ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ολυμπιακός - Θρασύβουλος 3-0

Ολυμπιακός - Θρασύβουλος 3-0

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στο μεγάλο λιμάνι! Εύκολη νίκη με 3-0 επί του Θρασύβουλου και πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είχε λίγο κόσμο, αλλά ο Μάρκο Πάντελιτς ζέστανε την ατμόσφαιρα με δύο υπέροχα γκολ (10', 56'), φτάνοντας τα 13 στη σεζόν! Ενδιάμεσα, σκόραρε ο Φουστέρ (21'). Αποχώρησε τραυματίας ο Σέρβος επιθετικός στο 59'.
Οι ερυθρόλευκοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες από την ομάδα της Φυλής. Σε όλο το ματς έπαιξε ο Φρανθίσκο Γέστε, που έδειξε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να δίνει την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές με λίγο χρόνο συμμετοχής. Επίσημο ντεμπούτο τη φετινή σεζόν για τον Γιώργο Βαλεριάνο.
Ο Πρωταθλητής Ελλάδας είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, πέτυχε τρία γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα παραμένει ζωντανή και στους τρεις στόχους της... Ο Μάρκο Πάντελιτς, που αποχώρησε τραυματίας στο 59', έφτασε τα τέσσερα γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας (σ.σ. σε δύο αγώνες) και τα 13 συνολικά τέρματα στη σεζόν, όντας το πρώτο επιθετικό βιολί του Θρύλου την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!


  Ο αγώνας
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1 και πολλά νέα πρόσωπα στην εντεκάδα. Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του "τελειωμένου" (;) Γέστε στο αρχικό σχήμα. Ο Μέγκιερι υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, αγωνίστηκαν οι Χαβίτο, Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Ποτουρίδης. Οι Μοδέστο και Γέστε αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Αμπντούν κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής, ο Μόνχε την αριστερή και ο Φουστέρ έπαιξε πίσω από μοναδικό προωθημένο Πάντελιτς.

Μπροστά σε λίγους φιλάθλους (σ.σ. η λιγότερη προσέλευση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τη φετινή σεζόν), οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς από το πρώτο λεπτό, παίζοντας σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Θρασύβουλο. Βέβαια, η ομάδα κατάφερε στην πρώτη σημαντική ευκαιρία της στο παιχνίδι να πάρει προβάδισμα στο σκορ και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα.

Στο 10', ο Αμπντούν έκανε ατομική ενέργεια από τα δεξιά και πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, Παγώνη, και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε παράλληλα προς το ύψος του πέναλτι. Εκεί, βρισκόταν ο Πάντελιτς, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση. Ο Σέρβος "έγραψε" νωρίς το 1-0, έφτασε τα 12 τέρματα στη σεζόν και έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.


 
Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο, που αγωνίζεται στη Β' Εθνική. Στο 20', ο Χαβίτο σέντραρε από τα δεξιά, ο Πάντελιτς έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κασμερίδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα (21'), ο Πρωταθλητής Ελλάδας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. Έπειτα από υνεχόμενα λάθη στην άμυνα του Θρασύβουλου, ο Πάντελιτς τροφοδότησε τον Φουστέρ, που σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό και, αφού βρήκε στο δεξί δοκάρι του Κασμερίδη, κατέληξε στα δίχτυα. Εύκολα, γρήγορα και απλά, οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που ήθελαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.


 
Η πειραϊκή ομάδα πρέσαρε ψηλά και έβγαλε κι άλλες φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 24', ο Πάντελιτς έκανε την κάθετη πάσα στον Μόνχε, ο οποίος μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και σέντραρε παράλληλα προς το τέρμα, αλλά ο Αμπντούν δεν κατάφερε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και να την στείλει στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής. Μόνχε και Αμπντούν, που αγωνίστηκαν στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, είχαν διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Στο 27', ο Μόνχε επιχείρησε ωραίο αριστερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Κασμερίδη.

Οι Φουστέρ και Αμπντούν είχαν δύο καλές στιγμές για να σκοράρουν, αλλά αμφότεροι σούταραν άουτ μέσα από την περιοχή, στο 31' και το 32', αντίστοιχα. Η μοναδική καλή στιγμή του Θρασύβουλου στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 34', όταν μετά το βολέ του Κασμερίδη ο Ζουμπουλάκης βρέθηκε απέναντι στον Μέγκιερι, αλλά από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Το ενδιαφέρον στο δεύτερο ημίχρονο εστιάστηκε στο τελικό σκορ της αναμέτρησης. Στο 54', ο Μοδέστο σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Πάντελιτς δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, που κατέληξε παράλληλα άουτ. Στο 55', ο Χαβίτο πάσαρε στον Φουστέρ, ο οποίος σούταρε πάνω στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 56', όμως, ο Μάρκο "παστέλωσε" και δεύτερο γκολ, φτάνοντας τα 13 μέσα στην ποδοσφαιρική χρονιά! Ο Αμπντούν τροφοδότησε τον Μοδέστο, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Πάντελιτς, αφού κοντρόλαρε υπέροχα την μπάλα με το αριστερό, με δεξί δυνατό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στον... ουρανό των διχτύων του Θρασύβουλου. Ο Σέρβος "φονιάς" έδειξε για μία ακόμα φορά την εκτελεστική του δεινότητα, κάνοντας το 3-0. Ο 34άχρονος επιθετικός αποχώρησε στο 59' λόγω τραυματισμού (σ.σ. για θλαστικό τραύμα κάνουν λόγο οι πρώτες ενδείξεις), με τον Ιμπαγάσα να παίρνει τη θέση του Μάρκο και να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά τις 21 Δεκεμβρίου 2011. Ο Πάντελιτς τραυματίστηκε στο 58', έπειτα από εγκληματικό τάκλιν του Βασιλείου, ο οποίος με... σκαριά χτύπησε στο αριστερό γόνατο τον επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο. Ο αμυντικός του Θρασύβουλου έπρεπε να αντικρίσει κόκκινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής αρκέστηκε στην κίτρινη.


 
Στο 60' και το 63', ο Χαβίτο δοκίμασε το πόδι του ισάριθμες φορές έξω από την μεγάλη περιοχή. Στην πρώτη φάση ο Κασμερίδης μπλόκαρε, ενώ στη δεύτερη η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την αντίπαλη εστία. Στο 65', ο τερματοφύλακας του Θρασύβουλου έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ, την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ποτουρίδη από τα αριστερά. Μετά την αναγκαστική αλλαγή του Πάντελιτς στο 59', ο Ολυμπιακός με "φουνταριστό" τον Φουστέρ. Στο 66', ο Μακούν αντικατέστησε τον Μοδέστο, ενώ στο 75' ο Βαλεριάνος πήρε τη θέση του Παπαδόπουλου, πραγματοποιώντας το επίσημο ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν, σε θέση αριστερού μπακ.

Στο 78', ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Οι ερυθρόλευκοι δεν πίεσαν ιδιαίτερα μετά το τρίτο γκολ, καθώς το σκληρό παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας δεν άφηνε περιθώρια για περισσότερα γκολ και ομορφότερο θέαμα. Στο 90', οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ της τιμής, αλλά η κεφαλιά του Σύρου κατέληξε στην αγκαλιά του Μέγκιερι, αν και στην αρχή της φάσης πραγματοποίησε άστοχη έξοδος έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Στο 92', ο πολύ καλός Χαβίτο έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Κασμερίδη να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε πανεύκολα την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και παραμένει ζωντανός και στους τρεις στόχους του. Συνεχίζουμε...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγκιερι, Μοδέστο (66' Μακούν), Παπάζογλου, Πάντελιτς (59' Ιμπαγάσα), Χαβίτο, Φουστέρ, Παπαδόπουλος (75' Βαλεριάνος), Μόνχε, Γέστε, Ποτουρίδης, Αμπντούν.

Αναπληρωματικοί: Δασκαλάκης, Ιμπαγάσα, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Μαρκάνο, Μακούν, Βαλεριάνος.

Θρασύβουλος (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Κασμερίδης, Καλαμιώτης, Παγώνης, Βασιλείου (62' Νικολάου), Σύρος, Ψιάνος, Ροκάστλ (78' Βλάχος), Σταμπολζίεφ (46' Βαγγελής), Ντακόλ, Σκόνδρας, Ζουμπουλάκης.

Αναπληρωματικοί: Μητσέας, Κακαράς, Μουκίδης, Καρράς, Βαγγέλης, Νικολάου, Βλάχος.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Βοηθοί διαιτητές: Xρήστος Μαγιάνης (ΕΠΣ Άρτας), Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς)

Τέταρτος διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος (ΕΠΣ Πρέβεζας)

Παρατηρητής: Θόδωρος Γκαϊτατζής (ΕΠΣ Δράμας)

Κίτρινες κάρτες: 52' Μόνχε, 86' Φουστέρ (Ολυμπιακός), 33' Καλαμιώτης, 45'+1' Παγώνης, 51' Σκόνδρας, 57' Βασιλείου, 66' Ζουμπουλάκης (Θρασύβουλος)

Κόκκινες κάρτες: -

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου