ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου

Ο σχεδιασμός της επόμενης περιόδου

Στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου ένα σημαντικό κομμάτι είναι και αυτό των δανεικών. Στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ ανήκουν κάμποσοι ποδοσφαιριστές που την σεζόν 2013-14 αγωνίστηκαν σε άλλους συλλόγους της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Ο Κολοβός και οι άλλοι

Ο Δημήτρης Κολοβός συγκεντρώνει πολλές προϋποθέσεις να είναι μέρος των σχεδίων του Μίτσελ για την επόμενη σεζόν. Ποιοι άλλοι έχουν πιθανότητες, αυτοί που δεν έχουν καμία τύχη και οι παράμετροι που θα κρίνουν τις εξελίξεις.


Κλιμάκιο Πίντο Λεάντρο (ΑΕΛ Καλλονής, ΠΑΣ Γιάννινα), Τομάς Ντε Βινσέντι (ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΠΟΕΛ), Χουάν Πάμπλο Πίνο (Ντεπορτίβο Ιντεπετιέντε Μεντελίν), Πέταρ Γκρμπιτς (Παρτίζαν Βελγραδίου), Νίκος Ιωαννίδης (Χάνσα Ροστόκ), Αλεξάνταρ Κατάι (Πλατανιάς Χανίων), Μανώλης Τζανακάκης (Εργοτέλης), Μανώλης Σιώπης (Πλατανιάς Χανίων), Βασίλης Καραγκούνης (Άρης), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Εργοτέλης), Κλωντ Πιερ Μαρί Ντιελνά (ΑΚ Αζαξιό), Κώστας Ρουγκάλας (Εργοτέλης, Φωστήρας), Άρης Βλάχος (Βατανιακός), Γιώργος Λύρας (Βατανιακός, Φωστήρας), Δημήτρης Κολοβός (Πανιώνιος), Γιάννης Παιδάκης (Α.Ο. Γλυφάδας), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Άουγκσμπουργκ, Πλατανιάς), Χαράλαμπος Λυκογιάννης (Λεβαδειακός), Δημήτρης Διαμαντάκος (Εργοτέλης), Ανδρέας Τάτος (Άρης), Ανδρέας Γιαννιώτης (Φωστήρας), Κλόντιαν Γκίνο (Φωστήρας), Αμπντεσαλάμ Ιμπραΐμ (Εργοτέλης) και Σαμπού Γιαταμπαρέ, είναι παίκτες από την πρώτη ομάδα ή την Κ20, που παραχωρήθηκαν δανεικοί το περασμένο καλοκαίρι ή την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Πόσοι από αυτούς έχουν πιθανότητες να βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού την επόμενη αγωνιστική περίοδο; Όχι πολλοί. Και να θα έπρεπε να ξεχωρίσουμε μια περίπτωση, αυτή είναι του Δημήτρη Κολοβού. Ο οποίος με τα χρώματα του Πανιωνίου πραγματοποίησε μια πολύ καλή σεζόν και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της παραμονής των "κυανέρυθρων" στην Super League.

Πρόκειται για παίκτη που έχουν παρακολουθήσει πολλές φορές στον Πειραιά και οι εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα καλές. Συνδυάζει ταχύτητα και τεχνική, δημιουργεί και σκοράρει, έχοντας την δυνατότητα να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό.

Ο Κολοβός μάλιστα πραγματοποίησε την Δευτέρα (21/4) την πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό, μαζί με κάποιους ακόμη δανεικούς, ενώ αναμένεται να ενσωματωθούν σταδιακά και όσοι ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στις ομάδες όπου αγωνίζονται.

Ο τραυματισμός του Πέρες και το μετέωρο βήμα του Κάμπελ (το μέλλον του βρίσκεται στα χέρια της Άρσεναλ), ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες του Κολοβού να βρίσκεται του χρόνου στο ρόστερ των Πειραιωτών. Ο 21χρονος άσος έχει στοιχεία που "κουμπώνουν" στον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και εφόσον περάσει με επιτυχία το τεστ της προετοιμασίας (θα είναι στο Ζέεφελντ), τότε ο Μίτσελ θα τον κρατήσει.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είναι δύσκολο να έχει από την πρώτη του σεζόν (αφού ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να ενισχυθεί και τις θέσεις των εξτρέμ - πολλά θα κρίνει η υπόθεση Κάμπελ), ωστόσο θα πάρει τις ευκαιρίες του καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των "ερυθρολεύκων" περιλαμβάνουν έναν σημαντικό αριθμό αγώνων μέσα στη χρονιά.

Αλλά ακόμη και αυτό στο χέρι του είναι, καθώς ο Μίτσελ έχει αποδείξει πως δεν χαμπαριάζει από ονόματα και δεν φοβάται να δώσει φανέλα βασικού σε αυτούς που του κάνουν την δουλειά, ακόμη και αν είναι νεαροί και άπειροι σε συνθήκες πρωταθλητισμού (βλέπε Σάμαρη).

Για τους υπόλοιπους της λίστας τα πράγματα είναι ρευστά και η παρουσία τους ή μη στα σχέδια του Ισπανού τεχνικού θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους. Όσοι είναι αρκετά νεαροί θα συνεχίσουν δανεικοί και την επόμενη χρονιά. Από την άλλη, οι μικροί αλλά πιο "ψημένοι" (Λεάντρο, Διαμαντάκος, Ιωαννίδης, Λυκογιάννης, Σιώπης κ.α.) μπορούν να διεκδικήσουν τις πιθανότητες τους, από την στιγμή που ο Μίτσελ έχει εκφράσει την επιθυμία να έχει μαζί τους τουλάχιστον 2-3 παίκτες από την Ακαδημία της ομάδας για την νέα σεζόν.

Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές όπως οι Κατάι, Βλαχοδήμος ή Ντε Βινσέντι που πραγματοποίησαν καλή σεζόν (ο Βλαχοδήμος στο δεύτερο μισό με τον Πλατανιά) αλλά η περίπτωση τους εξαρτάται αποκλειστικά σχεδόν από τον τρόπο που θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός στις θέσεις τους.

Ντιελνά, Πίνο, Γκρμπιτς δεν έχουν καμία τύχη, ο Ιμπραΐμ θα είχε αλλά η ρήξη αχίλλειου θα τον κρατήσει εκτός κάνα τετράμηνο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα του Γιαταμπαρέ. Ο 25χρονος μέσος δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο διάστημα που έμεινε στον Πειραιά και από τον Γενάρη επέστρεψε στην Μπαστιά, όπου πήρε κάμποσα ματς. Το αν θα έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού παραμένει ερωτηματικό.

Συμπερασματικά, το τοπίο με τους δανεικούς παραμένει θολό. Και αυτό διότι είναι σε άμεση συνάρτηση με τα μεταγραφικά πάρε - δώσε των "ερυθρολεύκων" στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Πλην του Κολοβού που συγκεντρώνει πολλές προϋποθέσεις να είναι μέρος των σχεδίων του Μίτσελ, για τους υπόλοιπους τα πράγματα είναι ρευστά.

Ρόλο σαφώς και θα παίξει το αν καταφέρουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του Μίτσελ στα φιλικά και τις προπονήσεις που θα γίνουν μέχρι αρχές Μαΐου και φυσικά το πρόσωπο που θα δείξουν στην προετοιμασία του Ζέεφελντ, όσοι από αυτούς βρεθούν εκεί.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου