ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Μέτωπο κατά της βίας!


Μέτωπο κατά της βίας!

5 Μαρτίου, 2011

ΟΠΑΔΟΙΟ  ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής ζήτησε κοινή δράση για να αντιμετωπιστεί η γηπεδική βία, στη συνάντηση που είχε το βράδυ της Παρασκευής με αντιπροσωπεία της «Θύρας 7». Πρόθεση του γενικού γραμματέα είναι να συναντηθεί και με οπαδούς άλλων ομάδων.
Ανακοίνωση  κατά του Μπιτσαξή είχε βγάλει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ο πιο δυναμικός σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού και μέσα από το ραντεβού της Παρασκευής στόχος ήταν να κλείσουν τα ανοιχτά μέτωπα. Η συζήτηση κύλησε σε αρκετά καλό κλίμα. Φυσικά συναντήσεις θα υπάρξουν και με οργανωμένους οπαδούς άλλων ομάδων.
Μεταξύ  άλλων ο Μπιτσαξής ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία και μεγάλη προσοχή. Διευκρίνισε δε πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Από μέρους της η Θύρα 7 τόνισε πως θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να μην υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στο μέλλον.
Τι δήλωσε ο Μπιτσαξής
Μετά την συνάντηση Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η καταπολέμηση της βίας, εκτός από τα απαραίτητα κατασταλτικά, πειθαρχικά, αστυνομικά και λοιπά μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί, και πρέπει να ληφθούν στο μέλλον έχει πάντα ανάγκη ενός συνεχούς διαλόγου και πειθούς προς όλες τις πλευρές.
Οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων αισθάνονται, για πάρα πολλά χρόνια, ότι έχουν τεθεί εκτός του δημόσιου διαλόγου. Για τον λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με την ΔΕΑΒ, άνοιξε πρόσφατα τον δίαυλο επικοινωνίας με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού με την ομοσπονδία των οργανωμένων οπαδών όλων των ομάδων.
Σήμερα έγινε συνάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή και του προέδρου της ΔΕΑΒ Γιάννη Πανούση με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Η ΔΕΑΒ έχει ήδη αναπτύξει δράση για την συμφιλίωση διαφόρων δίπολων οπαδικού φανατισμού, με πρόσφατη, τη συνάντηση στη Νίκαια τοπικών φορέων και οπαδών Ιωνικού και Προοδευτικής. Έχουν προγραμματιστεί πολλές τέτοιες συναντήσεις σε όλη τη χώρα.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των ομάδων. Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι να γίνει συνείδηση με μέτρα πρακτικά και όχι θεωρίες η ανάγκη να καταπολεμηθεί στην ρίζα του το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα που γεννά μεταξύ των άλλων ο τυφλός και άκριτος οπαδισμός, μερίδας των οργανωμένων οπαδών.
Η ανάγκη να χτιστεί ένα οργανωμένο μέτωπο αντιβίας μεταξύ των φιλάθλων οργανωμένων και μη. Η συζήτηση που άνοιξε και εξελίσσεται θα ενισχύσει σε πρακτικό επίπεδο τον διαρκή διάλογο μεταξύ της Πολιτείας, των ΠΑΕ και των θεσμών του συντεταγμένου ποδοσφαίρου».
«Είμαστε κατά της βίας»
Από την μεριά τους οι οργανωμένοι οπαδοί της Θύρας 7 εξέφρασαν την θέση τους μετά την συνάντηση αυτή:
«Έγινε μία συνάντηση σε θετικό κλίμα. Εκθέσαμε τα παράπονά μας. Για εμάς είναι βασικό να γίνονται οι αγώνες χωρίς ακρότητες και προβλήματα.
Από τη μεριά μας έχουμε συνυπάρξει χωρίς προβλήματα με οπαδούς άλλων ομάδων και έχουμε κάνει εκδρομές σε πόλεις, όπως ο Βόλος δίχως να σημειωθεί το παραμικρό. Λειτουργούμε με υπευθυνότητα και σε καλό κλίμα.
Είμαστε ενάντια στη βία. Θέλουμε όμως να βλέπουμε όλα τα ματς του Ολυμπιακού και δεν θέλουμε να αναβάλλονται ματς για δικαιολογίες που δεν στέκουν», ειπώθηκε από τη μεριά των οπαδών του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου