ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Με Χάινς και με αυτοπεποίθηση

Με Χάινς και με αυτοπεποίθηση

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει Εφές. Προπονήθηκε κανονικά ο Χάινς και θα αγωνιστεί σίγουρα στο ματς. Θα δώσουν βαρύτητα στην άμυνα οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι διαθέτουν καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για την πρόκριση. Δείτε βίντεο από την προπόνηση.
Δίχως αγωνιστικά προβλήματα ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (25/4) στο ΣΕΦ, για το καθοριστικό ματς της Παρασκευής (26/4, 21:45), στο οποίο οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν την Αναντολού Εφές στον Πειραιά, για το πέμπτο και τελευταίο ματς των playoffs της Εuroleague που θα κρίνει το ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση για το Final-Four του Λονδίνου. Το "παρών" στην προπόνηση έδωσε φυσικά και ο υγιής Κάιλ Χάινς, ο οποίος έβγαλε κανονικά ολόκληρο το πρόγραμμα μαζί με τους συμπαίκτες του (όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο). Ο Αμερικανός σέντερ έχει ξεπεράσει την αδιαθεσία που ένιωσε, αισθάνεται μια χαρά, νιώθει περίφημα όπως δήλωσε, καθησύχασε τους πάντες πως πήγε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και τόνισε πως η συμμετοχή του στην καθοριστική αναμέτρηση κόντρα στους Τούρκους είναι δεδομένη. Θα παίξει σίγουρα!
Τόσο οι παίκτες, όσο και το προπονητικό-τιμ του Ολυμπιακού έχουν ενημερωθεί για το sold-out και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός πως ο φίλαθλος κόσμος θα γεμίσει τις εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης ανέλυσαν το τι πήγε στραβά στα δύο ματς στην Πόλη, αλλά τα έχουν αφήσει πίσω τους, γνωρίζοντας πως για να πάρουν την πολύτιμη νίκη θα πρέπει να κάνουν σωστά όσα έπραξαν άριστα στις δύο πρώτες αναμετρήσεις στο ΣΕΦ. Αυτό που τονίζουν όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι πως τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα και εκεί θα δώσουν το μεγαλύτερο βάρος, καθώς ξέρουν πως αν παίξουν την άμυνα που μπορούν, με διάθεση, θέληση, μπόλικη ενέργεια και πάθος, όντας συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους, τότε θα καταφέρουν να περιορίσουν την επιθετική δραστηριότητα της φιλόδοξης Εφές.

Άμυνα και αιφνιδιασμοί στην επίθεση

Οι ερυθρόλευκοι φέτος έχουν αντιμετωπίσει τρεις φορές στο ΣΕΦ την Αναντολού και την έχουν κερδίσει ισάριθμες φορές, έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό πως την κράτησαν σε χαμηλό σκορ. Δύο φορές στους 53 πόντους (71-53, 75-53) και μία φορά στους 62 (67-62), οπότε σκοπός τους είναι και στο ερχόμενο ματς να κάνουν την ζωή των Τούρκων δύσκολη με την καλή άμυνα τους, περιορίζοντας κυρίως τους επικίνδυνους Φάρμαρ, Σαβάνοβιτς, Ερντέν και Λούκας, επιδιώκοντας τις επαφές στα μετόπισθεν, αλλά και την πίεση πάνω στην μπάλα, ασφαλίζοντας βέβαια και το αμυντικό ριμπάουντ, ώστε οι ερυθρόλευκοι να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να τρέξει περισσότερο αυτή την φορά στο παρκέ, επιδιώκοντας συχνότερα το transition παιχνίδι, έχοντας στόχο να τελειώσει αρκετές φάσεις στον αιφνιδιασμό, όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Άλλωστε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε στις δηλώσεις του πως διαθέτει μία ομάδα με μεγάλο ταλέντο στο γρήγορο παιχνίδι, έχοντας αρκετούς παίκτες στο ρόστερ που μπορούν περίφημα τόσο να πασάρουν σωστά όσο και να τελειώσουν φάσεις όπως πρέπει σε καταστάσεις fast-break, δηλαδή στην ταχύτατη μεταφορά της μπάλας από το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο. Οι Πειραιώτες, λοιπόν, θα επιχειρήσουν να πατήσουν περισσότερο το... γκάζι την Παρασκευή (26/4) στο ΣΕΦ (ειδικά όταν οι Τούρκοι χρησιμοποιήσουν "βαριά" πεντάδα με δύο σέντερ), αγωνιζόμενοι με έναν τρόπο παιχνιδιού στην επίθεση που τους ταιριάζει, αλλά και που τους χαρακτηρίζει ως ομάδα από την περσινή σεζόν.

Έλεγχος του ρυθμού και ριμπάουντ

Το ζητούμενο του προπονητικού τιμ φυσικά είναι να παρουσιαστεί η ομάδα του Ολυμπιακού έτοιμη, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά. Επιθυμούν οι παίκτες να μπουν δυνατά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, να ελέγξουν από την αρχή τον ρυθμό του παιχνιδιού, έχοντας βέβαια και διάρκεια σε υψηλά στάνταρ απόδοσης στον αγώνα, αποφεύγοντας τα "νεκρά" διαστήματα. Θέλουν από τους παίκτες να περιορίσουν τα λάθη, να παρουσιαστούν προσεκτικοί στις επιλογές τους παίρνοντας σωστές αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι και να μην διστάσουν να σουτάρουν όταν θα είναι ελεύθεροι.

Έγιναν "ιδιαίτερα" στο πως θα πρέπει να λειτουργεί η ομάδα στον τομέα των ριμπάουντ, ειδικά στην άμυνα ώστε να μην παίρνει ο αντίπαλος δεύτερες ευκαιρίες, ενώ επισημάνθηκε πως στο κομμάτι αυτό θα πρέπει να συνεισφέρουν και να βοηθούν όλοι, απέναντι στα ψηλά κορμιά των Τούρκων. Τα πολλά χαμένα ριμπάουντ άλλωστε (21 επιθετικά είχε πάρει η Εφές) είχαν κοστίσει στο 4ο ματς της σειράς στην Κωνσταντινούπολη.

Οι προπονητές μίλησαν με τους παίκτες και τους δήλωσαν πως δεν θα πρέπει να αγωνιστούν με άγχος και πίεση, αλλά και να παρουσιαστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. "Όποιος βρίσκεται στον Ολυμπιακό πρέπει να μάθει να ζει και να ανταπεξέρχεται στην πίεση. Είναι ένα ματς πρόκληση και όλοι μας έχουμε τεράστιο κίνητρο και επιθυμία για νίκη. Ας το αποδείξουμε αυτό στο γήπεδο", είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους παίκτες του. Οι Πειραιώτες την Παρασκευή θα μπουν στο παρκέ ώστε να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ζητούμενο να μην κάνει κατάχρηση της μπάλας ο Σπανούλης

Όσον αφορά στο σετ παιχνίδι στην επίθεση, επειδή ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει πως η άμυνα της Εφές θα προσαρμοστεί πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, θέλει από τον αρχηγό να μοιράζει γρηγορότερα την μπάλα στους συμπαίκτες του και να μην την κρατά για αρκετή ώρα στην κατοχή του κάνοντας κατάχρηση, ώστε η ομάδα να μην γίνεται στατική και προβλέψιμη.

Σαφώς και θα πάρει πάνω του προσπάθειες ο 31χρονος γκαρντ, άλλωστε είναι ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας και ο κόουτς εμπιστεύεται το ένστικτο του Βασίλη Σπανούλη, αλλά επειδή ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει πως ο Red-Bill είναι εξαιρετικός τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία, θέλει από εκείνον να βοηθήσει και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, στην σωστή οργάνωση του παιχνιδιού, όπως μπορεί και ξέρει να πράττει περίφημα, αξιοποιώντας τους ελεύθερους συμπαίκτες του με τις πολύτιμες ασίστ του, εκθέτοντας την άμυνα των Τούρκων.

Καλή ψυχολογία και αυτοπεποίθηση

Το κλίμα στην ομάδα του Ολυμπιακού πάντως είναι εξαιρετικό. Άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους και ξέρουν πως αν παίξουν όπως μπορούν, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, θα πάρουν τη νίκη-πρόκριση. Διαθέτουν καλή ψυχολογία, ηθικό ακμαιότατο, μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει της αναμέτρησης, αλλά και πίστη πως θα καταφέρουν να κερδίσουν την Αναντολού Εφές, μαζί με την βοήθεια του φίλαθλου κόσμου τους, παίρνοντας το εισιτήριο για το Final-Four του Λονδίνου ώστε να υπερασπιστούν το στέμμα τους στην αγγλική πρωτεύουσα. Οι ερυθρόλευκοι είναι πανέτοιμοι, έχουν προετοιμαστεί σωστά για το ματς και περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη του αγώνα. Γνωρίζουν πως είναι ένα παιχνίδι πρόκληση, μία μάχη "do-or-die", αλλά δηλώνουν αποφασισμένοι να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και να βγουν θριαμβευτές από αυτή την καθοριστική αναμέτρηση. Το κίνητρο άλλωστε είναι τεράστιο.

Δείτε τα βίντεο από το ΣΕΦ:










Η έναρξη του προγράμματος στην προπόνηση:


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου