφασίσει, όπως κι αν πάει το πράγμα, θα αφήσω κληρονομιά πίσω μου. Ποδοσφαιριστές που θα αγαπούν την ομάδα, με ταλέντο και ήθος».

Για τη δική του οικονομική συνεισφορά στην ΑΕΚ: «Την AEK την στήριξα με κάθε τρόπο. Ακόμη και χρήματα έχω δώσει, και με τους Supporters και μετά, αλλά δεν μ’ αρέσει η επίδειξη. Φτάνει που το ξέρω εγώ. Και καθημερινά ψήνω φίλους και γνωστούς να αγοράσουν διαρκείας. Μια τελευταία κουβέντα. Μακάρι να γυρίσουμε γρήγορα σπίτι μας. Στην Νέα Φιλαδέλφεια. Τι καλύτερο από ένα γήπεδο-κλουβί; Και τότε θα μπορούμε να μιλάμε διαφορετικά με τους επίδοξους κατακτητές του τίτλου».

Τρέξιμο και πάλι τρέξιμο

Τρέξιμο και πάλι τρέξιμο
Πολλά ήταν τα χιλιόμετρα που έτρεξαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη σημερινή (07/07) προπόνηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Μάλιστα, ένας ποδοσφαιριστής όταν τελείωσε το πρόγραμμα είπε σε κάποιον συμπαίκτη του «αφού τελειώσαμε με το σημερινό…».

Ο Γιώργος Δώνης έβαλε τους παίκτες του να τρέξουν, ενώ οι τερματοφύλακες είχαν τις δικές τους δυσκολίες με κάποιες ενδιαφέρουσες ασκήσεις.

Το πρωινό πρόγραμμα αφοσιώνεται στη φυσική κατάσταση, ενώ το απόγευμα θα δοθεί έμφαση στην τακτική και το ποδόσφαιρο ή οικογενειακό διπλό.

Όταν τελείωσε η προπόνηση ο Έλληνας τεχνικός μάζεψε τους Αθανασιάδη, Παπάζογλου, Γιάννου και Πέλκα.

Ο τελευταίος πολύ ταλαντούχος έπαιζε ως μεσοεπιθετικός στην Β΄ομάδα, όμως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Δύο ακόμη για την Κέρκυρα

Δύο ακόμη για την Κέρκυρα
Με γρήγορους ρυθμούς - πλέον- η Κέρκυρα καλύπτει τα κενά στο ρόστερ της. Μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του Δημήτρη Κοντοδήμου για δύο χρόνια, οι Φαίακες ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ανδρέα Βασιλόγιαννη.

Ο 21χρονος μέσος -πρώην παίκτης του Ολυμπιακού- ταξίδεψε στο νησί του Ιονίου μαζί με τον μάνατζερ του, Ίλια Ίβιτς και υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ακόμη, τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Παναγιώτη Σταμόγιαννου, ο οποίος τα έχει βρει σε όλα με την Κέρκυρα.

Στους Φαίακες όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει ο Γιάντσης, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Λιπάντζη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και ο Ηλίας Ιώαννου.

Ο λόγος της απουσίας Μώραλη

Ο λόγος της απουσίας Μώραλη
Εντύπωση έχει προκαλέσει η απουσία του Γιάννη Μώραλη από την πρώτη του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν αλλά και την παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας. Ο λόγος όμως που ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ δεν έδωσε το «παρών» δεν είναι άλλος από τις ετοιμασίες για την βάφτιση του γιού του που γίνεται σήμερα στην Κρήτη.

Ο Γιάννης Μώραλης μέχρι τώρα ήταν «παρών» σε κάθε εκδήλωση των Πειραιωτών, είτε εντός αγωνιστικών χώρων είτε εκτός. Στις δύο πρώτες όμως φετινές, δηλαδή την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας αλλά και την παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων, δεν εμφανίστηκε.

Ο λόγος όμως είναι οικογενειακός και απλός. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, τις προηγούμενες μέρες είχε ρίξει το βάρος του στις ετοιμασίες για την βάφτιση του γιού του που θα ονομαστεί Πέτρος και θα γίνει σήμερα στην Κρήτη.

Ο… μικρός Μώραλης, λοιπόν, ήταν ο λόγος που το μέλος της διοίκησης των «ερυθρόλευκων» δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις εκδηλώσεις της ομάδας ως τώρα. Το δεδομένο είναι ότι στο εξής θα επιστρέψει στην… βάση του και θα σηκώσει ξανά «μανίκια» για δουλειά.

Αθανασιάδης: «Είμαι έτοιμος…»

Αθανασιάδης: «Είμαι έτοιμος…»
Σίγουρος ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από εκείνον μετά τις περσινές του εμφανίσεις εμφανίστηκε ο Στέφανος Αθανασιάδης, μιλώντας στη SportDay. «Το ξέρω και το περιμένω και είμαι έτοιμος γι' αυτό», τόνισε ο διεθνής επιθετικός. Επίσης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η ομάδα θα είναι έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι στο Europa League. «Θα είμαστε έτοιμοι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το πιστεύω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης στη SportDay

Η σεζόν που πέρασε τι αίσθηση σου άφησε;

«Για εμένα ήταν μία καλή χρονιά, αφού ήταν και η πρώτη όπου είχα τόσες πολλές συμμετοχές. Πιστεύω ότι αντεπεξήλθα σε ό,τι μου ζήτησε ο προπονητής».

Μετά τα όσα πέτυχες πέρυσι, μήπως μεγαλώνουν πλέον και οι ευθύνες σου;

«Σίγουρα θα έχω περισσότερες ευθύνες, από εκεί και πέρα όμως και ο κόσμος θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμένα. Το ξέρω και το περιμένω και είμαι έτοιμος γι' αυτό».

Φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει φέτος ένα διαφορετικό σύστημα, όπως το 4-4-2. Θα προλάβετε να το αφομοιώσετε μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν;

«Θα είμαστε έτοιμοι στο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το πιστεύω. Από εκεί και πέρα αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δεν το ξέρουμε το σύστημα και γι' αυτό θα το δουλέψουμε εδώ αρκετές ημέρες».

Ξέρεις ότι τα διαρκείας δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Σκέφτεσαι ότι φέτος θα παίζεις σε άδειο γήπεδο;

«Οχι. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θα μας αφήσει και δεν θα μας στηρίξει. Σε αυτούς στηρίζεται ο ΠΑΟΚ και αν αυτοί δεν είναι κοντά στην ομάδα, τότε και η ομάδα δεν θα είναι καλά».

Νιώθεις ότι ο ΠΑΟΚ πέρυσι έπαιζε με μεγάλη αφέλεια; Συνολικά ως ομάδα, αλλά και εσείς;

«Αυτό που εγώ θέλω να πω για πέρυσι είναι ότι πολλές φορές μπαίναμε στο γήπεδο και δεν ξέραμε τι θέλαμε από το παιχνίδι. Εγινε πολλές φορές και ήταν πολύ άσχημο για μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Και ο προπονητής και οι παίκτες σαφώς και πρέπει να έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης».

Συμφωνία για Αρκούδα

Συμφωνία για Αρκούδα 
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Χρήστου Αρκούδα φαίνεται ότι βρίσκεται ο Άρης.

Ο Μάκης Κατσαβάκης γνωρίζει τον 22χρονο αμυντικό και οι Θεσσαλονικείς έχουν έρθει ήδη σε καταρχήν συμφωνία με τους ανθρώπους της Καλλιθέας.

Ο νεαρός παίκτης αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και φέτος είχε 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Προέρχεται από τις ακαδημίες της Καλλιθέας, όπου αγωνίζεται σε όλη την καριέρα του, εκτός από ένα χρόνο που έκανε το «αγροτικό» του στη Θήβα. Και ο Αρκούδας αποτελεί εναλλακτική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας.

Την ίδια ώρα, οι «κίτρινοι» εξετάζουν την περίπτωση του Ανδρέα Ηρακλή, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις ως εναλλακτική επιλογή, μια και αγωνίζεται τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικός μέσος.

Ελευθερόπουλος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά»

Ελευθερόπουλος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά» 
Γενναίο χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μιλώντας στη SportDay. «Αν είναι κάτι απλό που δεν το φοβάσαι, πολύ εύκολα το κάνεις. Αν το φοβάσαι και το κάνεις, είσαι γενναίος. Αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή μου», τόνισε για την απόφασή του να ασχοληθεί με την προπονητική και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου. «Ήθελα να δουλέψω κατευθείαν στη Super League και όχι μικρότερη κατηγορία», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στη SportDay

Πώς προέκυψε να αναλάβετε προπονητής στον Πανιώνιο;

«Εκεί έκλεισα την ποδοσφαιρική καριέρα μου, οπότε ξεκινάμε από θέματα νοοτροπίας. Στον Πανιώνιο εκτίμησαν αυτό που είμαι σαν άνθρωπος. Ηθελα τα χρόνια που έζησα στην Ιταλία να τους τα μεταφέρω, και από εκεί και πέρα ο καθένας να διαβεί τον δρόμο που νομίζει καλύτερα. Ο δρόμος είναι ένας. Τον έχω κάνει οκτώ χρόνια στον Ολυμπιακό και σχεδόν έξι χρόνια στο Καμπιονάτο. Στην Ιταλία δεν έχει σημασία αν είσαι στη Μίλαν, στη Ρόμα ή στη Σιένα. Οταν είσαι στη Serie A το επίπεδο είναι υψηλότατο».

Ησασταν ο τελευταίος άνθρωπος που περίμενε να ακούσει ο κόσμος του Πανιωνίου...

«Το μοντέλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δείχνει ότι οι ευρωπαϊκές ομάδες εμπιστεύονται νέους προπονητές. Η Μπαρτσελόνα αυτό έκανε με τον Πέπε Γκουαρντιόλα, το ίδιο συμβαίνει σε Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι και αλλού. Προτιμούν οι προπονητές να είναι νέοι, κοντά στον ποδοσφαιριστή, να διαθέτουν νέες αντιλήψεις, χωρίς αυτό να ακυρώνει ή να μειώνει τους παλιότερους συναδέλφους. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και θα αλλάζει σε καθημερινή βάση».

Το ότι καλείστε να κολυμπήσετε απευθείας στα βαθιά δεν σας γεμίζει επιπλέον άγχος;

«Οχι βέβαια. Ισα ίσα που ήθελα κατευθείαν Super League και όχι μικρότερη κατηγορία! Οπως δεν ήθελα να δουλέψω με μικρούς, την U-20. Οι αντιλήψεις που έχω για το ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε για μικρούς ούτε για Football League και Football League 2! Αυτή τη στιγμή...».

Γυμναστής τερματοφυλάκων σας πέρασε από το μυαλό;

«Ποτέ! Δεν θέλω καν να ασχοληθώ με τερματοφύλακες! Λατρεύω το ποδόσφαιρο συνολικά. Νομίζω ότι πολύ γρήγορα βρήκα την απάντηση στο τι θέλω να κάνω. Οπως ήξερα ότι θέλω να γίνω τερματοφύλακας από πάρα πολύ μικρός, έτσι συνειδητοποίησα ότι θέλω να γίνω και προπονητής».

Πότε συνέβη αυτό;

«Το είχα χρόνια στο μυαλό μου. Από την Ιταλία και μετέπειτα. Είτε έπαιζα ως βασικός είτε ως αναπληρωματικός. Δεν είχα τέτοια προβλήματα. Συνέχεια ρωτούσα "γιατί αυτό;", "γιατί εκείνο;", έγραφα τις προπονήσεις, τα πάντα».

Φοβάστε μην «καείτε» ως προπονητής;

«Κατ' αρχάς ο φόβος γεννάει τους γενναίους! Τι εννοώ; Αν είναι κάτι απλό που δεν το φοβάσαι, πολύ εύκολα το κάνεις. Αν το φοβάσαι και το κάνεις, είσαι γενναίος. Αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή μου. Δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά. Δηλαδή, αν ο Νίκος Καζαντζάκης ήθελε να γράψουν στον τάφο του "δεν φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος", εμένα για το συγκεκριμένο ισχύει "δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά"».

Πόσες μεταγραφές θα γίνουν ακόμη;

«Αλλη μία, στην παρούσα φάση. Ενας σέντερ φορ για να πλαισιώσει τον Χρήστο Αραβίδη στην επίθεση. Και έτσι θα πορευθούμε μέχρι τα φιλικά του Αυγούστου, και εκεί θα δούμε τι ανάγκες θα προκύψουν».

Μία συν μία…

Μία συν μία…
Λιγοστά κομμάτια απομένουν για να συμπληρωθεί το παζλ του νέου Παναθηναϊκού. Μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών των Πίντο, Βελάσκες (αμυντικοί), Σο (αμυντικό χαφ) και Σισόκο (ακραίος επιθετικός), την ανανέωση του συμβολαίου του Σπυρόπουλου και τις αναπροσαρμογές στις συμφωνίες με Μπουμσόνγκ και Κατσουράνη, οι «πράσινοι» έχουν λιγοστές εκκρεμότητες στο ρόστερ.

Στόχος είναι να αποκτηθεί σίγουρα ένας σέντερ φορ περιοχής (έχει εντοπιστεί μία καλή περίπτωση από το εξωτερικό), ενώ θα γίνει και μία προσθήκη μεσοεπιθετικού εφόσον δεν παραμείνει ο Κουίνσι. Ο Γκανέζος μέσος επρόκειτο χθες αργά το βράδυ να είχε επαφή με τον μάνατζέρ του και η διοίκηση περιμένει την απάντησή του, τη στιγμή που έχει ουσιαστικά εξασφαλιστεί η συγκατάθεση της Αλ Σαντ για νέο δανεισμό του. Στον παίκτη προσφέρεται συμβόλαιο με 500.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς τα μπόνους, ενώ ο ίδιος φέρεται να επιθυμεί πάγιες αποδοχές 600.000 ευρώ. Το θέμα πιθανώς να κλείσει και σήμερα. Από εκεί και πέρα, αύριο θα γίνει συνάντηση με τον Γιώργο Καραγκούνη και υπάρχει αισιοδοξία πως θα ανανεώσει το συμβόλαιό του για να ολοκληρώσει την καριέρα του στο «τριφύλλι».

Ακομα δεν ηρθε...τραυματιστηκε !


Σοκ με τον Πάπε Σο, ο οποίος πρόλαβε να τραυματιστεί και χάνει την προετοιμασία, αλλά και τα τέσσερα φιλικά του Παναθηναϊκού, ενώ είναι αμφίβολος και για τα προκριματικά ματς του Champions League.
Ο 27χρονος Σενεγαλέζος αμυντικός δεν πρόλαβε καλά – καλά να φορέσει τη φανέλα με το Τριφύλλι και μένει εκτός για τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, ίσως και τρεις.
Το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και να χάσει και τα τέσσερα φιλικά της ομάδας, αν και θα βρεθεί στο Σάλτσμπουργκ.
Ωστόσο, επειδή το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού για την γ΄ προκριματική φάση του Champions League υπολογίζεται στις 31/7 ή 1/8, είναι πολύ πιθανό να μην συμπεριληφθεί στα πλάνα του Φερέιρα ως ανέτοιμος...

A.LEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου