ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ρόστερ με 15 παίκτες θέλει ο Μπαρτζώκας

Ρόστερ με 15 παίκτες θέλει ο Μπαρτζώκας

Ο Μπαρτζώκας θέλει το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν να διαθέτει 15 παίκτες, δηλαδή να έχει τρεις έξτρα καλαθοσφαιριστές. Ψάχνει δύο λύσεις στο "3" και στις θέσεις των σέντερ.
Η ερχόμενη αγωνιστική σεζόν στον Ολυμπιακό θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς θα αυξηθούν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Ως γνωστόν, η διαδικασία του TOP-16 μεγαλώνει, καθώς τα παιχνίδια στη συγκεκριμένη φάση θα αυξηθούν από έξι ματς σε δεκατέσσερις (!) αναμετρήσεις. Και αυτό καθώς πραγματοποιήθηκε αλλαγή στο συγκεκριμένο κομμάτι του θεσμού. Δεν θα δημιουργούνται πλέον τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, αλλά δύο γκρουπ από οκτώ συλλόγους, οι οποίοι θα κοντραριστούν (μέσα-έξω) μεταξύ τους. Το βάθος στον πάγκο, λοιπόν, θεωρείται απαραίτητο.
Παράλληλα, βέβαια, εκτός της Euroleague, υπάρχουν και οι δύο εγχώριες διοργανώσεις, όπως είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ναι, σύμφωνοι, δεν υπάρχει ανταγωνισμός τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς οι "αιώνιοι" είναι... έτη φωτός μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν παύει, όμως, να υπάρχουν παιχνίδια και ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να δίνει δύο ματς κάθε εβδομάδα. Και εφόσον προκριθεί στο TOP-16 ο χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και ανταγωνιστικός στην Euroleague. Λογικό, είναι, λοιπόν, να υπάρξει κούραση και ανάγκη για ανάσες για τους "βασικούς" παίκτες των ερυθρολεύκων εκείνη την περίοδο, ενώ ας μην ξεχνάμε πως μέσα στο πρόγραμμα είναι και οι ανεπιθύμητοι τραυματισμοί. Οπότε είναι πάντα χρήσιμοι οι λεγόμενοι έξτρα παίκτες σε ένα ρόστερ, οι οποίοι θα έχουν βοηθητικό ρόλο μέσα στην ομάδα σε προπονήσεις και επίσημους αγώνες.

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, λοιπόν, Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει κρίνει και έχει αποφασίσει πως θα χρειαστεί ενόψει της νέας σεζόν να έχει στο ρόστερ του δεκαπέντε παίκτες. Δεκαέξι είχε πέρσι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, έναν λιγότερο θέλει φέτος ο Έλληνας τεχνικός (αν και ουσιαστικά ο "16ος" ήταν ο ανενεργός Βασιλόπουλος). Και το "15" είναι ένα λογικό νούμερο, καθώς το να έχεις τέσσερις επιπλέον παίκτες είναι, ολίγον, υπερβολή, συν το γεγονός πως εξυπηρετεί και στις προπονήσεις, στα εσωτερικά "διπλά" που γίνονται.

Για παράδειγμα, έχοντας δεκαπέντε καλαθοσφαιριστές στην προπόνηση, οι παίκτες χωρίζονται σε τρεις πεντάδες με διακριτικά (οι "άσπροι", οι "κίτρινοι" και οι "κόκκινοι" για παράδειγμα όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο), οι οποίες κοντράρονται μεταξύ τους στα εσωτερικά διπλά. Παίζουν οι δύο πρώτες και η τρίτη περιμένει το κάλεσμα του κόουτς ώστε να αντικαταστήσει μία από τις δύο, με το προπονητικό-τιμ να δουλεύει συστήματα και τακτικές σε άμυνα και επίθεση. Κάπως έτσι λειτουργούσε την περασμένη σεζόν και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και έτσι θα δουλέψει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Βίντεο από προπόνηση του Ολυμπιακού από την περσινή σεζόν στο ΣΕΦ με τις τρεις πεντάδες:


Γεμάτο στα γκαρντ το ρόστερ, κοιτάει για παίκτες στο "3"  και στο "5"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέρει πως στα γκαρντ είναι γεμάτος, καθώς διαθέτει έξι παίκτες για το λεγόμενο "ασόδυο", όπως τους Βασίλη Σπανούλη, Έισι Λο, Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και Δημήτρη Κατσίβελη, με τον τελευταίο και την ερχόμενη σεζόν να αναμένεται να μένει συνήθως εκτός αποστολής, έχοντας βοηθητικό ρόλο (όπως και πέρσι). Στην θέση "3" υπάρχει αυτή την στιγμή μοναχά ο Κώστας Παπανικολάου, με τους ερυθρόλευκους. βέβαια, να ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του αποχωρήσαντα Μάρκο Κέσελ, έναν αξιόλογο ξένο (πιθανότατα Αμερικανό) σμολ-φόργουορντ ο οποίος θα πλαισιώσει τον "Παπ" στο συγκεκριμένο πόστο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όμως, θέλει και έναν "τρίτο" παίκτη για σμολ-φόργουορντ (ένα "2αρο3άρι ή ένα "3αρο4άρι"), ο οποίος θα έχει βοηθητικό ρόλο. Όπως είχε για παράδειγμα ο Μιχάλης Πελεκάνος (2αρο3άρι) την περασμένη χρονιά. Η περίπτωση του Βλάντο Γιάνκοβιτς (2αρο3άρι), η οποία και εξετάστηκε για αυτό το πόστο, δείχνει να απομακρύνεται τις τελευταίες μέρες, κυρίως επειδή ο παίκτης δεν πρόκειται να δεχτεί αυτή την αρμοδιότητα, καθώς θέλει να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα. Άλλωστε, γνωρίζει τον χαρακτήρα του παίκτη του αρκετά καλά ο Έλληνας τεχνικός, καθώς συνεργάστηκε μαζί του στον Πανιώνιο την περασμένη χρονιά. Και όταν θα μένει εκτός αποστολής θεωρείται σίγουρο πως θα γκρινιάζει και στον Πειραιά δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να "χαλάσουν" το άριστο κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Δεν έχουν και άδικο...

Στο "4" η ομάδα έχεις τους Γιώργο Πρίντεζη και Πέρο Άντιτς και δεν θα κινηθεί για άλλο παίκτη. Στο "5" υπάρχουν ήδη οι Κάιλ Χάινς και Δημήτρης Μαυροειδής (στην ουσία αντικατέστησε τον Λάζαρο Παπαδόπουλο), γίνεται προσπάθεια ώστε να παραμείνει ο Τζόι Ντόρσεϊ (αν δεν μείνει, είπαμε, θα κινηθεί για έναν αξιόλογο σέντερ για βασικό που θα εναλλάσσεται με τον Χάινς), ενώ υπάρχει διάθεση να αποκτηθεί και ένας επιπλέον τέταρτος βοηθητικός σέντερ, ρόλο τον οποίο είχε πέρσι στην ομάδα ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Για την θέση στον Ολυμπιακό θέλουν τον Βασίλη Καββαδά, για τον οποίο εκτιμούν πως θα έχει λαμπρό μέλλον, αλλά όπως έχουμε αναφέρει υπάρχει διαφορά στο οικονομικό για την μεταγραφή και το θέμα έχει "παγώσει". Αν δεν ρίξει τις απαιτήσεις του ο Πανιώνιος (θέλει 350 χιλιάρικα) οι ερυθρόλευκοι δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουν τα χρήματα που ζητάει η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Για αυτό έχουν και μία εναλλακτική λύση για αυτόν τον ρόλο, όπως του Γάιου Σκορδίλη.

Ουσιαστικά αυτή την στιγμή, λοιπόν, το ρόστερ του Ολυμπιακού διαθέτει έντεκα παίκτες (Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλη, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Σλούκα, Κατσίβελη και Μαυροειδή). Αν μείνει ο Ντόρσεϊ η ομάδα φτάνει τους δώδεκα (αλλιώς θα κινηθεί για έναν καλό ξένο σέντερ που θα τον αντικαταστήσει), οπότε οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για τρεις ακόμη καλαθοσφαιριστές. Δηλαδή, για έναν "βασικό" σμολ-φόργουορντ (που θα πλαισιώσει τον Παπανικολάου, και πάμε στους 13εις), για ένα βοηθητικό "3άρι" (14εις) και για έναν επιπλέον (τέταρτο) σέντερ, οπότε φτάνουμε τους 15 καλαθοσφαιριστές. Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου στο ΣΕΦ.
www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου