ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Παπανικολάου: "Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας"

Παπανικολάου: "Να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας"

Ο Κώστας Παπανικολάου εξέφρασε την επιθυμία να παίξει σε δεύτερο συνεχόμενο Final-4 με τον Ολυμπιακό προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να έχουν τη δυνατότητα υπεράσπισης του ευρωπαϊκού τίτλου που κατέκτησαν πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και ανέλυσε τις σκέψεις του για τον πέμπτο προημιτελικό κόντρα στην Αναντολού Εφές.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Πώς νιώθετε στον Ολυμπιακό πριν από το πέμπτο ματς με την Εφές;

"Γι' αυτό παλεύαμε όλη τη σεζόν, για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Δουλέψαμε σκληρά για να το αποκτήσουμε και τώρα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Είναι ένα παιχνίδι κι όλα μπορούν να συμβούν. Ελπίζω τα πράγματα να είναι ευνοϊκά για μας".

Η Εφές οδήγησε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι. Αυτό της δίνει ψυχολογικό πλεονέκτημα ή κάθε ματς είναι διαφορετικό;

"Μπορεί να έχουν ψυχολογικό πλεονέκτημα μετά τις δύο νίκες τους, αλλά εμείς παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας που μας βοηθά".

Έχετε παίξει φέτος έξι φορές με την Εφές και πάντα κερδίζει ο γηπεδούχος. Αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει ακόμη πιο σημαντικό το πλεονέκτημα έδρας;

"Φυσικά. Είναι μόνο ένα ματς και παίζουμε στην έδρα μας. Η σκληρή δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά ανταμείβεται. Αυτό είναι το νόημα του Top-16, να πάρεις το πλεονέκτημα έδρας στα play-offs. Είμαστε χαρούμενοι που το εξασφαλίσαμε την τελευταία αγωνιστική του Top-16. Διαφορετικά θα ήταν μία εντελώς άλλη κατάσταση τώρα".

Πώς μπορεί ο κόσμος σας να κάνει τη διαφορά σε ένα ματς σαν κι αυτό;

"Μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ. Όταν αρχίσουμε να σκοράρουμε θα φωνάζουν για μας και αυτό μπορεί να δυσκολέψει τους αντιπάλους. Αν δεν παίζουμε καλά, χειροκροτούν και προσπαθούν να μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ο κόσμος".

Πλέον θα υπάρχουν λίγες εκπλήξεις, καθώς οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά. Ποιο είναι το μεγαλύτερο κλειδί για να νικήσει ο Ολυμπιακός;

"Πιστεύω το ποιος το θέλει περισσότερο. Έχουμε παίξει ήδη έξι φορές φέτος και δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά από τακτικής πλευράς. Η ομάδα που θα βγει στο παρκέ και θα παλέψει περισσότερο θα δείξει στον αντίπαλο ότι το θέλει πιο πολύ. Αυτό κάναμε πέρσι στο Final-4. Το θέλαμε περισσότερο από όλους και πήραμε τον τίτλο".

Το ποσοστό ευστοχίας σου στα τρίποντα έχει αυξηθεί κατά 20% φέτος. Πώς έγινε αυτό;

"Πέρα από την ομαδική προπόνηση, πρέπει να δουλεύεις και ατομικά για να βελτιωθείς και να βοηθάς περισσότερο την ομάδα σου. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι και μέσα στη σεζόν με τους προπονητές μας, που με έχουν βοηθήσει πολύ. Προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου αλλά οφείλω να αναγνωρίσω και τη συμβολή των συμπαικτών μου. Τις περισσότερες φορές αυτοί μου δίνουν τα σουτ. Αν δεν ήταν εκείνοι, ίσως να μην είχα αυτά τα σουτ".

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει πει πως καθένας στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζει το ρόλο του, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Εσένα ποιος είναι ο ρόλος σου στην ομάδα;

"Προσπαθώ να κάνω αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Να δίνω ενέργεια και να παίζω άμυνα. Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που προσπαθώ να δώσω. Αν μπορώ να πάρω και κάποιες επιθέσεις ή να δημιουργήσω για κάποιον άλλο, φυσικά και θα το κάνω. Όλα αρχίζουν όμως από την άμυνα. Αυτό είναι που ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου".

Ο Ολυμπιακός έχει τη φήμη πως παίζει σαν σύνολο, σαν ομάδα. Πόσο σημαντική είναι αυτή η εξαιρετική χημεία για την επιτυχία σας;

"Πρώτον ο Ολυμπιακός έχει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, όλοι το ξέρουν και το βλέπουν. Αυτό βοηθά την ομάδα να βελτιώνεται συνεχώς. Όταν βάζεις τον εαυτό σου κάτω από την ομάδα, μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Δεν είμαστε απλώς συμπαίκτες, είμαστε φίλοι. Κάνουμε παρέα και περνάμε καλά όλοι μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η καλή χημεία".

Πόσο σε βοήθησε να γίνεις καλύτερος παίκτης η κατάκτηση της Ευρωλίγκας;

"Μου έδωσε αυτοπεποίθηση και θέληση να προσπαθώ περισσότερο και να δουλεύω πιο πολύ για μένα και την ομάδα μου. Αυτό είναι το σημαντικότερο που μου έδωσε, η αυτοπεποίθηση".

Τί θα σήμαινε για σένα να παίξεις σε ένα ακόμη Final-4 με την ευκαιρία να υπερασπιστείς τον τίτλο σου;

"Θέλουμε να πάμε στο Final-4, ποιος δεν θα το 'θελε; Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για μας να είμαστε παρόντες και να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Θα αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για μένα και την ομάδα μου. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πως ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν παίζει πάντα καλά την επόμενη χρονιά. Για μας το να είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και να επιστρέψουμε στο Final-4 θα είναι επιτυχία. Και θα είναι κάτι σπουδαίο για τον κόσμο μας".

PLAY OF THE NIGHT- Η ΤΡΙΠΟΝΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ από Pireotis7

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου