Όσοι δεν γνώριζαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν είχαν ιδέα για τα όνειρά του αναφορικά με τον Ολυμπιακό, αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα ότι είναι ένας άνθρωπος που σκόπευε να ανεβάσει ψηλότερα τον ήδη ανεβασμένο, από τον Σωκράτη Κόκκαλη, πήχη του Θρύλου.

  Όταν πήρε τα ηνία των Πειραιωτών στα χέρια του (επαν)έφερε τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο αντικαθιστώντας τον Έβαλντ Λίνεν και έκανε κάθε μεταγραφική, και όχι μόνο, επιθυμία του «μυρμηγκιού» πραγματικότητα. Επίσης, σύναψε συνεργασία με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς έναν άνθρωπο που λάτρεψε (και λατρεύτηκε) τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του.
  Όπως φαίνεται όμως δεν σταματάει εδώ. Πάνω από τον Θρύλο μόνο ο ουρανός. Ο πήχης ανεβαίνει συνεχώς αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξακολουθεί να αναζητεί τους καλύτερους σε κάθε πόστο. Θέλει να δει τον Ολυμπιακό να κάνει βήματα μπροστά και να κοιτάει σύντομα στα μάτια όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες.

  Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται εδώ και καιρό, όσο μπορεί πιο… διακριτικά, σε επαφές με ανθρώπους του ποδοσφαίρου προκειμένου να αναθέσει στον «εκλεκτό» το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Με ποιους έχει μιλήσει; Με αρκετούς. Οι επικρατέστεροι όμως θεωρούνται τέσσερις. Κριστιάν Καρεμπέ, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, Εντουάρντο Ματσία και Τζιανπάολο Μοντάλι είναι το… καρέ των άσων που «ερίζουν» για τη θέση.

  Ως γνωστόν, έχουν γίνει κουβέντες και με τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Τζιανπάολο Μοντάλι. Όσον αφορά στον 37χρονο Ματσία, επειδή είναι ο τελευταίος, χρονικά, που μπήκε στη λίστα, είχε έρθει και παρακολούθησε από κοντά το ματς με τον Πανσερραϊκό.

  Συμφωνία όμως δεν υπάρχει μαζί του αφού, ούτως ή άλλως, ο ίδιος φέρεται να είπε στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως έχει κρούση και από τον ΠΑΟ για να πάρει τη θέση του Φρέιτας. Και απ’ όσο φαίνεται, δεν έχει πιθανότητες να πάρει το πόστο.