ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ο έλεγχος των ομάδων της Superleague

Ο έλεγχος των ομάδων της Superleague

7/7/2012

Το καλοκαίρι έφτασε οι ομάδες, όσους μπορούν δηλαδή, ξεκίνησαν τις μεταγραφές  ας εξετάσουμε τα ρόστερ και τις ανάγκες των συλλόγων της Superleague.
Ο έλεγχος των ομάδων της Superleague
Είχαμε βαρεθεί να γράφουμε στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, πως αυτή που έρχεται θα είναι μία από τις πιο δύσκολες στον ελληνικό ποδόσφαιρο. Η σεζόν αρχίζει λοιπόν κι ακόμα δεν ξέρουμε με βεβαιότητα ποιες ομάδες θα αγωνίζονται στην Superleague, ποιες θα μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές και ποιες θα υπάρχουν μετά τον Νοέμβριο.
Όπως και να έχει, έστω κουτσά στραβά, οι περισσότερες ομάδες έκαναν κάποιες μεταγραφές, αν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον δεν είναι στο ποιοι παίκτες θα έρθουν, αλλά στο πως θα
Εμείς όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνουμε ένα μίνι σκανάρισμα στο ρόστερ των συλλόγων της Superleague, θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες και θα κάνουμε τις... προτάσεις μας.
Βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά και για πρώτη φορά δεν θα σταθούμε αρκετά σε κάποιες ομάδες, που έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με την περσινή σεζόν. Θα καταλάβετε παρακάτω...

Ολυμπιακός: Άνετος και ωραίος

Οι ερυθρόλευκοι είναι ήσυχοι στο οικονομικό κομμάτι οπότε έχουν όλο το χρόνο στη διάθεση τους, έτσι ώστε να κινηθούν έξυπνα στο μεταγραφικό παζάρι. Βέβαια αυτό το "πάρε όποιον παίκτη θες", έχει μετατραπεί σε ανέκδοτο πλέον κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα.
Αριθμητικά ο Ολυμπιακός είναι καλυμμένος σε όλες τις θέσεις! Όμως λείπει η ποιότητα στο κέντρο της άμυνας (λόγω του τραυματία Παπαδόπουλου) και ένας δεύτερος παίκτης για να δώσει ανάσες στον Ιμπαγάσα. Τέλος ένας κλασικός αριστεροπόδαρος χαφ-εξτρέμ θα ήταν ότι πρέπει, για να δώσει τη δυνατότητα στον Λεονάρντο Ζαρντίμ να "παίξει" τακτικά από τον πάγκο.

Παναθηναϊκός: Φορτσάρει

Λύση βρέθηκε τελικά και οι πράσινοι έχουν μπει σε μία σειρά. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει... καβάτζα σε περίπτωση που δεν πετύχει, στο βαθμό που περίμεναν, η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Τα κενά στο ρόστερ όμως δεν λείπουν, χρήματα δεν υπάρχουν όπως παλιά, οπότε όλα εξαρτώνται από τις εύστοχες επιλογές.
Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αποκτήσει (με δεδομένη τη συμφωνία για Βελάσκες) δυο αμυντικούς, έναν αμυντικό μέσο και δυο ακραία φορ. Αριθμητικά και οι πράσινοι είναι έτοιμοι, όμως είναι φανερή η έλλειψη ενός μέσου που θα κάνει παιχνίδι (ο Καραγκούνης δεν ήταν ποτέ τέτοιος παίκτης) κι ενός αριστερού μπακ ειδικά αν δεν μείνει ο Σπυρόπουλος, που ούτως ή άλλως δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο.
Το ξεκίνημα πάντως είναι θετικό και ακόμα πιο θετικό είναι η εμπιστοσύνη στον Φερέιρα. Οι μεταγραφές εξάλλου είναι 100% δικές του επιλογές.

ΠΑΟΚ: Προβλήματα...

Η εποχή Δώνη ξεκίνησε και με το καλημέρα όπως και η εφαρμογή του 4-4-2. Το θέμα βέβαια είναι αν υπάρχουν οι παίκτες για να υποστηρίξει αυτό το σύστημα. Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ παλεύει με τα οικονομικά προβλήματα, οπότε οι επιλογές είναι ελάχιστες.
Στα χαφ πλέον υπάρχει τεράστιο κενό αφού ο Γκαρσία μεγάλωσε αρκετά (35 πατημένα), ο Φωτάκης πάει στα 31 και ο Λάζαρ μία παίζει, δυο τον ψάχνουμε. Στην επίθεση επίσης, αν φύγει ο Σαλπιγγίδης, δεν μπορεί να βγει η σεζόν με τον Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ θέλει οπωσδήποτε 3-4 ποιοτικές προσθήκες για τη βασική ενδεκάδα.

Ατρόμητος: Καθάρισε από νωρίς

Η ομάδα του Περιστερίου έκανε τον προγραμματισμό της από τον... Γενάρη! Έτσι έκλεισε όλες τις τρύπες στο ρόστερ και πλέον ψάχνει έναν δημιουργικό μέσο κι έναν επιθετικό ακόμα που θα κάνει τη διαφορά.
Και φέτος ο Ατρόμητος θα έχει δυο παίκτες σε κάθε θέση, οπότε περιμένουμε να τον δούμε ψηλά στην βαθμολογία. Η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι εγγύηση και δίνει εξτρά κίνητρο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

ΑΕΚ: Άγνωστο το μέλλον

Τα κενά στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι τεράστια και το χειρότερο από όλα πως δεν μπορεί να κάνει ούτε μία μεταγραφή! Η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας βάζει στοπ στις όποιες ορέξεις για ενίσχυση, οπότε πραγματικά για πρώτη φορά δεν μπορούμε να κάνουμε καμία εκτίμηση του ρόστερ.

Αστέρας Τρίπολης: Γράφει ιστορία!

Η ομάδα της Αρκαδίας για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στην Ευρώπη και στην Τρίπολη ετοιμάζονται για τις αναμετρήσεις με την Μπακού. Οικονομικά προβλήματα δεν υπάρχουν, όμως τα κενά στο ρόστερ δεν έχουν κλείσει.
Ο Αστέρας θέλει οπωσδήποτε δυο επιθετικούς (έφυγαν 3-4), έναν αριστερό χαφ, κι έναν ακόμα αμυντικό. Το καλό είναι πως παρέμειναν οι Ισπανοι που έβγαλαν μάτια την περσινή σεζόν στα χαφ, οπότε δεν αλλάζει η χημεία. Το κενό του Ροτζέριο βέβαια να καλυφθεί για πολλούς λόγους.

Λεβαδειακός: Θέλει ενίσχυση

Η ομάδα της Βοιωτίας σώθηκε άνετα την περσινή σεζόν, όμως έχασε πολλά βασικά στελέχη και θα πρέπει να τα αναπληρώσει. Ειδικά αν αποχωρήσει ο Ναπολεόνι, τότε τουλάχιστον ένα φορ είναι απαραίτητο. Η απόκτηση του Ροτζέριο Μάρτινς δίνει πολλά συν στα χαφ, ενώ δυο ακραία μπακ θεωρούνται απαραίτητα. Τεράστια η μεταγραφή του Γεωργίου από το ΟΦΗ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λίγοι και καλοί

Πολλά τα προβλήματα και το γεγονός πως δεν μπορεί να κάνει πάνω από τρεις μεταγραφές προβληματίζει. Κράτησε μεγάλο μέρος του περσινού κορμού, όμως η απώλεια του Μπεσέρα (έκπληξη αν ανανεώσει) είναι τεράστια και δεν καλύπτεται ειδικά αυτή την εποχή.
Δυο αμυντικοί είναι απαραίτητοι, ενώ θα χρειαστεί κι ένα φορ που θα δώσει γκολ. Τα γκολ φέρνουν την παραμονή εξάλλου...

Άρης: Τραγική κατάσταση

Το ζήτημα για τον Άρη είναι να σταθεροποιηθεί διοικητικά, να βρει χρήματα για το ρόστερ της περσινής σεζόν και μετά να προσπαθήσει να φτιάξει ένα αξιοπρεπές σύνολο για φέτος. Και στον Άρη δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το μέλλον, αφού αν δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές, τότε δεν θα υπάρξει. Τουλάχιστον στην πρώτη κατηγορία.
Παίκτες χρειάζονται πλέον σε όλες τις θέσεις. Τα πράγματα δυσκολεύει η ιστορία με την αδειοδότηση.

ΟΦΗ: Δύσκολα τα πράγματα...

Στον ΟΦΗ τα πράγματα θυμίζουν ΑΕΚ και Άρη. Λεφτά δεν υπάρχουν, οι υποχρεώσεις τρέχουν και το ρόστερ είναι... ανύπαρκτο! Αν δεν βρεθεί άμεσα ζεστό χρήμα, τότε δύσκολα θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Τώρα για το ρόστερ δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Κάποιες προσθήκες έγιναν, αλλά χρειάζονται πολλές ποιοτικές πινελιές. 

Ξάνθη: Χωρίς προβλήματα, αλλά με κενά

Οι Ακρίτες είναι νοικοκυρεμένο μαγαζί και χωρίς προβλήματα. Βέβαια τα τελευταία χρόνια παίζει με τη φωτιά, οπότε φέτος και ειδικά με τα κενά που υπάρχουν στα χαφ και την επίθεση, θέλει οπωσδήποτε ενίσχυση. Ήδη υπάρχουν γκρίνιες από τον Ουζουνίδη, όμως ο Χρήστος Πανόπουλος περιμένει ευκαιρίες. Κι αυτές θα έρθουν πριν τις αρχές του Αυγούστου από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Πανιώνιος: Τα δικά του παιδιά

Το καλό με τον Πανιώνιο είναι πως από πέρσι αγωνιζόταν με τους δικούς του νεαρούς ποδοσφαιριστές, οπότε δεν αλλάζουν πολλά πράγματα στο ρόστερ. Μεγαλο κενό υπάρχει στην επίθεση, οπότε ίσως δούμε τον Ιστορικό να κάνει τις 2 από τις τρεις κινήσεις εκεί. Στα χαφ είναι έτοιμος, ενώ η τρίτη μεταγραφή ίσως γίνει στην άμυνα.

Κέρκυρα: Παίκτες!

Τουλάχιστον 7-8 βασικοί παίκτες αποχώρησαν από την ομάδα. Με δεδομένη την τιμωρία από την αδειοδότηση, τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα. Έχουν γίνει 2-3 κινήσεις, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Η Κέρκυρα πρέπει να ξεκινήσει από την άμυνα και να βρει στη συνέχεια έναν φορ που θα δώσει γκολ. Το είπαμε και πριν. Η επίθεση φέρνει την παραμονή.

Βέροια, Πανθρακικός, Πλατανιάς

Από τις τρεις ομάδες η Βέροια δείχνει στην καλύτερη κατάσταση. Έχει ρόστερ έτοιμο από πέρσι, αλλά θέλει ενίσχυση στην επιθετική της γραμμή και στα χαφ. Ο Πανθρακικός κράτησε τον προπονητή και ήδη ξεκίνησε την ενίσχυση. Ο Πλατανιάς από την άλλη είναι ερωτηματικό...

www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου