ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

O ALEX WEB RADIO/TV ΘΥΜΑΤΑΙ...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΓΙΑΞ 1-2 (photos+video)

O ALEX WEB RADIO/TV ΘΥΜΑΤΑΙ...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΓΙΑΞ 1-2 (photos+video)

 16/2/2012

1972-73...εντεκα χρονων πιτσιρικος...σε ηλικα οπου ειχα αρχισει πλεον να παρακολουθω παιχνιδια του Ολυμπιακου απο την τηλεοραση...ημουν απο τους τυχερους ...ειμαστε οι μονοι που ειχαμε τηλεοραση απο το 1969 μολις ειχαν ερθει οι πρωτες Γερμανικες WEBER και τοτε η μητερα μου την ειχε αγορσαει 6.000 δραχμες τρελο ποσο για την εποχη...με δοσεις βεβαια..παρακολουθουσα ηδη 2 χρονια αγωνες του ΘΡΥΛΟΥ και οχι μονο απο την τηλεοραση και ο αγωνας αυτος ηταν απο τους πρωτους που παρακολουθησα...μεγαλο συμβαν για την εποχη...οχι οτι επαιξε ο Αγιαξ με τον Ολυμπιακο αλλα το οτι ηρθε στην Ελλαδα μια τετοια μεγαλη ομαδα με τοσο μεγαλη ιστορια...κατι σαν την σημερινη Μπαρτσελονα αλλα ενα θα σας πω ο Αγιαξ εκεινης της εποχης ηταν καλυτερος απο την σημερινη Μπαρτσα...κατα την αποψη μου βεβαια..γιατι τοτε δεν παιζονταν συστηματα και τετοια αλλα υπηρχε το φυσικο ταλεντο των ποδοσφαοιρστων..τετοιο ταλεντο που δεν χρειαζονταν τα συστηματα για να φανει η αξια του τοτε μεγαλου Αγιαξ...ειναι ενα απο τα παιχνιδια που εμειναν στην μνημη μου βαθεια χαραγμενα και νοιωθω ειλικρινα τυχερος που τα προλαβα.....


 Πριν 39 χρόνια  ο Ολυμπιακός είχε την τιμή να αντιμετωπίσει τον δις πρωταθλητή Ευρώπης Αγιαξ σε φιλικό αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ηταν  16 Φλεβάρη του 1973 όταν ο θρυλικός «Αίαντας» του Γιόχαν Κρόιφ ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει με τον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.



Οι Ολλανδοί νίκησαν 2-1 στο "Καραϊσκάκη" με σκόρερ τους Πιτ Καϊζερ (8') και Τζονι Ρεπ (57'). Για τον μεγάλο Ολυμπιακό του αείμνηστου Νίκου Γουλανδρή είχε ισοφαρίσει προσωρινά (20') ο Μίλτον Βιέρα. Στο 51' ο Υβ έχασε πέναλτι, καθώς ο Βέβερ έκανε την απόκρουση.
           
Λίγους μήνες μετά ο Aγιαξ θα κατακτήσει το τρίτο σερί Πρωταθλητριών νικώντας 1-0 τη Γιουβέντους στο Βελιγράδι.

Δειτε το βιντεο του τελικου Πρωταθλητριών με την Γιουβεντους

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κελεσίδης, Γκαϊτατζής (70' Νικολάου), Γκλέζος, Αγγελής, Συνετόπουλος (78' Περσίδης), Σιώκος, Λοσάντα, Βιέρα, Γιούτσος (74' Βασιλόπουλος), Δεληκάρης (63' Παπαδημητρίου), Τριαντάφυλλος.
ΑΓΙΑΞ: Βεβέρ, Σίρχαλντ, Σουρμπίρ, Χουλσόφ, Κρολ, Μιούρεν, Νέεσκενς (56' Μπλάγκενμπουργκ), Ρεπ, Κροϊφ (26' Χάαν), Καϊζερ, Κλέντμπελ

Δειτε το βιντεο


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου