ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 82-77

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 82-77

Στα 65'' πριν το τέλος ο Ολυμπιακός μείωσε σε 79-75 με το κρεσέντο του Λοτζέσκι (13π, 4ασ), αλλά οι Πειραιώτες στο τέλος δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ, χάνοντας την ευκαιρία για το break, γνωρίζοντας την ήττα με 82-77 από την Ρεάλ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο ματς, αλλά τους κόστισε η κακοδαιμονία με τις χαμένες βολές (15/27-55%). Ξεχώρισαν Σπανούλης (18π) και Πέτγουεϊ (12π), έκαναν την "ζημιά" οι Μπουρούσης (19π, 10ρ) και Ρούντι (15π, 6ρ).

Για το δεύτερο ματς της προημιτελικής σειράς των playoffs της Euroleague ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Μαδρίτη με 82-77 και πλέον η Ρεάλ προηγείται με 2-0 νίκες στη σειρά. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο ματς, όντας βελτιωμένοι στην άμυνα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, κόντραραν στα ίσα τους γηπεδούχους, αλλά τους κόστισε η κακοδαιμονία με τις χαμένες βολές, μία... γάγγραινα που συνεχίζεται στην ομάδα, πετώντας στα σκουπίδια 12 από αυτές (15/27-55%). Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 41-27 στη δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι ακολούθως πλησίασαν στο σκορ με 55-52 στο 23' ύστερα από τα "καυτά" τρίποντα του Σπανούλη, ενώ έχασαν την ευκαιρία ώστε να γυρίσουν το ματς και να κάνουν το break στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στα 65'' πριν τη λήξη, ύστερα από το επιθετικό κρεσέντο του Λοτζέσκι, οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 79-75, έφτασαν κοντά στο να κάνουν την υπέρβαση απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα στην διοργάνωση, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, με τον Ντάνστον να αστοχεί σε προσπάθεια του να μειώσει σε 80-77.



Οι Πειραιώτες υπέπεσαν για ένα ακόμη ματς σε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, έχοντας αρνητικό πρόσημο στον συσχετισμό ασίστ/λάθη (14/16), πήραν την μάχη των ριμπάουντ αυτή την φορά (28-36, με τον Ολυμπιακό να μαζεύει 17 επιθετικά αλλά ελάχιστα αξιοποίησε), ενώ τα ποσοστά τους στην επίθεση δεν ήταν ικανοποιητικά (19/38δ-48%, 8/21τρ-38%, 15/27β-55%). Οι Μαδριλένοι στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν εντυπωσιακά εύστοχοι από την περιφέρεια, μετρώντας 9/13 τρίποντα (17/34δ, 11/21τρ, 15/21β) βάζοντας μεγάλα και δύσκολα σουτ στην επίθεση τα οποία τους έδωσαν ψυχολογία, με τον συσχετισμό τους στον τομέα ασίστ/λάθη να είναι θετικός (17/12). Το τρίτο ματς της σειράς θα διεξαχθεί την Δευτέρα του Πάσχα (21/4, 20:00) στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός είχε για πρώτο του σκόρερ στο ματς τον γεμάτο ορμή Σπανούλη που μέτρησε 18 πόντους (2/5δ, 3/7τρ, 5/8β, 5ρ, 2ασ, 4λ), βάζοντας "καυτά" τρίποντα στην τρίτη περίοδο. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Πέτγουεϊ, ο οποίος έβγαλε μπόλικη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ (12π, 3ρ, 2κλ), ήταν εξαιρετικός στην τελευταία περίοδο ο "ζεστός" Λοτζέσκι όντας πρωταγωνιστής στην ερυθρόλευκη αντεπίθεση (13π, 4/6δ, 0/3τρ, 5/6β, 4ρ, 4ασ) αν και νωρίτερα έχασε ελεύθερα σουτ, ενώ έδωσε μάχες κάτω από το καλάθι ο Ντάνστον (12π, 9ρ).

Ο Σίμονς, ο οποίος έκανε καλή εμφάνιση στο πρώτο ματς, δεν αγωνίστηκε στο ματς καθώς είχε τραυματισμό στους προσαγωγούς, βοήθησε για όσο αγωνίστηκε ο Κόλινς, με κορυφαία στιγμή το κλέψιμο στον Φερνάντεθ και την ασίστ του στον Πέτγουεϊ που κάρφωσε στον αιφνιδιασμό. Βοήθησε στην επίθεση ο Πρίντεζης στα περίπου 12 λεπτά που έπαιξε (10π, 4/8δ), σε... ρηχά νερά ο Σλούκας (3π, 3ασ), προσέφερε σε άμυνα και δημιουργία ο Μάντζαρης (2π, 4ασ), ενώ από τους Ισπανούς έκαναν την "ζημιά" οι Μπουρούσης (19π, 7/10τρ, 10ρ), Γιουλ (11π, 7ασ) και Ρούντι (15π, 5ρ, 3κλ).


 
Καλό ξεκίνημα, στη συνέχεια του κόστισαν τα χαμένα ριμπάουντ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Πέτγουεί και Ντάνστον, απέναντι στους Γιουλ, Φερνάντεθ, Ντάρντεν, Μίροτιτς και Μπουρούση, με τους Πειραιώτες να παίρνουν το προβάδισμα στο σκορ με 2-4, ύστερα από μακρινό σουτ του "Παπ". Το ματς είχε αποκτήσει πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν μπάσκετ πάνω-κάτω και τους ερυθρόλευκους να βγάζουν μπόλικη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, με μπροστάρη τον δραστήριο Πέτγουεϊ. Με τρίποντο του Σπανούλη οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο +5 (6-11), έχοντας βρει ρυθμό, αλλά η Ρεάλ κατάφερε να αντιδράσει φέρνοντας το ματς στα ίσα (13-13) στο 5'.Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν μπει δυνατά στο ματς, έχοντας πραγματοποιήσει καλό ξεκίνημα, σε αντίθεση με το κακό που είχαν πραγματοποιήσει στον πρώτο προημιτελικό, και θα μπορούσαν να είχαν ξεφύγει στο σκορ αν γλίτωναν και ορισμένα βιαστικά λάθη στο παιχνίδι.

Ο Ντάνστον ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ "έγραψε" το 15-15, ενώ ο εξαιρετικός Πρίντεζης νίκησε στο low-post τον Μίροτιτς (18-17). Οι Μαδριλένοι συνέχιζαν να βάζουν δύσκολα μακρινά σουτ, μετρώντας 4/4 τρίποντα στο ματς, όντας μάλιστα υπό πίεση, με τον Μίροτιτς από μακρινή απόσταση να ευστοχεί σε ένα ακόμη σουτ (23-19). Πρίντεζης-Πέτγουεϊ μέτρησαν νωρίς δύο φάουλ και αποχώρησαν, με τον Μπαρτζώκα να βάζει στο "4" τον Ντάνστον και στο "5" τον Σερμαντίνι. Ο Λοτζέσκι μείωσε σε 25-21, αλλά ο Ολυμπιακός έχανε συνεχώς τα ριμπάουντ στην άμυνα, γεγονός το οποίο τιμωρούσαν κάθε φορά οι γηπεδούχοι, με τους Ισπανούς να εκτοξεύουν την διαφορά στο +9 (30-21) με γκολ-φάουλ του Μπουρούση. Στην τελευταία φάση του δεκαλέπτου ο Μάντζαρης έδωσε έξυπνη ασίστ στον Ντάνστον, με το 30-23 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ασταμάτητος ο Ρέγε, θετικός ο Κόλινς, "καυτοί" από την περιφέρεια οι Ισπανοί

Ο Σλούκας στην δεύτερη περίοδο αντικατέστησε τον κουρασμένο Σπανούλη, ενώ ο Ρέγες με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο +10 (33-23). Η Ρεάλ είχε βελτιωθεί στην άμυνα, με αποτέλεσμα να αναγκάζει τον Ολυμπιακό να μένει με την μπάλα στα χέρια στο τέλος των επιθέσεων. Ο Κόλινς μπήκε για πρώτη φορά στη σειρά, ο Ρέγες συνέχισε να βρίσκει τον στόχο από τα 6.75 μέτρα (36-23), με τους γηπεδούχους να μετρούν 7/10 (!) τρίποντα. Οι Μαδριλένοι έπαιζαν μπάσκετ με αυτοπεποίθηση, με τον Ρέγες να δείχνει ασταμάτητος στην επίθεση, ενώ ο Μεζρί έκοψε εντυπωσιακά τον Σερμαντίνι που πήγε να καρφώσει, με την ομάδα του Λάσο να προηγείται με 38-24 στο 13'. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δυσκολευόντουσαν να σκοράρουν, με τον Κόλινς να δίνει... ανάσα ευστοχώντας με τρίποντο, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο Ροντρίγκεθ (41-27), με τους φιλοξενούμενους να μην προλαβαίνουν να σταματήσουν τους Ισπανούς, οι οποίοι κινούνταν με τρομερή ταχύτητα.

Με τα τρίποντα των Πέτγουεϊ και Σλούκα ο Ολυμπιακός μάζεψε λίγο την διαφορά (43-35), ο Ντάνστον έβγαζε άμυνες, αλλά η Ρεάλ ήταν εντυπωσιακά εύστοχη από την περιφέρεια, με τον Ροντρίγκεθ να "γράφει" το 46-35, μετρώντας 9/13 τρίποντα στο ματς. Στη συνέχεια ο μαχητικός Κόλινς έκλεψε το... πορτοφόλι του Ροντρίγκεθ και αμέσως έτρεξε στον αιφνιδιασμό, δίνοντας ασίστ στον Πέτγουεϊ που κάρφωσε με επιβλητικό τρόπο (46-37) μες στα μούτρα του Μπουρούση, πανηγυρίζοντας με ένταση την φάση, εκνευρίζοντας τον Έλληνα σέντερ. Οι διαιτητές στη συνέχεια έδωσαν αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Κόλινς σε άμυνα του στον Ροντρίγκεθ, με τους ρέφερι να υπερβάλουν στην απόφαση τους, όντας επηρεασμένοι από τους θεατρινισμούς του Ρούντι. Ο δραστήριος Πέτγουεϊ με τρίποντο μείωσε σε 49-40, με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει αρκετά γρήγορο ρυθμό και τις επιθέσεις να εκτελούνται με ταχύτητα, με το ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 53-44.


 
Τα τρίποντα του Σπανούλη και οι 4/11 βολές στην 3η περίοδο

Ο Ολυμπιακός επανήλθε στο παρκέ με την βασική του πεντάδα, με τον Ντάνστον απ' το low-post να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι, ενώ ακολούθως ανέλαβε δράση ο "καυτός"  Σπανούλης, ο οποίος με δύο σερί τρίποντα από τα 8.5 μέτρα περίπου μείωσε σε 55-52 στο 23', με τον Ντάνστον να κάνει καλά σκριν στον αρχηγό. Στη συνέχεια, όμως, ανέλαβε δράση ο τρομερός Φερνάντεθ, ο οποίος με δύσκολα σουτ έφερε την Ρεάλ στο +8 (60-52). Οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι στις επόμενες προσπάθειες τους, ο Γιουλ έβαλε και τις τρεις βολές, με την Ρεάλ να ξεφεύγει και πάλι στο σκορ φτάνοντας στο +11 (63-52) στο 25'. Η ερυθρόλευκη μάστιγα με τις χαμένες βολές συνεχίστηκε, με τους Πρίντεζη-Ντάνστον να αστοχούν σε τέσσερις σερί βολές.

Ο Πρίντεζης με το περίφημο πεταχτάρι του μείωσε σε 63-54, ο Σπανούλης έχασε βολή (1/2), ο Λοτζέσκι αστόχησε από την περιφέρεια, ενώ ο Γιουλ κάνοντας περίπατο μέσα στην ρακέτα διαμόρφωσε το 67-55. Ο Σπανούλης στο γκολ-φάουλ που κέρδισε έχασε την βολή, με το ποσοστό να έχει πέσει στο 50% (8/16), με τον Μπουρούση να έχει κάνει την "ζημιά" στον Ολυμπιακό, καθώς με τρίποντο έφτασε τους 17 πόντους, ανεβάζοντας την διαφορά στο +13 (70-57) για τους Μαδριλένους. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να σπαταλούν βολές (11/20 σύνολο, 4/11 στη 3η περίοδο.), αλλά παράλληλα βελτιώθηκαν στην άμυνα και πήραν τα ριμπάουντ, μειώνοντας σε 70-62 με τον Πρίντεζη, ύστερα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, το οποίο και ήταν το σκορ ου αγώνα στο 30'.

Έφτασε στο 79-75 στα 65'' πριν το τέλος, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο μπήκε στο ματς με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Σερμαντίνι, με τους Πειραιώτες να σπαταλούν συνεχόμενες επιθέσεις ώστε να ροκανίσουν περισσότερο την διαφορά (72-62), χάνοντας σουτ από την περιφέρεια, υποπίπτοντας και σε λάθη. Ο Σπανούλης αντικατέστησε τον Μάντζαρη και ο Πέτγουεϊ τον Πρίντεζη, με την Ρεάλ να εκμεταλεύεται την αδράνεια των Πειραιωτών, φτάνοντας ξανά στο +12 (74-62) με τον Ντάρντεν. Οι Πειραιώτες για τρία λεπτά ήταν δίχως σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο για τρία λεπτά, μέχρι τη στιγμή που ο Ντάνστον έβαλε μία βολή (1/2), με τους ερυθρόλευκους να παίζουν καλή άμυνα, αλλά να αδυνατούν να σκοράρουν, συνεχίζοντας να ρίχνουν... τούβλα στο καλάθι. Το σκορ στο 35' ήταν 75-63, με τους φιλοξενούμενους να μετρούν μόλις ένα πόντο σε 4.5 λεπτά! Ο Πέτγουεϊ με τρίποντο έδωσε... ανάσα στον Ολυμπιακό (75-66), ο Μίροτιτς απάντησε με γκολ-φάουλ το οποίο και αξιοποίησε, με τους Πειραιώτες να δείχνουν να έχουν ξεμείνει από οξυγόνο, μη έχοντας αντοχές και υπομονή στην επίθεση, κάνοντας βιαστικές επιλογές στο ματς.

Το κακόγουστο αστείο με τις χαμένες βολές συνεχίστηκε αυτή την φορά με τον Λοτζέσκι (1/2β, 13/24 σύνολο), ενώ ο Σπανούλης με ντράιβ σημείωσε το πρώτο δίποντο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην τέταρτη περίοδο. Ακολούθως ο Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό μείωσε σε 78-71 στα 2'06'' πριν το τέλος της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να έχει μία τελευταία ευκαιρία ώστε να παλέψει για τη νίκη. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια έβαλαν καλή άμυνα με τον Πέτγουεϊ και αξιοποίησαν τον Λοτζέσκι στο low-post (78-73), με τον Μίροτιτς να πηγαίνει στις βολές βάζοντας τη μία (79-73). Ο "καυτός" Λοτζέσκι έδωσε ξανά λύση στους φιλοξενούμενους ευστοχώντας σε σουτ με ταμπλό, μειώνοντας σε 79-75 στα 65'' πριν τη λήξη. Ο Ντάνστον έκανε φάουλ πάνω στον Ροντρίγκεθ, ο οποίος και πήγε στις βολές στα 47'' πριν το τέλος, βάζοντας τη μία (80-75), αλλά στην επόμενη επίθεση ο Ντάνστον δεν κατάφερε να ευστοχήσει απ' το low-post. Στη συνέχεια χάθηκε χρόνος, άργησε να γίνει φάουλ και όταν έγινε ο Μπουρούσης έβαλε και τις δύο βολές (82-75). Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ηττήθηκαν στο τέλος με σκορ 82-77, έχοντας αυτή την φορά την ευκαιρία να κάνει το break αλλά δεν τα κατάφερε.

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77
Ανά δεκάλεπτο: 30-23, 23-21, 17-18, 12-15

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεθ 15 (2), Ρέγιες 8 (2), Ντίεθ, Μίροτιτς 14 (2), Ροντρίγκεθ 11 (2), Ντάρντεν 2, Γιουλ 11 (2), Μπουρούσης 19 (!), Σλότερ 2, Μέχρι.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (3), Σερμαντίνι, Ντάνστον 12 (9ριμπ), Σπανούλης 18 (3), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3, Κόλινς 3 (1), Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

Αναλυτικά τα στατιστικά της Ρεάλ στο ματς:


Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς:


Τα highlights της αναμέτρησης

 


Highlights: Real Madrid-Olympiacos Piraeus... από Euroleague_Basketball  

 

 

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου