ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...                      
11/10/2012

ΙΣΠΑΝΙΑ


Για την επιστροφή του ετοιμάζεται ο Eric Abidal

11/10/2012
eric abidal epistrofi proponisi video
Tο δρόμο της επανόδου στην ενεργό δράση μπήκε και επίσημα από την Τετάρτη ο Eric Abidal.
Ο Γάλλος αριστερός μπακ, ο οποίος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος τον προηγούμενο Απρίλιο, άρχισε συστηματικό τρέξιμο με τη βοήθεια ειδικού γυμναστή της Barcelona και όπως όλα δείχνουν, θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.
Ο καταλανικός σύλλογος ενημέρωσε με κάθε επισημότητα την Τετάρτη ότι ο Abidal θα κάνει τις επόμενες ημέρες συστηματική δουλειά για την απόκτηση φυσικής κατάστασης και μάλιστα δημοσιοποίησε και video από την πρώτη προπόνηση του παίκτης της σε βουνό.

ΑΓΓΛΙΑ                                                                  



Σε «αναμμένα κάρβουνα» για Μπορίνι

11/10/2012
Σε «αναμμένα κάρβουνα» για Μπορίνι
Προβληματισμός επικρατεί στη Λίβερπουλ για την κατάσταση της υγείας του Φάμπιο Μπορίνι, με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ενημερώνει τους «reds» πως ο 21χρονος επιθετικός έχει σπάσει κάποιο οστό στο πόδι του!

Εν αναμονή των εξετάσεών του όλοι στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

Η Ιταλία αγωνίζεται στο Ερεβάν, κόντρα στην Αρμενία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μπορίνι τραυματίστηκε στην προπόνηση της εθνικής του ομάδας, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κάταγμα σε οστό του ποδιού του.

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενημέρωσε τη Λίβερπουλ για τις δυσάρεστες για τους «κόκκινους» εξελίξεις και, πλέον, όλοι στο «Anfield» περιμένουν τις εξετάσεις του 21χρονου επιθετικού.

Σκληρό πόκερ στην Πρέμιερ

11/10/2012
Σκληρό πόκερ στην Πρέμιερ
Καθημερινές είναι πλέον οι συναντήσεις και οι ζυμώσεις ανάμεσα στους παράγοντες της Πρέμιερ Λιγκ και τα στελέχη των συλλόγων της για τη διαδοχή του Σερ Ντέιβ Ρίτσαρντς.

Πρώτο φαβορί ο Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, ποιος ο ρόλος των «κυνηγών κεφαλών» και των άλλων …golden boys.

Το τέλος της σεζόν αναμένεται να βρει την Πρέμιερ «ακέφαλη», αφού ο Ρίτσαρντς ολοκληρώνει τη θητεία και θα αποσυρθεί από τα κοινά του ποδοσφαίρου, στο Νησί.

Η θέση του προέδρου της Λίγκας μένει κενή και οι ζυμώσεις για τη διαδοχή του έχουν αρχίσει.

Ο Σκάνταμορ, νυν εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ, είναι αυτός που θεωρείται φαβορί για τον προεδρικό θώκο, έστω κι αν χρειαστεί να παραμείνει ο Ρίτσαρντς σε ρόλο επίτιμου προέδρου κι ο ίδιος να αναλάβει να εκτελεί τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση αυτή. Ο Σκάνταμορ θεωρείται ένα από τα καλύτερα στελέχη στην Αγγλία και είναι πίσω από τις συμφωνίες-μαμούθ της Λίγκας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι απλά για τον Σκάνταμορ, αφού η εταιρεία Odgers Berndtson έχει αναλάβει δράση.

«Η διαιτησία αδικεί τον Σουάρες»

11/10/2012
«Η διαιτησία αδικεί τον Σουάρες»
Να υπερασπιστεί την ποδοσφαιρική τιμή του Λουίς Σουάρες έσπευσε ο Ίαν Έϊρ. Το διοικητικό στέλεχος της Λίβερπουλ θεωρεί πως η φήμη του... βουτηχτή που έχει βγάλει ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και τού στερεί τη δίκαιη μεταχείριση από τη διαιτησία.

Ο Σουάρες έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής τις προηγούμενες μέρες, ύστερα από τους ισχυρισμούς του προπονητή της Στόουκ Τόνι Πιούλις ότι ο παίκτης έχει την κακή συνήθεια να πέφτει κάτω υπερβολικά εύκολα.

Μάλιστα, ζήτησε από την ομοσπονδία να τιμωρήσει τον 25χρονο επιθετικό με τρεις αγωνιστικές ενώ και ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ Τζιμ Μπόις τοποθετήθηκε για το περιστατικό, καλώντας τους Άγγλους να αναλάβουν δράση καθώς τέτοιου είδους συμπεριφορές αποτελούν «καρκίνο για το παιχνίδι».

Ο Έϊρ πάντως θεωρεί ότι η αντιμετώπιση απέναντι στον Σουάρες είναι άδικη και ότι υπάρχει προκατάληψη εναντίον του, λόγω της περσινής τιμωρίας για τη ρατσιστική επίθεση στον Πατρίς Εβρά:

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη φήμη που τον συνοδεύει από πέρυσι, τώρα οτιδήποτε κάνει βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Τον έχουν στοχοποιήσει άδικα»,τόνισε ο Έϊρ.

«Τη φετινή χρονιά πολλές φορές δεν του έχουν καταλογιστεί σφυρίγματα υπέρ του που θα έπρεπε. Με το αγωνιστικό του στυλ είναι λογικό να υφίσταται πολλά μαρκαρίσματα, όμως οι διαιτητές δε τα σφυρίζουν. Ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει στη συνέχεια και πως ο Λουίς δε θα επηρεαστεί από όλη αυτή την κατάσταση»,κατέληξε το στέλεχος των «κόκκινων». 

«Θηρίο στο κλουβί» ο Φελαϊνί

11/10/2012
«Θηρίο στο κλουβί» ο Φελαϊνί
Την ώρα να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Έβερτον δεν βλέπει ο Μαρουάν Φελαϊνί.

Ο Βέλγος μέσος έχει τραυματιστεί στο γόνατο, με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο παιχνίδια της ομάδας της χώρας του για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, με Σερβία εκτός και Σκοτία εντός έδρας αντίστοιχα, αλλά και τα άμεσα με τον αγγλικό σύλλογο στην επανέναρξη της Premier League.

«Αυτό το χρονικό διάστημα ταλαιπωρούμαι από έναν τραυματισμό στο γόνατο, ο οποίος, για καλή μου τύχη, δεν είναι τόσο σοβαρός. Ωστόσο, θα χάσω τα δύο παιχνίδια με την εθνική ομάδα του Βελγίου. Ελπίζω να επιστρέψω πολύ σύντομα σε κάποιον από τους αγώνες της Έβερτον», είπε ο Φελαϊνί.

Ο μέσος των «ζαχαρωτών» αναφέρθηκε και στις συμβουλές που του έχει δώσει το ιατρικό τιμ της Έβερτον, προκειμένου να επιστέψει σύντομα στα γήπεδα. «Οι γιατροί μου έχουν πει πως τώρα πρέπει να ξεκουραστώ, προκειμένου να γυρίσω έτοιμος και για να βοηθήσω την ομάδα στα επόμενα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται».

Αποδέχθηκε τις κατηγορίες ο Κόουλ

11/10/2012
Αποδέχθηκε τις κατηγορίες ο Κόουλ
Καμία κίνηση δεν θα κάνει ο Άσλεϊ Κόουλ, κατά της απόφασης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να του απαγγείλει κατηγορίες για το επίμαχο tweet.

Πιο πιθανή η επιβολή προστίμου, παρά η ποινή απουσίας του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής Αγγλίας.

Ο αμυντικός της Τσέλσι κατηγορείται από την FA για το tweet που είχε κάνει, στηρίζοντας τον Τζον Τέρι και επικρίνοντας την απόφαση της ομοσπονδίας να τον τιμωρήσει.

Ο Κόουλ αποφάσισε να μην καταθέσει ένσταση, να δεχθεί το κατηγορητήριο και πλέον το λόγο έχει η πειθαρχική επιτροπή της FA.

Αυτή θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ο Κόουλ να παραστεί ενώπιόν της, και θα εκδώσει την απόφασή της. Με βάση τα όσα μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει επιβολή προστίμου στον άσο των Λονδρέζων παρά η τιμωρία του για ορισμένο αριθμό αγώνων.

«Σοκ» με Βαζ Τε

11/10/2012
«Σοκ» με Βαζ Τε
Στο άκουσμα της είδησης ότι έχει υποστεί εξάρθρωση ώμου, τα μηνύματα δεν ήταν ενθαρρυντικά.

Τελικά, ο Βαζ Τε δεν θα γλιτώσει τα χειρότερα, καθώς ο τραυματισμός του επιθετικού της Γουέστ Χαμ στο παιχνίδι με την Άρσεναλ είναι πολύ σοβαρός και τελικά θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις επόμενες δέκα εβδομάδες.

Ο άτυχος Πορτογάλος, που έχει περάσει και από την Ελλάδα είχε άσχημη πτώση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της προηγούμενης αγωνιστικής και τελικά αναγκάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Βέβαια, όλα αυτά έχουν και το κόστος τους, καθώς ο Βαζ Τε θα απουσιάσει από τα γήπεδα για περίπου 3 μήνες, καθώς η κατάσταση του είναι σοβαρή και η αποθεραπεία χρειάζεται χρόνο. Τις προσεχείς ημέρες θα μπει στο χειρουργείο.

«Θέλουμε Βέλλιο»!

11/10/2012
«Θέλουμε Βέλλιο»!
Είναι λαϊκή απαίτηση!

Οι φίλοι της Έβερτον συνεχίζουν να στηρίζουν τον Απόστολο Βέλλιο και έφτασαν στο σημείο, μετά το τέρμα του με τις ρεζέρβες κόντρα στη Νόριτς… να σπάσουν!

Με σχόλιά τους στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Άγγλοι -και όχι μόνο, αφού υπήρχαν και παρατηρήσεις Ελλήνων- ζήτησαν ευθέως από τον Ντέιβιντ Μόγιες να δώσει την ευκαιρία στον διεθνή επιθετικό να επαναλάβει τα περσινά του κατορθώματα!

Μέχρι στιγμής, ο Έλληνας άσος δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα της Έβερτον (βρίσκεται στην αποστολή), σε αντίθεση με τις ρεζέρβες (ομάδα στην οποία αγωνίζονται όσοι δεν έπαιξαν στα ματς της Πρέμιερ Λιγκ) που ξεκινά συνεχώς βασικός. Στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του, μάλιστα, κόντρα στη Νόριτς εκτός έδρας βρήκε δίχτυα με όμορφη κεφαλιά και έδωσε ταυτόχρονα… πάτημα στους οπαδούς να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για τις ικανότητές τους, αλλά και να ζητήσουν από το «μεγάλο αφεντικό» του συλλόγου, Ντέιβιντ Μόγιες, να τον ρίξει ξανά στη μάχη!

Το Twitter και το Facebook τη στιγμή του τέρματος του Έλληνα ποδοσφαιριστή, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα, γέμισε με μηνύματα- κυρίως φίλων της Έβερτον- που… απαίτησαν να τον δουν στο γήπεδο με την πρώτη ομάδα.

«Ανταρσία» στη Σουόνσι

11/10/2012
«Ανταρσία» στη Σουόνσι
Κατάσταση που μυρίζει μπαρούτι επικρατεί στο εσωτερικό της Σουόνσι, με τον Μίκαελ Λάουντρουπ να έχει να αντιμετωπίσει –εκτός από τα αγωνιστικά προβλήματα- και την εχθρική συμπεριφορά των παικτών του.

Για κινήσεις ανταρσίας και …επανάστασης κάνουν λόγο τα βρετανικά Μέσα.

Μάλιστα, αρκετοί από τους βασικούς παίκτες των Ουαλών φαίνεται πως έχουν συναντηθεί με τον Χιου Τζένκινς, τον πρόεδρο του συλλόγου, ενημερώνοντάς τον για τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στα αποδυτήρια.

Παρά το γεγονός πως η Σουόνσι βρίσκεται στην 11η θέση, η αγωνιστική της εικόνα στις τελευταίες αγωνιστικές δεν είναι η καλύτερη δυνατή και οι πρώτες «μουρμούρες» για τον Λάουντρουπ έχουν αρχίσει να ακούγονται.

Η τελευταία συνάντηση του προέδρου των «κύκνων» με τους παίκτες έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», μετά την ισοπαλία (2-2) με τη Ρέντινγκ. Κύριος λόγος για τη δυσαρέσκεια των ποδοσφαιριστών φαίνεται να είναι η κίνηση του Δανού προπονητή να τους ζητήσει να αλλάξουν την τακτική προσέγγιση των αγώνων, ενώ υπάρχουν και ενοχλήσεις για τη φυσική κατάσταση που παρουσιάζει η ομάδα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι παίκτες που μετά τις προπονήσεις παραμένουν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, ώστε να προπονηθούν μόνοι τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας, οι ποδοσφαιριστές των Ουαλών τονίζουν πως ο Λάουντρουπ δεν έχει εξελιγμένες και σύγχρονες μεθόδους προπόνησης, σε αντίθεση με τον Ρότζερς, ενώ νοσταλγούν το πόσο προσιτός ήταν ο πρώην τεχνικός τους.

Στα σύννεφα ο Ρούνεϊ

11/10/2012
Στα σύννεφα ο Ρούνεϊ
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος που θα φορέσει το περιβραχιόνιο της εθνικής Αγγλίας για δεύτερη φορά στην καριέρα του είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ.

O επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιλέχθηκε από τον Ρόι Χότζον για την αρχηγεία των «τριών λιονταριών» στο παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο, την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Ρούνεϊ μίλησε για το πόσο υπερήφανος νιώθει για την επιλογή του προπονητή του, με τον ίδιο να χρίζεται αρχηγός για πρώτη φορά μετά το 2009, μετά το ματς με τη Βραζιλία.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και είναι κάτι που με κάνει υπερήφανο», δήλωσε ο Ρούνεϊ και τόνισε πως είναι «μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο».

Μάλιστα, ο Άγγλος επιθετικός συμπλήρωσε πως «ανυπομονεί για το ματς» με το Σαν Μαρίνο και κατέληξε: «Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα παίξουμε το παιχνίδι που συνηθίζουμε. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα και ο προπονητής μας περιμένει από μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

ΙΤΑΛΙΑ                                                                 

Στη «γραμμή Ανιέλι» ο Τακινάρντι

11/10/2012
Στη «γραμμή Ανιέλι» ο Τακινάρντι
Απόλυτα σύμφωνο βρίσκουν τον Αλέσιο Τακινάρντι οι δηλώσεις του προέδρου της Γιουβέντους, σχετικά με το όνειρο που έχουν οι «μπιανκονέρι» να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο παλαίμαχος μέσος της «Γιούβε» σημείωσε, όμως, πως για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να μοιράσει σωστά τις δυνάμεις της, ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιεί διαφορετική ενδεκάδα στο πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τους στόχους της ομάδας του. Θέλει το Τσάμπιονς Λιγκ και δεν διστάζει να το δηλώσει. Είναι, όμως, η Γιουβέντους έτοιμη για να διεκδικήσει ένα τόσο σημαντικό τίτλο; Κάποιοι ισχυρίζονται πως της λείπει εμπειρία, κάποιοι άλλοι πως μπορεί από φέτος να ονειρεύεται.

Ο Αλέσιο Τακινάρντι, μιλώντας στην ιστοσελίδα «CalcioNews24.com» συμφώνησε με τον Ανιέλι, με έναν όρο. «Αν η Γιουβέντους κατορθώσει να μοιράσει σωστά τις δυνάμεις της, μπορεί να ελπίζει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει, βέβαια, να επιλέξει αν θέλει περισσότερο το πρωτάθλημα ή το ευρωπαϊκό κύπελλο. Αν είναι το δεύτερο αυτό που θα κυνηγήσει περισσότερο, πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές και να παίζει με διαφορετική ενδεκάδα στο Καμπιονάτο», είπε ο Τακινάρντι.

Η «Γιούβε» έχει τα φόντα να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ; «Από αυτά που έδειξε με την Τσέλσι, πιστεύω πως μπορεί. Με τη Σαχτάρ ήταν κουρασμένη και αυτό φάνηκε. Άρα, αν η Γιουβέντους είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να πάρει το κύπελλο. Αλλά, για να το πετύχει αυτό, πρέπει να κάνει ό,τι είπα πριν. Ροτέισον και σαφείς επιλογές παικτών για Ιταλία και Ευρώπη», απάντησε ο παλαίμαχος άσος.

«Αυστραλός» και ο Τότι;

11/10/2012
«Αυστραλός» και ο Τότι;
Την πρόθεσή του να προσπαθήσει να πείσει τον Φραντσέσκο Τότι να ακολουθήσει το δρόμο που «άνοιξε» ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ομολόγησε ο Τόνι Πινιάτα. Ο πρόεδρος της Sydney FC, αν και αναγνώρισε πως αυτό θα είναι δύσκολο, σημείωσε πως θα ήταν πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του Αυστραλιανού ποδοσφαίρου να μεταναστεύσει και ο Τότι στην «Πράσινη Ήπειρο» και να αγωνιστεί στην ομάδα του.

Ήταν να μην γίνει η αρχή. Μετά τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που εξέπληξε τους πάντες και υπέκυψε στο «φλερτ» εξ Αυστραλίας, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την Sydney FC, άλλος ένας «αστέρας» του ιταλικού ποδοσφαίρου μπήκε στο «μάτι» του προέδρου της ομάδας από το Σύδνεϋ, Τόνι Πινιάτα. Πρόκειται για τον Φραντσέσκο Τότι.

Αυτό, τουλάχιστον, δήλωσε ο ίδιος ο Πινιάτα, μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Panorama». «Ο Τότι είναι ένας φανταστικός παίκτης που ξεκίνησε εκπληκτικά τη χρονιά. Ξέρω πως δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Ρόμα, αλλά εμείς έχουμε την βούληση να προσπαθήσουμε να τον πείσουμε να έρθει κοντά στον Αλεσάντρο. Όχι αμέσως, αλλά σε ένα κοντινό μέλλον», είπε αποφασισμένος ο Πινιάτα.

Για τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο πρόεδρος της Σύδνεϋ είχε μόνο καλά λόγια. «Ο Άλεξ είναι εξαιρετικός παίκτης και ακόμα καλύτερος άνθρωπος. Είναι μια σπουδαία προσωπικότητα που μπορεί να προσφέρει πολλά στο ποδόσφαιρο της Αυστραλίας».

Ανακουφίστηκε με τη διακοπή ο Εμάνουελσον

11/10/2012
Ανακουφίστηκε με τη διακοπή ο Εμάνουελσον
Απόλυτα ειλικρινής παρουσιάστηκε στους συμπατριώτες του ο Ούρμπι Εμάνουελσον, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Μίλαν. Ο ακραίος αμυντικός των «ροσονέρι» παραδέχτηκε πως η ομάδα του αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και ομολόγησε πως ήταν μια ανακούφιση για εκείνον η διακοπή του πρωταθλήματος και η απομάκρυνσή του από την Ιταλία.

Μια από τις ομάδες που επιβεβαιώνουν τις καλοκαιρινές προβλέψεις με την πορεία της, είναι η Μίλαν. Δυστυχώς για τους «ροσονέρι» κανείς δεν έδινε πιθανότητες διάκρισης στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, αφού οι αποχωρήσεις παικτών και η κακή ψυχολογία ανάμεσα στους φιλάθλους, ήταν αδύνατον να μην επηρεάσει την εικόνα της ομάδας. Η Μίλαν δεν μπορεί να βρει την αγωνιστική της «ταυτότητα» και αυτό το παραδέχονται σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της.

Κάτι τέτοιο έκανε ο Ούρμπι Εμάνουελσον, που βρίσκεται στην Ολλανδία και προετοιμάζεται για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ. «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Η απόδοσή μας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε και τα αποτελέσματα δεν είναι με το μέρος μας. Πρέπει το γρηγορότερο δυνατό να βρούμε την αγωνιστική ταυτότητά μας και να δώσουμε επιτέλους χαρά στον κόσμο μας», δήλωσε ο Εμάνουελσον.

Η ομάδα πριν λίγες μέρες ηττήθηκε στο ντέρμπι της πόλης. Πόσο «πόνεσε» αυτό τον Εμάνουελσον; «Προερχόμασταν από νίκη μέσα στην έδρα της Ζενίτ και όλοι περιμέναμε να είναι αυτό το ματς που θα σηματοδοτούσε την επιστροφή μας στις καλές εμφανίσεις. Δυστυχώς ήρθε η ήττα από την Ίντερ και μας έριξε πίσω στην κατάσταση που ήμαστε πριν το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Το κακό είναι πως με βάση την απόδοσή μας δεν έπρεπε να χάσουμε από την Ίντερ. Ίσως ούτε και να νικήσουμε θα έπρεπε», απάντησε με ειλικρίνεια ο Ολλανδός.

Αμέσως μετά την ήττα στο ντέρμπι, ήρθε η διακοπή του πρωταθλήματος. Είναι καλό ή κακό αυτό; «Για μένα ήταν μια ανακούφιση να φύγω από την Ιταλία και να αφήσω πίσω μου για λίγο την άσχημη κατάσταση που ζούμε στη Μίλαν. Θα ασχοληθώ με την εθνική για τις επόμενες μέρες και ελπίζω να επιστρέψω στην ομάδα μου με καθαρό μυαλό. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε πολλά ζητήματα και αυτό δεν θα είναι εύκολο», υπογράμμισε ο Εμάνουελσον.

Δύσκολα θα δούμε τον παλιό Ζάρατε

11/10/2012
Δύσκολα θα δούμε τον παλιό Ζάρατε
Θα είναι δύσκολο για τον προπονητή της Λάτσιο, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, να επαναφέρει τον Μάουρο Ζάρατε στην αγωνιστική κατάσταση του παρελθόντος, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Ντέλιο Ρόσι. Ως πρώην προπονητής της ομάδας, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν σε παροπλισμό έναν παίκτη που υπήρξε πρωταγωνιστής με τη Λάτσιο, αλλά δεν έχει καταφέρει να επαναλάβει τις καλές εμφανίσεις του.

Η Λάτσιο έχει ξεκινήσει με πολύ καλό τρόπο τη χρονιά. Αν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που προέβλεπαν μια δύσκολη σεζόν, η ομάδα της Ρώμης έχει καταφέρει να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να πάρει τα αποτελέσματα που ζητούσε, με αποτέλεσμα να βρίσκεται δίκαια στην 3η θέση της βαθμολογίας. Όλοι, μάλιστα, αναρωτιούνται πόσο καλύτερη θα ήταν η ομάδα αν της πρόσφερε αυτά που μπορεί ο Μάουρο Ζάρατε, ο οποίος μοιάζει αγνώριστος από τότε που επέστρεψε από την Ίντερ.

Ο πρώην προπονητής της Λάτσιο, Ντέλιο Ρόσι, κλήθηκε να δώσει τη δική του εξήγηση για την πτώση που παρουσιάζει ο Ζάρατε. «Το θέμα είναι απλό. Ο Ζάρατε δεν είναι ο παίκτης που ήταν. Έχει χάσει την αγωνιστική του ταυτότητά. Δεν παίζει ελεύθερα και για αυτό το λόγο έχει γίνει «ανώνυμος», χωρίς προσωπικότητα», τόνισε ο προπονητής, με τον οποίο ο Ζάρατε έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του.

Λύση υπάρχει σε αυτό το πρόβλημα; «Ο σύλλογος προσπαθεί να τον επαναφέρει στην κατάσταση που ήταν πριν χρόνια. Δεν θα είναι εύκολο. Χρειάζεται να αλλάξει τρόπο σκέψης ο προπονητής του και αυτό δεν είναι απλό. Νομίζω πως ο παίκτης δεν έχει πολλές πιθανότητες να βελτιώσει την απόδοσή του και δεν είναι μόνο αυτός υπεύθυνος», απάντησε ο Ρόσι, ρίχνοντας το «καρφί» του στον Πέτκοβιτς.

Πιθανή ρήξη χιαστού ο Ερνάντες

11/10/2012
Πιθανή ρήξη χιαστού ο Ερνάντες
Άτυχος στάθηκε ο Άμπελ Ερνάντες, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της εθνικής Ουρουγουάης. Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών κάνουν λόγο για πρόβλημα στον εμπρόσθιο χιαστό του δεξιού του γονάτου, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα κρατήσει τον παίκτη μακριά από τα γήπεδα για έξι μήνες.

Η προσπάθεια που κάνει η Παλέρμο για να παραμείνει στην Serie A φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολη και απλή υπόθεση. Δεν φτάνει που η ομάδα δυσκολεύεται αγωνιστικά, ήρθε και η ατυχία για να προσθέσει ακόμα περισσότερα προβλήματα στον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Ο επιθετικός της ομάδας, Άμπελ Ερνάντες τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας κατά την διάρκεια της προπόνησης της εθνικής Ουρουγουάης. Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών κάνουν λόγο για ρήξη του εμπρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο του ποδοσφαιριστή.

Ο Ερνάντες θα επιστρέψει στην Ιταλία και θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις από τον καθηγητή Μαριάνι. Αν οι αρχικοί φόβοι επαληθευτούν, τότε θα πρέπει να μπει στο χειρουργείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Σε αυτή την περίπτωση ο Ερνάντες θα παραμείνει εκτός δράσης για έξι, περίπου, μήνες. Κάτι που θα δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα στον προπονητή της Παλέρμο, Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, που θα χάσει ένα επιθετικό «όπλο» που θα μπορούσε να φανεί σημαντικό στη διάρκεια της χρονιάς.

Να γιατί δεν γίνεται να επιστρέψει στη Μίλαν ο «Ίμπρα»

11/10/2012
Να γιατί δεν γίνεται να επιστρέψει στη Μίλαν ο «Ίμπρα»
Απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα επιστροφής του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη Μίλαν ο Μίνο Ράιολα. Ο μάνατζερ του Σουηδού μίλησε στο ιταλικό «Sky» και ξεκαθάρισε πως ο πελάτης του, με όσα είπε, εξέφρασε, απλά, την εκτίμηση που τρέφει για την ομάδα του Μιλάνου και όχι την πρόθεσή του να επιστρέψει.

Ίσως ούτε ο ίδιος περίμενε τέτοιες αντιδράσεις όταν χαρακτήριζε τη Μίλαν «σπίτι» του. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς προκάλεσε ενθουσιασμό ανάμεσα στους «τιφόζι» και προβληματισμό στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η δήλωσή του πως αν τον χρειαστεί ποτέ η Μίλαν, θα επέστρεφε πρόθυμα στους «ροσονέρι» εξέπληξε τους περισσότερους, αφού ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε με τόσο ενθουσιασμό για πρώην ομάδα του. Όλοι έψαχναν τους λόγους μιας τέτοιας «εξομολόγησης».

Την κατάσταση προσπάθησε να ξεκαθαρίσει ο μάνατζερ του Σουηδού, Μίνο Ράιολα, μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky». «Ο Ζλάταν δεν συνηθίζει να επιστρέφει σε πρώην ομάδα του. Αυτό που είπε για τη Μίλαν, το είπε για πρώτη φορά. Ήθελε, απλά, να πει έναν καλό λόγο για τους «ροσονέρι», να τους κάνει μια φιλοφρόνηση και τίποτε άλλο. Ο Ζλάταν θα μείνει για χρόνια στο Παρίσι και την Παρί», είπε ο Ράιολα.

Ο Ζλάταν, ωστόσο, είπε πως αν τον χρειαστεί η Μίλαν θα είναι δίπλα της. «Μετά από 4-5 χρόνια και αφού κερδίσει τα πάντα με την Παρί Σεν Ζερμέν, αν η Μίλαν τον καλέσει, δεν πρόκειται να πει όχι. Αυτό είναι το νόημα των δηλώσεων του. Ίσως να εννοούσε πως θα μπορούσε να γίνει παράγοντας της ομάδας. Πάντως ως παίκτης, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει», απάντησε ο μάνατζερ.

Μοιάζει πολύ βέβαιος. Που στηρίζει τη βεβαιότητα αυτή; «Μα είναι απλό. Η Μίλαν αυτή τη στιγμή, όπως και όλες οι άλλες ιταλικές ομάδες, δεν μπορούν να πληρώσουν ένα παίκτη όπως είναι ο Ζλάταν», τόνισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Μίνο Ράιολα.

Στηρίζουν μέχρι νεωτέρας τον Αλέγκρι

11/10/2012
Στηρίζουν μέχρι νεωτέρας τον Αλέγκρι
Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και την περασμένη Τετάρτη ο Αντριάνο Γκαλιάνι και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δείπνησαν μαζί σε πολυτελές εστιατόριο του Μιλάνου, συζητώντας για τη Μίλαν. Το συγκεκριμένο δείπνο, ωστόσο, είχε μια ιδιαιτερότητα, αφού έγινε λίγες μέρες μετά την ήττα στο ντέρμπι και πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που «βγήκε» από τη βραδιά είναι πως η Μίλαν στηρίζει τον προπονητή της.

Μια από τις συνήθειες που έχει καθιερώσει ο Αντριάνο Γκαλιάνι στη Μίλαν είναι το «δείπνο εργασίας» που κάθε εβδομάδα έχει με τον προπονητή της ομάδας. Σε αυτό, εκμεταλλευόμενοι την χαλαρή κατάσταση, οι δύο άντρες αναλύουν τα προβλήματα της ομάδας και ψάχνουν τις λύσεις με ψυχραιμία.

Αυτό συνεχίζεται και με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Την Τετάρτη συνευρέθηκαν ο Γκαλιάνι και ο Αλέγκρι και έθεσαν επί «τάπητος» τα ζητήματα που απασχολούν την Μίλαν. Σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών εφημερίδων, περισσότερο βάρος δόθηκε στο μέλλον της ομάδας.

Ο Γκαλιάνι ζήτησε επιτακτικά από τον προπονητή του να «αναγεννήσει» τον Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ. Ο Γκανέζος είναι αγνώριστος και, παρά τις φήμες που θέλουν τη Μπάγερν Μονάχου έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτησή του τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο Γκαλιάνι επιθυμεί να τον δει να ηγείται της επιθετικής γραμμής των «ροσονέρι».

Ζήτημα έθεσε ο Γκαλιάνι και για την κακή επίδοση της ομάδας στην επίθεση. Τα 7 γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές δεν ικανοποιούν τον ισχυρό άντρα της Μίλαν, ο οποίος ζητάει από τον προπονητή να βρει λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα. Ανάλογη λύσει πρέπει να βρεθεί και για την αντίδραση της ομάδας στις στημένες φάσεις, οι οποίες έχουν κοστίσει πολύ φέτος.

Το συμπέρασμα που βγάζουν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι είναι πως ο Αλέγκρι δεν βρίσκεται υπό αμφισβήτηση. Η ομάδα θα πορευτεί με αυτόν ως το τέλος της χρονιάς και απλά η διοίκηση ζητάει από τον προπονητή να καταφέρει να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να εισπράξει τα, απαραίτητα για τα ταμεία, χρήματα από την ΟΥΕΦΑ.

Αν τα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες, με τη Λάτσιο στη Ρώμη και με τη Μάλαγα στην Ισπανία, δεν είναι τα επιθυμητά, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο Αλέγκρι θα συνεχίσει να εργάζεται στη Μίλαν. Αν και αυτό θα κοστίσει πολλά χρήματα στη διοίκηση, τόσο για την αποζημίωση του νυν προπονητή, όσο και για το συμβόλαιο του αντικαταστάτη του.

«Δεν θα κρίνει τον τίτλο ο αγώνας με τη Νάπολι»

11/10/2012
«Δεν θα κρίνει τον τίτλο ο αγώνας με τη Νάπολι»
Τις δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Γιουβέντους για να επαναλάβει τον περσινό της θρίαμβο στο πρωτάθλημα επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου ο Τζόρτζιο Κιελίνι. Ο αμυντικός της «Μεγάλης Κυρίας», αν και μιλούσε για την εθνική ομάδα, έκανε μια παρένθεση για να αναφερθεί στο Καμπιονάτο, τονίζοντας τη σημασία του αγώνα της ομάδας του με τη Νάπολι, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες του Τσέζαρε Πραντέλι. Η παρουσία του στην άμυνα αποτελεί εγγύηση, αν και στο επερχόμενο ματς της Ιταλίας με την Αρμενία, ενδέχεται να καθίσει στον πάγκο. Αυτό δεν μοιάζει να τον προβληματίζει, σύμφωνα με όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την αναχώρηση της ιταλικής αποστολής για το Ερεβάν.

«Είμαι σε καλή κατάσταση και η απόδοσή μου είναι ικανοποιητική. Αν θα παίξω δεν το ξέρω. Αυτό είναι θέμα του προπονητή. Αν, πάντως, καθίσω στον πάγκο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι παίκτες που υπάρχουν στην εθνική αξίζουν της εμπιστοσύνης μας», είπε ο Κιελίνι.

Αμέσως μετά έκανε μια σύγκριση που, ουσιαστικά, μετέφερε την κουβέντα αλλού. «Θεωρώ πιο εύκολο να προκριθούμε στο Μουντιάλ, παρά να κατακτήσει η Γιουβέντους ξανά το πρωτάθλημα», είπε και έδωσε το έναυσμα για ερωτήσεις που αφορούν στο Καμπιονάτο.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, υποδέχεστε τη Νάπολι. Πως περιμένεις αυτό το παιχνίδι; «Ο αγώνας με τη Νάπολι είναι όπως αυτοί με την Ίντερ ή τη Μίλαν. Οι προσεχείς αντίπαλοί μας είναι πολύ δυνατοί. Αλλά θα είναι ένα ματς που δεν θα κρίνει τον τίτλο. Είναι πολύ νωρίς και ο δρόμος είναι μακρύς», σημείωσε ο αμυντικός της «Γιούβε».

Η ομάδα του κυνηγά το ρεκόρ των συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα. Δεν φοβάται μήπως αυτό δεν έρθει; «Η δύναμή μας είναι πως δεν σκεφτόμαστε αυτό το ρεκόρ. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Είναι σαν να ξεκινάμε πάντα από το μηδέν», ήταν τα λόγια του Τζόρτζιο Κιελίνι.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ                                                            

«Περονόσπορος» στην Ντόρτμουντ

11/10/2012
«Περονόσπορος» στην Ντόρτμουντ
Τις υπηρεσίες του Κέβιν Γκρόσγκoϊτζ για το επόμενο χρονικό διάστημα θα στερηθεί ο προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ.
Οι νταμπλούχοι Γερμανίας έπαιξαν φιλικό με την Κόμπλεντζ, ομάδα τέταρτης κατηγορίας, όμως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο νεαρός μέσος τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι, με το διάστημα που θα μείνει στα «πιτς» να μην έχει γίνει ακόμη γνωστό.
Εκτός από τον Γκρόσγκοϊτζ, ο Κλοπ δεν θα έχει στα πλάνα του για τις επόμενες έξι εβδομάδες τον Πολωνό μεσοεπιθετικό, Γιακούμπ Μπλαστσικόφσκι και τον κεντρικό αμυντικό Ματς Χούμελς, για δύο εβδομάδες, αφού τραυματίστηκαν στον αγώνα του πρωταθλήματος απέναντι στο Ανόβερο την περασμένη Κυριακή (7/10).

Καλό… Δεκέμβριο για Φριτς

11/10/2012
Καλό… Δεκέμβριο για Φριτς
Άσχημα μαντάτα για τον αρχηγό της Βέρντερ Βρέμης, Κλέμενς Φριτς.
Ο 31χρονος Γερμανός αμυντικός τραυματίστηκε στο τένοντα κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας του και οι εκτιμήσεις των γιατρών κάνουν λόγο για αποθεραπεία που θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες.
Αν όλα πάνε καλά, ο συμπαίκτης του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας του στα μέσα Δεκέμβριου, χάνοντας αρκετά παιχνίδια.

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΛΥΚΟΣ για τον ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου