ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

11/10/2012

 

Με το «τριφύλλι» στην καρδιά 

10/10/2012

Με το «τριφύλλι» στην καρδιά
Δεδομένη θεωρείται η αγάπη του Γιώργου Καραγκούνη και του Σωτήρη Νίνη για τον Παναθηναϊκό, αφού και οι δύο προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές απάντησαν θετικά στην πρόταση που έγινε από την «πράσινη» ΠΑΕ για νέο διακανονισμό των οφειλομένων από την περσινή χρονιά.

Όπως γράφει η SportDay, σε επικοινωνία που είχαν με στελέχη της διοίκησης συμφώνησαν να μεταθέσουν τις ημερομηνίες και να πάρουν από Ιανουάριο τα χρήματα που τους οφείλονται. Ωστόσο, το ίδιο έπραξε ένας ακόμα σπουδαίος πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας.

Πρόκειται για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, στον οποίο οφείλεται ένα μικρό ποσό ακόμα και του ζητήθηκε να διευκολύνει την κατάσταση. Ο Βραζιλιάνος χαφ, επίσης, δεν έφερε αντίρρηση και δέχθηκε τον νέο διακανονισμό. Άλλωστε, το ίδιο έκανε και την περασμένη άνοιξη και μάλιστα είχε επισημανθεί σε Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες, ο Δημήτρης Γόντικας πήγε χθες στην Παιανία κι ενημέρωσε τους παίκτες για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ. Ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» είχε μαζί του φακέλους με τους νέους διακανονισμούς που προτείνει η διοίκηση και παραδόθηκαν σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Εκείνοι θα ενημερώσουν τους μάνατζερ και τους δικηγόρους τους, οι οποίοι θα μελετήσουν τη νέα ρύθμιση των οφειλών που προτείνεται από τη διοίκηση. Πάντως, όλοι δείχνουν θετική διάθεση να βοηθήσουν στην επιβίωση της ομάδας.

«Είμαστε σε συνεχή επιτήρηση από την ΟΥΕΦΑ. Βάλαμε στους λογαριασμούς σας δόσεις από τα περσινά συμβόλαια που είχαμε συμφωνήσει να τα πληρώσουμε Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο (σ.σ.: σε κάποιους μπήκε ένα μέρος από τη δόση του Σεπτεμβρίου)», ανέφερε ο Γόντικας και πρόσθεσε:

«Εχετε, όμως, υπόλοιπο από πέρυσι που πρέπει να πληρωθεί Οκτώβριο και Νοέμβριο. Θα πρέπει να μεταφέρουμε αυτές τις δόσεις για τον Ιανουάριο, όταν θα υπάρχουν έσοδα στην ομάδα. Εννοείται πως αν υπάρχουν χρήματα νωρίτερα, θα σας τα δώσουμε και δεν θα περιμένουμε τον διακανονισμό. Πρέπει να βοηθήσετε άλλη μία φορά την ομάδα».

Οι «πράσινοι» έχουν εξοφλήσει το 80% των περσινών οφειλομένων και κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψη ο Γόντικας δεν δέχτηκε κάποια ερώτηση από τους παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν ότι για να πληρωθούν πρέπει η ομάδα να περνάει και τον έλεγχο της UEFA.

Οι «πράσινοι» μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχουν δώσει τις οριστικές τους απαντήσεις, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πάρει το «Ο.Κ.» της UEFA στον τελικό έλεγχο στις 14 Οκτωβρίο. Ο επόμενος έλεγχος από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Ψάχνεται» για έξω ο Κατσουράνης 

10/10/2012

«Ψάχνεται» για έξω ο Κατσουράνης 
Τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Κώστα Κατσουράνη ψάχνει ο Ρότζερ Λίνσε, όπως αποκαλύπτει σήμερα (10/10) η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay.

Πρόκειται για τον Ολλανδό μάνατζερ, ο οποίος συνεργάζεται με κάποιους από τους πιο γνωστούς παίκτες στην Ευρώπη. Ο 42χρονος ατζέντης έχει αρκετές γνωριμίες και βρίσκεται σε επαφή με πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ο Λίνσε υπήρξε εκπρόσωπος του διεθνούς χαφ όταν εκείνος ήταν στην Μπενφίκα. Από στιγμή, όμως, που ο 33χρονος παίκτης επέστρεψε στην Ελλάδα, οι δυο τους είχαν τυπικές επαφές.

Όταν ο «Κατσούρ» ενημερώθηκε για τις προθέσεις του Παναθηναϊκό, αμέσως επικοινώνησε με τον Ολλανδό και του έδωσε εξουσιοδότηση να του βρει ομάδα από το εξωτερικό. Ακόμη και μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Πρόθεση του Κατσουράνη είναι η παρουσία στην Εθνική Ελλάδας και για αυτό τον λόγο θέλει να αγωνίζεται σε κάποια ομάδα.

Κάποιοι από τους γνωστούς πελάτες του Λίνσε είναι οι Ντε Γιονγκ (Μίλαν), Καλού (Λιλ), Ντε Γκουζμάν (Σουόνσι) και Λάζοβιτς (Ζενίτ), ενώ ο πιο γνωστός είναι Ρουντ φαν Νιστελρόι που είχε φτάσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Να παραμείνουμε στην κατηγορία» 

10/10/2012

«Να παραμείνουμε στην κατηγορία»
Παρά το ομολογουμένως πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας που έχει κάνει ο Πλατανιάς ο πρόεδρος της ομάδας, Στέλιος Βαρουξάκης, στη συνέντευξή του στην Sportday επισημαίνει πως στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. «Όχι σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτό το επιτυχημένο ξεκίνημα», ανέφερε και χαρακτήρισε «κλειδί» της επιτυχίας το γεγονός ότι οι παίκτες δεν έχουν να προβληματιστούν για τίποτα άλλο εκτός από το… ποδόσφαιρο.

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του Στέλιου Βαρουξάκη στη Sportday. Διαβάστε την όλη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας:

-Πόσο δύσκολο είναι για ένα χωριό να διαθέτει ομάδα στη Super League;
«Πάρα πολύ. Εμείς δεν αντιπροσωπεύουμε μόνο τον Πλατανιά, σαν περιοχή, αλλά όλο τον Δήμο Χανίων. Δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε ομάδα στη Super League, πέρα από τον Α.Ο. Χανιά που βρέθηκε παλαιότερα στη Β' Εθνική. Αυτό μας δίνει ένα επιπλέον βάρος για να πετύχουμε. Το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον κόσμο είναι τεράστιο. Οι Χανιώτες διψούν για μπάλα και το δείχνουν».

-Περιμένατε αυτό το επιτυχημένο ξεκίνημα;
«Όχι, σε καμία περίπτωση. Η επιτυχία στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και στην ανιδιοτέλεια των ανθρώπων που βρίσκονται στην ομάδα. Έγινε μια πολύ καλή επιλογή παικτών το καλοκαίρι. Το γεγονός ότι όλα τα προβλήματα είναι λυμένα βοηθάει τα μέγιστα. Οι παίκτες έχουν να σκεφτούν μόνο το ποδόσφαιρο, αυτό είναι το κλειδί. Όλοι είναι προσηλωμένοι στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. Όταν έχεις καλά παιδιά και καλούς ποδοσφαιριστές, είναι σίγουρο πως όλα θα πάνε καλά. Βέβαια γίνεται εξαιρετική δουλειά από το τεχνικό επιτελείο. Τον προπονητή Γιάννη Χατζηνικολάου, τον βοηθό του, Δημήτρη Μούτα, τον γυμναστή Σάκη Παντελίδη, τους φυσιοθεραπευτές και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται, ας με συγχωρήσουν αν ξεχνάω κάποιον. Όπως φυσικά και τον Γιάννη Κατσούλη, ο οποίος είναι ο "κατάσκοπος" της ομάδας και βλέπει όλους τους αντιπάλους μας».

-Τι στόχους έχει ο Πλατανιάς και μέχρι πού μπορεί να φτάσει;
«Δεν έχουμε άλλο στόχο πέρα από το να παραμείνουμε στην κατηγορία. Όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να μην έχουμε άγχος στο τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό μας ενδιαφέρει και γι' αυτό προσπαθούμε. Δεν υπάρχει άλλο πλάνο. Αν σωθούμε και έρθει κάτι καλύτερο, καλώς να ορίσει. Αλλά δεν το σκεφτόμαστε. Είμαστε πρώτη φορά στην κατηγορία και δεν τη γνωρίζουμε. Είδαμε και πέρυσι τον Εργοτέλη, που στον πρώτο γύρο έφτασε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και στο τέλος έπεσε. Προβλέψεις για το μέλλον δεν μπορώ να κάνω, δεν είμαι μέντιουμ».

-Υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που πρέπει να πιστωθούν αυτή την πορεία;
«Όχι. Όλο το διοικητικό συμβούλιο, μηδενός εξαιρουμένου, έχει συμβάλει τα μέγιστα για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε. Κανείς δεν χρεώνεται κάτι περισσότερο και αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας, αν θέλετε, ότι η άποψη όλων βαρύνει το ίδιο. Κανείς δεν βάζει τον προσωπικό του εγωισμό πάνω από την ομάδα».

-Ποιο ήταν το πλάνο του καλοκαιριού;
«Κρατήσαμε τους ενδεκαδάτους παίκτες από τη Football League και πήραμε έναν ποδοσφαιριστή σε κάθε θέση. Παίκτες με παραστάσεις από τη Super League, που γνώριζαν τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και πάνω απ' όλα καλά παιδιά. Δεν θέλαμε να χαλάσουμε το κλίμα που είχε δημιουργηθεί».

-Αν και είναι νωρίς ακόμη, έχετε κάνει κάποια σχέδια για τον Ιανουάριο;
«Το παραμικρό. Είμαστε ευχαριστημένοι με τα παιδιά που ανήκουν στο ρόστερ. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα δοθεί και η ευκαιρία σε αυτούς που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα να δείξουν το ταλέντο τους. Τους πιστεύομε όλους, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να κοιτάμε άλλους παίκτες. Βέβαια αν υπάρξει κάποιος σοβαρός τραυματισμός ή συμπέσουν πολλές τιμωρίες, θα το δούμε εκείνη την περίοδο».

«Θα βρει τις λύσεις» 

10/10/2012

«Θα βρει τις λύσεις» 
Σίγουρος ότι ο Ατρόμητος θα επιστρέψει πολύ σύντομα στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες δηλώνει ο Γιώργος Σπανός στο περιβάλλον του. Ο πρόεδρος της ομάδας του Περιστερίου δεν ανησυχεί για τα αποτελέσματα και δηλώνει πεπεισμένος ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα βρει τις λύσεις.

Τι κάνει ο προπονητής του Ατρομητου; Group therapy!

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε χθες μια μεγάλη συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια της ομάδας κατά τη διάρκεια της ανάλυσης του βίντεο του αγώνα με τη Βέροια.

Χωρίς καμία διάθεση για έντονες παρατηρήσεις, ο Μπάγεβιτς έκανε κουβέντα με τους παίκτες προκειμένου να εντοπίσουν όλοι μαζί την αιτία που ο Ατρόμητος εμφάνισε αυτό το πρόσωπο στο τελευταίο παιχνίδι.

Στάθηκε κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο πρόβαλε χθες στο βίντεο, προκειμένου να τους επισημάνει πως αν δεν ήταν επιπόλαιοι όλοι τους, τότε η ομάδα θα είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Ο Μπάγεβιτς δεν έκανε παράπονα σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Εκανε ανάλυση του αγώνα, τόνισε το γεγονός πως γίνονταν εύκολα λάθη σε πάσες, με αποτέλεσμα να κλέβει πολλές φορές την μπάλα ο αντίπαλος και να βρίσκει χώρους στην επίθεση. Προσπάθησε να τους ανεβάσει το ηθικό εν όψει της συνέχειας.

«Δεν θέλω να σας κάνουν ό,τι θέλουν παίκτες που δεν είναι καλύτεροι από εσάς», ήταν μερικά από τα πιο σημαντικά λόγια του.

Καλώς ήρθε το… ρούβλι; 

10/10/2012

Καλώς ήρθε το… ρούβλι;
Οι προσβάσεις του Ιβάν Σαββίδη στη ρωσική αγορά ενδεχομένως να αποδειχθούν ευεργετικές για τον ΠΑΟΚ, καθώς φήμες έχουν αναπτυχθεί ότι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με τον κολοσσό του φυσικού αερίου Gazprom για να εξασφαλίσει χορηγία για την ομάδα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Σερβία, η εν λόγω εταιρεία ετοιμάζεται να κάνει επενδυτική κίνηση, υπογράφοντας σύμβαση χορήγησης 4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, κατά το πρότυπο αυτής που έχει κάνει και με τον Ερυθρό Αστέρα.

Σημαντικό παράγοντα σε αυτή τη σπουδαία συμφωνία, αν τελικά επιτευχθεί, θα έχει παίξει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε προαναγγείλει την είσοδο ρωσικών εταιρειών στην Ελλάδα, όταν ανέλαβε τις τύχες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ωστόσο, τίποτα ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί, ενώ από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί τα σερβικά δημοσιεύματα.

Είπε «όχι» στη Σπόρτινγκ ο Φερέιρα 

10/10/2012

Είπε «όχι» στη Σπόρτινγκ ο Φερέιρα
Σε πρόταση για συνεργασία από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας απάντησε αρνητικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα! Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία οι υπεύθυνοι της ομάδας της, οι οποίοι αναζητούν προπονητή μετά από την απόλυτα του Ζα Πίντο αποφάσισαν να πλησιάσουν τον τεχνικό του Παναθηναϊκού προσφέροντάς του θέση στην άκρη του πάγκο της ομάδας.

Άνθρωπος από το περιβάλλον του προέδρου της ομάδας, ο Γκοουντίνιο Λόπες έκανε διερευνητική κρούση στον προπονητή του Παναθηναϊκού για να διαπιστώσει εάν είναι πρόθυμος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να αλλάξει ομάδα.

«Όχι ευχαριστώ», ήταν η απάντηση του Φερέιρα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει να αφήσει στη μέση το έργο που έχει αρχίσει στον Παναθηναϊκό στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Αδιεξόδων συνέχεια για τον Άρη

10/10/2012

Αδιεξόδων συνέχεια για τον Άρη
Συνεχίζεται η αναζήτηση προπονητή στον Άρη, με τη διοικούσα επιτροπή να μην μπορεί να καταλήξει στον αντικαταστάτη του Μάκη Κατσαβάκη και να δίνει επ΄αόριστον εντολή στο δίδυμο Πασσιαλή-Μπουγιουκλή.

Στο μεταξύ κανένα νέο δεν προέκυψε για το σχηματισμό διοίκησης Πρωτοδικείου από τη συνεδρίαση της ΚΜΑ, την ώρα που η ομάδα «καίγεται» να τρέξει το θέμα της υπαγωγής στο άρθρο 99.

Η εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά αποκάλυψε με τον πιο εμφατικό τρόπο τις διασπαστικές τάσεις που υπάρχουν στους κόλπους της διοικούσας επιτροπής του Άρη, καθώς η δυσαρέσκεια που εκφράστηκε από την εξέδρα προς το πρόσωπο του Αντώνη Ζαμπέτα είχε ως συνέπεια να εκφραστούν τάσεις αποχώρησης από κάποια μέλη.

Ο ίδιος ο Ζαμπέτας μάλιστα επιθυμεί να βρεθεί τρόπος παραχώρησης του δικαιώματος υπογραφής σε άλλο πρόσωπο.

Από κει και πέρα αναμένεται ακόμα η απάντηση των Λαμπριάκου, Κατσιαούνη και Στεφανίδη για το αν θα συμμετάσχουν στη διοίκηση Πρωτοδικείου που γίνεται προσπάθεια να σχηματιστεί.

Η απόφαση τους αναμένεται να ληφθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας, όταν οι τρεις άντρες θα έχουν ολοκληρώσει τις διερευνητικές επαφές που θεωρούν απαραίτητες.

Ψάχνουν τη «χρυσή τομή» 

10/10/2012

Ψάχνουν τη «χρυσή τομή» 
Πρόβλημα με οφειλές που δεν έχει τακτοποιήσει στους Μπόσκο Μπάλαμπαν και Σίτο Ριέρα έχει προκύψει για την ΠΑΕ Πανιώνιος. Μάλιστα, έχει οριστεί δικάσιμος για τις 31 Οκτωβρίου! Για αυτό τον λόγο οι διοικούντες τον «κυανέρυθρο» σύλλογο είχαν χθες ραντεβού με τους εκπροσώπους των δύο ποδοσφαιριστών και προσπαθούν να βρεθεί σύντομα λύση ώστε να μη φθάσουν στο σημείο να γίνει το δικαστήριο.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Μπάλαμπαν εισέπραξε 35.000 ευρώ (από τις 250.000 ευρώ που αρχικά αξίωνε) στις 21 Φεβρουαρίου και είχε μπει τέλος στη διαμάχη προκειμένου να πάρει την ελευθέρας του από τους «κυανέρυθρους». Ωστόσο, τα γεγονότα δείχνουν ότι αυτά τα χρήματα δεν τα πήρε τελικά ποτέ ο Κροάτης επιθετικός.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι ισχύει και στην περίπτωση του Ριέρα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έλυσε στις 13 Δεκεμβρίου του 2011 το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο. Τότε είχε συμφωνήσει να πάρει τα δεδουλευμένα του, ύψους 150.000 ευρώ, σε βάθος χρόνου και δεν αξίωσε άλλες οικονομικές απαιτήσεις. Τα χρήματα δεν δόθηκαν ούτε στον Ριέρα. Στην Πλατεία βρίσκονται πάλι σε συνομιλίες για να τακτοποιηθούν οι υποθέσεις.

«Μένει Ολανένσε ο Κονσεϊσάο» 

10/10/2012

«Μένει Ολανένσε ο Κονσεϊσάο»
Δεδομένη θεωρούν τα πορτογαλικά ΜΜΕ την παραμονή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στην Ολανένσε.

Τα πορτογαλικά δημοσιεύματα ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διαφοροποιηθεί κάτι από την στιγμή που η ΑΕΚ δεν μπορεί να καλύψει το ποσό των 250.000 ευρώ που ζητά η διοίκηση της ομάδας για να δώσει την συγκατάθεσή της για την αποχώρηση του προπονητή της.

«Είχε γίνει ξεκάθαρο από την αρχή», αναφέρει ο πρόεδρος της Ολανένσε τη Record…

«Ή θα έδινε η ΑΕΚ τα χρήματα ή δεν θα υπήρχε καμία συμφωνία», κατέληξε ο Ισίντορο Σοούζα.

Φιλικό για Πανιώνιο 

10/10/2012

Φιλικό για Πανιώνιο
Την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής θα έχει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στο φιλικό παιχνίδι που θα δώσει απόψε ο Πανιώνιος κόντρα στον Εθνικό Αστέρα.

Μπορεί ο «Ιστορικός» να έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα φέτος στο πρωτάθλημα καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ της ομάδας πίσω από το άλλο, όμως ο προπονητής των «κυανέρυθρων» δεν επαναπαύεται στα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Αντίθετα, θέλει να εκμεταλλευτεί τη διακοπή του πρωταθλήματος προκειμένου να δοκιμάσει και ποδοσφαιριστές οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν παίξει πολύ για να διαπιστώσει το κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν το σύλλογο στη δύσκολη συνέχεια.

Έτσι το φιλικό κόντρα στην ομάδα της Καισαριανής θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμάσει ο Ελευθερόπουλος πρόσωπα και σχήματα.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ.

Από στρατηγός έγινε στρατιώτης για τα μάτια της Ένωσης 

10/10/2012

Από στρατηγός έγινε στρατιώτης για τα μάτια της Ένωσης
Δεν ήταν απλά ένας ακόμη προπονητής που πέρασε από τα μέρη μας. Ήταν πιθανότατα -μαζί με τον Στέφαν Μπόμπεκ- που ήρθε μία δεκαετία νωρίτερα, ο πλέον καθοριστικός άνθρωπος για να πλησιάσει το ποδόσφαιρο που βλέπαμε στην Ελλάδα τα στάνταρ της Ευρώπης.

Ερχόμενος το καλοκαίρι του 1974 στην Ελλάδα, ο γεννημένος στην Τσεχία και μεγαλωμένος στην Ολλανδία ως φυγάς, Φράντισεκ Φάντρονκ υποσχέθηκε πως θα μετέτρεπε την παραπαίουσα ΑΕΚ (η οποία είχε τερματίσει έκτη δύο σερί χρονιές) σε άμεση ανταγωνίστρια στο πρωτάθλημα και πως ήθελε η ομάδα του να αγωνίζεται σαν την εθνική Ολλανδίας, της οποίας ήταν ο δημιουργός μαζί με τον Ρίνους Μίχελς και που μόλις είχε καταπλήξει στο γερμανικό Μουντιάλ.

Είδε την έξοδο ο Ζαουί 

10/10/2012

Είδε την έξοδο ο Ζαουί
Τη λύση της συνεργασίας τους με τον Τιερί Ζαουί αποφάσισαν οι άνθρωποι του Λεβαδειακού, αφού ο ποδοσφαιριστής δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του.

Οι Βοιωτοί ψάχνονταν από το καλοκαίρι να παραχωρήσουν τον Ιβοριανό μέσο, με τον τελευταίο να βρίσκεται μια ανάσα από τον Πιερικό.

Τελικά η συμφωνία δεν επιτεύχθηκε στην περασμένη μεταγραφική περίοδο και το διαζύγιο για τις δύο πλευρές ήρθε τώρα.

Αναστασίου: «Δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό» 

10/10/2012

Αναστασίου: «Δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό»
Καμία επίσημη πρόταση από ομάδα της Σούπερ Λίγκας ή του εξωτερικού να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία δεν έχει δεχθεί ο Γιάννης Αναστασίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Υπάρχουν κάποιες επαφές, οι οποίες δεν είναι άξιες αναφοράς. Με έχουν πάρει τηλέφωνο κάποιοι άνθρωποι, όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό το θέμα», τόνισε ο προπονητής της δεύτερης ομάδας του Άγιαξ.

«Ο Φερέιρα ξέρει καλύτερα την ομάδα του», το σχόλιό του για την φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για τις φήμες που υπάρχουν για το όνομά του για ενδιαφέρον αρκετών ομάδων (όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης)

«Είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσω για αυτό το θέμα. Ήμουν στη Γαλλία και έγραφαν για τον Παναθηναϊκό. Αργότερα υπήρξαν δημοσιεύματα για τον Άρη. Πήγα στη Θεσσαλονίκη για μία βάφτιση και με πήρε τηλέφωνο ο Νταμπίζας, ο οποίος έτυχε να είναι και εκείνος εκεί και με ρώτησε αν ήθελα να πάμε στο γήπεδο να δούμε το παιχνίδι με τον Άρη.

Δεν πρέπει να κυκλοφορούμε, επειδή όσο κυκλοφορούμε βγαίνουν πράγματα προς τα έξω που δεν ισχύουν. Υπάρχουν κάποιες επαφές, οι οποίες δεν είναι άξιες αναφοράς. Με έχουν πάρει τηλέφωνο κάποιοι άνθρωποι, όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό το θέμα. Αν προκύψει κάτι σημαντικό, τότε θα βγει προς τα έξω και θα ενημερωθείτε όλοι σχετικά. Πάντως, υπάρχει ενδιαφέρον και από ολλανδικές ομάδες
».

Για το αν θα ήθελε να ξεκινήσει από κάποιον σύλλογο του εξωτερικού ή της Σούπερ Λίγκας

«Κανείς δεν ξέρει τι είναι καλύτερο για εκείνον, αν πρώτα δεν δει ζήσει ορισμένες καταστάσεις. Στην Ολλανδία υπάρχει η δυνατότητα να εξελιχθείς και να δεις την ομάδα καλύτερα. Από πλευράς ηρεμίας και τρόπο δουλειάς είναι καλύτερα να ξεκινήσει ένας τεχνικός σε έναν σύλλογο του εξωτερικού. Είναι ενδιαφέρον να βουτήξεις σε κάτι επικίνδυνο, όπως για παράδειγμα σε μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

Θέλω να καθίσω στον πάγκο μίας ομάδας και δεν σπούδασα πέντε χρόνια για να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Ωστόσο, εκείνο που θα κοιτάξω πρώτα είναι η οργάνωση και αν υπάρχει πλάνο στη διοίκηση για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα κοιτάξω σε όποια ομάδα και αν εργαστώ. Δεν είμαι κακομαθημένος, αλλά θα μετρήσω και άλλα δεδομένα πριν αναλάβω μία ομάδα. Το να αλλάζεις προπονητή κάθε δύο ή τρεις μήνες ή κάθε σεζόν να αλλάζει ολόκληρο το ρόστερ μίας ομάδας δεν είναι κάτι που με εκφράζει
».

Για την παρουσία του στις προπονήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν

«Προσπαθώ να παρακολουθώ τις προπονήσεις του Άγιαξ σε καθημερινή βάση. Από τη στιγμή που τελείωσα με το δίπλωμά μου θέλω να μαθαίνω πράγματα και να παίρνω πράγματα από χώρες ή συλλόγους που έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης από τα όσα γνωρίζω μέχρι σήμερα.

Έχω παρακολουθήσει τις προπονήσεις του Άγιαξ, έχω δει προπονήσεις της Μπαρτσελόνα με τον Γκουαρντιόλα, στην Μπάγερν του Φαν Χάαλ, έχω δουλέψει στον Παναθηναϊκό μ τον Χενκ Τεν Κάτε και τώρα στην Παρί Σεν Ζερμέν του Αντσελότι. Με αυτό τον τρόπο μου δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώσω πως λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες και τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι προπονητές.

Αν συγκρίνω όλες αυτές τις εικόνες υπάρχουν μεγάλες διαφορές από τον τρόπο που μιλάει ο προπονητής στους παίκτες μέχρι τη λειτουργία του συλλόγου. Δεν είναι να πάμε να δούμε μία προπόνηση και άντε φεύγουμε. Είναι αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να μάθεις και να ενστερνιστείς ως φιλοσοφία ως προπονητής, τα οποία αργότερα θα σου φανούν χρήσιμα στην καριέρα του
».

Για το αν έχει επαφή με τον Τεν Κάτε

«Χθες μίλησα μαζί του. Με ρώτησε για την κατάσταση του ελληνικού πρωταθλήματος. Του έκανε μεγάλη εντύπωση ότι η ΑΕΚ είναι τελευταία στο πρωτάθλημα. Ξέρει πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, όμως δεν περίμενα να υπάρχει αυτή η εικόνα στο πρωτάθλημα».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού

«Το πιο εύκολο είναι να μιλάει ο καθένας με την εικόνα που βλέπει. Για μένα ως προπονητής ο Φερέιρα ξέρει καλύτερα τι φταίει για την εικόνα της ομάδας του. Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που δεν ξέρω, αν δεν είμαι μέσα ο ίδιος και να ξέρω τι λέει εκείνος στους παίκτες του. Είναι καλό να μην μιλάμε και σίγουρα η κάθε ομάδα θέλει χρόνο για να δείξει πράγματα στο γήπεδο, ειδικά ο Παναθηναϊκός που φέτος είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Για τις δυνατότητες ρόστερ του «τριφυλλιού»

«Ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες προσθήκες, πιστεύω ότι μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο. Ο Φερέιρα έχει γνώση που βρίσκεται και των ευρωπαϊκών δεδομένων. Σίγουρα, όμως, θα υπάρξουν προσθήκες. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει έναν στόχο, θα πρέπει να τον κυνηγήσει και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

«Σκληραίνει» για να ξεμπλέξει… 

10/10/2012

«Σκληραίνει» για να ξεμπλέξει…
Τη στιγμή που ο κίνδυνος να γκρεμιστεί η Λεωφόρος και ο Παναθηναϊκός να μην αποκτήσει δικό του γήπεδο, είναι ορατός (!), οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους, προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα. Το υπόμνημα που θα καταθέσουν ΠΑΕ και Ερασιτέχνης στο ΣτΕ και ο φόβος των ανθρώπων της «μάνας του λόχου».

Όπως καταλαβαίνετε, ο Παναθηναϊκός, έπειτα από μια πολύχρονη ταλαιπωρία στο θέμα του γηπέδου και χωρίς να έχει μπει ούτε… τούβλο στον Βοτανικό, για το νέο «σπίτι» του «τριφυλλιού», που, σύμφωνα με τις παλιές εξαγγελίες των ανθρώπων της ομάδας θα ήταν έτοιμο το 2008, βρίσκεται, πλέον, σε ένα κρίσιμο σημείο, επικίνδυνο θα έλεγε κανείς, αξιολογώντας την κατάσταση.

Ο κίνδυνος οι «πράσινοι» να μην αποκτήσουν δικό τους γήπεδο και να γκρεμιστεί η Λεωφόρος είναι ορατός. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει εκφράσει τις αντιθέσεις του για το Προεδρικό Διάταγμα και θα το κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το Διάταγμα το οποίο μιλάει για κατεδάφιση του «Απόστολος Νικολαϊδης», χωρίς να γίνει γήπεδο στον Βοτανικό, δεν θα περάσει.

Η θέση ΠΑΕ και Ερασιτέχνη


Ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να προλάβει τα χειρότερα και γι’ αυτό έχει αποφασίσει μαζί με τον Ερασιτέχνη να καταθέσουν ένα κοινό υπόμνημα στο ΣτΕ, με το οποίο θα ζητούν να μπει και η κατασκευή του γηπέδου στο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο, τώρα, όπως σας γράψαμε και παραπάνω αναφέρει ότι η Λεωφόρος θα γκρεμιστεί μόλις εκδοθεί άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό. Ετσι, λοιπόν, η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης θα ζητήσουν να μπει στον νόμο το αίτημα του «τριφυλλιού» που θα κάνει λόγο για κατεδάφιση της «φυσικής» έδρας της ομάδας, μόλις εκδοθεί άδεια για λειτουργία και του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, πλην των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.

Η επιστροφή στη Λεωφόρο

Από εκεί και πέρα, αν τελικά ο Παναθηναϊκός καταφέρει να ξεμπλέξει απ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση «ομηρείας» που βρίσκεται σχετικά με το γήπεδο, έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή στη Λεωφόρο, φέτος. Ο Γιάννης Αλαφούζος περιμένει τις μελέτες και στόχος είναι το «τριφύλλι» να επιστρέψει «σπίτι» του για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής, όπως γράφει η SportDay. Ανάλογα με τις εξελίξεις με το ΣτΕ και το νέο προεδρικό διάταγμα, θα γίνουν και οι κινήσεις για την επιστροφή στη Λεωφόρο. Αυτό, πάντως, είναι κάτι που περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι να μην υπάρξουν κακές, ιστορικά, εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου…

Ίδια γεύση στην Παιανία 

10/10/2012

Ίδια γεύση στην Παιανία
Χωρίς καμία διαφοροποίηση από τη χθεσινή ημέρα πραγματοποιήθηκε στην Παιανία η σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εκτός από τους διεθνείς που απουσιάζουν, δεν είχε και πάλι στη διάθεση του, τους Κουίνσι, Μπουμσόνγκ, Σο και τον Βιτόλο. Ο Πίντο ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης.

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και παιχνίδι σε μικρές εστίες έκαναν οι πράσινοι. Ο Βιτόλο εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από αμυγδαλίτιδα ενώ οι Κουίνσι, Μπουμσόνγκ συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα. Όσον αφορά τον Σο, η επιστροφή του αργεί ακόμη και το τεχνικό επιτελείο δεν θέλει να βιαστεί και να ρισκάρει με την δύσκολη όπως αποδεικνύεται περίπτωση του.

Τα βρίσκουν και χωρίζουν 

10/10/2012

Τα βρίσκουν και χωρίζουν
Σε… συναινετικό διαζύγιο φαίνεται πως οδηγούνται οι Παναθηναϊκός και Κατσουράνης. Στο ραντεβού που έγινε σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε συμφωνία στο μεγαλύτερο μέρος των όσων συζητήθηκαν για τη λύση της συνεργασίας τους.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι ουσιαστικά αποκλείει το ακραίο σενάριο οι δύο πλευρές να βρίσκονταν αντιμέτωπες στο δικαστήριο, καθώς δεν θα μπορούσαν να συμφωνήσουν.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει νέα επαφή μεταξύ Παναθηναϊκού και Κατσουράνη για να τακτοποιηθούν και οι εκκρεμότητες και να υπάρξει συμφωνία για όλα τα ζητήματα του διαζυγίου.

Κάλαϊτζιτς και Μπαργκάν οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

10/10/2012

Κάλαϊτζιτς και Μπαργκάν οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής 
Ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς, με ποσοστό 38,59 %, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Σέρβος μέσος του Πλατανιά ήταν σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του στην εκτός έδρας νίκη της επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη με 2-0.

Το βραβείο του καλύτερου τέρματος της αγωνιστικής, με ποσοστό 52,33%, απέσπασε ο Κενάν Μπαργκάν για το γκολ με το οποίο η Βέροια ισοφάρισε σε 2-2 τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Ζέλικο Κάλαϊτζιτς (Πλατανιάς) 38,59%
Κώστας Περιστερίδης (Πανιώνιος) 38,27%
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός) 23,14%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Κενάν Μπαργκάν (Βέροια) 52,33%
Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός) 26,01%
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός) 21,66%

Παζάρια με Λίνεν 

10/10/2012

Παζάρια με Λίνεν
Οληνυχτίς το χτίζανε, το μεσημέρι εγκρεμιζόταν!

Το κόνσεπτ «γιοφύρι της Άρτας» εφαρμόζεται και στο θέμα του Έβαλντ Λίνεν και… ξεχειλώνει ακόμα περισσότερο το σίριαλ του προπονητή στην ΑΕΚ.

Παρόλο που οι μαραθώνιες χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις με τον Γερμανό έδειχναν συμφωνία, οι αυξημένες απαιτήσεις που παρουσιάζεται να προέβαλε την Τετάρτη έφεραν νέο κύκλο παζαριών.

Ενώ λοιπόν από την ΠΑΕ διαρρεόταν τα ξημερώματα πως οι δυο πλευρές ήταν πολύ κοντά στο να τα βρουν (σε ένα ποσό που άγγιζε τις 100.000 ευρώ) και απέμενε νέα επαφή τους σήμερα το πρωί για να σφραγιστεί η συμφωνία, ο Λίνεν φέρεται (από τον Ανδρέα Δημητρέλο) να παρουσίασε νέες απαιτήσεις: Ήτοι 200.000 ευρώ ως το τέλος της σεζόν και τα διπλάσια για την επόμενη χρονιά.

Το γεγονός ωστόσο ότι η διοίκηση δεν μπορεί να προσφέρει το συγκεκριμένο ποσό (ούτε και θέλει να δεσμεύσει τη νέα ιδιοκτησία με προπονητή που επέλεξε η ίδια) πήγε να χαλάσει το θέμα. Προσωρινά. Διότι ακολούθησαν νέα παζάρια μεταξύ του Ανδρέα Δημητρέλου και του εκπροσώπου του Λίνεν που φέρονται να έριξαν τις απαιτήσεις του στις 150.000 ευρώ.

Αυτά θα είναι λοιπόν τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα τεθούν προς συζήτηση σε Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί διά περιφοράς και το οποίο θα κρίνει οριστικά πλέον την κατάληξη του θέματος Λίνεν.

Παυλής: «Έχω δει τα περισσότερα… από την ανάποδη» 

10/10/2012

Παυλής: «Έχω δει τα περισσότερα… από την ανάποδη» 
Τα ανούσια -και κατά βάση επιδεικτικά- σχόλια ποδοσφαιριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον καθημερινότητα.

Και ειδικά στις τάξεις της ΑΕΚ.

Ευτυχώς για ‘κείνη όμως, διαθέτει και κάποιον που δεν έκανε απλά τα πάντα για να φορέσει τη φανέλα της (μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε).

Αλλά με σχόλια όπως το παρακάτω που δημοσίευσε στο Facebook δίνει το παράδειγμα και στους υπόλοιπους νεαρούς που η συγκυρία τα έφερε έτσι ώστε να τη φορέσουν.

«Η ζωή κρύβει πολλά. Τα έχω δει… όλα. Τα περισσότερα από την ανάποδη. Συνέχισα με ένα όνειρο, το οποίο φώναζα από μικρό παιδί. Οι ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ…»!

Καπετάνος: «Στέλνω… δανεικά στον αδερφό μου»! 

10/10/2012

Καπετάνος: «Στέλνω… δανεικά στον αδερφό μου»!
Τη μάχη επιβίωσης που καλούνται να δώσουν -εκτός των άλλων- πολλοί παίκτες της Σούπερ Λίγκας επιβεβαίωσε ο Παντελής Καπετάνος.

Ο επιθετικός της Κλουζ τόνισε ότι δεν αντέχει να βλέπει τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και ότι αυτό που κυρίως συζητά με τον αδερφό του, Κώστα, στο τηλέφωνο είναι τα δανεικά που του στέλνει για να καλύψει τις ανάγκες του.

Αφού χαρακτήρισε ήρωες λοιπόν τους ποδοσφαιριστές των περισσότερων ελληνικών ομάδων και αναγκαία τη στήριξή τους από τον κόσμο, μίλησε για τον Ζόρζε Κόστα, το γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη μη κλήση του στην Εθνική.


Αναλυτικά όσα είπε ο Καπετάνος στον «Αθλητικό Metropolis»

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν μπορώ να δω ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε βλέπονται τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Με τον αδερφό μου μιλάμε στο τηλέφωνο για να του στείλω δανεικά. Για μένα είναι ήρωες οι παίκτες του Άρη. Μιλάμε κυρίως για να του στέλνω λεφτά και να πληρώνει τους λογαριασμούς του.

Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολα ο Κώστας και οι άλλοι πέντε πιο έμπειροι παίκτες που έμειναν στον Άρη το καλοκαίρι είναι ήρωες. Στους πιο μικρούς είναι αλλιώς τα πράγματα, τους δίνεται η ευκαιρία να φτιάξουν όνομα, γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να τους βοηθήσει. Ο Κώστας το καλοκαίρι είχε την ευκαιρία να φύγει, αλλά ο ίδιος θέλησε να μείνει και να παίξει στον Άρη και μου είχε πει ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πέρυσι. Δε βλέπω να είναι καλύτερα, αλλά περίμενα τουλάχιστον ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα.

Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια, κάθε λεπτό που παίζουν τα παιδιά. Τι να κάνει ο προπονητής όταν η δεύτερη ομάδα ουσιαστικά είναι η πρώτη; Δε λέω ότι δεν υπάρχει ταλέντο, αλλά δεν μπορείς σε μια στιγμή να βάλεις τα παιδιά να παίξουν Σούπερ Λίγκα. Παλιά λέγαμε να βάλεις έναν παίκτη αποστολή και σιγά-σιγά να τον βάλεις να παίξει και τώρα πήραν τα παιδιά και τα έβαλαν να παίξουν σε μια ομάδα με βαριά φανέλα και έναν κόσμο που απαιτεί»
.

Για το πόσα λεφτά χρωστάει ο Άρης στον αδερφό του: «Δεν ξέρω πόσα του χρωστούν, αλλά ξέρω ότι είναι αρκετά. Δύο φορές πληρώθηκε πέρυσι και κάποια έναντι, αλλά δεν ξέρω πόσα ακριβώς. Σαν τον Κώστα υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά στο πρωτάθλημα. Ο Κώστας ήθελε να μείνει στον Άρη για να παίξει. Πίστευε ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Πρέπει να φτιαχτεί λίγο το οικονομικό στην Ελλάδα, τουλάχιστον για την επιβίωση των ποδοσφαιριστών. Όταν ο παίκτης πάει κάθε μέρα στην προπόνηση και το μυαλό του είναι αλλού, είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί σε αυτό που κάνει.

Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, βέβαια, ξεχνάς το οικονομικό. Ο κόσμος όμως πρέπει να στηρίξει. Όταν αποδοκιμάζεσαι από τους φιλάθλους σου, δεν μπορείς να αποδώσεις. Μου μίλησε και μου είπε ότι από το ζέσταμα μας έβριζαν και ήταν στεναχωρημένος. Ο Κώστας προσπαθεί, του λείπει το γκολ αυτή τη στιγμή. Δίνει καλές πάσες και είναι παίκτης ομάδας. Όταν έρθει και το γκολ, θα πάει ακόμη καλύτερα»
.

Για τον Ζόρζε Κόστα, που είναι υποψήφιος για τον πάγκο του Άρη: «Για μένα ο Ζόρζε Κόστα είναι από τους καλύτερους προπονητές. Είναι επαγγελματίας, προπονητής σύγχρονου ποδοσφαίρου και μαζί του ήμασταν στην κορυφή και με 5 βαθμούς μπροστά. Δεν έφυγε επειδή μάλωσε με τον πρόεδρο, ήταν ψέμα αυτό. Απλά, ήθελαν μια αλλαγή. Είναι καλός προπονητής και καλός άνθρωπος. Στον Άρη δεν ξέρω πώς μπορεί να βοηθήσει, διότι στην Κλουζ είχε καλό υλικό. Μπορεί βέβαια να δουλέψει και να πάρει το 100% από τον κάθε παίκτη».

«Χτυπήματα κάτω από την ζώνη» 

10/10/2012

«Χτυπήματα κάτω από την ζώνη»
Το μέρος του Μάνθου Πουλινάκη στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες κόντρα στον, Κώστα Κλάδο, πήρε μέσω επιστολής του ο Αντώνης Λυδατάκης.

Μάλιστα, το πρώην μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΟΦΗ, τόνισε πως ο νυν «ισχυρός» άνδρας της ΠΑΕ έχει πραγματοποιήσει σπουδαίο έργο, παρά το γεγονός πως κληρονόμησε αρκετά προβλήματα από τις προηγούμενες διοικήσεις, ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλες αντιπαραθέσεις στις τάξεις της κρητικής ομάδας.

Αναλυτικά η επιστολή Αντώνη Λυδατάκης:

«Η ενασχόλησή μου με τον ΟΦΗ μπορεί να ήταν σύντομη χρονικά, ωστόσο αποτελεί τιμή για μένα το γεγονός ότι συμμετείχα σε ένα διοικητικό συμβούλιο, (επί προεδρίας των κκ. Ξημέρη και Μιχαλόπουλου), μιας ΠΑΕ που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν υπόδειγμα άριστης λειτουργίας όχι μόνο για τον αθλητισμό της Κρήτης αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Επειδή μάλιστα συμμετείχα και στις συζητήσεις που γίνονταν το καλοκαίρι και έζησα από κοντά την αγωνία όλου του κόσμου για την ανεύρεση διοικητικής λύσης, με την λαιμητόμο της διάλυσης να βρίσκεται σε απόσταση… αναπνοής, θα ήθελα να εκφράσω την ταπεινή μου άποψη για τα σημερινά δρώμενα της αγαπημένης μας ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα ούτε και τώρα επιθυμώ να εμπλακώ με τα διοικητικά της ομάδας, για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος, εν τούτοις δεν μπορώ να μείνω απαθής βλέποντας τις τελευταίες ημέρες να παίζεται το θέατρο του παραλόγου στις πλάτες του ΟΦΗ.

Επίσης αλήθεια είναι ότι στην σύντομη διαδρομή μου στα διοικητικά της ομάδας διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, το τεράστιο βάρος που σηκώνουν παράγοντες οι οποίοι ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ πρόσφεραν τόσα χρόνια τις υπηρεσίες τους.
Μετά από όλα αυτά χαρακτηρίζω τουλάχιστον ατυχέστατη την συντονισμένη επίθεση και πολλές φορές με χτυπήματα κάτω από την ζώνη, που δέχεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης.

Χωρίς να έχω προσωπικές ή φιλικές σχέσεις με τον ίδιο ή με συγγενικά του πρόσωπα, οπότε η τοποθέτησή μου δεν έχει συναισθηματισμούς, θεωρώ ότι στον λίγο χρόνο που είναι στην προεδρία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, παρά τα δεδομένα και τεράστια προβλήματα που κληρονόμησε.

Μαζί με τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ, προσπαθεί να ανταποκριθεί και είναι άδικο να «πυροβολείται» με τέτοιο τρόπο και μάλιστα από ανθρώπους που υποτίθεται ότι είναι συνεργάτες του, ή από ανθρώπους που βρέθηκαν στην ίδια θέση και δεν «άντεξαν» ούτε μια εβδομάδα .

Ο ΟΦΗ κύριοι δεν ανήκει σε κανένα και δεν σηκώνει τέτοιους εξευτελισμούς, όπως το τελευταίο διάστημα, και καλό θα είναι να συνδράμουμε όλοι στη νέα κατάσταση, παρά να βάζουμε τρικλοποδιές και μάλιστα με άκομψο και κυρίως άδικο τρόπο.

Ο ΟΦΗ θα πρέπει να είναι μακριά από πρόσωπα και καταστάσεις, ο ΟΦΗ δεν σηκώνει άλλο «εμφύλιο». Ας σταματήσει κάπου εδώ αυτό το… κακό ανέκδοτο.

Λυδατάκης Αντώνιος

Αντιπρόεδρος ΟΕΒΕΝΗ

πρώην μέλος διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ».

Για το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Μέχρι τότε είχαμε άλλα πέντε παιχνίδια και είχαμε κάνει πέντε νίκες. Είχα σκοράρει και σε προηγούμενα παιχνίδια, ένιωσα μεγάλη χαρά όταν σκόραρα, όπως και στα άλλα. Το ξέχασα όμως από τη στιγμή που δεν πήραμε ούτε βαθμό».

Για την παλιά του ομάδα, τον Ηρακλή: «Έχω χάσει κάποια επεισόδια από τον Ηρακλή. Εύχομαι να γίνει ο παλιός Ηρακλής. Το ποδόσφαιρο τον χρειάζεται τον Ηρακλή όπως ήταν παλιά».

Για τη μη κλήση του από τον Φερνάντο Σάντος για τα παιχνίδια της Εθνικής με Βοσνία και Σλοβακία: «Ήμουν στην προεπιλογή του κ. Σάντος, αλλά όχι στις τελικές του επιλογές. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Θα είμαι εδώ, πρέπει να πάω καλά. Δεν είναι στο χέρι μου να είμαι στην εθνική, θα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Συμφωνία με Λίνεν! 

10/10/2012

Συμφωνία με Λίνεν! 
Τελικά η ΑΕΚ θέλει -και θα έχει- τον Γερμανό της.

Ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με τον Έβαλντ Λίνεν κατέληξε σε συμφωνία για συμβόλαιο έναντι 150.000 ευρώ ως το τέλος της σεζόν (με οψιόν ανανέωσης).

Έτσι, ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού έρχεται το απόγευμα στην Αθήνα και την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με την «Ένωση».

Μετά από συνεχείς απορρίψεις, αμέτρητες προτάσεις και επαφές με υποψηφίους, μεταμεσονύκτια παζάρια και γενικά χειρισμούς όχι ακριβώς επαγγελματικούς, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει προπονητή.

Μπορεί λοιπόν και η περίπτωση του Έβαλντ Λίνεν να χρειάστηκε να περάσει από σαράντα κύματα (με τις φερόμενες ως αυξημένες απαιτήσεις του Γερμανού να χαλούν την καταρχήν συμφωνία μαζί του) ωστόσο το deal τελικά επετεύχθη.

Κι επετεύχθη κάπου στη μέση, αφού η ΑΕΚ ξεκίνησε με προσφορά 100-120.000 ευρώ, ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού ζήτησε το πρωί της Τετάρτης περίπου 200.000 ευρώ και τελικά (κατόπιν συζητήσεων του Ανδρέα Δημητρέλου και με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.) οι δυο πλευρές τα βρήκαν στις 150.000 ευρώ.

Κατόπιν ακολούθησε και η επισημοποίηση της συνεργασίας τους (που προβλέπει οψιόν ανανέωσης), με τη λιτή ανακοίνωση να αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον προπονητή Ewald Lienen για συμβόλαιο έως τις 30/6/2013 με δικαίωμα επέκτασης έως τις 30/6/2014».

Μετά απ’ όλα αυτά λοιπόν, ο Λίνεν θα ταξιδέψει το απόγευμα στην Αθήνα, θα γνωρίσει από κοντά τους διοικούντες και την Πέμπτη θα ξεκινήσει την απόπειρα αγωνιστικής ανάστασης της ΑΕΚ, πραγματοποιώντας την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ στις εγκαταστάσεις των Σπάτων.

Σαββίδης, για όλους και για όλα 

10/10/2012

Σαββίδης, για όλους και για όλα 
Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο επενδυτής κι ο οπαδός ταυτόχρονα που περίμεναν για χρόνια στον ΠΑΟΚ.

Ο ομογενής επιχειρηματίας πήρε την ομάδα, έγινε το αφεντικό, από το καλοκαίρι όμως που προχώρησε στο τελευταίο στάδιο το ενδιαφέρον του, δεν είχε έρθει σε επαφή με τον κόσμο.

Αυτή ήταν πιθανώς και η μόνη επιθυμία που δεν είχε εκπληρώσει μέχρι στιγμής.

Κάτι που θα συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή, όταν θα τεθεί στην διάθεση τόσο του κόσμου, όσο και των εκπροσώπων του Τύπου που σίγουρα θα έχουν πολλά να τον ρωτήσουν.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. προσκαλεί τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην πρώτη Συνέντευξη Τύπου του νέου Μεγαλομετόχου της ομάδας κ. Ιβάν Σαββίδη, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου και ώρα 11:30, στην Αίθουσα 6 «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης».

Στις 17:00 της ίδιας ημέρας ο κ. Ιβάν Σαββίδης απευθύνει πρόσκληση στους φιλάθλους της ομάδας για έναν ανοιχτό διάλογο στο “PAOK Sports Arena”, για όλα τα θέματα που αφορούν την νέα εποχή της ομάδας μας».

Τους κρατάει σε εγρήγορση ο «Αναστό» 

10/10/2012

Τους κρατάει σε εγρήγορση ο «Αναστό»
Φιλικό αγώνα με τον Ρούβα για το ερχόμενο Σάββατο «έκλεισαν» οι άνθρωποι του ΟΦΗ.

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος, θέλει να προετοιμάσει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του για τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Πλατανιά, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας αφενός και αφετέρου δεν επιθυμεί να αφήσει τους παίκτες του να χαλαρώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με την ομάδα της Football League 2, ο Έλληνας τεχνικός, εκτός από τους ποδοσφαιριστές του βασικού σχήματος, θα δώσει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες, οι οποίοι στο πρωτάθλημα δεν έχουν αγωνιστεί, παρά ελάχιστα.

«Να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα» 

10/10/2012

«Να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα»
Έτοιμος να βοηθήσει όσο περισσότερο γίνεται από τη μεριά του τη Βέροια, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Παντελής Καφές. Ο έμπειρος μέσος μίλησε και για την συνύπαρξή του στο ρόστερ με τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Νίκο Γεωργέα, αλλά και για το πως αισθάνεται που φοράει το περιβραχιόνιο της «βασίλισσας του Βορρά».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:

Για το αν πίστευε στην ισοφάριση κόντρα στον Ατρόμητο μετά το γκολ που πέτυχε:

«Ήταν μια κίνηση που πίστευα. Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν άδικο το αποτέλεσμα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Επίσης η διάθεση και η θέληση που έδειχναν όλα τα παιδιά, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα με έκανε να πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση».

Για το γεγονός πως έχουν μείνει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς ήττα:

«Σίγουρα είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο ότι η ομάδα έχει κάνει ένα καλό σερί αποτελεσμάτων . Αυτό οφείλεται στην καθημερινή δουλειά που κάνουμε και σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο αλλαγής νοοτροπίας. Τα στοιχεία που θέλουμε είναι πειθαρχία, θέληση, αγωνιστικότητα, πάθος και το σημαντικότερο να βάζουμε όλοι την ομάδα πάνω απ’ όλα. Νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά μέχρι στιγμής αλλά πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Για το αν η εμπειρία που διαθέτει τόσο εκείνος όσο και ο Νίκος Γεωργέας έχουν βοηθήσει την ομάδα:

«Σίγουρα και εγώ και ο Νίκος έχουμε αρκετές παραστάσεις και εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο, αλλά στα τόσα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο έχω καταλάβει ότι μόνο ένα καλό σύνολο μπορεί να έχει επιτυχίες. Κανένας δεν μπορεί μόνος του να καταφέρει πράγματα, έτσι όλοι μας προσπαθούμε να βάλουμε τις ικανότητές μας μέσα στο σύνολο. Νομίζω ότι έχουμε ένα καλό συνδυασμό εμπειρίας και ενθουσιασμού, που δίνουν τα νεότερα παιδιά κάτι που έχουν ανάγκη όλες οι ομάδες».

Για το κλίμα που συνάντησε στην πόλη:

«Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες που ήρθα στην ομάδα το κλίμα δεν ήταν πολύ καλό. Η ομάδα είχε δύο ήττες και υπήρχε μεγάλος προβληματισμός. Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα μετά τα θετικά αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό. Όσον αφορά τους συμπαίκτες μου, όλοι είναι καταπληκτικά παιδιά και δίνουν την ψυχή τους καθημερινά για την ομάδα».

Για το αν θα έχει πρόβλημα η ομάδα στον δεύτερο γύρο, λόγω των πολλών ηλικιακά παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ, αλλά και για τους στόχους του συλλόγου στο φετινό πρωτάθλημα:

«Όπως ανέφερα και προηγουμένως, η ομάδα αποτελείται από αρκετούς έμπειρους παίκτες και από αρκετά νέα παιδιά που έχουν ενθουσιασμό και πολύ όρεξη και νομίζω πως αν η ομάδα συνεχίσει να παλεύει με τον ίδιο ρυθμό δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να πετύχει τους στόχους της».

Για το πως αισθάνεται που φοράει το περιβραχιόνιο της Βέροιας:

«Όλα τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο προσπαθώ να δίνω το 100% σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί. Το ίδιο κάνω και στη Βέροια. Σίγουρα αισθάνομαι περήφανος για όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου έως τώρα. Έχω ζήσει καλές και κακές στιγμές και αισθάνομαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη Βέροια, γιατί είναι η ομάδα της πόλης μου, και θέλω να τη βοηθήσω όσο μπορώ να πετύχει τους στόχους της».

Για την παρουσία των φιλάθλων της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια:

«Σίγουρα περιμέναμε ότι θα έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο γιατί η ομάδα επέστρεψε στη Super League μετά από πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά, όσος κόσμος έρχεται στο γήπεδο μας βοηθάει και μας δίνει δύναμη. Αυτό που θα προσπαθήσουμε εμείς με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα είναι να προσελκύσουμε επιπλέον κόσμο γιατί ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι η ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο ήταν πολύ καλή από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας μέσος, ώστε να διακριθεί:

«Θεωρώ πως δεν έχει σχέση με τη θέση που αγωνίζεται ο καθένας. Υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία τα οποία πρέπει να έχει κάποιος για να διακριθεί και αυτά είναι η πειθαρχία, η σκληρή καθημερινή δουλειά μέσα από τις προπονήσεις, η θέληση και το πνεύμα του νικητή. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να καταξιώσουν έναν ποδοσφαιριστή και να τον βοηθήσουν να φτάσει σε υψηλό επίπεδο».

«Ζήλεψα την ατμόσφαιρα στην Τούμπα» 

10/10/2012

«Ζήλεψα την ατμόσφαιρα στην Τούμπα» 
Ο Ματέους Βιβιάν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ με στόχο να βρει άμεσα μια θέση στο κέντρο της άμυνας, δεδομένου ότι μετά την πώληση του Μαλεζά η ομάδα χρειαζόταν μια σίγουρη λύση.

Η αναποδιά όμως με τον (πρώτο εδώ και πέντε χρόνια, όπως λέει) μυικό τραυματισμό του Βραζιλιάνου δεν του έχει επιτρέψει να βοηθήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά».

«Ζήλεψα από την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Είναι καλό που υπάρχει η διακοπή, αλλά δεν γνωρίζω αν θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ», παραδέχεται ο έμπειρος στόπερ, του οποίου το στάδιο της αποθεραπείας κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν.

Τι αναφέρει για τους στόχους της ομάδας και την «επίσκεψη» του Ολυμπιακού στην Τούμπα.


Αναλυτικά, όσα είπε στο “Sport 103 fm”:

Για τον τραυματισμό του: Είναι δυσάρεστο να τραυματίζεσαι μετά από πέντε χρόνια που δεν είχες κανένα πρόβλημα. Δεν γνωρίζω αν θα είμαι έτοιμος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά έχω εμπιστοσύνη στο ιατρικό τιμ. Είναι καλό που υπάρχει η διακοπή γιατί με βοηθάει να κερδίσω χρόνο. Θέλω πολύ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας στην Τούμπα, γιατί ζήλεψα από την ατμόσφαιρα των τελευταίων αγώνων».

Για το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα: «Ακόμα και σε παιχνίδια που δεν παίζει καλά καταφέρνει και κερδίζει. Στόχος σε κάθε παιχνίδι, να παίρνουμε περισσότερη δύναμη. Έχουμε πολλά θετικά πράγματα να δείξουμε. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα. Στο τέλος θα φανεί τι έχουμε κάνει. Εύχομαι και πιστεύω ότι θα δούμε πολύ σύντομα έναν ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ. Ο κόσμος δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ. Θα είναι αδιανόητο να πέσει κάτω από τη δεύτερη θέση και την επόμενη χρονιά να παίξει στη μεγάλη διοργάνωση της Ευρώπης».

Για τους στόχους της ομάδας: «Υπάρχει αυτός ο στόχος της δεύτερης θέσης που σε οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δε βάζουμε όριο και ταβάνι. Εφόσον υπάρχει η πρώτη θέση γιατί να μην την αναζητήσουμε; Αν υπάρχει μία καλύτερη ομάδα για την πρώτη θέση, να το κατακτήσει, αλλά αν είμαστε κοντά γιατί να μην προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε. Δε μπορούμε να βάλουμε όριο στη δεύτερη θέση, αν μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρώτη».

Για τον ανταγωνισμό με τον Ολυμπιακό και το αν η Τούμπα προσφέρεται για να σπάσει το αήττητο σερί του: «Ελπίζω πολύ πιο νωρίς να σπάσει αυτό το αήττητο… Δεν πρέπει μόνο να νικήσουμε τον Ολυμπιακό, γιατί υπάρχουν και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που μπορούν να κλέψουν βαθμούς. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα επόμενα παιχνίδια και ειδικά μέσα στην έδρα μας. Αν το κάνουμε αυτό και κερδίσουμε όλα τα άλλα παιχνίδια, όταν φτάσουμε σε εκείνον τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, θα το σκεφτούμε».

Για τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη: «Δεν μπορώ να βρω κάτι θετικό στον αποκλεισμό. Ήταν κάτι πολύ σκληρό και μας προσγείωσε απότομα. Πρέπει να μαθαίνεις από αυτό. Αν ψάξουμε κάτι θετικό, πλέον τώρα έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο στο πρωτάθλημα και μία βδομάδα για να προετοιμαστούμε για κάθε παιχνίδι. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ήττες και στραβοπατήματα μέσα στο πρωτάθλημα. Όλοι θέλαμε να συνεχίσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, να κάνουμε μία καλή πορεία, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα».

Ανησυχία για Λάζαρο 

10/10/2012

Ανησυχία για Λάζαρο
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μετά την εκπληκτική εμφάνιση με την Ξάνθη, κλήθηκε στην Εθνική.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε μικροενοχλήσεις στον τετρακέφαλο από την Κυριακή και θα έπρεπε προφανώς να ξεκουράσει το πόδι του.

Η επιθυμία του όμως να αγωνιστεί με το εθνόσημο και το ζόρισμα του ποδιού στην προπόνηση της Τετάρτης με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προκάλεσαν το οίδημα στον μηρό του και την ανησυχία στο «τριφύλλι».

Δέκα μέρες εκτός είναι η πρώτη διάγνωση, αλλά περισσότερα θα γίνου γνωστά, μετά την μαγνητική εξέταση που θα του κάνει ο γιατρός των «πράσινων», κ. Κουλουμέντας. Πάντως, είναι δύσκολο, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος να προλάβει το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Άρη και θα γίνει αγώνας δρόμου για αυτό με τη Λάτσιο.

Προσεχώς… περισσότεροι στην ΑΕΚ 

10/10/2012

Προσεχώς… περισσότεροι στην ΑΕΚ 
Εντελώς τμηματικά έγινε η επιστροφή της ΑΕΚ στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό που είχε δώσει ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Εκτός του νέου προπονητή (ο Έβαλντ Λίνεν φτάνει το βράδυ στην Ελλάδα και θα βρεθεί την Πέμπτη στα Σπάτα) από το κανονικό πρόγραμμα απουσίασαν -για διαφορετικούς λόγους- και αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Πέραν λοιπόν των Κατίδη, Μπουγαΐδη, Παπαδημητρίου και Γροντή, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Ελπίδων και του αδειούχου Κοντοέ, τις επόμενες μέρες θα επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς και οι Φούντας και Κατσικοκέρης (με τον πρώτο να κάνει σήμερα ασκήσεις στο γυμναστήριο και τον δεύτερο ατομικό πρόγραμμα).

Το ίδιο ελπίζεται, δε, ότι θα γίνει και με τον Γιάγκο, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και δεν έβγαλε ολόκληρη την προπόνηση.

Όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» γυμνάστηκαν κανονικά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη (στις 17:00) όταν και θα γυμναστούν για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Έβαλντ Λίνεν.

Στον Πανιώνιο ο Χαλκιάς 

10/10/2012

Στον Πανιώνιο ο Χαλκιάς 
Τη φανέλα του Πανιωνίου φοράει τις τελευταίες μέρες ο Κώστας Χαλκιάς.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας είχε συζητήσεις με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, προκειμένου να τον πείσει, ώστε εκείνος να του δώσει την άδεια, για να μπορεί να προπονείται με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Χαλκιάς δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και, έτσι, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση θα δίνει καθημερινά το «παρών» στις προπονήσεις του Πανιωνίου, ώστε να γυμνάζεται με τους άλλους τέσσερις τερματοφύλακες του συλλόγου.

Διπλά «βάσανα» στην Ξάνθη 

10/10/2012

Διπλά «βάσανα» στην Ξάνθη
Δύσκολη μέρα ήταν η Τετάρτη για τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης, καθώς ο νέος τεχνικός της ομάδας, Νίκος Κωστένογλου, τους είχε ετοιμάσει διπλή προπόνηση. Ο Ελληνας τεχνικός θέλει οι παίκτες του να είναι έτοιμοι, ενόψει της δύσκολης συνέχειας της Σούπερ Λίγκας, ώστε να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που θα γίνει το Σάββατο 20/10.

Τώρα, όσον αφορά στην προπόνηση, το πρωί οι ακρίτες ξεκίνησαν με τρέξιμο, προκειμένου να ζεσταθούν και, στη συνέχεια, έκαναν ενδυνάμωση και ισορροπία. Το απόγευμα, ο Κωστένογλου έβαλε τους ποδοσφαιριστές του να πραγματοποιήσουν ασκήσεις με την μπάλα σε περιορισμένο χώρο, αλλά και ταχυδύναμης.

«Άρχισε η συγκρότηση του Θεμέλιο 21» 

10/10/2012

«Άρχισε η συγκρότηση του Θεμέλιο 21» 
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η συγκρότηση του σχεδίου του Μιχάλη Τροχανά για την αναδιάρθρωση και σωτηρία της ΑΕΚ, όπως ενημέρωσε επίσημα ο ίδιος.

Σε επιστολή του, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ τονίζει ότι ο σεβασμός στις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που μεσολάβησαν από την ίδρυση του «Θεμέλιο 21» επέβαλλαν την αναβολή της εφαρμογής της.

Ενημερώνει ωστόσο ότι μετά την αποδοχή της «από μια εξαιρετική ομάδα Ενωσιτών που περιέχει τεχνοκράτες, επιχειρηματίες και προσωπικότητες, άρχισε η δράση ταχύτατης συγκρότησης του σε χρονικό ορίζοντα λίγων μηνών».


Αναλυτικά η επιστολή Τροχανά

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, με αρχή τη σύσκεψη Ενωσίτικων προσωπικοτήτων στο Ξενοδοχείο GB στις 29/1/2012, επιχείρησα μια καινοτόμο παρέμβαση στην ΑΕΚ υπό τον τίτλο «ΘΕΜΕΛΙΟ 21». Έκτοτε επιχειρήθηκαν 5 αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στην ΑΕΚ από άλλους Ενωσίτες, ο σεβασμός μου προς τις οποίες επέβαλλε την αναβολή εφαρμογής της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» .

Σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2012, έχω τη χαρά και την τιμή να σας πληροφορήσω ότι μετά την αποδοχή της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» από μια εξαιρετική ομάδα Ενωσιτών, κατά προδιαγραφή 21 Ιδρυτών και 400 Ιδρυτικών Στελεχών, μεταξύ των οποίων τεχνοκράτες υψηλής προδιαγραφής, επιχειρηματίες και προσωπικότητες άλλων ειδικοτήτων, άρχισε η δράση ταχύτατης συγκρότησης του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», σε χρονικό ορίζοντα λίγων μηνών.

Αυτές οι δομημένες πλέον δυνάμεις του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» θα σας αποστείλουν την Πέμπτη 11/10/2012 -προς ενημέρωσή σας- την πρώτη Ανακοίνωσή τους.
Σας υποβάλλω, λοιπόν, τη θερμή παράκλησή μου προκειμένου να μελετήσετε, αξιολογήσετε και επικοινωνήσετε προς όλους τους Ενωσίτες το περιεχόμενο της προαναφερθείσας Ανακοίνωσης, με τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλλετε αποφασιστικά στη ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΑΕΚ και γενικότερα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του ποδοσφαίρου μας.

Τέλος, επιθυμώ με έμφαση να υπογραμμίσω ότι κάθε υποστήριξή σας προς τους Ιδρυτές του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» είναι υποστήριξη προς άτομα υψηλής προσωπικής αξιοπιστίας με ειδικότητες που, όπως προαναφέρθηκε, καλύπτουν το σύνολο των αναγκών εφαρμογής μιας τόσο σύγχρονης και καινοτόμου παρέμβασης, όπως αντικειμενικά προβλέπει και οριοθετεί η Μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21».

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας εκφράζω την, ούτως ή άλλως, οφειλόμενη προς εσάς εκτίμησή μου.

Μιχάλης Τροχανάς

10 Οκτωβρίου 2012»

Non-stop(per) 

10/10/2012

Non-stop(per) 
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα προβλήματα με τους στόπερ στον ΠΑΟΚ. Στους τραυματίες Κατσικά, Βιβιάν προστέθηκε και ο Ιντζίδης, καθώς το πρόβλημα στην γάμπα αποδείχθηκε ότι είναι σοβαρότερο απ’ ό,τι είχε αρχικώς εκτιμηθεί.

Οι σημερινές εξετάσεις στον νεαρό στόπερ έδειξαν ότι ταλαιπωρείται από οίδημα και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα. Σε μια περίοδο που ο μόνος υγιής κεντρικός αμυντικός είναι ο Κουμάλο, ο οποίος προς το παρόν απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων με την εθνική ομάδα της Ν. Αφρικής.

Ο Κατσικάς με τον Βιβιάν έκαναν θεραπεία και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή τους στο παιχνίδι με την ΑΕΚ (20/10) στην Τούμπα. Πρόγραμμα θεραπείας ακολούθησε και ο Ρομπέρ, ενώ επέστρεψε ο Λόρενς (είχε πάρει άδεια για να δει τους δικούς του). Όσοι είναι διαθέσιμοι (πλην διεθνών και τραυματιών) θα μεταβούν στο Λιτόχωρο για το φιλικό με τον Βατανιακό την Πέμπτη (16:30).

Πάει και ο Βύντρα… 

10/10/2012

Πάει και ο Βύντρα…
Μετά τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ακόμη ένας παίκτης του Παναθηναϊκού αποχωρεί τραυματίας από την Εθνική Ελλάδας.

Ο Λουκάς Βύντρα «άφησε» την προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη μέση και μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε πως έπαθε θλάση στον τετρακέφαλο του αριστερού του ποδιού.

Αυτό σημαίνει πως ο δεξιοπόδαρος αμυντικός του Παναθηναϊκού θα μείνει εκτός για 15 μέρες και χάνει τα παιχνίδια με Λάτσιο και Άρη. Ακόμη ένας πονοκέφαλος προστίθεται στον Φερέιρα που την ώρα που είδε την ομάδα του να βρίσκει τα πατήματά της, χάνει δύο βασικούς του και μάλιστα από προπονήσεις στην Εθνική…

Νίκησε τους ενόπλους ο Αστέρας 

10/10/2012

Νίκησε τους ενόπλους ο Αστέρας
Με νίκη του Αστέρα Τρίπολης ολοκληρώθηκε το φιλικό με την Εθνική Ενόπλων. Οι Αρκάδες επικράτησαν με 1-0 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Τρίπολη, χάρη στο γκολ του Μιχάλη Φραγκουλάκη στο 44’. Ο Κρητικός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την μπαλιά του Μπακασέτα.

Ο Αστέρας στάθηκε άτυχος στο 59’, όταν το σουτ του Μπακασέτα έστειλε την μπάλα το δοκάρι.

Στο συγκεκριμένο ματς, ο Σάκης Τσιώλης βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα, ενόψει της επανέναρξης της Σούπερ Λίγκας.


Αστέρας: Μπαντής (60’ Γεωργακόπουλος), Γιαλούσης (71’ Καρυδόπουλος), Φορμίκα (71’ Λυμπέρης), Ρούσσης (81’ Μυρσινιάς), Καστέλς (77’ Ορόθκο), Αναστασόπουλος (46’ Ντινιωτάκης), Έγκον (80’ Ψυχογιός), Φραγκουλάκης (80’ Παναγάκης), Μπακασέτας (80’ Κατσαρός), Αλβάρο (55’ Κωστούλας), Καλαντζής (46’ Γκάμπριελ)

Εθνική Ενόπλων: Λυμπερόπουλος (46’ Κυριακίδης), Μακρής (85’ Τσαντίδης), Αργάνης (85’ Ζαφειρόπουλος), Βασιλείου (46’ Γουσούλης), Τσαμπούρης (82’ Μπουγιάς), Μαχαίρας (74’ Τουμάσης, 89’ Παπαδημητρίου), Λισγάρας (46’ Μπουγατσιάς), Κομεσίδης, Καραλής (61’ Σκούρας, 87’ Πρασσάς), Γεωργίου (55’ Τζανέτος), Διαμαντάκος (46’ Παπαθανασίου, 80’ Δημαράκης)

- Πριν τον αγώνα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον αρχηγό αποστολής της Εθνικής Ενόπλων, τον κ. Καρανικόλα.

«Μπήκαν» Ιγκλέσιας, Σουμπίνιο 

10/10/2012

«Μπήκαν» Ιγκλέσιας, Σουμπίνιο
Οι Ματίας Ιγκλέσιας και Σουμπίνιο ακολούθησαν και ολοκλήρωσαν όλο το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης του Ατρομήτου, σε αντίθεση με την χθεσινή ημέρα, που είχε αποφασιστεί να αποφορτιστούν.

Μισή προπόνηση για Κούτσι, θεραπεία για Αθανασίου. Απόντες οι διεθνείς Δημούτσος, Μπάλλας και Μπάρκας.

Η αποκατάσταση συνεχίζεται για τους Νιάζι Κούτσι και Αντώνη Αθανασίου, με σκοπό να επιστρέψουν αμφότεροι σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων το συντομότερο δυνατόν.

Ο Φινλανδός επιθετικός ακολούθησε το μισό πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης και συνέχισε με ατομικό, με την προοπτική αύριο (Πέμπτη 11/10) να είναι έτοιμος. Ο Αθανασίου εξακολούθησε την θεραπεία του λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο.

Για αύριο (πρώτο γκρουπ παικτών) και την Παρασκευή (δεύτερο γκρουπ), έχουν προγραμματιστεί εργομετρικές εξετάσεις υπό την επίβλεψη του εργοφυσιολόγου Γιώργου Ζιώγα, ενώ και για τις δύο ημέρες είναι προγραμματισμένη απογευματινή προπόνηση.

Ακόμα σκοράρει… 

10/10/2012

Ακόμα σκοράρει…
Δεν προλάβαιναν να μετρούν γκολ στην αναμέτρηση της Κέρκυρας με τον Όλυμπο... Ο ΑΟ επικράτησε του συμπολίτη του με 10-0 σε φιλικό ματς προετοιμασίας στον Πλάντραφο, ενόψει της διακοπής της Σούπερ Λίγκας για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε ως πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Διαμαντόπουλο και Γιάννη Σίμωση, οι οποίοι σημείωσαν τέσσερα και τρία γκολ αντίστοιχα.

Ο Μάντζιος χρησιμοποίησε περισσότερο παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς και τον νεαρό, Γιώργο Γαρδικιώτη, από την ομάδα Νέων και έμεινε ικανοποιημένος από τη γενική εικόνα που παρουσίασαν οι ποδοσφαιριστές του.

Το φιλικό διεξήχθη, υπό ψιλόβροχο, σε δύο ημίχρονα των 40’, με τον Διαμαντόπουλο να σημειώνει το δεύτερο (11’), το τέταρτο (43’), το πέμπτο (45’) και το έβδομο γκολ (55’) γκολ των «κυανέρυθρων» και τον Σίμωση το πρώτο (7’), το τρίτο (28’) και το όγδοο (61’).

Ενδιάμεσα (52’), ο Μπουκουβάλας είχε σημειώσει το 6-0, ενώ οι Ζιάμπαρης (69’, 9-0) και Κούδας (73’, 10-0) έβαλαν το «κερασάκι στην τούρτα».


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Α. Μάντζιος): Στρατηλάτης, Γκούμας, Παπαδήμας, Αρμένης, Λάμπρου, Χαμπλ, Μπουκουβάλας, Τσοκάνης, Διαμαντόπουλος, Σίμωσης, Γαρδικιώτης. Έπαιξαν και οι: Ριγανάς, Ζιάμπαρης, Νάστος, Κούδας, Γεωργακόπουλος

ΟΛΥΜΠΟΣ (Α. Πανδής): Αργυρός, Κονόμης, Κονισπολιάτης, Σπίνουλας, Τ. Παππάς, Μυρίλλας, Βλάσσης, Γραμμένος, Ιωνάς, Στρατηγός, Μπούας. Έπαιξαν και οι: Γκερέκος, Γκολόσης, Βουγιούκας


>Επόμενος προγραμματισμένος φιλικός αγώνας για τον ΑΟΚ είναι το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον Τηλυκράτη Λευκάδας στις 18:00 στο ΕΑΚ.

>Για την Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί πρωινή (10.30) προπόνηση στον Πλάντραφο.

Άνοιξε η μπουτίκ στην Τούμπα 

10/10/2012

Άνοιξε η μπουτίκ στην Τούμπα
Με αρκετή καθυστέρηση, αλλά έτοιμη πια να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες των φίλων του ΠΑΟΚ, άνοιξε και πάλι η μπουτίκ στο γήπεδο της Τούμπας.

Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει για τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας του επίσημου καταστήματος του "Δικέφαλου του Βορρά" και δεσμεύεται ότι όσα προβλήματα τυχόν προκύψουν το πρώτο διάστημα θα λυθούν το συντομότερο δυνατό.

Αναλυτικά:

«Το ΠΑΟΚ megastore ανακοινώνει την έναρξη των λειτουργιών του. Σκοπός είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων της ομάδας. Στο νέο ξεκίνημα ζητούμε από το φίλαθλο και αγοραστικό κοινό της ομάδας την κατανόηση τους για οποιαδήποτε έλλειψη παρατηρηθεί στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του ΠΑΟΚ megastore. Γι' αυτό καθημερινά το κατάστημα κάτω από τη Θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας θα βελτιώνει την εξυπηρέτηση των πελατών του, και θα εμπλουτίζει συνεχώς την ποικιλία της συλλογής του.
Ωρες λειτουργίας του καταστήματος:

ΔΕΥΤΕΡΑ: 09:30 - 17:30
ΤΡΙΤΗ: 09:30 - 20:30
ΤΕΤΑΡΤΗ: 09:30 - 20:30
ΠΕΜΠΤΗ: 09:30 - 20:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:30 - 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ: 09:00 - 17:00

Το ΠΑΟΚ Megastore θα είναι ανοικτό όλες τις ημέρες διεξαγωγής αγώνων στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ σύντομα θα είναι στη διάθεση του κοινού και το ΠΑΟΚ e-shop για τις αγορές σας μέσω διαδικτύου».

Σιγουριά για το άρθρο 99 

10/10/2012

Σιγουριά για το άρθρο 99
Τη σιγουριά τους για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99 εκφράζουν οι κ.κ. Τσομίδης, Χριστοφορίδης και Αργυριάδης.

Με κοινή τους τοποθέτηση οι τρεις νομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση καταγγέλλουν όσους διατείνονται για το αντίθετο και διαβεβαιώνουν ότι οι σημαντικές προσπάθειες των παραγόντων και των στελεχών της ΠΑΕ θα καρποφορήσουν.

Επιπλέον ενημέρωσαν ότι έχουν κλείσει ραντεβού με το Υπουργείο Οικονομικών την προσεχή Παρασκευή (12/10).


Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους:

«Καταγγέλλουμε την ανεύθυνη, παραπλανητική και υποβολιμαία συμπεριφορά παραγόντων του Άρη, που στόχο έχει να εξυπηρετήσει ίδια συμφέροντα. Επίσης, καταγγέλλουμε όλους αυτούς που εντύπως και ηλεκτρονικά προσβάλλουν παράγοντες και στελέχη της ΠΑΕ Άρης, που έχουν δώσει το είναι τους για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Ανακοινώνουμε ότι το ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών και τους άλλους αρμόδιους υπουργούς κλείστηκε για την Παρασκευή στην Αθήνα, ύστερα από δική τους πρόσκληση.

Ελπίζουμε η πολιτική ηγεσία, αντιλαμβανόμενη στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης όχι μόνο των ΠΑΕ, αλλά γενικότερα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ότι το δίκαιο αίτημα υπαγωγής της ΠΑΕ Αρης στο άρθρο 99 θα γίνει δεκτό. Χωρίς αυτό να σημαίνει το μη καταλογισμό των ποινικών, οικονομικών, ηθικών ευθυνών, όσων έφεραν την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης σε αυτή την οικτρή κατάσταση.

Είναι βέβαιο ότι ο Άρης θα υπαχθεί στο άρθρο 99. Όχι γιατί θα του χαριστεί κάτι, αλλά γιατί το δίκαιο και ο νόμος το επιβάλλουν».

Ουδείς μονιμότερος του προσωρινού 

10/10/2012

Ουδείς μονιμότερος του προσωρινού 
Για δεύτερη ημέρα η προπόνηση του Άρη πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των Νίκου Πασσιαλή και Δημήτρη Μπουγιουκλή.

Ένα δίδυμο προσωρινό, που δεν αποκλείεται να γίνει μόνιμο, αν δεν βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης του Κατσαβάκη, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 το μέλος της διοικούσας επιτροπής, Σταύρος Λαμπριάκος.

Από το πρόγραμμα απουσίαζαν οι διεθνείς και ο Αγκάνθο, ο οποίος απουσιάζει με άδεια στην Ισπανία, με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος. Σε ατομικό πρόγραμμα περιορίστηκαν και σήμερα οι Νίκος Ψυχογιός και Βασίλης Τριανταφυλλάκος.

Αύριο θα ολοκληρωθούν οι εργομετρικές εξετάσεις, ενώ υπάρχει προγραμματισμένη προπόνηση το απόγευμα.

«Πέρασε» από την Καισαριανή 

10/10/2012

«Πέρασε» από την Καισαριανή
Ο Πανιώνιος ήταν ο νικητής του φιλικού με τον Εθνικό Αστέρα. Οι «κυανερύθροι» επικράτησαν με 1-0 του αντιπάλου τους στο γήπεδο της Νήαρ Ηστ και παρέμειναν σταθεροί στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά τις επιτυχίες τους στη Σούπερ Λίγκα.

Το μοναδικό τέρμα σημείωσε στο 29' ο Κοντοχρήστος με "κεραυνό" από 40 μέτρα, ενώ οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 10' με τον Λιοσάτο.

Εθνικός Αστέρας: Ντούσης, Μαρτίνος, Θεολόγου, Καμπούρης, Συρίγος, Θεοδωρόπουλος, Κασνέτσης, Μαστρογιάννης, Νικολέτος, Λιοσάτος, Σουλελές

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Γαλανόπουλος, Βλαχοκυριάκος, Κετσετζόγλου, Τσίπρας, Τσαουσάι, Κουτρομάνος, Δαφνάς, Αλεξανδράτος, Κολτσίδας

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Ομο, Κοντοχρήστος, Ρόκας, Μπούζας, Μιλοβάνοβιτς, Ντούνης, Οκόγιε, Μπεγλετζής

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Σιδεράκης, Καλαϊτζίδης, Πολίμος, Σμυρλής, Βλάχος, Γιαννούλης, Σπανός.

Ένα ευχέλαιο ρε παιδιά… 

10/10/2012

Ένα ευχέλαιο ρε παιδιά…
Η αλήθεια είναι πως η φετινή χρονιά, κρύβει αρκετές κακοδαιμονίες για τον Παναθηναϊκό.

Κακές κληρώσεις, «ξεσπιτώματα» λόγω συναυλιών, μεταγραφές που δεν του «βγήκαν»για χι, ψι λόγους κλπ.

Αλλά αυτή, η τελευταία ατυχία, με τους τραυματισμούς του Χριστοδουλόπουλου και του Βύντρα σε προπονήσεις με την Εθνική Ελλάδας και μάλιστα τη στιγμή που οι «πράσινοι» αρχίζουν και βρίσκουν τα πατήματά τους, ε, είναι εκνευριστική.

Ειδικά για τον Φερέιρα. Ο οποίος έβλεπε πως η έλλειψη ψυχολογίας παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην απόδοσή της ομάδας του και πάνω που όλα έφτιαξαν, χάνει δύο από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές αυτής της ανάκαμψης. Και όχι την ώρα που τους προπονούσε αυτός ή σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά σε προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας. Ειδικά η περίπτωση Χριστοδουλόπουλου, που όποτε… φορτσάρει και παίρνει τα πάνω του, κάτι παθαίνει, είναι για Όσκαρ γκαντεμιάς.

Αλλά και του Βύντρα η υπόθεση, κρύβει μπόλικη ατυχία για τον Πορτογάλο τεχνικό του «τριφυλλιού». Διότι ο Φερέιρα τον χρησιμοποίησε στο τελευταίο ματς με τη Ξάνθη ως αμυντικό χαφ, για έναν και μόνο λόγο. Διότι πέραν του Βιτόλο, δεν υπάρχει άλλος να παίξει αυτή τη θέση. Και όλο αυτό, προέρχεται από τι άλλο, από γκαντεμιά. Αφού ο ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε το καλοκαίρι με τις ευλογίες του Πορτογάλου, είναι ο Σο, ο οποίος με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα έπαθε υποτροπή σε μια θλάση που κουβάλαγε και μέχρι στιγμής δεν έχει αγωνιστεί λεπτό με τα πράσινα!

Και να ήταν μόνο αυτά; Το μενού των «πράσινων» διεθνών που τραυματίζονται με την Εθνική τους είναι… μακρύ. Και οι διεθνείς, συνήθως είναι και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας για αυτό και αγωνίζονται με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Αυτό δεν συμβαίνει με τον Μπουμσόνγκ, που ναι μεν δεν παίζει με την Εθνική Γαλλίας, αλλά η γάμπα του τον ταλαιπωρεί και όπως φαίνεται, θα τον ταλαιπωρεί συχνά φέτος…

Από εκεί και πέρα, το μενού… πράσινης γκαντεμιάς περιέχει ακόμη Φοίβους(!) και Red Hot Chili Peppers να ξεσπιτώνουν την ομάδα και να την βάζουν να ταξιδεύει ακόμη και στα εντός έδρας της παιχνίδια, κληρώσεις με τις δυσκολότερες ομάδες και στο Τσάμπιονς Λιγκ (Μάλαγα) και στο Γιουρόπα (Τότεναμ, Λάτσιο), άτυχα αποτελέσματα που έφεραν την γκρίνια και την κακή ψυχολογία μαζί με όλα τα άλλα (Γιάννενα, Πανθρακικό που οι πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει) και ενδεχομένως στην Παιανία να πρέπει να ξανασκεφτούν την περίπτωση ενός νέου ευχελαίου, γιατί φαίνεται πως αυτό που έγινε στην αρχή της σεζόν, δεν έπιασε…

«Ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί» 

10/10/2012

«Ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί»
Η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των αγώνων της εθνικής, έχει οδηγήσει πολλές ομάδες στο να κλείσουν φιλικά, ώστε να μην χάσουν τον ρυθμό τους.

Μία από αυτές και ο Πανθρακικός, που θα αναμετρηθεί στην Κομοτηνή με την τουρκική Ακχίσασπορ.

Τόσο ο προπονητής της ομάδας, Σάββας Παντελίδης, όσο και ο πρόεδρος, Δημήτρης Τζελέπης, απεύθυναν κάλεσμα στους φιλάθλους του συλλόγου.

Ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε και στα οφέλη που θα έχουν οι παίκτες του από τον αγώνα.

Ο Σάββας Παντελίδης δήλωσε: «Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, εγώ σαν προπονητής ήθελα ένα δυνατό φιλικό, για να διατηρήσω την ομάδα σε εγρήγορση και για να εντάξουμε τα νέα παιδιά, μέσω του φιλικού στην ομάδα. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός, πως η διοίκηση έκλεισε φιλικό με μία ανταγωνιστική ομάδα και σίγουρα θα έχουμε πολλά οφέλη. Είναι ένα πολύ δυνατό τεστ και ελπίζω πως ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας».

Ενώ ο πρόεδρος του Πανθρακικού με τη σειρά του είπε: «Εμείς από το καλοκαίρι ψάχναμε να διοργανώσουμε ένα δυνατό παιχνίδι, με ομάδα της Τουρκίας. Αποδέχθηκε την πρόσκληση μας η διοίκηση της Ακχισασπόρ. Είναι ένα παιχνίδι που διεξάγεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, ένα διεθνές φιλικό και ιδιαίτερα απέναντι σε ομάδα τη Τουρκίας. Θέλουμε τους κατοίκους της Κομοτηνής στο πλευρό της ομάδας και παράλληλα με ένα τέτοιο φιλικό, μπορούμε να φέρουμε και το μουσουλμανικό στοιχείο στο γήπεδο, που λείπει από την κερκίδα μας. Ευχόμαστε να γεμίσει το γήπεδο. Μέχρι στιγμής δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Θα ρίξουμε τις τιμές στα επόμενα παιχνίδια, γιατί καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες της εποχής. Παράλληλα έχουν μοιραστεί 1000 προσκλήσεις σε σχολεία, για να δούμε γεμάτες τις κερκίδες».

Με απουσίες και προβλήματα η προετοιμασία

10/10/2012

Με απουσίες και προβλήματα η προετοιμασία 
Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος, στην μέχρι στιγμής προετοιμασία της ομάδας, ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό την επόμενη εβδομάδα.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε πολλούς από τους παίκτες του να απουσιάζουν από την προπόνηση. Παράλληλα η ομάδα της Ηπείρου ανακοίνωσε τη συμφωνία της με έναν ακόμα χορηγό.

Από την σημερινή προπόνηση εκτός από τις απουσίες των Βίλα και Λίλα, οι οποίοι ενσωματώθηκαν με την εθνική ομάδα της Ισλανδίας και της Σλοβενίας αντίστοιχα, ο Χριστόπουλος δεν είχε στην διάθεσή του και τους Φεγκρούς, Ντάσιο, Τζημόπουλο και Ντε Βινσέντι, οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τα άλλα ο Έλληνας τεχνικός έριξε το… βάρος της προπόνηση σε ασκήσεις που περιλάμβαναν κατοχή της μπάλας, αλλά και τελειώματα των φάσεων, ώστε να βελτιωθεί η ομάδα σε αυτόν τον τομέα.

Παράλληλα ο ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε σε συμφωνία με την «Pizza Fan». Μέρος της ανακοίνωσης της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την PΙΖΖΑ FAN για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013».

Πουλινάκης: «Προσανατολισμός μου, μόνο η ομάδα» 

10/10/2012

Πουλινάκης: «Προσανατολισμός μου, μόνο η ομάδα»
Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει τη θέση του, μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου και νυν μέλος του ΔΣ, Κώστα Κλάδο.

Η ανακοίνωση του "ισχυρού" άνδρα της κρητικής ΠΑΕ:

«Μετά τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν το περασμένο Σάββατο και τα οποία λίγο ή πολύ είναι γνωστά στον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ και έπειτα από την βροχή ψευδών δηλώσεων-συνεντεύξεων, που στόχο είχαν την διαστρέβλωση των γεγονότων έχω να επισημάνω το εξής. Με απόλυτο σεβασμό στην εντολή που έλαβα εγώ ως πρόεδρος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. από την Γενική Συνέλευση, να διαχειριστούμε τα συσσωρευμένα προβλήματα, να τραβήξουμε την ομάδα μπροστά και να αναζητήσουμε επιτυχίες, απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη καταθέτοντας τόσο εγώ όσο και οι αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων, όσα πραγματικά συνέβησαν, ξεκαθαρίζοντας άλλη μια φορά ότι ο προσανατολισμός της διοίκησης, είναι η ομάδα και η μόνο η ομάδα».

Ενήμερος και ο Βιντιάδης 

10/10/2012

Ενήμερος και ο Βιντιάδης
Μετά την συμφωνία με τον Έβαλντ Λίνεν, ο Ανδρέας Δημητρέλος επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βιντιάδη ούτως ώστε να τον ενημερώσει για την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ για τον νέο προπονητή.

Ο υποψήφιος επενδυτής δεν είχε καμία ανάμειξη στην απόφαση για τον νέο προπονητή και όπως ήταν φυσικό, έπρεπε να ενημερωθεί.

Για αυτό και ο Ανδρέας Δημητρέλος μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας (όταν δηλαδή απέστειλε υπογεγραμμένο το προσύμφωνο στον Γερμανό) επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βιντιάδη, να μάθει και ο άνθρωπος πως η ΑΕΚ έχει προπονητή.

Η επιστροφή του Γκαρσία 

10/10/2012

Η επιστροφή του Γκαρσία 
Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία εμφάνιση του Πάμπλο Γκαρσία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά την υποτροπή που υπέστη στον επαναληπτικό αγώνα με την Ραπίντ, ωστόσο, η μέρα της επιστροφής του έφτασε.

Ο Ουρουγουανός μέσος του «δικεφάλου του Βορρά», θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον Βατανιακό.

Ο Γκαρσία έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και ο Γιώργος Δώνης αναμένεται στην αναμέτρηση με τον Βατανιακό να τον βάλει να αγωνιστεί, ώστε να αρχίσει να παίρνει ρυθμό ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός βλέπει αυτό το φιλικό ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να δοκιμάσει τρεις παίκτες της ομάδας νέων, τους Κρίστι Κιόσε, Κώστα Δερμιτζόγλου και Βασίλη Παπαδόπουλο.

«Δεν θέλω διαρροές» 

10/10/2012

«Δεν θέλω διαρροές»
Συνάντηση με το ιατρικό τιμ, τους φυσικοθεραπευτές, τους φροντιστές και τους εργοφυσιόλογους του Παναθηναϊκού, είχε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος.

Σκοπός του ανθρώπου που έχει αναλάβει πολύ ενεργό ρόλο στο «τριφύλλι», να μεταβιβάσει στους… αφανείς υπαλλήλους της ομάδας πως απαγορεύεται η «διαρροή» των διαλόγων και όχι μόνο, από τα αποδυτήρια των «πράσινων» προς τους δημοσιογράφους.

Ο Παναγόπουλος τους ζήτησε να συνεχίσουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Αλλά για να γίνει αυτό, δεν πρέπει να… μιλάνε. Αλλιώς, η εργασία τους θα είναι λειψή. «Θέλω να έχουμε στεγανά σαν ομάδα και σε αυτό πρέπει να βοηθήσετε όλοι, ώστε να μην βγαίνουν πράγματα που κάνουν κακό στον Παναθηναϊκό» ήταν το μήνυμα και οι… αιχμές που άφησε. Αφού το κομμάτι αυτό θέλει οπωσδήποτε να το διορθώσει ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου