ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός- Ηλυσιακός 77-73

Ολυμπιακός- Ηλυσιακός 77-73

Παραλίγο... ΣΟΚ στο ΣΕΦ! Ο Ολυμπιακός νίκησε 77-73 τον Ηλυσιακό για την 13η αγωνιστική της Α1, αν και βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους διαφορά στο πρώτο μέρος! Η είσοδος του Σπανούλη και ο εκπληκτικός Πρίντεζη άλλαξαν τα δεδομένα και ο Θρύλος παρέμεινε πρώτος στην Α1.
Η ομάδα του Πειραιά, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, δυσκολεύτηκε στον εντός έδρας αγώνα με τον Ηλυσιακό, αλλά στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη.
Αυτή ήταν η 12η νίκη σε 13 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος επιστρατεύτηκε στο δεύτερο μέρος και μαζί με τον εξαιρετικό, Γιώργο Πρίντεζη, οδήγησαν τον Θρύλο στο... ροζ φύλλο αγώνα.

Ο αγώνας

Οι ερυθρόλευκοι παρά το 6-2 στο 2' δεν ήταν καλοί στην πρώτη περίοδο, με τους αντιπάλους τους να παρουσιάζονται αρκετά διαβασμένοι και τους Γαλιωτό, Νανά και Χατζή να ηγούνται των επιθετικών προσπαθειών. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός , τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά δεν λειτούργησε καλά με αποτέλεσμα να βρεθεί με το τέλος της α' περιόδου, πίσω στο σκορ με 17-26.

Στη β' περίοδο, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας, μπήκαν ακριβώς, όπως τελείωσαν την πρώτη με αποτέλεσμα να φτάσει η διαφορά, υπέρ του Ηλυσιακού στους 17 πόντους στο 19'. Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 31-46 με τον Πρίντεζη να προσπαθεί μόνος του να μαζέψει έως εκείνο το σημείο ασυμμάζευτα.

Επιστράτευση "Red Bill"

O Ντούσαν Ίβκοβιτς βλέποντας, ότι η ομάδα του είχε τεράστιο πρόβλημα στον επιθετικό τομέα, αποφάσισε να ρίξει στην μάχη, με την έναρξη του β' ημιχρόνου τον Βασίλη Σπανούλη, σε μία προσπάθεια να μην χαθεί η νίκη.

Χάρις στην συγκεκριμένη κίνηση, ο Πρίντεζης, πλέον, δεν ένιωθε μοναξιά και ο Ολυμπιακός άρχισε να ροκανίζει την διαφορά, με τον Σπανούλη στο πρώτο 6' του να σημειώνει 8 πόντους εκ των οποίων, οι 6 ήταν από την γραμμή του τριπόντου. Τελικά, η γ΄περίοδος ολοκληρώθηκε 53-60 με την επιμέρους διαφορά να είναι 22-14, υπέρ του Ολυμπιακού, ο οποίος για πρώτη φορά στον αγώνα είχε θετικό πρόσημο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα για όλα, ανεβάζοντας την απόδοση του, αλλά με τον Ηλυσιακό να αποδεικνύεται "δύσκολο καρύδι" μέχρι τα τελευταία λεπτά. Στο 37' για πρώτη φορά η ομάδα του Πειραιά έφερε το ματς στα ίσα, χάρις σε δίποντο του Πρίντεζη, ενώ για πρώτη φορά πέρασε μπροστά ένα λεπτό αργότερα, χάρις σε 4 εύστοχες βολές του Παπανικολάου, ο οποίος έκανε το 69-67.

Ακολούθησε τρίποντο του Σπανούλη στο 39', το οποίο έφτασε την διαφορά στους 5 πόντους, αλλά και πάλι ο Ηλυσιακός δεν τα παράτησε. Με δύο πόντους του Χαντζή και ένα τρίποντο του Τόμψον, απάντησαν σε καλάθι του Σλούκα, κάνοντας το 74-73. Στο τέλος, όμως, μίλησε η εμπειρία και ο Θρύλος με μία βολή του Παπανικολάου, μετά από κλέψιμο του Πρίντεζη, πήρε την 12η νίκη του στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-46, 53-60, 77-73.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λούκας 2, Σπανούλης 15(3), Χάουαρντ, Κέσελ 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 3(1), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 20, Παπανικολάου 13, Μάντζαρης, Σλούκας 10.

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Παπανικολόπουλος 2, Ενγκουέρ 16(17ριμπ.), Χατζής 14, Αποστολίδης, Τόμπσον 17(2), Κασελάκης 7(1), Γαλιώτος 13, Τσιάκος 4.

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:

 
Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ηλυσιακού στο ματς:

 
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου