ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Για πρώτη φορά σε πέντε ματς ο Ολυμπιακός

Για πρώτη φορά σε πέντε ματς ο Ολυμπιακός

Για πρώτη φορά σε πέμπτο ματς σε πλέι οφ Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα προσπαθήσει την Παρασκευή (26/04) να εξασφαλίσει την όγδοη παρουσία του σε φάιναλ-φορ. Ανασυγκρότηση για τους Πειραιώτες ενόψει του παιχνιδιού στο ΣΕΦ με την Εφές.
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Αναντόλου Εφές και στις δύο αναμετρήσεις που έδωσε στην Τουρκία με τη σειρά πλέον να βρίσκεται στο 2-2. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα παίξει για πρώτη φορά σε πέμπτο ματς σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
Επιμέλεια: Βασίλης Δελής

Από τη σεζόν 2008-09, όταν και καθιερώθηκε το σύστημα 2-2-1, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν τελειώσει όλες τις σειρές των πλέι οφ με 3-1. Τη σεζόν 2008-09, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1, παίρνοντας δυο νίκες στην έδρα του αρχικά και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο φάιναλ-φορ με θετικό αποτέλεσμα στο τέταρτο παιχνίδι στη Μαδρίτη μετά τη μείωση του σκορ σε 2-1 από τη Ρεάλ. Την επόμενη χρονιά, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Πρόκομ με 3-1 και βρέθηκε στο φάιναλ-φορ του Παρισιού.

Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν και στα δύο παιχνίδια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τους Πολωνούς, οι οποίοι μείωσαν με νίκη στην έδρα τους σε 2-1.

Τελικά, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με 3-1 σκορ. Την αμέσως επόμενη σεζόν (2010-11) οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από το φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης, καθώς ηττήθηκαν με 3-1 από την Σιένα. Οι Ιταλοί πήραν ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ και σφράγισαν την πρόκριση τους με δύο ακόμα νίκες στην έδρα τους.

Πέρυσι, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε και πάλι τη Σιένα, έχοντας αυτή την φορά το μειονέκτημα έδρας. Παρόλα αυτά, κατάφερε να κάνει ένα "διπλό" στην Ιταλία και να πάρει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να περάσει στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης, όπου και στέφθηκε στη συνέχεια πρωταθλητής Ευρώπης.

2012: Ολυμπιακός - Σιένα 76-69 (πρόκριση με 3-1 νίκες)

 
Πέμπτη φορά σε πέντε παιχνίδια μία σειρά...

Από τη σεζόν 2008-09 μέχρι και πέρυσι τρία ζευγάρια έχουν πάει σε πέμπτο παιχνίδι, ενώ φέτος τα φτάσουν τα πέντε, καθώς σε πέμπτο αγώνα θα κριθεί η πρόκριση στα ζευγάρια του Ολυμπιακού με την Εφές και της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό. Το πρώτο ζευγάρι που έφτασε μέχρι τις πέντε αναμετρήσεις ήταν της Μπαρτσελόνα με την Κάχα Λαμποράλ.

Η Κάχα νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στην Βαρκελώνη με 84-75, κάνοντας το μπρέικ, με τους Καταλανούς να παίρνουν τη νίκη στο τέταρτο με 84-63 και να ισορροπούν τη σειρά. Τελικά, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήρε την πρόκριση σε πέμπτο αγώνα στην έδρα της. Τη σεζόν 2009-10, καμία αναμέτρηση δεν έφτασε τα πέντε παιχνίδια, καθώς όλες οι σειρές κρίθηκαν ή στα τρία ή στα τέσσερα.

2009: Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 75-78 (πρόκριση με 3-1 νίκες)

 
Την αμέσως επόμενη χρονιά, πάντως στις πέντε αναμετρήσεις πήγε το ζευγάρι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια. Η Βαλένθια πήρε την εκτός έδρας νίκη με 81-75, ενώ απάντησε η Ρεάλ στον τρίτο αγώνα με 75-66. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο στο πέμπτο παιχνίδι νίκησε τη Βαλένθια με 66-58 και εξασφάλισε τη συμμετοχή στο φάιναλ-φορ. Πέρυσι, στα πέντε παιχνίδια κρίθηκε η σειρά του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι, με τους Ισραηλινούς να νικούν στο ΟΑΚΑ, αλλά οι "πράσινοι" απάντησαν με νίκη στο Ισραήλ, σφραγίζοντας την πρόκριση στο φάιναλ-φορ στην έδρα τους, καθώς έκαναν το 3-2.

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό, έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον "τελικό" με την Αναντόλου Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι Πειραιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στον σύλλογο της Ελευσίνας και την Παρασκευή (26/04) να πάρει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Τούρκους για να προκριθεί για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια σε ένα φάιναλ-φορ και να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη.

2010: Ασέκο Πρόκομ - Ολυμπιακός 70-86 (πρόκριση με 3-1 νίκες)


Euroleague 2010 Playoffs Game 4 Prokom... από Pireotis7
  www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου