ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μυστική συνάντηση Μπιτσαξή-Πιλάβιου!

Μυστική συνάντηση Μπιτσαξή-Πιλάβιου! 

12/1/2012

Μυστική συνάντηση Μπιτσαξή-Πιλάβιου!
Με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο να συζητείται το πρωί της Πέμπτης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής είχε την Τετάρτη στο γραφείο του συνάντηση διάρκειας τριών ωρών με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, η οποία και κρατήθηκε μυστική. «Αγκάθι» η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στις 11 το πρωί της Πέμπτης είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Ενόψει αυτού του γεγονότος, ο Πάνος Μπιτσαξής και ο Σοφοκλής Πιλάβιος, συναντήθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στο γραφείο του πρώτου, για τρεις ώρες και κάτω από άκρα μυστικότητα.

Θέμα συζήτησης, δεν ήταν άλλο από τα σημεία εκείνα του νομοσχεδίου για τα οποία υπάρχει διαφωνία μεταξύ πολιτείας και ποδοσφαίρου και που –σύμφωνα με την ΕΠΟ- θίγουν το αυτοδιοίκητο του αθλήματος.

Όπως αναφέραμε και μετά την ευρεία σύσκεψη της Τρίτης, οι δύο πλευρές φαίνεται να τα βρίσκουν σε όλα σχεδόν τα πεδία διαφωνίας. Μοναδικό «αγκάθι», ωστόσο, παραμένει το θέμα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στη μυστική συνάντηση της Τετάρτης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ επανέλαβε στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού ότι για να μην θίγεται το αυτοδιοίκητο, η ΕΕΑ δεν πρέπει να εισχωρεί σε θέματα που έχουν να κάνουν με χρέη των ομάδων προς αθλητές ή προπονητές, αλλά μόνο με αυτά που αφορούν το δημόσιο γενικότερα, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και παράλληλα η Επιτροπή να μην χορηγεί πιστοποιητικά, αλλά να διαλύει μια ποδοσφαιρική εταιρία αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Ο κ. Μπιτσαξής και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού από την άλλη, θέλουν την ΕΕΑ με τις αρμοδιότητες που έχει ως σήμερα και οι αποφάσεις της να είναι δεσμευτικές για τις ποδοσφαιρικές αρχές, όπως είναι και τώρα.

Για να γεφυρωθεί το χάσμα θα χρειαστούν κι άλλες συναντήσεις, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου. Πάντως θεωρείται απίθανο οι σχέσεις πολιτείας-ΕΠΟ να χαλάσουν και φαντάζει βέβαιο πως ακόμη και για το θέμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή.

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου