ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Όποιος δεν κατάλαβε, την… πάτησε

Όποιος δεν κατάλαβε, την… πάτησε 

12/10/2012

Πάει κοντά ένας μήνας από την ημέρα που ο πρόεδρος επισκέφθηκε το ποδοσφαιρικό τμήμα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και τους είπε «5 φωνήεντα». Ήταν 12 Σεπτεμβρίου, παραμονές της αναχώρησης για τα Γιάννινα και ενόψει της επερχόμενης (μερικά 24ωρα αργότερα) πρεμιέρας του Champions League με την Σάλκε.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει φανφάρες. Λίγα λόγια, κοφτά και σταράτα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Είναι πάντα δίπλα στην ομάδα, τον νιώθουν κι οι… πέτρες, κάνει συχνά κατ’ ιδίαν ραντεβού με τους ποδοσφαιριστές, συναντιέται με τους προπονητές, συνεργάζεται με τα μέλη της διοίκησης και τους ανθρώπους που ζουν την καθημερινότητα των προπονήσεων.
Οπότε έχει άμεση αντίληψη της κατάστασης και των γεγονότων ανά πάσα στιγμή, σαν – που λέει ο λόγος – να μετέχει κι ο ίδιος στη ρουτίνα του προγράμματος εκγύμνασης.
Γύρω από τρία σημεία είχε επικεντρωθεί εκείνη η ομιλία του ηγέτη των «ερυθρολεύκων»:
  1. Η κατάκτηση του τίτλου είναι η κυρίαρχη επιδίωξη: «Θέλω να είστε συγκεντρωμένοι, να νικήσουμε (σ.σ. στους «Ζωσιμάδες). Το πρωτάθλημα είναι ο πρώτος στόχος».
  2.  Να μπει ακόμα ένα λιθαράκι ψηλότερα στην οικοδόμηση της «ευρωπαϊκής πυραμίδας»: «Θέλω να μπείτε στο γήπεδο και να δείξετε σε όλους τι αξίζετε! Ξέρετε ότι είναι σημαντικές για το σύλλογο και οι επιτυχίες στο Champions League».
  3. Σεβασμός στο κοινό του Θρύλου και ανταπόδοση της αγάπης και της στήριξης του: «Θέλω να ευχαριστήσετε όλους αυτούς που θυσιάζουν μέρος από το υστέρημά τους για να παρακολουθήσουν από κοντά τον Ολυμπιακό μας. Δώστε θέαμα και χαρά στον κόσμο μας».
Η βαρύτητα που έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στις καλές εμφανίσεις της ομάδας και το ποιοτικό ποδόσφαιρο που πρέπει να προσφέρουν οι παίκτες στο λαό της, ήταν ξεκάθαρο ότι συνοδεύτηκε κι από ένα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ προς αυτούς, με τις ακόλουθες φράσεις με πολύ νόημα:  «Δείξτε σε όλους ποιοι είστε, κάνετε χαρούμενο τον κόσμο μας κι εγώ είμαι εδώ για εσάς»…
Και, φυσικά, η ομιλία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ δεν έγινε… ερήμην της τεχνικής ηγεσίας. Άπαντες παρόντες ήταν εκεί. Επιβεβλημένο, αφού τα αποτελέσματα δεν έρχονται… ως διά μαγείας μονάχα από τους παίκτες, αλλά και από τους επικεφαλής τους: Τον προπονητή και τους συνεργάτες του.
Ειδάλλως… δεν θα ήταν αναγκαία η συμβολή και συμμετοχή του τεχνικού τιμ. Η κάθε ομάδα θα… έπαιζε μόνη της!
Ένας λόγος παραπάνω μάλιστα, όταν υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, έχει διαμορφωθεί μια καινούργια γενικότερα κατάσταση και οι νεοφερμένοι πρέπει να μπουν το συντομότερο στο «πετσί» της ομάδας και του Συλλόγου.
Να εγκλιματισθούν και να «μπολιαστούν» με το πνεύμα, τις παραδοσιακές αρχές και τις απαιτήσεις ιστορίας, διοίκησης και κόσμου.
Και είχα γράψει τότε, ότι ο πρόεδρος μια που τα είπε, μια που τα άκουσαν και μια που θα έπρεπε να κατανοήσουν όλοι στο Ρέντη – ειδικότερα οι καινούργιοι – την ουσία των λόγων του ηγέτη τους.
Είχα τονίσει παράλληλα δε, ότι ΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΝ όλοι τους, να ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΑΝ τον Μαρινάκη στο προπονητήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί μια δεύτερη επίσκεψη εκεί, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ!
Έλεγα μάλιστα ότι το καλύτερο για τους «ερυθρόλευκους» θα ήταν να ξανασυναντούσαν τον πρόεδρο στο Καραϊσκάκη.
Να τον έβλεπαν συχνά εκεί, ει δυνατόν, μετά από αγώνες. Τέτοιου είδους τετ-α-τετ με τον πρόεδρο θα ήταν τα ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ για προπονητή και παίκτες.
Τα απρογραμμάτιστα ραντεβού, ΓΙΑ ΣΥΧΑΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΙΜ, προερχόμενα από τον αυθορμητισμό και τη γαλαντομία του αφεντικού του Ολυμπιακού. Μέσα από μια έκρηξη χαράς του ΟΠΑΔΟΥ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ, πρώτα από όλα και μετά μεγαλομετόχου του.
Επειδή όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλάει δημόσια είναι είδηση και αποτελεί δημοσιογραφική τροφή, δόθηκαν πολλές εξηγήσεις, έγιναν ποικίλες αναλύσεις από τα media, στον απόηχο της χθεσινής επαφής του με τους οργανωμένους Συνδέσμους.
Είπαν ένα σωρό, υπέθεσαν ακόμα περισσότερα, «μετάφρασαν» όπως έκριναν τις κουβέντες του προέδρου.
Εγώ ένα έχω να πω: Ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» ότι έχει το λέει. Φόρα παρτίδα. Ούτε «ντρίμπλες» κάνει, ούτε μισόλογα έχει, ούτε κινδυνολογεί, ούτε φωτογραφίζει, ούτε συνηθίζει να… τα λέει στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά.
Είναι «σπαθί», «καθαρός» και «ξηγημένος».
Κι αυτό το έχουν εισπράξει τα παιδιά των Συνδέσμων ύστερα από αρκετές επαφές που έχουν κάνει μαζί του στη τρέχουσα διετία.
Τι κατάλαβαν λοιπόν και χθες; Ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει «στρουθοκαμηλισμός». Ο Θρύλος νικάει κι όμως… κάτι μας φταίει. Κάτι μας ενοχλεί. Υπάρχουν αιτίες που δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι.
Το έχει το DNA του πειραϊκού Συλλόγου: ΝΑ ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΤΗΝ «ΠΑΡΟΥΣΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε χθες, μιλώντας στον «12ο παίκτη» της ομάδας, ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ των θέσεών του στην επίσκεψη που θα κάνει την άλλη εβδομάδα στο Ρέντη.
Ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίζει, αλλά να παίζει και μπάλα. Να είναι χείμαρρος στην επίθεση. Να μη λογαριάζει όνομα αντιπάλου και φανέλα.
Να μην κάνει διακρίσεις, να μην επαναπαύεται στην ανωτερότητα του από τους υπόλοιπους του πρωταθλήματος και στο βαθμολογικό χάσμα που πιθανά να δημιουργηθεί όσο περνάει ο καιρός.
Να χαροποιεί  το κοινό του. Τους πάντες στην «ερυθρόλευκη οικογένεια», που ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ.
Αντάξιο της ιστορίας του.
Η διαφορά της νέας επίσκεψης του προέδρου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Συλλόγου είναι ύστερα από τούτη, τη δεύτερη φορά, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΙΤΗ.
Εδώ τώρα, εν ολίγοις, δεν ισχύει το όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Εκτιμώ πως πλέον όποιος – ΜΑ ΟΠΟΙΟΣ… - ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…

www.olympiacos24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου