ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 90-60

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 90-60

"Στον Περαία το λιμάνι είναι βαθύ" και ο Ολυμπιακός "κέρασε" με μια 30άρα τον ανήμπορο να αντιδράσει ΠΑΟΚ, κερδίζοντάς τον με 90-60 για την 14η αγωνιστική της Α1. Κορυφαίοι Πρίντεζης, Άντις και "Γκέτσε". Θετικό το ντεμπούτο του Ντόρσι.
Με τον Γιώργο Πρίντεζη να πραγματοποιεί ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση και άξιους συμπαραστάτες τους Άντιτς και Γκετσεβίτσιους, ο Θρύλος δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ, ρίχνοντας μια ξεγυρισμένη "τριαντάρα" και τελειώνοντας το ματς με 90-60. Πολύ καλή άμυνα από το 10ο λεπτό και μετά από τους "ερυθρόλευκους". Θετικό το ντεμπούτο του Ντόρσι.
Ο Ολυμπιακός μπήκε και πάλι μουδιασμένος και βρέθηκε να χάνει με 12-7 στα πρώτα λεπτά. Οι "ερυθρόλευκοι απάντησαν με ένα 8-0 σερί και έκαναν το 15-12. Ο Θρύλος έπαιζε τραγική άμυνα με ένα από τα γνωστά του "νεκρά" διαστήματα έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να τελειώσει το α' δεκάλεπτο όντας μπροστά στο σκορ με 23-20.

"Έδεσε" την άμυνα

Ωστόσο, φαίνεται ότι το παρολίγον πάθημα στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ηλυσιακό, έγινε μάθημα για τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε το β' δεκάλεπτο με τους Πρίντεζη, Γκετσεβίτσιους, Σλούκα, Χάινς και Πελεκάνο με σαφείς προσανατολισμούς να "τρέξει" το παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Και η έμπνευσή του πέτυχε.

Ο Ολυμπιακός με ένα σερί 15-2 μετέτρεψε το 20-25 σε 35-27 περνώντας μπροστά στο σκορ με μια αξιόλογη διαφορά, την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Ο ΠΑΟΚ γύρισε την άμυνα του σε ζώνη "2-3", με αποτέλεσμα να δώσει ακόμα ένα λόγο στον Ολυμπιακό να επιλέξει το γρήγορο παιχνίδι. Οι "ερυθρόλευκοι με επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 25-13 πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 45-36 υπέρ τους.

Ντεμπούτο Ντόρσι

Στην επανάληψη, ο κόσμος του Ολυμπιακού που βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο (περίπου 1500 φίλαθλοι) παρακολούθησαν την πρώτη συμμετοχή του Τζόι Ντόρσι με τα "ερυθρόλευκα". Ο "Ντούντα" ξεκίνησε το γ' δεκάλεοπτο με τον νέο Αμερικάνο σέντερ και τους Σπανούλη, Άντιτς, Μάντζαρη και Παπανικολάου. Ο 28χρονος παίκτης έδειξε σε καλή κατάσταση και έδωσε μάχες μέσα στις δύο ρακέτες (τέλειωσε με 6 ριμπάουντ). Ο Ολυμπιακός συνέχισε ακόμα πιο δυνατά στην άμυνα, αφού δέχθηκε σε όλο το δεκάλεπτο μόλις 9 πόντους. Μάλιστα, στην επίθεση σκόραρε 22 και τέλειωσε την περίοδο με τη μεγαλύτερη διαφορά έως εκείνη τη στιγμή, στο +22 (67-45).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με ένα σερί 6-0, όμως εκεί ανέλαβε ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και ψαλίδισε κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων. Ο Λιθουανός πέτυχε 8 μαζεμένους πόντους με 2 τρίποντα και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, ενώ ο Πέρο Άντιτς με 7 συνεχόμενους πόντους στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 90-60 για τον Θρύλο.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 45-36, 67-45, 90-60

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 6, Άντιτς 17(1), Σπανούλης 7(1), Ντόρσι 2, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 14(2), Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 19(1), Παπανικολάου 8(1), Μάντζαρης, Σλούκας 7(1), Κατσίβελης 2.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 2, Στίγκερς 7, Αράπης, Άλεξιτς 4, Ντικούδης 17, Καλαμπόκης 7, Ράιτ 5(1), Γιαννακίδης 7, Καλλές 6, Καλαμπάκας 5(1), Τσακαλέρης.

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού:



Τα στατιστικά των παικτών του ΠΑΟΚ:



www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου