ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 

24/12/2012

Κόβει ρυθμό…

23/12/2012
 Τα άδεια ταμεία της ΑΕΚ και η στασιμότητα που παρατηρείται στην υπόθεση του Βιντιάδη αναγκάζουν την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να πατήσει «φρένο» στα μεταγραφικά ζητήματα.

Κόβει ρυθμό…
Ίσως ο Πετρόπουλος είναι η τελευταία της προσθήκη.
Αρκετοί ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ, όμως το ταμείο είναι μείον και οι διοικούντες την ΠΑΕ καλούνται να ρίξουν ρυθμό μετά τις συμφωνίες με Πετρόπουλο-Μητρόπουλο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελάχιστα χρήματα στους λογαριασμούς του «Δικεφάλου» για να δοθούν σε προκαταβολές και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν για να κλείσει μέτωπα με το Δημόσιο ή να προσπαθήσει να αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Όλοι περιμένουν να σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση Βιντιάδη.

Από την Ένωση υπογράμμισαν ότι ο Έλληνας εφοπλιστής αναμένεται να επιστρέψει εντός της εβδομάδας στην Αθήνα από την Κίνα (από τη διοίκηση ισχυρίζονται ότι το ταξίδι του είχε να κάνει και με θέματα που αφορούν στην ΑΕΚ).

Μάλιστα, τα μηνύματα που έχουν εκλάβει οι διοικούντες από τον υποψήφιο αγοραστή κρίνονται θετικά.

Από τα Σπάτα προκύπτει ότι στις προθέσεις του Βιντιάδη είναι προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της «Original» και εκτιμούν ότι δεν θα σκεφτόταν να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αν δεν είχε κάτι ουσιαστικό να τους πει.

Η πιο εφικτή λύση

Πολλά είναι τα ονόματα που εξετάζουν στην ΑΕΚ για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Από το… όνειρο για τον Κλωναρίδη, μέχρι τη θεωρητικά πιο εύκολη περίπτωση του Σοϊλέδη.

Επίσης, εξετάζονται δύο ποδοσφαιριστές της Βέροιας (Μπαργκάν, Καλτσάς) και ο Ανάκογλου του Πανσερραϊκού, όμως οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους κινήσεις.

Ο πιο προσιτός παίκτης για την Ένωση είναι ο Γιάννης Καραλής (φημολογείται ότι υπάρχει προφορική συμφωνία μαζί του), όμως πρέπει να μείνει ελεύθερος από την Κέρκυρα (έχει καταθέσει προσφυγή εις βάρος της).

Μόνο ελεύθερος ο Βύντρα

23/12/2012
 Την απάντηση του Βύντρα στην πρόταση του Παναθηναϊκού για παραμονή με μειωμένες αποδοχές περιμένουν στον ΠΑΟΚ για να διαπιστώσουν εάν μπορούν να τον αποκτήσουν.

Μόνο ελεύθερος ο Βύντρα
«Ο ΠΑΟΚ δεν ασχολείται με παίκτες από την ελληνική αγορά», αναφέρουν οι άνθρωποι της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτό όμως είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει… Πώς; Από την τύχη που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις του Βύντρα με τον Παναθηναϊκό, στην πρόταση που θα του γίνει για παραμονή αλλά με μειωμένες αποδοχές έως και 50% σε σχέση με τα χρήματα που λαμβάνει.

Μόνο εάν ο Βύντρα μείνει ελεύθερος θα γίνει η κίνηση του «Δικεφάλου του Βορρά» για την απόκτησή του.

Κάτι τέτοιο εκτιμούν στον ΠΑΟΚ ότι θα συμβεί στα μέσα Ιανουαρίου.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί όμως είναι πως και ο ΠΑΟΚ δεν σκοπεύει να δώσει στον Βύντρα τα χρήματα που λαμβάνει τώρα από τον Παναθηναϊκό. Ο Κατσουράνης συμφώνησε με περίπου 400.000 ευρώ αποδοχές, άρα ανάλογα θα κινηθεί και στην περίπτωση του άσου του Παναθηναϊκού.

Δεν το κουνάει

23/12/2012
 Μόνο αν φτάσει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση αναμένεται να συζητήσουν ο Νίκος Καλτσάς και η Βέροια το ενδεχόμενο να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Δεν το κουνάει
Πιθανό είναι το σενάριο να παραμείνει στη Βέροια ο Νίκος Καλτσάς.

Ο 22χρονος επιθετικός βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Έρκουλες του Κίκε Ερνάντεθ και αρκετές ομάδες της Σούπερ Λίγκας (όπως ο Άρης) θα ήθελαν να τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού.

Ο νεαρός παίκτης μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα.

Αν, όμως, προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση θα την εξέταζε προσεκτικά.

Ούτε και η «βασίλισσα του Βορρά» θα αποτελέσει εμπόδιο για το μέλλον του Καλτσά, αρκεί να φτάσει μία προσφορά που θα καλύπτει όλες τις πλευρές.

Ο σύλλογος της Ημαθίας δεν φαίνεται να ψάχνει παίκτη στη θέση του, αφού το βάρος έχει πέσει στα αμυντικά χαφ (από καιρό έχουν ακουστεί οι Μακρής, Ντούσερ), ενώ στις αποδεσμεύσεις ανοικτό είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τους Καρλίνιος, Μπελόν που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Τρεις στην πόρτα της εξόδου

23/12/2012
 Μετά τους Κοντοδήμο, Καραπέτσα και Καραλή, άλλοι τρεις περιμένουν να αποχαιρετήσουν το νησί των Φαιάκων.

Τρεις στην πόρτα της εξόδου
Παρελθόν από την Κέρκυρα αναμένεται να αποτελέσουν οι Νίκος Ζαμπιάρης, Γιαν Χαμπλ και ο Ανέστης Νάστος, οι οποίοι έχουν απειροελάχιστο χρόνο συμμετοχής και δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του τεχνικού της ομάδας, Άκη Μάντζιου, ο οποίος έχει εισηγηθεί την αποχώρησή τους.

Ωστόσο, η υποτονική απόδοση του Ανέστη Αγρίτη έχει προκαλέσει τη δυσφορία των ανθρώπων της Κέρκυρας, οι οποίοι σκοπό έχουν αρχικά να συζητήσουν μαζί του, ώστε να βρουν τα αίτια των κακών εμφανίσεων του.

Στα αγωνιστικά οι παίκτες έχουν αναχωρήσει ενόψει των Χριστουγέννων με την επόμενη προπόνηση να είναι προγραμματισμένη για τις 27 Δεκεμβρίου.

Και τώρα διακοπές

23/12/2012
 Τετραήμερη άδεια έχουν οι παίκτες του Λεβαδειακού, στις οποίες θα ξεκουραστούν και θα ανασυγκροτηθούν ενόψει της δύσκολης επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Και τώρα διακοπές
Χθες, Σάββατο πραγματοποίησαν την τελευταία τους προπόνηση οι παίκτες του Λεβαδειακού, οι οποίοι θα έχουν τέσσερις ήμερες στη διάθεσή τους - επιστρέφουν την Πέμπτη 27/12 στις προπονήσεις- για να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες για τη δύσκολη συνέχεια.

Η ομάδα της Λιβαδειάς στην επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει να αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Παράσχο να μην μπορεί να υπολογίζει στον Θανάση Μουλόπουλο, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση στον προσαγωγό.

Ακόμη, ο τεχνικός της ομάδας έχει να διαχειριστεί και τις απουσίες, οι οποίες προέρχονται από τις τιμωρίες, με τον Χοσέμι να μην αγωνίζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Μεντί στην αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους».

Με σκοπό να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος οι Βοιωτοί προγραμμάτισαν φιλικό με τον Ηρακλή Ψαχνών στις 30/12.

«Χαρούμενος που επέστρεψα»

23/12/2012
 Την ικανοποίηση από την επιστροφή του στη δράση, ύστερα από τρεις μήνες, εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

«Χαρούμενος που επέστρεψα»
Χαρούμενος που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επέστρεψε στη δράση στον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στον Αιγινιακό παρουσιάστηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος απουσίασε τρεις μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω του τραυματισμού του, τόνισε πως σκοπός του πλέον είναι να προσπαθήσει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά η δήλωσή του στα «ΣΠΟΡ του Βορρά»:

«Είμαι χαρούμενος, γιατί απουσίασα για αρκετό διάστημα από τα παιχνίδια της ομάδας. Ήθελα πολύ να επιστρέψω στη δράση και πιστεύω ότι τα κατάφερα.

Σίγουρα αυτό το διάστημα της απουσίας μου με στεναχώρησε, αλλά, πλέον, πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο για να φθάσω σε ακόμη καλύτερο επίπεδο. Μακάρι στη συνέχεια να ζήσουμε μόνο ευχάριστες στιγμές
».

Τα «θέλω» του Σαββίδη

23/12/2012
 Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ στην φετινή αγωνιστική σεζόν όπως ανέφερε ο Ίβάν Σαββίδης στη γιορτή του συλλόγου. Διαβάστε τι είπε...

Τα «θέλω» του Σαββίδη
Την κατάκτηση του Κυπέλλου χαρακτήρισε ο Ιβάν Σαββίδης ως τον βασικό στόχο για την εφετινή αγωνιστική στην ομιλία του στη γιορτή του συλλόγου που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την ομάδα η έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν αλλά και τα πλάνα του για το μέλλον στα οποία συμπεριλαμβάνονται γήπεδο, προπονητικό κέντρο και μεταγραφές.

Κρατώντας ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ στα χέρια του ο Σαββίδης ανέφερε για την πορεία της ομάδας στην εφετινή αγωνιστική σεζόν:

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, γιατί είμαστε 8 βαθμούς κάτω από την 1η θέση, αλλά είναι σημαντικό που είμαστε και 6 βαθμούς πάνω από την 3η θέση. Στόχος μας είναι πλέον το Κύπελλο και εκεί πρέπει να δώσουμε βάρος, αλλά και η 2η θέση του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θέλω να υπάρξουν ξανά κόκκινες κάρτες για μη αγωνιστικούς λόγους», τόνισε και στη συνέχεια είπε απευθυνόμενος στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο…

«Οι στόχοι σας θα πρέπει να είναι πάντα υψηλοί. Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει θα τον αλλάξουμε και ελπίζω να μην με αναγκάσετε να κάνω ριζικές αλλαγές στην ομάδα. Μου αρέσει γενικά η ομάδα όπως παίζει, αλλά έχει και φορές που δεν μου αρέσει, όπως για παράδειγμα στη Βέροια».

Για το γήπεδο ο Σαββίδης εξέφρασε την ελπίδα του να προχωρήσει γρήγορα η μελέτη του Ερασιτέχνη, κάτι που αποδεικνύει το πόσο σημαντικό θεωρεί ένα νέο «σπίτι» της ομάδας στην αναγέννηση της.

«Περιμένω από τον ερασιτέχνη να προχωρήσει γρήγορα την μελέτη. Το προπονητικό κέντρο θα πρέπει να το αφήσουμε, ίσως να το κάνουμε δώρο σε κάποιον, γιατί χρειάζεται να κάνουμε το πιο σύγχρονο κέντρο στην Ελλάδα, για την προπόνηση και την αποκατάσταση των παικτών», ανέφερε.

Στο θέμα των χρεών και την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είπε: «Συναντήθηκα για αυτό το θέμα μαζί του και ζήτησα να πληρώσει ο ΠΑΟΚ άμεσα όλα τα χρέη του, χωρίς τις προσαυξήσεις και να γίνει η μοναδική Ελληνική ομάδα που δεν θα έχει χρέη».

Τέλος ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για το μπάσκετ λέγοντας… «το μπάσκετ είναι μαζί μας σε αυτή την εκδήλωση και να ξέρουν ότι πάντα θα είμαι κοντά τους, ότι κι αν χρειαστεί», ενώ ζήτησε από όλους να είναι δίπλα του σε αυτή την πορεία που ήδη ξεκίνησε…

Καλά Χριστούγεννα από τον ΠΑΟΚ

23/12/2012
 «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος» εύχονται οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μέσω ενός βίντεο. Δείτε το…

Καλά Χριστούγεννα από τον ΠΑΟΚ
Τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα μέσω ενός βίντεο στο προφίλ της ομάδας στο youtube εξέφρασαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ εύχεται σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Ετος», αναφέρει –μεταξύ άλλων- η σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:

Ο ΠΑΟΚ εύχεται σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Ετος. Κι αυτή τη φορά οι ευχές μας έχουν και... πέντε ξεχωριστούς πρωταγωνιστές. Εκτός γηπέδων αυτή τη φορά, ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο Γιώργος Κατσικάς, ο Alves Maciel Dorvalino, o Jacobo Sanz και ο Δημήτρης Πέλκας πρωταγωνιστούν στο βίντεο που ετοίμασε για σας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τις καλύτερες και πιο θερμές ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό Νέο Ετος

Μένει και με τη… βούλα!

23/12/2012
 Το θέμα τελείωσε! Ο Τζαμέλ Αμπντούν δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Αλγερίας για το Κόπα Άφρικα όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Μένει και με τη… βούλα!
Στον Ολυμπιακό μπορούν να χαμογελούν.

Ο Τζαμέλ Αμπντούν δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Αλγερίας για το Κόπα Άφρικα. Την είδηση την έκανε κι επισήμως γνωστή η ποδοσφαιρική ιστοσελίδα της Αλγερίας στην οποία μάλιστα αναφέρονται και οι λόγοι.

«Το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής Ομάδας, μετά απο τον ιατρικό φάκελο, που πήρε με όλα τα στοιχεία των εξετάσεων του τραυματισμού του Τζαμέλ Αμπντούν, δηλώνει ότι ο παίκτης είναι ακατάλληλος για το Κόπα Άφρικα 2013 λόγω του χρόνου που απαιτείται για τη θεραπεία του και τις δραστηριότητες αποκατάστασης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Θυμίζουμε ότι χθες ο Τζαμέλ Αμπντούν με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Αλγερίας είχε αναφέρει ότι δεν θα αγωνιστεί στο Κόπα Άφρικα εξηγώντας ότι η αποθεραπεία του τραυματισμού του δεν του το επιτρέπει.

Φευγάτος ο Λαγός

23/12/2012
 Μακριά από την ΑΕΚ έπειτα από 6,5 χρόνια ετοιμάζεται να τρέξει ο Παναγιώτης Λαγός. Απογοητευμένος από την κατάσταση στην ομάδα και τη στάση της ΠΑΕ, ο Έλληνας μπακ φέρεται έτοιμος για προσφυγή.

Φευγάτος ο Λαγός
Μακριά από την ΑΕΚ έπειτα από 6,5 χρόνια ετοιμάζεται να τρέξει ο Παναγιώτης Λαγός. Απογοητευμένος από την κατάσταση στην ομάδα και τη στάση της ΠΑΕ, ο Έλληνας μπακ φέρεται έτοιμος για προσφυγή.

Πέρα από την εξάντληση των αντοχών του στις τεράστιες δυσκολίες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την «Ένωση», ο Λαγός έχει εισπράξει και την επιθυμία της διοίκησης ν’ απαλλαχθεί από το βαρύ (για τα τωρινά δεδομένα) συμβόλαιό του.

Εξάλλου, το όνομά του είχε αρχίσει ήδη να συμπεριλαμβάνεται στη φερόμενη «μαύρη λίστα» του Λίνεν ή σε αυτή με τους παίκτες που θα μπορούσαν να δοθούν ως αντάλλαγμα για μεταγραφές (όπως του Μπαργκάν).

Με δεδομένα όλα αυτά λοιπόν, η απόφαση του Λαγού ν’ αποχωρήσει από την ΑΕΚ παρουσιάζεται ως ειλημμένη. Εκείνο που μένει να φανεί ωστόσο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό.

Αν θα είναι «βελούδινος» δηλαδή (με μια συμφωνία που θα γίνει με την ΠΑΕ ώστε να εισπράξει τα οφειλόμενά του) ή αν θα καταθέσει όντως την προσφυγή, τις διαδικασίες της οποίας φέρεται ήδη να έχει δρομολογήσει.

Τα λένε τη Δευτέρα Ντούσαν-Σπανός

23/12/2012
 Τη Δευτέρα (24/12) θα κριθεί το μέλλον του Ντούσαν Μπάγιεβιτς στον πάγκο του Ατρομήτου.

Τα λένε τη Δευτέρα Ντούσαν-Σπανός
Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα συναντηθεί με τον Γιώργο Σπανό έτσι ώστε να συζητήσουν και να αποφασίσουν αν τελικά θα συνεχίσουν την συνεργασία τους. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς έχει υποβάλλει την παραίτηση του στην διάθεση του προέδρου του Ατρομήτου μετά τον χθεσινό αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Βόλου, στο Κύπελλο Ελλάδος.

Στην συνάντηση αυτή θα βρίσκεται και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πιθανότητες να αποχωρήσει ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς είναι αρκετές αφού το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για εκείνον είναι ιδιαίτερα αρνητικό. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν αύριο, Δευτέρα.

Γράφουν για Ροντρίγκες

23/12/2012
 Ο Φερέιρα έφυγε, αλλά οι Πορτογάλοι συνεχίζουν να ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό. Δημοσίευμα της «Α Bola» λοιπόν, αναφέρει πως οι «πράσινοι» εξετάζουν την περίπτωση του στόπερ Αλμπέρτο Ροντρίγκες

Γράφουν για Ροντρίγκες
Πρόκειται για 28χρονο Περουβιανό που αγωνίστηκε την τετραετία 2007-2011 στην Μπράγκα (σημειώνοντας 79 συμμετοχές και 3 γκολ), μεταγράφηκε χωρίς επιτυχία πέρυσι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (φορώντας 13 φορές τη φανέλα της), ενώ από πέρυσι ανήκει στη Ρίο Άβε -όπου έχει παίξει μια φορά φέτος.

Όπως γράφουν οι Πορτογάλοι λοιπόν, «η ελληνική ομάδα ψάχνει έναν παίκτη για να ενισχύσει την άμυνά της». Τονίζεται ωστόσο πως η απόκτηση του Ροντρίγκες «θα μπορούσε να γίνει εφικτή μόνο στην περίπτωση που θα μείνει ελεύθερος ή θα δανειστεί».

Κι αφού αυτόαποδίδεται στο ότι «ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και δεν μπορεί να αγοράσει τα δικαίωματά του», το δημοσίευμα καταλήγει με το ερώτημα κατά πόσο η Ρίο Άβε θα είναι διατεθειμένη ν’ αφήσει ελεύθερο τον παίκτη χωρίς να προβάλλει σημαντικές απαιτήσεις.

Πήρε παίκτη ο Ατρόμητος!

23/12/2012
 Την απόκτηση του Μορέιρα Τάβαρες Φάμπιο ανακοίνωσε ο Ατρόμητος.

Πήρε παίκτη ο Ατρόμητος!
Από αλλού το περιμέναμε (βλ. παραίτηση Ντούσαν Μπάγιεβιτς) αλλά από αλλού μας ήρθε. Η πρώτη μεταγραφή του Ατρομήτου ενόψει Ιανουαρίου είναι γεγονός! Οι Περιστεριώτες προχώρησαν στην απόκτηση του Φάμπιο, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Football League με τη φανέλα της Αναγέννησης Γιαννιτσών.

Ο 24χρονος Πορτογάλος παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και υπέγραψε με τον Ατρόμητο μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Ο Ατρόμητος είχε ξεχωρίσει τον Φάμπιο και συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Αγγελόπουλο, χθες το μεσημέρι, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα.

Ο Φάμπιο έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Ατρομήτου, τονίζοντας πως είναι ενθουσιασμένος με την μεταγραφή του και είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη νέα του ομάδα προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την εξέλιξη που είχε το θέμα της μετεγγραφής μου και θέλω να ευχαριστήσω θερμά της διοίκηση της Αναγέννησης Γιαννιτσών για την κατανόηση που έδειξε και με βοήθησε να ενταχθώ στην ομάδα που επιθυμούσα.

Δέχθηκα και άλλες προτάσεις όμως από την πρώτη στιγμή είχα ξεκαθαρίσει ότι πρώτη μου προτεραιότητα είναι ο Ατρόμητος και νιώθω ενθουσιασμένος που θα φορέσω τη φανέλα του. Γνωρίζω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα και πιστεύω ότι είμαι έτοιμος για να προσφέρω άμεσα τις υπηρεσίες μου και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της στο πρωτάθλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεκούραστα Χριστούγεννα

23/12/2012
 Από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις μέρες των εορτών μαζί με τις οικογένειές τους.

Ξεκούραστα Χριστούγεννα
Με το χθεσινό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αιγινιακό και την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδα ολοκληρώθηκαν οι επίσημες υποχρεώσεις για το 2012.

Η επόμενη συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη την Πέμπτη το απόγευμα, όταν ο Γιώργος Δώνης θα τους περιμένει ξανά στη βάση για να ξεκινήσει σιγά-σιγά η προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι στο 2013, με αντίπαλο τον Πανθρακικό στις 6 Ιανουαρίου.

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου η άδεια που έχει πάρει ο Πάμπλο Γκαρσία.

Στέλνουν (και) Χαλ τον Κοντοέ

23/12/2012
 Ένα νέο προορισμό για τον Γιάννη Κοντοέ «αποκαλύπτουν» οι Ρουμάνοι. Δημοσίευμα στη γειτονική χώρα που επικαλείται δηλώσεις του παίκτη… στη δική μας τονίζει ότι εκτός της Στεάουα, τον θέλει και η Χαλ.

Στέλνουν (και) Χαλ τον Κοντοέ
Λίγες μέρες μετά τα λεγόμενα του Τζίτζι Μπεκάλι ότι έχει συμφωνήσει με τον Κοντοέ για εξάμηνο συμβόλαιο (και παρόλο που αυτά διαψεύστηκαν από τον μάνατζέρ του, Γιάννη Ευαγγελόπουλο) η ρουμανική ιστοσελίδα «gsp.ro» επανέρχεται στο θέμα.

Τονίζει λοιπόν ότι η συγκεκριμένη προσφορά έχει γίνει προς την πλευρά του παίκτη και ότι ο παίκτης την απέρριψε.

Φιλοξενεί και δηλώσεις του, δε, που αναφέρει ότι έκανε στον ελληνικό Τύπο (!) και σύμφωνα με τις οποίες ο Κοντοές τονίζει ότι «δεν δέχθηκα να πάω για έξι μήνες στη Στεάουα κι αν δεν αλλάξει την προσφορά της, θα πάω στην Αγγλία και τη Χαλ».

«Αφού με παραμελήσατε…»

23/12/2012
 Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ, οδήγησαν τον Βάντο στην αποχώρησή του από την ομάδα, προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά του, όπως τονίζει στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του.

«Αφού με παραμελήσατε…»
Ο Βραζιλιάνος άσος που το τελευταίο διάστημα αποτελούσε «ξένο σώμα», αποχαιρέτησε την ομάδα και τους φιλάθλους της, καθώς επιστρέφει στην πατρίδα του. «Αγαπώ τον ΟΦΗ και τους τόσο ζεστούς φιλάθλους του», τονίζει σχετικά.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές προς τον κόουτς των «μελανόλευκων», Νίκο Αναστόπουλο, καθώς όπως αναφέρει ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στην κανονική του θέση.

Αναλυτικά, η επιστολή του Βάντο:

«Αισθάνομαι την υποχρέωση πριν αναχωρήσω για την πατρίδα μου, Βραζιλία, να σας αναφέρω τους λόγους της αποχώρησης μου από τον ΟΦΗ και από την Ελλάδα.

Όπως γνωρίζετε τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ είχαν μεγάλο αντίκτυπο και σε μένα. Έτσι ώστε να πάρω την απόφαση μου. Αφού με παραμελήσατε, ώστε να μην μπορώ να συντηρηθώ τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου».

Αγαπώ τον ΟΦΗ και τους τόσο ζεστούς φιλάθλους, αυτό είναι η αλήθεια, και όποτε καταλαβαίνω με αγαπάτε και εσείς.Σας ζητώ συγνώμη που δεν μπόρεσα να σας προσφέρω περισσότερα στα αγωνιστικά αυτά παιχνίδια που έπαιξα με την ασπρόμαυρη φανέλα του ΟΦΗ, αλλά δεν μου δόθηκε και η ευκαιρία να δείξω και τον ταλέντο μου στη θέση που στην πραγματικότητα αξίζω. Δεν είμαι άνθρωπος της μεγάλης δόξας και ούτε θα είμαι ποτέ.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με βοήθησαν στην δύσκολη αυτή περίοδο που είχα. Σας ευχαριστώ επίσης ,και για την αγάπη σας προς εμένα!!

Vando Francisco dos Santos»

Διάψευση της Σαμπντόρια για Λάζαρο

23/12/2012
 Δεν υπάρχει θέμα Χριστοδουλόπουλου για την Σαμπντόρια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γενικού διευθυντή των Ιταλών, Κάρλο Όστι.

Διάψευση της Σαμπντόρια για Λάζαρο
Διάψευση στα σενάρια που ήθελαν την Σαμπντόρια να είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον Χριστοδουλόπουλο έβαλε ο γενικός διευθυντής των Ιταλών, Κάρλο Όστι.

Μιας και στο ιστολόγιο ενός πασίγνωστου Ιταλού δημοσιογράφου, του Τζανλούκα ντι Μάρτζιο, φιλοξενείται η τοποθέτηση του ανθρώπου της ομάδας. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο» λέει ο παράγοντας της Σαμπντόρια βάζοντας τέλος στις φήμες που είχαν ξεσπάσει στα ελληνικά Μέσα.

Τίμησαν τον Σιόβα

23/12/2012
 Τον Δημήτρη Σιόβα τίμησε –μεταξύ άλλων- ο Εθνικός Αστέρα Καλλιφύτου Δράμας, ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα ο αμυντικός του Ολυμπιακού.

Τίμησαν τον Σιόβα
Παράλληλα τιμήθηκαν και οι Δημήτρης Τσερκέζος, Λάζαρος Θεοδωρέλης και Μπάμπης Μύγας, οι οποίοι επίσης είναι παιδιά της ομάδας.

Σε μια ζεστή εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος κάθε ένας από τους ποδοσφαιριστές έλαβε από μια φανέλα της ομάδας με το όνομά του τυπωμένο σε αυτήν, ως ελάχιστο δείγμα της αγάπης και της εκτίμησης που τρέφουν για αυτούς οι άνθρωποι του Εθνικού Αστέρα Καλλιφύτου Δράμας.

Λαγός: «Δυόμιση χρόνια είμαι απλήρωτος»

23/12/2012
 Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει και να καταθέσει προσφυγή σε βάρος της ΑΕΚ είναι ο Παναγιώτης Λαγός που υποστήριξε πως είναι απλήρωτος 2,5 χρόνια!

Λαγός: «Δυόμιση χρόνια είμαι απλήρωτος»
Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στο aek-live.gr πως είχε ενημερώσει τον Έβαλντ Λίνεν πως το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην Καβάλα ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα της ομάδας.

«Όλο αυτόν τον καιρό με κορόιδευαν όλοι. Μου χρωστάνε 500.000 ευρώ», τόνισε ο Λαγός ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να βρεθεί επενδυτής για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο, όμως δεν έδειξε να είναι καθόλου αισιόδοξος.

«Δεν υπάρχει ούτε Βιντιάδης, ούτε κανείς που να μπορεί να δώσει λύση στην ΑΕΚ, αν και ελπίζω να βρεθεί. Μακάρι όσα λέγονται για τον Βιντιάδη να ήταν αληθινά. Αν ήταν, θα άλλαζα την απόφασή μου. Αλλά επειδή δεν είναι, μετά από τόσο υπομονή που έχω κάνει δεν μπορώ να πράξω αλλιώς», κατέληξε ο ποδοσφαιριστής.

Έρχεται στις 27 ο Καζιγιάμα

23/12/2012
 Στις 27 Δεκεμβρίου έρχεται πιθανότατα ο Καζιγιάμα, ο οποίος θα αρχίσει και τις προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Έρχεται στις 27 ο Καζιγιάμα
Τις προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό θα αρχίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Καζιγιάμα, που αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου.

Ο Ιάπωνας θα μπορεί να προπονηθεί με τους υπόλοιπους «πράσινους», χωρίς ωστόσο να είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί. Αφού ακόμη, δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος θα είναι ο ξένος που θα αποχωρίσει για να «ανοίξει» η θέση. Την Δευτέρα το μεσημέρι, άλλωστε, οι διοικούντες την ομάδα θα συνεδριάσουν για το θέμα αυτό και θα συνεχίσουν τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Μπουμσόνγκ και Λέτο, μήπως και βρεθεί η χρυσή τομή με έναν εκ των δύο και μπορέσει να ενσωματωθεί ο Ιάπωνας στο ρόστερ της ομάδας.

«Φαβορί ο Ολυμπιακός»

24/12/2012
 Τον Ολυμπιακό έχρισε φαβορί στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων για το Europa League ο αμυντικός της Λεβάντε Κρίστιαν Λελ, μιλώντας αποκλειστικά στο sport-fm.gr.

«Φαβορί ο Ολυμπιακός»
Το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ο Κρίστιαν Λελ, στο άκουσμα του αντιπάλου της Λεβάντε για το Γιουρόπα Λιγκ ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού που εκπροσωπεί τον Γερμανό μπακ και τον πήγε το καλοκαίρι στη Λεβάντε, θα έχει να του πει πολλά όσο πλησιάζουν οι δύο αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκους», για τη φάση των «32» του θεσμού.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο


Με επτά χρόνια θητεία στην Μπάγερν Μονάχου και δύο στη Χέρτα, ο 28χρονος δεξιός οπισθοφύλακας είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες της Λεβάντε και από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ.

Ο Κρίστιαν Λελ μίλησε αποκλειστικά στο www.sport-fm.gr για τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, χρίζοντας φαβορί τους Πειραιώτες, ενώ απάντησε χωρίς περιστροφές και στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Η κλήρωση σας φέρνει αντιμέτωπους με τον Ολυμπιακό. Πώς βλέπεις τις δύο αναμετρήσεις με τον πρωταθλητή Ελλάδας;
Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά μία μεγάλη ομάδα με πολλούς τίτλους στην Ελλάδα και αρκετές συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια και φυσικά δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη.

Υπάρχει φαβορί ή οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιραμένες;

Το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός λόγω εμπειρίας. Η ελληνική ομάδα είναι σαφώς πιο έμπειρη με συνεχείς παρουσίες στην Ευρώπη. Για τη Λεβάντε είναι η πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή, οπότε δεν θα έχουμε εύκολη αποστολή.

Πιστεύεις ότι μπορείτε να περάσετε στην επόμενη φάση;

Εάν δεν το πίστευα δεν θα ήμουν εδώ. Είναι μία πρόκληση για τη Λεβάντε τα δύο ματς με τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό θα διεκδικήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Εφόσον παρουσιαστούμε καλά προετοιμασμένοι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Τι σου είπαν οι συμπαίκτες σου Καράμπελας, Χουανφράν και Ελ Ζαρ για τον Ολυμπιακό;
Δεν πρόλαβα να συζητήσω με τα παιδιά διότι φύγαμε για τις άδειες των Χριστουγέννων. Θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες και πιστεύω θα έχουν να μας πουν πολλά για τον Ολυμπιακό και κυρίως ο Νίκος. (σ.σ. Καράμπελας)

Τι έχεις μάθει για τον Ολυμπιακό;
Δεν ξέρω λεπτομέρειες για την ομάδα, αλλά το γεγονός και μόνο ότι είναι ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας των τελευταίων χρόνων λέει πολλά. Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Όταν πλησιάσει το πρώτο παιχνίδι θα μας ενημερώσει ο προπονητής μας για το τι πρέπει να προσέξουμε.

Στην πλευρά σου θα αντιμετωπίσεις τον Τζαμέλ Αμπντούν που είναι σε καλή κατάσταση και από τους πιο επικίνδυνους παίκτες του Ολυμπιακού. Έχεις ενημερωθεί;
Έχω πληροφορηθεί ότι στη θέση του αριστερού εξτρέμ αγωνίζονται καλοί ποδοσφαιριστές. Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τον αντιμετωπίσω και φυσικά δεν με αγχώνει κάτι. Έχω μάθει να παίζω σε υψηλό επίπεδο και σε δύσκολες καταστάσεις.

Γνωρίζεις κάτι από το ελληνικό πρωτάθλημα;

Από την Ελλάδα ξέρω καλά τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος μου. Ήταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που έγραψε ιστορία, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στο ελληνικό πρωτάθλημα; Μέχρι πότε έχεις συμβόλαιο με τη Λεβάντε;
Είμαι χαρούμενος στη Λεβάντε. Το συμβόλαιο μου είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και σε περίπτωση που η ομάδα παραμείνει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, ανανεώνεται αυτόματα η συνεργασία για ακόμα μία σεζόν. Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο και τίποτα δεν αποκλείω. Θα με ενδιέφερε στο μέλλον η πιθανότητα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και γιατί όχι στον Ολυμπιακό.

Η Λεβάντε είναι στην έκτη θέση της βαθμολογίας στην Ισπανία. Ποιος είναι ο φετινός σας στόχος;
Αρχικά, θέλουμε η ομάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Εάν συνεχίσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα και τους επόμενους δύο μήνες τότε μπορούμε να πούμε ότι η Λεβάντε θα αναθεωρήσει τους στόχους της και θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ο μεγάλος σου στόχος είναι να παίξεις στην Εθνική ομάδα;

Έχω δύο υπηκοότητες τη γερμανική και την αυστριακή. Όλοι οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα.

Έχεις κάποια προτίμηση;

Δεν θα ήθελα να πω δημόσια ποια Εθνική προτιμώ. Το μέλλον θα δείξει...

Φόβοι για κύμα προσφυγών και η «μαύρη λίστα»

24/12/2012Στην ΑΕΚ, φοβούνται πως οι περιπτώσεις Λαγού και Κοντοέ, αποτελούν απλά το πρώτο δείγμα από ένα επερχόμενο «τσουνάμι» προσφυγών. Ποιοι «παίζουν» στη «μαύρη» λίστα του Λίνεν.

Φόβοι για κύμα προσφυγών και η «μαύρη λίστα»
Στην ΑΕΚ, φοβούνται πως οι περιπτώσεις Λαγού και Κοντοέ, αποτελούν απλά το πρώτο δείγμα από ένα επερχόμενο «τσουνάμι» προσφυγών. Ποιοι «παίζουν» στη «μαύρη» λίστα του Λίνεν.

Η απόφαση του Παναγιώτη Λαγού να κινηθεί δικαστικά για να διεκδικήσει μέσω της νομικής οδού την ελευθερία του, έχει φέρει τεράστια ανησυχία στους ιθύνοντες της «Ένωσης», μιας και φοβούνται πως τον ίδιο δρόμο θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα, ένας επιπρόσθετος λόγος για αυτή την κίνηση, ήρθε να μπει στην επιχειρηματολογία των παικτών όταν μαθεύτηκε πως ο Αντώνης Πετρόπουλος, έλαβε προκαταβολή.

Πολλοί παίκτες της ΑΕΚ, φέρεται να ενοχλήθηκαν από την συγκεκριμένη κίνηση της ΠΑΕ κι ίσως αυτή να είναι και η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για πολλούς.

Ανάμεσά τους φέρονται να βρίσκονται ο Κορδέρο με τον Γιάγκο, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν μπει στη διαδικασία να κινηθούν άμεσα, αλλά ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα.

Η black list

Tην ίδια στιγμή κάποιες πρώτες πληροφορίες αναφορικά με τα ονόματα των «ανεπιθύμητων» του Λίνεν, θα κάνουν την εμφάνιση τους, στον Τύπο της Δευτέρας.

Οι Λαγός και Γκερέιρο πλέον, με τις κινήσεις τους, δεν υπολογίζονται έτσι κι αλλιώς από τον προπονητή, ενώ κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και για τον Ρότζερ Γκερέιρο.

Από εκεί και μετά, παρά την επιθυμία του παίκτη να πάρει ευκαιρίες, ο Νίκος Κατσικοκέρης κι αυτός δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τον Γερμανό και μάλλον θα δοθεί δανεικός, ενώ λίγες είναι οι πιθανότητες να παραμείνει και ο Εμίλιο Φουρτάδο.

Ο Τσίτας είναι ένας από εκείνους που πάνε σαν δανεικοί, μαζί με τους Κουρέλλα, Κοτσαρίδη. Αυτά βέβαια θα συμβούν με την απαραίτητη προϋπόθεση πως θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση, ειδάλλως, κάποιοι θα παραμείνουν υποχρεωτικά.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις για Βύντρα ο ΠΑΟΚ

24/12/2012
 Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Λουκά Βύντρα, το οποίο υποβόσκει εδώ και αρκετό καιρό, γίνεται πιο θερμό και ο «Δικέφαλος» του Βορρά, παρακολουθεί τις εξελίξεις

Παρακολουθεί τις εξελίξεις για Βύντρα ο ΠΑΟΚ
Ο Λουκάς Βύντρα αποτελεί όχι μόνο σε αυτή την μεταγραφική σεζόν, στόχο του ΠΑΟΚ. Τα δεδομένα ωστόσο σε αυτό το παζάρι τον καθιστούν πιο εφικτό στόχο από τη στιγμή που πλέον είναι πολύ πιθανό ο ποδοσφαιριστής, να είναι από τα «θύματα» των μαζικών εκκαθαρίσεων που γίνονται στον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με τα «Σπορ του Βορρά», ο ΠΑΟΚ, παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να κάνει την κίνηση του, αν ο παίκτης μείνει ελεύθερος. Είναι γνωστό άλλωστε πως το συμβόλαιο του διεθνούς αμυντικού, είναι από εκείνα που έχουν μπει στο στόχαστρο του «κουρέματος» που αναμένεται να γίνει στους «πράσινους» και αν δεν δεχτεί την μείωση, τότε είναι πολύ πιθανό να ανοίξει ο δρόμος.

Ασφαλώς στον ΠΑΟΚ ο Βύντρα, θα βρει πολλούς γνώριμους, μα πάνω απ’ όλα τον καλό του φίλο, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, αν ανηφορίσει προς Θεσσαλονίκη.

Τράβηγμα ο Παπαστεριανός

24/12/2012
 Δεν έφτανε ο αποκλεισμός για τον Άρη, ήρθε και ένα ακόμα πρόβλημα για τον Αλκαράθ με τον τραυματισμό του Μανώλη Παπαστεριανού στην προθέρμανση του αγώνα Κυπέλλου με την Καλλιθέα.

Τράβηγμα ο Παπαστεριανός
Ο μέσος του Άρη θα ξεκινούσε βασικός την αναμέτρηση με την Καλλιθέα, ωστόσο κατά την διάρκεια της προθέρμανσης ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και τέθηκε εκτός ενδεκάδας. Η πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση του παίκτη, είναι πως έχει υποστεί τράβηγμα στον λαγονοψοϊτη και πως θα ακολουθήσει θεραπεία το προσεχές τριήμερο. Με αυτόν τον τρόπο στα ήδη αυξημένα προβλήματα που έχει ο Λούκας Αλκαράθ, κυρίως με την απώλεια του Αγκάνθο, προστίθεται ακόμα ένα.

ΠΑΟ: Μειώσεις-αποδεσμεύσεις σε πρώτο πλάνο

24/12/2012
 Συνάντηση κορυφής αναμένεται να λάβει χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας (24/12) για το «κούρεμα» στα συμβόλαια και τις αποδεσμεύσεις

ΠΑΟ: Μειώσεις-αποδεσμεύσεις σε πρώτο πλάνο
Οι Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Γόντικας, Χρήστος Παναγόπουλος και Λεωνίδας Πολέμης, θα συναντηθούν το μεσημέρι της Δευτέρας, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι αποδεσμεύσεις, αλλά και μειώσεις συμβολαίων. Προτεραιότητα, έχει η λύση της συνεργασίας με τον Ζαν Αλέν Μπουμοσόνγκ. Μια υπόθεση που αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Παρασκευή, όταν και θα υπάρξει συνάντηση του Δημήτρη Γόντικα με την πλευρά του παίκτη.

Το άλλο ζήτημα που «καίει» τους «πράσινους» είναι οι μειώσεις συμβολαίων που αφορά τους Βύντρα, Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ, αλλά και Βιτόλο. Δεν αποκλείεται πάντως να συζητηθούν και μεταγραφικές κινήσεις με μια περίπτωση να είναι αυτή του Λούκας Ντε Βινσέντι.

Οδηγίες Ιβάν για τις μεταγραφές

24/12/2012
 Συνεργασία με τους στενούς συνεργάτες του πάνω σε μεταγραφικά ζητήματα είχε ο Ιβάν Σαββίδης μέσα στο Σαββατοκύριακο

Οδηγίες Ιβάν για τις μεταγραφές
Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, είχε συνάντηση με τους Τσιστιακόφ, Γκοντσάρεβα, ώστε να τους δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα κινηθούν πάνω σε ζητήματα μεταγραφών. Ο Ιβάν Σαββίδης είχε συνάντηση και με τον Ζήση Βρύζα.

Ο Τσιστιακόφ ενημέρωσε τον Ιβάν Σαββίδη για όλα τα θέματα και με τη σειρά του άκουσε το αφεντικό του ΠΑΟΚ, για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει. Όλα αυτά την ώρα που η φημολογία πως η μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ, θα ενταθεί μέσα στην εβδομάδα και δεν αποκλείεται να υπάρξει και η υλοποίηση της δεύτερης προσθήκης για το χειμερινό παζάρι, μετά τον Κώστα Κατσουράνη.

Κάλεσμα στον κόσμο από ORIGINAL

24/12/2012
 Με ανακοίνωση του, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ, καλεί τον κόσμο την Δευτέρα 24/12 τον κόσμο στα Σπάτα, μιας και όπως επισημαίνει, οι σωτήρες…πέθαναν.

Κάλεσμα στον κόσμο από ORIGINAL
Η συνεχής αναβλητικότητα στην εύρεση λύσης για το μέλλον της ΑΕΚ, υποχρεώνει την ΟRIGINAL ν’ αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Καλεί σήμερα Δευτέρα στις 5 το απόγευμα τον κόσμο στα Σπάτα. Παράλληλα γίνεται λόγος για διοίκηση πρωτοδικείου, αλλά και έλεγχο για να φανούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που έφεραν την ΑΕΚ σε οριακό σημείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ημέρα των σωτήρων πέρασε...αυτό που απέδειξε, για εμάς τουλάχιστον, είναι ότι οι σωτήρες πέθαναν ! Όλα ήταν στο χέρι τους...πλέον είναι στα δικά μας ! Όχι μόνο στα δικά μας ως Οriginal21 αλλά όλων των ΑΕΚτζήδων.
Λύσεις ξαναείπαμε υπάρχουν, π.χ. λύση πρωτοδικείου, με τους ενωσίτες παρόντες για διαφανή έλεγχο σε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς ! Το ερώτημα πλέον είναι ένα: θα δούμε την αλήθεια κατάματα ; Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ιδέα ΑΕΚ με όποιο κόστος;

Κακά τα ψέματα, αν υπήρχαν σωτήρες δεν θα ήμασταν εμείς εδώ. Εν τέλει αδέρφια μας, ήρθε ο καιρός να δείξουμε σε όσους ακόμα αναρωτιούνται Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ!
Η κατάληψη στα Σπάτα καλεί όλους όσους ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ, σήμερα (24/12/) στις 17:00 μ.μ. για την "επόμενη μέρα"... τη δική μας μέρα!

Η κατάληψη μας είναι κάτι αγνά ΑΕΚτζήδικο σε μια χώρα βρωμιάς, παλεύει για διαφάνεια και καθαρότητα , αλλά τα ΜΜΕ σιωπούν επιλεκτικά ανάμεσα απο διαφημίσεις για δεκαοχτάχρονες καλλονές και σε δωρεάν καρτοκινητά, κάπου θυμούνται κι εμάς...τόσο αξίζουμε , τόσο αξίζει στην Ελλάδα του σήμερα η ανιδιοτέλεια και ο μη διαπλεκόμενος αγώνας ! Ίσως αν υπήρχαν ναρκωτικά, μαχαίρια και ω! τι τύχη νεκροί και αίμα, θα αποκτούσε για εσάς πραγματικό νόημα. Αντί να στηρίξετε, υπονομεύετε και ή είστε απλά ηλίθιοι και ανίκανοι για το λειτούργημα, ή απλά τα συμφέροντα επιτάσσουν άλλη γραμμή».

original 21

Έχει ξεκινήσει έρευνα

24/12/2012
 Τους παίκτες που μπορούν να καλύψουν ενδεχόμενες αποχωρήσεις των Τοροσίδη και Τζεμπούρ το καλοκαίρι φέρεται να αναζητά ο Ολυμπιακό, αν τελικά πάει κάτι στραβά σε ένα από τα δύο ή και στα δύο ζητήματα!

Έχει ξεκινήσει έρευνα
Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο θέλουν να είναι στον Ολυμπιακό, στην περίπτωση που δεν απαντήσουν θετικά ο Τοροσίδης ή ο Τζεμπούρ ή και οι δύο!

Αν και στο Λιμάνι επικρατεί αισιοδοξία για την περίπτωση του Αλγερινού φορ, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι επιφυλάσσει το μέλλον από τη στιγμή που έχουν προκύψει διάφορα σενάρια για ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού.

Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τον διεθνή μπακ-χαφ. Οι διοικούντες την ΠΑΕ εκτιμούν ότι τελικά ο αρχηγός θα υπογράψει, όμως τίποτα αυτή τη στιγμή δεν είναι οριστικό.

Για αυτό τον λόγο– όπως γράφει ο «Γαύρος» - έχουν αρχίσει να κάνουν κάποιες αναγνωριστικές επαφές και συζητήσεις για επιθετικό και δεξί μπακ, ώστε να μην πέσουν θύματα έκπληξης αν τελικά ένας από τους δύο ή και οι δύο δεν υπογράψουν τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.

Οι Πειραιώτες δεν δείχνουν να φοβούνται, όμως αλλά έχουν ξεκινήσει την έρευνά τους.

Όσον αφορά το θέμα του σέντερ φορ, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι από την εγχώρια αγορά ακούγονται τα ονόματα του Φάνη Γκέκα, του Βαγγέλη Μάντζιου και του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Για το δεξί μπακ έχει αναπτυχθεί φημολογία για του Γιάννη Σκόνδρας (όμως η Κλαμπ Μπριζ ετοιμάζει πρόταση για την απόκτησή του), του Σάββα Τσιαμπούρη (του Αστέρα Τρίπολης) και του Παναγιώτη Σπυρόπουλου (του νεαρού παίκτη Πανιωνίου).

Πάντως, η διοίκηση του Ολυμπιακού φαίνεται ότι δίνει προτεραιότητα στην αγορά του εξωτερικού για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες θέσεις, αν τελικά χαλάσει μία από τις δύο περιπτώσεις ή και οι δύο!

Ίσως γιατί δεν ικανοποιούν τα ονόματα από την ελληνική αγορά και οι αρμόδιοι του τμήματος σκάουτινγκ έχουν βρει κάποιες πιο ενδιαφέρουσες. Όλα θα φανούν τις πρώτες μέρες του Γενάρη…

Όλα για όλα για τον Λούκας

24/12/2012
 Μέχρι και 1 εκατ. ευρώ παρουσιάζεται διατεθειμένος να δαπανήσει ο ΠΑΟΚ για την αγορά του Λούκας από την Καρπάτι, με την οποία θα έρθει σε απευθείας επαφή ο Τσιστιακόφ που θα ταξιδέψει στην Ουκρανία.

Όλα για όλα για τον Λούκας
Σύντομα ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ θα πάρει το αεροπλάνο για Ουκρανία, ώστε να έχει τις τελικές και σημαντικές συζητήσεις με την Καρπάτι για την απόκτηση του Λούκας Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποτελεί τον πρώτο στόχο του ΠΑΟΚ την προσεχή μεταγραφική περίοδο και ο Ρώσος σύμβουλος της ΠΑΕ θα παίξει ένα από τα τελευταία του χαρτιά, προκειμένου να καταφέρει να τον εντάξει από τον Γενάρη στο ρόστερ της ομάδας.

Το συμβόλαιο του 24χρονου παίκτη λήγει τον Δεκέμβριο του 2013, όμως εκείνος δεν επιθυμεί να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ουκρανική ομάδα.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς αναμένεται να έρθουν σε επαφή με τους Ουκρανούς και – όπως γράφει η SportDay - η διαπραγμάτευση που θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες θα είναι σκληρή.

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί φημολογία ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα δαπανήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την αγορά του Λούκας.

Συγκεκριμένα, ακούγεται ότι θα δώσει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ για να τον ντύσει στα ασπρόμαυρα. Αυτό δείχνει ότι στον ΠΑΟΚ εκτιμούν την αξία του και τις προσεχείς ημέρες ίσως να σημειωθούν εξελίξεις στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν είναι μόνο ο Λούκας…

24/12/2012
 Εκτός του Λούκας, στον ΠΑΟΚ κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις παικτών που μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Ενδιαφέρον για κάποιον που παίζει στην Ουκρανία. Τι γίνεται με Λάζοβιτς και Βιεϊρίνια.

Δεν είναι μόνο ο Λούκας…
Δεν είναι ο Λούκας Μαρτίνεθ ο μόνος ποδοσφαιριστής που απασχολεί τον ΠΑΟΚ εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Η SportDay γράφει ότι στο προσεχές ταξίδι του Γκέρμαν Τσιστιακόφ στην Ουκρανία, ο Ρώσος σύμβουλος της ΠΑΕ θα ασχοληθεί με την περίπτωση ενός πολύ καλού μεσοεπιθετικού που αγωνίζεται σε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος.

Είναι δεδομένο ότι το… δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη έχει περισσότερες γνώσεις όσον αφορά τη ρωσική αλλά και την ουκρανική αγορά, για αυτό τον λόγο οι Θεσσαλονικείς στρέφουν προς τα εκεί το ενδιαφέρον τους.

Ένας ακόμη παίκτης που βρίσκεται στο… στόχαστρο του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι ο Ντάνκο Λάζοβιτς. Ο Τσιστιακόφ έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον 29χρονο επιθετικό, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από την εποχή που ήταν στην Ανζί.

Ο Σέρβος φορ – μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης – ανήκει στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και το συμβόλαιό του λήγει τον Δεκέμβριο του 2013, όμως παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο να συζητήσει την παραχώρηση του παίκτη.

Από την πλευρά του, ο Λάζοβιτς φέρεται να βλέπει με καλό μάτι το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και μάλιστα έχει ήδη επικοινωνήσει με ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη για να πάρει πληροφορίες.

Στα υπέρ της υπόθεσης είναι οι πολύ καλές σχέσεις του συμβούλου του ΠΑΟΚ με τους παράγοντες του ρωσικού συλλόγου, ο οποίος είχε δαπανήσει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από την Αϊντχόφεν.

Όσον αφορά την υπόθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια, αυτή τη στιγμή δύσκολα ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός θα μπορέσει να φύγει από την Βόλφσμπουργκ για να επιστρέψει στην Τούμπα.

Ο διεθνής άσος αναμένεται να πάει κανονικά στην προετοιμασία (η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία) της γερμανικής ομάδας και αν τυχόν δεν τον θέλουν, τότε θα μιλήσει με τον ΠΑΟΚ.

Επιλέγει Έλληνα ο Σπανός

24/12/2012
 Έλληνα προπονητή θα προσπαθήσουν να πάρουν στον Ατρόμητο, από τη στιγμή που δύσκολα θα μείνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ποια ονόματα ακούγονται για την αντικατάσταση του Σερβοέλληνα κόουτς.

Επιλέγει Έλληνα ο Σπανός
Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ύστερα από την παραίτηση που έχει υποβάλει από το βράδυ του Σαββάτου.

Σήμερα ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα συναντηθεί με τον Γιώργο Σπανό, ο οποίος δεν θέλησε εν θερμώ να προχωρήσει στην οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά τον πάγκο των Περιστεριωτών.

Το μεσημέρι θα βρεθούν οι Σπανός, Μπάγεβιτς και Αγγελόπουλος, όπου θα συζητήσουν ό,τι συνέβη μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Κύπελλο Ελλάδας.

Ωστόσο, όπως γράφει η SportDay το γυαλί ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει ραγίσει για τα καλά και δύσκολο μπορεί να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση, όσο κι αν ο πρόεδρος στηρίξει τον προπονητή στις κριτικές που ασκούνται από τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Σπανός παρουσιάζεται έξαλλος με τη συμπεριφορά ορισμένων ποδοσφαιριστών, αφού θεωρεί ότι δεν τους λείπει κάτι και δεν μπορούσε να βρει τα αίτια του αποκλεισμού του Ατρομήτου από μία ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων να τους επισκεφτεί και να τους μεταφέρει τη δυσαρέσκειά του, ενώ «παίζεται» το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε λύσεις συμβολαίων όσων δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και παίρνουν αρκετά χρήματα.

Όσον αφορά τη διάδοχη κατάσταση, η διοίκηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ότι θα ο επόμενος προπονητής θα προέρχεται από την ελληνική αγορά. Για αυτό τον λόγο θα δώσει προτεραιότητα στους Έλληνες τεχνικούς.

Τα ονόματα που ακούγονται αυτή τη στιγμή είναι εκείνα του Σάββα Παντελίδη, τον οποίο έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση ο Σπανός και ο Αγγελόπουλος, και του Τάκη Λεμονή, ο οποίος παραμένει θεωρείται εξαιρετική επιλογή για τον πάγκο της ομάδας.

Όπως είναι φυσικό, οι μεταγραφικές υποθέσεις των «κυανόλευκων» πηγαίνουν πίσω μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Αν τελικά αποχωρήσει ο Μπάγεβιτς, τότε ο Ατρόμητος θα αναζητήσει μέσα στην εβδομάδα νέο τεχνικό, προκειμένου να τον κλείσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή και να προχωρήσει ο σχεδιασμός που ήδη έχει γίνει από πλευράς Γιάννη Αγγελόπουλου.

«Μπουμ» και Λουκάς οι ρυθμιστές

24/12/2012
 Από τις απαντήσεις των Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Λουκά Βύντρα στις προτάσεις της διοίκησης θα κριθεί το αν θα κινηθεί ή όχι ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση στόπερ.

«Μπουμ» και Λουκάς οι ρυθμιστές
Στην περίπτωση του Γάλλου αμυντικού είναι δεδομένη η αρνητική του στάση στην πρόταση για λύση του συμβολαίου του, αφού ο Μπουμσόνγκ αξιώνει να λάβει περίπου 1.1 εκατ. ευρώ προκειμένου να φύγει. Τέτοια ποσά στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν, οπότε το plan b προβλέπει την ενεργοποίηση του ποδοσφαιριστή ώστε να υπολογίζεται κανονικά μέχρι το τέλος της περιόδου και την αποδέσμευσή του το καλοκαίρι.

Ακόμη κι αν συμβεί κάτι τέτοιο πάντως, το ιατρικό ιστορικό του Μπουμσόνγκ δείχνει πως υπάρχει περίπτωση να μη συμβεί αυτό που λογαριάζουν οι «πράσινοι», το να εμφανιστεί ως νέα μεταγραφή ο Γάλλος, ο οποίος –μην ξεχνάμε- έχασε σχεδόν ολόκληρο τον πρώτο γύρο, ενώ και πέρυσι έμεινε δύο μήνες έξω.

Αντίστοιχα, σχεδόν απίθανο θα πρέπει να θεωρείται το να δεχτεί ο Λουκάς Βύντρα μείωση κατά 50% στις αποδοχές του. Ο παίκτης αναμένεται να κληθεί μέσα στον Γενάρη προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση, όμως δεν… περισσεύει αισιοδοξία.

Από αυτές τις δύο περιπτώσεις θα εξαρτηθεί και το αν θα κινηθεί ή όχι ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση ενός στόπερ. Βέβαια με βάση τα οικονομικά δεδομένα αλλά και το γεγονός πως κι εκείνοι που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι (Βελάσκες, Πίντο) δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα τη διαφορά, μια τέτοια εξέλιξη δεν θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους φίλους της ομάδας που βλέπουν δραματική… αποψίλωση ποιότητας στο ρόστερ της ομάδας.

Ψάχνει επιθετικό

24/12/2012
 Η αποχώρηση του Στέφανο Ναπολεόνι αναγκάζει τους ανθρώπους του Λεβαδειακού να κινηθούν για την απόκτηση ποδοσφαιριστή για τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Ψάχνει επιθετικό
Μάλιστα, η εφημερίδα «SportDay» αναφέρει πως η περίπτωση που δείχνει να έχει προχωρήσει περισσότερο είναι εκείνη ενός Πορτογάλου επιθετικού, ενώ οι Βοιωτοί περνούν από «κόσκινο» και άλλους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Στη Λιβαδειά πάντως ακούστηκε έντονα και το όνομα του Βαγγέλη Μάντζιου, όμως με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν προκύπτει κάτι χειροπιαστό.

«Τρομερή προοπτική ο Μπαργκάν»

24/12/2012
 Το εγκώμιο του Κενάν Μπαργκάν, ο οποίος φαίνεται ότι απασχολεί την ΑΕΚ, έπλεξε ο Μάκης Χάβος. «Αν γίνει η μεταγραφή, θα προσθέσει και άλλα πράγματα στο παιχνίδι της», τόνισε ο τεχνικός της Βέροιας.

«Τρομερή προοπτική ο Μπαργκάν»
Εξαιρετική χαρακτήρισε ο Μάκης Χάβος την επιλογή της ΑΕΚ αν κινηθεί για την απόκτηση του Κενάν Μπαργκάν.

«Είναι ένας ποδοσφαιριστής με τρομερή προοπτική για το μέλλον», τόνισε ο προπονητής της Βέροιας και πρόσθεσε:

«Είναι απρόβλεπτος μέσα στο γήπεδο».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Μάκης Χάβος στη Live Sport

«Πρόκειται για εξαιρετική επιλογή. Ο Κενάν είναι ένας ποδοσφαιριστής με τρομερή προοπτική για το μέλλον. Δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτή η μεταγραφή, αλλά αν η ΑΕΚ τον αποκτήσει θα προσθέσει και άλλα πράγματα στο παιχνίδι της

Η τεχνική είναι ένα από τα πλέον δυνατά του σημεία. Μπορώ να πω ότι είναι σε πολύ ψηλό επίπεδο. Μπορεί να κάνει πολλά με την μπάλα στα πόδια του. Είναι απρόβλεπτος και αυτό σου δίνει πλεονέκτημα όταν παίζεις κόντρα σε κλειστές άμυνες και μπορώ να τον χαρακτηρίσω πολύ καλό στο ένας εναντίον ενός. Μπορεί να ντριμπλάρει τόσο από την εσωτερική, όσο και από την εξωτερική πλευρά».

Σίγουρα, όμως, ένα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του είναι η ταχύτητα. Αν βρει κενό χώρο θα τον εκμεταλλευτεί. Είναι γρήγορος και με την μπάλα στα πόδια, ενώ έχει και επιτάχυνση. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα θα σου αναφέρω το γκολ που πέτυχε με τον Παναθηναϊκό, όπου έκανε πολλά μέτρα με την μπάλα αφήνοντας πίσω του γρήγορους ποδοσφαιριστές και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής
».

«Αν πέσει η ΑΕΚ, σταματάω»

24/12/2012
 Έτοιμος να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε ενδεχόμενο υποβιβασμού της ΑΕΚ δηλώνει ο Μιχάλης Παυλής.

«Αν πέσει η ΑΕΚ, σταματάω»
Ο επιθετικός της «Ένωσης» σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στα αβάσταχτα οικονομικά προβλήματα του ίδιου και των συμπαικτών του τονίζοντας πως δεν αποτελούν δικαιολογία αλλά μια σκληρή πραγματικότητα.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Goal»:

Για τους λόγους που βρίσκεται η ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση: «Είναι πολλά τα ζητήματα που έφεραν την ΑΕΚ σε αυτή τη θέση. Υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες. Η διαιτησία για παράδειγμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε σίγουρα έξι βαθμούς παραπάνω κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει και κακή ψυχολογία, το βάρος των οικονομικών προβλημάτων με όλους τους παίκτες να είναι απλήρωτοι».

Για την πίεση στο δεύτερο γύρο: «Δεν θέλω να μπαίνω καν στη διαδικασία πως η ΑΕΚ θα μαζεύει πόνο με πόντο για να σωθεί. Η ΑΕΚ δεν είναι για να σωθεί απλά. Ευελπιστώ ότι με την προσθήκη των νέων παιδιών που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, θα καταλάβουν όλοι πως δεν είναι επιτρεπτό το ενδεχόμενο υποβιβασμού γι' αυτή την ομάδα».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να σωθεί η ΑΕΚ: «Για να πω την αλήθεια δεν μπορώ να διαχωρίσω το συναισθηματικό από το επαγγελματικό για τη συγκεκριμένη ομάδα. Πιστεύω ακράδαντα πως υπάρχουν χειρότερες ομάδες. Θα μπορούσα να αναφέρω τα παραδείγματα του Άρη ή της Κέρκυρας, οι οποίες κινούνται στο ίδιο καζάνι με εμάς».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες: «Ισχύει πως υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να φάνε ή να βάλουν βενζίνη. Και θα βάλω τον εαυτό μου μέσα. Δεν ντρέπομαι γι' αυτό. Ισχύει πως πάμε στο ξενοδοχείο και τρώμε δύο πιάτα φαγητό. Γιατί; Γιατί δεν έχουμε να φάμε. Αυτό δεν είναι δικαιολογία και δεν το λέω για να μας λυπηθεί κάποιος και να πει τα καημένα τα παιδιά. Ο καθένας ξέρει που είναι και ποια είναι η κατάσταση. Πηγαίνουμε πέντε-πέντε στην προπόνηση με ένα αυτοκίνητο. Δεν έχουμε χρήματα για σωστή διατροφή. Είμαστε και σε ηλικία όπου ο καθένας έχει τη δική του προσωπική ζωή. Δεν είναι μόνο το φαγητό».

Για την απόκτηση επιθετικού: «Είμαστε 3-4 παιδιά στην επίθεση και δεν έχουμε δώσει λύση στο γκολ. Φαίνεται από τους αριθμούς του καθένα από μας. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ πάντως, πρέπει να πω ότι για να σκοράρεις πρέπει να πάρεις και την κατάλληλη πάσα. Εάν ήμουν ο Μέσι ή ο Μαραντόνα, θα έπαιρνα την μπάλα, θα περνούσα δέκα παίκτες και θα έβαζα γκολ. Πέρα από το ότι οι επιθετικοί δεν βάζουν γκολ, πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε και άλλες δουλειές. Να δείχνουμε τουλάχιστον μαχητικότητα, να βλέπει ο κόσμος ότι τα έχεις δώσει όλα για τη φανέλα».

Για το νούμερο "11": «Λόγω Νικολαΐδη. Υπάρχει προσωπολατρεία. Αυτό είναι αλήθεια».

Για το μέλλον του: «Δεν βλέπω τίποτα. Αν πέσει η ΑΕΚ, σταματάω το ποδόσφαιρο».

Για το τι σημαίνει η σιγουριά του ότι δεν θα πέσει η ΑΕΚ: «Πως δεν σταματάω το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να σκέφτομαι το μέλλον. Θα ήθελα να μου κάνει πρόταση ανανέωσης η ομάδα, γιατί δεν θέλω να φύγω από εδώ».

Για την έλλειψη ηγετών στην ομάδα: «Σίγουρα. Υπάρχουν και τώρα κάποια παιδιά, αλλά δεν μπορώ να μπω στον χαρακτήρα του καθένα. Ο Αραμπατζής, ο Λαγός, ο Ρότζερ ή ο Ρίκκα που είναι αρχηγοί, ο Ντίμι που είναι μεγάλος και κάποια άλλα παιδιά που έχουν ηγετική φυσιογνωμία. Αλλά στην ΑΕΚ υπάρχουν πολλά που λειτουργούν λανθασμένα».

Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε: «Με επηρέασε πολύ, διότι όταν γράφονταν πράγματα, υπήρχε κόσμος που νόμιζε ότι υποφέρω από πράγματα που δεν υπήρχαν. Με επηρέασε ψυχολογικά διότι βγήκε πολύ στη δημοσιότητα. Αυτό μου χαράμισε γύρω στις τρεις μεταγραφές. Πήγαινε σε ομάδες και με έδιωχναν, γιατί πίστευαν πως ταλαιπωρούμε από πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν. Πιστεύω πως αποδεικνύω ότι είμαι καλά. Και όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν τι άνθρωπος είμαι. Με πήγε πίσω, κυρίως ψυχολογικά. Ήταν πολύ άσχημο αυτό που πέρασα τα δύο τελευταία χρόνια. Πήγαινα σε ομάδες Δ' εθνικής, απλά για να μη σταματήσω το ποδόσφαιρο. Υπήρχαν δύο περιπτώσεις, πρόπερσι τον Ιανουάριο και ακόμα μία, που είπα πως σταματάω το ποδόσφαιρο. Ήμουν πολύ απογοητευμένος».

Σίλντενφελντ: «Έχει όραμα ο Σαββίδης»

24/12/2012
 «Έχω ακούσει ότι στόχος του είναι η σωστή οργάνωση της ομάδας και ότι έχει όραμα για τον ΠΑΟΚ», τόνισε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ για τον Ιβάν Σαββίδη.

Σίλντενφελντ: «Έχει όραμα ο Σαββίδης»
Ενήμερος για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για την απόκτησή του δήλωσε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

«Ξέρω ότι ήρθε σε επαφή με τον μάνατζέρ μου», τόνισε ο Κροάτης στόπερ και πρόσθεσε:

«Θέλω να πάω σε μια υγιή ομάδα, με καλή ψυχολογία και με στόχους».

Επίσης, αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη: «Έχω ακούσει ότι στόχος του είναι η σωστή οργάνωση της ομάδας και ότι έχει όραμα για τον ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ στην εφημερίδα «Match Reports»

Τι ξέρεις για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ;

«Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ ήρθε σε επαφή με τον μάνατζέρ μου, ότι ρώτησε για μένα και του περιγράψαμε την κατάσταση».

Τι γνωρίζεις για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ξέρεις κάποια ονόματα παικτών του ΠΑΟΚ;

«Έμαθα ορισμένα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, ξέρω ότι είναι σαν μια οικογένεια, ότι όλοι οι άνθρωποι γύρω από τον ΠΑΟΚ ζουν για την ομάδα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα γνωρίζω ότι υπάρχουν μεγάλες ομάδες με σπουδαία ιστορία. Αυτή την εποχή περνούν μια μικρή κρίση, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα βελτιωθεί η κατάσταση. Γνωρίζω πως η Ελλάδα έχει πολλά νέα ταλέντα, ικανά να ανεβάσουν το επίπεδο του πρωταθλήματος».

Μίλησες με κάποιον άνθρωπο από την; Τον κύριο Τσιστιακόφ ή τον κύριο Βρύζα;

«Όχι, δεν μίλησα ακόμα με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, μόνο ο μάνατζέρ μου».

Γιατί θέλεις να φύγεις από την Ντιναμό Μόσχας;

«Δεν ανέφερα ποτέ ότι θέλω να φύγω από την Ντιναμό. Πήγα με μεγάλες προσδοκίες το καλοκαίρι στην Ντιναμό και τις διατηρώ ακόμα αυτές τις προσδοκίες. Η ομάδα είναι πολύ καλά οργανωμένη. Ξεκινήσαμε, όμως, πολύ άσχημα τη σεζόν και απολύθηκε ο προπονητής. Ο νέος προπονητής που ήρθε άλλαξε ορισμένους παίκτες. Έτσι, ο μάνατζέρ μου συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ντιναμό και αποφασίσαμε να εξετάσουμε όλες τις πιθανότητες για το μέλλον μου».

Έχεις προτάσεις από άλλες ομάδες; Είναι ο ΠΑΟΚ η προτεραιότητά σου;

«Υπάρχει ενδιαφέρον από τη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο και την Ιταλία. Υπάρχει και μια συγκεκριμένη πρόταση ομάδας από αυτές τις χώρες. Όπως προανέφερα, για να αποφασίσω να αλλάξω ομάδα πρέπει να έχει κάποιο νόημα. Θέλω να πάω σε μια υγιή ομάδα, με καλή ψυχολογία και με στόχους, στην οποία θα μπορέσω να προσφέρω την εμπειρία μου για να εκπληρωθούν οι φιλοδοξίες μου».

Πιστεύεις ότι είστε κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ;

«Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στον μάνατζέρ μου. Χειρίζεται όλη την υπόθεση και τον εμπιστεύομαι απόλυτα».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο κύριος Δώνης, έχει πει ότι θέλει έναν στόπερ ο οποίος θα προωθεί το παιχνίδι από πίσω. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις;

«Δεν θα έλεγα ότι είναι αυτό το πιο δυνατό μου σημείο. Πάντως, για το ποια είναι τα δυνατά μου σημεία και το εάν προώθηση του παιχνιδιού από την άμυνα συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτά, πρέπει να ρωτήσετε τους ειδικούς. Η δουλειά μου είναι να δουλεύω πολύ σκληρά καθημερινά για να καλύπτω τις ανάγκες και τις επιθυμίες του προπονητή».

Τι έχεις ακούσει για τον νέο ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, του τον κύριο Ιβάν Σαββίδη;

«Έχω ακούσει ότι στόχος του είναι η σωστή οργάνωση της ομάδας και ότι έχει όραμα για τον ΠΑΟΚ».

Ξέρω απ’ όσα έμαθες για τον ΠΑΟΚ, για έναν παίκτη της δικιάς σου κλάσης είναι κίνητρο να έρθει να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Όπως είπα παραπάνω, αυτό που ψάχνω είναι το πώς θα μπορέσω αξιοποιώντας την εμπειρία μου να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημά μου. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι χαμηλού επιπέδου. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή παρουσία στο Champions League και ο ΠΑΟΚ έκανε καλές εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου