ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αποφασισμένοι να πάνε στο Λονδίνο

Αποφασισμένοι να πάνε στο Λονδίνο

Αποφασισμένοι στον Ολυμπιακό να πάρουν την πρόκριση για το Final-Four του Λονδίνου. "Κλειδί" η καλή άμυνα που παίζει πάντα κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ, αλλά και το γρήγορο παιχνίδι στο transition.
Ύστερα από τη νίκη-προπόνηση του Ολυμπιακού επί του Πανευλευσινιακού στο ΣΕΦ, οι ερυθρόλευκοι στρέφουν την απόλυτη προσοχή τους στο κρίσιμο και καθοριστικό ματς της Παρασκευής (26/4, 21:45) κόντρα στην Αναντολού Εφές στον Πειραιά, για το πέμπτο και τελευταίο ματς των playoffs της Euroleague. Πρόκειται για έναν αγώνα "τελικό", για ένα "do-or-die" παιχνίδι, καθώς δεν υπάρχει επόμενη αναμέτρηση και ο νικητής από αυτή την μάχη θα πάρει το εισιτήριο και την πρόκριση για το Final-Four του Λονδίνου.
Η ήττα στο δεύτερο ματς της Κωνσταντινούπολης "πλήγωσε" την ψυχολογία των ερυθρολεύκων, ειδικά με τον δραματικό τρόπο με τον οποίο ήρθε, αλλά οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ξεπεράσει το γεγονός και στο μυαλό τους είναι μόνο το ματς της Παρασκευής. Η σειρά είναι στο 2-2 και σκοπός του Ολυμπιακού είναι να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της έδρας που έχει στο ΣΕΦ, ώστε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στην αγγλική πρωτεύουσα, για να διεκδικήσει εκεί το στέμμα του. Άπαντες έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, θα αναλύσουν τα λάθη τους στο βίντεο, ειδικά στα δύο ματς που έχασαν στην Κωνσταντινούπολη, και θα επιδιώξουν να βελτιώσουν τους τομείς που υστέρησαν. Είναι αποφασισμένοι ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, ώστε να πάρουν την πρόκριση για το Λονδίνο.

Παράλληλα, θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν καλά όλα όσα έπραξαν σωστά στις δύο πρώτες αναμετρήσεις των playoffs στο ΣΕΦ. Ζητούμενο; Η πολύ καλή άμυνα, η πίεση πάνω στην μπάλα, η μαχητικότητα σε κάθε φάση και η θωράκιση της ρακέτας ώστε ο Ολυμπιακός να μην υστερήσει στον τομέα των ριμπάουντ απέναντι στα ψηλά κορμιά των Τούρκων που διαθέτουν στην φροντ-λάιν τους. Κομμάτι στο οποίο παρουσίασαν πρόβλημα στην Πόλη οι ερυθρόλευκοι, ειδικά στον τέταρτο αγώνα στον οποίο οι παίκτες της Εφές μάζεψαν 21 (!) επιθετικά. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης φέτος έχουν αντιμετωπίσει τρεις φορές στο Φάληρο την Αναντολού. Κέρδισαν ισάριθμες φορές  έχοντας ως κοινό χαρακτηριστικό το ότι κράτησαν σε χαμηλό σκορ (75-53, 67-62, 71-53) τους αστέρες του Οκτάι Μαχμουτί, και όπως γίνεται αντιληπτό "τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα", όπως τονίζουν συνεχώς οι παίκτες των Πρωταθλητών Ευρώπης.

Όσον αφορά στην επίθεση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει ισορροπία μεταξύ σετ παιχνιδιού και αιφνιδιασμού. Στο παιχνίδι του μισού γηπέδου επιθυμεί την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας ώστε στο τέλος να καταλήγει στον ελεύθερο παίκτη ώστε να σουτάρει, ζητώντας παράλληλα από τον Βασίλη Σπανούλη να μην κρατά αρκετή ώρα την μπάλα στα χέρια του και να την δίνει πιο γρήγορα (καθώς εκτιμά πως πέρα από ένας ικανός σκόρερ, είναι και σπουδαίος στο να δημιουργεί). Ύστερα από το αμυντικό ριμπάουντ θα δούμε συχνά τους Πειραιώτες να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, επιδιώκοντας να βγάλουν αρκετά fast-break. Άλλωστε το transition παιχνίδι είναι κάτι το οποίο επιθυμούν και οι παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς ξέρουν να λειτουργούν άριστα στην ταχύτατη μεταφορά της μπάλας από το ένα μισό του παρκέ στο άλλο, από την στιγμή που διαθέτουν γρήγορους και αθλητικούς παίκτες στο ρόστερ τους. Εκεί άλλωστε είναι η δύναμη τους και έτσι έχουν μάθει να παίζουν, "σκοτώνοντας" τον αντίπαλο στον αιφνιδιασμό, ύστερα από καλές άμυνες.

Αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού έχει αποδείξει φέτος στην Euroleague (όπως και πέρσι) πως λειτουργεί καλύτερα σε ματς επιβίωσης, σε παιχνίδια "do-or-die" και δείχνει χαρακτήρα σε αγώνες που κρίνεται η πρόκριση. Για ανεξήγητους λόγους λειτουργεί καλύτερα όταν βρίσκεται υπό πίεση, με την πλάτη στον τοίχο, και φροντίζει να δείχνει την "καρδιά του πρωταθλητή" στα δύσκολα, στις αναμετρήσεις δίχως αύριο, σημειώνοντας μεγάλες νίκες. Τώρα, όμως, το άγχος φεύγει από την Αναντολού Εφές. Δεν μεταφέρεται στους ερυθρόλευκους, διότι οι Πειραιώτες σίγουρα θα αγωνιστούν με αυτοπεποίθηση και με καλύτερη ψυχολογία μπροστά στο κοινό τους, αλλά αναμφισβήτητα θα έχουν την πίεση για το αποτέλεσμα, διότι ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσουν το ματς, επειδή ΠΡΕΠΕΙ να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα έδρας, λόγω ότι ΠΡΕΠΕΙ η ομάδα να φτάσει στο Final-Four. Και συνήθως σε αυτά τα ΠΡΕΠΕΙ οι ερυθρόλευκοι παρουσιάζονται αποτελεσματικοί και συνεπείς. Για να δούμε αν θα συνεχίσουν να είναι...

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 71-53:

 

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 67-62:


 

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 75-53:


Ολυμπιακός-Anadolu Efes 75-53 Τα highlights από Pireotis7  

 

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου