ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE


23/04/2013


Καμία υποψηφιότητα

22/04/2013
 Η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την διοίκηση της ΠΑΕ Άρης έληξε σήμερα χωρίς να υπάρξει κάποια ανταπόκριση!

Καμία υποψηφιότητα
Ούτε μια υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Άρης δεν κατατέθηκε μέχρι και σήμερα, την καταληκτική ημερομηνία που είχε τεθεί από Κοινωνία Μελών.

Μετά την εξέλιξη αυτή τα βλέμματα στρέφονται στη Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.

Αυτό που πρέπει να αναφερθεί και προκαλεί εντυπώσεις είναι το γεγονός ότι δεν κατέθεσε υποψηφιότητα μέχρι και ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πριν από λίγες εβδομάδες.

Πρόεδρος και πάλι ο Αλαφούζος

22/04/2013
 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού με τον Αλαφούζο να είναι και πάλι πρόεδρος. Κωνσταντίνου, Παναγόπουλος οι αντιπρόεδροι, Σωπήλης διευθύνων σύμβουλος στο 11μελές σχήμα.

Πρόεδρος και πάλι ο Αλαφούζος
Κάποια στιγμή, λόγω της Θύρας 13 το σχήμα στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού θα είναι 13μελές. Προς το παρόν, έγινε 11μελες αφού αυτό αποφασίστηκε μετά την Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ και αυτοί που συμμετέχουν είναι οι εξής: Αλαφούζος, Κωνσταντίνου, Παναγόπουλος, Καρανάσος, Ηρειώτης, Παναγιωτίδης, Σωπήλης, Λουκάκος, Γούναρης, Παπαδόπουλος και Μακρόπουλος (εκπρόσωπος Ερασιτέχνη).

Κατόπιν, συγκροτήθηκε σε σώμα, με τον Αλαφούζο να είναι ο πρόεδρος, ο Κωνσταντίνου α’ αντιπρόεδρος, ο Παναγόπουλος β’ αντιπρόεδρος και ο Σωπήλης διευθύνων σύμβουλος.

«Να διασφαλιστεί η απαίτηση της ΑΕΚ από Ψωμιάδη»

22/04/2013
 Υποχρέωση προς την ΑΕΚ -και ενδεχομένως λύση για το μέλλον της- χαρακτηρίζει τη διασφάλιση της απαίτησης από τον Ψωμιάδη ο Αλέξης Αλεξίου.

«Να διασφαλιστεί η απαίτηση της ΑΕΚ από Ψωμιάδη»
Το πρώτο σύνθημα ανασύνταξης μετά την καταστροφική εξέλιξη του υποβιβασμού της ΑΕΚ έδωσε ο Αλέξης Αλεξίου.

Με επιστολή του προς το υπόλοιπο Δ.Σ. το μέλος και χρηματοδότης της ομάδας μπάσκετ, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να γίνει μια σειρά ενεργειών -μέσω των οποίων θα αποδοθούν ευθύνες για το παρελθόν και θα αναζητηθούν λύσεις για το μέλλον.

Στο πρώτο σκέλος λοιπόν ζητά να ελεγχθεί το ενδεχόμενο παράνομης συμπεριφοράς και σκόπιμης κακοδιαχείρισης από προηγούμενες διοικήσεις.

Στο δεύτερο, δε, χαρακτηρίζει υποχρέωση προς την ΑΕΚ τη διασφάλιση της οικονομικής απαίτησης από τον Ψωμιάδη και την εκχώρηση μέρους της ώστε να αποπληρωθούν από ‘κει τα χρέη σε Δημόσιο και τρίτους.


Αναλυτικά η επιστολή Αλεξίου

«Μετά από τις τελευταίες αγωνιστικές εξελίξεις και ανεξαρτήτως της εκβάσεως της εφέσεως, θεωρώ ότι έχουμε την υποχρέωση έναντι της ΑΕΚ, να προβούμε άμεσα στις κάτωθι ενέργειες:

(1) Μελέτη Εργολαβικού ΑΕΚ - Οικονομόπουλου, προς διασφάλιση απαιτήσεων του εντολοδόχου δικηγόρου και κυρίως της ΑΕΚ για το υπόλοιπο του ποσού που έχει επιδικασθεί τελεσιδίκως.

(2) Έλεγχος για το αμετάκλητο της τελεσίδικης απόφασης Ψωμιάδη.

(3) Λήψη πιστοποιητικού εκπρόθεσμης άσκησης αναίρεσης, σε περίπτωση που έχει ασκηθεί τέτοια.

(4) Εκχώρηση μέρους απαίτησης Ψωμιάδη προς το Δημόσιο κάθε οφειλόμενου ποσού με προσαυξήσεις και τόκους μέχρι σήμερα.

(5) Εκχώρηση μέρους απαίτησης Ψωμιάδη προς Ερασιτεχνική ΑΕΚ προς εξόφληση των μέχρι σήμερα οφειλομένων.

(6) Εκχώρηση μέρους απαίτησης Ψωμιάδη προς παίκτες, προσωπικό και προμηθευτές, Φωτίου, αναλογικά.

(7) Έναρξη διαδικασιών για εκ μέρους του Δημοσίου κατάσχεση εις χείρας Ψωμιάδη της απαίτησής του έναντι της ΑΕΚ.

(8) Έναρξη διαδικασιών για εκ μέρους του Ερασιτεχνικού Σωματείου ΑΕΚ κατάσχεση εις χείρας Ψωμιάδη της απαίτησής του έναντι της ΑΕΚ.

Με τις παραπάνω ενέργειες επιδεικνύουμε τουλάχιστον συμπεριφορά εταιρικής αξιοπιστίας και διαφυλάσσουμε τους πιστωτές μας (στο μέτρο του εφικτού) παραπέμποντας στην Ελληνική Πολιτεία τη συνέχιση της διαδικασίας για τη είσπραξη των απαιτήσεων Ψωμιάδη.

Επίσης σβήνονται οι όποιες καχυποψίες περί εύνοιας Ψωμιάδη, καθώς οι απαιτήσεις θα έχουν εκχωρηθεί ή και κατασχεθεί από τρίτους, αλλά και οι καχυποψίες περί σκόπιμου υποβιβασμού και περαιτέρω συμμετοχής στη Γ' Εθνική για αποφυγή πληρωμής των χρεών.

Περαιτέρω θεωρώ ότι πρέπει να ελεγχθεί το ενδεχόμενο παράνομης συμπεριφοράς και σκόπιμης κακοδιαχείρισης εκ μέρους των προηγουμένων νομίμων εκπροσώπων των προηγούμενων Διοικήσεων και να υποβληθεί -σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες παράνομες συμπεριφορές- μηνυτήρια αναφορά σε βάρος τους.

Αυτό πρέπει να συμβεί κατά τη γνώμη μου, ανεξαρτήτως της αγωνιστικής πορείας της ομάδας και δη ακόμη κι αν η ομάδα συνεχίσει να συμμετέχει στη Σούπερ Λίγκα. Ακόμη να εξετασθεί και το ενδεχόμενο αστικής ευθύνης του Βιντιάδη. Η ΑΕΚ είναι υπεράνω προσώπων.

Πρέπει μέχρι την τελευταία στιγμή συμμετοχής μας στο ΔΣ να διαφυλάξουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ και την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ομάδας.

ΣΗΜ: Πέραν των ανωτέρω διοικητικών ενεργειών, πρέπει να εκτιμηθεί η κατάσταση της επόμενης ημέρας στο «αγωνιστικό τμήμα» και να συνταχθεί σχεδιασμός από την τεχνική ηγεσία για τη συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα.

Κρίσιμο είναι να υπάρξουν πρώτες τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών σχετικά με την παραμονή τους στην ομάδα, ανεξάρτητα από το πρωτάθλημα (Α, Β, Γ) στο οποίο θα συμμετάσχει η ομάδα.

ΑΕΚΑΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Αλέξης Αλεξίου»

Κάνει την Τρίπολη… Τούμπα

22/04/2013
 Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελείωσε και στον ΠΑΟΚ, επικεντρώνονται στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κάνει την Τρίπολη… Τούμπα
Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης είναι πλέον σε πρώτο πλάνο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η νίκη στο πρώτο παιχνίδι και το σημαντικό βήμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχει φέρει και ενθουσιασμό στην τάξη των φιλάθλων.

Μάλιστα, στον επαναληπτικό του ερχόμενου Σαββάτου θα υπάρξει μετακίνηση 1.200 φίλων του ΠΑΟΚ. Εκτός από τον κόσμο που θα ενισχύσει την ομάδα, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» θα βρεθεί και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης.

Ο «ισχυρός» άνδρας του ΠΑΟΚ είχε βρεθεί και στο παιχνίδι πρωταθλήματος, όπου η ομάδα του είχε γνωρίσει την ήττα με γκολ του Ναβάρο.

Χιώτης: «Απ’ τις χειρότερες στιγμές μου ο υποβιβασμός της ΑΕΚ»

Ο υποβιβασμός της ΑΕΚ δεν έφερε δάκρυα στα μάτια μόνο εκείνων που φορούν τώρα τη φανέλα της. Έφερε δύσκολες στιγμές και γι’ αυτούς που τη φόρεσαν -και την τίμησαν- στο παρελθόν.

Χιώτης: «Απ’ τις χειρότερες στιγμές μου ο υποβιβασμός της ΑΕΚ»
Photo: Action Images
Τελευταία ενημέρωση 22/04/2013, 18:06
Θλιμμένος για την κατάσταση της ΑΕΚ και τον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία της εμφανίστηκε ο Διονύσης Χιώτης.

Μιλώντας στον «Real FM», ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ παραδέχθηκε πως τα συναισθήματα από την Κυριακή το βράδυ είναι από τα χειρότερα που έχει βιώσει ποτέ.

Αφού απέδωσε λοιπόν την ευθύνη για το σημείο που έφτασε η ΑΕΚ στις διοικήσεις από το 2004 κι έπειτα (κι εξέφρασε την άποψη πως το μικρότερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι νεαροί παίκτες) τόνισε πως τώρα είναι «χρυσή ευκαιρία» για τον σύλλογο να ξεκινήσει από το μηδέν, πέφτοντας στην Γ’ κατηγορία και ξεκινώντας από το μηδέν.


Αναλυτικά όσα είπε ο Χιώτης

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Αν και λείπω απ’ την ομάδα τα τελευταία έξι χρόνια είναι η χειρότερη στιγμή για την ομάδα. Η χειρότερη στιγμή στην ιστορία της και παρά το γεγονός ότι δεν είμαι εκεί, μια απ’ τις χειρότερες δικές μου».

Για τους λόγους που έφεραν την ΑΕΚ σ’ αυτή την κατάσταση: «Τα λάθη που έχουν γίνει είναι πάρα πολλά και απ’ όλους. Από διοικήσεις, από προπονητές, γενικά απ’ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι διοικήσεις δεν έκαναν σωστή διαχείριση, ειδικά μετά το 2004 όταν και κατάφερε να σβήσει το μεγαλύτερο μέρος απ’ τα χρέη της ομάδας. Μπήκε τότε σε ένα σωστό δρόμο, αλλά κάπου αυτό το πρότζεκτ άλλαξε. Τα χρέη μεγάλωσαν.

Επίσης, ήρθαν παίκτες στους οποίους η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα συμβόλαιά τους με τα οικονομικά δεδομένα που είχε η ομάδα και γενικά σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο ξέρετε πολύ καλά τι γίνεται στην Ελλάδα. Της ΑΕΚ στην ουσία της έκλεψαν ένα πρωτάθλημα το 2008, το οποίο ισοδυναμούσε με σχεδόν 20 εκ. ευρώ. Φαντάζεστε ότι ένα μεγάλο πρόβλημα θα είχε λυθεί».


Για τους υπεύθυνους του υποβιβασμού της ΑΕΚ: «Οι μοναδικοί που δε φταίνε ή μάλλον αυτοί με το μικρότερο μερίδιο ευθύνης είναι οι παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Επειδή είναι μικρά παιδιά, άπειρα παιδιά και αναγκάστηκαν να πάρουν αυτό το τεράστιο φορτίο.

Με όλη την πίεση που είχε η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές νομίζω ότι το άγχος ήταν πρωτόγνωρο γι’ αυτά τα παιδιά. Απ’ το πουθενά βρέθηκαν να παίζουν στην ΑΕΚ αυτών των προβλημάτων και έφτασαν σε ένα σημείο να γράφουν το όνομά τους στην πιο «μαύρη» σελίδα της ιστορίας της ομάδας. Δε φταίνε αυτά τα παιδιά»
.

Για το τι πρέπει να γίνει από ‘δω και πέρα: «Για την επόμενη μέρα είναι δύσκολη η απόφαση που θα ληφθεί. Κατά την άποψή μου, αυτή η ομάδα πρέπει να αρχίσει απ’ το μηδέν. Να πέσει στη Γ’ Εθνική, να σβηστούν τα χρέη και να μπορέσει να ορθοποδήσει απ’ την αρχή πάνω σε υγιείς βάσεις. Θα είναι πιο εύκολο να βρεθεί ένας άνθρωπος να βάλει χρήματα στην ομάδα, να τη χτίσει, αλλά να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Πιστεύω ότι είναι η χρυσή ευκαιρία.

Σε περίπτωση που δε γίνει αυτό και παίξει στη Β’ Εθνική και συσσωρευτούν κι άλλα χρέη, ναι μεν μπορεί να επιστρέψει στη Super League, αλλά τι να το κάνεις αν και πάλι έχει χρέη. θα γίνουν πάλι τα ίδια. Τα παιδιά πάλι θα παίζουν τσάμπα χωρίς στήριξη και πάλι η ομάδα θα παλεύει για να σωθεί. Δεν αρμόζει στην ΑΕΚ αυτό»
.

Για το πώς έζησε ο ίδιος τις στιγμές μετά το ματς με τον Ατρόμητο: «Ήταν μεγάλη στεναχώρια. Όσα χρόνια και να λείπω απ’ την ομάδα, έχω περάσει όλη μου τη ζωή. Από εκεί άρχισα, πέρασα πολύ όμορφες στιγμές και ήταν πολύ δύσκολα. Μεγάλη στεναχώρια. Και να φανταστείς ότι πριν από λίγες ώρες η τωρινή μου ομάδα ήταν με το ενάμιση πόδι πρωταθλήτρια. Φαντάσου δηλαδή συναισθήματα. Η τωρινή μου ομάδα να παίρνει πρωτάθλημα και μετά από λίγο να μαθαίνεις ότι η ομάδα που αγαπάς πέφτει κατηγορία. Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές».

Ώρα… ξεκούρασης

22/04/2013
 Μπορεί να ήρθε ώρα… Ευρώπης για τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως παράλληλα, είναι και μια καλή ευκαιρία, να πάρουν κάποιες ανάσες πριν τα πλέι οφ οι Ηπειρώτες.

Ώρα… ξεκούρασης
Ώρα για ανάσες στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες, εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ, έχουν ένα ορατό ενδεχόμενο να παίξουν στην Ευρώπη, όμως προέχει η ξεκούραση. Ο Γιάννης Χριστόπουλος, έδωσε στους παίκτες του ρεπό για τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές.

Τα πλέι οφ ξεκινούν στις 15 Μαΐου και στόχος του τεχνικού επιτελείου είναι να παρουσιαστούν «φρέσκοι» ώστε να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι σε ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο και φυσικά να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.

«Ο Άρης έπρεπε να γίνει Άρης»

22/04/2013
 Ο Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για την παραμονή του Άρη στη Σούπερ Λίγκα, την «καθαρή αυτοκτονία» των άλλων ομάδων και χαρακτήρισε λυπηρό γεγονός τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.

«Ο Άρης έπρεπε να γίνει Άρης»
«Ο Άρης έπρεπε να γίνει Άρης»… Με τον τρόπο αυτό ο Σούλης Παπαδόπουλος μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6 εξήγησε την μεταμόρφωση των «κίτρινων» που οδήγησε στην παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα.

Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το έργο που ανέλαβαν αυτός και οι συνεργάτες του, αλλά και «καθαρή αυτοκτονία» τον υποβιβασμό των άλλων ομάδων καθώς οι Θεσσαλονικείς την στιγμή που εκείνος ανέλαβε την ομάδα ήταν κατά 70%... υποβιβασμένοι!

Τέλος, απέδωσε τα εύσημα στους οπαδούς της ομάδας καθώς όπως είπε γνώριζαν τι σημαίνει ένας υποβιβασμός και έτσι στάθηκαν σωστά δίπλα στους παίκτες στις δύσκολες στιγμές!

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Σούλη Παπαδόπουλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» με τον Τόλη Χριστοφοράκη:

-για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:
«Είναι κάτι πολύ λυπηρό. Εύχομαι να μην είχε συμβεί, αλλά έτσι είναι και σε κάθε πρωτάθλημα υποβιβάζονται κάποιες ομάδες»

-τι άλλαξε στον Άρη και –τελικά- κατάφερε να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα:
«Το πρόγραμμα που είχαμε ήταν πολύ δύσκολο με ομάδες πολύ καλές. Ο Άρης έπρεπε να γίνει Άρης… Να μην κρύβεται, δηλαδή, πίσω από τα προβλήματά του και να βγει μπροστά να διεκδικήσει αυτό που ήθελε. Είπαμε με τα παιδιά να τα αφήσουμε όλα πίσω, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να βγάλουμε τη δύναμη που έχουμε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η βοήθεια του κόσμου μας. Οι οπαδοί μας ήταν δίπλα μας σε κάθε στιγμή! Ο κόσμος του Άρη βλέπετε ήξερε τι σημαίνει να πέφτεις στη Β’ Εθνική.

-για το πρωτάθλημα:
«Ήταν ένα πρωτάθλημα διαφορετικό από όλα τα άλλα. Ο πρωταθλητής είχε κριθεί από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην μπορεί να κοντράρει. Η ΑΕΚ δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Και μόνο ο ΠΑΟΚ φαινόταν να μπορεί να κάνει κάτι.

Είχε όμως μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν. Και αυτό το έκανε να έχει ενδιαφέρον μεγάλο. Ήταν μια καθαρή αυτοκτονία για τις άλλες ομάδες καθώς ο Άρης ήταν σε πολύ δύσκολη θέση και κατά 70% στην Β’ Εθνική. Θέλαμε τέσσερις νίκες για να εξασφαλίσουμε την παραμονή, περίπου όσες είχε η ομάδα μέχρι τότε και πετύχαμε τρεις»

-για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησαν οι ομάδες στο εφετινό πρωτάθλημα:
«Άλλο να το κάνουμε αυτό αναγκαστικά και άλλο να προετοιμάζουμε τα παιδιά! Στην Προοδευτική είχαμε προετοιμάσει τα παιδιά και μας βοήθησαν να κάνουμε την πορεία. Έτσι φτάσαμε μέχρι σήμερα και τα παιδιά αυτά να αγωνίζονται ακόμη!

Δεν ήταν προετοιμασμένα τα παιδιά αυτά για ένα τόσο μεγάλο βάρος. Πρέπει να είναι προετοιμασμένα και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά δύσκολα θα καταφέρουν να σταθεροποιηθούν και κάποια από αυτά τα παιδιά έχουν το ταλέντο για να κάνουν καριέρα.

-αν θα παραμείνει στον Άρη και στη νέα αγωνιστική σεζόν:
«Δεν έχω μιλήσει… Είμαστε ικανοποιημένοι όλοι που πετύχαμε αυτό που είχαμε θέσει ως στόχο. Θα μιλήσω με τους διοικούντες και θα δούμε».

Θέλει έλεγχο ντόπινγκ ο ΠΑΟΚ

22/04/2013
 Έλεγχο ντόπινγκ για τον επαναληπτικό του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αστέρα ζητάει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Θέλει έλεγχο ντόπινγκ ο ΠΑΟΚ
Εντύπωση προκάλεσε στον Ιβάν Σαββίδη το γεγονός πως δεν υπήρχε έλεγχος ντόπινγκ μετά το παιχνίδι του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο «ισχυρός» άνδρας του «δικεφάλου του Βορρά» ζήτησε, μέσω μακροσκελούς δήλωσής του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου να γίνει έλεγχος στον επαναληπτικό της Τρίπολης. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας.

«Φυσικά και είμαι ελαφρώς δυσαρεστημένος από το τελικό αποτέλεσμα του ημιτελικού, καθώς ήταν σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε με «καθαρό» σκορ, κάτι που δεν καταφέραμε. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πάθος των οπαδών για να υποστηρίξουν την ομάδα μας. Αυτή η ατμόσφαιρα, αυτό το γήπεδο, αυτός ο κόσμος έβαλαν το νικητήριο γκολ.
Η αλληλεξάρτηση της ομάδας με την ατμόσφαιρα φάνηκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου η «παγωμένη» Τούμπα δεν βελτίωσε τη μέτρια εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.
Αντιθέτως στο δεύτερο 45λεπτο αυτοί που επέλεξαν να είναι δίπλα στην ομάδα την έσπρωξαν σε ακόμη μια νίκη.

Πάντως θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε ένα άλλο σημείο, που δεν συνδέεται άμεσα με τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Από τη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σταματά να με εκπλήσσει, τις περισσότερες φορές δυστυχώς όχι ευχάριστα. Δεν πέρασε πολύς καιρός από την άδικη τιμωρία του Σαλπιγγίδη και την προσπάθεια αλλαγής την τελευταία στιγμή των ημερομηνιών αγώνων του Κυπέλλου καθώς και των πλέι οφ της Super League.

Προσφάτως έμεινα έκπληκτος από την απουσία ελέγχου ντόπινγκ μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, μολονότι και οι δύο σύλλογοι το ζήτησαν απ’ τις αρμόδιες αρχές. Από τη στιγμή που το διακύβευμα της πρόκρισης είναι υψηλό, θα ήταν λογικό να γίνει ο σχετικός έλεγχος προκειμένου να εξαφανιστούν όλες οι αμφιβολίες και οι σκιές που μπορεί να υπάρχουν και να έχουν την ευκαιρία οι δύο ομάδες να διαγωνιστούν μόνο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο για τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να τονίσω, ότι η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ δεν έγινε με γνώμονα μόνο συναισθηματικά ή ιστορικά κριτήρια.

Η δυναμική και η προοπτική του Συλλόγου είναι τεράστια και οι προσδοκίες θα είναι ανάλογες. Για αυτό από την πρώτη χρονιά θέσαμε ήδη υψηλούς στόχους, όπως είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Θεωρούμε αδιανόητο σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό όπως το Κύπελλο Ελλάδας, να επιδεικνύεται τέτοια αδιαφορία και προχειρότητα από τους αρμοδίους στο σχετικό αίτημα των ομάδων.

Και οι δυο αντίπαλοι, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, επιθυμούσαν τη διενέργεια ελέγχων ντόπινγκ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αίτημα που κατέθεσαν εγγράφως. Ωστόσο δεν είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τους ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ στον ημιτελικό! Αντιθέτως έλεγχοι ντόπινγκ έγιναν κανονικά στα αδιάφορα ματς πρωταθλήματος εναντίον της Βέροιας και του Ολυμπιακού.

Κατά την άποψή μου, είναι τουλάχιστον παράξενο, να μην δίνεται η δέουσα προσοχή στους τύπους και στη νομιμότητα.

Είναι απαίτησή μας να μη συνεχιστεί η αδράνεια και να επικρατήσει η λογική. Για αυτόν τον λόγο προχωρούμε σε ακόμη μια επίσημη έκκληση στα αρμόδια όργανα, να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο ντόπινγκ τουλάχιστον στον επαναληπτικό ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη.

Κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα εξαφανίσει τις όποιες φήμες και υποψίες και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα είναι καθαρά αθλητικό. Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε τη διαδικασία!»

«Συγγνώμη απ’ τον κόσμο της ΑΕΚ που υποφέρει»

22/04/2013
 Απαρηγόρητοι για το γεγονός ότι υπήρξαν μέλη της ομάδας που ανάγκασε τον κόσμο της ΑΕΚ να βιώσει τη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της παρουσιάστηκαν οι Σταματής και Μητρόπουλος.

«Συγγνώμη απ’ τον κόσμο της ΑΕΚ που υποφέρει»
Συντετριμμένοι από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και από το ότι οι ίδιοι ήταν κομμάτια της σ’ αυτή τη μαύρη σελίδα, δήλωσαν οι Ανδρέας Σταματής και Παύλος Μητρόπουλος.

Ο νεαρός επιθετικός τόνισε ότι αδυνατούν ακόμα και σήμερα να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί και ζήτησε «συγγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΚ που υποφέρει».

Ο Μητρόπουλος, από την άλλη, παραδέχθηκε πως αυτό που συνέβη χθες είναι κάτι που θα τους κυνηγάει μια ζωή και τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλέον από το να περιμένουν ποιο θα είναι το «αύριο».

Αναλυτικά όσα είπαν οι δυο παίκτες στο MEGA

Ανδρέας Σταματής

-Ποιά ήταν το πρώτα σου συναισθήματα μετά το σφύριγμα της λήξης;

Είμαι συντετριμμένος, δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει. Από τη στιγμή του γκολ που δεχτήκαμε, ήταν σα να άλλαζε ο κόσμος, σα να χανόταν η γη κάτω απ’ τα πόδια μου. Δυστυχώς η ΑΕΚ έπεσε στην Β’ Εθνική… Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όλα τα παιχνίδια τα παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Ήταν μια χρονιά πάρα πολύ δύσκολη για εμάς, ήμασταν μόνοι μας και ό, τι κάναμε το κάναμε μόνοι μας. Θέλουμε να ζητήσουμε ένα συγγνώμη από το λαό της ΑΕΚ που υποφέρει αυτή τη στιγμή.

-Όπως είπες, ήσασταν μόνοι σας…

Η διοίκηση προσπαθούσε να κάνει ό,τι όλοι ξέραμε με τον Βιντιάδη, αλλά από μήνα σε μήνα, όλα ακυρώνονταν και είχαμε φτάσει στο όριο. Πάντως το θέμα είναι ότι εμείς προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, με ή χωρίς διοίκηση.

-Η επόμενη ημέρα;

Η επόμενη ημέρα είναι άγνωστη… Είναι αδιανόητο να σκέφτεσαι ότι η ΑΕΚ έχει πέσει στην Β’ Εθνική. Τώρα μπορούμε μόνο να περιμένουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο.

Παύλος Μητρόπουλος

-Σε ποια κατάσταση βρέθηκες μετά τη λήξη του αγώνα;

Ήταν ένα γεγονός που ξέρεις ότι δεν θα ξεχαστεί ποτέ και θα σε κυνηγάει για όλη σου τη ζωή.

-"Παλεύατε" μόνοι σας οι παίκτες, εδώ και πολλούς μήνες.

Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που υπήρξαν αυτά τα παιδιά και μπορέσαμε και περάσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις μαζί. Παλεύαμε μόνοι μας με τα θηρία και ήταν πολύ δύσκολο να φέρουμε εις πέρας αυτήν την κατάσταση…

-Τι θα κάνετε εσείς οι παίκτες πλέον;

Όλοι μας κοιτάμε τι θα κάνει "αύριο" η ΑΕΚ. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι έχει συμβεί, είναι κάτι πολύ δύσκολο, που δεν μπορείς να το χωνέψεις.

Μπαράζ ΠΑΟ-Ξάνθη πριν τα πλέι οφ!

22/04/2013
 Αγώνα μπαράζ για την κατάληψη της 6ης θέσης θα δώσουν Παναθηναϊκός και Ξάνθη, πριν την έναρξη των πλέι οφ. Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και το παρασκήνιο.

Μπαράζ ΠΑΟ-Ξάνθη πριν τα πλέι οφ!
Η (απόλυτη) ισοβαθμία του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης στην 6η θέση της βαθμολογίας (καθώς έχουν από μία νίκη με ένα γκολ διαφορά), καθώς και η πιθανότητα να μην αδειοδοτηθεί κάποια ή κάποιες ομάδες από αυτές που θα μετάσχουν στα πλέι οφ (άρα την έξοδο στην Ευρώπη θα την κερδίσει η 6η ομάδα), οδηγούν τη Σούπερ Λίγκα στην απόφαση να προχωρήσει εκ των προτέρων σε αγώνα μπαράζ μεταξύ των «πρασίνων» και τους ακριτικού συλλόγου.

Με δεδομένο ότι οι άδειες θα δοθούν στις ΠΑΕ μετά τα πλέι οφ (που ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου), το μπαράζ θα διεξαγόταν αναγκαστικά στα μέσα του Ιουνίου! Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία για τις δύο ομάδες, η διοργανώτρια, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ΠΑΕ, αλλά και της ΕΠΟ, έχει αποφασίσει να διεξάγει το μπαράζ πριν την έναρξη των πλέι οφ, τα οποία ξεκινούν στις 15 Μαΐου.

Προς το παρόν, οι δύο ΠΑΕ διαφωνούν στην ημερομηνία διεξαγωγής. Ο Παναθηναϊκός θέλει μετά το Πάσχα, ενώ η Ξάνθη προτείνει να γίνει το παιχνίδι πριν τις Άγιες μέρες.

Οι δύο υποψήφιες ημερομηνίες είναι την προσεχή Κυριακή 28 Απριλίου (αυτό θέλει η Ξάνθη), ή την Κυριακή 12 Μαΐου, δηλαδή την επομένη του τελικού του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θέλει κάπου κοντά στην Αθήνα, η Ξάνθη κάπου στη Μακεδονία. Ωστόσο, επικρατέστερα γήπεδα να το φιλοξενήσουν, είναι της Λάρισας ή του Βόλου. Στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση ακόμα και για νησί!

Φιγκερόα: «Ναι, θέλω να μείνω»

22/04/2013
 Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και την νέα αγωνιστική σεζόν εξέφρασε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Φιγκερόα: «Ναι, θέλω να μείνω»
Να αποτελέσει μέλος του ρόστερ του Παναθηναϊκού και τη νέα αγωνιστική σεζόν θέλει ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Μάλιστα, ο Αργεντινός επιθετικός το επανέλαβε σε δηλώσεις του μετά το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας με τη Βέροια.

Ο Φιγκερόα αναφέρθηκε και στους οπαδούς του τριφυλλιού τους οποίους και ευχαρίστησε για τον τρόπο με τον οποίο τον δέχθηκαν στην ομάδα.

-Τελείωσε η σεζόν με νίκη, αλλά με τον Παναθηναϊκό να μην πετυχαίνει τους στόχους του...
«Ήρθα με στόχο να βοηθήσω την ομάδα κι εγώ ώστε να μπούμε στα πλέι οφ και να παίξουμε στην Ευρώπη. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Τουλάχιστον ολοκληρώσαμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Κερδίσαμε τη Βέροια και κάναμε ένα πολύ καλό και σωστό παιχνίδι στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό».

-Το συμβόλαιό σου ολοκληρώθηκε. Επιθυμείς να το ανανεώσεις και να παραμείνεις στον Παναθηναϊκό;
«Ναι, θέλω να μείνω. Πρέπει όμως να μιλήσω με τη διοίκηση. Να μου πουν και αυτοί ότι επιθυμούν να παραμείνω στον Παναθηναϊκό. Μόλις τελείωσε το πρωτάθλημα, δεν έχουμε κάνει ακόμα κάποια κουβέντα».

-Έχεις αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση με τον κόσμο, που δείχνει συμπάθεια προς το πρόσωπό σου...
«Είμαι ευγνώμων για τον τρόπο που με έχει υποδεχθεί ο κόσμος. Τους μήνες που πέρασαν είχα ανησυχία για το πως θα ανταποκριθώ μετά τον τραυματισμό που είχα στον αστράγαλο. Όλα πήγαν καλά, καλύτερα και απ' ότι θα περίμενα.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος για όσα έχω ζήσει εδώ σε αυτό το μικρό διάστημα. Για το βήμα που έκανα και ήρθα στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά ο κόσμος ήταν εξαιρετικός μαζί μου, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου και τους ευχαριστώ».

Οι απουσίες… απουσίες

22/04/2013
 Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελείωσε και στον Ατρόμητο ξεκίνησαν ήδη οι σκέψεις για τα πλέι οφ. Δύο τα προβλήματα για την ομάδα του Παράσχου, ενόψει της πρεμιέρας.

Οι απουσίες… απουσίες
«Και τώρα πλέι οφ», είναι το σύνθημα στον Ατρόμητο μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι Περιστεριώτες, μετά από πολλά συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα κατάφεραν να πάρουν ένα τρίποντο και να κλείσουν πετυχημένα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Πλέον, μετά το ρεπό της Δευτέρας θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τα πλέι οφ. Εκεί, ο Γιώργος Παράσχος, θα έχει και πάλι στην διάθεσή του τους Ματίας Ιγκλέσιας και Στάθη Ταυλαρίδη, όμως την πρώτη αγωνιστική δεν θα έχει τους Θανάση Καραγκούνη και Σωκράτη Φυτανίδη, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι τιμωρημένοι.

Δίπλα στον Παυλή η ΑΕΚ

22/04/2013
 Ο πόνος από τον υποβιβασμό ήταν αβάσταχτος. Και νωπός ακόμα. Ωστόσο πολλά απ’ τα μέλη της οικογένειας της ΑΕΚ βρέθηκαν στο πλευρό του Μιχάλη Παυλή αφότου εισήχθη (για τον ίδιο λόγο) στο νοσοκομείο.

Δίπλα στον Παυλή η ΑΕΚ
Ο Μιχάλης Παυλής είναι καλά στην υγεία του.

Φρόντισε να το επιβεβαιώσει άλλωστε σήμερα, γράφοντας αμέσως μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον… λόγο που τον έστειλε εκεί: Την ΑΕΚ!

Κι εκείνη όμως -ή τουλάχιστον πολλά από τα μέλη της οικογένειας της- βρέθηκαν άμεσα στο πλευρό του. Αφότου έμαθαν λοιπόν για την αδιαθεσία που αισθάνθηκε χθες βράδυ παρακολουθώντας το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, τόσο ο Τραϊανός Δέλλας, όσο και συμπαίκτες του και μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος τον επισκέφθηκαν.

Έτσι, εκτός του Χρήστου Αρκούδα με τον οποίο έβλεπε μαζί το ματς, στον Παυλή έσπευσαν να συμπαρασταθούν ο φροντιστής Νίκος Κορομηλάς, ο γυμναστής Γιάννης Μπουρουτζίκας, ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Βαγγέλης Γιαννίσης, αλλά και οι Αραμπατζής, Σταματής, Τσούπρος και Κουρέλλας, οι οποίοι έμειναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μαζί του στο νοσοκομείο.

Τέλος από Κέρκυρα ο Σίμωσης

22/04/2013
 Παρελθόν από την Κέρκυρα αποτελεί ο Γιάννης Σίμωσης με τις δύο πλευρές να έρχονται σε κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

Τέλος από Κέρκυρα ο Σίμωσης
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στην Κέρκυρα.

Μετά την αποδέσμευση του Γκούμα, ήρθε η ώρα του Γιάννη Σίμωση να αποτελέσει παρελθόν από τους Φαίακες.

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την Δευτέρα την λύση της συνεργασίας της με τον 22χρονο επιθετικό, ο οποίος είχε 7 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα, χωρίς να πετύχει κάποιο τέρμα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«H ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΜΩΣΗ. Η ομάδα μας τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ρεπό, προπόνηση και φιλικό…

22/04/2013
 Η φετινή χρονιά στη Σούπερ Λίγκα ολοκληρώθηκε με ευχάριστο τρόπο για τον ΟΦΗ, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ρεπό, προπόνηση και φιλικό…
Έτσι, ο Γιάννης Πετράκης έδωσε ρεπό στους παίκτες του τη Δευτέρα και η επιστροφή στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη στις 18:00. Την Τετάρτη, «κλείστηκε» φιλικό με τον Ατσαλένιο στο Βαρδινογιάννειο.

Το πρόγραμμα του Έλληνα τεχνικού περιλαμβάνει προπόνηση Πέμπτη και Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα υπάρξει νέο φιλικό και την Κυριακή ρεπό.

Οι παίκτες θα προπονηθούν ξανά Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη και από τη Μ. Τετάρτη μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα θα έχουν άδεια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Πετράκη, οι προπονήσεις θα ολοκληρωθούν τέλη Μαΐου.

Μόνος απών ο Γούτας

22/04/2013
 Η SKODA Ξάνθη κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας και τώρα κοιτάει την επόμενη μέρα.

Μόνος απών ο Γούτας
Έτσι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προγραμμάτισε απογευματινή προπόνηση τη Δευτέρα, στην οποία υπήρχαν ασκήσεις αποκατάστασης για όσους αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τον Άρη την Κυριακή, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν ασκήσεις κατοχής μπάλας.

Δικαιολογημένα απουσίαζε ο Δημήτρης Γούτας, ο οποίος ενσωματώθηκε στην Εθνική Νέων.

Τέλος, η ΠΑΕ ανακοίνωσε την ίδια μέρα πως «το φιλικό της SKODA ΞΑΝΘΗ με την ομάδα Παλαιμάχων ΑΟΞ – SKODA ΞΑΝΘΗ, που ήταν προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τετάρτη στις 18:00, αναβάλλεται και η διεξαγωγή του θα καθοριστεί σε νέα ημερομηνία μετά το Πάσχα».

Δημητρέλος: «Δεν έχει πέσει ακόμα η ΑΕΚ»

22/04/2013
 Οι φίλοι της ΑΕΚ είναι σε πένθος από χθες. Παίκτες και προπονητής προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Κατά τον Ανδρέα Δημητρέλο όμως, η «Ένωση» δεν έχει υποβιβαστεί ακόμα.

Δημητρέλος: «Δεν έχει πέσει ακόμα η ΑΕΚ»
Αρνείται να πιστέψει ότι επί των ημερών της προεδρίας του η ΑΕΚ έπεσε για πρώτη φορά στην ιστορία της;

Ξέρει κάτι που αγνοούν οι υπόλοιποι;

Αναφέρεται στο σενάριο επιστημονικής φαντασίας του να δικαιωθεί η «Ένωση» στην έφεση της Τετάρτης και στα 12 λεπτά που θα παίξει με τον Πανθρακικό να ανατρέψει το ματς;

Ό,τι απ’ όλα αυτά κι αν ισχύει, ο Ανδρέας Δημητρέλος τόνισε ότι η ΑΕΚ δεν έχει πέσει ακόμα από τη Σούπερ Λίγκα.

«Υπάρχει προγραμματισμένη μια Γενική Συνέλευση, θα αλλάξει το Διοικητικό Συμβούλιο και θα προκηρυχθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θα ζητήσουμε από τον κόσμο να συνδράμει οικονομικά και να δούμε τι θα μαζευτεί», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο κανάλι «kontra».

Κι αφού τόνισε ότι «η ΑΕΚ δεν έχει ακόμα υποβιβαστεί», σημείωσε (χωρίς να διευκρινίζει σε τι αναφέρεται) πως «υπάρχουν κάποιες ενέργειες που γίνονται και το θέμα είναι ακόμα ανοικτό».

Μιλώντας, εξάλλου, για τα χρέη της ΠΑΕ, ο Δημητρέλος τόνισε ότι «είναι συγκεκριμένα και γνωστά» και μετά τη σημείωση πως «το 80% είναι προς το ελληνικό Δημόσιο», κατέληξε: «Περιμένουμε από τον Νοέμβριο να γίνει μια ρύθμιση που θα κάνει τις δόσεις 48 και θα μπορούμε να τις αποπληρώσουμε. Αυτό δεν έχει γίνει και το περιμένουμε».

Καραγκούνης κατά... Αλαφούζου!

22/04/2013
 Με γραπτή δήλωση στην οποία και αφήνει αιχμές κατά του Γιάννη Αλαφούζου ο Γιώργος Καραγκούνης διαψεύδει τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΟ ότι εκείνος πρότεινε τον Νταμπίζα για τεχνικό διευθυντή.

Καραγκούνης κατά... Αλαφούζου!
Με γραπτή του δήλωση, στην οποία και αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Αλαφούζου, ο Γιώργος Καραγκούνης διαψεύδει τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΟ ότι εκείνος πρότεινε τον Νταμπίζα για τεχνικό διευθυντή.

Η χαρακτηριστική ανακοίνωση αναφέρει:


"Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Αλαφούζο να έχει κάνει τοποθέτηση στην ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την εμπλοκή μου στην πρόσληψη νέων στελεχών θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο της ομάδας για τα εξης:

Σέβομαι οποιονδήποτε έχει θεσμικό ρόλο στον Παναθηναϊκό , γιαυτό δεν έχω τοποθετηθεί μέχρι σήμερα για όσα ανακριβή και υποτιμητικά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και με αφορούν. Επίσης είμαι διαρκώς συγκαταβατικός σε κάθε νέα πρόταση της ΠΑΕ για οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν απέναντί μου.

Δεν θα ανεχτώ όμως, από ανθρώπους που με οδήγησαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν στην αποχώρηση μου από τον Παναθηναϊκό, να μου αποδίδουν σήμερα έναν ρόλο “μυστικού συμβούλου“ η “μάνατζερ“ που προτείνει στελέχη και τεχνικούς διευθυντές.

Όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου απέφυγα συστηματικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οποιαδήποτε εμπλοκή σε παρόμοια ζητήματα και ακριβώς το ίδιο πράττω και τώρα. Αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος και συνεχίζω την καριέρα μου που με τόσες θυσίες έχω χτίσει.

Παραμένω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ποδοσφαιριστής... ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ"

Τα είπαν Μελισσανίδης - Παππάς

23/04/2013
 Συνάντηση που ενδέχεται να σχετίζεται με την επόμενη μέρα της ΑΕΚ είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Πέτρο Παππά!

Τα είπαν Μελισσανίδης - Παππάς
Η ΑΕΚ διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της, χωρίς να γνωρίζει καλά-καλά σε ποια κατηγορία θ’ αγωνίζεται του χρόνου και παράλληλα αναζητά τον ή τους ανθρώπους που θ’ αναλάβουν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη.

Στο σημερινό (23/2) της φύλλο η SportDay, γράφει ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης συναντήθηκε με τον Πέτρο Παππά.

Mολονότι δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς ειπώθηκε, εικάζεται ότι μια μέρα μετά την καταδικαστική ήττα στο Περιστέρι το πιθανότερο είναι η συζήτησή τους να περιστράφηκε γύρω από την... επόμενη μέρα της «Ένωσης». Και φυσικά όχι γύρω από τις επιχειρήσεις τους.

Οι δυο άνδρες είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης της «Ένωσης», περιμένοντας πρώτα από τον Δημήτρη Βιντιάδη να φανερώσει τις προθέσεις του, κάτι που δεν έγινε τελικά.

Μποροβήλος: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον ΠΑΟΚ»

23/04/2013
 Για μια κόντρα που περιορίζεται μόνο... εντός του αγωνιστικού χώρου έκανε λόγο ο Γιώργος Μποροβήλος εν όψει της ρεβάνς Κυπέλλου ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ με φόντο την πρόκριση στον τελικό.

Μποροβήλος: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον ΠΑΟΚ»
Ο Αστέρας Τρίπολης έχει μεριμνήσει για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και τη φιλοξενία του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των Αρκάδων, Γιώργος Μποροβήλος εν όψει της ρεβάνς των δύο ομάδων στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

«Ο κύριος Σαββίδης είχε έρθει και στο ματς πρωταθλήματος και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Είναι το πρώτο που μας ενδιαφέρει να έχουμε άριστες σχέσεις με κάθε άλλη ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Μέσα στα 90 λεπτά θα κονταροχτυπηθούμε αλλά αμέσως μετά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, όσα είπε στον ARENA 89,4:

«Ήταν μια καλή χρονιά για μας. Η καλύτερη στην εξάχρονη παρουσία μας στην μεγάλη κατηγορία. Είμαστε μια καινούργια ομάδα και βήμα - βήμα προσπαθούμε να καθιερωθούμε. Η ομάδα βρέθηκε να είναι στην πεντάδα και στην καλύτερη περίπτωση στην τρίτη θέση και φιλοδοξούμε να τελειώσει καλά η χρονιά για εμάς».

Για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη: «Εμείς όπως και σε όλα τα παιχνίδια θα φροντίσουμε για την καλύτερη φιλοξενία του αντιπάλου μας. Με τη βοήθεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ελπίζουμε στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς. Άπαντες πρέπει να προσπαθήσουν ώστε να διεξαχθεί το παιχνίδι σε ομαλά πλαίσια».

Για τα μέτρα που θα παρθούν: «Για να το ξεκαθαρίζουμε. Προτεραιότητά μας είναι να μην μπουν στο γήπεδο όσοι δεν έχουν εισιτήριο. Είναι ένα μικρό γήπεδο με 8.000 θέσεις. Θα δοθούν αυτά τα 1.200 εισιτήρια στον ΠΑΟΚ. Θερμή παράκληση, όσοι δεν έχουν εισιτήριο να μην έρθουν στο γήπεδο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα».

Για τη φιλοξενία του Ιβάν Σαββίδη: «Ο κύριος Σαββίδης είχε έρθει και στο ματς πρωταθλήματος και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Είναι το πρώτο που μας ενδιαφέρει να έχουμε άριστες σχέσεις με κάθε άλλη ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Μέσα στα 90 λεπτά θα κονταροχτυπηθούμε αλλά αμέσως μετά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα».

Για την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή 20 ομάδων: «Αυτό δεν είναι θέμα του ποιος το είπε. Είναι πράγματα αντικειμενικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει πολλές ομάδες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο συμφώνα με τον πληθυσμό και τις συνθήκες είναι ένα πρωτάθλημα για 14 ομάδες με πλέι οφ και πλέι άουτ. Σε επίπεδο ποιότητας ένα πρωτάθλημα 14 ομάδων ταιριάζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το θέμα των τηλεοπτικών σε συνδυασμό με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ: «Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα τηλεοπτικά. Αυτό θα ξεκαθαρίσει μέσα στην εβδομάδα. Τα τηλεοπτικά δεν επηρεάζονται από την παρουσία της ΑΕΚ. Σίγουρα η ΑΕΚ είναι μέσα στις μεγάλες ομάδες και αν τελικά αποχωρήσει από την μεγάλη κατηγορία θα υπάρξουν παράπλευρες συνέπειες. Όπως για παράδειγμα αν φύγει ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός. Στην πράξη θα έχουμε άλλες συνέπειες πέρα από τα τηλεοπτικά».

«Στράβωσε» ο Παναθηναϊκός για Μαγιάδα

23/04/2013
 Η ξαφνική απαίτηση του μάνατζερ του Καμίλο Μαγιάδα «πάγωσε» τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

«Στράβωσε» ο Παναθηναϊκός για Μαγιάδα
«Κλεισμένος» θεωρείται ο Καμίλο Μαγιάδα στον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, στην «πράσινη» ΠΑΕ παρουσιάζονται ενοχλημένοι με τη στάση του μάνατζερ του Ουρουγουανού εξτρέμ.

Σύμφωνα με τη στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay, ο εκπρόσωπος του 22χρονου παίκτη αξιώνει το ποσό των 70.000 ευρώ για να βοηθήσει τη δουλειά να προχωρήσει χωρίς… απρόοπτα!

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσιάζεται εκνευρισμένος, αφού χθες ανακοίνωσε την δραματική μείωση του μπάτζετ της επόμενης σεζόν στα 5 εκατ. ευρώ και δεν θέλει να ακούει τέτοιου είδους απαιτήσεις.

Μάλιστα, στο «τριφύλλι» υποστηρίζουν ότι ψάχνουν και άλλους παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Μαγιάδα, του οποίου η υπόθεση κολλάει καθαρά στην προμήθεια του μάνατζέρ του.

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής άσος μένει ελεύθερος τον Δεκέμβριο του 2013 από τη Ντανούμπιο, η οποία θα πάρει το ποσό των 180.000 ευρώ για την παραχώρησή του την προσεχή μεταγραφική περίοδο.

«Κλωτσάει» ο Αναστασίου

23/04/2013
 «Αγκάθι» προέκυψε στις διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Αναστασίου και είναι ανοιχτό το θέμα της πρόσληψής του από τον Παναθηναϊκό. Σήμερα ξεκαθαρίζει το τοπίο. Τι γίνεται με μεταγραφές και ανανεώσεις.

«Κλωτσάει» ο Αναστασίου
Πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά με την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου από τον Παναθηναϊκό. Ενώ στη χθεσινή του συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο, αναμενόταν να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να υπάρξουν ανακοινώσεις μέχρι την Τετάρτη, η πρόσληψή του είναι στον αέρα.

Η διαφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορά στην αποζημίωση του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του. Ο προπονητής αξίωσε να είναι εξασφαλισμένοι τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο από τη διετή συνεργασία οι συνεργάτες του, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ στην πρότασή της προέβλεπε να μην αποζημιωθούν οι συνεργάτες του Αναστασίου σε περίπτωση που διακοπεί το συμβόλαιο τον πρώτο χρόνο. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα κι εφόσον δεν υπάρξουν υποχωρήσεις, όλα είναι πιθανά, ακόμη και το «ναυάγιο» στο deal.

Όλα αυτά κι ενώ ο Γιάννης Αναστασίου έχει ήδη σχηματίσει άποψη για το ρόστερ και εδώ και αρκετές μέρες κάνει προγραμματισμό σαν πρώτος προπονητής. Ο 40χρονος τεχνικός έχει επιλέξει τον Ολλανδό Γιούσεφ Φος (με θητεία στην Τσβόλε και την ολυμπιακή ομάδα της Κίνας) για γυμναστή και ο βοηθός του θα είναι από την Αγγλία, ενώ στο τεχνικό τιμ θα βρίσκεται και ο Γιάννης Βονόρτας.

Πολύ κοντά σε Φυτανίδη, σενάρια για Φούντα

Προχωρημένες είναι οι επαφές του Σωκράτη Φυτανίδη με τον Παναθηναϊκό και όλα δείχνουν πως ο 29χρονος αμυντικός θα ανακοινωθεί με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Ατρομήτου, από τον οποίο μένει ελεύθερος. Πιθανότατα θα υπογράψει για τρία χρόνια έναντι 150.000 ευρώ ετησίως. Για την περίπτωση του μεσοαμυντικού του Λεβαδειακού, Παναγιώτη Κόρμπου, που επίσης μένει ελεύθερος, οι εξελίξεις έχουν «παγώσει», ενώ φήμες ήθελαν τους «πράσινους» να καλοβλέπουν τον Ταξιάρχη Φούντα. Πάντως ο 17χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014. Αναφορικά με τον Γιώργο Καραγκούνη, μετά τη χθεσινή γραπτή του δήλωση και τις αιχμές για τη διοίκηση της ΠΑΕ, οι πιθανότητες επιστροφής του μοιάζουν μηδαμινές.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ανανεώσεων, σύντομα θα αρχίσουν οι επαφές για να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αλλά και ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Δύσκολα θα παραμείνουν Βιτόλο και Τοτσέ, καθώς έχουν λαμβάνειν 620 και 550 χιλιάδες ευρώ ετησίως αντίστοιχα για την επόμενη σεζόν. Μοναδική πιθανότητα να παραμείνουν είναι να δεχτούν σημαντική μείωση των πάγιων αποδοχών τους (κοντά στο 50%) με ορισμό μπόνους και πιθανή επέκταση συμβολαίου. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν επαφές με τους μάνατζερ των Σισοκό (δανεικός από Βόλφσμπουργκ, δύσκολα θα μείνει), Κουίνσι και Μπουμσόνγκ (θα γίνουν συζητήσεις για να αποδεσμευτούν).

* Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα λάβουν μέρος με 2-3 εκατ. ευρώ συνολικά ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (διευθύνων σύμβουλος Chipita), η οικογένεια Ρισβά κι ενδεχομένως ο Θοδωρής Βασιλακάκης (πρόεδρος Aegean Airlines) και ο Τίτος Βασιλόπουλος.

Δίπλα της και στα χαμηλά Δέλλας και παίκτες

23/04/2013
 Θετικός στο ενδεχόμενο παραμονής στον πάγκο της ΑΕΚ, υπό προϋποθέσεις, είναι ο Τραϊανός Δέλλας. Έτοιμοι να ακολουθήσουν την ομάδα ακόμη και στην τρίτη κατηγορία οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές.

Δίπλα της και στα χαμηλά Δέλλας και παίκτες
Οι μέτοχοι την έχουν εγκαταλείψει προ πολλού. Η διοίκησή της εσχάτως… Ο κόσμος της και αυτοί που τον πονούν, ωστόσο, δεν πρόκειται να το κάνουν. Πριν καλά-καλά καθίσει η σκόνη από τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, πριν ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, ο Τραϊανός Δέλλας και πολλοί παίκτες της ομάδας δείχνουν έτοιμοι να την ακολουθήσουν ακόμη και στην τρίτη κατηγορία.

Ο «Κολοσσός» είναι θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στον πάγκο της ΑΕΚ. Όχι όμως άνευ προϋποθέσεων, καθώς επιθυμεί ασφαλώς διοικητικές και οικονομικές εγγυήσεις, τις οποίες αδυνατεί να του παρέχει κάποιος στην παρούσα φάση. Παράλληλα επιθυμία του είναι, εφόσον παραμείνει, να έχει δίπλα του ανθρώπους που τον πλαισίωναν και τώρα, όπως τους Ζήκο, Μπορμπόκη και Κέζο, αλλά και στις υπόλοιπες θέσεις να υπάρχουν άτομα που αγαπούν το σύλλογο και είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν με όραμα και μεράκι για το μέλλον του.

Την επιθυμία να παραμείνουν στην ΑΕΚ έχουν εκφράσει και πολλοί παίκτες της. Εμφανίζονται αποφασισμένοι να μη στιγματιστούν ως εκείνοι που την… έριξαν, αλλά να εξιλεωθούν ως μέλη της ομάδας που επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία. Παράλληλα νιώθουν υποχρεωμένοι απέναντι στο σύλλογο που τους έδωσε την ευκαιρία, αν και οι περισσότεροι δεν είχαν την εμπειρία ή τις παραστάσεις, να φορέσουν μία τόσο βαριά φανέλα, ακόμη και στην πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας της.

Ασφαλώς δίχως αποσαφήνιση της κατηγορίας που θα παίζει η ομάδα και δίχως διοίκηση, είναι πολύ πρώιμο να ειπωθεί οτιδήποτε για τον προπονητή ή το ρόστερ της ΑΕΚ της σεζόν 2013/14.

Ελπίδες για Ολίσε

23/04/2013
 Στο δεύτερο ημίχρονο του επαναληπτικού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη για το Κύπελλο αναμένεται να αγωνιστεί ο Σεκού Ολίσε, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ελπίδες για Ολίσε
Πλήρως ξεπέρασε ο Σεκού Ολίσε το οίδημα στον δικέφαλο που είχε υποστεί, αφού χθες συμμετείχε χωρίς πρόβλημα στο πρώτο μέρος της προπόνησης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Λιβεριανός εξτρέμ να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις από το «ασπρόμαυρο» ιατρικό επιτελείο, ώστε να ξεκαθαρίσει αν θα τεθεί οριστικά στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για τον επαναληπτικό αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη για το Κύπελλο Ελλάδας.

Όλα δείχνουν ότι ο διεθνής άσος θα παίξει μόνο ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ώστε οι Θεσσαλονικείς να χτυπήσουν στην αντεπίθεση τους Αρκάδες μαζί με τον Καμαρά.

Την ίδια ώρα, ο Σανθ Χακόμπο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί και τον έχει κρατήσει εκτός δράσης για περίπου τρεις μήνες.

Από την πλευρά τους, οι Βούκιτς, Κατσικάς και Σταφυλίδης ακολούθησαν και χθες το πρόγραμμα αποθεραπείας τους.

Κάποιος να αποφασίσει

23/04/2013
 Θολό το τοπίο γύρω από την ΑΕΚ. Ουδείς μπορεί να πει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου. Το πιθανότερο σενάριο της Γ' κατηγορίας, το… μακρινό της Β' και οι πιθανότητες για Σούπερ Λίγκα.

Κάποιος να αποφασίσει
Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ περιλαμβάνει μία σειρά από ερωτήματα που ζητούν εδώ και τώρα απάντηση, αλλά δεν υπάρχει άνθρωπος να τις δώσει. Με τους μετόχους εξαφανισμένους (οι Supporters πιθανότατα θα διαλυθούν και θα πάρουν ονομαστικά τις μετοχές τους, ενώ ο Νίκος Νοτιάς φαίνεται να αδιαφορεί) και τη διοίκηση υπό παραίτηση, όλα δείχνουν πως οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας, σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται αλλά και πώς θα πορευτεί οικονομικά στο εξής, θα ληφθούν από τη ΓΣ στις 14 Μαΐου και μετά.

Η πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο υποβιβασμός της στην τρίτη κατηγορία είναι το πιο πιθανό σενάριο. Σε αυτή την περίπτωση από τα 35 εκατ. ευρώ των χρεών, την ομάδα θα βαρύνουν 3-4 εκατ. ευρώ συν τις οφειλές προς ξένους παίκτες που έχουν τελεσιδικήσει μέσω προσφυγών στη FIFA.

Το ενδεχόμενο να παίξει η ομάδα ως ΑΕΚ στη δεύτερη κατηγορία μοιάζει αδύνατο. Κι αυτό γιατί παραμένοντας ως ΠΑΕ διατηρεί και όλα τα υπάρχοντα χρέη των 35 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Μόνος τρόπος να παίξει στη Football League είναι μέσω αγοράς ΑΦΜ, ωστόσο μοιάζει δύσκολο για δύο λόγους: α) θα υπάρξουν αντιδράσεις από τον κόσμο, καθώς ουσιαστικά παύει να υφίσταται ΑΕΚ και όσοι τίτλοι τη συνοδεύουν και β) είναι πρακτικά δύσκολο να βρεθεί ΑΦΜ ομάδας από την ίδια περιφέρεια, καθώς αυτές στη Football League είναι μόνο τρεις, ο Απόλλων Αθηνών που ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία και… δεν το συζητά, η Καλλιθέα στην οποία υπάρχει εμπλοκή του Δήμου και ο Θρασύβουλος που κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό.

Κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως η ΑΕΚ δεν… τέλειωσε από τη Σούπερ Λίγκα. Για να μείνει σε αυτή υπάρχουν δύο τρόποι: α) να κερδίσει την έφεση, να της επιστραφούν οι τρεις βαθμοί και κερδίζοντας τον Πανθρακικό στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα που διακόπηκε να υποσκελίσουν στη βαθμολογία τον ΟΦΗ και β) να γίνει αναδιάρθρωση της κατηγορίας με αύξηση των ομάδων σε 20! Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει δύσκολο, καθώς ήδη έχει αποφασιστεί αύξηση από 16 σε 18, ενώ για να συμβεί και νέα-κάτι που στα χαρτιά δεν επιτρέπεται, θα πρέπει να συναινέσουν η Πολιτεία, η Nova, ο ΟΠΑΠ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. Υπάρχει η άποψη πως αυτό το σενάριο δεν είναι απίθανο, αφού όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα είναι οικονομικά ζημιωμένες με την απουσία της ΑΕΚ από τη μεγάλη κατηγορία.

Αγγελούδης: «Δεν πίστευα ότι θα πέσει ο Άρης»

23/04/2013
 Για την φετινή εμπειρία που βίωσε στον Άρη μίλησε ο Νίκος Αγγελούδης.

Αγγελούδης: «Δεν πίστευα ότι θα πέσει ο Άρης»
Στην φετινή περιπέτεια του Άρη μίλησε ο Νίκος Αγγελούδης.

«Υπήρχε άγχος και αγωνία, αλλά προσωπικά δεν πίστεψα ποτέ ότι θα πέσουμε», τόνισε ο 22χρονος επιθετικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Αγγελούδης στην εφημερίδα «Goal»

Τι συναισθήματα σου αφήνει αυτή η σεζόν;

«Είναι κάποια πράγματα που απλώς τα βιώνεις και δύσκολα μπορείς με λόγια να τα περιγράψεις. Έγιναν τόσα πολλά. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη από την αρχή. Σας θυμίζω μόνο πως η προετοιμασία ξεκίνησε με δεκατρείς παίκτες, όλοι γνώριζαν πως μπαίναμε σε μία μεταβατική περίοδο.

Υπήρχε το απαγορευτικό ως προς της μεταγραφές από μία ηλικία και πάνω, όμως επειδή η φανέλα του Άρη είναι βαριά ουδείς συμβιβάζεται με το μέτριο, κανείς δεν θέλει την ήττα. Μοιραία ήρθε η επίθεση, ήρθαν οι ευθύνες. Έγιναν πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Όποιος βίωσε αυτή είναι βέβαιο πως βγήκε πιο δυνατός. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ».

Ποιος ήταν αυτός που σας μετέφερε μετά το τέλος του αγώνα στην Ξάνθη την ήττα της ΑΕΚ;

«Δεν χρειάστηκε να μας το πει κανείς. Το καταλάβαμε από τις αντιδράσεις στην εξέδρα. Έφυγε ένα βάρος από πάνω μας και ξεσπάσαμε. Υπήρχε άγχος και αγωνία, αλλά προσωπικά δεν πίστεψα ποτέ ότι θα πέσουμε. Υπήρχε κι αυτός ο απίστευτος κόσμος που δεν σε άφηνε να αισθανθείς ότι πρέπει να τα παρατήσεις».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της σεζόν;

«Υπάρχει μια μέρα στην οποία όλοι βιώσαμε την απόλυτη απόγνωση και ταυτόχρονα τη λύτρωση. Το ματς με τον Ατρόμητο ήταν το κάτι άλλο. Στην αποβολή του Αγκάνθο χάσαμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας και το τέλος του αγώνα μας βρήκε όλους να κλαίμε από χαρά. Εκείνη την ημέρα, εκείνο το παιχνίδι, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ».

Στη διάρκεια της χρονιάς υπήρξε κάποια στιγμή που λύγισες, που σκέφτηκε ακόμη και να αποχωρήσεις από την ομάδα;

«Απογοήτευση και στεναχώρια ένιωσα σίγουρα γιατί εκτός από το ότι η ομάδα δεν πήγαινε καλά, δεν πήρα και ευκαιρίες από τους πρώτους προπονητές, οι οποίοι δεν με πίστεψαν. Δεν κρατώ καμία κακία, έτσι έκριναν, έτσι έπραξαν.

Αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να τους αποδείξω πως ίσως έκαναν λάθος. Έκανα την προσπάθειά μου και θα συνεχίσω. Έχω όνειρα, θέλω να καθιερωθώ στον Άρη, θέλω να παίξω στην Ευρώπη με τον Άρη».

Θέλεις να αφιερώσεις κάπου αυτή την προσπάθεια που κάνατε στο τέλος;

«Στον κόσμο μας, μόνο σε αυτούς».

Περιζήτητος ο Κόστλι

23/04/2013
 Ομάδες από την Ελλάδα (Αστέρας, Skoda Ξάνθη και Άρης), την Κύπρο μέχρι και την Ισπανία ενδιαφέρονται για τον Κάρλο Κόστλι.

Περιζήτητος ο Κόστλι
Οι καλές εμφανίσεις του Κάρλο Κόστλι τον έχουν κάνει περιζήτητο. Δημοσίευμα από την Ονδούρα, που επικαλείται ως πηγή τον μάνατζέρ του, Μίκελ Ριέρα, αναφέρει πως υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες για την απόκτησή του.

Στην πατρίδα του Κόστλι γράφουν πως ο ίδιος δεν είναι αρνητικός να παραμείνει στη Βέροια, αλλά μπορεί να βρει καλύτερο συμβόλαιο. Ο Αστέρας Τρίπολης, που έχει ήδη ακουστεί, αλλά και οι Άρης και Skoda Ξάνθη φέρονται να καλοβλέπουν τον Κόστλι και όχι μόνο.

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που τον θέλουν. Κάποιες από τη δεύτερη κατηγορία με πολλές πιθανότητες ανόδου θέλουν να τον αποκτήσουν», τόνισε ο ατζέντης του.

Από την Ισπανία ενδιαφέρον υπάρχει από Έρκουλες και Αλικάντε, ενώ από την Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ συμπληρώνουν τη λίστα των ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του 31χρονου φορ, που είχε 6 γκολ σε 25 αγωνιστικές.

Και του χρόνου ο Παναγόπουλος

23/04/2013
 Στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου θα παραμείνει ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Και του χρόνου ο Παναγόπουλος
Στον πάγκο του Πανιωνίου θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Ο νεαρός τεχνικός θα συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τη διοίκηση της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ, ώστε να δώσουν τα χέρια και να προχωρήσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Πρόκειται, άλλωστε, για μία φυσιολογική συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Η παρουσία του Παναγόπουλου από την ημέρα που ανέλαβε κρίνεται πετυχημένη και ο ίδιος κέρδισε το δικαίωμα να συνεχίσει στον πάγκο του Πανιωνίου.

Από την πλευρά του, ο Αραβίδης υπέστη εξάρθρωση στον ώμο και δεν γυμνάζεται προσεκτικά.

«Παλεύαμε μόνοι μας…»

23/04/2013
 Στην ανυπαρξία της διοίκησης απέδωσε κατά κύριο λόγο ο Γιάννης Καραλής τον υποβιβασμό της ΑΕΚ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Παλεύαμε μόνοι μας», τόνισε. «Η ΑΕΚ είναι ιδέα, έχει μέλλον», πρόσθεσε.

«Παλεύαμε μόνοι μας…»
Μόνοι και αβοήθητοι έμειναν να παλεύουν οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως δήλωσε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Καραλής. Ο νεαρός εξτρέμ απέδωσε κατά κύριο λόγο στην ανυπαρξία διοίκησης την κατάσταση στην ομάδα, περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες εργασίας για τους ποδοσφαιριστές και το άγχος που είχαν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Παράλληλα χαρακτήρισε ευεργετική την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και υποστήριξε πως αν είχε γίνει νωρίτερα μπορεί η ΑΕΚ να είχε σωθεί. Πάντως δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον και έδειξε διάθεση, όπως και πολλοί συμπαίκτες του όπως είπε, να ακολουθήσει την ομάδα στην προσπάθεια επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Καραλής μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-τα όσα βίωσε αυτό το διάστημα στην ΑΕΚ: «Ήταν πρωτόγνωρα αυτά που ζήσαμε όλοι οι παίκτες. Εγώ το Γενάρη άφησα την Κέρκυρα για να πάω στην ΑΕΚ, αν και ήξερα την κατάσταση, γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Παλεύαμε μόνοι μας, φτάσαμε να διεκδικούμε τη σωτηρία μας 20 παίκτες και το προπονητικό τιμ. Διοίκηση δεν υπήρχε. Ήμασταν μόνοι μας η ομάδα και αυτός ο υπέροχος κόσμος που μας στήριζε. Εγώ προσωπικά είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα και την προσπάθεια που κάναμε, γιατί δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε στον αγωνιστικό χώρο».

-το αν υπήρξε κάποια στιγμή εφησυχασμός για την παραμονή: «Υπήρχε μια περίοδος μετά από τα συνεχή θετικά αποτελέσματα που μας είχε φύγει από το μυαλό ότι κινδυνεύαμε. Πιστεύαμε πως αυτή η ομάδα δεν άξιζε να παλεύει για τη σωτηρία της, βάσει και των εμφανίσεων που έκανε εκείνη την περίοδο. Μετά όμως όσο έρχονταν κάποιες νίκες των ανταγωνιστών μας, είδαμε ότι είχαμε μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού. Όσες ομάδες δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις έχουν πολύ μεγάλο άγχος, ειδικά όταν έχουν νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως εμείς».

-το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετώπιζαν αρκετοί παίκτες: «Αυτά τα πράγματα, όσο κι αν φαίνονται υπερβολικά, συνέβαιναν και όχι μία φορά, αλλά αρκετές. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι δύσκολο όταν αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα και ζεις σε τέτοιες συνθήκες, να είσαι προσηλωμένος στα αγωνιστικά σου καθήκοντα. Αυτό ισχύει ειδικά για κάποια παιδιά που είχαν έρθει στην Αθήνα από άλλες περιοχές».

-την απομάκρυνση του Έβαλντ Λίνεν: «Πιστεύω πως μόνο καλό έκανε αυτή η αλλαγή, αν και δεν είχαμε καλό χρόνο. Αν η αλλαγή προπονητή είχε γίνει πιο νωρίς, ίσως και να είχαμε σώσει την παρτίδα. Είχαν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα με τον κόσμο, με τη διοίκηση, με κάποιους παίκτες».

-την έλευση του Τραϊανού Δέλλα: «Νιώθαμε μόνοι εδώ και καιρό. Η έλευση του κύριου Δέλλα βοήθησε και φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι με το πάθος που βγάλαμε, άσχετα από το ότι δεν κερδίσαμε. Ίσως να είχαμε σώσει την παρτίδα αν αυτή η αλλαγή, αυτό το σοκ, είχε έρθει πιο γρήγορα με την έλευσή του. Ο κ. Δέλλας μαζί με τον κ. Ζήκο και τον κ. Μπορμπόκη που έχουν ζήσει τα αποδυτήρια από μέσα μας βοήθησαν πολύ ψυχολογικά».

-τις ευθύνες της διοίκησης: «Όταν σε μια επιχείρηση ή σε ένα σπίτι δεν υπάρχει αφεντικό, όλα από εκεί ξεκινούν. Πολλά συνετέλεσαν σε αυτό που συνέβη, αλλά το σημαντικότερο για μένα ήταν ότι δεν υπήρχε διοίκηση».

-την ψυχολογική πίεση που ένιωθαν οι παίκτες της ΑΕΚ: «Μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό εισέβαλαν κάποιοι στο γήπεδο. Οι περισσότεροι φίλαθλοι της ΑΕΚ κατάλαβαν τι έγινε. Υπήρξαν προπηλακισμοί παικτών και κάποιοι τρομοκρατήθηκαν. Μερικοί έφυγαν για τα χωριά τους, άλλοι έμειναν σε άλλο σπίτι γιατί φοβήθηκαν. Ήταν κάτι που ζούσαμε για πρώτη φορά και ήταν φυσικό να υπάρχει φόβος. Στη συνέχεια αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στις προπονήσεις για να προετοιμαστούμε για το ματς με τον Ατρόμητο. Χάσαμε δύο μέρες προπονήσεων, ξενυχτήσαμε περιμένοντας την απόφαση, ζούσαμε με το άγχος… Αυτή η εβδομάδα ήταν η πιο δύσκολη της ζωής μας».

-το ματς με τον Ατρόμητο: «Ήταν πιο δύσκολο για μένα να παίζω στην περιοχή μου και απέναντι σε μία παλιά μου ομάδα, αλλά ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στην ομάδα μου, όπως και οι συμπαίκτες μου. Είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας σε αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα μας είχε μέσο όρο 18,5-19 χρόνια, είχαμε πάθος και ευκαιρίες, αλλά ανοιχτήκαμε στο τέλος για να φτάσουμε στο γκολ και τελικά το δεχτήκαμε».

-τις διαφορές μεταξύ Κέρκυρας και ΑΕΚ: «Οικονομικά προβλήματα είχαν αντίστοιχα η Κέρκυρα και η ΑΕΚ. Στην Κέρκυρα, ωστόσο, μπορούσες να είσαι πιο προσηλωμένος στα καθήκοντά σου, γιατί δεν είχες άγχος πού θα μείνεις και πού θα φας. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο μέγεθος και το άγχος σού έδινε μεγάλο βάρος, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος από πίσω. Είναι μεγάλη διαφορά να παίζεις για την ΑΕΚ και την Κέρκυρα. Γι’ αυτό υπήρχε μεγάλο άγχος στο τέλος, ειδικά στο ματς με τον Πανθρακικό. Είναι δύσκολο ειδικά για παιδιά χωρίς εμπειρίες να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες συνθήκες».

-τη συνέχεια για την ΑΕΚ: «Μόνο με τον κ. Δέλλα υπάρχει επαφή, με κανέναν άλλο από την ομάδα. Μας έχει δώσει δύο μέρες ρεπό και την Τετάρτη που θα συγκεντρωθούμε θα δούμε τι θα γίνει. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ίσως κληθούμε να παίξουμε αυτό το τελευταίο 15λεπτο με τον Πανθρακικό».

-το μέλλον της ομάδας και τα σχέδια του ίδιου: «Αυτή η ομάδα έχει μέλλον, έχει παίκτες νεαρούς σε ηλικία που μπορούν να δώσουν πολλά για την ΑΕΚ. Η ομάδα θα βρει το δρόμο της, γιατί η ΑΕΚ δεν είναι μόνο μεγάλη ομάδα, αλλά και ιδέα. Επειδή έζησα τις τελευταίες στιγμές στα αποδυτήρια και είδα τα συναισθήματα των παικτών για την ομάδα, τους είδα να κλαίνε με λυγμούς, είναι γεγονός ότι έχουμε αγαπήσει την ΑΕΚ. Η πλειοψηφία, μαζί κι εγώ, είμαστε στρατιώτες της ομάδας και θέλουμε να παραμείνουμε».

Ρεάλ, Βίσλα και… ΠΑΟΚ για Μπαλντέ

23/04/2013
 Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Αμίντο Μπαλντέ, σύμφωνα με την πορτογαλική Record.

Ρεάλ, Βίσλα και… ΠΑΟΚ για Μπαλντέ
Στην πορτογαλική αγορά έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον ΠΑΟΚ, αφού ακόμη ένα δημοσίευμα από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου αναφέρεται στους Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική έκδοση της «Record» υποστηρίζει ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» μαζί με άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους – όπως η Ρεάλ Μαδρίτης – είχαν σκάουτερ και θα παρακολούθησαν το παιχνίδι της Ολιανένσε με την Γκιμαράες.

Τα βλέμματα, όμως, των περισσότερων «κατασκόπων» ήταν πάνω στον Αμίντο Μπαλντέ της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο Πορτογάλος με καταγωγή από τη Γουϊνέα-Μπισάου είναι 21 ετών επιθετικός και το 2010 πήγε στη Σπόρτινγκ, ύστερα από τα… περάσματα που είχε κάνει σε Σάντα Κλάρα και τη Μπανταχόθ.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σερκλ Μπριζ, έχοντας πετύχει 6 γκολ σε 22 ματς.

Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από τα «λιοντάρια» και υπέγραψε για δύο χρόνια στη Γκιμαράες, στην οποία φέτος μετράει 9 τέρματα σε 18 αγώνες.

Το δημοσίευμα της «Record»

«“Κατάσκοπος” της Ρεάλ Μαδρίτης στο Ολιανένσε-Γκιμαράες

Άνθρωπος της Ρεάλ Μαδρ΄τιης παρακολούθησε το χθεσινό παιχνίδι των δύο ομάδων, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι παίκτες που ήθελε να συγκεντρώσει στοιχεία ο συνεργάτης του Ζοσέ Μουρίνιο.

Επίσης, στο γήπεδο ήταν σκάουτερ της γερμανικής Στουτγκάρδης, ο οποίος είχε στραμμένη την προσοχή του στον Μπαλντέ της Γκιμαράες.

Το ματς παρακολούθησαν η Μπέτις, η Ουέλβα (Ισπανίας), Ρέντινγ (Αγγλία), Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία), Φράιμπουργκ και Ανόβερο (Γερμανία), ο ΠΑΟΚ (Ελλάδα) και η Σπόρτινγκ
».


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου