ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

10/10/2012

 

«Κρίνεται» ο Βοτανικός 

9/10/2012

«Κρίνεται» ο Βοτανικός 
Καθοριστικός θεωρείται ο Οκτώβριος στο θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο και τον Δήμο Αθηναίων, έχοντας ως στόχο να ξεκαθαρίσει μέσα στον μήνα η υπόθεση του Βοτανικού.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ και οι συνεργάτες του έχουν βάλει τις εξής προτεραιότητες:

1) Εξασφάλιση ότι όποτε το αποφασίσει η ΠΑΕ μπορεί να επιστρέψει στο γήπεδο της Λεωφόρου, για να παίξει.

2) Αποτελέσματα από τις μελέτες για το κοστολόγιο των έργων και απόφαση για το αν θα επιστρέψει η ομάδα από τώρα στη Λεωφόρο ή από τη νέα σεζόν.

3) Συναντήσεις με τον δήμο και τον Ερασιτέχνη, ώστε να υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα του Βοτανικού. Επιθυμία του Αλαφούζου είναι να γίνει εκεί το γήπεδο και το «αγκάθι» είναι η χρηματοδότηση, για την οποία υπάρχουν διάφορες σκέψεις.

Μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ χθες, τόσο από την ΠΑΕ όσο και από τον Ερασιτέχνη έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμιστεί η Λεωφόρος, αν πρώτα δεν γίνει το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό.

Παράλληλα, από την πλευρά Αλαφούζου προκύπτει ότι το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα που βοηθάει τον Παναθηναϊκό. Για αυτό τον λόγο θα υπάρξει προσπάθεια η ομάδα να παίξει το συντομότερο δυνατόν στη Λεωφόρο.

Στηρίζει Αλαφούζο ο «Βγενό»

Δεδομένη θεωρείται η στήριξη του Ανδρέα Βγενόπουλο στις προσπάθειες που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος, όμως πρέπει να προκύψουν κάποιες προϋποθέσεις για να μπει πιο δυναμικά στην προσπάθεια που γίνεται από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Αυτές αφορούν το θέμα της ΓΗΠΕΛ και των υποχρεώσεων απέναντι στον ΑΚΤΟΡΑ, που πρέπει να ξεκαθαρίσουν, ώστε να μην υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες. Ο «Βγενό» έχει σταθεί από την αρχή αυτής της προσπάθειες στο πλευρό του γνωστού επιχειρηματία και για αυτό τον λόγο έχουν συχνές επαφές οι δύο άνδρες.

Ο «Mr MIG», άλλωστε, συμμετείχε με το ποσοστό του στην ΑΜΚ και αν υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως προαναφέραμε, μπορεί να συνδράμει και άλλο οικονομικά.

Στην Αγγλία ο Γεωργιάδης 

9/10/2012

Στην Αγγλία ο Γεωργιάδης 
Στο Λονδίνο για να δώσει το «παρών» σε σεμινάριο για τον τρόπο λειτουργίας της Άρσεναλ θα βρίσκεται από σήμερα ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Η πρόσκληση ήρθε πριν από λίγες ημέρες, στον ΠΑΟΚ την αξιολόγησαν και αποφάσισαν να γίνει αυτό το ταξίδι, που σε κάθε περίπτωση θα βοηθήσει και τις δημόσιες σχέσεις του τεχνικού διευθυντή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Σε αυτό το σεμινάριο που διαρκεί μία ημέρα και θα αναλυθεί ο πως δουλεύουν στις ακαδημίες του βρετανικού συλλόγου, του Αγιαξ, αλλά και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γεωργιάδης έχει αρκετές σχέσεις με το αγγλικό ποδόσφαιρο (όπως και ο Γιώργος Δώνης), κάτι που αποδείχθηκε στις επαφές που είχε με τους παράγοντες της Μάντσεστερ Σίτι.

Εν τω μεταξύ, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων υπάρχει η σκέψη ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ να παραθέσει συνέντευξη Τύπου και να αναλύσει το πλάνο και τους στόχους που έχει η ομάδα.

Σίγουρα θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις και για την πολυαναμενόμενη ενίσχυση του «Δικεφάλου» στην μεταγραφική περίοδο τού Ιανουαρίου και τις εντολές που έχει δώσει ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Ιβάν Σαββίδης.

«Εξαρτάται από την πρόταση» 

9/10/2012

«Εξαρτάται από την πρόταση»
Άμεση σχέση με τα χρήματα που είναι πρόθυμη η ΑΕΚ να δώσει στην Ολανένσε θα έχει η απόφαση της πορτογαλικής ομάδας να αφήσει τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να αποχωρήσει με προορισμό την Ελλάδα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος της, Ισίντορο Σόουζα στη Record

«Δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τον προπονητή μας να φύγει, αλλά δεν πρόκειται να κλείσουμε την πόρτα σε μια πρόταση η οποία θα αποτελεί κέρδος τόσο για τον Σέρτζιο όσο και για την Ολανένσε», τόνισε ο Ισίντορο Σοουζα και συνέχισε:

«Με πλησίασε χθες ο πρόεδρος της ΑΕΚ και μιλήσαμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Αν και νούμερα δεν έχουν πέσει στο τραπέζι δεν υπάρχει πρόθεση να αποχαιρετήσουμε τον προπονητή μας, αλλά εξαρτάται από την πρόταση που θα λάβουμε», κατέληξε.

Έτσι ήρθε το «διαζύγιο» 

9/10/2012

Έτσι ήρθε το «διαζύγιο» 
Ενενήντα πέντε μέρες ήταν η θητεία του Μάκη Κατσαβάκη στον πάγκο του Άρη.

Ωστόσο, τα προβλήματα και η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Σερραίου τεχνικού είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα.

Από την αρχή της συνεργασίας των δύο πλευρών, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας, συνέβησαν τουλάχιστον τρία πειθαρχικά παραπτώματα, κάτι που συνεχίστηκε και με την επιστροφή στην Ελλάδα (με πρωταγωνιστικές τους Βελλίδη και Παπαστεριανό), περιπτώσεις που δημιούργησαν πληγές που δεν επουλώθηκαν ποτέ.

Ο 58χρονος προπονητής είχε κακές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές και κυρίως με τους παλιούς, κάτι που αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο, αφού είχε και αγωνιστική επίπτωση. Την ίδια ώρα, η εικόνα της ομάδας δεν βοήθησε στην διόρθωση των πραγμάτων μέσα στην ομάδα, με τις επιλογές του έμπειρου τεχνικού να αμφισβητούνται έντονα.

Οι μεγαλύτερες φωνές υπήρξαν για τα «πειράματα» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με τον Γιαννίτση δεξί μπακ, τον Ασλανίδη αριστερό μπακ, τον Παπαστεριανό δεκάρι, αλλά και η επιμονή του σε παίκτες που δεν τον δικαίωσαν όπως ο Καπετάνος και ο εσχάτως ο Νταμαρλής. H πίεση που ένιωθε καθημερινά ο Κατσαβάκης δεν του επέτρεψε να διαχειριστεί ορθά την κατάσταση με συνέπεια την τελική του απομάκρυνση.

Από την πλευρά του, ο Σερραίος προπονητής επέλεξε να μην τοποθετηθεί δημόσια για την αποχώρησή του από τον Αρη. Θέλει πρώτα να λύσει και επίσημα τη συνεργασία του και ύστερα να μιλήσει για τα εμπόδια που συνάντησε. Στο περιβάλλον του, πάντως, άφησε να διαρρεύσει μια πίκρα για την έλλειψη στήριξης από τη διοίκηση στα πειθαρχικά παραπτώματα που υπήρξαν.

Προετοιμασία ενόψει φιλικού 

9/10/2012

Προετοιμασία ενόψει φιλικού 
Με την απουσία μόνο του Κόστλι, ο οποίος έχει κληθεί από την εθνική ομάδα της Ονδούρας ενόψει των αναμετρήσεων κόντρα σε Παναμά και Καναδά για τα προκριματικά του Μουντιάλ, επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες της Βέροιας.

Ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά», Νίκος Καρύδας, αισιοδοξεί πως κατά την επιστροφή του πρωταθλήματος στη δράση θα έχει στη διάθεση του τους Τόμας και Ζε Βιτόρ, με τον πρώτο να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, ενώ ο δεύτερος έχει υποστεί κάκωση στο πόδι.

Ωστόσο η Βέροια ανακοίνωσε ότι θα δώσει φιλική αναμέτρηση με τον Ηρακλή την Κυριακή (14/10, 16:00), στην προσπάθεια της ομάδας να καταπολεμήσει την αγωνιστική απραγία.

«Η φανέλα της ΑΕΚ έχει τεράστιες απαιτήσεις» 

9/10/2012

«Η φανέλα της ΑΕΚ έχει τεράστιες απαιτήσεις»
Απίστευτο χαρακτηρίζει το γεγονός πως η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ο Ηλίας Ατματζίδης, μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Ένωσης επισήμανε πως παρά το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί, έχουν μεγάλη πίεση και πιστεύει πως στο μέλλον η ΑΕΚ θα είναι πολύ καλύτερη.

Διαβάστε όσα είπε στην «Ώρα των Σπορ» ο Ηλίας Ατματζίδης:

«Θλίβομαι πάρα πολύ που βλέπω την ομάδα μου να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ, η ομάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω όμως ότι τα νέα παιδιά έχουν ταλέντο. Είναι καλοί παίκτες, αλλά χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν καλύτερα. Το κακό είναι πως υπάρχει πίεση σε αυτά τα παιδιά, λόγω του ότι ακόμη δεν έχουν πετύχει νίκη και η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση. Αυτή η φανέλα έχει τεράστιες απαιτήσεις και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαστε τελευταίοι.

Σίγουρα δεν φταίνε αυτά τα παιδιά για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ. Πιστεύω ότι οι παίκτες έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Πρέπει όλοι στην ομάδα να καταλάβουν τις ευθύνες τους. Να «ξυπνήσουν» γιατί πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια.

Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά έχουν ταλέντο και σε βάθος χρόνου θα βελτιώνονται. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να δούμε μία καλύτερη ΑΕΚ στο μέλλον».

«Μας βοήθησαν... τα άστρα να νικήσουμε» 

9/10/2012

«Μας βοήθησαν... τα άστρα να νικήσουμε»
Στην τύχη απέδωσε την εύκολη εκτός έδρας επικράτηση του Πανθρακικού κόντρα στον Λεβαδειακό (3-0) ο Σάββας Παντελίδης με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής τόνισε πως όλα λειτούργησαν υπέρ τους, ώστε να φύγουν με το τρίποντο από τη Λιβαδειά. Ακόμη, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των παικτών του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, επισημαίνοντας πως μόνο με την επιβράβευση θα… μεγαλώσουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό (3-0) και τον Παράσχο:
«Νομίζω πως ο Λεβαδειακός στο τέλος θα τα καταφέρει, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Θα έπρεπε να έχει περισσότερους βαθμούς, καθώς είναι μία επιθετική ομάδα. Οι σχέσεις μου με τον Παράσχο είναι πολύ καλές. Ήταν αυτός που με προέτρεψε να ακολουθήσω την προπονητική με πήρε δίπλα του και μου άλλαξε το μυαλό. Μου έδειξε ότι το ήθος και η αξιοπρέπεια είναι σημαντικά. Στον αγώνα όλα λειτούργησαν υπέρ μας, θα μπορούσε να γίνει νωρίς το 1-1, όμως μας βοήθησαν... τα άστρα και με το τέρμα και με την αποβολή. Όλα λειτούργησαν με το μέρος μας».

Για τα πρώτα αποτελέσματα του Πανθρακικού:
«Έχουμε συνέχεια στις εμφανίσεις μας. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν οι καλύτεροι, όμως μας λείπει η εμπειρία της κατηγορίας, ψάχνουμε τα πατήματα μας. Ούτε οι παίκτες, ούτε εγώ έχουμε παραστάσεις από την Σούπερ Λίγκα, ακόμη μαθαίνω, ανεξάρτητα αν είμαι έξι χρόνια προπονητής. Οι διαφορές της δεύτερης κατηγορίας από τη Σούπερ Λίγκα είναι η ταχύτητα, έπειτα και το τεχνικό κομμάτι, το οποίο είναι δουλειά των προπονητών».

Για το πόσο η νίκη θα βοηθήσει στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης:
«Πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα μας δώσει αυτοπεποίθηση, αυτό πιστεύαμε και μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά μετά ήρθε αγώνας με τον Ολυμπιακό. Το αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αν παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί, το ίδιο διαβασμένοι και με την ίδια μαχητικότητα τότε θα μας έχει βοηθήσει ο αγώνας κόντρα στον Λεβαδειακό».

Για το πρωτάθλημα:
«Το φετινό πρωτάθλημα θα έχει πολλά αμφίρροπα παιχνίδια, χωρίς ποιότητα. Τα καλά παιχνίδια θα είναι λίγα με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, οι υπόλοιπες ομάδες ακόμη δεν είναι έτοιμες για υψηλού επιπέδου παιχνίδια. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν μία καταιγίδα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης. Σχετικά με τον Παναθηναϊκό πιστεύω πως θα ανακάμψει, όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερος».

Για τα νέα παιδιά:
«Τα μικρά παιδιά μεγαλώνουν μόνο με μπράβο, όταν παίζουν με πίεση μόνο πίσω μπορούν να πάνε. Όποιος φοράει παντελονάκι, πρέπει να είναι χαρούμενος, διαφορετικά όταν παίζουν με πίεση δεν μπορούν να παρουσιάσουν ποιότητα. Είμαι ικανοποιημένος από την εξωαγωνιστική τους εικόνα, είμαστε σκληροί αν συμβεί κάτι».

«Στόχος η έξοδος στο Champions League» 

9/10/2012

«Στόχος η έξοδος στο Champions League»
Ψηλά έθεσε τον πήχη των φετινών στόχων του Αστέρα Τρίπολης ο Μάρτον Φούλοπ, μιλώντας στην Sportday. Ο τερματοφύλακας των Αρκάδων τόνισε πως με σκληρή δουλειά μπορούν να φτάσουν τόσο στην έξοδο στο επόμενο Champions League όσο και στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Διαβάστε όσα είπε στην εφημερίδα «Sportday» ο Ούγγρος τερματοφύλακας:

«Στόχος μας θα είναι η συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά και λίγη τύχη μπορούμε στο τέλος της σεζόν να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση και να αγωνιστούμε του χρόνου στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είδαμε και τις τρεις ομάδες στα μάτια. Δεν φοβηθήκαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Τα αποτελέσματα μας αδικούν και θα έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων.

Αξίζαμε τουλάχιστον την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό. Ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι, αλλά μας έλειπε η τύχη. Ακριβώς το ίδιο συνέβη και απέναντι στον ΠΑΟΚ, που είχαμε τρία δοκάρια και χάσαμε στο τέλος από ένα πέναλτι».

Ποιες είναι οι πρώτες του εντυπώσεις από τον Αστέρα;

«Έχουμε πολύ καλή ομάδα και συνεχώς βελτιωνόμαστε. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί εδώ βρήκα αυτό που μου έλειπε. Ήρθα σε μια ομάδα που με πιστεύει και μου δίνει χρόνο συμμετοχής. Μου έλειψε αυτό πέρυσι».

Θέλει Ογιος! 

9/10/2012

Θέλει Ογιος!
Τον Γκιγιέρμο Όγιος θέλουν στην τεχνική ηγεσία του Άρη οι ιθύνοντες την ομάδα για να καλύψουν το κενό που υπάρχει μετά την αποχώρηση του Μάκη Κατσαβάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι των κίτρινων είχαν επικοινωνία με τον Αργεντινό τεχνικό στην οποία τον ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν και πάλι.

Πρόκειται για μια λύση που σίγουρα ικανοποιεί και τους οπαδούς της ομάδας οι οποίοι εκτιμούν τον Όγιος από την προηγούμενη θητεία του στον πάγκο του Άρη.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο να υπάρξει αίσιο τέλος στην προσπάθεια αυτή που κάνει ο Άρης είναι μικρό. Ο Όγιος εργάζεται στην Κολομβία στον πάγκο της Όνσε Κάλντας με την οποία –μάλιστα- πριν από λίγους μήνες είχε υπογράψει ανανέωση συμβολαίου με ισχύ μέχρι το 2016.

Από τον Όγιος δεν υπάρχει κάποια… αντίδραση στο ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας, κάτι που θα παίξει ρόλο για να διαπιστωθεί στη συνέχεια εάν μπορεί να «σπάσει» το συμβόλαιο του με την Όνσε Κάλντας.

«Πράσινο» κάλεσμα στους φιλάθλους 

9/10/2012

«Πράσινο» κάλεσμα στους φιλάθλους
Πρόσκληση προς του οπαδούς της ομάδας να την ενισχύσουν απηύθυνε η διοίκηση του Πανθρακικού, ενόψει του διεθνούς φιλικού που θα δώσει κόντρα στην Αkhisar Spor το ερχόμενο Σάββατο. Με την ίδια ανακοίνωση οι Θρακιώτες ενημερώνουν για τις τιμές και τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων για τον αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό της, ότι άρχισε η πώληση των εισιτηρίων για το Διεθνές φιλικό παιχνίδι ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – AKHISAR SPOR που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής.

Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί γιορτή του ποδοσφαίρου για όλους μας και σύσσωμη η οικογένεια του Πανθρακικού καλεί όλους τους φιλάθλους να δώσουν παρών και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Η διάθεση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από τα γραφεία της ομάδας που βρίσκονται στην οδό Ηροδότου 28, Κτίριο Β, 2ος όροφος από τις 10:00 - 14:00 και το απόγευμα 18:00 - 21:00.

Επίσης κατά την μέρα διεξαγωγής της εν λόγω αναμέτρησης και από τις 15:00 θα πωλούνται εισιτήρια από το εκδοτήριο του γηπέδου που βρίσκεται επί της Παναγή Τσαλδάρη (κεντρική θύρα).

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι οι εξής:

Θύρα 1: 20 €

Θύρα 2: 10 €

Θύρα 5: 10 €

Θύρα 6: 10 €

Τέλος, οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν την αναμέτρηση επιδεικνύοντας το εισιτήριο διαρκείας.

Αντίπαλος για Αναστασίου στον Άρη 

9/10/2012

Αντίπαλος για Αναστασίου στον Άρη
Ο Γιάννης Αναστασίου είναι από τις επιλογές που εξετάζει η διοίκηση του Άρη για τον αντικαταστάτη του Μάκη Κατσαβάκη, αλλά δεν φαίνεται να παίζει μόνη της, καθώς η ολλανδική Αλμίρε εξετάζει επίσης την προοπτική πρόσληψης του 39χρονου τεχνικού.

Μια ομάδα στην οποία πέρασε την τελευταία σεζόν της καριέρας του την περίοδο 2007-08 σημειώνοντας 2 γκολ σε 11 εμφανίσεις.

Σύμφωνα με την “Telegraaf” η διοίκηση της Αλμίρε (είναι «καθηλωμένη» στην τελευταία θέση της β’ κατηγορίας) έχει στα υπόψη της τρεις περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και αυτής του Αναστασίου, ο οποίος βρέθηκε σχεδόν μια δεκαετία στην Ολλανδία αγωνιζόμενος επίσης στη Ρόντα, τον Άγιαξ και την Σπάρτα Ρότερνταμ.

«Θα έχουμε νέα επικοινωνία» 

9/10/2012

«Θα έχουμε νέα επικοινωνία»
Νέα επαφή εντός της ημέρας θα υπάρξει ανάμεσα στην ΑΕΚ και την διοίκηση της Ολιανένσε για την υπόθεση του Σέρζιο Κονσεϊσάο, σύμφωνα με νέες δηλώσεις που έκανε ο Ισίντορο Σόουζα σε πορτογαλικό ραδιόφωνο. Ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου τόνισε ότι περιμένει να ακούσει την πρόταση της Ένωσης, αν και επιβεβαίωσε ότι ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός θέλει να εργαστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόβλημα η αποζημίωση για τον ισχυρό άνδρα της Ολιανένσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισίντορο Σόουζα σε ραδιοφωνικό σταθμό

«Σήμερα το απόγευμα θα έχουμε νέα επαφή με τον πρόεδρο της ΑΕΚ (Ανδρέα Δημητρέλο) για να ακούσουμε για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και να βρούμε έναν τρόπο για να φύγει ο Κονσεϊσάο από την Ολιανένσε.

Έχω μιλήσει με τον Σέρτζιο, ξέρω για το ενδιαφέρον που υπάρχει στο πρόσωπό του. Για αυτό το λόγο θα έχουμε επαφή με την ελληνική ομάδα. Το θέμα είναι οικονομικό. Αν ο Σέρτζιο θέλει να φύγει, τότε θα φύγει. Δεν έχουμε θέσει κάποια τιμή για τον προπονητή μας.

Θα ακούσουμε τι θέλει η ΑΕΚ και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε. Σίγουρα αν φύγει ο Κονσεϊσάο δεν θα είναι καλό για εμάς. Θα το κάνουμε επειδή το θέλει ο ίδιος και επειδή υπάρχει οικονομικό αντάλλαγμα. Όλοι οι παίκτες τον θέλουν και η ομάδα τα πάει καλά για τα δεδομένα της σεζόν.

Θα είναι πολύ άσχημο για Ολιανένσε, αν φύγει ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αυτή τη στιγμή. Εγώ, από την πλευρά μου, υπερασπίζομαι τα συμπεριφέρονται της ομάδας μου. Θα περιμένουμε την πρόταση της ΑΕΚ και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος
».

«Να είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό» 

9/10/2012

«Να είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό»
Βαθμολογικά κοντά στον Ολυμπιακό οφείλει να μείνει ο ΠΑΟΚ αν θέλει να ανταγωνιστεί τους «ερυθρόλευκους», σύμφωνα με τον Μπερτράντ Ρομπέρ. Ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» πιστεύει πως στην συνέχεια του πρωταθλήματος η ομάδα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ενώ για το ερχόμενο ματς με την ΑΕΚ συνέστησε στους συμπαίκτες του να είναι προσεκτικοί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπερτράντ Ρομπέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero»:

-Θεωρείς ότι το αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ, ήταν κακό;


«Δεν ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι. Αντί για το βαθμό θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν ήμασταν και τόσο καλοί. Η διαιτησία δε βοήθησε. Δεν περιμένουμε να μας βοηθήσει. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Περιμένουμε το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι για να νικήσουμε εκεί».

-Είχες δεχτεί ένα χτύπημα με τον Άρη και φαινόταν να μην πατάς καλά στην Κρήτη; Ήσουν καλά;

«Δέχτηκα ένα χτύπημα με τον Άρη και είχα μία ενόχληση και με τον ΟΦΗ. Αυτήν την εβδομάδα θα προσπαθήσω να πάω λίγο πιο ήρεμα στις προπονήσεις για να το ξεπεράσω. Είναι κάτι που με ενοχλεί, αλλά πιστεύω θα περάσει μέσα στην εβδομάδα».

-Διανύεις την καλύτερη σου περίοδο στον ΠΑΟΚ. Για ποιους λόγους πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

«Παίζω περισσότερο και μπορώ να δείξω τις δυνατότητες μου. Στα παιχνίδια που έρχονται ελπίζω να δείξω ακόμα πιο πολλά, αλλά με βοηθάει πάρα πολύ που φέτος παίζω περισσότερο».

-Μετά την αποβολή στην Κρήτη, αποφασίστηκε να βγεις εσύ. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του αγώνα εκείνη;

«Πάνω στην αλλαγή μου, δεν ήμουν ενοχλημένος με τον προπονητή, αλλά με το πώς πήγαινε το παιχνίδι, με το πέναλτι και την κόκκινη κάρτα. Ο προπονητής καλά έκανε και διάλεξε εμένα, αφού είχα και τις ενοχλήσεις στο πόδι μου, αλλά εγώ ήμουν εκνευρισμένος με το κλίμα που υπήρχε εκείνη την ώρα στο παιχνίδι».

-Οι επιλογές μεσοεπιθετικά με τις επιστροφές παικτών, αυξάνονται. Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις;

«Είναι πολύ καλό αυτό. Ο ανταγωνισμός βοηθάει μία ομάδα, στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση πρέπει να παλεύουμε για τη θέση μας. Δε με ενοχλεί καθόλου ο ανταγωνισμός».

-Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό που έχει ξεκινήσει ήδη με έξι στα έξι;

«Μπορεί να έχει έξι νίκες, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται. Η συνέχεια πρέπει να είναι καλύτερη για εμάς, προκειμένου να παραμείνουμε κοντά στον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Υπάρχει η οικονομική κρίση που δε βοηθάει, αλλά βλέπω μικρές ομάδες να μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγαλύτερες. Υπάρχει και ένα background από νεαρούς ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στις ομάδες και αυτό είναι πολύ θετικό».

-Ο προπονητής σου χαρακτήρισε τον Κάτσε ως την «αποκάλυψη του πρωταθλήματος». Πως βλέπεις τον συμπαίκτη σου;

«Είναι νέος, με αρκετό ταλέντο. Δουλεύει στην προπόνηση και ακούει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Αν συνεχίσει να δουλεύει και τον προσέξει και η ομάδα, θα βοηθήσει πολύ».

-Θεωρείς ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι εύκολο, δεδομένου ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο. Μπορεί να είναι τελευταίοι, αλλά εμείς πρέπει να προσέξουμε, γιατί θα έρθουν για να πάρουν αποτέλεσμα. Εμείς δεν πρέπει να κοιτάμε τις άλλες ομάδες, αλλά το τι κάνουμε εμείς».

Τετάρτη το ραντεβού με «Κατσούρ» 

9/10/2012

Τετάρτη το ραντεβού με «Κατσούρ»
Οριστικά την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού ανάμεσα στον Κώστα Κατσουράνη και τους εκπροσώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να λυθεί –και επίσημα- το συμβόλαιο του παίκτη.

Σήμερα ο β’ αντιπρόεδρος των πράσινων, Χρήστος Παναγόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μάνατζερ του παίκτη για να «κλείσει» η ημέρα της συνάντησης.

Σε αυτή ο Παναθηναϊκός πρόκειται να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την αποπληρωμή μέρους των χρημάτων που ορίζει το ισχύον συμβόλαιό της ΠΑΕ με τον ποδοσφαιριστή. Εάν αυτή γίνει αποδεκτή από την πλευρά του Κατσουράνη τότε θα κλείσει η υπόθεση. Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορεί να υπάρξει επανάληψη της συνάντησης των δύο πλευρών μέχρι και η υπόθεση να καταλήξουν στα δικαστήρια.

Τι «τρέχει» με τον Σο… 

9/10/2012

Τι «τρέχει» με τον Σο…
Τι πραγματικά συμβαίνει με τον «θηρίο» του Παναθηναϊκού. Ποιο το πρόβλημα του Σενεγαλέζου, γιατί… αλλιώς τα υπολόγιζαν οι άνθρωποι της ομάδας και πότε θα είναι έτοιμος να παίξει ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος. Γιατί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τον περιμένει πως και πως. Το sport-fm.gr έχει τις απαντήσεις.

Ο 27χρονος θηριώδης χαφ αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Ακαντέμικα, ως… αντί Σιμάο. Με «όπλο» τη δύναμή του και με καλύτερη τεχνική κατάρτιση από τον Μοζαμβικανό, αποτέλεσε τον εκλεκτό του Ζεσουάλδο Φερέιρα για τη θέση του «κόφτη». Ένα πρόβλημα, όμως, στον τετρακέφαλο, τον έχει αναγκάσει να μην έχει παίξει ούτε λεπτό από τον Ιούλιο, όταν και αποκτήθηκε από το «τριφύλλι»…

Η ρήξη που τον ταλαιπωρεί

Ο τραυματισμός του Σο δεν είναι θλάση, αλλά ρήξη στον ορθό μηριαίο, στον τετρακέφαλο, δηλαδή. Επομένως, μιλάμε για έναν σοβαρό μυϊκό τραυματισμό, για τον οποίο εύκολα δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη. Όταν ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για διάστημα απουσίας περίπου ενός μήνα. Πέρασαν, όμως, τρεις χωρίς ο Σενεγαλέζος να επιστρέψει στη δράση, κάτι που μαρτυρά αυτό που γράφουμε παραπάνω. Για τους μυϊκούς τραυματισμούς, κανένα ιατρικό τιμ δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρο, ειδικά όταν μιλάμε για ρήξη.

Σε ένα μήνα και αν…

Αυτή τη στιγμή ο ποδοσφαιριστής συνεχίζει το ειδικό του πρόγραμμα, με στόχο ο μυς να «δέσει» και να αγωνιστεί ξανά. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο Σο θα είναι έτοιμος να παίξει σε ένα μήνα. Ξαναγράφουμε, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, ο παίκτης θα είναι έτοιμος τον Δεκέμβριο.

Το ήξεραν από πριν

Σ’ αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήξεραν από πριν για το πρόβλημα του Σο, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να τον αποκτήσουν. Κι’ αυτό γιατί δεν μιλάμε για έναν τραυματισμό όπως χιαστούς, χόνδρο ή κάτι παρεμφερές, αλλά για ένα μυικό πρόβλημα, όπως αυτό της ρήξης στον τετρακέφαλο, το οποίο το λύνεις, με δουλειά από τον ποδοσφαιριστή. Ετσι, λοιπόν, οι «πράσινοι» δεν σκέφτηκαν σε καμία περίπτωση να βάλουν stop στη μεταγραφή και περιμένουν τον παίκτη.

Ανυπομονεί ο Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μόνο καλά λόγια έχει να λέει για την αξία του Χαμπίμπ Σο και ανυπομονεί να τον έχει στη διάθεσή του. Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι με τον Σενεγαλέζο θα του λυθούν τα χέρια σε ότι αφορά τη θέση του αμυντικού μέσου, καθώς μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει λίγες επιλογές για εκεί, μετά και τον διωγμό, μάλιστα, του Κώστα Κατσουράνη. Ο Φερέιρα θα βάλει δύναμη, ταχύτητα και φρεσκάδα στο κέντρο της ομάδας με τον Σο και γι’ αυτό κάνει υπομονή για την επιστροφή του 27χρονου άσου.

Θετική για ΠΑΟΚ η Πατουλίδου 

9/10/2012

Θετική για ΠΑΟΚ η Πατουλίδου
Ανοιχτή στο ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο στον ΠΑΟΚ αν της ζητηθεί κάτι τέτοιο, εμφανίστηκε η Βούλα Πατουλίδου.

«Γνωρίζω τον Ιβάν Σαββίδη. Πριν από κάποια χρόνια είχαμε επαφές και συζητήσεις. Αν χρειαστεί να βοηθήσω, βεβαίως θα το πράξω», η πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, η οποία μετά τον αθλητισμό ακολούθησε πολιτική σταδιοδρομία.

Αναλυτικά, όσα είπε στο "Libero 107.4":

Για την σχέση της με τον νέο ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ: «Γνωρίζω τον Ιβάν Σαββίδη. Πριν από κάποια χρόνια είχαμε επαφές και συζητήσεις. Η κοινή μας ποντιακή καταγωγή μας ενώνει κι είναι η βάση μας. Πάντως πρόσφατα δε συναντηθήκαμε. Με κάποιους άλλους συνεργάτες του μίλησα λίγο, αλλά θα φανεί στο μέλλον τι θα γίνει. Κατά καιρούς έχουν έρθει πρόεδροι που ήθελαν να επενδύσουν στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσαν ή δεν τους άφησαν. Ο κ. Σαββίδης θα πρέπει να σπάσει τον κλοιό των ατομικών συμφερόντων προκειμένου να προχωρήσει με επιτυχία η ομάδα».

Για το πώς θα αντιμετώπιζε ενδεχόμενη πρόταση για συνεργασία: «Αν χρειαστεί να βοηθήσω, βεβαίως θα το πράξω. Αν χρειαστεί συμπαράσταση και σύμπραξη, θα ήταν ευθυνόφοβο να αρνηθείς. Όταν θέλει κάποιος να ανεβάσει την ομάδα, αυτήν που τον συνδέει με μια ολόκληρη ιστορία και κοινές καταγωγές και καταβολές, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Σίγουρα δεν μπορώ να βοηθήσω από τη θέση τού ρέφερι ή τού προπονητή. Υπάρχουν κι άλλοι χώροι που έχω εμπειρία. Εγώ το βλέπω αυτό ως μια ευθύνη, στην οποία δεν μπορώ να βγάλω την ουρά μου απέξω».

Για τις επιδράσεις της ενασχόλησης του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: «Μακάρι ο Ιβάν Σαββίδης να παρασύρει με την επένδυσή του κι άλλους συλλόγους. Δε θέλω να ξέρω ότι στην εκκίνηση, στην περίπτωσή μας ο Ολυμπιακός, ξεκινάει με δύο μέτρα διαφορά. Ούτε είναι σωστά να τρέξεις χωρίς να γνωρίζεις που είναι ο τερματισμός, δε θα τερματίσεις ποτέ. Ο κ. Σαββίδης φαίνεται ότι γνωρίζει που είναι ο τερματισμός».

Στο άρθρο 99 ο Βωβός! 

9/10/2012

Στο άρθρο 99 ο Βωβός!
Η εταιρεία «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε» ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 ή για να το πούμε απλά πτωχεύει. Τι αναφέρει για την υπόθεση της διπλής ανάπλασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η διοίκηση της εταιρίας «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» ανακοινώνει ότι την 8η Οκτωβρίου 2012 προέβη στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του Ν.4013/2011 και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του Ν.4072/2012.

Με δεδομένο ότι η εταιρία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες Τράπεζες και τους λοιπούς πιστωτές της, η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο το πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει.

Μήνυμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπου Βωβού:

«Η εταιρία, την οποία ίδρυσα το 1974 και της οποίας είμαι Πρόεδρος και Βασικός Μέτοχος μέχρι και σήμερα, αποτελεί την ηγέτιδα ημεδαπή εταιρία ανάπτυξης και εκμετάλλευσης ακινήτων δραστηριοποιούμενη στην αγορά γραφείων, καταστημάτων και εξοχικών κατοικιών έχοντας κατασκευάσει στη διάρκεια των 38 ετών αδιάλειπτης λειτουργίας της - μεταξύ άλλων - πλέον των 30 γραφειακών συγκροτημάτων και κτιρίων.

Η εταιρία υπήρξε από συστάσεώς της και επί σειρά δεκαετιών κερδοφόρα, μέχρι και την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το έτος 2008 και την έκδοση της ακυρωτικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αρχές του έτους 2009, η οποία οδήγησε στη ματαίωση της οικοδόμησης εμπορικού κέντρου συμφερόντων της – υλοποιουμένου ήδη κατά την περίοδο εκείνη σε ποσοστό 75% του φέροντος οργανισμού του – στο υπ’ αριθμόν 45α Οικοδομικό Τετράγωνο στην περιοχή του Βοτανικού, το οποίο αποτελεί μέρος του μεγαλύτερου μεταπολεμικού αναπτυξιακού έργου που επιχειρήθηκε ποτέ στο Νομό Αττικής, της «Διπλής Ανάπλασης Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας». Αυτές οι αρνητικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τη μεγάλη έκθεση της εταιρίας σε δανεισμό, σημαντικό μέρος του οποίου προοριζόταν για την υλοποίηση του έργου στο Βοτανικό, υπήρξαν καθοριστικής σημασίας για την εμφάνιση αρνητικών ταμειακών ροών.

Παρά τα εμπόδια που συναντήσαμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια αναγκάζοντάς μας να μειώσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξής μας, η εταιρία συνεχίζει να είναι μια λειτουργικά υγιής επιχείρηση, διατηρώντας ακόμη στην ιδιοκτησία της μεγάλη και σημαντική ακίνητη περιουσία.

Η Διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι, παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρία μας και τη βαθειά ύφεση που αντιμετωπίζει η Χώρα, εφ’ όσον:

- ανοίξει η εν προκειμένω διαδικασία εξυγίανσης, τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσής που έχει εκπονηθεί και επιτευχθεί συμφωνία διακανονισμού με τους πιστωτές,

- η εταιρία μας συνεχίσει τις εργασίες της και ενδεχομένως διευρύνει αυτές, καθότι αποτελεί μια βιώσιμη επιχείρηση και

- εγκριθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει ήδη κατατεθεί και τεθεί σε εφαρμογή το Προεδρικό Διάταγμα για τη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και το Πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λ. Αλεξάνδρας και του Βοτανικού», εξελίξεις που θα μας επιτρέψουν την επανέναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών στο εμπορικό κέντρο συμφερόντων της εταιρίας μας, θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τους άμεσα απειλούμενους κινδύνους και να επιστρέψουμε σε πορεία ανάπτυξης.

Τέλος, απευθυνόμενος στους μετόχους της εταιρίας μας και κατανοώντας απόλυτα την κατάσταση «ομηρείας» στην οποία επί μακρόν έχουν περιέλθει λόγω της εξάμηνης αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χ.Α., θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος και, μόλις η εταιρία είναι έτοιμη για τη δημοσιοποίηση των εκκρεμών οικονομικών καταστάσεων θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίεςπου απαιτούνται για την «επαναδιαπραγμάτευση κινητών αξιών» που περιγράφονται στην ενότητα 5.4 του Κανονισμού του Χ.Α.».

Συμφωνία ΠΑΣ με... Γκέκα 

9/10/2012

Συμφωνία ΠΑΣ με... Γκέκα
Όχι μην πάει το μυαλό σας στον διεθνή επιθετικό της Λεβάντε.

Αλλά στον νέο χορηγό του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία «ΓΚΕΚΑΣ Α.Ε.Β.Ε.» για την περίοδο 2012-13.

Η ανακοίνωση:

«Η Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με την εταιρία ΓΚΕΚΑΣ Α.Ε.Β.Ε. για την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-2013. Η ΓΚΕΚΑΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες της πόλης μας και δραστηριοποιείται στην πώληση υλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού και επίπλων».

«Τσεκάρει» παίκτες ο Χατζηνικολάου 

9/10/2012

«Τσεκάρει» παίκτες ο Χατζηνικολάου
«Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» στον Πλατανιά.

Η ομάδα των Χανίων έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στην Σούπερ Λίγκα έχοντας ήδη μαζέψει 11 βαθμούς, όμως οι άνθρωποι του συλλόγου ψάχνουν από τώρα ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα τους ενισχύσουν ακόμη περισσότερο με το ταλέντο τους στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Μάλιστα, ο προπονητής του Πλατανιά, Γιάννης Χατζηνικολάου, μετά τον νικηφόρο αγώνα απέναντι στον Άρη, παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Δόξας Δράμας με τον Πανσερραϊκό.

Ωστόσο, μόνο τυχαία δεν έδωσε το «παρών» στο συγκεκριμένο ματς ο Έλληνας τεχνικός, αφού ήθελε να «τσεκάρει» τόσο τον 23χρονο επιθετικό των «μαυραετών», Λεάντρο Κάπελ, όσο και τον 21 χρονο μέσο των «λιονταριών, Δημήτρη Ανάκογλου.

Με αγωγή 5 εκατ. ευρώ απαντά ο Κλάδος 

9/10/2012

Με αγωγή 5 εκατ. ευρώ απαντά ο Κλάδος 
«Βγήκαν τα μαχαιριά» στον ΟΦΗ.

Μετά το χθεσινό εξώδικο που έστειλε ο Μάνθος Πουλινάκης προς τον πρώην πρόεδρο των Κρητικών, Κώστα Κλάδο, ο τελευταίος μέσα από συνέντευξη του τόνισε ότι θα προχωρήσει σε αγωγή ως απάντηση, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ!

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κώστας Κλάδος στον «ΣΠΟΡ FM Κρήτης»

«Δεν πρόκειται για πραγματικά γεγονότα. Πρόκειται για μια αυθαίρετη πράξη, ένα ανυπόστατο κείμενο, και μια αυθαίρετη πράξη σε ότι αφορά την διαδικασία. Δεν γνωρίζει κανένα μέλος κάτι για την συγκεκριμένη ανάρτηση που έγινε στο σαϊτ της ομάδας. Καταρχήν αυτή η κίνηση χάλασε την ηρεμία της ομάδας και του δ.σ, οι κινήσεις του είναι αυθαίρετες και απερίσκεπτες. Εμφάνισε αυτό το εξώδικο χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες.

Το κείμενο αυτό διώκεται ποινικά και με βάση αυτό το δημοσίευμα, εγώ του ασκώ αγωγή 5εκ. ευρώ και τα δικαιώματα μου τα εκχωρώ για την ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν εκφράζει την ΠΑΕ ΟΦΗ ένα τέτοιο κείμενο, είναι ανυπόστατο και είναι ψευδή. Προκαλώ οποιοδήποτε γνωρίζει περί αυτού του περιστατικού να παρέμβει και να δηλώσει κάτι διαφορετικό. Παρέλαβα τα χρήματα με απόδειξη υπογεγραμμένη από τον κ. Τζιρίτα και από εμένα και αφορά χρήματα για την «Klados Security» και το Hotel «Lampi».


Άφησε το ξενοδοχείο απλήρωτο προκειμένου εγώ να αναγκαστώ να ζητήσω τα χρήματα για να καταβάλω τα χρήματα. Όταν ρώτησα πότε θα πληρωθώ ο κ. Τζιρίτας μου είπε ότι θα πληρωθώ όλο το ποσό και για τις παροχές της Klados Security και για το ξενοδοχείο μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Πλήρωσα για το ξενοδοχείο και έχει παραδοθεί η απόδειξη στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα τον ρωτάω είναι άποψη δική σας, η ο κ. Πουλινάκης σου είπε ότι θα πληρωθώ. Βάσει της διαδικασίας και του κανονισμού θα πρέπει να αποζημιώνονται οι υπηρεσίες της ΠΑΕ, και με δική μου πρωτοβουλία εμφάνισε στη Super League ότι οι υπηρεσίες είναι πληρωμένες. Ρωτήστε τον κ. Τζιρίτα αν έχουμε επικοινωνήσει. Ο κ. Βασιλάκης δεν είναι υπάλληλος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν νομιμοποιείται ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ για ένα τέτοιο εξώδικο.»

Ακολούθως αναφέρθηκε στις καταγγελίες που υπάρχουν στο εξώδικο για ψυχολογική βία και απειλές προς τους υπαλλήλους της ΠΑΕ: «Προκαλώ όποιον θέλει να μου βγει και να πει ότι υπήρξε έστω και ένας security στα γραφεία της ομάδας . Ήταν κλειστό το γραφείο και μου παρέδωσε τα χρήματα ο κ. Τζιρίτας και μου μετράει άλλα 500 ευρώ. Υπήρχαν δύο κοπέλες που είχαν εκδώσει τα εισιτήρια στο ταμείο, αυτές ήταν μόνο μέσα στο γραφείο της ΠΑΕ. Θα τον πλακώσουν οι εντυπώσεις τον κ. Πουλινάκη, γιατί το ψέμα έχει κοντά πόδια.

Μήπως έχει ανησυχήσει γιατί του έχουμε ζητήσει αναλυτική κατάσταση για τα οικονομικά. Μετά από την παραλαβή των χρημάτων στις 2.30 τα ξημερώματα ενημερώθηκα από τον Ηρακλή Νύκταρη ότι υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά της ομάδας. Αυθαίρετα και σε μια καφετέρια πληροφορηθήκαμε από τον Ηρακλή Νύκταρη μαζί με τον κ. Τουγλή ότι έπρεπε να καταβληθεί ένα ποσό στον Μπαρακουάν. Μου λέει ο Ηρακλής θέλω το ποσό των 11.000 ευρώ. Χωρίς να έχει θεσμικό ρόλο ο Πουλινάκης επικοινώνησε με τον Ηρακλή και ο Ηρακλής Νύκταρης με ενημέρωσε. Τελικά υπάρχει διοικητικό συμβούλιο;

Τους είπα πόσα θέλετε και του είπα πες του αύριο να πάω να του τα παραδώσω. Εγώ την επόμενη ημέρα του έδωσα 39.000 ευρώ επιταγές και 11.000 ευρώ μετρητά προς όφελος της ομάδας. Ο κ. Πουλινάκης είπε ότι δεν τα θέλει και είπε στο Νύκταρη να μην τα πάρεις τα λεφτά. Ήθελε να θίξει την προσωπικότητα του, αλλά ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη. Δεν έχει θέσει στον ΟΦΗ και στην κοινωνία του Ηρακλείου το συγκεκριμένο παιδί. Το παρελθόν του το γνωρίζουμε όλοι, τον ανεχτήκαμε στην ΠΑΕ ΟΦΗ προκειμένου να υπογράφει για το διοικητικό συμβούλιο».

Σε επισήμανση ότι ο ίδιος είχε τη θέση του προέδρου, από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόνισε: «Σε εκείνη την χρονική στιγμή πιέστηκα για να αναλάβω την προεδρία και την ανέλαβα για περιορισμένο χρόνο. Δεν ήταν επιλογή μου αλλά είχα υποχρέωση να προχωρήσω την διαδικασία. Για προσωπικούς λόγους είπα ότι θέλω να αποσυρθώ και ήταν να αναλάβει ο κ. Τουγλής. Εκεί εμφανίστηκε ο κ. Πουλινάκης και είπα ότι εμείς θα τον στηρίξουμε και το έκανα δημόσια λέγοντας ότι τον στηρίζω προκειμένου να λειτουργήσει όπως προβλέπει ο κανονισμός».

Για το ότι κατηγορεί τον Μ. Πουλινάκη ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από την πλευρά του για τα θέματα της ομάδας και δεν έχουν γίνει πολλά διοικητικά συμβούλια, ανέφερε: «Στους τρεις μήνες λειτουργίας της ΠΑΕ έγινε ένα υποτιθέμενο συμβούλιο. Δεν υπάρχει ενημέρωση για την ταμειακή εικόνα και για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που έχει υπογράψει. Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Σε κάποιες προσωπικές του θέσει που μας εκπροσωπούσε στη Super League ουδέποτε μας ενημέρωσε. Εγώ όταν ήμουν πρόεδρος μπήκε το θέμα να αλλάξει το γραφείο τύπου. Τους είπα προτείνεται μου τρεις για να επιλέξουμε.

Δεν υπάρχει πρόσληψη από την ΠΑΕ για τους κ.κ Χρονάκη, και Βασιλάκη, αλλά δεν έχουμε βρεθεί σαν διοικητικό συμβούλιο ποτέ μαζί για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Ο ΟΦΗ δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε όλους τους φίλους της ομάδας. Ο κ. Τουγλής προσπαθεί από την περασμένη εβδομάδα να επικοινωνήσει μαζί του. Ενώ ο κ. Τουγλής ορίστηκε ως υπεύθυνος για την σχέση ΠΑΕ και Ερασιτέχνη. Αμφιβάλλω αν ο κ. Πουλινάκης ξαναβρεθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΦΗ όχι με την ιδιότητα του προέδρου αλλά και σαν φίλαθλος της ομάδας».

Αν σκέφτεται να παραιτηθεί από την θέση του, είπε: «Πειράζει που ανήκουμε στην ομάδα της πλειοψηφίας. Όταν εγώ προσκλήθηκα στη γενική συνέλευση είπα ότι δεν έχω δικαίωμα να εγκαταλείψει κανείς το καράβι. Μήπως θα έπρεπε να ανεχτώ και να συγκαλύψω. Αν μου ζητάτε να συγκαλύψω δεν το έχω συνηθίσει. Εγώ μπήκα στην ομάδα για να εξυγιάνουμε αυτό που λέγεται ΟΦΗ. Τι θα πει παραιτούμαι. Η αναλαμβάνεις ευθύνες , η δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη.

Έχω υποχρέωση να σεβαστώ την προσωπικότητα μου. Το πρώτο που κάνουμε είναι να λειτουργούμε στα πλαίσια των κανονισμών. Στα πλαίσια των συμφερόντων της ομάδας μπορώ να ανεχτώ κάποια πράγματα προς όφελος και όχι εις βάρος της ομάδας. Σε ότι αφορά την αγωγή είναι αμετάκλητη η απόφαση μου προκειμένου να συμβάλλω στο γεγονός ότι κάθε αυθαιρεσία θα πρέπει να τιμωρείται. Καλώ όποιον έχω θίξει να με κατηγορήσει.

Οποιαδήποτε στιγμή κρίνω ότι δεν θα λειτουργώ προς όφελος της ομάδας θα υποβάλλω την παραίτηση μου για να υπάρξει μια διάδοχη κατάσταση. Δεν θα πρέπει να καταλαμβάνουν θέσεις που δεν μας ανήκουν. Αν αυτός ο κύριος αθετεί συμφωνίες και δεν εμφανίζεται να απαντήσει τότε οφείλει να παραιτείται . Η ομάδα θα εξυγιανθεί είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν κάποιοι.»

Σε ότι έχει να κάνει με την αγωγή που προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο ίδιος προς τον κ. Πουλινάκη, επεσήμανε: «Στην αγωγή θα υπάρχουν υπογραφές και από άλλα μέλη ότι προέβη σε αυθαίρετες αποφάσεις εις βάρος της ομάδας μας. Εγώ μπορώ να ανεχτώ την συγνώμη του όταν διατάραξε τα νερά της ομάδας;

Μην σας φανεί περίεργο να προτρέχει αύριο και να ζητάει συγνώμη . Ακόμη και εγγράφως μπορεί να το κάνει μέσω του σαίτ της ομάδας. Προκαλώ οποιοδήποτε ότι εγώ χειροδίκησα. Προκαλώ αν δεν είχα την απόδειξη που έχω στα χέρια μου. Προκαλώ εάν έχει καταβάλει το ποσό των 150.000 ευρώ, εάν γνωρίζει και αν λειτουργεί η επιτροπή για την υπογραφή συμβολαίων. Ανέχτηκα καταστάσεις αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχτώ άλλες καταστάσεις».

Καθοριστικό ραντεβού Κονσεϊσάο-Ολιανένσε 

9/10/2012

Καθοριστικό ραντεβού Κονσεϊσάο-Ολιανένσε
Ένα ακόμα επεισόδιο, ίσως το πιο καθοριστικό, λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα και αφορά την ΑΕΚ και τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Η συνεδρίαση του ΔΣ της Ολιανένσε ολοκληρώθηκε και πλέον ο Πορτογάλος έχει ραντεβού με τον πρόεδρο της ομάδας, Ισίντορο Σόουζα. 100 χιλιάδες ευρώ και ένα φιλικό με τα έσοδα για τους Πορτογάλους, προσφέρει η ελληνική ομάδα για να σπάσει το συμβόλαιο του Κονσεϊσάο.

Στην ΑΕΚ θα πρέπει λοιπόν να περιμένουν να ολοκληρωθεί και η συγκεκριμένη συνάντηση η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο. Η Ένωση έχει μεταφέρει τις προθέσεις και τις οικονομικές δυνατότητές της στον Κονσεϊσάο ο οποίος αυτή την ώρα συναντιέται με τον πρόεδρο της Ολιανένσε.

Οι εξελίξεις αναμένονται πολύ σύντομα καθώς έτσι και αλλιώς τα περιθώρια για την ΑΕΚ έχουν στενέψει. Αυτό πάντως που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και προκύπτει από την Πορτογαλία, είναι ότι η Ένωση προσφέρει ένα ποσό της τάξεως των 100 χιλιάδων ευρώ αλλά και τα έσοδα από ένα φιλικό ΑΕΚ-Ολιανένσε στην Αθήνα, προκειμένου να «σπάσει» το συμβόλαιο του Πορτογάλου.

Στο "σκαμνί" ο Άρης 

9/10/2012

Στο  
Σε απολογία από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή κλήθηκε η ΠΑΕ Άρης, με αφορμή την επίθεση από οπαδούς του στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «Κ. Βικελίδης», στην διάρκεια του αγώνα των «κίτρινων» με τον Πλατανιά. Ο Άρης θα απολογηθεί βάσει του φύλλου αγώνος, της έκθεσης του παρατηρητή και της σχετικής καταγγελίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών.

Σε απολογία κλήθηκαν επίσης οι Παράσχος και Κασναφέρης από πλευράς Λεβαδειακού (αποβλήθηκαν από τον πάγκο στο χθεσινό παιχνίδι με τον Πανθρακικό), αλλά και η ΠΑΕ ΑΕΚ «για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο παιχνίδι με την Κέρκυρα», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας.


Αναλυτικά:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 11/10/2012 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 6η αγωνιστική.
Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Κέρκυρα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Αρης: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/10/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ.  261/8-10-2012  Καταγγελία του Π.Σ.Α.Σ., καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 11-10-2012 και ώρα 13:00, και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία», διότι:
«Στο 75΄ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης επιτέθηκαν φραστικά σε δημοσιογράφο αθλητικού ραδιοφώνου που μετέδιδε τον αγώνα και προκάλεσαν καταστροφές στα δημοσιογραφικά θεωρεία και στον εξοπλισμό εκπροσώπων του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου», στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Πλατανιάς.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ και το άρθρο 29 του ΚΑΠ.

Γ) ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γ.Παράσχο (προπονητή), Γ.Κασναφέρη (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του κ.Γ.Παράσχου και του κ.Γ.Κασναφέρη στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός- ΠΑΕ Πανθρακικός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

«Δεν είναι έκπληξη για εμάς» 

9/10/2012

«Δεν είναι έκπληξη για εμάς»
Μπορεί ο Πλατανιάς να έχει εκπλήξει αρκετό κόσμο με την παρουσία του στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, όμως αυτό δεν αποτελεί… είδηση για τους ίδιους τους παίκτες της ομάδας. Ο Πέτρος Κανακούδης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την πορεία των νεοφώτιστων, αλλά και για τις… αλλαγές στον ποδοσφαιρικό χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Θαύμα είναι για τον κόσμο που δεν παρακολουθεί την ομάδα καθημερινά. Ο περισσότερος κόσμος έχει ξαφνιαστεί κυρίως από το όνομα της ομάδας. Αν δούμε το ρόστερ και ποδοσφαιριστές που είναι στην ομάδα αυτή την στιγμή έχουν πάρα πολλές συμμετοχές και εμπειρία στο επίπεδο της Σούπερ Λίγκ. Εμείς με τον τρόπο που δουλεύουμε καθημερινά και το πώς βιώνουμε την κατάσταση, είναι μια καλή εξέλιξη των πραγμάτων. Είμαι συνειδητοποιημένοι γι’ αυτό που ζούμε και παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι, γιατί είμαστε ταπεινοί, γνωρίζουμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να είμαστε καλύτεροι. Όπως και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, η ομάδα ήταν αξιοπρεπής», τόνισε αναφερόμενος στην πορεία της ομάδας του.

Ερωτηθείς για το τι έπαιξε ρόλο και ο Πλατανιάς, παρουσιάστηκε έτοιμος, παρά το γεγονός πως είχε πολλές μεταγραφές, είπε: «Υπάρχει εμπειρία και υπάρχουν και πολλοί χαρακτήρες μέσα στα αποδυτήρια. Αυτό είναι το κυριότερο για την ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα, με καλό σύνολο και ομόνοια. Οι καινούριοι που ήρθαμε στην ομάδα, έχουμε συνδεθεί πολύ αρμονικά με όσους συναντήσαμε στο σύλλογο και ο ανταγωνισμός που υπάρχει είναι σε υγειές επίπεδο».

Για το πώς βιώνουν οι ίδιοι οι παίκτης του συλλόγου των Χανίων, είπε: «Η αλήθεια είναι πως ο χάρτης του ποδοσφαίρου έχει αλλάξει. Έπρεπε πριν πολλά χρόνια να αρχίσουν να αγωνίζονται Έλληνες ποδοσφαιριστές, γιατί και οι ξένοι που υπήρχαν, δεν άλλαξαν και πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την ομάδα μου, εμείς βιώνουμε αυτό το «ταξίδι» με ταπεινό και όμορφο τρόπο και εύχομαι να έχουμε υγεία, γιατί κάθε παίκτης είναι σημαντικός για τον προπονητή και να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα απλά, όπως είπα, υπάρχει εμπειρία και μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση που έρχεται. Και με τους βαθμούς που έχουμε μέχρι σήμερα είμαστε καλά».

Για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, τόνισε: «Σίγουρα θα δει πάθος, αυτοπεποίθηση από τους παίκτες. Τα αποτελέσματα και εμείς οι ίδιοι γεμίζουμε με αυτοπεποίθηση. Θα είναι ένα ντέρμπι της κοινωνίας της Κρήτης και εύχομαι με την ευλογία του Θεού να είμαστε νικητές».

Τέλος, σχολίασε το γεγονός πως υπάρχουν… αλλαγές στον ποδοσφαιρικό χάρτη της ομάδας: «Στεναχωριέμαι να βλέπω ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης να αντιμετωπίζουν τέτοιους είδους προβλήματα και το πρωτάθλημά μας να μην είναι ανταγωνιστικό. Σίγουρα, κάνει την διαφορά ο Ολυμπιακός, ενώ υπάρχουν και ομάδες όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης, που εγώ σαν ποδοσφαιριστής, δεν μου κάνει έκπληξη η πορεία τους, καθώς είναι ομάδες σοβαρές και νομίζω ότι και στα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστούν, αν συνεχίσουν να ακολουθούν τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν και ομάδες από την επαρχεία, όπως ο Πλατανιάς, ο Πανθρακικός και η Βέροια, οι οποίες προήλθαν από την χαμηλότερη κατηγορία και από εκεί και μετά, σταθερή αξία είναι ο ΠΑΟΚ και έχει αλλάξει ο ποδοσφαιρικός χάρτης. Το δυσάρεστο είναι πως οι ΑΕΚ και Άρης, αν ήταν πιο ανταγωνιστικές, θα είχαμε ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα».

Έχει βρει… λαβράκι 

9/10/2012

Έχει βρει… λαβράκι 
Είναι δεδομένο πως ο Μάικλ Ολαϊτάν είναι ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας της Βέροιας. Ο Νιγηριανός επιθετικός, έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια, ακόμα και από όταν η ομάδα του αγωνιζόταν στην Football League. Για τον λόγο αυτό, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, υπήρχαν… «καρφωμένα» μάτια επάνω του.

Άνθρωποι της Γκενκ βρέθηκαν στις εξέδρες και κράτησαν τις σημειώσεις τους για τον νεαρό άσο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια πρόταση σύντομα. Σε τέτοια περίπτωση, η Βέροια θα σκεφτεί το συμφέρον της και αν ικανοποιείται οικονομικά θα τον παραχωρήσει.

Χακόμπο: «Η απόκρουση δεν ήταν τυχαία» 

9/10/2012

Χακόμπο: «Η απόκρουση δεν ήταν τυχαία» 
Ο Σανθ Χακόμπο έκανε από την πρώτη κιόλας στιγμή αισθητή την παρουσία κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ πιάνοντας πέναλτι στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» για την εμφάνισή του κόντρα στον ΟΦΗ, τα συναισθήματά του λίγο πριν την απόκρουση, τη συμβουλή από το τεχνικό τιμ, αλλά και τη μάχη του φετινού πρωταθλήματος.


Αναλυτικά, η συνέντευξη του 29χρονου πορτιέρο στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Μπήκες αναγκαστική αλλαγή στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ, μετά την αποβολή του Γλύκου και απέκρουσες το πέναλτι του Σίσιτς, εξασφαλίζοντας στην ομάδα σου το βαθμό της ισοπαλίας. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Εγώ έκανα το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου. Έτυχε να κάνω την αρχή με το πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον βαθμό της ισοπαλίας και αυτό είναι που έχει περισσότερη σημασία.

Δέχτηκες κάποια συμβουλή από το τεχνικό επιτελείο για την αντίδρασή του στο πέναλτι;

Ναι όντως δέχθηκα. Προπονητής, τεχνικό επιτελείο και τμήμα σκάουτινγκ μελετούν κάθε εβδομάδα τις κινήσεις των αντιπάλων μας. Ο προπονητής τερματοφυλάκων, κ. Μαλλιαρίτσης, λίγο πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο μου είπε ότι ο Σίσιτς θα εκτελέσει το πέναλτι στα αριστερά. Έδειξα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και φυσικά στάθηκα και τυχερός.

Θεωρείς ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και δεδομένης της τιμωρίας του Γλύκου, θα καταφέρεις να πάρεις θέση βασικού παίκτη στην ενδεκάδα;

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το παιχνίδι ήταν μία καλή αρχή για μένα. Η σεζόν για την ομάδα ξεκίνησε με βασικό τερματοφύλακα τον Γλύκο. Ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μετά την αποβολή του συμπαίκτη μου, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στα επόμενα παιχνίδια, να δικαιώσω τον προπονητή μου και να διατηρήσω θέση βασικού.

Πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να καταφέρει να κοντράρει τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα και να είναι ανταγωνιστικός;

Σίγουρα μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός είναι ένα μικρό βήμα παραπάνω από εμάς. Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι κάνοντας μία καλή αγωνιστική σεζόν και με ακόμη περισσότερη προπόνηση μπορούμε να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστική ομάδα. Φυσικά αυτό δεν είναι εύκολο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Στη δεδομένη κατάσταση όμως, θεωρώ ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον Ολυμπιακό.

«Χαμόγελα» στη Βέροια 

9/10/2012

«Χαμόγελα» στη Βέροια 
Πλην των πολύ καλών αποτελεσμάτων τη τελευταία περίοδο, πλέον ο προπονητής Νίκος Καρύδας έχει ακόμα ένα λόγο να είναι χαρούμενος. Ο Ζε Βιτόρ μετά από αρκετό καιρό που ταλαιπωρούταν από κάκωση στο γόνατο, επανήλθε στις προπονήσεις.

Ο Πορτογάλος αμυντικός που αγωνίστηκε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, έχει χάσει το υπόλοιπο της Σούπερ Λίγκας λόγω τραυματισμού. Από την Τρίτη ενσωματώθηκε κανονικά στις προπονήσεις της «βασίλισσας του βορρά» και με τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικής, έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να «ανεβάσει στροφές».

Ο έτερος στόπερ της Βέροιας, Γουέιν Τόμας πήρε σχετική άδεια από το σύλλογό του για τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να βρεθεί κοντά στη γυναίκα του η οποία θα υποβληθεί σε εγχείρηση.

Ούτε ο Κουμάλο δεν έμεινε 

9/10/2012

Ούτε ο Κουμάλο δεν έμεινε 
Σε κάθε περίπτωση δεν ακούγεται καλά για τον ΠΑΟΚ που «πονάει» στο κέντρο της άμυνας και όσο κι αν μοιάζει περίεργο, ο μόνος διαθέσιμος στόπερ -αν έπαιζε η ομάδα- θα ήταν ο Μπονγκανί Κουμάλο.

Σήμερα δεν ήταν καν αυτός καθώς έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Ν. Αφρικής, ενώ οι υπόλοιποι (Κατσικάς, Βιβιάν, Ιντζίδης) για διαφορετικούς λόγους ο καθένας δεν ήταν σε θέση να προπονηθούν κανονικά.

Ευτυχώς για τους Θεσσαλονικείς και ειδικότερα για τον Γιώργο Δώνη, η διακοπή τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν με λιγότερο άγχος την όλη κατάσταση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση του Βιβιάν, η θλάση η οποία τον είχε ταλαιπωρήσει το προηγούμενο διάστημα, τον κράτησε περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις στα «πιτς». Το αν είναι θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ (20/10) θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Παρομοίως και για τον Γιώργο Κατσικά, του οποίου η θλάση στον δικέφαλο δεν είναι βαριά και εφόσον όλα πάνε καλά θα προλάβει οριακά το ματς με την «Ένωση». Σήμερα περιορίστηκε σε πρόγραμμα θεραπείας, όπως και ο Χρήστος Ιντζίδης λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα (αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις προκειμένου να φανεί το μέγεθος του προβλήματος). Θεραπεία έκανε και ο Ρομπέρ, ενώ ο Λίαμ Λόρενς απουσίαζε με άδεια.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου» (όσοι δεν έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές του ομάδες) θα συγκεντρωθούν στη Ν. Μεσημβρία ξανά αύριο στις 17:00.

Παπαϊωάννου:«Ο Φάντρονκ άλλαξε τα δεδομένα» 

9/10/2012

Παπαϊωάννου:«Ο Φάντρονκ άλλαξε τα δεδομένα»
Τριανταένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που έφυγε από τη ζωή ο Φράντισεκ Φάντρονκ, ο οποίος διετέλεσε προπονητής της ΑΕΚ, οδηγώντας την μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1977.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου, μίλησε στο Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον άνθρωπο, που όπως είπε ο ίδιος, άλλαξε τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «βάσει σχεδίου»:

Για το πώς βίωσε τον Φάντρονκ, όταν εκείνος ήρθε στην ΑΕΚ, είπε: «Ο Φάντρονκ άλλαξε όλα τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν ήρθε αρχίσαμε να κάνουμε κάθε μέρα προπόνηση. Άλλαξε τα πάντα. Έβαλε τον πρόεδρο να μας πάρει καινούριες φανέλες, σορτσάκια, κάλτσες, τα πάντα αλλιώς. Έφτιαξε μία εξαιρετική ομάδα που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και παίζαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Εμείς δεν τα γνωρίζαμε όλα αυτά που έφερε στην ομάδα».

Όσον αφορά της τότε συνθήκες στην «Ένωση», σχολίασε: «Ο προπονητής είχε πάντα το στήριγμά του σε αντίθεση με τώρα. Αυτή ήταν η καλύτερη περίοδος για την ΑΕΚ και μας έκανε ομάδα. Αλλά είχε και τον Μπάρλο, ο οποίος ήταν εκεί για τον σύλλογο, όχι όπως τώρα που δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Μπορεί να μην πήρε πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα έπαιξε το πιο ωραίο ποδόσφαιρο».

Με μείον 12 η «πράσινη» προπόνηση 

9/10/2012

Με μείον 12 η «πράσινη» προπόνηση
Πολύ θα ήθελε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να δουλέψει με όλη του την ομάδα στο διάστημα της διακοπής, αλλά σωματεία όπως ο Παναθηναϊκός, ανέκαθεν είχαν πολλούς διεθνείς.

Με την προπόνηση της Τρίτης, να έχει 12 απώλειες.

Εννέα διεθνείς και τρεις ανέτοιμους… Λόγος, που έκανε τον Πορτογάλο να είναι λιγότερο απαιτητικός αφού έχει όλο το διάστημα να τους τρέξει όσο θέλει.

Αυτούς που του έμειναν, τέλος πάντων…

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που ξεκίνησαν στον αγώνα με την Ξάνθη ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα, στη συνέχεια επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με δίτερμα.

Οι Σο, Μπουμσόνγκ και Κουίνσι προπονήθηκαν ατομικά, ενώ οι διεθνείς που λείπουν είναι οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καρνέζης, Χριστοδουλόπουλος με την Εθνική Ελλάδας, Τριανταφυλλόπουλος, Μαυρίας με την Εθνική Ελπίδων, ο Χουχούμης με την Νέων καθώς και οι Μπαρμπαρούσης-Σισοκό, που έχουν πάει στην Αφρική και έχουν ενσωματωθεί με τις εθνικές ομάδες της Νέας Ζηλανδίας και της Ακτής Ελεφαντοστού αντίστοιχα.

Ατομικό για Ναπολεόνι 

9/10/2012

Ατομικό για Ναπολεόνι 
Η απογοήτευση στον Λεβαδειακό είναι έκδηλη μετά την ήττα από τον Πανθρακικό τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και όλοι στην ομάδα της Βοιωτίας προσπαθούν να ανασυνταχτούν, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και την αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Στην προπόνηση της Τρίτης στο Δημοτικό Γήπεδο της Λιβαδειάς, όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στο ματς με την ομάδα της Κομοτηνής για περισσότερα από 45’, ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Το πρόγραμμα του Γιώργου Παράσχου περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Στέφανο Ναπολεόνι.

Η προπόνηση της Τετάρτης θα είναι πρωινή και θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Χαιρώνειας.

Προπόνηση στη βροχή 

9/10/2012

Προπόνηση στη βροχή
Υπό καταρρακτώδη βροχή, πραγματοποιήθηκε η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης στον ΟΦΗ. Μάλιστα, ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος, δεν… λυπήθηκε τους ποδοσφαιριστές του, με αποτέλεσμα να τους βάλει να τρέξουν αρκετά χιλιόμετρα. Μετά από καιρό, σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μπήκε και ο Χρήστος Μπούρμπος, ενώ ο Έλληνας τεχνικός είδε για άλλη μία μέρα οι απόντες στην προπόνηση να είναι αρκετοί και για διάφορους λόγους.

Πιο συγκεκριμένα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γιώργος Βαλεριάνος και Μανόλης Ζαχαράκης, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, ενώ ο Μανόλης Μονιάκης γυμνάστηκε και έκανε θεραπεία.

Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες, οι οποίοι είναι τραυματίες, από την προπόνηση της Τρίτης έλειπαν οι Σίσιτς και Σόουζα. Ο πρώτος γιατί κλήθηκε από την εθνική ομάδα της Σλοβενίας και ο δεύτερος πήρε άδεια, ώστε να πάει στο Βέλγιο για προσωπικούς του λόγους.

Πληρώθηκαν οι «πράσινοι» 

9/10/2012


Πληρώθηκαν οι «πράσινοι» 
Ο Δημήτρης Γόντικας, μετά από καιρό -αφού αποχώρησε από την προεδρεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, επισκέφτηκε και πάλι την Παιανία στην προπόνηση της Τρίτης.

Ο λόγος;

Να πει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας πως εξοφλήθηκαν οι διακανονισμοί που είχαν κάνει.

Αυτό σημαίνει πως το report που θα παρουσιάσει η ΠΑΕ στο κλιμάκιο της UEFA που θα κάνει έλεγχο την Παρασκευή, θα είναι πλήρες.

Έτσι οι «πράσινοι» θα προχωρήσουν χωρίς πρόβλημα για τους επόμενους δύο μήνες που θα γίνει ο επόμενος έλεγχος. Η UEFA, αποφάσισε, πως τις ομάδες που είχαν το πρόβλημα θα τις επιτηρεί με check κάθε εξήντα μέρες. Οι άνθρωποι του Αλαφούζου ήδη σκέφτονται την επόμενη επίσκεψη των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αφού οι «πράσινοι» ξεπέρασαν κι αυτό το πρόβλημα.

«Αποσυρόμαστε και… βλέπουμε» 

9/10/2012

«Αποσυρόμαστε και… βλέπουμε»
Το ραντεβού του προέδρου της Ολιανένσε με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο ολοκληρώθηκε, όμως οι απαιτήσεις των Πορτογάλων, οι οποίοι αξιώνουν περί τα 200.000, αναγκάζουν την Ένωση να στραφεί σε άλλες περιπτώσεις. Φαβορί, δείχνει ο Λίνεν, αυτή την στιγμή, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξει και ανατροπή δεδομένων και πάλι με τον Πορτογάλο, μέχρι το τέλος της ημέρας.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ολιανένσε Ισίντορο Σόουζα, όμως τα όσα ειπώθηκαν δεν… κάνουν στην ΑΕΚ. Ο «ισχυρός» παράγοντας των Πορτογάλων, αξιώνει περίπου 200.000 για να αποχωρήσει ο Κονσεϊσάο, ποσό που είναι απαγορευτικό για τους «κιτρινόμαυρους».

Πλέον, αυτό τους αναγκάζει να στραφούν σε άλλες λύσεις, με τον Έβαλντ Λίνεν, να είναι πρώτος στη σχετική λίστα. Ο Γερμανός, έχει δείξει θετικός στο να εργαστεί στην ομάδα της ΑΕΚ, η οποία πλέον, θα ασχοληθεί σοβαρά μαζί του, αφού κάθε κουβέντα μέχρι σήμερα ήταν σε φιλολογικό επίπεδο.

Αρνητική ήταν η κατάληξη και με τον Μίλινκο Πάντιτς, αφού οι απαιτήσεις του Σέρβου τεχνικού κρίθηκαν υπερβολικές. Οι όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν άμεσα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ανατροπή σκηνικού με τον Κονσεϊσάο, εάν η Ολιανένσε αλλάξει στάση.

Ξεμπέρδεψαν με Μπαρκαουάν 

9/10/2012

Ξεμπέρδεψαν με Μπαρκαουάν
Στον τραπεζικό λογαριασμό του Κοσμίν Μπαρκαουάν μπήκαν το πρωί της Τρίτης και τα τελευταία χρήματα που του χρωστούσε ο ΟΦΗ.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ εξόφλησαν τον Ρουμάνο στόπερ και έτσι το όνομά του το επόμενο χρονικό διάστημα δεν πρόκειται να τους απασχολήσει ξανά.

Επίσης, ένα χρηματικό ποσό δόθηκε και στον πρώην τεχνικό των Κρητικών, Ράινερ Μάουρερ. Σε αντίθεση με τον Μπαρκαουάν, στον Γερμανό εκκρεμούν ακόμη τρεις δόσεις, ώστε να εξοφληθεί και εκείνος.

Με Πασσιαλή, αλλά χωρίς… παίκτες 

9/10/2012

Με Πασσιαλή, αλλά χωρίς… παίκτες 
Υπό τις οδηγίες του Νίκου Πασιαλή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η προπόνηση του Άρη την Τρίτη και μέχρι να βρεθεί ο νέος τεχνικός των «κίτρινων», οι προπονήσεις θα γίνονται υπό την επίβλεψη του. Ατομικό ακολούθησε ο Ψυχογιός λόγω προβλήματος στον τένοντα, ενώ έλειπαν και οι Διούδης, Γιαννιώτας, Νταμαρλής και Σουνάς που έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική.

Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε ήδη δουλειά και με την ευκαιρία της διακοπής της Σούπερ Λίγκας λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής έχει μπροστά του αρκετό χρόνο για να βελτιώσει την εικόνα των Θεσσαλονικιών μέχρι να βρεθεί και ο νέος τεχνικός.

Ο Ψυχογιός που αγωνίστηκε κόντρα στον Πλατανιά, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία, καθώς έχει ερεθιστεί ο τένοντάς του, ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας να είναι καθησυχαστικό. Απών για ακόμα μια φορά ήταν και ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι άμεσα θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων.

Ειδική άδεια έχει δοθεί και στον Αγκάνθο μέχρι την Πέμπτη, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Ισπανία για προσωπικούς λόγους και αναμένεται πίσω στη χώρα μας για να συνεχίσει κανονικά προπονήσεις με τους συμπαίκτες του.

Οι νεαροί, Διούδης, Γιαννιώτας και Νταμαρλής απουσιάζουν με την Εθνική Ελπίδων, ενώ ο Σουνάς κλήθηκε στη Νέων.

Γεμάτο απουσιολόγιο για Μπάγεβιτς 

9/10/2012

Γεμάτο απουσιολόγιο για Μπάγεβιτς 
Η διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, όμως στον Ατρόμητο συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους. Την Τρίτη το πρόγραμμα, περιελάμβανε αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το απουσιολόγιο είχε αρκετά ονόματα.

Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στους ήδη απόντες Δημούτσο(Εθνική Ανδρών), Μπάρκα (Εθνκή Νέων) προστέθηκε από σήμερα και ο Παναγιώτης Μπάλλας ο οποίος ενσωματώθηκε με την Εθνική Ελπίδων εν όψει του φιλικού αγώνα με την αντίστοιχη του Βελγίου την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Νιάζι Κούτσι ακολούθησε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και θα το επαναλάβει αύριο με την προοπτική να ενσωματωθεί πλήρως στην προπόνηση της Πέμπτης.

Ατομικό πρόγραμμα, περισσότερο για αποφόρτιση, έκαναν οι Σουμπίνιο και Ματίας Ιγκλέσιας.

Θεραπεία (ενοχλήσεις στο δικέφαλο) έκανε ο Αντώνης Αθανασίου.

Σημερα η ομάδα θα προπονηθεί το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο.

«Ούτε εγώ δεν το περίμενα» 

9/10/2012

«Ούτε εγώ δεν το περίμενα» 
Η πορεία του Πλατανιά στο φετινό πρωτάθλημα δεν έχει εκπλήξει μόνο τους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και τους ίδιους τους παίκτες του, όπως είπε στο sport-fm.gr o Ζέλικο Κάλαϊτζιτς.

Ο Σέρβος μέσος μίλησε και για το επόμενο παιχνίδι του συλλόγου των Χανίων κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά και πως αισθάνεται ο ίδιος που θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς στον Θέμη Λιουδάκη:

Για τον αγώνα με τον Άρη:

«Ξέραμε πως ο Άρης θα έμπαινε δυνατά στο παιχνίδι, γιατί προερχόταν από μερικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ωστόσο, παρά το άγχος μας κάναμε μία καλή εμφάνιση και πήραμε μία σημαντική νίκη».

Για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους:

«Είμαστε μία νέα ομάδα, όμως ξεκινήσαμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Όλοι μας είμαστε ενθουσιασμένοι για την μέχρι τώρα πορεία μας. Οι σχέσεις μας στα αποδυτήρια είναι πολύ καλές και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Για το αν περίμενε πως το καλοκαίρι που πήγε στον Πλατανιά η ομάδα θα είχε τέτοια πορεία στο πρωτάθλημα:

«Δεν περίμενα πως θα τα πηγαίναμε τόσο καλά, γιατί η ομάδα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Σούπερ Λίγκα και επειδή ο σύλλογος είχε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήρθαν το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να θέλουν χρόνο για να “δέσουν”».

Για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ:

«Έχουμε ακόμη αρκετές μέρες ακόμη ώστε να προετοιμαστούμε για το συγκεκριμένο ματς. Πρόκειται για ένα κρητικό ντέρμπι, αλλά όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, προκειμένου να βγούμε νικητές».

Για το πώς αισθάνεται που θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα:

«Θα είναι λίγο περίεργο για εμένα, ιδιαίτερα όταν θα βρεθώ στο “Γεντί Κουλέ”, καθώς έχω πολλούς φίλους στον ΟΦΗ. Ωστόσο, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να δίνουμε τη νίκη στην ομάδα που βρισκόμαστε».

Για την πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα:

«Φέτος οι άνθρωποι του συλλόγου έδωσαν ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά, καθώς είχε πολλά οικονομικά προβλήματα. Μέχρι στιγμής η ομάδα τα πηγαίνει καλά και πιστεύω πως στη συνέχεια θα τα πάει ακόμη καλύτερα».

Για την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος:

«Οι πιο πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να δώσουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Αυτό έχει επηρεάσει και την ποιότητα του πρωταθλήματος, η οποία είναι ένα επίπεδο πιο κάτω, σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, αν πιστέψουν όλους τους νέους ποδοσφαιριστές σίγουρα θα βγει κάτι καλό».

Για το γεγονός πως η διοίκηση του Πλατανιά δεν έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα:

«Σίγουρα αυτό βοηθάει όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, καθώς έχουμε το μυαλό μας μόνο στο γήπεδο και όχι στο οικονομικό κομμάτι».

Στροφή σε Λίνεν-Σουμ, στο «κόλπο» ο Γκαλντερίσι 

9/10/2012

Στροφή σε Λίνεν-Σουμ, στο «κόλπο» ο Γκαλντερίσι
Μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με την Ολιανένσε για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, η ΑΕΚ στρέφει την προσοχή της στις περιπτώσεις Λίνεν και Σουμ. Ραντεβού με τον δεύτερο αλλά και τον εκπρόσωπο του πρώτου με στόχο να «κλείσει» άμεσα το θέμα, έχει ο Ανδρέας Δημητρέλος. Στο «τραπέζι» και το όνομα του Γκαλντερίσι της Σαλερνιτάνα.

Οι εξελίξεις στο θέμα προπονητή για την Ένωση πλέον «τρέχουν» πιο γρήγορα αφού ήδη υπάρχει καθυστέρηση και δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος. Έτσι, η ΑΕΚ βλέποντας ότι η περίπτωση του Κονσεϊσάο «καίγεται», είναι υποχρεωμένη να στραφεί στις εναλλακτικές της.

Μετά την συνάντηση που είχε ο Ανδρέας Δημητρέλος με τον Γιτζάκ Σουμ η οποία πήγε καλά, ειδικά σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, άρχισε επαφές και με την πλευρά του Έβαλντ Λίνεν. Ήδη έχει γίνει συζήτηση με τον Αναστασίου που όμως φαίνεται να είναι στις χαμηλές θέσεις τις λίστας.

Από εκεί και πέρα, στο… τραπέζι έπεσε και το όνομα του Ιταλού, Τζουζέπε Γκαλντερίσι που ήταν προπονητής στην Σαλερνιτάνα, στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας.

Για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και οριστικό ωστόσο από την ΑΕΚ επιμένουν ότι την Τετάρτη θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέο προπονητή.

Αμυγδαλίτιδα ο Βιτόλο 

9/10/2012

Αμυγδαλίτιδα ο Βιτόλο
Η ίωση που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο στην χώρα μας, «βρήκε» και τον Βιτόλο.

Ο οποίος, μετά την αναμέτρηση με την Ξάνθη, αποχώρησε με ψηλό πυρετό και μετά τις εξετάσεις που έκανε, διαγνώστηκε αμυγδαλίτιδα.

Το θέμα είναι να μην κολλήσει και κάποιον άλλο στο «τριφύλλι», αφού ο Φερέιρα δεν υπολογίζει σε 13 άτομα στις προπονήσεις που γίνονται!

Η ίωση αυτή κρατάει συνήθως μια εβδομάδα, το πολύ δέκα μέρες. Ο Βιτόλο πιθανότατα θα μπει στις προπονήσεις από το Σάββατο και μετά αφού και η αντιβίωση τον αποδυναμώνει και πρέπει να του πέσει ο πυρετός. Εν τω μεταξύ, ο Ισπανός είναι ο μοναδικός καθαρός αμυντικός μέσος πια στην ομάδα, αφού ο Κατσουράνης αποτελεί παρελθόν και ο Σο, είναι… μόνιμος τραυματίας.

Αυτό σημαίνει πως ο Βιτόλο θα χρησιμοποιείται συνέχεια, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, με τον κόφτη του «τριφυλλιού» να δείχνει σε πολλά παιχνίδια σημάδια κόπωσης. Ο Βύντρα χρησιμοποιήθηκε εκεί, αλλά την θέση δεν την έχει και είναι περίεργο που ο Λαγός που στην αρχή τον πίστευε ο Φερέιρα τώρα δεν παίρνει λεπτά συμμετοχής.

Και… κουβέντα στη κουβέντα 

10/10/2012

Και… κουβέντα στη κουβέντα 
Η ισοπαλία με την Βέροια, δεν πέρασε στα… ψιλά για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο προπονητής του Ατρόμητου, ήταν και παρέμεινε πολύ εκνευρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του αντέδρασαν και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.

Η προπόνησης της Δευτέρας, όπως και μεγάλος μέρος σε αυτή της Τρίτης, αφιερώθηκε στο να δείξει τους δείξει τα λάθη τους τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ένταση, όπως κακώς γράφτηκε, δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση, αφού η σκοπός της βιντεοθεραπείας ήταν… η κατανόηση των λαθών.

Η διακοπή θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα του Περιστερίου και ο Μπάγεβιτς θα μπορέσει να δουλέψει πάνω σε αδυναμίες που έχει δει στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν. Είναι δεδομένο, πως το καλό κλίμα στα αποδυτήρια παραμένει και δεν έχει αλλάξει παρά την μέτρια εμφάνιση στη Βέροια.

Πλέον, σε αυτό το πλάνο, δουλεύουν οι παίκτες των «κυανόλευκων», όμως τα προβλήματα, τόσο των απουσιών όσο και των τραυματισμών, είναι αρκετά


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου