ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Χριστοφιδέλης: "Να φέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή"

Χριστοφιδέλης: "Να φέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή"

Σε συνέντευξη του ο Χριστοφιδέλης τόνισε πως στόχος του είναι να επανέλθει ο Ολυμπιακός στη κορυφή.
Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στο olympiacos.org, ο αρχηγός της ομάδας Βόλεϊ Ανδρών, Κώστας Χριστοφιδέλης.

Κώστα επέστρεψες στον Ολυμπιακό και είμαστε σε μια αίθουσα που έχεις βρεθεί πολλές φορές, βλέποντας βίντεο αγώνων και δίνοντας συνεντεύξεις Πως αισθάνεσαι;

"Αισθάνομαι όμορφα. Είναι γνώριμα λημέρια για εμένα. Χαίρομαι πάρα πολύ που επιστρέφω μετά από το σύντομο διάλειμμα και εύχομαι να προσθέσουμε και άλλα τρόπαια στα ήδη υπάρχοντα."

Θυμάσαι πόσα τρόπαια έχεις κερδίσει με τον Ολυμπιακό;

"Δεκατρείς τίτλους, δεκατρία τρόπαια."

Ποιος τίτλος είναι αυτός που είναι χαραγμένος έντονα στη μνήμη σου και ενδεχομένως να τον θυμάσαι και καθημερινά;

"Αυτό που έχει χαραχθεί στη μνήμη μου επειδή είναι και το πρώτο είναι το πανευρωπαϊκό για την περίοδο 1995-96. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Με πολύ κόσμο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οπότε μου έχει μείνει αξέχαστο και το θυμάμαι με ευχάριστες αναμνήσεις."

Ο Ολυμπιακός και στο βόλεϊ έχει καταφέρει να γεμίσει μεγάλα στάδια. Άλλες εποχές, άλλο βόλεϊ, άλλες συνθήκες;

"Σίγουρα άλλες εποχές, σίγουρα άλλο βόλεϊ. Έχει αλλάξει εντελώς το άθλημά μας. Μπορείτε να το δείτε και εσείς αυτό. Εμείς σαν αθλητές, πρέπει να έχουμε ως στόχο να τα ξανακαταφέρουμε, να γεμίσουμε τα γήπεδα και γιατί όχι και σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις"

Ο τωρινός Ολυμπιακός θα καταφέρει να γεμίσει κάθε Σάββατο, κάθε αγωνιστική που αγωνίζεται στον Πειραιά το κλειστό του Ρέντη;

"Δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός το γεμάτο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε ως αθλητές, είναι να μπορέσουμε να έχουμε υψηλά στάνταρντ απόδοσης, να έχουμε νίκες. Οι νίκες είναι αυτές που θα φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο."

Τι βλέπεις ότι έχει αλλάξει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό;

"Θεωρώ ότι η σημερινή Διοίκηση έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Προσπαθεί να εξυγιάνει τον Ερασιτέχνη και ταυτόχρονα να κρατήσει σε ανταγωνιστικό επίπεδο όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη. Αυτό νομίζω ότι είναι δύσκολο αλλά είναι σε καλό δρόμο. Θα μιλήσω για τη δική μας ομάδα, την ομάδα βόλεϊ ανδρών. Είναι πολύ ανταγωνιστική. Έχει κάνει τις καλύτερες επιλογές σε Έλληνες και ξένους παίκτες. Το προπονητικό τιμ είναι ιδανικό. Εμείς θα δώσουμε το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας, να προσπαθήσουμε να φέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Εκεί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια."

Στα καθημερινά ρεπορτάζ και στις εκπομπές για το βόλεϊ παρουσιάζουν τον Ολυμπιακό ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του λίγκ καπ. Είστε πραγματικά το φαβορί ή μόνο θεωρητικά;

"Όλοι θα θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα από την πρώτη αγωνιστική. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Είναι επικίνδυνο να λέμε συνεχώς ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί ή ότι θα κατακτήσει τους στόχους του. Σίγουρα πρωταρχικός στόχος είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Όσον αφορά το Λιγκ Καπ χαιρόμαστε που πάμε καλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν φτιάχτηκε για να πάρει το Λιγκ Καπ ή για να βγει πρώτος στο τουρνουά της Πορταριάς, όπως έγινε πριν από σχεδόν ένα μήνα. Καλό θα είναι να κρατάμε χαμηλούς τόνους, να είμαστε προσγειωμένοι και μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι. Θεωρώ ότι εάν «έχουμε το μυαλό στο κεφάλι μας» και δεν επηρεαζόμαστε από εξωγενείς παράγοντες η ομάδα θα τα καταφέρει."

Τι θα δούμε τεχνικά φέτος από τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδο κάνοντας, με την εμπειρία σου, μία προβολή στο μέλλον;

"Αυτό που προσπαθεί να περάσει ο Δημήτρης Καζάζης εφέτος στην ομάδα είναι, να υπάρχει ομαδικό πνεύμα. Και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε σε καλό στάδιο αλλά θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη. Όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι ομάδες. Είναι νωρίς ακόμη και αυτός είναι ο στόχος. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη φετινή ομάδα, εάν δεν υπάρχουν τραυματισμοί και σοβαρά προβλήματα που θα επηρεάσουν την απόδοσή, θα μπορέσει να παίξει και βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Εύχομαι να βγει στο τέλος της χρονιάς που κρίνονται οι στόχοι και να ολοκληρωθεί η χρονιά καλά και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι."

Έχοντας δει κάποιες ομάδες από τα φιλικά αλλά και από τη συμμετοχή στον προκριματικό όμιλο του Λιγκ Καπ, ποιες πιστεύεις ότι είναι πιο κοντά στο να μπουν στην τελική τετράδα;

"Απ’ ότι έχει φανεί οι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν, χωρίς να έχουμε καθαρή εικόνα απ’ όλους τους αντιπάλους μας, είναι η δική μας και ο Φοίνικας Σύρου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ομάδες όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που απ’ ότι ακούω χωρίς να τον έχω δει, θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στις ισχυρές, θεωρητικά, ομάδες που έχουν τον τίτλο του φαβορί. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η κρίση το μόνο καλό που έχει κάνει είναι να μικρύνει τη ψαλίδα. Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι θα υπάρχει ανταγωνιστικότητα. Ένας παραπάνω λόγος να είμαι προσηλωμένοι στη δική μας ομάδα και στη δική μας δουλειά."

Η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στον αθλητισμό, σε όλα τα σπορ. Πιστεύεις ότι είναι ευκαιρία που πρέπει να δώσουν οι προπονητές στους Έλληνες αθλητές και αυτοί να την αρπάξουν;

"Σίγουρα θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε Έλληνες αθλητές. Δεν ξέρω αν έπρεπε να υπάρξει η κρίση για να συμβεί αυτό. Παρόλα αυτά οι Έλληνες αθλητές πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτό. Να αρπάξουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ώστε να μπορέσουμε, αν γίνεται, να φτάσουμε το βόλεϊ στο επίπεδο που ήταν πριν από μία δεκαετία."

Αγωνιστικά πως αισθάνεσαι;

"Όμορφα και πιο δυνατός από ποτέ. Δουλεύουμε πολύ. Οι συνθήκες εργασίας τον Ολυμπιακό είναι ιδανικές για έναν αθλητή. Όλοι θα θέλαμε ακόμη καλύτερες συνθήκες και ακόμη καλύτερα γήπεδα αλλά πρέπει να κοιτάμε τι συμβαίνει στην κοινωνία γύρω μας και να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν και χειρότερα.Ένας αθλητής έρχεται στον Ολυμπιακό γιατί ξέρει εκ των προτέρων ότι το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό και θα μπορεί να δώσει το εκατό τοις εκατό του εαυτού του."

Στο ξεκίνημα αναφέρθηκες στο διάλειμμα που έκανες από τον Ολυμπιακό. Δεν έχεις δώσει πολλές συνεντεύξεις, και δεν έχει μιλήσει πολύ για αυτό το θέμα. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε μακριά από τον Ολυμπιακό;

"Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Για να φύγω από τον Ολυμπιακό ήταν μία απόφαση ζωής για εμένα. Ήμουν 13 χρόνια στην ομάδα και θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι εξάντλησα όλα τα περιθώρια για να μείνω. Οι λόγοι δεν ήταν οικονομικοί, όπως έχει γραφτεί στο παρελθόν. Έχω ως κανόνα στη ζωή μου την αξιοπρέπεια και θεώρησα ότι ήταν καλό να φύγω τότε από τον Ολυμπιακό Δεν θέλω να μιλήσω για την ομάδα που πήγα. Η πρώτη απόφαση που έπρεπε να πάρω ήταν να αποχωρήσω από την ομάδα που είχα ζήσει τόσα πολλά χρόνια, ανδρώθηκα και έζησα ωραίες και άσχημες στιγμές. Δυσκολεύτηκα πολύ, αλλά, ήταν ορισμένες συμπεριφορές που δεν μπορούσα να τις ανεχτώ. Όχι μόνο εγώ, γιατί μαζί μου αποχώρησαν και άλλοι αθλητές που είχαν παρόμοια πορεία με τη δική μου. Σίγουρα αισθάνθηκα άσχημα. Ένιωσα περίεργα γιατί ήμουν έξω από τα νερά μου, δεν είχα συνηθίσει να παίζω σε άλλη ομάδα πέρα του Ολυμπιακού. Αν γυρίσω το χρόνο πίσω, από 17 χρονών που έφυγα από την Καβάλα η αμέσως επόμενη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός. Ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να κάνω μνημόσυνα. Χαίρομαι που είμαι πάλι πίσω. Χαίρομαι που είμαι στην ομάδα που ανδρώθηκα και εύχομαι να ξαναζήσω παρόμοιες στιγμές με το παρελθόν."

Όταν έχεις απέναντί σου τον Κώστα Χριστοφιδέλη, δεν μπορείς να μην τον ρωτήσεις για ένα θέμα που συζητήθηκε πολύ. Για τη δήλωσή σου σχετικά με το τι ομάδα είσαι. Έχεις να πεις κάτι για αυτό

"Ναι έχω κάτι να πω για αυτό. Δεκατρία χρόνια στον Ολυμπιακό δεν είχα βγει ποτέ να πω ότι είμαι Ολυμπιακάρα. Προσπάθησα μέσα από την αγωνιστική μου συμπεριφορά και τη διάθεση που έδειχνα στο γήπεδο να δηλώσω τι είμαι. Καλό θα είναι εμείς ως αθλητές να λέμε όσο το δυνατόν λιγότερα. Να προσπαθούμε να δηλώσουμε αυτό που νιώθουμε μέσα από την αγωνιστική μας συμπεριφορά. Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Μπορεί να καταλάβει τι νιώθει και τι δεν νιώθει ένας αθλητής. Είχα δώσει μία συνέντευξη όπου είχε «ειπωθεί» ότι «αναιρώ» όλα τα υπόλοιπα, «αποποιούμαι» τα δεκατρία χρόνια και ότι «δηλώνω» Παναθηναϊκός, ομάδα που αποφάσισα τότε να συνεχίσω την καριέρα μου. Ο χώρος του βόλεϊ είναι μικρός και οι δημοσιογράφοι λίγοι σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα. Έχετε την ευκαιρία να σηκώσετε το ακουστικό να πάρετε τηλέφωνο τον δημοσιογράφο που είχε κάνει εκείνη τη συνέντευξη και να ρωτήσετε εάν όντως είχε ειπωθεί αυτό το πράγμα, και τι είχε συμβεί την ημέρα της δημοσίευσης αυτής της συνέντευξης, εάν με είχε πάρει τηλέφωνο και τι μου είχε πει. Δεν θέλω να τα πω εγώ. Καλό θα είναι να το κάνετε εσείς που έχετε την ευχέρεια. Όσον αφορά τον κόσμο, πιστεύω ότι έχει γνώση και θα εκτιμήσει αυτό που ακούει τώρα."

Επιστρέφοντας ως αντίπαλος, με τη φανέλα του αιωνίου αντιπάλου στο Ρέντη όπως είναι φυσικό αποδοκιμάστηκες έντονα. Τι αισθάνθηκες;

"Δεν κακίζω κανέναν. Το θεωρούσα αναμενόμενο μετά από αυτό που συνέβη. Δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Δεν αντέδρασα ποτέ. Και τον χρόνο να γυρνούσα πίσω, δεν θα αντιδρούσα ποτέ σε ύβρεις που δεχόμουν από φιλάθλους του Ολυμπιακού. Γιατί ήταν ένα γήπεδο που είχα ζήσει τρομερές στιγμές και είχα «κλείσει τα αυτιά μου». Ακούγοντας αυτές τις αποδοκιμασίες έδειχνα κατανόηση, δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Τα μέσα δυστυχώς επηρεάζουν πολύ τη φίλαθλη κοινωνία. Το βόλεϊ δυστυχώς δεν είναι ένα άθλημα, όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, που ο φίλαθλος μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, οπότε επηρεάζεται από αυτά που γράφονται και λέγονται. Σε συνδυασμό με το ότι δεν βγήκα ποτέ να απαντήσω σε δημοσιεύματα - γιατί είναι μία στάση ζωής και θα την τηρήσω μέχρι να σταματήσω την αθλητική μου καριέρα - ήταν φυσικό να υπάρξουν αυτές οι αντιδράσεις. Δεν κακίζω κανένα, τις κατανοώ απόλυτα."

Ως ο παλιότερος παίκτης της ομάδας βόλεϊ και ως ο αρχηγός της ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους μας;

"Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο του Ολυμπιακού είναι να σταθεί στο πλευρό μας. Όχι μόνο στο άθλημα του βόλεϊ αλλά σε όλα τα αθλήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Είναι η στιγμή που χρειάζεται όλοι μαζί να στηρίξουμε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και μέσα από αυτή την προσπάθεια που θα καταβάλουμε όλοι μαζί να φτάσουμε τον Ολυμπιακό εκεί όπου πραγματικά του αξίζει. Στην κορυφή."


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου