ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 


26/12/2012

«Η ομάδα χρειάζεται σταθερότητα»

25/12/2012
 Για πολλούς στον Άρη η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, όχι όμως και για τον Ρούμπεν Πουλίδο, ο οποίος έχοντας περάσει τα ίδια στη Σαραγόσα καταλαβαίνει πως χρειάζεται σταθερότητα στην ομάδα.

«Η ομάδα χρειάζεται σταθερότητα»
Σε συνέντευξή του στη «SportDay» ο Πουλίδο τονίζει πως ο Άρης θα πρέπει στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος να εμφανισθεί πολύ ανεβασμένος προκειμένου να αποφύγει τις περιπέτειες.

Ρούμπεν, η επιστροφή σου στη δράση συμπίπτει με τον ερχομό του Αλκαράθ. Ως συμπατριώτες, τον γνώριζες;

«Δεν έχω δουλέψει στην Ισπανία μαζί του. Είναι από τα καλά ονόματα στην πατρίδα μου και θεωρείται πολύ δουλευταράς. Είναι προπονητής με πολλές εμπειρίες, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς, γιατί έχουμε παίκτες νεαρούς που θέλουν τεχνική καθοδήγηση. Το δυνατό του σημείο είναι η τακτική και ο σεβασμός που έφερε στα αποδυτήρια».

Σε ποιους τομείς έχει επικεντρώσει τη δουλειά του;
«Αυτό που προσπαθεί να κάνει, επειδή είναι έμπειρος προπονητής, είναι να δουλεύει βήμα βήμα, γιατί είναι αδύνατο ακόμη και για τον Μουρίνιο να αλλάξει τα πάντα σε μια εβδομάδα. Ξεκίνησε βάζοντας τους παίκτες στις θέσεις τους, αλλά τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του θα τα δούμε σε ένα μήνα, παρ' ότι έχει και το μειονέκτημα ότι παράλληλα πρέπει η ομάδα να παίρνει και τα αποτελέσματα. Ο προπονητής δουλεύει πάνω στις σωστές βάσεις και είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε από τη δύσκολη θέση. Να είστε σίγουροι ότι μετά τα Χριστούγεννα θα δείτε μεγάλες αλλαγές στην ομάδα».

Πιστεύεις ότι αν ερχόταν νωρίτερα, τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά;
«Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε 15 ακόμη παιχνίδια και έναν πόλεμο να δώσουμε. Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να ασχολούμαστε με ό,τι έγινε στο παρελθόν, αλλά να δουλέψουμε για να είμαστε βελτιωμένοι στον δεύτερο γύρο. Σε μια ομάδα ποτέ το πρόβλημα δεν είναι μόνο ένα. Στον Άρη το πρόβλημα δεν είναι μέσα στα αποδυτήρια. Είναι καθαρά στη δουλειά στο γήπεδο, γιατί δεν φτάνει μόνο η συμβουλή που θα δώσουμε εμείς οι παλιότεροι. Χρειάζεται ένας προπονητής που θα ασχοληθεί μαζί τους και θα τους δείξει το σωστό».

Ναι, αλλά ότι ο Κατσαβάκης έφυγε τόσο γρήγορα κάτι λέει για τη δουλειά που έγινε το καλοκαίρι.
«Θα πω το τετριμμένο, ότι κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του, το ίδιο και ο Κατσαβάκης, και ο Αλκαράθ και όποιος άλλος ερχόταν. Προφανώς το ότι η ομάδα αυτούς τους βαθμούς δείχνει ότι κάτι δεν έγινε καλά. Θα χάσουμε όμως το δάσος, αν συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν».

Με Πασσιαλή και Μπουγιουκλή η εκκίνηση ήταν εντυπωσιακή με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Τι έγινε και δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια;
«Να σας πω την αλήθεια η παρουσία τους συνέπεσε με τον σοβαρό τραυματισμό μου και επειδή δεν έπαιζα δεν μπορώ να το εξηγήσω 100%. Μου φάνηκε πάντως ότι η ομάδα σταδιακά έχασε τον χαρακτήρα της και δεν συνεχίστηκε η δουλειά στο ίδιο επίπεδο. Εξακολουθώ να πιστεύω στα 33 μου ότι το Α και το Ω είναι η δουλειά, από τον προπονητή μέχρι τον φροντιστή».

Βλέπεις ότι κάποιοι από τους νεαρούς παίκτες μπορούν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό;

«Υπάρχουν εξαιρετικά ταλαντούχοι παίκτες. Γεννήθηκαν με αυτό το χάρισμα, αλλά χρειάζονται δουλειά. Ο Γιαννιώτας για παράδειγμα έχει πολλά καλά στοιχεία, αλλά αν θέλει να παίξει στο εξωτερικό πρέπει να δουλέψει στις αδυναμίες του».

Οι διοικητικές αλλαγές έχουν επηρεάσει την ομάδα;
«Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι σταθερότητα. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προβλήματα, το καταλαβαίνουμε, αλλά όπως μέσα στον αγωνιστικό χώρο χρειαζόμαστε ηρεμία και σταθερότητα το ίδιο έχουμε ανάγκη και εκτός».

Είχες βιώσει κάτι ανάλογο με αυτό που ζεις στον Άρη με κάποια ομάδα στην Ισπανία;
«Όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά κάτι παρόμοιο. Όταν μετά τη σεζόν μου στην Αλμερία στην Πριμέρα με κάλεσε η Σαραγόσα που είχε υποβιβαστεί στη Σεγούντα, πήγα και βρήκα τα ίδια οικονομικά προβλήματα όπως στον Άρη. Ανεβήκαμε όμως αμέσως, έπαιξα πάλι στην Πριμέρα και όταν η ομάδα ξέφυγε από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, ένιωσα σπουδαία, γιατί και βοήθησα και κέρδισα σημαντικές εμπειρίες. Και στο ποδόσφαιρο να ξέρετε μετράει το δούναι και λαβείν, και όχι μόνο τα χρήματα».

Περί Αποστολόπουλου…

25/12/2012
 Στον ΟΦΗ αναφέρουν ότι έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του Αλέξη Αποστολόπουλου, όμως από τη Θεσσαλονίκη δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Περί Αποστολόπουλου…
Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο που αφορούν το μέλλον του Αλέξη Αποστολόπουλου, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΟΦΗ.

Στη συμπρωτεύουσα αναφέρουν ότι από τη στιγμή που είναι τραυματίες ο Αραούχο Έτο και ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης «παγώνει» κάθε ενδεχόμενο παραχώρησης του 21χρονου αμυντικού στους Κρητικούς από τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός παίκτης θεωρείται απαραίτητος για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δεξί άκρο της άμυνας.

Από την πλευρά τους, οι Ηρακλειώτες διαρρέουν ότι έχουν έρθει σε συμφωνία με τους Θεσσαλονικείς για τον δανεισμό του Αποστολόπουλου. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Δώνης έδωσε το «ΟΚ» για να προχωρήσει αυτή η μεταγραφή.

«Πολύ βαριά η φανέλα της ΑΕΚ»

25/12/2012
 Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ και τη δεινή κατάσταση που βρίσκεται αγωνιστικά και οικονομικά ο Παύλος Μητρόπουλος θεωρεί πως η φανέλα της είναι ακόμη βαριά.

«Πολύ βαριά η φανέλα της ΑΕΚ»
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μιλώντας στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ» τονίζει πάντως πως είναι δυνατός χαρακτήρας και περίμενε μια τέτοια πρόκληση στην καριέρα του και προσθέτει πως για πολλά νέα παιδιά αυτή η κατάσταση μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Παύλου Μητρόπουλου:

- Με βάση την θέση της στο πρωτάθλημα αλλά και μετά από τον αποκλεισμό από το κύπελλο, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας της. Πως ένας ποδοσφαιριστής σ' αυτή την χρονική συγκυρία, παίρνει την απόφαση να έρθει στην ΑΕΚ;

«Είναι όντως πολύ δύσκολες οι στιγμές που περνάει η ΑΕΚ. Όμως εκείνο που σε πείθει να έρθεις, είναι η δυναμική που έχει ακόμα η ΑΕΚ. Ο κόσμος που έχει στο πλευρό της και την στηρίζει ακόμα και σ' αυτές τις δύσκολες και σου δίνει την σιγουριά πως μπορεί να τις ξεπεράσει. Επίσης ένας ποδοσφαιριστής που έχει δυνατό χαρακτήρα αυτές τις στιγμές περιμένει. Όταν μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ περνάει δύσκολες στιγμές, να βρεθεί εκεί, να προσφέρει, να βοηθήσει να ξεπεραστούν και να γράψει το όνομα του στην ιστορία»

- Επομένως η φανέλα της ΑΕΚ είναι ακόμα βαριά;


«Έτσι ακριβώς. Είναι πολύ βαριά η φανέλα. Είναι κάτι σαν έλξη για κάθε ποδοσφαιριστή. Τον «τραβάει». Ήταν και παραμένει μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να φορέσει την φανέλα της».

- Είχες πει λίγες ώρες μετά την συμφωνία, πως όταν μιλάμε για την ΑΕΚ τα χρήματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ισχύει αυτό;

«Θεωρώ πως έτσι πρέπει να είναι. Όταν μιλάμε για την ΑΕΚ, υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα που μπαίνουν μπροστά από τα χρήματα. Επίσης θα έλεγα πως πολλά παιδιά μπορούν να «εκμεταλλευτούν» την ΑΕΚ, υπό την έννοια πως είναι μια τεράστια ευκαιρία να μπορούν να βρεθούν σε μια τέτοια ομάδα. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεσαι σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Ειδικά σε μια τέτοια στιγμή που πρέπει να την βοηθήσεις. Και νομίζω πως οι πάντες πρέπει να βοηθήσουν σ' αυτή την στιγμή την ΑΕΚ. Όλη η Ελλάδα. Να ξέρουν όλοι πως χωρίς μια ΑΕΚ δυνατή, δεν θα υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο».

- Είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες, παρόλα αυτά διάλεξες ΑΕΚ. Τι ήταν εκείνο που μέτρησε καταλυτικά ώστε να πάρεις την οριστική σου απόφαση;

«Πρώτα απ' όλα η ίδια η ΑΕΚ. Αλλά και η επιμονή του προπονητή και του Χρήστου Κωστή και του προέδρου κυρίου Δημητρέλου. Μιλάγαμε συνεχώς τις τελευταίες μέρες και ο τρόπος που με προσέγγισαν και μου μίλησαν, μέτρησε πολύ στην απόφαση μου. Ήταν σημαντικό για μένα».

- Είναι γνωστό πως η ΑΕΚ σε ήθελε και πέρυσι το καλοκαίρι. Υπήρξε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ και πριν από το περσινό καλοκαίρι;

«Μόνο μια κουβέντα. Ήταν μόνο φιλολογικό εκείνο το ενδιαφέρον».

- Φιλολογικό ενδιαφέρον πριν, συζητήσεις το περασμένο καλοκαίρι, μεταγραφή τώρα. Ήταν γραφτό να έρθεις στην ΑΕΚ;

«Κάπως έτσι, ναι. Είναι αυτό που λέμε πως αν είναι να γίνει κάτι, θα γίνει. Δεν προχώρησε τις προηγούμενες φορές, κάποιος λόγος θα υπήρχε, έγινε τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος».

- Υπογράφοντας τώρα στην ΑΕΚ, φοβάσαι μήπως στο τέλος της σεζόν εξελιχθούν άσχημα τα πράγματα και γίνεις και εσύ μέρος μιας μαύρης σελίδας στην ιστορία της ομάδας;

«Αν με φόβιζε όλο αυτό, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν θα ήμουν παίκτης με δυνατό χαρακτήρα. Δεν το έχω καν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει. Πιστεύω πως στο δεύτερο γύρο θα δείξουμε ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

- Από τους παίκτες που ήρθαν και που θα έρθουν τώρα τον Γενάρη, ο κόσμος θα έχει αυξημένες απαιτήσεις, καθώς περιμένει από εσάς να αλλάξετε την εικόνα της ομάδας. Αυτό σου βάζει βάρος στα πόδια;


«Σίγουρα όχι. Ακριβώς το αντίθετο. Μου δίνει ώθηση για να δώσω πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο. Για να βοηθήσω ακόμα πιο πολύ την ομάδα. Γι αυτό και περιμένω με ανυπομονησία το πρώτο παιχνίδι».

- Θα είσαι έτοιμος για το ματς στην Τρίπολη;

«Μόνο έναν μήνα είχα βρεθεί ουσιαστικά εκτός δράσης. Προέρχομαι από γεμάτες σεζόν, είχα ξεκινήσει και φέτος και δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Η φυσική μου κατάσταση είναι καλή και ήδη έχω ξεκινήσει να δουλεύω με τον κύριο Πήδουλα. Το μόνο που μου λείπει είναι ο αγωνιστικός ρυθμός. Αυτόν πιστεύω θα τον αποκτήσω όταν αρχίσω να δουλεύω μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, αμέσως μετά τα Χριστούγεννα».

- Πριν έρθεις έχεις ακούσει και έχεις διαβάσει πολλά για όσα συμβαίνουν μέσα στην ομάδα. Τώρα που τα ζεις από μέσα, τα βλέπεις διαφορετικά;

«Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικό να είσαι εκτός της ομάδας και να διαβάζεις τι γράφονται και διαφορετικό να το ζεις. Όλα τα παιδιά με το που ήρθα με καλωσόρισαν. Όλα τα παιδιά με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Και όλα όσα ακούγονται νομίζω πως δεν έχουν καμία σχέση μ' ότι συμβαίνει πραγματικά. Διαφωνίες πάντα υπάρχουν και είναι λογικό. Παντού και σε κάθε ομάδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα».

- Τι νομίζεις πως χρειάζεται η ΑΕΚ για να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο στον δεύτερη γύρο;

«Η ΑΕΚ έχει παίκτες με ποιότητα. Το μόνο που λείπει, απ' ότι έχω παρακολουθήσει, είναι να βγει πάθος και δύναμη. Και να βγει ο εγωισμός των παικτών, κάτι που πιστεύω πως θα γίνει. Χρειάζεται μια σπίθα. Μια μεγάλη νίκη που θα αλλάξει τα πάντα. Άλλωστε θεωρώ πως υπήρχαν και παιχνίδια, που η ΑΕΚ θα μπορούσε να τα είχε πάρει με βάση την απόδοση της. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε περισσότερους βαθμούς».

- Θα καταφέρει η ΑΕΚ να παρουσιαστεί διαφορετική;

«Δεν θέλω να λέω πολλά και μεγάλα λόγια. Τώρα εξάλλου αυτό που μετράει είναι οι πράξεις. Αυτό που θα γίνει μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ πως και με τις μεταγραφές που γίνονται η ομάδα δείχνει πως προσπαθεί να αλλάξει πρόσωπο. Έχει έναν σοβαρό προπονητή που είναι παράλληλα και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο στον δεύτερο γύρο. Με την δυναμική που έχει η ΑΕΚ και με τον κόσμο δίπλα της, νομίζω πως αυτό θα γίνει. Θεωρώ πως η ΑΕΚ θα ξεκινήσει ένα καλό σερί με καλά αποτελέσματα και θα αποφύγει νωρίς τις δύσκολες θέσεις».

- Η πρώτη σου επαφή με τον κόσμο της ΑΕΚ ήταν με τα παιδιά από την Ορίτζιναλ που έχουν κάνει την κατάληψη στα Σπάτα.

«Άλλοι μπορεί να περίμεναν πως θα ήταν δύσκολα να πας στο προπονητικό κέντρο τώρα που υπάρχει η κατάληψη. Δεν το είδα έτσι. Είναι λογικό όταν η ομάδα περνά τόσο δύσκολα να υπάρχουν τέτοιου είδους αντιδράσεις. Έσκυψα το κεφάλι και πέρασα αλλά τα παιδιά της Ορίτζιναλ που ήταν εκεί με καλωσόρισαν με τον καλύτερο τρόπο. Και όλο αυτό σ' εμάς τους ποδοσφαιριστές δίνει ασφάλεια. Καταλαβαίνουμε πως ο κόσμος είναι δίπλα μας και με την δυναμική του μπορεί να μας βοηθήσει. Πιστεύω μάλιστα πως στα δύσκολα ματς που θα έρθουν, ο κόσμος θα είναι πολύς και κοντά μας».

- Η συνεχιζόμενη διοικητική αβεβαιότητα, σε ανησυχεί;

«Το μόνο που με ανησυχεί αυτή την στιγμή, είναι πως η ομάδα θα βγει από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται στην βαθμολογία. Είναι σημαντικό βεβαίως να υπάρχει μια σταθερή διοίκηση. Όμως η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα. Και πάντα πιστεύω πως κάτι θα γίνει. Θα βρεθεί ένας επιχειρηματίας ο οποίος θα επενδύσει σε μια ομάδα με τέτοιο μέγεθος».

- Με δεδομένες και τις συνθήκες, πως θα χαρακτήριζες την μεταγραφή σου στην ΑΕΚ;


«Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

- Είσαι μόλις 22 χρονών, έκανες το όνειρο σου πραγματικότητα, σκέφτεσαι καθόλου την προοπτική να γίνεις ένας νέος Δέλλας ή Λύμπερόπουλος; Παίκτης δηλαδή, σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ. Και πόσο λείπουν φέτος από την ΑΕΚ;

«Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο. Θα ήταν τιμή μου κάτι τέτοιο. Είναι παίκτες που ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν κάθε στιγμή και πώς να χειριστούν μια κατάσταση. Αλλά για να καταφέρω να φτάσω ως εκεί, έχει τόσο πολλή δουλειά που ακόμα δεν πρέπει καν να το σκέφτομαι. Θα ήταν όμως τιμή μου».

- Κλείνουμε με την εθνική ομάδα. Τώρα που ήρθες στην ΑΕΚ το σκέφτεσαι ως το επόμενο βήμα σου;

«Πραγματοποίησα το ένα όνειρο μου. Ένα άλλο όνειρο είναι η παρουσία μου στην εθνική ομάδα. Και αυτός ήταν και ένας ακόμα λόγος που δεν φοβήθηκα να έρθω στην ΑΕΚ. Θεωρώ πως είναι ένα σκαλοπάτι, για να καταφέρω να φτάσω στην εθνική ομάδα».

«Η ομάδα δεν συνδέθηκε με τον Φερέιρα»

  25/12/2012  
Στην αδυναμία του Ζεσουάλντο Φερέιρα να βρει έρεισμα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού απέδωσε ο Βίκτορ Βιτόλο την αποτυχία του Πορτογάλου προπονητή στο «τριφύλλι».

«Η ομάδα δεν συνδέθηκε με τον Φερέιρα»
Ο μέσος των «πρασίνων» σε συνέντευξή του στη Goalnews μίλησε για τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού, την αλλαγή ψυχολογίας που έφερε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, τους παίκτες από τις ακαδημίες αλλά και τη διαιτησία που, όπως πιστεύει έχει αδικήσει τον ομάδα του.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξή του Βιτόλο:

Για τον Φερέιρα:

«Το πρόβλημα που είχε ο Φερέιρα ήταν ότι η ομάδα δεν συνδέθηκε μαζί του. Δούλεψε πάρα πολύ, έδωσε το 100%, αλλά στην ομάδα δεν υπήρχε σύνδεση μεταξύ προπονητή και παικτών. Αυτό που εκείνος ζητούσε οι ποδοσφαιριστές δεν είχαμε τον τρόπο να το μεταφέρουμε στο γήπεδο. Κι όταν αυτό συμβαίνει το καλύτερο είναι να το... σπάσεις, να το χωρίσεις. Όπως ένας γάμος, που παύει πλέον να λειτουργεί».

Για τον Ρότσα:

«Έφερε φρέσκο αέρα στην ομάδα. Η ομάδα απελευθερώθηκε, δεν υπάρχει τόση πίεση, φέραμε ορισμένα καλά αποτελέσματα και αντιληφθήκαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά ως ομάδα. Με τον Ρότσα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο στην πλειοψηφία των αγώνων του έως τώρα. Με τις νίκες και τις καλές εμφανίσεις ανεβήκαμε θέσεις στη βαθμολογία και μαζί ανέβηκε και η ψυχολογία μας. Και κυρίως στο Γιουρόπα Λιγκ με σημαντικούς αντιπάλους, όπως η Τότεναμ, αντιληφθήκαμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλά παιχνίδια.

Ο Ρότσα είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι πολύ επικοινωνιακός με τους ποδοσφαιριστές, δουλεύει πολύ στο τομέα της ψυχολογίας και επιπλέον οι ποδοσφαιρικές του ιδέες είναι ξεκάθαρες. Θέλει να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο με ένταση και έχει δεχθεί ότι η ομάδα, παίζοντας έτσι όπως ο ίδιος θέλει, μπορεί να κάνει πολύ καλά παιχνίδια.

Είναι πολύ καλά προετοιμασμένος και γνώστης, τόσο ο ίδιος όσο και το προπονητικό του τιμ. Και πιστεύω ότι αυτό που έχει ενσωματώσει ο Χουάν Ραμόν στη νοοτροπία της ομάδας δεν μπορεί να χαθεί. Αυτά τα πράγματα τα έχουμε οικειοποιηθεί ήδη. Όλοι είμαστε γνώστες του τι μπορούμε να καταφέρουμε. Κι αν δεν το κάνουμε, τότε σημαίνει ότι κάτι άσχημο συμβαίνει στα αποδυτήρια...».

Για την προσαρμογή των παικτών από τις ακαδημίες σε αυτό το επίπεδο:

«Αν υπάρχει ένας παίκτης που δεν σηκώνει αυτή την πίεση και δεν θέλει να παλέψει για τίτλους, αυτός δεν μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Οι παίκτες που έρχονται από την ακαδημία, ναι μεν είναι παιδιά ακόμα, αλλά είναι προετοιμασμένα. Πάρτε για παράδειγμα τον Μαυρία. Ο Φουρλάνος επίσης δουλεύει πολύ καλά, ο Χουχούμης θα γίνει πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ο Καπίνο έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπερασπιστεί την εστία μας με επιτυχία... Είναι έτοιμοι και μεταξύ αυτών και πολλοί άλλοι που υπάρχουν πίσω από αυτούς. Έχουν πολύ καλό μέλλον μπροστά τους».

Για την διαιτησία:

«Η άποψή μου είναι ότι στην πλειοψηφία των αγώνων μας έχουν αδικήσει. Πάνω απ΄ όλα αντιλαμβάνεσαι ότι ο τρόπος που σου συμπεριφέρονται σε πολλά παιχνίδια, στερείται σεβασμού! Αυτό είναι το χειρότερο. Και δεν είναι φυσικά ίδιος ο τρόπος με τον οποίο μιλάνε οι διαιτητές στους παίκτες της μίας ομάδας και της άλλης. Για παράδειγμα ο διαιτητής παίρνει μία απόφαση κι εσύ πηγαίνεις να διαμαρτυρηθείς και του λες “νομίζω ότι έχεις κάνει λάθος”. Χωρίς να του μιλάς με ασέβεια. Κι εκείνος σου απαντάει με αγένεια...»

Θέλουν σύντομα τον αντι-Μπάγεβιτς

25/12/2012
 Το συντομότερο δυνατόν θέλουν στον Ατρόμητο να βρουν τον διάδοχο του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Πρώτος στη σχετική λίστα ο Λεμονής, ακολουθούν Παντελίδης-Νιόπλιας.

Θέλουν σύντομα τον αντι-Μπάγεβιτς
Τον διάδοχο του Ντούσαν Μπάγεβιτς αναζητούν στον Ατρόμητο, ύστερα από την αποχώρηση του Σερβοέλληνα τεχνικού από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πρόθεση του Γιώργου Σπανού είναι ο νέος προπονητής να αναλάβει το συντομότερο τα ηνία, ώστε να γνωρίσει νωρίτερα το ρόστερ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και το εντός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Στην κορυφή των υποψήφιων τεχνικών είναι ο Τάκης Λεμονής, ενώ ακολουθεί ο Σάββας Παντελίδης και ο Νίκος Νιόπλιας.

Οι δύο πρώτοι είναι ελεύθεροι και, εφόσον προκριθεί μία εξ’ αυτών των λύσεων, απομένει η συμφωνία στους όρους της συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού είναι πιο δύσκολη περίπτωση, εργάζεται ως ομοσπονδιακός στην εθνική Κύπρου.

Δεν θα πρέπει, πάντως, να αποκλειστεί ο Πάμπος Χριστοδούλου, ο Κύπριο τεχνικός, που πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα με την ΑΕ Λεμεσού.

Σε κάθε περίπτωση, στον Ατρόμητο θέλουν κάποιον προπονητή γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας, προκειμένου να μην χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και να ξέρει την ομάδα και τι θέλει αυτή για να παρουσιάσει διαφορετική αγωνιστική εικόνα.

Προτάθηκε (ξανά) ο Ρικέλμε

25/12/2012
 Δύο φαξ στα οποία προτείνεται ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε έφτασαν πριν από μερικές μέρες στον Ολυμπιακό. Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού.

Προτάθηκε (ξανά) ο Ρικέλμε
Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε φημολογείται πως έχει προταθεί στον Ολυμπιακό.

Πριν από μερικές ημέρες στην Πλατεία Αλεξάνδρας έφτασαν δύο φαξ με το όνομα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς.

Η περίπτωση του 34χρονου παίκτη δεν απασχολεί πρώτη φορά τους Πειραιώτες, αφού πριν από δύο χρόνια είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Ρικέλμε.

Ωστόσο, ο μάνατζέρ του αξίωνε ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 4 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον σύλλογο του Μπουένος Άιρες.

Πλέον – σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής» - έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση, καθώς η πλευρά του Ρικέλμε φέρεται να ζητά περίπου 1 εκατ. ευρώ για να υπογράψει μέχρι το καλοκαίρι και να τοποθετηθεί οψιόν ανανέωσης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στα φαξ που έφτασαν στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ δεν αναγράφεται τιμή, επειδή με την περίπτωση του Αργεντινού ασχολούνται δύο-τρεις ατζέντηδες.

Αν και η περίπτωση του 34χρονου μεσοεπιθετικού μοιάζει ιδιαιτέρως ελκυστική, στον Ολυμπιακό φέρονται να υπολογίζουν το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί από το καλοκαίρι – όταν και έμεινε ελεύθερος από την Μπόκα – και την ηλικία του. Δηλαδή, μήπως δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που θα αναπτυχθούν στο πρόσωπό του, με βάση το παρελθόν του και τα όσα έχει πετύχει στις ομάδες που έχει αγωνιστεί.

Από την άλλη, όμως, υπάρχει και η περίπτωση του Ριβάλντο, ο οποίος ήρθε στα 32 του στην Ελλάδα και κατάφερε να προσφέρει εκπληκτικές στιγμές με τη φανέλα των Πειραιωτών και εκείνη της ΑΕΚ.

«Φταίμε εμείς οι παίκτες»!

25/12/2012
 Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την φετινή πορεία του Παναθηναϊκού είναι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Ζέκα.

«Φταίμε εμείς οι παίκτες»!
Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν, όπως δήλωσε ο Ζέκα.

«Εμείς φταίμε. Ολοι μας και βάζω και τον εαυτό μου φυσικά, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας», τόνισε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε:

«Πλέον το Κύπελλο πρέπει να είναι στόχος μας. Να δίνουμε μάχη, να πολεμάμε για να κερδίζουμε κάθε ματς».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ζέκα στην εφημερίδα «Πράσινη»

Τι φταίει και η ομάδα δεν πήγε καλά;

«Το σφάλμα, το λάθος το έχουμε μόνο εμείς! Οι παίκτες. Εμείς φταίμε. Ολοι μας και βάζω και τον εαυτό μου φυσικά, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Είναι γεγονός ότι δεν πάμε καλά και πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Να δούμε τι δεν πήγε καλά και τι άσχημα.

Τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Και να προσπαθήσουμε να αλλάζουμε σε κάθε ματς. Προς το καλύτερο. Τόσος κόσμος που υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό θέλει να κερδίζουμε. Αλλά κι εμείς αυτό θέλουμε
».

Η σεζόν δεν έχει εξελιχθεί όπως θέλει ο κόσμος. Τι σας έχει μείνει να κυνηγήσετε αυτή τη σεζόν;

«Η αλήθεια είναι πως πλέον το Κύπελλο πρέπει να είναι στόχος μας. Να δίνουμε μάχη, να πολεμάμε για να κερδίζουμε κάθε ματς. Παίζοντας καλά και νικώντας. Να μπορέσουμε να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Θα σε ρωτήσω αυτό που έχει στο μυαλό όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Φταίνε τα προβλήματα με τις πληρωμές;

«Όχι, αυτό που έχει να κάνει με τις πληρωμές για μένα είναι κάτι που ο καθένας σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία. Βέβαια κι εμείς δουλεύουμε παίζουμε και θέλουμε να πληρωνόμαστε όπως όλοι οι άνθρωποι. Όμως, εδώ δεν είναι μόνο τα χρήματα. Μιλάμε για την ιστορία του συλλόγου. Διακυβεύονται οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, που πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, με σεβασμό στον εαυτό τους. Αλλά κι αυτοί που είναι δίπλα στην ομάδα.

Το ξαναλέω φταίμε εμείς οι παίκτες. Και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίζουμε να πολεμάμε ακόμα κι όταν δεν μας βγαίνουν τα πράγματα. Να μαχόμαστε, να τρέχουμε, διότι αν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα δεν μαχόμαστε και δεν τρέχουμε, σίγουρα δεν θα πετύχουμε. Δεν παίζουμε καλά, αλλά αν τρέχουμε και μαχόμαστε θα είναι δύσκολο να χάσουμε
».

Πάμε στο κεφάλαιο του προπονητή. Ο άνθρωπος που σε επέλεξε και σε έφερε δεν είναι εδώ. Σε ενοχλεί αυτό;

«Είμαι ένας άνθρωπος που ευχαριστώ και είμαι ευγνώμων στον Ζεσουάλδο Φερέιρα για όλα όσα έκανε για μένα. Όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτός έφυγε, εγώ έμεινα. Πρέπει να τα δώσω όλα για το σύλλογο που παίζω ανεξάρτητα εάν ο προπονητής είναι ο Φερέιρα ή ο Ρότσα».

Φάνηκε όμως να σε ενοχλεί πολύ η αποχώρηση του. Ειδικά στο ότι δεν πανηγύρισες το γκολ που πέτυχες κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Δεν πανηγύρισα για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα επειδή τα πράγματα δεν μου πήγαιναν καλά στα προηγούμενα ματς. Επίσης δεν το έκανα για να μη φανεί μη νομίζει κάποιος ότι δεν έχω σεβασμό στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αυτό δε σημαίνει πως εκείνη την ώρα δεν είχα μεγάλη χαρά για αυτό που πέτυχα για την ομάδα μου».

Ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που άλλαξε ο προπονητής, εμφανίστηκε σε κάποια ματς πολύ καλύτερος. Σε αυτά τα παιχνίδια ίσως να ήσουν ο καλύτερος σε σύνολο απόδοσης;

«Αλλάξαμε προπονητή. Και αισθάνθηκα καλά με την αλλαγή, με τον κ. Ρότσα. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Με τον κ. Φερέιρα ψυχολογικά ήμασταν κάπως».

Γιατί;

«Διότι είχαμε τα άσχημα αποτελέσματα με τη Μάλαγα και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά. Οι παίκτες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, κάτι που ενδεχομένως να είναι λογικό. Προσπαθούσαμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, αλλά δεν μας έβγαινε. Αυτό ψυχολογικά μας επηρέασε. Με τον ερχομό του κ. Ρότσα, ξέροντας ότι είναι ένας καινούργιος τεχνικός έπρεπε όλοι να δουλέψουμε. Ξεκινήσαμε καλά. Με έναν αγώνα απέναντι σε σημαντικό αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ και κερδίσαμε.

Έτσι η αυτοπεποίθηση ανέβηκε και όλα άλλαξαν. Σα να ξεκινούσαμε από το μηδέν. Θεωρώ ότι το δυνατό μας σημείο ήταν η ψυχολογία μας και το ότι το μυαλό μας άρχισε να λειτουργεί με εμπιστοσύνη.

Για τη δική μου απόδοση θεωρώ ότι δεν ξεκίνησα καλά. Και ήμουν από τους παίκτες που δεν ήμουν δυνατός ψυχολογικά. Το αισθανόμουν στα ματς, δεν μου πήγαινε τίποτα καλά. Με τον ερχομό του κ. Ρότσα είχαμε θετικότερα αποτελέσματα. Όχι μόνο εγώ αλλά συνολικά παίζαμε καλύτερο ποδόσφαιρο
».

Ο κ. Ρότσα είναι ζωντανός θρύλος για την ομάδα. Σε ποιο σημείο σας έκανε το κλικ και άλλαξε η ψυχολογία σας;

«Θυμάμαι ότι στην πρώτη του ομιλία μας είχε πει ότι η ομάδα έχει στρες και η ψυχολογία της είναι χαμηλά. Τίποτα δεν γινόταν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό που έκανε είναι να μας δώσει ελευθερία. Ώστε να μπορέσουμε να αποδείξουμε την αξία μας. Βεβαίως ξέρει πώς να το κάνει, υπήρξε παίκτης και ξέρει πώς να το καταφέρει».

Η διαιτησία σου έχει στερήσει πράγματα; Σε εσένα και στην ομάδα;

«Ναι. Υπήρξαν παιχνίδια που οι διαιτητές έκαναν λάθη εις βάρος μας. Χωρίς να υπονοώ κάτι, είναι δύσκολο σε μερικούς αγώνες που ενώ πολεμάμε, ενώ μαχόμαστε, να φαίνεται πως πρέπει να δώσουμε μάχη και κατά του διαιτητή. Αλλά αν εμείς κάναμε πιο σωστά τη δουλειά μας, τότε θα ήταν δύσκολο σε έναν διαιτητή να μας ζημιώσει, να μας κάνει κακό. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός πάντως έχει παράπονα από τη διαιτησία. Για παράδειγμα το ματς με τον Πλατανιά και δεν αναφέρομαι στην αποβολή μου. Ακυρώθηκε το γκολ του Τοτσέ, ενώ τον κάλυπταν ένα μέτρο. Και επίσης το πέναλτι σε ένα φάουλ που ήταν στην φαντασία».

Υπάρχει μια παραφιλολογία ότι οι παίκτες είστε χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Έλληνες και ξένου. Έχεις νοιώσει κάτι τέτοιο;

«Δεν έχω αισθανθεί κάτι τέτοιο. Οι Έλληνες καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο καλύτερα γιατί μιλούν την ίδια γλώσσα. Μαζί μου και με τα άλλα παιδιά που δεν είναι από εδώ, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Μιλάμε και συνεννοούμαστε μια χαρά. Ενώ δεν είμαι πολύ καιρό στην Ελλάδα πρέπει να πω ότι πέρσι αλλά και φέτος ήταν από τα καλύτερα αποδυτήρια που έχω ζήσει».

Αν σκεφτείς τον εαυτό σου σε δυο χρόνια από σήμερα, σε επίπεδο καριέρας, θα ήθελες να βρίσκεσαι ακόμη στον Παναθηναϊκό όντας από τους ηγέτες της ομάδας ή να είσαι σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα;

«Εμένα μου αρέσει πολύ που βρίσκομαι εδώ. Και θα ήθελα να μείνω. Έχω ακόμη δυο χρόνια συμβόλαιο και θέλω να τα εξαντλήσω. Να τα εξαντλήσω όμως έχοντας κερδίσει κάτι σημαντικό για αυτό το σύλλογο. Αυτό θα ήθελα πάνω από όλα. Να προλάβω να πω ότι πήρα το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό και ποιος ξέρει ακόμα και κάτι εκτός Ελλάδας, στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι να ολοκληρώσω το συμβόλαιο μου».

Ευχές από την ΠΑΕ Ατρόμητος

25/12/2012
 Τις ευχές τους για τις γιορτές έστειλαν οι άνθρωποι της ΠΑΕ Ατρόμητος.

Ευχές από την ΠΑΕ Ατρόμητος
«Ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Σπανός, το διοικητικό συμβούλιο, οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ Ατρόμητος σάς εύχονται "Καλά Χριστούγεννα", με υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ομάδας του Περιστερίου.

«Να πάρω εμπειρίες με την Κέρκυρα»

25/12/2012
 Να βοηθήσει την Κέρκυρα να πετύχει τους στόχους της και να πάρει εμπειρίες έτσι ώστε να επιστρέψει έτοιμος στον Ολυμπιακό είναι η επιθυμία του Ανδρέα Βασιλόγιαννη.

«Να πάρω εμπειρίες με την Κέρκυρα»
Ο νεαρός άσος των «Φαιάκων» τόνισε πως η ομάδα θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να δείξει καλό πρόσωπο στον δεύτερο γύρο έτσι ώστε να παραμείνει στην Σουπερλίγκα.

Διαβάστε όσα είπε στην εφημερίδα «Φως» ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης:

«Θέλω να παίξω στην Κέρκυρα μέχρι το καλοκαίρι. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου για να πετύχουμε το στόχο της παραμονής και από εκεί και πέρα βλέπουμε τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό.

Ήταν δύσκολος ο πρώτος γύρος, δεν τα πήγαμε πολύ καλά, όμως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Έχουμε πολύ δρόμο και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Θέλω να πάρω εμπειρίες και να βοηθήσω την Κέρκυρα».

Κοβάσεβιτς: «Δεν φεύγει ο Πάντελιτς»

25/12/2012
 Κατηγορηματικά διέψευσε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς τα σενάρια που θέλουν τον Ολυμπιακό να παραχωρεί ως δανεικό τον Μάρκο Πάντελιτς στον Ερυθρό Αστέρα.

Κοβάσεβιτς: «Δεν φεύγει ο Πάντελιτς»
«Ο Πάντελιτς μένει στον Ολυμπιακό», τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των «ερυθρολεύκων» στην ιστοσελίδα «mozzartsport.com», ο οποίος στη συνέχεια διέψευσε και τα δημοσιεύματα που θέλουν την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ να έχει στη λίστα της, τον αμυντικό του Ερυθρού Αστέρα, Νίκολα Μαξίμοβιτς.

Αρχικά, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει έρθει σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ερυθρού Αστέρα, Ντράγκαν Ντζάιτς και τον τεχνικό διευθυντή, Ζόραν Στογιαντίνοβιτς για το δανεισμό του Μάρκο Πάντελιτς: «Αυτό δεν είναι αλήθεια», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Ο Πάντελιτς μένει στον Ολυμπιακό. Είμαστε χαρούμενοι για εκείνον, έχει προσφέρει στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και κανείς δεν αμφιβάλει γι’ αυτό. Έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και τότε θα δούμε τι θα γίνει, γιατί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες», κατέληξε ο Σέρβος.

Τέλος, οι Σέρβοι ρώτησαν τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού για το αν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στη λίστα τους, τον αμυντικό του Ερυθρού Αστέρα, Νίκολα Μαξίμοβιτς, για να απαντήσει λακωνικά: «Όχι».

ΑΕΚτζήδικες ευχές

25/12/2012
 Τις δικές τους ευχές -την εκπλήρωση των οποίων χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά η ΑΕΚ- έστειλαν οι παλαίμαχοι του συλλόγου.

ΑΕΚτζήδικες ευχές
Στην ίδια ανακοίνωσή τους, οι μεγάλες δόξες της «Ένωσης» καλούν όσους φίλους της ομάδας το επιθυμούν να δώσουν το «παρών» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΚ εύχεται καλά Χριστούγεννα σε όλη την ενωσίτικη οικογένεια!

Ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία σε όλα τα τμήματα του συλλόγου που τιμούν τον Δικέφαλο αετό, καθώς και στους ανθρώπους που υπηρετούν την Ένωση.

Περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί με όλους τους Ενωσίτες στην κοπή της πίτας των παλαιμάχων στις 14 Ιανουαρίου 2013.

Χρόνια Πολλά»!

«Θα ήταν ντροπή να παίξω στο Κόπα Άφρικα»

25/12/2012
 Δεν ήταν μόνο ο τραυματισμός του που τον άφησε εκτός Κόπα Άφρικα. Ο Τζαμέλ Αμπντούν ξεκαθάρισε ότι θα ντρεπόταν να αγωνιστεί στη τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ δεν έχει παίξει στα προκριματικά.

«Θα ήταν ντροπή να παίξω στο Κόπα Άφρικα»
Ο άσος του Ολυμπιακού ταλαιπωρείται από τραυματισμό και έθεσε εαυτόν εκτός κλήσεων για τη «γιορτή» της Αφρικής.

Τα τελευταία 2 χρόνια δεν είχε φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο της χώρας του, ωστόσο οι πολύ καλές εμφανίσεις του με τους «ερυθρόλευκους» οδήγησαν τον ομοσπονδιακό της χώρας του να τον καλέσει.

«Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε πλέον για την απουσία μου από το Κόπα Άφρικα. Είμαι τραυματίας και δεν είμαι έτοιμος για αυτή τη διοργάνωση. Αποφάσισα να αφήσω τη θέση μου για κάποιον άλλο παίκτη που είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμένα. Επιπλέον, θα ήταν ντροπή να συμμετάσχω στη τελική φάση της διοργάνωσης, καθώς δεν είχα συμμετάσχει στα προκριματικά», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Αμπντούν στην ιστοσελίδα elwatan.com.

«Πάνθηρες» κατά Τσακίρη

25/12/2012
 Νερό στον μύλο της κόντρας τους με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη έριξαν οι «πάνθηρες».

«Πάνθηρες» κατά Τσακίρη
Οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου δεν άφησαν αναπάντητη τη γραπτή δήλωση του πρώην ιδιοκτήτη και αφού τον κάλεσαν να κάνει αυτοκριτική πριν κρίνει τους άλλους, ευχήθηκαν «το νέο έτος να ακούγονται περισσότερο οι πρωταγωνιστές παρά οι κομπάρσοι».


Αναλυτικά η ανακοίνωση των «πανθήρων»

«Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για όλους μας να ασχολούμαστε περισσότερο με την αυτοκριτική παρά με την κριτική. Ο Πανιώνιος έχει σοβαρότερα προβλήματα από τις δικές μας διαφορές κι εφόσον όπως είπες χαίρεσαι που είσαι περαστικός, μείνε στο ρόλο σου και σταμάτα να επιζητάς συνέχεια δημοσιότητα. Λάθη κάνουμε αλλά δε σε αφορούν.

Εμείς μένουμε εδώ, δεν παριστάνουμε τους αλάνθαστους και δε θα κρίνεις εσύ τι είναι σωστό και τι λάθος στο δικό μας χώρο. Ασχολήσου με τη δική σου αυτοκριτική να ασχοληθούμε κι εμείς με τη δική μας, μήπως και βρει επιτέλους ησυχία ο Σύλλογος! Από τη στιγμή που δεν προσφέρεις κάτι, προσπάθησε τουλάχιστον να προσφέρεις λίγη ησυχία...

Αναδημοσιεύουμε επίσης ένα σχόλιο που διαβάσαμε στο panionios-community, γιατί ίσως σου ξέφυγε και θέλεις να κάνεις κάποιο νέο status:

"Πράγματι, όποιος γενικότερα προσπαθεί να κάνει κάτι σε αυτή τη χώρα είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τρώγεται... Ιστορικό χαρακτηριστικό της μ…ς που δέρνει αυτόν το λαό. Στον Πανιώνιο όμως γιατί ισχύει αυτό;

Ποιοι ακριβώς επιχείρησαν να κάνουν κάτι καλό στην ομάδα και φαγώθηκαν;

Ο Μοσβεσιάν; Ο Ερμείδης; Ο Λουκάς; Ο Μπέος; Ο Τσολακάκης μήπως;

Ο Σταματελάτος που κάποτε αποδεδειγμένα έκανε καλό στην ομάδα, τον φάγατε εσείς οι διοικητικοί και οι "μεγαλομέτοχοι". Όχι ο κόσμος!!

Εσάς κε Τσακίρη, που όπως ισχυρίζεστε κάνατε καλό στην ομάδα, ποιος ακριβώς σας έφαγε ?

Μαζί σας κε Τσακίρη οι φίλαθλοι της ομάδας έκαναν την υπέρτατη υπέρβαση που δεν θα έκανε ούτε οπαδός του Φωστήρα, ούτε οπαδός του γαύρου αλλά ούτε και οπαδός καμιάς άλλης ομάδας στον πλανήτη!

Δέχτηκαν για πρόεδρο της ομάδας τους παλιό πρόεδρο μισητής αντίπαλης ομάδας, ο οποίος ήταν και δηλωμένος οπαδός της. Δεν υπάρχει κανένας τόσο μ…ς οπαδός στον πλανήτη που να δεχτεί κάτι τέτοιο στην ομάδα του. Φανταστείτε τι θα γινόταν πχ στον γαύρο, αν τους έφερναν τον Φιλιππίδη για πρόεδρο.... Εφόσον λοιπόν το σύνολο του κόσμου της ομάδας σας στήριξε ακόμα και σε αυτό, έχετε το θράσος να βγαίνετε και να μιλάτε γι’ άχρηστους, αχάριστους κοκ.

Συγγνώμη, αλλά ο μεγαλύτερος άχρηστος που έχει περάσει ποτέ απο την ιστορία αυτής της ομάδας, είστε εσείς, κε Τσακίρη! Αποδεδειγμένα!!!

Είχατε τα πάντα με το μέρος σας και όμως καταφέρατε να τα γυρίσετε εναντίον σας! Διότι περί κατορθώματος πρόκειται....

Κανένας άλλος πρόεδρος δεν το ‘χει καταφέρει αυτό διότι κανένας δεν είχε τόσο μεγάλη απήχηση στους φιλάθλους της ομάδας.

Ακόμα και το Απήλιο που φτιάξατε, το όποιο πράγματι είναι έργο τεράστιας σημασίας για την ομάδα, δεν μπορέσατε να το εκμεταλλευτείτε αγωνιστικά. Μιλάμε για top αχρηστία!!!!

Επίσης, κανένας δεν σας έδιωξε απο το γήπεδο και απο τον Πανιώνιο! Μόνος σας φύγατε!!!!

Το προσπαθήσατε αρκετές φορές μετα τη φυγή Λίνεν και τελικά τα καταφέρατε όταν πήγατε να δώσετε την ομάδα σε "άγνωστους" επιχειρηματίες.

Το περιβόητο "θα πεθάνω για αυτούς" πράγματι δεν ισχύει απο μεριά σας και όλοι το έχουμε καταλάβει καιρό τώρα.

Δυστυχώς όμως παραβλέπετε ότι κάποιοι έχουν πεθάνει ήδη για σας και ότι η ομάδα πεθαίνει τώρα ,ως ένα μεγαλο βαθμό, εξαιτίας σας....

Αν μάλιστα είχε γίνει και αυτή η περιβόητη πώληση που επιδιώξατε, τότε πιθανότατα η ομάδα θα είχε πεθάνει ήδη.

Σε αυτή την περίπτωση, μέσα σε άλλα, τα σχόλια σας σε facebook ή twitter, θα ήταν μηδαμινής σημασίας....

Τέλος επειδή είμαστε large λαός, σας ευχόμαστε ολόψυχα καλές Γιορτές με Υγεία!"

Να προσθέσουμε τέλος κι εμείς στις ευχές, με το νέο έτος να ακούγονται περισσότερο οι πρωταγωνιστές παρά οι κομπάρσοι...»

«Μπορεί να το γυρίσει η ΑΕΚ…»

25/12/2012
 Αισιόδοξος ότι η δύσκολη κατάσταση που περνάει η ΑΕΚ είναι αναστρέψιμη εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

«Μπορεί να το γυρίσει η ΑΕΚ…»
Ο γκολκίπερ της «Ένωσης» παραδέχθηκε ότι θα έλεγε… τρελό όποιον πίστευε ότι η ομάδα θα ήταν τελευταία στη βαθμολογία τα Χριστούγεννα.

Τόνισε ωστόσο ότι -εφόσον δοθεί λύση στο ιδιοκτησιακό και συνεχιστεί η μεταγραφική ενίσχυση- μπορεί τη νέα χρονιά ν’ ανατρέψει τα δεδομένα.

Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει εξάλλου για τον κόσμο της, η τεράστια υπομονή του οποίου τα τελευταία χρόνια ευχήθηκε να μην πάει χαμένη.


Αναλυτικά η συνέντευξη του Κωνσταντόπουλου στο «aek365»

-Πώς είναι οι μέρες των Χριστουγέννων μακριά από την Ελλάδα της κρίσης;

«Η κρίση είναι πανευρωπαϊκή και τους έχει αγγίξει όλους, αλλά εδώ σίγουρα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο στην Ελλάδα. Είναι και η κουλτούρα των Άγγλων. Τα Χριστούγεννα τα περιμένουν πώς και πώς όλο το χρόνο και τα γιορτάζουν ιδιαίτερα. Και σε σπίτια, με οικογενειακές συγκεντρώσεις και έξω. Πηγαίνεις στα μαγαζιά και είναι όλα γεμάτα, γίνεται χαμός».

-Ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της σεζόν και σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται και μια χρονιά. Τι γεύση σου αφήνει το 2012;

«Πολύ περίεργη. Πέρσι η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε θετικά. Και για εμένα προσωπικά, που επέστρεψα και έκαναν καλές εμφανίσεις, αλλά και για την ομάδα που πιστεύω ότι έκανε καλά παιχνίδια στα πλέι-οφ. Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν ήταν πολύ δύσκολο».

-Αν σου έλεγε κάποιος το καλοκαίρι ότι η ΑΕΚ θα έκανε Χριστούγεννα ούσα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και έχοντας αποκλειστεί ήδη από το Κύπελλο, τι θα έλεγες;

«Σε όποιον και αν το έλεγες θα σου έλεγε ότι αυτό είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Θα έλεγε ότι είσαι τρελός. Για να στο πω απλά, κανείς δεν θα… έβαζε τα λεφτά του στο στοίχημα σε αυτό το ενδεχόμενο. Ήταν μακριά από όσα μπορούσαμε να φανταστούμε».

-Το μεγάλο ερώτημα είναι «Γυρίζει αυτή η κατάσταση»;

«Πιστεύω ναι. Βέβαια, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Ήδη κάναμε κάποιες κινήσεις που πιστεύω ότι θα μας δώσουν καλύτερες επιλογές για τη συνέχεια, αλλά πιστεύω ότι είναι σε μεγάλο βαθμό και θέμα ψυχολογίας και απειρίας. Κανένα παιχνίδι δεν τον χάσαμε… παραδομένοι στον αντίπαλο. Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες».

-Είναι γεγονός ότι από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μέχρι το ματς με την Κέρκυρα, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες πάνω στη ροή του αγώνα. Ποια είναι τα στοιχεία που έλειπαν και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει η ΑΕΚ τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς;

«Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις την πήρα να διαχειριστείς το παιχνίδι κατά τη διάρκειά του. Είναι πιο σημαντικό και από την προετοιμασία που κάνεις για ένα ματς, το πώς θα καταφέρεις να το διαχειριστείς στη ροή του αγώνα. Χρειάζεται εμπειρία να πάρεις τις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Είναι κάτι που παλεύουμε να το αποκτήσουμε».

-Μίλησες πριν για τις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει. Ως τερματοφύλακας, είναι δεδομένο ότι έχεις σαφή εικόνα για τον Πετρόπουλο, τον οποίο τον έχεις αντιμετωπίσει ως αντίπαλο...

«Ο Πετρόπουλος είναι ένας παίκτης που έχει αποκτήσει εμπειρία σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, ξέρει τη σημαίνει πίεση και αυτό είναι σημαντικό. Και, φυσικά, είναι ένας επιθετικός που δεδομένα «έχει» το γκολ. Είναι ένα στοιχείο που μας λείπει και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ σε αυτό».

-Αν είχες μόνο μια ευχή για την ΑΕΚ, που θα την... χαλούσες; Τι θα ευχόσουν για την ομάδα;

«Θα ευχόμουν να μπουν σε μια τάξη τα πράγματα. Να δοθεί μια λύση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα θαύμα. Αν γίνει αυτό και μπουν τα πράγματα σε μια σειρά εξωαγωνιστικά, πιστεύω ότι όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

-Και τι έχεις να ευχηθείς στον κόσμο για αυτές της Άγιες μέρες;

«Να τις περάσουν με υγεία, να έχουν μια ευτυχισμένη χρονιά, να περάσουν όσο καλύτερα μπορούν με τις δυσκολίες που υπάρχουν και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στους οπαδούς της ΑΕΚ, η τόση υπομονή που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια να μην πάει χαμένη, να αποφέρει καρπούς και να έρθουν χαρές και νίκες».

Χρόνια πολλά από ΟΦΗ

25/12/2012
 Άγια μέρα σήμερα και όλος ο κόσμος εύχεται χρόνια πολλά.

Χρόνια πολλά από ΟΦΗ
Έτσι, το ίδιο αποφάσισε να πράξει και η ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη, ευχόμενη χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους της ομάδας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας, οι ποδοσφαιριστές και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ εύχονται στους φιλάθλους του ΟΦΗ και σε όλο τον κόσμο, χρόνια πολλά και καλά, με υγεία, ευτυχία και πολλά, πολλά χαμόγελα»...

Γιαννιώτας: «Δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν»

25/12/2012
 Την ευχή το 2013 να είναι πολύ καλύτερο για τον Άρη έκανε ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος με αφορμή το ενδιαφέρον της Βαλενσιέν τόνισε ότι δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν.

Γιαννιώτας: «Δεν κλείνω την πόρτα σε κανέναν»
«Δεν κλείνω την πόρτα ποτέ και σε κανέναν. Η Βαλενσιέν είναι ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματός της και επαναλαμβάνω ότι το ενδιαφέρον της είναι τιμητικό για μένα, τόνισε ο νεαρός μεσοεπιθετικός των «κίτρινων» και πρόσθεσε: Το δικό μου μεγάλο όνειρο, είναι να αγωνιστώ κάποια ημέρα στη Μπουντεσλίγκα. Το γερμανικό πρωτάθλημα με εξιτάρει. Θα δούμε τι θα γίνει, τώρα προέχει ο Αρης».

Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και μαζί του φεύγει σε λίγες ημέρες και το 2012. Ο δικός σου απολογισμός, ποιός είναι;
«Το 2012 για μένα τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά, αλλά βέβαια δεν μπορώ να πω το ίδιο για την ομάδα μου. Ελπίζω πως θα έχουμε καλύτερη πορεία στον β’ γύρο και πως το 2013 θα είναι πολύ καλύτερο για τον Άρη»!

Για 'σένα, πράγματι, πηγαίνουν όλα πολύ όμορφα, με αποκορύφωμα την πρόταση που ήρθε από την Βαλενσιέν;
«Ναι, είναι πολύ τιμητικό να σε προσεγγίζουν ομάδες του εξωτερικού και να ζητούν την υπογραφή σου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία καλή ομάδα του γαλλικού πρωταθλήματος».

Δηλαδή, δεν το βλέπεις αρνητικά;
«Δεν κλείνω την πόρτα ποτέ και σε κανέναν. Η Βαλενσιέν είναι ψηλά στη βαθμολογία του πρωταθλήματός της και επαναλαμβάνω ότι το ενδιαφέρον της είναι τιμητικό για μένα».

Σε ρωτώ, γιατί βγήκε προς τα έξω, πως απέρριψες αυτή την πρόταση. Ότι δεν τη συζήτησες καν…
«Δεν θεωρώ ότι πρέπει να μιλάω ο ίδιος με τις ομάδες. Υπάρχει ο μάνατζέρ μου, ο οποίος ασχολείται μ’ αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω τι λέγεται και τι γράφεται, αλλά εγώ τιμώ όλους όσους ενδιαφέρονται για το πρόσωπό μου».

Καλύπτει, λοιπόν, τις φιλοδοξίες σου η Βαλενσιέν;
«Δεν έχει να κάνει με την ομάδα. Το δικό μου μεγάλο όνειρο, είναι να αγωνιστώ κάποια ημέρα στη Μπουντεσλίγκα. Το γερμανικό πρωτάθλημα με εξιτάρει. Θα δούμε τι θα γίνει, τώρα προέχει ο Αρης».

Οι ημέρες των Χριστουγέννων, είναι ημέρες ξεκούρασης για εσάς. Πώς θα τις περάσεις;
«Οικογενειακά! Με τους γονείς μου, τις αδερφές μου, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Τι καλύτερο; Οι γιορτές σημαίνουν οικογένεια. Θέλω να ευχηθώ υγεία, τύχη και δουλειά σε όλο τον κόσμο. Είναι τα τρία πράγματα που πάντα λέω πως πρέπει να έχει ένας άνθρωπος για να είναι καλά. Είναι τρεις ευχές που πάντα τις δίνω και αυτό επιθυμώ και από τους άλλους. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους ποδοσφαιριστές επιτυχίες μέσα στο 2013 και μακριά από τραυματισμούς».

Θα μοιραστείς μαζί μας τις αναμνήσεις σου από κάποια Χριστούγεννα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
«Θυμάμαι τα περυσινά Χριστούγεννα, γιατί ήταν οι πρώτες μου συμμετοχές με τη μεγάλη ομάδα του Αρη και τα θυμάμαι , διότι η ευτυχία που είχα τότε, ήταν απερίγραπτη! Θυμάμαι όλες εκείνες τις στιγμές λεπτό προς λεπτό. Ηταν καταπληκτικά Χριστούγεννα για μένα».

Στην οικία Γιαννιώτα, στη Χαλκιδική, τι ατμόσφαιρα επικρατεί αυτές τις ημέρες;
«Φοβερή! Όπως κάθε Χριστούγεννα, όπως κάθε φορά που μαζεύεται όλη η οικογένεια. Κι εγώ περίμενα πως και πώς να τελειώσουν οι υποχρεώσεις μας, για να βρεθώ μαζί τους. Οι μυρωδιές από τα γλυκά της μαμάς, σου τρυπούν τη μύτη, αλλά όπως ξέρετε, θα πρέπει όλα γίνονται με μέτρο. Πρέπει να προσέχω!»

Η Χριστουγεννιάτικη σπεσιαλιτέ της μαμάς, ποιά είναι;
«Οι κουραμπιέδες. Τους κάνει υπέροχους! Εάν μ αφήσει, μπορεί και να τους φάω όλους, δεν έχω πρόβλημα! Άλλο να στο λέω κι άλλο να τους γεύεσαι. Πρέπει να δοκιμάσεις για να με πιστέψεις».

Μια ευχή για το 2013 που πλησιάζει;
«Υγεία, ατομικές διακρίσεις και ότι επιθυμεί ο καθένας»!

Αλκαράθ: «Μεγάλη πρόκληση ο Άρης»

25/12/2012
 Ο Λούκας Αλκαράθ ήταν σκασμένος από τον αποκλεισμό του Άρη στο Κύπελλο, αλλά όπως όλοι στην ομάδα έτσι κι αυτός τα άφησε όλα για λίγο στην άκρη.

Αλκαράθ: «Μεγάλη πρόκληση ο Άρης»
Ο Ισπανός τεχνικός των «κίτρινων» βρέθηκε στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Κόρδοβα για να περάσεις τις ημέρες των εορτών μαζί με την οικογένειά του.

Ωστόσο δεν ξέχασε τους φίλους του Άρη και την δύσκολη συνέχεια που περιμένει τους Θεσσαλονικείς στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

«Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους φίλους του Άρη. Υπόσχομαι σκληρή δουλειά και μόνο. Ο Άρης για εμένα είναι μία μεγάλη πρόκληση».

«Αν έρθει στον Ολυμπιακό σίγουρα θα πετύχει»

25/12/2012
 Σίγουρος πως αν ο Μάικλ Ολαϊτάν διαλέξει τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει την καριέρα του θα διαπρέψει, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο συμπαίκτης του στην Βέροια, Νίκος Καλτσάς.

«Αν έρθει στον Ολυμπιακό σίγουρα θα πετύχει»
Ο νεαρός άσος της «Βασίλισσας του Βορρά» μίλησε για τον Νιγηριανό ποδοσφαιριστή, για τον οποίο ενδιαφέρονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Διαβάστε όσα είπε ο Νίκος Καλτσάς στην εφημερίδα «Γαύρος»:

«Είναι ένας παίκτης σε μικρή ηλικία και ιδιαίτερα ταλαντούχος. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, με τέτοιο ρυθμό, σίγουρα θα φτάσει ψηλά. Έχει όλα τα προσόντα και εύχομαι να γίνει πραγματικότητα.

Σίγουρα μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις στην επίθεση. Νομίζω σε όλες. Και στις πτέρυγες και πίσω από τον επιθετικό και στην κορυφή. Ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Έχει καλά χαρακτηριστικά και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει αν έρθει στον Ολυμπιακό. Είναι καλός στο ένας με έναν. Μπορεί να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει κίνδυνο.

Είναι παιδί που δουλεύει σκληρά και δείχνει πως έχει όρεξη. Πρέπει να συνεχίσει γιατί έχει ταλέντο και πρέπει να το εκμεταλλευτεί. Στις προπονήσεις, δείχνει πως θέλει να δουλέψει και αυτό είναι θετικό.

Είναι ήσυχος και δεν λέει πολλά… Και λογικό είναι αυτό. Είναι ένα νέο παιδί από μία ξένη χώρα. Είναι καλό παιδί και δεν δημιουργεί προβλήματα. Αυτό πρέπει να κάνει και στη συνέχεια».

Η «Equipe» για Μπάγεβιτς

25/12/2012
 Ακόμα και η γαλλική εφημερίδα «Equipe» έκανε ιδιαίτερη μνεία για την απομάκρυνση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο του Ατρομήτου.

Η «Equipe» για Μπάγεβιτς
«Το βιογραφικό δεν προστάτεψε τον Μπάγεβιτς», είναι ο τίτλος της είδησης για την απομάκρυνση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο του Ατρομήτου, ύστερα από τον αποκλεισμό στη φάση των «32» του Κυπέλλου Ελλάδας, από τον Ολυμπιακό Βόλου.

«Ο Σέρβος Ντούσαν Μπάγεβιτς, 36 ετών, ένας από τους προπονητές με τους περισσότερους τίτλους στην Ελλάδα, απομακρύνθηκε από τον Ατρόμητο μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου, από ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, σε μία διοργάνωση που η ομάδα της Αθήνας ήταν φιναλίστ τα δύο τελευταία χρόνια», αναφερόταν στο συγκεκριμένο κείμενο και στην είδηση για την παραίτηση του Σερβοέλληνα τεχνικού, καταλήγοντας με τους τίτλους που έχει κατακτήσει στους πάγκους των ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Αλλάζει, αλλάζει, αλλάζει…

26/12/2012
 Ένα όπλο στην… φαρέτρα του θα προσθέσει ακόμα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ με την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, η οποία προμηνύει αλλαγές.

Αλλάζει, αλλάζει, αλλάζει…
Ο τραυματισμός του Αβραάμ το καλοκαίρι έφερε πονοκεφάλους στους «ερυθρόλευκους» καθώς επρόκειτο για τον βράχο της άμυνας και μετά την φυγή και του Μέλμπεργκ θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να κινηθεί για δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς. Το πρώτο μισό έφυγε, η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου είναι προ των πυλών αλλά τι θα γίνει με τους παίκτες που τράβηξαν το «λούκι» και έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον Λεονάρντο Ζαρντίμ;

Η ποιότητα του Πάμπλο Κοντρέρας είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Χιλιανός αποκτήθηκε προκειμένου να βοηθήσει με την εμπειρία του, πράγμα που έκανε και με το παραπάνω. Τώρα που ο Αβραάμ λογικά θα πάρει την θέση του στο κέντρο της άμυνας, είτε ο Κοντρέρας θα είναι στο πλευρό του είτε θα κάτσει στον πάγκο έτσι ώστε να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αλλαγή!

Κι αυτό θα συμβεί γιατί όπως και να το κάνουμε από τις αποκαλύψεις του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό της σεζόν είναι ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος δικαιούται φανέλα βασικού. Ο νεαρός αμυντικός έδειξε πως αντέχει στην πίεση και πως έχει… τσαγανό και δύσκολα θα βγει από το βασικό σχήμα των Πειραιωτών.

Από την άλλη, υπάρχει ο Δημήτρης Σιόβας. Ο πρώην άσος του Πανιωνίου όποτε χρειάστηκε έδωσε τις λύσεις στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού και με τα χαρακτηριστικά του φρόντισε να πείσει τον Πορτογάλο τεχνικό να τον ξεκινά περισσότερες φορές βασικό. Βέβαια, στην περίπτωση του Σιόβα υπάρχει το ενδεχόμενο ο Ζαρντίμ να τον μετατοπίσει στο κέντρο, στο πλευρό του Μανιάτη στα χαφ καθώς μπορεί να βοηθήσει κι εκεί.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Τάσο Παπάζογλου, ο οποίος κι εκείνος με την σειρά του όταν του ζητήθηκε να προσφέρει, «άρπαξε» την ευκαιρία από τα μαλλιά. Δεν αποκλείεται όμως αν υπάρξει κάποια προσφορά να φύγει δανεικός σε κάποια ομάδα που θα αγωνίζεται βασικός.

Συμπερασματικά, υπάρχουν 5 στόπερ πλέον με την επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην αγωνιστική δράση, γεγονός που «πονοκεφαλιάζει» ευχάριστα τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Το σίγουρο είναι πως στον Ολυμπιακό δεν θα βιαστούν να ρίξουν τον αρχηγό Αβραάμ με την μία στα «βαθιά» και η επανένταξη του σε αγωνιστικούς ρυθμούς θα γίνει χωρίς να πιεστεί ο ποδοσφαιριστής.

Φέρνει Γιαννιώτα ο… Λάζαρος

26/12/2012
 Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως… ανοίγει την πόρτα του «τριφυλλιού» στον Γιάννη Γιαννιώτα.

Φέρνει Γιαννιώτα ο… Λάζαρος
Στους «πράσινους», μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, σκέφτονται σοβαρά την περίπτωση του νεαρού άσου του Άρη. Το «γυαλί» με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο έχει σπάσει και στην ΠΑΕ περιμένουν να έρθει κάποια πρόταση από το εξωτερικό προκειμένου να τον παραχωρήσει. Αν γίνει κάτι τέτοιο αυτόματα δημιουργείται τρύπα στο ρόστερ όσον αφορά του παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα της επίθεσης και αν συνυπολογίσουμε την απουσία του Σισοκό για το Κόπα Άφρικα, η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που παίζει στην συγκεκριμένη θέση γίνεται ακόμα περισσότερο επιτακτική.

Εκεί έρχεται ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα τον γνωρίζει καλά αφού τον έχει παρακολουθήσει από όταν έπαιζε στην ομάδα Νέων του Άρη και έχει δώσει το «οκ» για να αποκτηθεί. Εκτός των ποδοσφαιρικών χαρακτηριστικών, ο Γιαννιώτας δεν είναι ακριβός για τα δεδομένα που έχει βάλει η «πράσινη» ΠΑΕ αφού η ρήτρα που έχει με τους «κίτρινους» κυμαίνεται στα 150.000 ευρώ.

Αναφορικά με τον Λάζαρο, μπορεί η Σαμπντόρια να έχει διαψεύσει επίσημα πως ενδιαφέρεται για την περίπτωση του αλλά τα ιταλικά δημοσιεύματα επιμένουν. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «gazzetta.it», ο Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται ψηλά στην λίστα της «Σαμπ» ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου κι ό,τι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις πάνω σ’αυτή την υπόθεση.

«Θα περιμένουμε τον Βιντιάδη μέχρι το Σάββατο»

26/12/2012
 Τελεσίγραφο μέχρι το Σάββατο (29/12) έστειλε στον Δημήτρη Βιντιάδη η Original 21, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

«Θα περιμένουμε τον Βιντιάδη μέχρι το Σάββατο»
Η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ κάνει γνωστό το πώς θα κινηθεί από εδώ και έπειτα, τονίζοντας παράλληλα πως θα περιμένουν μέχρι το Σάββατο να δει αν υπάρξουν εξελίξεις με την υπόθεση του Δημήτρη Βιντιάδη και την είσοδο του στα της ΑΕΚ ενώ επισήμανε πως αν δεν γίνει τίποτα τότε θα πάρουν την ΑΕΚ στα χέρια τους.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Original 21:

«Ξεκινώντας την κατάληψη στα Σπάτα είχαμε πει προς όλους τους μέτοχους-αμέτοχους, διαχειριστές-καταχραστές και λοιπούς σωτήρες ό,τι:

Οι μέρες αφθονίας (και πλέον ατιμωρησίας) τους είναι μετρημένες!

Με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε αλλά το βασικότερο όλων μας ψυχή,ξεκινήσαμε κάτι δύσκολο αλλά αγνό .Τα εμπόδια πολλά, οι τρικλοποδιές περισσότερες αλλά είπαμε διαθέτουμε ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΗ ΨΥΧΗ! Όλα αυτά τα χρόνια, με χιονιά και καταιγίδες το έχουμε αποδείξει με το παραπάνω, τώρα μένει να το δείξουμε και σε εμάς τους ίδιους !

Όσοι θέλουν να μας διασπάσουν απλά κουράζονται, αντί να χάνουν το χρόνο τους αραχτοί μπροστά σε πληκτρολόγια και σε μουρμούρες, ας έρθουν να βοηθήσουν στο να βρούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λύση!

Για όσους ακόμα και τώρα κακαρίζουν «τα κωλόπαιδα η ORIGINAL 21», για τελευταία φορά θα τους πούμε πως όλοι μας κάναμε λάθη, εμείς δεν ωφεληθήκαμε από αυτά, αν κάποιος νομίζει το αντίθετο ας έρθει να μας τα καταλογίσει, είμαστε εκεί να ακούσουμε και αυτούς! Οι μόνοι που ωφελήθηκαν, είναι αυτοί που θέλουν το κακό της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ! Μπήκαμε μπροστά γιατί το θεωρούσαμε καθήκον μας, τόσο απλά τόσο ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΑ!

Το ΠΑΝΕΝΩΣΙΤΙΚΟ κάλεσμά μας είναι διαρκές.

Η δική μας λίμνη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ, μεγαλώνει δεν στερεύει, βρίσκει τους ΕΝΩΣΙΤΕΣ δίπλα-δίπλα και όχι απέναντι ! Η σημερινή μέρα ήταν μαγική, φαινόταν στα δάκρυα -μπροστά σε όσους ήταν εκεί- του Νεστορίδη, που έγιναν ένα με αυτά του πιτσιρικά που τον άκουγε! Μαγική γιατί είχε όραμα το γήπεδο στα Νέα Φιλαδέλφεια, στα χώματά μας! ΝΑΙ, είναι εφικτό να γίνει εκεί όπου ανήκει! Και πάνω από όλα στη μαγεία της ΔΙΑΦOΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ να είσαι ΑΕΚ!

Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν, το αντίθετο, την κρατάμε ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ και μακριά από μεσάζοντες και "καλοθελητές", ανοιχτή σε κάθε ΔΙΑΦΑΝΗ και όχι εφήμερη λύση, ανοιχτή για ένα αύριο που μας ΑΞΙΖΕΙ και όχι το αντίθετο! Δεν θα περιμένουμε υποσχέσεις πλέον, ΜΟΝΟ το σήμερα! Σε όλα αυτά είμαστε μαζί, στα όποια "μαγειρέματα" ΑΠΕΝΑΝΤΙ! Κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, κανείς δεν θα την κάνει στα μουλωχτά μεσα στην ομίχλη της Δ' εθνικής με ΑΦΜ ξεφτίλας!

Η δική μας ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ !

Η καταστροφή στριφογυρνά πάνω από τα κεφάλια όλων μας... εάν πέσει σε ΗΘΙΚΟΥΣ και ΦΥΣΙΚΟΥΣ αυτουργούς είναι στο χέρι μας! Περιμένουμε η τωρινή διοίκηση να κάνει το χρέος της με τη φορολογική ενημερότητα της Παρασκευής.

Το ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ και όχι το θα δούμε του Βιντιάδη, θα περιμένει ως το Σάββατο! Μετά όλα θα έχουν αποκτήσει νόημα, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΘΕΤΙΚΟ, ειδάλλως όλοι μαζί παίρνουμε την ΑΕΚ στα χέρια μας ! Για όσους δεν το έχουν εμπεδώσει, να το ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ για τελευταία φορά, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΣΙΤΩΝ!

Είναι στο αίμα μας το ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ να ζούμε εξεγερμένοι και όχι σαν ρουφιάνοι και προσκυνημένοι ! Ήρθε ο καιρός να δείξουμε γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ!».

Η ώρα των απαντήσεων

26/12/2012
 Μεταγραφικός «πυρετός» επικρατεί στον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να περιμένουν πλέον απαντήσεις στις επαφές που έχουν πραγματοποιήσει.

Η ώρα των απαντήσεων
Στην περίπτωση του Αντελίνιο Βιεϊρίνια –που είναι αυτή που έχει «αιχμαλωτίσει» περισσότερο από κάθε άλλη τη φαντασία των φίλων της ομάδας- σημασία έχει τι θα αποφασίσει να κάνει η διοίκηση της Βόλφσμπουργκ. Αν τελικά μπει πωλητήριο στον ποδοσφαιριστή, ο ΠΑΟΚ θα κάνει την κίνησή του. Για την ώρα το θέμα παραμένει σε επίπεδο σεναρίων, όμως είναι βέβαιο πως με τόσο… καπνό που υπάρχει εκεί έξω μάλλον υπάρχει και «φωτιά».

Για τον Ντάνκο Λάζοβιτς τα δεδομένα είναι λίγο διαφορετικά και περισσότερα θα εξαρτηθούν από την επιθυμία του ίδιου του 29χρονου Σέρβου που στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχει «φάει» πάγκο. Τώρα μένει να φανεί αν θα προτιμήσει να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ κι ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.

Τέλος, ένα ακόμη όνομα που παίζει δυνατά είναι εκείνο του Λούκας, με τους Θεσσαλονικείς να είναι έτοιμοι να βολιδοσκοπήσουν την Καρπάτι προκειμένου να διαπιστώσουν τις απαιτήσεις της.

Η μέρα του Βιτόλο

26/12/2012
 Απόψε (19:00) διεξάγεται για έκτη διαδοχική χρονιά ο αγώνας που διοργανώνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Τενερίφη, ο Βιτόλο.

Η μέρα του Βιτόλο
Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους του μέσου του Παναθηναϊκού είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε, αλλά και ο Πέδρο της Μπαρτσελόνα. Πέραν του τελευταίου, στο ματς θα λάβουν μέρος αρκετοί γνωστοί παίκτες, όπως οι Γέφρεν (Σπόρτινγκ Λισαβόνα), Ομάρ Ράμος, Ντάνι Ερνάντεθ (Βαγιαδολίδ) και Μάριο (Μπέτις).

Τα εισιτήρια για το παιχνίδι που θα γίνει στο «Adeje» κοστίζουν 5 ευρώ (3 για τα παιδιά) και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς.


ALEX WEB RADIO/TV


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου