ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ανασκόπηση βόλεϊ γυναικών

Ανασκόπηση βόλεϊ γυναικών

 26/12/2012 

Η κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν το highlight για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού μέσα στο 2012. Οι αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι που ακολούθησε και η πορεία των ερυθρολεύκων στο πρώτο μισό της νέας σεζόν με τον Τέλη Σωτήρχο στο τιμόνι.
Η σεζόν 2011-12 ήταν μεταβατική για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό καθώς βασικό μέλημα ήταν η οικονομική εξυγίανση και η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων της προηγούμενης διοίκησης. Από αυτό το πλαίσιο δεν ξέφυγε ούτε η ομάδα βόλεϊ γυναικών, που ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον Πειραιά! Το καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου οι ερυθρόλευκες πραγματοποιούν μια πολύ καλή πορεία.

Όπως είπαμε, το σπουδαιότερο επίτευγμα για τον Ολυμπιακό μέσα στο 2012 ήταν η διατήρηση των κεκτημένων στο Κύπελλο Ελλάδας και μάλιστα με νίκες κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό! Η αρχή έγινε στις 23/4/12 με αντίπαλο τον "Δικέφαλο", όπου οι βολεϊμπολίστριες του Τέλη Σωτήρχου επικράτησαν με το εμφατικό 3-0 των αντιπάλων τους!

Ο τελικός της διοργάνωσης ήταν προγραμματισμένος για τις 7 Απριλίου 2012, εκεί όπου με μια ψυχωμένη εμφάνιση, η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού θα νικήσει με 3-2 τον Παναθηναϊκό στην Πρέβεζα, αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 και 1-2. Οι ερυθρόλευκες με αυτό τον τρόπο κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία τους!



Συγκλονιστική παρουσία στον τελικό είχαν οι Τένεβα, Κοσμά (MVP του τελικού), Χριστοδούλου και Νοσέκοβα, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτός ήταν και ο πρώτος τίτλος στην προπονητική καριέρα του Τέλη Σωτήρχου.





Στο πρωτάθλημα της Α1 ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά, καθώς ο τίτλος κατέληξε ξανά στην ΑΕΚ. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε το σύστημα με το μίνι πρωτάθλημα των 6 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας (αντί για πλέι - οφ) και οι κιτρινόμαυρες κατέκτησαν την πρώτη θέση. Το καλοκαίρι που ακολούθησε ήταν σημαντικό για τον Ολυμπιακό καθώς υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Κάνοντας τη "σούμα", ο Ολυμπιακός βγήκε ενισχυμένος καθώς τη συνεργασία τους με τον σύλλογο ανανέωσαν οι Άννα Καβαθά, Σοφία Κοσμά, Αρετή Μπουζουνιεράκη, Ράντι Τένεβα και η αρχηγός Δήμητρα Γιακουμή!

Παράλληλα προωθήθηκε από την Ακαδημία η Πωλίνα Μπίλλια, ενώ στα ερυθρόλευκα ντύθηκαν οι Αρέτα Κονόμη, Στέλλα Χριστοδούλου, Ιβάνα Λούκοβιτς, Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Αρετή Τέζα και Αλεόσκαρ Ράσεθ Μπλάνκο Ιριάρτε!

Το ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου (2012-13) δεν ήταν το ιδανικό για τον Ολυμπιακό καθώς στο Super Cup στις 7/10/2012, ήρθε η ήττα με 3-1 σετ από την ΑΕΚ. Ωστόσο στη συνέχεια τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα για την ομάδα βόλεϊ γυναικών καθώς στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, το οποίο ολοκλήρωσαν με επικράτηση 3-0 σετ επί του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, πέτυχαν συνολικά 10 νίκες έναντι μόλις μιας ήττας, ισοβαθμόντας στην 2η θέση της βαθμολογίας με τον Ηρακλή Κηφισιάς και πρώτη την ΑΕΚ (με "11 στα 11").

Στο Challenge Cup, οι βολεϊμπολίστριες του Τέλη Σωτήρχου ξεπέρασαν με άνεση το εμπόδιο της Τέβα Γκόντολο με δύο νίκες 3-0 σετ, εκτός έδρας στις 14/11/12 και στο "Μελίνα Μερκούρη" στις 21/11/12. Στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την πολωνική AZS Bialystok και γνώρισε την ήττα στην Πολωνία με 3-0 σετ (6/12/12). Στον επαναληπτικό του Ρέντη, στις 12/12/12 οι ερυθρόλευκες θα επικρατήσουν με 3-0 σετ αλλά θα ηττηθούν στο "χρυσό σετ" από τις Πολωνές, χάνοντας την πρόκριση στους "16" του Challenge Cup.


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου