ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 Διαφορα απο SUPER LEAGUE

7/7/2012

 

Τέσσερα θέματα ζητούν λύση 

Τέσσερα θέματα ζητούν λύση
Θέμα ακαταλληλόλητας για το γήπεδο των «Ζωσιμάδων» τίθεται, ύστερα από τον σχετικό έλεγχο που έκανε ο γεωπόνος της κεντρικής διαχείρισης των γηπέδων της Σούπερ Λίγκας και άφησε μία έκθεση με τέσσερις παρατηρήσεις που χρήζουν διόρθωσης.

Η πρώτη αφορά το πότισμα του γηπέδου, το οποίο κρίνεται ανεπαρκές και σε ακατάλληλες ώρες.

Η δεύτερη σημαντική παρατήρηση έχει να κάνει με την αλόγιστη και χωρίς προγραμματισμό χρήση του αγωνιστικού χώρου από αθλητές στίβου και παιδιά.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο, υπάρχουν αρκετές ανωμαλίες ή μη απόλυτες κλίσεις.

Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση, θα πρέπει να εκτιμηθεί η δυνατότητα μη καλής λειτουργίας του στραγγιστικού συστήματος του γηπέδου.


«Δένει» την άμυνα

«Δένει» την άμυνα
Οχυρώνει την άμυνά του ο Παναθηναϊκός, αφού μετά την απόκτηση του Αντρέ Πίντο, ακολουθεί αυτή του Χοσέ Βελάσκες, ενώ αναμένεται να υπογράψουν νέα συμβόλαια οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Νίκος Σπυρόπουλος.

Ο 22χρονος στόπερ από τη Βενεζουέλα ήρθε χθες στην Αθήνα και σήμερα θα υπογράψει για δύο ή τρία χρόνια. Θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή κι όχι ως δανεικός, καθώς τα δικαιώματά του ανήκουν στη Μινέρος της πατρίδας του. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητές του και περιμένει να δώσει… μάχη με τον Αντρέ Πίντο για τη θέση του παρτενέρ του Μπουμσόνγκ.

Ο «Μπουμ» αναμένεται να υπογράψει την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το καλοκαίρι του 2014 εισπράττοντας για το διάστημα αυτό 1,1 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, οι «πράσινοι» φαίνεται πως δεν θα αναζητήσουν αριστερό μπακ, αφού υπάρχει αισιοδοξία για την παραμονή του Νίκου Σπυρόπουλου. Η αρχική πρόταση για τριετές συμβόλαιο έναντι 250.000 το χρόνο δεν ικανοποιούσε τον παίκτη, που όμως δεν έχει βρει κάτι πολύ καλύτερο στην αγορά και φαίνεται πως κλίνει προς την παραμονή. Πιθανώς να γίνει ελαφρώς βελτιωμένη προσφορά στον παίκτη ή να του προταθεί μονοετές συμβόλαιο. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολλές οι πιθανότητες να ακολουθήσει την ομάδα στην αναχώρηση για την Αυστρία τη Δευτέρα. Αντίθετα, δεν βρέθηκε λύση για την αποδέσμευση του Γιούρκα Σεϊταρίδη και θα συμμετάσχει κανονικά στην προετοιμασία, παρότι δεν υπολογίζεται.

Εγκώμια για Βελάσκες
Ο Χάβι Γράθια ως προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ είχε συνεργαστεί με τον Χοσέ Βελάσκες κι έχει σχηματίσει καλή άποψη για την αξία του. «Είναι ένας δυναμικός αμυντικός. Έχει ιδιαίτερη επιθετικότητα στο παιχνίδι του. Είναι γρήγορος, αλλά όχι τόσο καλός με την μπάλα στα πόδια. Εξαιρετικό παιδί, έκανε προετοιμασία μαζί μας στη Βιγιαρεάλ. Ίσως για το ισπανικό πρωτάθλημα να μην ήταν τότε έτοιμος. Βέβαια, έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε. Μπορεί να έχει βελτιωθεί. Παίζει στο κέντρο της άμυνας, αλλά με τη δύναμή του είναι σε θέση, αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη ανασταλτικά, να αγωνιστεί και σαν αμυντικό χαφ», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός της Αλμερία.

Ο Ελιέσερ Πέρες της εφημερίδας «Ultimas Noticias» του Καράκας πρόσθεσε στη SportDay: «Είναι από τους καλύτερους παίκτες στη χώρα. Κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος. Παίζει ως στόπερ, αλλά ανταποκρίνεται άριστα και στο κέντρο ως αμυντικό χαφ. Έχει πολύ δυνατό δεξί πόδι. Είναι δυνατός και γρήγορος. Έχει πάθος στο παιχνίδι του και είναι ομαδικός παίκτης. Πήγε πολύ νέος στην Ισπανία και δεν προσαρμόστηκε γρήγορα. Είναι μεγάλη τιμή ένας παίκτης από τη Βενεζουέλα να παίζει σε έναν σύλλογο τόσο γνωστό όπως ο Παναθηναϊκός. Είναι διεθνής και είναι πλέον από τους βασικούς της εθνικής μας».


«Βλέπει» Ζέμαν ο ΠΑΟΚ

«Βλέπει» Ζέμαν ο ΠΑΟΚ
Την περίπτωση του Μαρτίν Ζέμαν εξετάζει ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η «Metrosport» γράφει ότι ο «ταλαντούχος αλλά και απείθαρχος» μεσοεπιθετικός απασχολεί την ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ο 23χρονος παίκτης έχει ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και, παρότι έχει ικανότητες, αυτό επηρεάζει την αγωνιστική του εικόνα.

Την περσινή σεζόν η Σπάρτα Πράγας, στην οποία ανήκει τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στην Άντμιρα Βάκερ και εκεί έπαιξε συνολικά σε 22 αγώνες (έχοντας ένα γκολ και τρεις ασίστ).

Το πιθανό κόστος της αγοράς του παίκτη ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο παίκτης αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, όπως ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ίσως να είναι ο παίκτης που έψαχνε ο Δώνης που θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στα δύο άκρα.

Εν τω μεταξύ, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία που θέλει τον ΠΑΟΚ να δοκιμάζει επί ολλανδικού εδάφους έναν Ευρωπαίο χαφ. Ακούγεται ότι ένας 25χρονος παίκτης θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία του «Δικεφάλου του Βορρά» με σκοπό να τον τσεκάρει από κοντά ο Δώνης και να κρίνει αν ταιριάζει στα πλάνα του.

Παρόλα αυτά, προτεραιότητα για τον ΠΑΟΚ αποτελεί η απόκτηση του παίκτη που θα έχει τη δυνατότητα να παίζει στα πλάγια, ίσως και να έχει ένα καλό αριστερό πόδι.


«Είμαι εδώ και συνεχίζω…»

«Είμαι εδώ και συνεχίζω…»
Καμία πρόθεση να καταθέσει τα όπλα παρότι η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τη σωτηρία της ΑΕΚ δεν έχει επιφέρει μέχρι στιγμής τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν έχει ο Θωμάς Μαύρος, όπως ξεκαθαρίζει στη SportDay. Ο θρύλος της «Ένωσης» καθιστά σαφές πως δεν υποχωρεί και θα συνεχίσει τον αγώνα τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου.

«Από τη φύση μου ποτέ δεν μπορώ να πω ότι είμαι ικανοποιημένος, αλλά είναι ευχάριστο πως ο κόσμος ανταποκρίνεται σε αυτή την προσπάθεια. Υπάρχει ενότητα και διάθεση να βρεθεί η λύση. Θα περιμένουμε και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα δούμε τι έχουμε κάνει», τόνισε ο Θωμάς Μαύρος και πρόσθεσε: «Είχα πει πως θα φύγω, αλλά στη συνέχεια δήλωσα πως ή μαζί θα σωθούμε ή μαζί θα πέσουμε. Είμαι εδώ και συνεχίζω. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα εξακολουθήσουμε να προσπαθούμε. Δεν κάνουμε σχέδια. Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου».

Μέχρι τώρα από τις πωλήσεις των διαρκείας και τις δηλώσεις συμμετοχής έχει συγκεντρωθεί περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Στις δηλώσεις συμμετοχής, με μίνιμουμ συμμετοχή 20 ευρώ, έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να βάλουν χρήματα μόλις 1.500 φίλοι της ΑΕΚ και το συγκεντρωθέν ποσό αγγίζει τις 95.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στα διαρκείας, έχουν πωληθεί πλέον περίπου 7.000. Από τη μέρα που ανέλαβε να ηγηθεί της προσπάθειας σωτηρίας ο Θωμάς Μαύρος, έχουν «φύγει» 4.750 κομμάτια.

Πιέζει ο Λεονάρντο
Ο Λεονάρντο ασκεί πιέσεις στην ΑΕΚ για να πάρει μεταγραφή στην Νταεγκού FC, ωστόσο η διοίκηση δεν ικανοποιείται από την πρόταση 150.000 ευρώ για δανεισμό και οψιόν αγοράς 1 εκατ. ευρώ που κάνουν οι Κορεάτες. Θα τον παραχωρούσε με «ενοίκιο» 500.000 ευρώ κι άλλα τόσα για οψιόν αγοράς ή έστω 300.000… μπροστά και 600.000 ευρώ μετά. Ο Βραζιλιάνος φέρεται διατεθειμένος ακόμη και να παίξει το χαρτί της προσφυγής για να πιέσει καταστάσεις, αλλά η διοίκηση της ΠΑΕ αν φτάσει σε αυτό το σημείο η υπόθεση, θα του καταβάλει 150.000 ευρώ για να χάσει το δικαίωμα προσφυγής. Όσον αφορά στις φήμες πως η Αλ Κορ του Κατάρ, που ανέλαβε πρόσφατα ο Λάζλο Μπόλονι, έκανε πρόταση 1 εκατ. ευρώ για τον Λεονάρντο, δεν επαληθεύονται.

Στο μεταξύ, εντείνεται η φημολογία πως επίκειται πώληση του Γρηγόρη Μάκου στη Γερμανία (Μόναχο 1860;).

Μπελάδες με προσφυγές
Ο Ανέστης Αργυρίου κατέθεσε προσφυγή διεκδικώντας 470.000 ευρώ και ο Βασίλης Τσιάρτας ήρθε σε επαφή μαζί του για να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Από την ΑΕΚ λεγόταν πως βρέθηκε η χρυσή τομή, αλλά αν ο παίκτης επιμείνει ή αν προκύψουν άλλες προσφυγές, θα τεθεί9 ζήτημα με τη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα. Άλλες 150.000 ευρώ από τη μεταγραφή του Κλωναρίδη στη Λιλ δόθηκαν για την οφειλή στον Ελ Χατζί Ντιούφ, ενώ σε νέα συμφωνία για το διακανονισμό των οφειλομένων απέναντί τους ήρθε η ΠΑΕ με τους Κωνσταντόπουλο, Μάκο, Σιαλμά, Καράμπελα, Λαγό, Καφέ και Γεωργέα.

Οι νέοι που… περνούν
Τη Δευτέρα αρχίζει η προετοιμασία της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν και παρόντες θα είναι κάποιοι από τους παίκτες που άφησαν καλές εντυπώσεις κατά το πενθήμερο δοκιμών από τον Βαγγέλη Βλάχο. Πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσά τους θα είναι ο 21χρονος στόπερ Κώστας Τσούπρος από τον Αστέρα Μαγούλας, ο 19χρονος μέσος Ανδρέας Σταματής (γιος του Σταύρου Σταματή, άλλοτε άσου της ΑΕΚ), καθώς και οι Βαλεντίνος Βλάχος, Κώστας Βλάχος και Γιώργος Αρέστη.

Υπάρχουν και αλλού «πορτοκαλιές»

Υπάρχουν και αλλού «πορτοκαλιές» 
Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στην υπόθεση του Στέφανο Ναπολεόνι παρουσιάζονται στον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες έχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις, αν δεν συμφωνήσει ο Λεβαδειακός για την παραχώρηση του Ιταλού επιθετικού.

Εκείνο που δυσκολεύει την υλοποίηση της μεταγραφής είναι η οικονομική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στους δύο συλλόγους και πρόκειται για ένα πόσο που ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ.

Για αυτό οι «κυανόλευκοι» επεξεργάζονται παράλληλα άλλες περιπτώσεις, κυρίως από το εξωτερικό και είναι έτοιμοι να κλείσουν ποδοσφαιριστή σε περίπτωση που οι Βοιωτοί δεν ρίξουν τις απαιτήσεις του και να περιμένουν τον Γενάρη για να κάνουν δικό τους τον Ναπολεόνι.

Σε γνώριμα «μονοπάτια»

Σε γνώριμα «μονοπάτια»
Ο Πέτερ Ντολεζάι και ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς ξεχωρίζουν στη λίστα του Μάκη Κατσαβάκη για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας του Άρη.

Προβάδισμα φέρεται να έχει ο Σλοβάκος έναντι του Γερμανού (με κροατική καταγωγή) στόπερ, αφού είχε συνεργαστεί μαζί του ο 59χρονος προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου και έχει πολύ καλή άποψη τόσο για τις αγωνιστικές του επιδόσεις όσο και για τον χαρακτήρα του.

Την ίδια ώρα, όμως, καλές συστάσεις έχει και ο Μαϊστόροβιτς, τον οποίο έφερε στην Ελλάδα ο Λίνεν από την Ουντερχάχινγκ και μετράει ήδη πέντε χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα (σε Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα).

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ο Ντολεζάι να ντυθεί στα «κίτρινα», αφού ο Κατσαβάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για να διερευνήσει αν επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα και φυσικά ποιες θα ήταν οι οικονομικές απαιτήσεις του.

Την ίδια ώρα, οι Θεσσαλονικείς κινούνται για την περίπτωση του αμυντικού χαφ Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος τα δυο τελευταία χρόνια με την Επανομή έχει 50 συμμετοχές και τρία γκολ. Στον παίκτη έχει γίνει ήδη πρόταση για δυο χρόνια και αναμένεται η απάντησή του.

Επίσης, στα υπ’ όψιν είναι ο 23χρονος Ανδρέας Ηρακλής της Καλλιθέας (αγωνίζεται εκεί από το 2009), που προέρχεται από μια καλή χρονιά με 33 συμμετοχές.


«Ήξερα πως μία μέρα θα επιστρέψω»!

«Ήξερα πως μία μέρα θα επιστρέψω»!
Απόλυτα ικανοποιημένος που θα γυρίσει στον ΟΦΗ, την ομάδα που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, εμφανίστηκε ο Τάσος Τζιράκης μιλώντας στο sport-fm.gr.

Ο πρώην παίκτης του Ρούβα παρουσιάστηκε έτοιμος να δουλέψει σκληρά προκειμένου να καθιερωθεί στην ομάδα του Ηρακλείου, ενώ μίλησε και για προβλήματα που απασχολούν την ΠΑΕ.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το αν πίστευε πως θα γύρναγε τόσο γρήγορα στον ΟΦΗ:

«Με τον Ρούβα είχα αρκετές συμμετοχές, οι οποίες με βοήθησαν να “ψηθώ”. Βέβαια, μέσα μου ήξερα πως μία μέρα θα επιστρέψω στην ομάδα που μεγάλωσα. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό υπήρξαν και μερικές συγκυρίες, προκειμένου να με βοηθήσουν να γυρίσω τόσο γρήγορα στον ΟΦΗ».

Για το γεγονός πως εδώ και χρόνια ο ΟΦΗ δεν έχει προωθήσει κάποιον παίκτη από τις ακαδημίες του:

«Ο ΟΦΗ πάντα είχε καλές ομάδες στις μικρές ηλικίες, αλλά οι άνθρωποι του συλλόγου δεν πρόσεχαν τους ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Με αποτέλεσμα η ομάδα να χάνει τους καλούς της παίχτες τσάμπα, κάτι που πάει να γίνει και με τον Μιχαλανδρέα Νύκταρη».

Για το αν ένας νεαρός ποδοσφαιριστής χρειάζεται ταλέντο ή δουλειά για να πάει μπροστά:

«Σίγουρα το ταλέντο είναι η βάση στον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, μόνο με σκληρή δουλειά ένας παίκτης μπορεί να κάνει καριέρα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η ταχύτητα και η δύναμη παίζουν σημαντικό ρόλο. Βέβαια και τα δύο τα αποκτάς μόνο μετά από πολλές ώρες προπονήσεων».

Για το αν μπορεί να αποτελέσει το βασικό αριστερό μπακ του ΟΦΗ ενόψει της νέας σεζόν:

«Εγώ είμαι επαγγελματίας και δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό είτε παίζω για ένα λεπτό είτε για ενενήντα. Δεν ξέρω αν θα είμαι ο βασικός μπακ για την επόμενη σεζόν, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες πάντα θα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ:

«Ο ΟΦΗ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα ακόμη και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή. Όλοι είδαμε φέτος πως ο σύλλογος είχε ουκ ολίγα προβλήματα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να φτάσει ψηλά και να κάνει μία αξιοπρεπή πορεία στην Σούπερ Λίγκα και στο Κύπελλο».
 

Σε ΟΤΕ tv, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης

Η συνδρομητική του ΟΤΕ εξασφάλισε και θα μεταδώσει μέσα στο καλοκαίρι τα φιλικά ματς προετοιμασίας των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Άρη (η NOVA θα δείξει αυτά των Ολυμπιακού και ΑΕΚ).
Σε ΟΤΕ tv, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Άρης
Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τις Μπράουνσβάιγκ (11/7), Κράσνονταρ (14/7), Αλ Σααντ (16/7) και Φορτούνα Ντίσελντορφ (18/7).
* Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τις Οτελούλ Γκαλάτι (10/7), Μονς (14/7), Τσβόλε (18/7), Μπουγιουκσεχίρ (21/7) και PSV Αϊντχόφεν (26/7).
* Ο Αρης θα λάβει μέρος στο τουρνουά του Κόμο στις 29/7 (τρία 45λεπτα, μετέχουν Κόμο και Παλέρμο) και θα παίξει και με τις Σιένα (27/7) και Φιορεντίνα (5/

ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου