ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Στο κυνήγι του κόκκινου γκαρντ

Στο κυνήγι του κόκκινου γκαρντ

Ο Μπαρτζώκας συνεχίζει να ψάχνει για γκαρντ που να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Την Κυριακή επιστρέφει από το Λας Βέγκας. Οι λόγοι που δεν προχώρησαν οι υποθέσεις των Ντιλέινι και Μπράουν.
Δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη στην έρευνα αγοράς για την θέση του γκαρντ στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραμένει στο Λας Βέγκας, όπου και πραγματοποιείται το Summer Camp, εξετάζοντας διάφορες περιπτώσεις παικτών. Ο προπονητής των Πειραιωτών θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Κυριακή το βράδυ.
Ο Έλληνας τεχνικός, μέχρι στιγμής, δεν έχει ενθουσιαστεί με κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, ενώ οι περισσότεροι γκαρντ που λαμβάνουν μέρος στο Summer Camp αναμένεται να βρουν ομάδα στο ΝΒΑ, κάτι που αποτελεί και τον βασικό τους στόχο. Δύσκολα ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε απόκτηση παίκτη από το Summer Camp, δίχως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να συμφωνήσει με κάποιον γκαρντ από εκεί, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα στραφεί και πάλι σε περιπτώσεις περιφερειακών που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Ντιόντε Κρίστμας και Μπόμπι Μπράουν, παίκτες που απασχόλησαν στο παρελθόν τους ερυθρόλευκους, είναι στο Λας Βέγκας και δοκιμάζονται, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να συνεχίσουν την καριέρα τους στο ΝΒΑ.


Τι χαρακτηριστικά ψάχνει και θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας; Αναζητά έναν γκαρντ που να κατέχει στο ρεπερτόριο του δύο-τρία βασικά στοιχεία. Να είναι κυρίως δημιουργικός, λειτουργικός στο πικ-εν-ρολ και να έχει έφεση στο σκορ, στο σουτ, στο τελείωμα των φάσεων κοντά στο καλάθι, όντας διεισδυτικός. Όλα αυτά σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Δεν ζητά παίκτη μονοδιάστατο που να μπορεί μοναχά να πασάρει ή να σουτάρει. Αναζητά ένα κόμπο-γκαρντ που να μπορεί να παίξει τόσο στον "άσο", όσο και στο "2", αλλά και να μπορεί να αντεπεξέλθει σε σχήματα με τρία γκαρντ στην πεντάδα.

Στον Ολυμπιακό δεν βιάζονται, καθώς όπως τονίζουν έχουν σχεδόν συμπληρώσει το ρόστερ τους από τις αρχές Ιούλη , και ψάχνουν εξονυχιστικά διάφορες περιπτώσεις περιφερειακών. Δεν πιέζονται από τον χρόνο και θέλουν να φέρουν στην ομάδα την καλύτερη δυνατή λύση. Η λύση με τον Μάικ Μπράμο προτάθηκε και εξετάστηκε, αλλά δεν αναμένεται να προχωρήσει. Δεν πιάνει θέση ξένου, έχει εμπειρία από Ελλάδα και Ευρώπη, μπορεί να παίξει στο "2", είναι σουτέρ, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας προτιμά άλλου στυλ παίκτη.

Γιατί δεν προχώρησαν οι υποθέσεις των Ντιλέινι και Μπράουν

Και ορισμένες εξηγήσεις για τους δύο βασικούς στόχους, για την θέση του γκαρντ, που δεν αποκτήθηκαν. Πρώτος στόχος ήταν ο πρώην γκαρντ της Μπάγερν Μονάχου, ο Αμερικανός Μάλκολμ Ντιλέινι. Για να έρθει στον Ολυμπιακό ζητούσε μίνιμουμ 1.200.000 δολάρια ετησίως, αυξάνοντας κάθε φορά τις αποδοχές του κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Οι Πειραιώτες έκριναν πως ο παίκτης δεν αξίζει αυτά τα χρήματα. Η τελευταία προσφορά που του κατέθεσαν έφτανε τα 850.000 δολάρια για κάθε σεζόν. Ο αθλητής την αρνήθηκε και προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Όσον αφορά την περίπτωση του Κάρλον Μπράουν, του Αμερικανού γκαρντ που πέρσι αγωνιζόταν στην Χάποελ Τελ Αβίβ, η υπόθεση του δεν προχώρησε για αγωνιστικούς λόγους και όχι για οικονομικούς. Στο θέμα των χρημάτων υπήρχε συμφωνία. Η διαφορά ήταν στον χρόνο συμμετοχής του παίκτη. Επεσήμανε στους ερυθρόλευκους πως ήθελε να έχει βασικό και ενεργό ρόλο στο ρόστερ, απαιτώντας να παίζει τουλάχιστον 30 λεπτά (!) σε κάθε ματς, γεγονός το οποίο και δεν έγινε δεκτό από τους Πειραιώτες, καθώς βασική φιλοσοφία τους τα τελευταία χρόνια είναι πως κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Ο Αμερικανός γκαρντ κατέληξε στην Μπάμπεργκ καθώς του έδινε αυτά που ήθελε, όπως τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής.

*Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως έπραξαν σωστά ανανεώνοντας και τα τέσσερα συμβόλαια των Αμερικανών τους παικτών. Ο Μπράιαντ Ντάνστον πραγματοποίησε καταπληκτική σεζόν πέρσι, και τους ικανοποίησε, ενώ έμειναν ευχαριστημένοι και από την απόδοση του Ματ Λοτζέσκι στα περισσότερα ματς. Και πιστεύουν πως τόσο εκείνοι, όσο κυρίως οι Μπρεντ Πέτγουεϊ και Σέντρικ Σίμονς, θα εμφανιστούν καλύτεροι και βελτιωμένοι τη νέα σεζόν. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως όλοι τους δεν είχαν εμπειρία από Euroleague και πέρσι έπαιξαν για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο Σέντρικ Σίμονς θα αγωνιστεί μοναχά στα ευρωπαϊκά ματς.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου