ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Δέκα χρόνια κάθειρξη στον Ψωμιάδη

Δέκα χρόνια κάθειρξη στον Ψωμιάδη

09/04/2014
 
 Ένοχος για την υπεξαίρεση 21,5 εκατ. ευρώ απ’ ταμεία της ΑΕΚ κρίθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης. Μετά από 12 χρόνια και 9 αναβολές, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστολή.

Δέκα χρόνια φυλακή στον Ψωμιάδη!
Καταδικαστική για τον Μάκη Ψωμιάδη ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης 21,5 εκατ. ευρώ απ’ τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μετά από 12 χρόνια νομικής αντιπαράθεσης και 9 συνολικά αναβολές, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην παράγοντα της «Ένωσης» και του επέβαλε κάθειρξη 10 χρόνων χωρίς αναστολή.

Παράλληλα, καταδίκασε σε φυλάκιση 8 χρόνων (επίσης χωρίς αναστολή) τον συνεργάτη του, Αντώνη Κατσαρό, ο οποίος μέχρι και πρόσφατα διέφευγε της σύλληψης.

Όσο για τον ξάδερφό του, Χαρίλαο Ψωμιάδη του Γεωργίου, του επιβλήθηκε ποινή 5 χρόνων με αναστολή (για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), ενώ 4 χρόνια με αναστολή ήταν η ετυμηγορία για τη λογίστρια, Φιλιώ Γεωργίου. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι στους δυο τελευταίους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και ότι η ποινή τους είναι εξαγοράσιμη.

Ο μόνος, δε, που απαλλάχθηκε απ’ τις κατηγορίες ήταν ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιώτη, ο οποίος κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου