ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

12/10/2012

 

Ήρθε με προοπτική ο Λίνεν 

11/10/2012

Ήρθε με προοπτική ο Λίνεν 
Γεμάτος αυτοπεποίθηση και με όρεξη για δουλειά έφτασε στην Αθήνα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Έβαλντ Λίνεν.

«Εγώ δεν κοιτάζω τις πιθανότητες, αλλά κοιτάζω τις προοπτικές που υπάρχουν», δήλωσε ο Γερμανός προπονητής κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος».

Αναφορικά με τα διοικητικά, στην ΠΑΕ περιμένουν τα… καλά νέα από το Λονδίνο, καθώς ο χρόνος κυλά και τα περιθώρια στενεύουν.

Λίγο μετά τη 01:20 ξημερώματα Πέμπτης (11/10) αφίχθη στην Αθήνα ο Έβαλντ Λίνεν, τον οποίο υποδέχθηκαν ο μάνατζερ του, Γιώργος Τσέλιος, ενώ εκ μέρους της ΑΕΚ, ο Ντίνος Παπαποστόλου. Ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε έτοιμος να αναλάβει το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του, λέγοντας πως σημαντικό ρόλο θα παίξει και η… τρέλα του κόσμου:

«Εγώ δεν κοιτάζω τις πιθανότητες, αλλά κοιτάζω τις προοπτικές που υπάρχουν. Υπάρχουν κάποιοι νέοι παίκτες στην ομάδα, αλλά έχει και κάποιους έμπειρους. Χρειάζεται δουλειά γιατί υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Δεν έχω δει από κοντά τους παίκτες, μπορώ να πω μόνο όσα έχω δει σε βίντεο, αλλά μπορώ να κρίνω έτσι την ποιότητα τους. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως παρότι η ομάδα έχει κάνει ήττες, ήταν στο ένα γκολ. Αυτό οφείλεται σε πολλές παραμέτρους.

Ξέρω ότι ο κόσμος είναι "τρελός" με την ομάδα, αλλά αυτή η τρέλα πρέπει να βγαίνει θετικά. Είναι νέοι παίκτες και χρειάζονται στήριξη. Το σημαντικό είναι να διορθώνουμε τα λάθη που κάνουμε
», δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν στο «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος στη συνέχεια συνάντησε τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Προπονητή βρήκε… Επενδυτές;

Το θέμα του προπονητή είχε αίσιο τέλος για την ΑΕΚ. Τώρα, το θέμα που «καίει» τους ανθρώπους της «Ένωσης» είναι το «yes» από το Λονδίνο, των Βιντιάδη και Χάρις, καθώς ο χρόνος κυλά και τα περιθώρια στενεύουν. Το επενδυτικό δίδυμο δεν έχει απαντήσει ακόμη, για το αν προτίθεται να αγοράσει την ΠΑΕ, ωστόσο στην ΑΕΚ υπάρχει η ελπίδα πως το θέμα θα κλείσει -θετικά- μέσα στις επόμενες μέρες.

«Δεν θα πειραχτεί η Λεωφόρος» 

11/10/2012

«Δεν θα πειραχτεί η Λεωφόρος»
Κατηγορηματικός σχετικά με την τύχη του γηπέδου της Λεωφόρου είναι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη «SportDay» τόνισε πως δεν πρόκειται να παραδοθεί, αν δεν χτιστεί γήπεδο στο Βοτανικό. Παράλληλα ξεκαθάρισε την πρόθεση των «πρασίνων» να προσβάλουν νομικά το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει το αντίθετο.

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την ΠΑΕ και η θέση μας είναι ξεκάθαρη για τον Βοτανικό και δεν αλλάζει. Θέλουμε ο δήμος να αναλάβει να βρει χρηματοδότη και να φτιάξει τις εγκαταστάσεις του Ερασιτεχνη και το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Βοτανικό και μόλις μας παραδοθούν τότε και μόνο τότε θα δώσουμε τη Λεωφόρο. Δεν πρόκειται να την παραχωρήσουμε, αν πρώτα δεν μας παραδώσουν τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και το γήπεδο ποδοσφαίρου», δήλωσε στη «SportDay» ο κ. Μακρόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες που προτίθεται να πραγματοποιήσει η Παναθηναϊκή οικογένεια:

«Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την ΠΑΕ και τον κ. Αλαφούζο και κάνουμε συνεχείς συσκέψεις. Θα προσβάλουμε νομικά το Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε ερήμην μας και χωρίς να ερωτηθούμε από το Υπουργείο και το δήμο, όπως αρχικά είχαν πει. Ο κ. Καμίνης είχε πει προεκλογικά ότι δεν θα πειραχτεί η Λεωφόρος, αν δεν γίνει το γήπεδο του Βοτανικού και περιμένουμε να υποστηρίξει εκείνη τη θέση του».

Συνοψίζοντας, ο Αχιλλέας Μακρόπουλος επανέλαβε επιγραμματικά την πάγια θέση του «τριφυλλιού» αναφορικά με το θέμα του «σπιτιού» του:

«Δίνουμε χρυσάφι και θέλουμε να πάρουμε κάτι ανάλογο: έτοιμο γήπεδο ποδοσφαίρου και εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Αυτή είναι η θέση μας και δεν αλλάζει» .

Περιμένει τις επιστροφές 

11/10/2012

Περιμένει τις επιστροφές 
Την επιστροφή των Ντε Βινσέντι και Τζημόπουλου περιμένει πως και πως ο Γιάννης Χριστόπουλος για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, μετά τη διακοπή αυτού λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Οι δύο παίκτες συμμετείχαν σε χαλαρούς ρυθμούς στην χθεσινή (10/10) προπόνηση της ομάδας και σύμφωνα με τους γιατρούς η επιστροφή τους σε αγωνιστικούς ρυθμούς αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, κάτι που θα λύσει τα χέρια του Έλληνα προπονητή.

Στα υπόλοιπα οι διπλές προπονήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα (11/10), ωστόσο ευκαιρία… για ανάσες θα έχουν το σαββατοκύριακο, όπου τους έχει δοθεί ρεπό.

Τι ετοιμάζει ο Σαββίδης 

11/10/2012

Τι ετοιμάζει ο Σαββίδης
Την ευκαιρία να παρουσιάσει τις σκέψεις του για τον ΠΑΟΚ της επόμενης μέρας αλλά και να μιλήσει από κοντά με οπαδούς της ομάδας θα έχει την Παρασκευή ο Ιβάν Σαββίδης. Το πρωί παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και το απόγευμα μιλά σε μια ανοιχτή συζήτηση και αποκαλύπτεται. Διαβάστε τι ετοιμάζει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ για τη… «μεγάλη» μέρα.

Όπως μας έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα ο ομογενής επιχειρηματίας και οι συνεργάτες του κινήθηκαν με μυστικότητα προκειμένου κανονίσουν τα πάντα σχετικά με τις δύο εκδηλώσεις.

Συντονιστής της πρωινής συνέντευξης θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και επί σειρά ετών ανταποκριτής του MEGA στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, ενώ το σκηνικό που θα στηθεί θα παραπέμπει περισσότερο σε πολιτικό γεγονός.

Στο μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να ενημερώσει με έγγραφο το Financial Control Panel της UEFA για τα ληξιπρόθεσμα του Σεπτέμβρη, αλλά και τις οικονομικές προβλέψεις για το 2013.

«Να δοθεί χρόνος στον Λίνεν» 

11/10/2012

«Να δοθεί χρόνος στον Λίνεν» 
Η πίστωση χρόνου είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να έχει ο Έβαλντ Λίνεν στην ΑΕΚ, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6 ο Γιώργος Δέδες.

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Πανιωνίου τόνισε πως ο Γερμανός προπονητής κάνει καλά τη δουλειά του και ξέρει πώς να χτίσει μία ομάδα, ωστόσο θα πρέπει να πλαισιωθεί με ανθρώπους που θα τον στηρίξουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Δέδες στον NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6:

Για τον Λίνεν και τι να περιμένει η ΑΕΚ: «Είναι μία δύσκολη στιγμή για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και δεν ξέρω πως θα αποδώσει το σχήμα αυτό. Το ζήτημα είναι το πόσο γρήγορα θα μπορέσει να προσαρμοστεί στο εγχείρημα αυτό. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τα νέα παιδιά που είναι αναγκασμένα να μπουν σε ένα καλούπι και να αποδώσουν τα απαιτούμενα. Είναι δύσκολο το εγχείρημα και μπορεί να “καούν” τα μισά παιδιά. Όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα».

Για το πόσο θα βοηθήσει στη ψυχολογία η πρόσληψη του Γερμανού τεχνικού: «Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποιοι θα είναι μαζί του. Δηλαδή να πλαισιώνεται από κάποια άτομα που μπορούν να βοηθήσουν. Πρέπει να στηριχθεί στα αποδυτήρια από ανθρώπους που θα βοηθήσουν. Να δώσουν δύναμη και πάθος στα παιδιά. Ο Λίνεν είναι πολύ καλός στη δουλειά του και μπορεί να χτίσει μία ομάδα. Αλλά πρέπει να του δοθεί χρόνος. Στον Ολυμπιακό εκείνη την εποχή ήταν δύσκολα τα πράγματα. Είχε μία καλή πορεία η ομάδα την προηγούμενη σεζόν και κλήθηκε να αναλάβει ένα δύσκολο εγχείρημα».

Για το αν έχει καλούς νέους παίκτες η ΑΕΚ: «Δύσκολα βλέπω ότι μπορούν να προχωρήσουν αυτά τα παιδιά, γιατί είναι μεγάλο το βάρος που έχουν αναλάβει. Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά και γι’ αυτό θέλουν βοήθεια τα παιδιά αυτά. Δεν γίνεται παιδιά 17 και 18 χρονών να τους λένε να μπουν μέσα και να πάρουν την νίκη. Μόλις φάνε γκολ τα παιδιά αυτά καταρρέουν».

Για τον φετινό Πανιώνιο: «Είναι άξιος συγχαρητηρίων γι’ αυτό που έχει κατορθώσει μέχρι τώρα. Έχει σπάσει το ρεκόρ -καλού ξεκινήματος στο πρωτάθλημα- που είχαμε το 71’. Κάνει μία πολύ καλή πορεία φέτος. Η χημεία έχει πετύχει σε όλα τα κομμάτια, από τον προπονητή μέχρι και τον τελευταίο παίκτη. Εύχομαι να διατηρηθεί έτσι όπως είναι. Προχωρά και έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο ο Πανιώνιος».

Στα Σπάτα ο Λίνεν 

11/10/2012

Στα Σπάτα ο Λίνεν
Ούτε λεπτό δεν θέλει να χάσει ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος φρόντισε να πάρει μία πρώτη «γεύση» από το προπονητήριο των Σπάτων ενόψει της πρώτης του προπόνησης στην ΑΕΚ που είναι προγραμματισμένη για τις 17:00.

Ο Γερμανός τεχνικός ζήτησε να ξεναγηθεί στο νέο του… εργασιακό περιβάλλον, παρά το γεγονός πως βρίσκεται μόλις λίγες ώρες στην Αθήνα!

Από το… αεροδρόμιο κιόλας, ο Έβαλντ Λίνεν έδειξε τη διάθεση και την όρεξη να αναλάβει στο νέο του πόστο και αυτό φρόντισε να το αποδείξει με την επίσκεψή του στο προπονητήριο των Σπάτων.

Ο Γερμανός τεχνικός έφτασε στην Ελλάδα ξημερώματα Πέμπτης, ωστόσο προτίμησε να πιάσει κατευθείαν δουλειά και να μην ξεκουραστεί, πηγαίνοντας στο νέο του «εργασιακό περιβάλλον».

Μάλιστα, ζήτησε από τους ανθρώπους της «Ένωσης» να του δώσουν ακόμα και τα ρούχα που θα φορά, όταν θα προπονεί τους νέους του παίκτες.

Ο Λίνεν μετά τη ξενάγηση του στο προπονητικό κέντρο θα έχει και την πρώτη του γνωριμία με τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σαρωτικές αλλαγές στο προεδρείο της ΕΠΟ 

11/10/2012

Σαρωτικές αλλαγές στο προεδρείο της ΕΠΟ
Σε σαρωτικές αλλαγές στις θέσεις του νέου προεδρείου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας προχώρησε ο Γιώργος Σαρρής. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ άφησε εκτός «βαριά» ονόματα όπως αυτά των Γιάννη Οικονομίδη, Νίκου Ανασόπουλου και Άρη Σταθόπουλου και έβαλε στις θέσεις τους στενούς του συνεργάτες.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ υπό το βλέμμα του νέου προέδρου, Γιώργου Σαρρή, ολοκληρώθηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα ενώ επίσης κατανεμήθηκαν οι θέσεις του προεδρείου.

Εκτός προεδρείου έμεινε ο Γιάννης Οικονομίδης από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, την οποία ανέλαβε ο κουμπάρος και δεξί χέρι του κ. Σαρρή, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, έχασαν την αντιπροεδρία που είχαν στο προηγούμενο ΔΣ, οι Νίκος Ανασόπουλος και Άρης Σταθόπουλος και τοποθετήθηκαν στη θέση του Β’ αντιπροέδρου ο Γ. Βούρβαχης της ΕΠΣ Χανίων και στη θέση του Γ’ αντιπροέδρου ο Δ. Γαβριηλίδης της ΕΠΣ Θράκης.

Ο επί χρόνια ταμίας της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, έχασε τη θέση, την οποία κατέλαβε ο Βαγγέλης Τοπολιάτης της ΕΠΣ Βοιωτίας.

Για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ΚΕΔ και τις άλλες επιτροπές της ΕΠΟ θα γίνει νέο ΔΣ, το οποίο θα συνεδριάσει την Τετάρτη 17/10.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως προέκυψε μετά τις αρχαιρεσίες της 6/10/2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας, υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Σαρρή.

Ομόφωνα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έκαναν αποδεκτές τις εισηγήσεις του κ. Σαρρή για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το προεδρείο της ΕΠΟ, ψηφίζοντας τους:

Ιωάννη Παπακωνσταντίνου για Αναπληρωτή πρόεδρος ΕΠΟ
Γεώργιο Βούρβαχη για Β' Αντιπρόεδρο ΕΠΟ
Δαμιανό Γαβριηλίδη για Γ' Αντιπρόεδρο ΕΠΟ
Ευάγγελο Τοπολιάτη για Ταμία ΕΠΟ
Κωνσταντίνο Γκίτσιο για Αναπληρωτή Ταμία ΕΠΟ

Επίσης, ομόφωνα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν την τοποθέτηση του κ. Παυσανία Παπανικολάου στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα».

Θεραπεία οι τραυματίες… στη Γαλλία ο Σο 

11/10/2012

Θεραπεία οι τραυματίες… στη Γαλλία ο Σο
Οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Λουκάς Βύντρα ακολούθησαν θεραπεία σήμερα (11/10) στην Παιανία, ενώ ο Χαμπίμπ Σο πήρε άδεια μιας εβδομάδας, προκειμένου να βρεθεί στη Γαλλία για προσωπικούς λόγους. Ατομικό για Πίντο, Μπουμσόνγκ, Κουίνσι και Βιτόλο.

Σε 20 μέρες ο Βύντρα, δεν αργεί ο Λάζαρος

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τους τραυματισμούς των Λουκά Βύντρα και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, καθώς και το χρονικό διάστημα απουσίας των δυο παικτών. Όπως είχε γίνει γνωστό, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά για τον πρώτο. Ο Βύντρα, λοιπόν, υπέστη θλάση μεταξύ πρώτου και δευτέρου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο μηριαίο μυ. Θα ακολουθήσει ειδική θεραπεία και αναμένεται να επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων σε 15 – 20 ημέρες.

Οσον αφορά στον Χριστοδουλόπουλο, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί μια μυϊκή κάκωση πρώτου βαθμού στον αριστερό τετρακέφαλο. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας και θα επιστρέψει σε περίπου μια εβδομάδα.

Εφυγε ο Σο

Ο Χαμπίμπ Σο απουσίασε από τη σημερινή προπόνηση, μια και του χορηγήθηκε άδεια μια εβδομάδα για τη Γαλλία, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Ο αμυντικός χαφ του Παναθηναϊκού θα κάνει ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, για το διάστημα της παραμονής του στη χώρα.

Κατά τα λοιπά, στη σημερινή προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έκαναν ζέσταμα, στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις κατοχής της μπάλας σε μικρές εστίες και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Πίντο, Μπουμσόνγκ, Κουίνσι και Βιτόλο, ενώ οι Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος υποβλήθηκαν σε θεραπεία.

«Πόρτα» ΟΦΗ σε ΠΑΟ για εισιτήρια 

11/10/2012

«Πόρτα» ΟΦΗ σε ΠΑΟ για εισιτήρια 
Αρνητική ήταν η απάντηση της ΠΑΕ ΟΦΗ στον Παναθηναϊκό, για τη χορήγηση εισιτηρίων στη μεταξύ τους αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής, που είναι προγραμματισμένη στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κρητικοί δεν μπήκαν καν στη διαδικασία… συζήτησης με το «τριφύλλι», απορρίπτοντας εξ αρχής το αίτημα για την παρουσία των «πράσινων» οπαδών στο «Γεντί Κουλέ».

Από ‘κει και πέρα, αρχής γενομένης από την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό το αντίτιμο του εισιτηρίου για τις θύρες 4 και 5 στο «Γεντί Κουλέ», θα μειωθεί κατά πέντε ευρώ, δηλαδή από 15 θα κοστίζει πλέον 10 ευρώ.

«Ρεαλιστική επανάσταση το Θεμέλιο 21» 

11/10/2012

«Ρεαλιστική επανάσταση το Θεμέλιο 21» 
Για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το «Θεμέλιο 21», με μπροστάρη τον Μιχάλη Τροχανά, ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του φορέα, που -όπως αναφέρεται- φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει μια «ρεαλιστική επανάσταση» με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ.

Παράλληλα καλούνται όσοι φίλοι της ομάδας το επιθυμούν να λάβουν μέρος στις δράσεις και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν, ενώ γνωστοποιείται πως στις αρχές Νοεμβρίου θα λάβει χώρα η ιδρυτική συνέλευση του φορέα.

Η ανακοίνωση:

Με πρωτοβουλία του τέως Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μιχάλη Τροχανά, Ενωσίτες Φίλαθλοι με δημιουργική, κοινωνική και επαγγελματική παρουσία και δράση, πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με στόχο τη συγκρότηση φορέα ενεργειών, ικανών να παρέχουν συγκεκριμένη και αποτελεσματική συμβολή σε μια μεθοδική και διαρκή προσπάθεια διαμόρφωσης όρων Αναγέννησης του Ιστορικού και έντονα Συμβολικού Συλλόγου της χώρας, της ΑΕΚ.

Οι συναντήσεις, γόνιμες, κατέληξαν στη λεπτομερή επεξεργασία των όρων λειτουργίας, παρεμβάσεων και δράσης ενός νέου φορέα που θα έχει την επωνυμία «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» Ένωση Φιλάθλων ΑΕΚ. Το διακριτό λειτουργικό χαρακτηριστικό του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» είναι η εξασφάλιση δυνατότητας σε κάθε Ενωσίτισσα και Ενωσίτη φίλαθλο που το επιλέγει, να έχει συμμετοχή στην οικοδόμηση της δράσης και την διοίκηση ενός νέου σύγχρονου και παραγωγικού φίλαθλου οργανισμού ικανού να βγάλει την ΑΕΚ από το τέλμα, το οποίο την καθήλωσε στα επίπεδα ενός πολύχρονου αγωνιστικού νανισμού. Να απαλλάξει την ΑΕΚ από τον ορατό εφιάλτη ενός ταπεινωτικού αφανισμού. Να δημιουργήσει όρους σταθερής και διαχρονικής εγκατάστασής της στο φυσικό και Ιστορικό χώρο της, αυτής της ηγετικής, αθλητικής φίλαθλης και κοινωνικής Οντότητας.

Το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» φιλοδοξεί να αποτελέσει ρεαλιστική θεσμική επανάσταση σε όλα όσα αφορούν τους στόχους, την οργάνωση, τη λειτουργία και συνολικά τη δράση ενός φίλαθλου αθλητικού οργανισμού.

Το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», Ένωση Φιλάθλων ΑΕΚ θα παρουσιάσει την Ιδρυτική του Διακήρυξη και το Οργανόγραμμα στην Ιδρυτική Συνέλευσή του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου 2012. Σ΄ αυτή την Ιδρυτική Συνέλευση προσκαλούνται να συμμετάσχουν όσοι Ενωσίτες το επιθυμούν.

Το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» ιδρύεται για να προσφέρει οργανωμένη υποστήριξη στο φίλαθλο σωματείο «Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως». Ιδρύεται για να προσφέρει οργανωμένη και ρεαλιστική υποστήριξη σε όποιον επενδυτή αποφασίσει να επενδύσει χρήματα στην ΠΑΕ. Ειδικότερα σε όποιον επενδυτή, ο οποίος εμφορούμενος από σεβασμό στη μεγάλη Ιστορία του Συλλόγου, έχει τη δυνατότητα και την πρόθεση να οδηγήσει την επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα πολύ ψηλά, δεδομένου ότι αυτή είναι η βασική ελκτική δύναμη ενεργοποίησης των Ενωσιτών φιλάθλων και στήριξης του Φίλαθλου Σωματείου το οποίο από την Ίδρυσή του έκφραζε, εκφράζει και πάντοτε θα εκφράζει την Ιδέα ΑΕΚ.

Με συνέπεια σ΄ αυτές τις αρχές, το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» χαιρετίζει τη διαπραγμάτευση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και παρέχει την αμέριστη ηθική και όχι μόνον υποστήριξή του στους πρωταγωνιστές της.

Το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» με βαθιά επίγνωση της κρισιμότητας των καταστάσεων και της σκληρότητας των συνθηκών μέσα στις οποίες υποχρεούνται να λειτουργούν ΠΑΕ και Φίλαθλο Σωματείο προγραμμάτισε ήδη ενέργειες ικανές να προσελκύσουν το ενδιαφέρον στρατηγικού επενδυτή. Επεξεργάστηκε, επίσης, σύγχρονες μεθόδους προσέγγισης διεθνών επενδυτών με την αυστηρή τεκμηρίωση σε αυτούς των ελκυστικών προοπτικών που τους παρέχει μια σύγχρονη ΠΑΕ όταν διαθέτει την υποστήριξη ενός σύγχρονου Φίλαθλου Σωματείου και των εκατοντάδων χιλιάδων ενεργών συνιδιοκτητών του φιλάθλων του με το γνωστό πάθος και τη διακριτή ιδεολογία των Ενωσιτών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημάνουμε και να επιβεβαιώσουμε το δεδομένο της ύπαρξης και παρουσίας σοβαρών επενδυτών οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον αποδοχής αντιστοίχως σοβαρών προτάσεων, όμως με συγκροτημένη τεχνοκρατική τεκμηρίωση? προτάσεις που αφορούν στην επιχειρηματική αξιοποίηση της αθλητικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής οντότητας ιδιαίτερα μεγάλης επιρροής όπως αντικειμενικά και παραδοσιακά είναι η ΑΕΚ.

Με την αυτοσυγκράτηση και τη φειδώ που επιβάλλουν οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στις οποίες έχει περιέλθει η ΑΕΚ στο σύνολό της, ΔΕΝ θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε ελπίδες με την προβολή των προθέσεών μας. Όμως, επιλέξαμε να αποδείξουμε με προσφορά έργου ουσίας και μετρήσιμη αποτελεσματικότητα, σε κάθε Ενωσίτη Φίλαθλο, ότι το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» είναι γνήσιος εκφραστής των πόθων και των προσδοκιών του για την Αναγέννηση της ΑΕΚ. Είναι χώρος συνάντησης και συνεργασίας όλων των δημιουργικών δυνάμεων της μεγάλης Ενωσίτικης οικογένειας. Είναι φορέας που αξιοκρατικά δικαιούται τη συμμετοχή του στις πρωτοβουλίες, τις παρεμβάσεις και τις δράσεις, τις οποίες θα εκδηλώνει και θα πραγματοποιεί με Όραμα και στόχο μια ΑΕΚ πρωταγωνίστρια παντού και αέναα. Η κατάκτηση του μόνιμου αυτού πλεονεκτήματος για την ΑΕΚ συνιστά και το στρατηγικό στόχο μας.

Μέχρι την Ιδρυτική Συνέλευση, τις ενέργειες του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», Ένωση Φιλάθλων ΑΕΚ συντονίζει η ομάδα εργασίας η οποία πλαισιώνει τον Μιχάλη Τροχανά.

«ΘΕΜΕΛΙΟ 21», Ένωση Φιλάθλων ΑΕΚ
Η Ομάδα Εργασίας

Στην πειθαρχική ΠΑΟ, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Άρης! 

11/10/2012

Στην πειθαρχική ΠΑΟ, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Άρης!  
 
Στην απόφαση να στείλει Παναθηναϊκό, ΟΦΗ, Πανιώνιο, Άρη και έξι ακόμα ομάδες της Football League στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ προχώρησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι παραπάνω ομάδες οφείλουν να προσκομίσουν την εγγυητική επιστολή προτού συνεδριάσει το όργανο της Ομοσπονδίας έτσι ώστε να μην υποστούν κυρώσεις.

Εκτός των Παναθηναϊκού, ΟΦΗ, Πανιωνίου και Άρη, οι Αναγέννηση Γιαννιτσών, Βύζας Μεγάρων, Εργοτέλης, Θρασύβουλος, Ολυμπιακός Βόλου και Πιερικός δεν φρόντισαν να έχουν τακτοποιήσει το θέμα της εγγυητικής τους επιστολής και η παράταση που παίρνουν είναι μέχρι την συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Ε.Α.:

«H Eπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ - ΤΑΠ:

ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

ΤΑΠ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΤΑΠ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Η Επιτροπή θα συντάξει πόρισμα ελέγχου προς την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για μη προσκόμιση εγγυητικής επιστολής, για τις κάτωθι ΠΑΕ:

ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΠΑΕ ΑΡΗΣ

ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

ΠΑΕ ΟΦΗ

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ»

«Βολές» ΠΑΟ κατά Εθνικής 

11/10/2012

«Βολές» ΠΑΟ κατά Εθνικής
Την έντονη δυσφορία της για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Λούκας Βύντρα από το ιατρικό και τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, εξέφρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με επιστολή της προς την ΕΠΟ. Σε αυτήν κάνει λόγο για αμέλεια του τιμ της «γαλανόλευκης» την οποία δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ξανά οι «πράσινοι».

Στην επιστολή, η ΠΑΕ αφήνει αιχμές για το πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολούθησαν οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, από την στιγμή που ενσωματώθηκαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Επιστολή προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας έστειλε νωρίτερα σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Στην επιστολή εκφράζεται η δυσφορία της ΠΑΕ για το ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα εκγύμνασης των διεθνών ποδοσφαιριστών συνεπεία του οποίου οι ποδοσφαιριστές μας Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος, υπέστησαν μυϊκούς τραυματισμούς που θα τους στερήσουν, πέρα από τη συμμετοχή τους στους προσεχείς κρίσιμους αγώνες της Εθνικής, και τη δυνατότητα να αγωνιστούν στο προσεχές διάστημα με τα χρώματα του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μέσω της ίδιας επιστολής καλείται το ιατρικό – τεχνικό επιτελείο της Εθνικής μας ομάδας, της οποίας ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και φιλοδοξεί να είναι και στο μέλλον συστηματικός αιμοδότης, να λαμβάνει υπόψη την πρότερη καταπόνηση των ποδοσφαιριστών που προσέρχονται στην προετοιμασία της Εθνικής προκειμένου να προλαμβάνονται κατά το δυνατόν και προς όφελος όλων ατυχείς στιγμές όπως οι χθεσινές.

Φαίνεται ότι οι ποδοσφαιριστές στην εθνική αντιμετωπίζονται σαν να προσέρχονται όλοι έχοντας δώσει τον ίδιο αριθμό αγώνων και έχοντας ακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα εκγύμνασης. Αυτό είναι λάθος και αποτελεί αμέλεια της οποίας το κόστος ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει και αυτό επιθυμούμε να το καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση
.

«Τραβάνε αυτί» στον Τσίτα 

11/10/2012

«Τραβάνε αυτί» στον Τσίτα 
Το πρώτο… αυτί παίκτη της ΑΕΚ που θα «τραβηχτεί» για πειθαρχικό παράπτωμα θα είναι εκείνο του Θωμά Τσίτα.

Μόνο την περασμένη βδομάδα νεαρός επιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής δυο επεισοδίων, με αποτέλεσμα η διοίκηση (υπόψη της οποίας έχουν τεθεί κι άλλα κρούσματα απειθαρχίας παικτών) να σκοπεύει να τον καλέσει σε απολογία.

Εκεί ο Τσίτας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την αποχώρησή του χωρίς άδεια από την προπόνηση της προηγούμενης Παρασκευής και το φραστική διαμάχη του με τον γυμναστή Γιώργο Πήδουλα δυο μέρες αργότερα.

Η τιμωρία του ωστόσο (που ξεκίνησε άτυπα από την Τετάρτη όταν και γυμνάστηκε μόνος του) δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρή, αλλά να αποσκοπεί κυρίως στο να κατανοήσει που βρίσκεται και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του.

«Μπορούμε και καλύτερα…» 

11/10/2012

«Μπορούμε και καλύτερα…» 
Η μέχρι τώρα πορεία του Αστέρα Τρίπολης, αφήνει ικανοποιημένους τους ανθρώπους των Αρκάδων. Ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του, έκαναν μια μικρή ανασκόπηση, βλέποντας σε βίντεο όλα τα παιχνίδια μέχρι σήμερα και το πρόσημο ήταν θετικό. Σε συζήτηση που υπήρξε, ανάμεσα στην τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές βγήκε το συμπέρασμα πως ναι μεν η πορεία είναι θετική, όμως θα μπορούσε να είναι και ακόμα καλύτερη.

Μεγάλο μέρος της προπόνησης της Τρίτης αφιερώθηκε σε αυτό, ενώ η βροχή που έπεφτε στην πόλη της Τρίπολης, ήταν ως συνήθως καταρρακτώδης. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στην Εθνική Ενόπλων, έκαναν αποθεραπεία, ενώ ο Σάββας Τσαμπούρης, ο οποίος αγωνίστηκε σαν αντίπαλος, έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Το ατομικό τους, έκαναν οι Πιπίνης, Φούλοπ και Γκάμπριελ. Η διακοπή του πρωταθλήματος εξυπηρετεί τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος θέλει να δουλέψει με τους παίκτες του και η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμη στην αναμέτρηση με την Βέροια. Εκεί θα είναι και ο Τσαμπούρης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, κόντρα στον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Εις διπλούν το «χαράτσι» στον Άρη 

11/10/2012

Εις διπλούν το «χαράτσι» στον Άρη 
Κακά μαντάτα επιφύλασσε η Πέμπτη για τους ανθρώπους του Άρη.

Αρχικά, η FIFA ενημέρωσε τους «κίτρινους» ότι ο Σέρχιο Κόκε ζητά 40.000 ευρώ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ποσό που αφορά τα δεδουλευμένα του και στη συνέχεια τα προβλήματα διπλασιάστηκαν, με τη δικαίωση σε πρώτο βαθμό της προσφυγής του πρώην παίκτη της ομάδας, Ρούμπεν Παλαθουέλος, με τον Άρη να υποχρεούται να του καταβάλει ποσό ύψους 58.000 ευρώ.

Το πρόβλημα με τον Κόκε είναι σχετικά περίπλοκο. Όταν αποχώρησε από τον Άρη προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ντιναμό Χιούστον, ουσιαστικά «εξαγόρασε» την ελευθέρας του, υπογράφοντας δύο επιταγές συνολικής αξίας 650.000 ευρώ, τα οποία ωστόσο ακόμα δεν έχουν κατατεθεί στο λογαριασμό των «κίτρινων».

Το καλό για την ώρα είναι ότι ο Κόκε δεν έχει καταθέσει προσφυγή και απλώς έστειλε μια επιστολή για το θέμα στη FIFA. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς καλούνται μέχρι τις 29 Οκτωβρίου να βρουν λύση στο θέμα, σε επικοινωνία με τον παίκτη, καθώς είναι σχεδόν δεδομένο ότι αν δεν του καταβληθούν αυτά τα 40.000 ευρώ, τότε θα τα διεκδικήσει μέσω της νομικής οδού.

«Χαράτσι» και από τον Παλαθουέλος

Δυο-δυο του έρχονται του Άρη. Δεν έφτανε το μίνι σοκ με τον Κόκε, ήρθε και η δικαίωση σε πρώτο βαθμό του πρώην παίκτη της ομάδας, Ρούμπεν Παλαθουέλος, με την οποία οι «κίτρινοι» οφείλουν να καταβάλλουν στον ποδοσφαιριστή το ποσό των 58.000 ευρώ που αφορά οφειλές του παρελθόντος. Ο Άρης θα «κυνηγήσει» την υπόθεση και αναμένεται να καταθέσει έφεση προκειμένου να μειωθεί το ποσό και στο μεταξύ διάστημα να προσπαθήσει να έρθει σε διακανονισμό με την πλευρά του Ισπανού μέσου, μήπως και βρεθεί άκρη σε μια δύσκολη συγκυρία για το σύλλογο.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γκούμας 

11/10/2012

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Γκούμας
Μικρό τελικά αποδείχτηκε το κακό που έπαθε ο Γιάννης Γκούμας στο φιλικό της Κέρκυρας με τον Όλυμπο.

Ο νεαρός μέσος του ΑΟΚ, σε μία δυνατή μονομαχία που είχε με αντίπαλό του, χτύπησε το πόδι του, με αποτέλεσμα να του «γυρίσει» το αριστερό γόνατο, κάτι που έκανε τους ανθρώπους του ιατρικού επιτελείου των Φαιάκων να φοβούνται για ρήξη χιαστών.

Ωστόσο, ο Γκούμας υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να διαπιστωθεί η ζημία που είχε πάθει. Τα νέα για τον ποδοσφαιριστή ήταν καλά, αφού δεν έχει κάτι σοβαρό και έτσι θα επανέλθει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων τις επόμενες μέρες.

«Καμπάνα» σε Άρη και Παράσχο 

11/10/2012

«Καμπάνα» σε Άρη και Παράσχο 
Δεν έμειναν ατιμώρητα τα επεισόδια στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Κλεάνθης Βικελίδης» από τη Σούπερ Λίγκα, έπειτα και από την σχετική καταγγελία του ΠΣΑΤ. Η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής επέβαλλε στην ΠΑΕ Άρης πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για τα όσα συνέβηκαν στο παιχνίδι με τον Πλατανιά για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αποκλεισμός από τα γήπεδα για 15 ημέρες και πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον προπονητή του Λεβαδειακού, Γιώργο Παράσχο για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Στην υπόθεση του Άρη που απολογήθηκε για την εισβολή των οπαδών του στα δημοσιογραφικά θεωρεία, έπειτα και από την σχετική καταγγελία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, είχε κληθεί να καταθέσει και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:

"Παρεμβαίνουμε για την εισβολή στα δημοσιογραφικά θεωρεία, που είναι χώρος εργασίας των επαγγελματιών αθλητικών συντακτών. Εκεί εισήλθαν 6-7 οπαδοί του Άρη. Απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα όλων των συναδέλφων και στόχος ήταν η φίμωσή τους. Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης (σ.σ. ο δημοσιογράφος που δέχτηκε φραστική επίθεση, νερά κ.α.) για πολύ ώρα δεν μπορούσε να φύγει. Πήγε η αστυνομία και το φυγάδευσε".

Από την πλευρά του Άρη, ο αντιπρόεδρος του, Χρήστος Γρόλλιος, υποστήριξε: "Οι οπαδοί δεν πέρασαν το διάζωμα των δημοσιογραφικών γιατί συγκρατήθηκαν από τους σεκιούριτι. Ήταν ένα φραστικό επεισόδιο και δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή με τους δημοσιογράφους. Ο Τσαλτίδης δεν έχει τίποτα εναντίον της ΠΑΕ Άρης. Είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τις ενέργειες της ΠΑΕ και αποχώρησε ασφαλής".

Τέλος, ο δικηγόρος του Άρη, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, τόνισε στην αγόρευσή του: "Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, μια φραστική επίθεση. Το καταδικάζουμε και ζητάμε συγνώμη από τον ΠΣΑΤ. Αλλά δεν έγινε τίποτα σοβαρό και οι σεκιούριτι τους έδιωξαν".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Αρης: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ.  261/8-10-2012  Καταγγελία του Π.Σ.Α.Σ., καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 11-10-2012 και ώρα 13:00, και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία», διότι:
«Στο 75΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης επιτέθηκαν φραστικά σε δημοσιογράφο αθλητικού ραδιοφώνου που μετέδιδε τον αγώνα και προκάλεσαν καταστροφές στα δημοσιογραφικά θεωρεία και στον εξοπλισμό εκπροσώπων του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου»: χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Λεβαδειακός Γ.Παράσχο (προπονητή), Γ.Κασναφέρη (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του κ.Γ.Παράσχου και του κ.Γ.Κασναφέρη: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Λεβαδειακός τη χρηματική ποινή των τριών χιλιάδων ευρώ. Απαλλάσσει τον κ. Γ.Κασναφέρη. Επιβάλλει στον κ. Γ.Παράσχο α) τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων ευρώ και β) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε ημέρες.

«Ξεμούδιασμα» ΠΑΟΚ με νεαρά… κέρδη 

11/10/2012

«Ξεμούδιασμα» ΠΑΟΚ με νεαρά… κέρδη 
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσει νέους παίκτες και σχήματα είχε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Δώνης στο φιλικό με τον Βατανιακό. Ο «Δικέφαλος του βορρά» επικράτησε εύκολα 2-0, με σούπερ εμφάνιση από τον 17χρονο Βασίλη Παπαδόπουλο που πέτυχε και τα δύο τέρματα, ενώ θετικά μηνύματα άφησαν και οι άλλοι νεαροί, όπως ο Κίτσιου. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από καιρό και ο Πάμπλο Γκαρσία.

Αρκετοί διεθνείς λείπουν για τους Θεσσαλονικείς και με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος, ο Έλληνας τεχνικός ήθελε να δει κάποια πράγματα. Πρώτη δοκιμή ήταν η επιλογή του Έτο σαν στόπερ, όπως δηλαδή ξεκίνησε την αναμέτρηση, χωρίς βέβαια να έχει μεγάλη πίεση.

Τον πρώτο λόγο είχε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ήταν κάπως… φλύαρη. Ο Δεμιρτζόγλου ξεκίνησε βασικός και είχε αρκετή όρεξη να δείξει… πράγματα στον προπονητή του. Αφού έχασαν κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος οι «ασπρόμαυροι», ήρθε και η πιο κλασική με το δοκάρι του Αποστολόπουλου σε δυνατό σουτ από τη δεξιά πλευρά. Ο Πάμπλο Γκαρσία αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και έδειξε ακόμα πως «φοβάται» να βάλει στα… βαθιά το πόδι του μετά την απουσία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε και η… ουσία. Ο Δώνης έριξε στον αγώνα τον 17χρονο Παπαδόπουλου και ο «μικρός» τον δικαίωσε με τη… μία. Στο 72’ συνδυάστηκε άψογα με ακόμα ένα νέο, τον Κίτσιου, με τον πρώτο να πλασάρει εύστοχα και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του. Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του γκολ, όσο και της ομάδας του. Ο Γεωργιάδης έκανε την κάθετη πάσα και ο Παπαδόπουλος σημείωσε το 2-0 που έμεινε μέχρι το τέλος. Μάλιστα, ο Κίτσιου θα μπορούσε στο 84’να κάνει και το 3-0, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο (Γιακουμής 46΄), Λίνο (Δεληγιαννίδης 63΄), Αποστολόπουλος, Στάμου, Ετο, Κάτσε (Κιόσε 63΄), Γκαρσία (Παναγιωτούδης 46΄), Γεωργιάδης, Λόρενς, Δεμιρτζόγλου (Κίτσιου 46΄), Γιάννου (Β. Παπαδόπουλος 56΄)

Ανεβάζουν ρυθμούς στην Ξάνθη 

11/10/2012

Ανεβάζουν ρυθμούς στην Ξάνθη
Σε εγρήγορση θέλει να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο τεχνικός της Ξάνθης, παρά τις απουσίες που έχει, λόγω των παικτών που έχουν ενσωματωθεί στις εθνικές ομάδες, δεν… χαρίζεται σε εκείνους που έχουν μείνει στα Πηγάδια, οι οποίοι και την Πέμπτη έκαναν προπόνηση σε δυνατούς ρυθμούς.

Ο νέος τεχνικός των ακριτών θέλει με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του, προκειμένου εκείνοι, με τη σειρά τους, να είναι έτοιμοι για τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Οσον αφορά την προπόνηση της Πέμπτης, ο Κωστένογλου έβαλε τους παίκτες αρχικά να κάνουν ζέσταμα, ενώ, στη συνέχεια, υπό τις οδηγίες του Έλληνα προπονητή, έδωσαν έμφαση στην τακτική.

Ατρόμητος… 4x4! 

11/10/2012

Ατρόμητος… 4x4! 
Τα αρνητικά αποτελέσματα και οι μέτριες εμφανίσεις μένουν πίσω για τον Ατρόμητο. Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να κάνουν νέα αρχή και το σύνθημα είναι 4x4 για τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν. Οι αναμετρήσεις με Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός), Πανθρακικό και Πανιώνιο, είναι μια καλή ευκαιρία για την ομάδα του Περιστερίου να… πάρει μπροστά ενόψει της συνέχειας.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι παίκτες του, δουλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση, αφού σκοπός είναι να πάει η ομάδα στην Τρίπολη, έχοντας πάρει 12 πόντους, από τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές. Παράλληλα στις προπονήσεις, ενσωματώθηκε και ο Κούτσι, ο οποίος είναι πλέον έτοιμος.

Η διακοπή αυτή, δίνει την ευκαιρία τον Μπάγεβιτς να δουλέψει πάνω σε θέματα που δεν του άρεσαν τις τελευταίες αγωνιστικές και φυσικά να ετοιμάσει την ομάδα για να αποδώσει καλύτερο θέαμα στον αγωνιστικό χώρο.

«Να λογικευτεί η αμαρτωλή ΕΠΟ»! 

11/10/2012

«Να λογικευτεί η αμαρτωλή ΕΠΟ»!
«Πόλεμος» ξέσπασε, μεταξύ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΕΠΟ, μετά την επιστολή που έστειλε το «τριφύλλι», σχετικά με τους τραυματισμούς των Χριστοδουλόπουλου και του Βύντρα. Μετά τη δυσφορία της ομοσπονδίας, άνθρωποι του «τριφυλλιού» απάντησαν σε… καυστικό ύφος.

«Στην αμαρτωλή ΕΠΟ αντί να βγάζουν δυσφορία για τον Παναθηναϊκό καλό θα είναι να λογικευτούν και να αναζητήσουν τη λύση των προβλημάτων που χρόνια τώρα έχουν δημιουργήσει και δυσφημούν διαρκώς το ελληνικό ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια τους για την ΕΠΟ…

Ζήτησε εισιτήρια για ΟΑΚΑ ο Άρης 

11/10/2012

Ζήτησε εισιτήρια για ΟΑΚΑ ο Άρης 
Περίπου 1.500 εισιτήρια ζήτησε η ΠΑΕ Άρης για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Το έγγραφο των «κίτρινων» εστάλη την Πέμπτη, με τους «πράσινους» να είναι θετικοί στο ενδεχόμενο, όμως τη τελευταία κουβέντα στο θέμα έχει- ως συνήθως- η αστυνομία.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι τους τη φετινή σεζόν να έχουν μαζικά τον κόσμο στο πλευρό τους, ωστόσο αυτό δεν είναι ούτε στο δικό τους… χέρι, ούτε στου Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι» σε πρώτη… ανάγνωση δεν φέρεται να έχει πρόβλημα.

Το οριστικό «ναι» ή «όχι» θα δοθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα γίνει η συνεδρίαση για τα μέτρα ασφαλείας με την αστυνομία να έχει το τελευταίο λόγο.

Υπήρχαν δυο ΑΕΚ… 

11/10/2012

Υπήρχαν δυο ΑΕΚ… Ο Βασίλης Τσιάρτας με τον Τόλη Χριστοφοράκη και τον Γιάννη Κυφωνίδη
Το διαχρονικό πρόβλημα της διχόνοιας που συνεχίζει να κατατρώει την ΑΕΚ περιέγραψε ο Βασίλης Τσιάρτας.

Φιλοξενούμενος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο παλαίμαχος άσος εξαπέλυσε φαρμακερά βέλη στον Θωμά Μαύρο.

Πριν αναφερθεί λοιπόν στις μεταγραφικές υποθέσεις του καλοκαιριού και χαρακτηρίσει «για φυλακή» όσους υπέγραφαν συμβόλαια περασμένων ετών, μίλησε για την «ξεφτίλα του να υπάρχουν δυο ΑΕΚ, εκ των οποίων η μια διοικείτο από μια καφετέρια και της προτείνονταν παίκτες από… ταξιτζήδες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Τσιάρτας στην εκπομπή «Βάσει σχεδίου» και τους Τόλη Χριστοφοράκη και Γιάννη Κυφωνίδη

Για την έλευση του Έβαλντ Λίνεν: «Θετικό που ήρθε ο προπονητής. Μπαίνουν σε μια σειρά τα πράγματα. Είχαμε επαφή όλο αυτό το διάστημα που ήταν στη Γερμανία και ανταλλάζαμε απόψεις, ενώ τον ενημέρωνα και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με ρώτησε κάποια πράγματα για την ΑΕΚ και του είπα πως όταν τελειώσει το θέμα, μπορώ να τον βοηθήσω σε ό,τι θέλει. Τον ενημέρωσα για το ρόστερ, γι’ αυτά που κατά τη γνώμη μου χρειάζεται η ομάδα και του είπα πως είμαι στη διάθεσή του για οποιαδήποτε βοήθεια».

Για την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ: «Από τις 10 το πρωί ως τις 11 το βράδυ ζούσα την καθημερινότητα της ΑΕΚ. Είναι καλό ο κόσμος να ξέρει τι έγινε γιατί έχουν μιλήσει όλοι οι άλλοι εκτός από μένα. Όταν ήρθα είχε προσληφθεί ήδη ο Βαγγέλης Βλάχος και το επιτελείο του. Μου τηλεφώνησε ο Θωμάς Μαύρος και με κάλεσε να πάω στα Σπάτα. Συστηθήκαμε, βάλαμε κάτω το ρόστερ και συζητήσαμε.

Δεν είχα ενδοιασμούς να αναλάβω. Μου άρεσε η θέση, αλλά το μεγαλύτερο κίνητρό μου ήταν η αίσθηση πως ό,τι είμαι το οφείλω 80% στην ΑΕΚ. Και πρέπει να πω ότι νιώθω παρεξηγημένος από το καλοκαίρι του 2004 κι έπειτα, με κάποια ζητήματα που προέκυψαν τότε για τη λύση του συμβολαίου μου. Χωρίς να επιδιώξω τότε τη λύση του δικαστηρίου, οδηγήθηκα αναγκαστικά εκεί για να διεκδικήσω μόνο τα δεδουλευμένα μου. Αν είχα άδικο, εξάλλου, πώς δικαιώθηκα στο δικαστήριο;

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που έπαιξα στην Ελλάδα σε επίπεδο Α’ Εθνικής και θεωρούσα χρέος απέναντί της, με όσα έζησα 20 χρόνια στα γήπεδα, να τη βοηθήσω όπως μπορώ. Όταν με κάλεσε ο Θωμάς μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε συμβόλαιο. Του είπα ότι δεν χρειάζεται, προτεραιότητα είναι να σώσουμε την ΑΕΚ. Παράτησα τη δουλειά μου, λοιπόν για τρεις μήνες και ήμουν καθημερινά -και χωρίς οικονομικές απολαβές- στα Σπάτα».

Για τις σχέσεις του με τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Εγώ δεν είχα κάτι μαζί του. Όλα ξεκίνησαν, νομίζω, από την εποχή Ψωμιάδη. Εκείνος είχε μια κλίση στον Σάντος και δεν είχε καλές σχέσεις με τον Ψωμιάδη. Εμένα, από την άλλη, ο Ψωμιάδης μου φερόταν μια χαρά. Σε καμία ομάδα στον κόσμο δεν υπάρχουν 25 φίλοι. Εκτός γηπέδου δεν είχαμε τις καλύτερες σχέσεις, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν κοιτούσα τίποτα άλλο από το πώς θα νικούσε η ομάδα μου».

Για την κατάσταση που βρήκε στην ΑΕΚ: «Πήρα μια εικόνα χρεών 5 εκατ. ευρώ προς παίκτες και 1,45 εκατ. ευρώ προς μάνατζερ. Συνάντησα μια τραγική κατάσταση. Οι μάνατζερ που έκαναν τα συμβόλαια ήταν για βραβείο κι εκείνοι που τα υπέγραψαν ήταν για φυλακή. Ανανεώσεις, κόντρα ανανεώσεις, προσαυξήσεις, κλπ. Βρήκα συμβόλαια από το 2009 ακόμα.

Δεν ξέρω ποιος ξεπέρασε ποιον. Ο Νικολαΐδης τον Ψωμιάδη, ο Θανόπουλος τον Νικολαΐδη ή ο Αδαμίδης τον Θανόπουλο. Αν γίνει διαχειριστικός έλεγχος από το 2009 κι έπειτα θα προκύψουν κι άλλα πράγματα.Όταν ήρθε ο Κορδέρο, μάλιστα και πήγαμε για φαγητό, συναντήθηκα με τον Αδαμίδη. Και όταν ήρθε να με χαιρετήσει, του το είπα: «Συγχαρητήρια, ωραία παρακαταθήκη άφησες στην ΑΕΚ».

Για το πλάνο που τέθηκε μαζί με τον Θωμά Μαύρο: «Είπαμε ότι θα έπρεπε να κατεβάσουμε το μπάτζετ. Από τα 8,7 εκατ. ευρώ το κατεβάσαμε στα 3 εκατ. ευρώ, εκτός από το προπονητικό τιμ που επέλεξε ο κ. Μαύρος και το οποίο -μόνο αυτό- κόστιζε 500.000 ευρώ. Αυτή ήταν η πρώτη μου απορία όταν έμαθα τα ποσά. Και μου έκανε εντύπωση διότι όταν πήγαμε εγώ κι ο Κωστής μας είπε ότι θα πάρουμε λεφτά αργότερα. Άκουγα, λοιπόν, τα ποσά, αλλά δεν είχα μπει στη διαδικασία. Έλεγαν, ας πούμε, ότι είχαν συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Βλάχο στις 80.000 ευρώ και μετά άκουσα κάποια ποσά πολύ παραπάνω».

Για το οικονομικό χάος στην ΠΑΕ: «Θα σας πω, για παράδειγμα, το συμβόλαιο του Αργυρίου. Μαζί με τον Ματεντζίδη η ΑΕΚ πλήρωσε 400.000 ευρώ στον Πανθρακικό για να τους αποκτήσει. Υπήρχαν όροι ανάλογα με τα παιχνίδια που ανέβαζαν το συμβόλαιο ακόμα παραπάνω την επόμενη χρονιά.

Ο μάνατζερ του Γκερέιρο μου είπε ότι ειλικρινά δεν ξέρει πόσοι ανακατεύτηκαν στη μεταγραφή. Και ο ίδιος ο παίκτης μου είπε ότι ποτέ δε ζήτησε αυτά τα λεφτά που προβλεπόταν από το συμβόλαιό του. Πρέπει να πω εδώ ότι ο Γκερέιρο είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Το ίδιο και ο Γκούντγιονσεν, με τον οποίο σε πέντε λεπτά βρήκαμε λύση. Τον ρώτησα μάλιστα πώς πήρε την απόφαση να έρθει στην ΑΕΚ με αυτές τις συνθήκες. Μου είπε ότι ο Αδαμίδης τον διαβεβαίωσε επανειλημμένως ότι θα πληρώνεται στην ώρα του.

Όσο για τον Γκερέιρο, είπαμε να λυθεί το συμβόλαιο. Υπήρχε ένα χρέος περίπου 583.000 ευρώ. Ρώτησα τι διακανονισμό να κάνω κι έπειτα είπα στον παίκτη να λύσει το συμβόλαιό με 200.000 ευρώ μπροστά και τα υπόλοιπα σε δόσεις. Και το παιδί δέχθηκε. Περιμένω λοιπόν να εγκριθεί και να ξεφορτωθεί η ΑΕΚ ένα συμβόλαιο πάνω από 800.000 ευρώ. Τελικά παίρνει λιγότερα, έρχεται στην προετοιμασία και τραυματίζεται. Ως παίκτης ξέρω πως είναι και δεν ήθελα να του πω να φύγει. Αλλά και να ήθελα, δεν μπορούσα αφού δεν υπήρχαν λεφτά.

Η τελευταία κουβέντα έγινε να πάρει κάποια χρήματα τώρα και τα υπόλοιπα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης χρονιάς. Και πάλι δέχθηκε. Αν μου διασφαλίσεις τα δεδουλευμένα, μου είπε, βλέπουμε τι κάνουμε την επόμενη χρονιά. Του πρότεινα ένα συμβόλαιο 150.000 ευρώ συν μπόνους και μου είπε ότι δέχεται. Ε, για μια ακόμη φορά δεν βρέθηκαν τα χρήματα».

Για τη δικαστική διαμάχη του με την ΑΕΚ το 2004: «Ήρθε τότε ένα χαρτί σ’ εμένα που έλεγε πως από το 1,350 εκατ. ευρώ που είχα λαμβάνειν από το συμβόλαιο μου έπρεπε να πάρω 128.000 ευρώ. Και πουθενά δεν μιλούσε για συνέχεια της συνεργασίας μας. Μπορεί να σας το διαβεβαιώσει και ο νυν νομικός της ΑΕΚ, ο Χάρης Γρηγορίου. Φυσικά δεν ήταν αυτό το ποσό, αλλά ήθελαν να δικαιολογήσουν κάποια πράγματα για να πάρουν την ΑΕΚ και γι’ αυτό το έβαλαν έτσι. Ο μάνατζέρ μου, ο κ. Καινούργιος, τους είπε ότι κάνουν λάθος και ότι το ποσό είναι μεικτό 1,350 εκατ. ευρώ. Τους έκανε μάλιστα πρόταση να δώσουν 700.000 ευρώ και να το κλείσουμε.

Είπαν όχι όμως, διότι δεν αναγνώριζαν την οφειλή. Τελικά, αναγκαστικά πήγα στα δικαστήρια κι εκεί αναγκάστηκαν να βγάλουν και τα άλλα χαρτιά που αποδείκνυαν την οφειλή. Όταν επιδικάστηκε το ποσό, πήγα κι ένα χρόνο πίσω την καταβολή απ’ αυτό που προβλεπόταν. Διευκόλυνα την ΑΕΚ πάρα πολύ, αλλά για επικοινωνιακούς λόγους παρουσίαζαν μια άλλη εικόνα για μένα. Αυτή είναι η αλήθεια και προκαλώ οποιονδήποτε να απευθυνθεί και στον κ. Γρηγορίου. Και ξαναρωτάω. Αφού δεν είχα δίκιο, πώς δικαιώθηκα; Εγώ ήθελα να συνεχίσω στην ΑΕΚ, είχα άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο. Αλλά δεν ήρθε ποτέ κανείς να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάποιο διακανονισμό. Και όπως διευκόλυνα εκ των υστέρων, θα έβαζα πλάτη και αν έμενα. Αν βγήκε προς τα έξω ότι εκβίασα την ΑΕΚ, αυτό αφορά άλλους και όχι εμένα.

Για το αν ήταν λάθος που έφυγε ο Γεωργέας: «Όταν βάλαμε κάτω το ρόστερ, ο Δέλλας σταματούσε, ο Μανωλάς είχε φύγει. Και μετά ήταν η περίπτωση του Γεωργέα. Και ο Μαύρος και ο Βλάχος μου έλεγαν δεν μπορούμε να πάμε με αυτούς. Το πολύ τρία λάθη έκανα στη θητεία μου. Το πρώτο ότι παρασύρθηκα απ’ αυτό τον μηδενισμό του να φύγουν όλοι. Υπεύθυνος για το ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν ο Μαύρος. Και θυμίζω ότι είχαμε δικαίωμα για τρεις μονάχα κινήσεις. Αν δεν υπήρχε ο περιορισμός, ήξερα κι εγώ να κάνω ομάδα.

Στο θέμα του Γεωργέα, λοιπόν, μου είπαν ότι πρέπει να βρούμε κάποιον άλλο. Σε ένα βαθμό το ασπάστηκα και είπα ότι το πολύ έναν χρόνο θα παίξει ακόμα ο Νίκος. Αλλά είπα ας το κρατήσουμε λίγο στην άκρη αυτό το θέμα. Και μάλιστα εγώ έβαλα τον Μαύρο να κάνει δήλωση για τον Γεωργέα. Τελικά του είπα λοιπόν πως πρέπει να φύγει, ότι δεν ήταν 100% δική μου απόφαση και ότι -αν είμαι εδώ του χρόνου- θα σε περιμένει μια θέση για να κλείσεις την καριέρα σου».

Φέτος ο μέσος όρος ηλικίας 22,6 και πέρυσι 25,5. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες, όπως ο Κωνσταντόπουλος, ο Λαγός, ο Γκερέιρο, ο Ρίκκα, ο Κοντοές. Θα μπορούσε να βοηθήσει ο Γεωργέας, αλλά η ΑΕΚ δεν έχει πρόβλημα στις θέσεις που αγωνίζεται εκείνος. Ναι, είχε παίξει και αμυντικό χαφ πέρυσι, αλλά υπάρχει αμυντικό χαφ στην ΑΕΚ και λέγεται Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Και όσο και να θέλουν κάποιοι να το μηδενίσουν, δεν θα τα καταφέρουν.

Αν δεν είχαμε τον περιορισμό -και ανεξάρτητα από το ότι δεν ήθελαν να συνεχίσουν οι Μαύρος και Βλάχος- θα κρατούσα τον Γεωργέα και τον Καφέ. Με τον Καφέ είχαμε μια οφειλή πάνω από 450.000 ευρώ. Είπαμε να μη μείνει, διότι θέλαμε να κάνουμε τρεις κινήσεις στον άξονα. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όμως. Για τον Μάκο, ας πούμε, ο Μαύρος είπε ότι δεν έφυγε και ο Μπεκενμπάουερ. Έλεγε «δεν θέλω να τον βλέπω εδώ πέρα».

Για τον τρόπο που λαμβάνονταν οι αποφάσεις: «Τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο Μαύρος, αλλά εγώ ξεκαθάριζα πως θα πάρουμε ό,τι μπορούμε και όχι ό,τι θέλουμε. Από την πρώτη μέρα αυτό που προσπάθησα ήταν να κάνω επαγγελματική την ομάδα. Για όλους τους παίκτες του ρόστερ ήταν σύμφωνοι και ο Μαύρος και ο Βλάχος και μοναδική περίπτωση που πήρα πάνω μου ήταν ο Κορδέρο.

Είπα τότε στον Βλάχο ότι δημιουργείται πρόβλημα όταν βγαίνετε και διατυμπανίζετε ότι θέλουμε παίκτες κι εγώ δεν έχω ολοκληρώσει διακανονισμούς. Υπήρχαν δυο ΑΕΚ. Μια στο μαγαζί του Μαύρου και μια στα Σπάτα. Εγώ δούλευα στα Σπάτα και συνέχεια μου έλεγε πράγματα που του είχαν μεταφερθεί από τους αυλικούς του.

Για τη μεταγραφή του Κορδέρο: «Πριν τον Κορδέρο είχε έρθει ο Φουρτάδο. Είχα πει στον Βλάχο να περιμένουμε για τον σέντερ-φορ. Έστω κι έτσι όμως, προτείνω τον Χιρόσι της Σεβίλλης που έβαλε 20 γκολ σε 30 ματς και μας τον έδιναν δανεικό. Τον βλέπει σε dvd ο Μαύρος και μου λέει ότι του αρέσει, αλλά ρώτα τον Βαγγέλη. Του το είπα, αλλά μου λέει ότι δεν είναι καλός έξω από την περιοχή. Αμφιβάλλω αν είδε καν τα στιγμιότυπα. Προτείνω μετά τον Μεχμέτι που θα ερχόταν με 100.000 ευρώ και οι πληροφορίες μου -αλλά και η δική μου εντύπωση- έλεγαν ότι παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης.

Ε, και όταν είπε τελικά ο Μαύρος «παπούτσι από τον τόπο σου» είπα ότι έχουμε τον Φουρτάδο. Ήταν το δεύτερο λάθος μου, ότι δεν επέμεινα σε αυτούς που ήθελα εγώ. Και γι’ αυτό όταν συζητήσαμε για αμυντικό χαφ (λέγαμε για τον Μητρόπουλο του Παναιτωλικού, αλλά ήθελε πολλά λεφτά η ομάδα) πρότεινα τον Κορδέρο. Η Χερέθ τον έδινε για 70.000 ευρώ. Το είπα στον Βλάχο και αυτή τη φορά του είπα ότι βάζω χέρια, πόδια και κεφάλι στη φωτιά ότι μας κάνει. Και τελικά τον πήραμε».

Για την υπόθεση του Γιάγκο: «Οι παίκτες που ήρθαν -εκτός των Αρκούδα, Κουτρουμπή, Φουρτάδο και Κατσικοκέρη και κάποιων δανεικών- ήταν από τους 30 που δοκιμάστηκαν το καλοκαίρι. Ο Γιάγκο ήρθε να δοκιμαστεί, μου είπε ο Βλάχος ότι είναι καλός. Και μετά από λίγες μέρες αναγκάστηκε να πληρώσει μόνος το ξενοδοχείο του. Ο Γιάγκο αποκτήθηκε ως στόπερ. Είναι ελάχιστοι όμως οι παίκτες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που παίζουν μια θέση. Και είναι πολυτέλεια να έχεις κάποιον που μπορεί να παίξει παραπάνω, όπως ο Γιάγκο».

Για τις υποθέσεις των Μάντζιου και Μόρα: «Κάποια στιγμή εκπροσωπούσα τον Μάντζιο, αλλά είναι πολύ δύσκολο παιδί και τελικά δεν βγάζαμε άκρη και σταματήσαμε τη συνεργασία μας. Μου λέει ο Μαύρος λοιπόν να κοιτάξουμε τις περιπτώσεις του Μάντζιου και του Μόρα. Τους καλεί στα… παράλληλα γραφεία που είχε στην καφετέρια. Όταν διοικείς την ΑΕΚ, δεν μπορείς να κάνεις κουμάντο από την καφετέρια. Ερχόταν 1,5 ώρα στα Σπάτα κι έφευγε. Εκεί όμως χρειαζόταν 24 ώρες δουλειά. Ξεφτιλίζεις την ΑΕΚ όταν συζητάς με παίκτες στην καφετέρια.

Τελοσπάντων, συναντάται ο Μάντζιος με τον Μαύρο και του ζητάει 250.000 ευρώ. Μαθαίνω ότι πριν ο παίκτης έχει απορρίψει προτάσεις 180.000 ευρώ. Ήθελε να κάνει ένα συμβόλαιο ηγεμονικό. Του είπα να κάνουμε ένα συμβόλαιο με συμμετοχές, πολλά μπόνους και γενικά στο πνεύμα ότι θα μας φέρουν λεφτά οι παίκτες και μετά θα πληρωθούν παραπάνω κι αυτοί. Ενώ έχω πει λοιπόν στον Μαύρο να μη διαπραγματευτεί, του προτείνει 150.000 ευρώ. Για να μην τον προσβάλλω, όταν έρχεται στα Σπάτα, λέω εντάξει, αφού τα βρήκατε.

Ήθελε να βάλει όμως τα μπόνους με το ελάχιστο προβλεπόμενο. Και λέω στον Θωμά ότι σε καμία από τις προηγούμενες χρονιές δεν έπαιξε τόσο πολύ. Να παίξει το παιδί και να τα πάρει. Επειδή ήξερα λοιπόν ότι είναι περίεργο παιδί ο Βαγγέλης και θα ζητάει τα λεφτά του, του είπα να το πάρει πάνω του αν αρχίσει να διαμαρτύρεται μέσα στη χρονιά.

Τελικά συμφωνούμε για μια κοινή πρόταση, τη στέλνουμε και με φαξ και με mail και αφού χάλασε η υπόθεση, μου είπε ο Μαύρος «ήσουν βαρύς στη διαπραγμάτευση». Είπε ότι χάλασε η μεταγραφή λόγω της δημοσιότητας που δόθηκε. Εγώ είπα ότι ο Μάντζιος χρησιμοποίησε την ΑΕΚ για να βρει καλύτερο συμβόλαιο. Και τελικά τα κατάφερε νομίζω στο Αζερμπαϊτζάν».

Για τις συζητήσεις με τον Μόρα: «Ο Μαύρος έχει μείνει στη δεκαετία του ’80. Εγώ είμαι στο 2012 και δεν μπορώ να γυρίσω στο ’80. Και επιβεβαιώθηκε αυτό και στην υπόθεση του Μόρα. Ακόμα περιμένει την απάντησή του.

Για τη μεταγραφή του Κλωναρίδη: «Είμαι μάνατζερ, αλλά δεν έχω παίκτη στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή. Και όταν ήρθε η πρόταση της Λιλ για τον Κλωναρίδη εγώ είχα σταματήσει να εκπροσωπώ τον Κλωναρίδη και εκπροσωπούσα μόνο την ΑΕΚ. Η πρόταση των Γάλλων ήταν 600.000 ευρώ, εγώ ζήτησα 850.000».

Για το θέμα Κουτσιανικούλη: «Ήξερα ότι έχει συμβόλαιο 180.000 ευρώ με τον Εργοτέλη. Μέσω ενός… ταξιτζή φίλου του Κωστή ή του Μαύρου που ερχόταν στα Σπάτα και με ενοχλούσε η παρουσία του (όπως και άλλων της ακολουθίας του Μαύρου). Κατά 80% της παρουσίας του Μαύρου αναλώθηκε στο πώς θα μπουν στο Δ.Σ αυτοί οι άνθρωποι. Μου είπε λοιπόν για τον Κουτσιανικούλη και αν μπορούμε να το κοιτάξουμε.

Φτάσαμε στο σημείο να ξεφτιλιζόμαστε και να προτείνουν παίκτες οι… ταξιτζήδες. Μίλησα με τον μάνατζερ και του είπα να έρθει ελεύθερος και με κλιμακωτές αποδοχές. Ο Κουτσιανικούλης έστελνε 100 μηνύματα στον μάνατζερ πώς θα έρθει στην ΑΕΚ. Είχε κάψα! Κι ενώ έχουμε συμφωνήσει, αρχίσει να τον ψάχνει και ο μάνατζέρ του. Και κάπου εκεί αρχίζουμε να μην τον βρίσκουμε πουθενά.

Και ξαφνικά με ρωτάει «ποια είναι η προοπτική της ΑΕΚ». Και του λέω «αγοράκι μου, τι είναι αυτά που λες; Έχεις 100 κιλά στο παντελόνι σου να σηκώσεις τη φανέλα της ΑΕΚ»; Αν δεν ήταν ο Μαύρος, για εμένα θα είχε τελειώσει εκεί το θέμα. Αλλά εκείνος του έδωσε παράταση. Και τελικά -ενώ έχει την πρότασή μας και δεν ξέρω αν αληθεύει για κάτι… τραγουδιάρες- αποφασίζει να μείνει στο Ηράκλειο. Και απ’ όσο έμαθα, μετά απ’ όλα αυτά τον παράτησαν και οι μάνατζέρ του».

Για την υπόθεση Τσουκαλά: «Μιλάω με τον Τσουκαλά όταν είχε ακόμα συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Το λέω στον Βλάχο και μου λέει να προχωρήσω. Συμφωνώ με τον παίκτη, του λέω ότι έχει να παίξει δυο χρόνια μπάλα και ότι θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, παρά την κατάσταση της ΑΕΚ. Περιμένει ο ΠΑΟΚ να του δώσει 15.000 ευρώ από τα λεφτά του Σταφυλίδη για να λύσει το συμβόλαιό του και να έρθει.

Κι ενώ είμαστε στο γραφείο του Μαύρου μαζί με τον μάνατζερ του Τσουκαλά -κι έχω πει να κάνουμε διακριτικά τη διαδικασία- ο Βλάχος έβγαινε από την Αγγλία κι έλεγε ότι περιμένει τον παίκτη. Ο μάνατζερ τότε λέει ότι θέλουν και 20.000 ευρώ προκαταβολή. Και την επόμενη μέρα μου λέει ότι υπάρχει και ο Ίλια Ίβιτς που έχει καλές σχέσεις με τον Χριστοβασίλη στα Γιάννενα και τελικά ο παίκτης πήγε εκεί με 10.000 προκαταβολή και λιγότερα χρήματα».

Για την περίπτωση Ιωαννίδη: «Συναντώμαι με τον Ιωαννίδη, του λέω την πρόταση της ΑΕΚ και μου λέει μόλις λύσει το συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, θα έρθω. Τελικά μου λέει ότι θα μείνει εκεί. Τρεις μέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές όμως με πήρε και με ρώτησε αν ισχύει η πρόταση. Του λέω «αγόρι μου, η πρόταση θα ισχύει μόλις έρθεις εδώ με τη λύση του συμβολαίου σου από τον Παναθηναϊκό. Άντρες είμαστε, λόγο έχουμε και θα προχωρήσουμε». Και τελικά αποφάσισε να πάει στον ΟΦΗ. Ήταν επιλογή του παίκτη και δεν χάλασε στο οικονομικό».

Για τη συνεργασία του με τον Θωμά Μαύρο: «Σε περιπτώσεις όπως του Φουρτάδο δεν συμφωνούσα, αλλά δεν μπορούσα και να… κλωτσήσω. Κι εδώ θέλω να πω κάτι. Respect στον ποδοσφαιριστή Θωμά Μαύρο. Αλλά το υπόλοιπο δεν το έχει. Κι επειδή είπε ότι με τελείωσε 1,5 μήνα πριν, σας λέω ότι το Δ.Σ. με αποθέωνε για τη δουλειά μου. Προσπάθησε να συσπειρώσει τον κόσμο, αλλά στο δρόμο το «Θεωμάς» που άκουγε από τον κόσμο τον επηρέασε. Αυτός όμως είναι ο Θωμάς Μαύρος κι εγώ είμαι ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο καθένας έχει την ιστορία του στην ΑΕΚ.

Από ‘κει και πέρα, τρεις μήνες λείπω και βλέπετε τι γίνεται στην ομάδα. Τα είχε χάσει τα αποδυτήρια ο Βλάχος και το είχα πει και σ’ εκείνον και στον Μαύρο. Αν δεν υπήρχε ο Θωμάς, από την πρώτη φορά που θα μιλούσε έτσι ο προπονητής στους παίκτες, θα τελείωνε. Τον πιστεύω ως προπονητή τον Βλάχο, αλλά στην πίεση και την αγωνία του, δεν μπορούσε. Αν εκείνος και ο Μαύρος δούλευαν όσο μιλούσαν, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα».

Για την υπόθεση Λεονάρντο: «Ήρθε μια πρόταση για τον Λεονάρντο να πάει δανεικός για 150.000 ευρώ στην Κορέα και να δώσουν τα περισσότερα λεφτά τον Γενάρη. Και του λέω ότι δεν γίνεται να σε αφήσουμε έτσι. Όταν βλέπει λοιπόν ότι δεν βγάζει άκρη μαζί μου, πάει στον Δημητρέλο. Και μια μέρα με παίρνει τηλέφωνο ένας άνθρωπος που ήταν με τον Ανδρέα στο Υπουργείο και μου λέει ότι έχουν πεταχτεί οι φλέβες του Δημητρέλου έξω από τα νεύρα του επειδή μιλάει με τον Λεονάρντο.

Ενημερώνω το λογιστήριο και ρωτάω αν υπάρχουν τα λεφτά στο ταμείο για να μην κάνει προσφυγή. Γιατί αυτό ήθελε να κάνει και με αυτό το υφάκι ήρθε στα Σπάτα. Μπήκαν λοιπόν τα λεφτά στο λογαριασμό του και όταν πήγα και του είπα «έχεις εξοφληθεί, δεν μπορείς να κάνεις προσφυγή» έμπαινε στο γραφείο του Δημητρέλου κι έκλαιγε για να φύγει. Και τελικά έγινε αυτό που του είπα. Ή θα φέρεις τα λεφτά και θα φύγεις ή δεν πας πουθενά».

Για τη δική του δουλειά στην ΑΕΚ: «Ασχολούμουν 24 ώρες στα Σπάτα με τους παίκτες, με τους διακανονισμούς, με το… γκαζόν, όλα για να σωθεί η ΑΕΚ. Μπορείτε να μου καταλογίσετε ότι δεν είμαι καλός στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά αυτό που λέω ισχύει. Ακόμα και το θέμα με τον κ. Φωτίου, που έβαλε τα 100.000 ευρώ για να πάρουμε τον Κατίδη, εγώ το τελείωσα. Και όταν το έφερα εις πέρας το αναγνώρισε ο Μαύρος. Και πολλές φορές αναγνώρισε τη δουλειά μου, λέγοντας ότι εργάζομαι σαν… σκύλος. Μέχρι να μου πει να φύγω, με είχε ανάγκη κι αυτός και η ΑΕΚ».

Για το αν θα επέστρεφε στην ΑΕΚ: «Κατά 80% δεν θα γύριζα στην ΑΕΚ. Είμαι απογοητευμένος και από τον κ. Δημητρέλο. Σέβομαι τη δουλειά που έκανε για να σωθεί η ομάδα, αλλά το αγωνιστικό δεν το γνωρίζει. Πήγα δυο φορές στα Σπάτα για να του προτείνω δυο προπονητές: Τον Χάβο και τον Γκαρίδο. Κι επειδή με έπαιρναν μέλη του Δ.Σ. να γυρίσω, τον ρώτησα αν θα γίνει αυτό. Μου είπε να περιμένω το Δ.Σ., αλλά ποτέ δεν με ενημέρωσε τι αποφάσισε.

Αν ήμουν εγώ εκεί, ο προπονητής θα είχε βρεθεί σε δυο μέρες. Κι επίσης στο θέμα του Βλάχου θα έπρεπε να γίνει πρώτα συμβούλιο, να γίνει ψηφοφορία και όχι αρπα-κόλλα. Εξαιρετικός ο Δημητρέλος στο οικονομικό κομμάτι, αλλά την ΑΕΚ δεν μπορεί να τη διοικούν δυο… σάιτ. Του είχα πει να μην αναλώνεται σε επαφές με τους δημοσιογράφους και να περνάς γραμμή μέσω 1-2 ιστοσελίδων.

Για το αν η ΑΕΚ θα καταφέρει να ανέβει αγωνιστικά: «Είμαι ο μόνος που πιστεύει σε αυτό το ρόστερ. Ο Λίνεν είναι ένας προπονητής με ηρεμία, πρέπει να αξιοποιήσει τους παίκτες που έχει και αν έρθουν κάποια αποτελέσματα για να πάρουν τα πάνω τους οι παίκτες, θα πάμε καλύτερα. Είναι λεπτές οι ισορροπίες στο πρωτάθλημα και συγκυριακά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, οπότε μπορεί να κάνει μια καλή πορεία. Πρώτος στόχος λέγαμε από την αρχή φέτος ότι θα είναι η επιβίωση της ΑΕΚ. Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη του πρωταθλήματος.

Ο κόσμος βρίσκεται όσο μπορεί δίπλα στην ομάδα. Είχα πει και στον Μαύρο να δείξουμε στον κόσμο ότι γίνονται κάποια πράγματα και να τα εξαργυρώσουμε του χρόνου. Εκείνος άκουγε αυτά που του έλεγαν διάφοροι για 50.000 κόσμο στο γήπεδο κλπ.

Το υλικό της ΑΕΚ -με σωστή διαχείριση και κάποια καλά αποτελέσματα- μπορεί να αποδείξει ότι δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί. Κατά τη γνώμη μου, το ρόστερ είναι για πλέι-οφ. Έχουμε ακόμα 24 αγωνιστικές και 72 βαθμούς να διεκδικήσουμε. Πιστεύω σε αυτό το υλικό όσο κανένας άλλος. Παρόλο που ήταν απόφαση τριών ατόμων. Εγώ το πιστεύω, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που επίσης το επέλεξαν».

Για το αν ξέρει κάτι για τους επενδυτές: «Ήρθε στα Σπάτα ο κ. Βιντιάδης, γνωριστήκαμε, αλλά μέχρι εκεί. Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω. Έχουν γίνει κάποια πράγματα με επίσημη μορφή και δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε».

Για τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα γύριζε: «Θα γυρνούσα στην ΑΕΚ μόνο με τους δικούς μου όρους. Να είμαι εγώ και ο προπονητής και οι άλλοι να κοιτούν το ρόλο τους. Να μην ανακατεύεται ο ένας στα πόδια του άλλου».

Για το αν θα εργαζόταν σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό: «Αν είχε κλείσει το κεφάλαιο ΑΕΚ για μένα, θα μπορούσα να το συζητήσω. Αν δεν σε θέλουν κάπου, πρέπει να κοιτάξεις κι εσύ τι θα κάνεις. Σε μεγάλο βαθμό έχω εισπράξει από τον κόσμο της ΑΕΚ την αγάπη που αξίζει στην προσφορά μου. Ακόμα κι εκείνοι που με κατηγορούν -επειδή δεν ήταν σωστά ενημερωμένοι- το αναγνωρίζουν. Τους τρεις μήνες που ήμουν εκεί θέλω να πιστεύω ότι έπαιξα σημαντικό ρόλο στο να συνεχίσει να υπάρχει η ομάδα».







Δύο μέσα και δύο έξω 

11/10/2012

Δύο μέσα και δύο έξω
Για άλλη μία μέρα οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ είχαν αρκετή δουλειά, καθώς και την Πέμπτη (11/10) έκαναν δύο προπονήσεις. Σε κανονικό ρυθμό επέστρεψε τόσο ο Μανόλης Ζαχαράκης, όσο και ο Γιώργος Βαλεριάνος.

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν προβλήματα τραυματισμών, τα οποία έχουν αφήσει πίσω, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν ρυθμούς ενόψει Πλατανιά.

Ωστόσο, από τις προπονήσεις της Πέμπτης (11/10) υπήρχαν απόντες. Ο λόγος για τους Σίσιτς και Μονιάκη. Ο Σλοβένος απουσιάζει, λόγω των υποχρεώσεων που έχει με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ ο δεύτερος εκτός από τον τραυματισμό του πρέπει να αντιμετωπίσει και μία ίωση που τον ταλαιπωρεί.

Ατομικό ο Καραλής, εκτός ο Αγρίτης 

11/10/2012

Ατομικό ο Καραλής, εκτός ο Αγρίτης 
Η Κέρκυρα προετοιμάζεται «πυρετωδώς», ενόψει της επανέναρξης της Σούπερ Λίγκας και την έβδομη αγωνιστική, έχοντας δείξει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μετά το φιλικό της Τετάρτης με τον Όλυμπο. Έτσι, η προετοιμασία συνεχίστηκε την Πέμπτη με μία προπόνηση στον Πλάντραφο.

Όσοι παίκτες αγωνίστηκαν στο ματς με τον Όλυμπο, γυμνάστηκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ενώ οι υπόλοιποι κανονικά. Ατομικό ακολούθησε ο Γιάννης Καραλής, ο οποίος επέστρεψε το πρωί της ίδιας μέρας από την Τρίπολη όπου και συμμετείχε στις υποχρεώσεις της Εθνικής Ενόπλων. Ο Ανέστης Αγρίτης συνέχισε τη θεραπεία του, αφού υποφέρει από αιμάτωμα στη γάμπα από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Τέλος, εκτός έμεινε και ο Γιάννης Γκούμας, λόγω του χτυπήματος στο γόνατο.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει στις 10.00 γυμναστήριο και στις 17.00 προπόνηση στον Πλάντραφο.

Μια ενδεκάδα απόντες 

11/10/2012

Μια ενδεκάδα απόντες 
Δεν έγινε με τις καλύτερες προϋποθέσεις η διπλή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα την Πέμπτη στο ΠΕΑΚΙ. Ο Γιάννης Χριστόπουλος συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα το πρωί βάρη και το απόγευμα προπόνηση μικρής έντασης, όμως… έψαχνε και έντεκα παίκτες, οι οποίοι απουσιάσασαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Δεν προπονήθηκαν οι τραυματίες Ντε Βινσέντι, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Κωστάκης και Ταμπάσης. Δεν προπονήθηκαν, επίσης, αλλά για προληπτικούς λόγους οι Πάντος, Κολοβέτσιος και Μπακόλας.

Πρόγραμμα αποθεραπείας έκανε ο Φώτης Γεωργίου, ο οποίος την Τετάρτη αγωνίστηκε με την Εθνική Ενόπλων.

Απόντες, εξαιτίας υποχρεώσεων με την εθνική Αλβανίας, ήταν οι Βίλα και Λίλα.

Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 10:00 στο ΠΕΑΚΙ.

Επέστρεψε ο Αγκάνθο 

11/10/2012

Επέστρεψε ο Αγκάνθο 
«Άγγλος» στο ραντεβού του ο Αγκάνθο.

Αν και η άδεια που του είχε δοθεί εξέπνεε την Παρασκευή, τελικά ο Ισπανός επιθετικός επέστρεψε την Πέμπτη το βράδυ στην Ελλάδα, όπως είχε υποσχεθεί στη διοίκηση του Άρη.

Ο νεοαποκτηθείς των «κίτρινων» δεν προπονήθηκε σήμερα, ωστόσο πλέον με τη διακοπή του πρωταθλήματος έχει όλο το χρόνο μπροστά του να καλύψει το… χαμένο έδαφος και να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος στη συνέχεια της Σούπερ Λίγκας.

Ακόμα δεν έχει γνωριστεί με τους Πασιαλή-Μπουγιουκλή, που έχουν αναλάβει τα ηνία της ομάδας για την ώρα, κάτι που θα συμβεί την Παρασκευή. Στα αγωνιστικά, το ατομικό του πρόγραμμα συνέχισε ακόμα μια μέρα ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος, που μετράει… αντίστροφα για την επάνοδό του.

Σήμανε… επίθεση ο Λίνεν 

11/10/2012

Σήμανε… επίθεση ο Λίνεν 
Συνήθως οι προπονητές (και εκτός διαφημίσεων) αναφωνούν «δεν θέλω δίκιο, άμυνα θέλω».

Ο Έβαλντ Λίνεν όμως -γενικά- δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση.

Στην πρώτη ομιλία του λοιπόν προς τους παίκτες της ΑΕΚ αναγνώρισε πως τα επτά γκολ που έχουν δεχθεί ως τώρα είναι πολλά.

Τους ξεκαθάρισε ωστόσο ότι σοβαρότερο πρόβλημα έχει διαγνώσει στην επίθεση κι εκεί είναι που σκοπεύει να δώσει βάρος στις προσεχείς προπονήσεις.

Αφού λοιπόν ο Ανδρέας Δημητρέλος τον παρουσίασε στους «κιτρινόμαυρους» (μιλώντας για έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, στον οποίο υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι μπορεί ν’ αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση) τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Λίνεν.

«Πάμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Εχω δει αρκετά παιχνίδια της ΑΕΚ. Έχουμε δεχθεί επτά γκολ στο πρωτάθλημα και είναι πολλά για την ΑΕΚ. Δεν είμαστε η χειρότερη άμυνα, μπορούμε να βελτιωθούμε εκεί. Η επίθεση όμως είναι πολύ σημαντικό θέμα, για μένα το σημαντικότερο κομμάτι. Δεν βάζουμε εύκολα γκολ. Εκεί έχουμε πρόβλημα και θα δουλέψουμε πολύ. Δεν είναι μόνο η φάση, η σέντρα, το να βάλεις γκολ. Χρειάζεται καλή κυκλοφορία, να κρατάς σωστά την μπάλα και μετά να σκοράρεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε λοιπόν ότι σε γενικές γραμμές «πρέπει να μάθουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί κρούσματα μη συμμόρφωσης στο πλάνο της ομάδας:

«Θέλω να ξέρετε ότι η πειθαρχία για μένα είναι πολύ σημαντική για μένα. Ένα κομμάτι είναι οι κίτρινες κάρτες. Δεν θέλω να ξαναδώ εύκολες κάρτες. Έτσι δίνουμε εύκολα στημένες φάσεις στον αντίπαλο και κινδυνεύουμε με αποβολές. Θέλω μεγάλη προσοχή σε αυτό».

Δεν το ‘χανε ο Κοντοές 

11/10/2012

Δεν το ‘χανε ο Κοντοές
Είναι από τους παίκτες της ΑΕΚ (μαζί με τον Μιχάλη Παυλή) που έχουν βγάλει το μεγαλύτερο… καημό για την κακή πορεία της μέχρι τώρα.

Τη ημέρα λοιπόν που η «Ένωση» θα έκανε και επίσημα νέα αρχή -με την πρώτη προπόνηση του Έβαλντ Λίνεν- ο Έλληνας αμυντικός δεν θα μπορούσε να είναι απών.

Παρόλο λοιπόν που η άδεια που είχε εξασφαλίσει από τη διοίκηση προέβλεπε να λείπει και σήμερα, ο Κοντοές (που είχε προωθηθεί στην πρώτη ομάδα του Πανιωνίου επί ημερών του Γερμανού τεχνικού) βρέθηκε κανονικά στις εγκαταστάσεις των Σπάτων.

Αντίθετα, το ίδιο δεν έγινε με τους διεθνείς Κατίδη, Μπουγαΐδη, Παπαδημητρίου και Γροντή, ενώ απόντες από κανονικό πρόγραμμα ήταν και πάλι οι Κατσικοκέρης, Φούντας και Κώστας Βλάχος που έκαναν ατομικό υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή. Από την άλλη, σε φουλ ρυθμούς (όπως και όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι») γυμνάστηκε ο Γιάγκο, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς που τον ταλαιπωρούσαν.

Κατά τ’ άλλα, η πρόθεση του Έβαλντ Λίνεν να εκμεταλλευτεί τη διακοπή και να πέσει με τα μούτρα στη δουλειά επιβεβαιώθηκε άμεσα, με το πρόγραμμα της Παρασκευής να προβλέπει διπλή προπόνηση (στις 10:00 και τις 18:30) και το Σάββατο -κατόπιν αιτήματος του Γερμανού- να διεξάγεται φιλικό παιχνίδι πιθανότατα με το Αιγάλεω στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».

Αγωνία για Βεργώνη 

11/10/2012

Αγωνία για Βεργώνη
Υπομονή μέχρι το πρωί της Παρασκευής (12/10) θα πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι της Βέροιας, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή της ομάδας, Αλέξη Βεργώνη.

Ο 27χρονος μέσος στην προπόνηση της Πέμπτης (11/10) τραυματίστηκε στο γόνατο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από αυτή.

Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο πως ο μέσος της «βασίλισσας του Βορρά» ίσως να λείψει για αρκετούς μήνες, αν επαληθευτούν οι φόβοι του ιατρικού επιτελείου που της ομάδας που κάνουν λόγο για ρήξη χιαστών. Ωστόσο, η κατάσταση του Βεργώνη θα ξεκαθαρίσει το πρωί της Παρασκευής (12/10) όταν και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Παράλληλα, από την προπόνηση της Πέμπτης (11/10) ο υπερεσιακός τεχνικός της Βέροιας, Νίκος Καρύδας, είδε τους Γεωργέα, Δασκαλάκη και Τζημογιάννη να ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα. Μοναδικοί απόντες ήταν οι Κόστλι και Τόμας. Ο πρώτος βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής Ονδούρας, ενώ ο δεύτερος έχει πάρει άδεια για προσωπικούς του λόγους.

Άσο… απ’ το μανίκι η ΑΕ

11/10/2012

Άσο… απ’ το μανίκι η ΑΕΚ 
Ένα από τα «χαρτιά» του περσινού τεχνικού επιτελείου που είχε αποδειχθεί δυνατό, αλλά παρέμενε κρυμμένο στο μανίκι επανέφερε η ΑΕΚ.

Προς τέρψιν των γκολκίπερ της ομάδας -με τους οποίους είχε συνεργαστεί εξαιρετικά πέρυσι- ο Κώστας Καμπόλης επανήλθε στο πόστο του γυμναστή τερματοφυλάκων και από σήμερα κιόλας έπιασε και πάλι δουλειά στα Σπάτα.

Ο Καμπόλης θα αντικαταστήσει τον Χρήστο Αρβανίτη (που είχε τοποθετηθεί στη θέση του το καλοκαίρι από τον Θωμά Μαύρο και την Πέμπτη οριστικοποιήθηκε πως θα αποτελέσει παρελθόν) και μαζί με τον γυμναστή Γιώργο Πήδουλα θα αποτελέσουν τα δυο απ’ τα τρία μέλη του επιτελείου που θα στελεχώνει τον Έβαλντ Λίνεν.

Έχει αρχίσει το ψάξιμο 

12/10/2012

Έχει αρχίσει το ψάξιμο 
Τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού έχει αρχίσει να καταστρώνει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο Πορτογάλος αναζητεί έναν αμυντικό χαφ και έναν επιθετικό, ώστε το «τριφύλλι» να είναι έτοιμος να κάνει την κίνησή του για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Ο 66χρονος τεχνικός έχει πάρει τις λύσεις που θα περίμενε από τους επιθετικούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα, ενώ ο Αντώνης Πετρόπουλος αναμένεται να φύγει τον Δεκέμβριο. Όσον αφορά τα χαφ, κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους ο Σο και μετά την αποχώρηση του Κατσουράνη ο Φερέιρα χρησιμοποίησε ως αμυντικό μέσο τον Βύντρα.

Προτεραιότητα για τον Πορτογάλο αποτελεί η απόκτηση ενός παίκτη που θα μπορεί να παίξει μπροστά από τα στόπερ και θα είναι ικανός στο δημιουργικό κομμάτι, εκτός από τον ανασταλτικό τομέα. Μέχρι τότε είναι πιθανό ο προπονητής του Παναθηναϊκού να χρησιμοποιεί στη συγκεκριμένη θέση του Βύντρα, όμως Φερέιρα θέλει έναν ποδοσφαιριστή θα μπορεί να παίξει εξίσου και ως «οκτάρι».

Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός επιθετικού και ο 66χρονος τεχνικός έχει ξεκινήσει την αναζήτηση, προκειμένου να καταλήξει σύντομα στους εκλεκτούς και να κινηθεί άμεσα τον Γενάρη η ομάδα για την απόκτηση δύο παικτών.

Όπως γράφει η SportDay, ο Φερέιρα εξετάζει μία περίπτωση που τον είχε απασχολήσει το καλοκαίρι δεν προχώρησε για διάφορους λόγους. Ίσως αυτή να είναι ο Αντρέ Κάστρο για τον οποίο είναι πιθανό να υπάρξει επαναπροσέγγιση με την Πόρτο για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του συμπατριώτη του μέσου τον Ιανουάριο.

Ο Πορτογάλος προπονητής ψάχνει για κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, αφού ως ξένοι λογίζονται και οι Σο (κάνει καταβάλει προσπάθεια για την έκδοση κοινοτικού διαβατηρίου), Σισοκό, Λέτο, Φορναρόλι, Βελάσκες.

Το θέμα, όμως, είναι ποιες θα είναι οι οικονομικές δυνατότητες για να γίνουν μεταγραφές. Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, θέλει να ικανοποιήσει τον Φερέιρα και θα κάνει ό,τι μπορεί, αφού και ο ίδιος γνωρίζει ότι η ομάδα έχει ανάγκη περισσότερες επιλογές.

Η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού δεν αλλάζει σε σχέση με το καλόκαίρι, αφού στόχος παραμένει η έλευση νεαρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών που θα έχουν φιλοδοξίες και θα μπορέσουν να προσφέρουν άμεσα λύσεις στον Πορτογάλο προπονητή. Αν, όμως, προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση με έμπειρο παίκτη, τότε θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να αποκτηθεί.

Ανοίγει τα χαρτιά του 

12/10/2012

Ανοίγει τα χαρτιά του
Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή (11:30) συνέντευξη Τύπου του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος θα παρουσιάσει στον κόσμο του ΠΑΟΚ το όραμά του για την ομάδα και όσα έχει στο μυαλό του για να την ανεβάσει επίπεδο.

Το προηγούμενο διάστημα ο νέος ιδιοκτήτης της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ είχε συζητήσεις με τη διοίκηση και ανθρώπους που πιθανότατα να έρθουν στο προσκήνιο μετά τις δηλώσεις του.

Δίπλα στον ομογενή επιχειρηματία εκ δεξιών του θα καθίσει (το ζήτησε ο ίδιος ο Σαββίδης) ο Ζήσης Βρύζας, και εξ αριστερών του, ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος, Γιώργος Δώνης.

Συντονιστής της συνέντευξης Τύπου θα είναι ο πολιτικός συντάκτης και ανταποκριτής του Mega στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός. Οι πολιτικοί συντάκτες αναμένεται να είναι... περισσότεροι από τους αθλητικούς, μια και η συζήτηση αναμένεται να μην επικεντρωθεί μόνο στον ΠΑΟΚ.

Ο Σαββίδης έφτασε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, όμως χθες ήταν όλη την μέρα στην Αθήνα και συναντήθηκε με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης τόσο για το θέμα των… παγωμένων χρεών του «Δικεφάλου του Βορρά», όσο και για πολλά ακόμη ζητήματα που αφορούν τις υπόλοιπες επενδύσεις του στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες αργότερα (17:00) ο ομογενής επιχειρηματίας θα βρίσκεται στο «PAOK Sports Arena» με τους φιλάθλους της ομάδας, προκειμένου να καταλάβει τις ανησυχίες τους.

Έκαναν ένα βήμα μπροστά 

12/10/2012

Έκαναν ένα βήμα μπροστά
Σε προφορική συμφωνία για την διαχείριση του «Απήλιον», αν και απομένει να διευθετηθούν εκατέρωθεν κάποιες λεπτομέρειες, ήρθαν η ΠΑΕ Πανιώνιος και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Όπως γράφει η SportDay, οι «κυανέρυθροι» μετά τις τελευταίες συνομιλίες που είχαν με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου δείχνουν θετικοί πια να αναλάβουν τη διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Κορωπί.

Την ίδια ώρα, όμως, θα πληρώνουν ενοίκιο 6.000 ευρώ τον μήνα έπειτα από την τελευταία εξυπηρέτηση από πλευράς του κ. Τσακίρη. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στους δικηγόρους να καταρτίσουν το κείμενο της συμφωνίας, ώστε να μπουν και οι υπογραφές.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το όλο θέμα αναμένεται να έχει τελειώσει την επόμενη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που εκκρεμούν λεπτομέρειες προτιμότερο είναι να περιμένουμε την οριστική κατάληξη της υπόθεσης.

Μαθαίνει ελληνικά ο Ορέστες 

12/10/2012

Μαθαίνει ελληνικά ο Ορέστες
Έτοιμος να μείνει πολλά χρόνια στην Ελλάδα παρουσιάζεται ο Ορέστες.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο παιχνίδι της Βέροιας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπάρμπα, και από τότε έχει καθιερωθεί στη «βασίλισσα του Βορρά».

Ο 31χρονος παίκτης φαίνεται ότι έχει εγκλιματιστεί στη ζωή της Ημαθίας και δείχνει διατεθειμένος να αρχίσει να μιλάει ελληνικά, αφού είναι λάτρης του πολιτισμού μας. Αυτή τη στιγμή φέρεται έτοιμος να μείνει χρόνια στην Ελλάδα και τον Δεκέμβριο περιμένει να έρθει και η οικογένειά του.

Η λίγων μηνών κόρη του δεν μπορεί ακόμη να ταξιδέψει, αλλά για τότε οι γιατροί έδωσαν την έγκρισή τους. Από εκεί και πέρα, έχει εξαιρετική συνεργασία με τον Καρύδα, αφού ας μην ξεχνάμε πως ο κόουτς της «βασίλισσας» είναι και γυμναστής.

Του έδωσε ειδικό πρόγραμμα για να καλύψει το χαμένο έδαφος, εκείνος το ακολουθεί πιστά, ενώ έχει την απαιτούμενη εμπειρία κατά τη διάρκεια των αγώνων να κάνει κατανομή των δυνάμεών του.

Ο μαγικός αριθμός 99 

12/10/2012

Ο μαγικός αριθμός 99
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαπιστώσουν τις προθέσεις της Πολιτείας αναφορικά με το θέμα υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 99 θα έχουν την Παρασκευή οι άνθρωποι του Άρη.

Ξεκινά στην Αθήνα ο πρώτος κύκλος επαφών με τα αρμόδια υπουργεία, κυρίως βέβαια, με το Οικονομικών και συγκεκριμένα τον υφυπουργό κ. Γιώργο Μαυραγάνη.

Ήδη μέσω επιστολής οι Θεσσαλονικείς έχουν διατυπώσει τις προτάσεις και τις θέσεις τους αναφορικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης και ζητούν να υπάρξουν 90 δόσεις στις αποπληρωμές και 60 σε ό,τι αφορά τις οφειλές στο ΙΚΑ.

Ακόμη κι αν δεν υπάρξει κάποια δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης, οι «κίτρινοι» θα έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα να διαπιστώσουν προς τα πού κινούνται τα πράγματα και εάν αυτά είναι θετικά για αυτούς ή όχι.

Δημόσιο και ΙΚΑ αποτελούν το 55% των πιστωτών της ΠΑΕ και για να κινηθεί η διαδικασία απαιτείται το 60%. Ενδεικτικό της κρισιμότητας αυτών των πρώτων επαφών είναι το γεγονός πως στην Αθήνα θα βρεθούν τα τρία από τα τέσσερα μέλη της διοικούσας επιτροπής και συγκεκριμένα οι κ.κ Ζαμπέτας, Κατσιαούνης και Χρήστος Γρόλιος.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου