ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Mundial 14 : To pre game του μεγαλου Τελικου

Mundial 14 : To pre game του μεγαλου Τελικου

13/07/2014


Γήπεδο: «Maracana » (Ρίο Ντε Τζανέιρο)
Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Καιρός: 23οC, Ηλιοφάνεια

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Ένας τελικός που υπόσχεται πολλά με δύο ομάδες, που για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, είναι αντάξιες να βρίσκονται στον τελικό του ίσως καλύτερου Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε ποτέ.

Από την μία η Γερμανία – η μακράν καλύτερη ομάδα του τουρνουά, ομάδα με πλάνο, εξαιρετική κατάσταση, βάθος στον πάγκο, σοβαρό προπονητή και εξαιρετικούς παίκτες. Το λογικό φαβορί με βάση την αγωνιστική ταυτότητα των ομάδων.

Από την άλλη η Αργεντινή του πάθους, του τακτικού ρεαλισμού, της αγωνιστικής πειθαρχίας και συνέπειας και του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Εκατέρωθεν στοιχεία που προϋποθέτουν για μία μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά με πάθος, θέαμα και γιατί όχι και αρκετά γκολ.



ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Λεβ δεν έχει πλέον τακτικά διλήμματα και προβληματισμούς αναφορικά με τις τακτικές που θα υιοθετήσει στον μεγάλο τελικό. Το εμφατικό 1-7 (!!!) απέναντι στην Βραζιλία ήρθε να αποδείξει σε όλο το φίλαθλο κοινό ότι η Γερμανία όχι μόνο είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά αλλά μπορεί να παίξει επιθετικότατο και τεχνικό ποδόσφαιρο απέναντι σε ομάδες που, θεωρητικά, διαθέτουν τα όπλα για την αντιμετώπιση των ατού των παικτών του Λεβ.


Είναι δεδομένο ότι η Γερμανία θα βασιστεί στα γνωστά τακτικά μονοπάτια και στον τελικό: πίεση ψηλά στις μεσοαμυντικές γραμμές του αντιπάλου, ψηλά τοποθετημένη αμυντική γραμμή, ταχύτητα στην εναλλαγή των μεταβιβάσεων και μειωμένο αγωνιστικό πλάτος σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των συνεργασιών των χαφ στο γήπεδο του αντιπάλου και συνοχής των γραμμών – όλα αυτά μέσα από ένα καθαρό 4-3-3.

Η δύναμη της Γερμανίας είναι οι εκπληκτικές συνεργασίες των χαφ στην αντίπαλη περιοχή και τα τρομερά ποσοστά ευστοχίας των επιθετικών της που δημιουργούν ιδανικές συνθήκες στην τελική προσπάθεια. Παρά τα παραπάνω το «κλειδί» της επιτυχίας βρίσκεται στην ασφυκτική πίεση ψηλά και την συνέπεια της αμυντικής γραμμής και του Νόιερ (που παίζει ως λίμπερο) στην εκτέλεση του πλάνου. Μόνο η Γκάνα κατάφερε στην διοργάνωση να ανταπεξέλθει στην πίεση των Γερμανών αποτελεσματικά με μεγάλες/γρήγορες μπαλιές στους κενούς χώρους στα πλάγια –εκεί που σαφώς βρίσκεται η αδυναμία του γερμανικού πλάνου – όπως άλλωστε και όλων των ομάδων που πιέζουν έντονα ψηλά την αντίπαλη άμυνα.


Αμφίβολοι: (-)

Απουσίες:
Μουστάφι



ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Η εικόνα της Αργεντινής στη διοργάνωση σαφώς και δεν είναι ικανοποιητική και προφανώς δεν συγκρίνεται με την εν γένει πορεία της Γερμανίας. Παρά τις συγκρίσεις η ομάδα του συντηρητικού Σαμπέγια κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό εξαιτίας του τακτικού ορθολογισμού, των εξάρσεων ποιότητας του Μέσι, της κλάσης του Ντι Μαρία, του πάθος του φανταστικού Μασεράνο και της γενικότερης ομαδικής ανασταλτικής λειτουργίας. Ο Σαμπέγια δεν παίρνει ρίσκα, δεν εντυπωσιάζει με τις τακτικές του, αλλά είναι θιασώτης του «το αποτέλεσμα μετράει» και δικαιώνεται – έστω και δύσκολα.

Κατά της Γερμανίας, ο Σαμπέγια αναμένεται να δώσει βαρύτητα στον περιορισμό των ατού των αντιπάλων του και στη δημιουργία ευνοϊκών τακτικών/αγωνιστικών για τους παίκτες του. Η Αργεντινή θα παίξει με βάθος, μειωμένο αγωνιστικό πλάτος και θα δώσει την κατοχή στην Γερμανία σε μία προσπάθεια να μειώσει τα αμυντικά ρίσκα αλλά και την έκθεση της άμυνας στην έντονη πίεση των Γερμανών, σε μία διάταξη 4-2-3-1. Η αριθμητική υπεροπλία στον χώρο του άξονα είναι σημαντική αναφορικά στην αντιμετώπιση του pressing.


Ο Σαμπέγια έχει δείξει ότι δε φοβάται να κλείσει πίσω την ομάδα του και η εξαιρετική κατάσταση του Ρομέρο, της αμυντικής τετράδας και του Μασεράνο το επιτρέπουν εκ του ασφαλούς. Επίσης είναι σίγουρο ότι η Αργεντινή θα δώσει φάουλ στον χώρο του κέντρου σε μία προσπάθεια να ανακόψει τον ρυθμό της Γερμανίας και να μειώσει την αποτελεσματικότητα των συνεργασιών των χαφ των «πάντσερ», κάτι που δεν έκανε η Βραζιλία που… τόλμησε να πάει την αναμέτρηση σε υψηλό tempo.

Στην επίθεση οι επιλογές είναι δεδομένες: η μπάλα στον Μέσι για την όσο δυνατόν ασφαλέστερη μεταφορά της προς την επίθεση (κατά κύριο λόγο) και προσπάθεια διενέργειας αντεπιθέσεων στην πλευρά του Χέβεντες με γρήγορες μεταβιβάσεις είτε από τον Μέσι είτε συνολικά από την ομάδα.


Η λογική θέλει τον ανέτοιμο Ντι Μαρία να τοποθετείται στο δεξί άκρο της επίθεσης και να μένει λίγο πιο ψηλά (το επιτρέπουν οι μειωμένες κούρσες του Χέβεντες) ώστε να προκύψουν αντεπιθέσεις και καταστάσεις 1 vs. 1 με τον γερμανό αμυντικό. Η κατάσταση του Ντι Μαρία ή όποιου αγωνιστεί στην πλευρά του Χέβεντες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος.

Αμφίβολοι: Ντι Μαρία

Απουσίες: (-)


Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): ΡομέροΖαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, ΡόχοΜπίγλια, ΜασεράνοΝτι Μαρία, Μέσι, Λαβέτσι - Ιγουαΐν.


Συμπέρασμα

Η Γερμανία έχει καλύτερη ομάδα, πιο δεμένο σύνολο και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση προερχόμενη από έναν ανεπανάληπτο, ιστορικό θρίαμβο. Έχει δείξει τις δυνατότητες της και αυτό θα επιδιώξει και απέναντι στην Αργεντινή – να κερδίζει παίζοντας το παιχνίδι της.

Από την άλλη ο Σαμπέγια έχει το παιχνίδι της Γερμανίας απέναντι στην Βραζιλία ως… σκονάκι, διαθέτει τα όπλα για να περιορίσει τα αγωνιστικά ατού της Γερμανίας και παίκτες με προσωπικότητα και καλή φόρμα που μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τα αστέρια της Γερμανίας. Η Αργεντινή ακόμα δεν έχει φτάσει το αγωνιστικό της pick και ένας τελικός ενδείκνυται για αυτό – ειδικότερα όταν στην ομάδα υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου