ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

"Μάγεψαν" Αμπντούν και Φέισα!

"Μάγεψαν" Αμπντούν και Φέισα!

Ο Ζαρντίμ δούλεψε στην τακτική, αμυντική και επιθετική, όπως και στα τελειώματα των φάσεων από τις πτέρυγες. Στιγμές... μαγείας από Αμπντούν και Φέισα στη συγκεκριμένη άσκηση. Μεταδίδει ο απεσταλμένος του RedPlanet.gr στην Αυστρία.
Ο καιρός είναι απρόβλεπτος εδώ στο Άχενκιρχ. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (13/7) έβρεχε και μισή ώρα πριν από την απογευματινή προπόνηση του Ολυμπιακού (18:30) έβγαλε ήλιο με δόντια!

Μετά τη ματαίωση της πρωινής προπόνησης λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση από το βράδυ της Πέμπτης (12/7), οι ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν το απόγευμα για μία ώρα και δέκα λεπτά.

Η μεγαλύτερη ποσότητα του νερού είχε βγει από το χορτάρι, αλλά το τερέν παραμένει βαρύ, καθώς σε αρκετά σημεία έχει λακκούβες.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες πριν μπουν για την προπόνηση πάτησαν το χορτάρι για να δουν πως κολλάνε τα παπούτσια τους στον αγωνιστικό.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι φανερό πως δεν θέλει πια να ζορίσει τους παίκτες σε έναν τόσο άσχημο αγωνιστικό χώρο υπό το φόβο ενός νέου τραυματισμού.

Ο Φουστέρ, που έμεινε στο ξενοδοχείο μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε στο Ίνσμπρουκ, υπέστη ελαφριά θλάση στην αριστερή γάμπα και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως και ο Νίκολα Γκουλάν. Ο Σέρβος μέσος, ο οποίος υπέστη θλάση στον δεξιό τετρακέφαλο κι έμεινε στο ξενοδοχείο, θα γυρίσει μαζί με την αποστολή, την Τρίτη (17/7), αλλά η ερυθρόλευκη περιπέτειά του θα αποδειχθεί σύντομη, καθώς δεν πρόκειται να συνεχιστεί η δοκιμή του.

Αντιθέτα, ο Αριέλ Ιμπαγάσα άρχισε το ατομικό του πρόγραμμα στο γήπεδο, καθώς έδωσε το "παρών" στο προπονητικό κέντρο του Άχενκιρχ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, την περασμένη Δευτέρα (9/7). Παράλληλα, έκανε το ατομικό του πρόγραμμα στο γήπεδο και ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Άσκηση για την κυκλοφορία μπάλας

Οι ποδοσφαιριστές άρχισαν με ελαφρύ τρέξιμο, διαστάσεις και "κορόιδο" στο βοηθητικό γήπεδο του προπονητικού κέντρου. Εν συνεχεία, χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και έκαναν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας. Οι μεν προσπαθούσαν να τη διατηρήσουν στην κατοχή τους, αλλάζοντάς τη γρήγορα και οι δε προσπαθούσαν να πρεσάρουν και να κλέψουν. Τα δύο γκρουπ είχαν ως εξής: οι κόκκινοι έπαιζαν με τους Χαβίτο, Μανωλά, Πάντελιτς, Ντιόγκο, Σιόβα, Καραγκούνη, Παπάζογλου και Ποτουρίδη, ενώ οι μπλε αγωνιζόνταν με τους Σουμπίνιο, Μοδέστο, Βλαχοδήμο, Αμπντούν, Τζεμπούρ, Φέισα, Τάτο και Ντιελνά.

Επιμένει στο παιχνίδι από τα άκρα

Μόλις ολοκληρώθηκε και αυτή η άσκηση, πέρασαν στην άλλη πλευρά, στο βασικό γήπεδο προπόνησης. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ για μία ακόμα ημέρα δούλεψε στα τελειώματα φάσεων από τα άκρα, αλλά πάλι ο καταρτισμός της άσκησης ήταν διαφορετικός. Αρχικά, οι επιθέσεις γίνονταν από τα δεξιά και εν συνεχεία από τα αριστερά. Οι παίκτες αναπτύσσονταν και έβγαζαν παράλληλες μπαλιές ή σέντρες προς τους επιτιθέμενους. Η άσκηση αυτή είχε και τερματοφύλακες, για να ανέβει ο βαθμός δυσκολίας της. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα δεξιά σέντραραν μόνο δεξιοπόδαροι και από τα αριστερά μόνο αριστεροπόδαροι.

Το κορυφαίο τελείωμα είχε ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος είναι εξαιρετικός σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Ο Τζεμπούρ σέντραρε από τα δεξιά και ο Αμπντούν με αριστερό τακουνάκι στον αέρα (!) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ. Εκπληκτικό τελείωμα είχε και ο Λιούμπομιρ Φέισα. Ο Ντιελνά σέντραρε από τα αριστερά και ο Σέρβος με δεξί τεχνικό πλασέ στην κίνηση με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα "συστημένη" στη δεξιά γωνία της εστίας του Κάρολ.

Δίτερμα 8Χ8 με πολλές εσωτερικές αλλαγές

Έπειτα, οι ποδοσφαιριστές έπαιξαν δίτερμα μέχρι το ύψος της αντίπαλης μεγάλης περιοχής. Όχι ελεύθερα, όμως, αφού δούλεψαν σε συγκεκριμένα πράγματα, στην αμυντική και επιθετική λειτουργία.

Με τους μπλε ήταν αρχικά οι Μέγκιερι, Μοδέστο, Ντιελνά, Φέισα, Σουμπίνιο, Τάτος, Αμπντούν, Τζεμπούρ, Βλαχοδήμος. Με τους κόκκινους οι Κάρολ, Καραγκούνης, Μανωλάς, Ποτουρίδης, Σιόβας, Παπάζογλου, Χαβίτο, Ντιόγκο, Πάντελιτς.

Στη συνέχεια έγιναν και αλλαγές, ακόμη και στους τερματοφύλακες, καθώς τη θέση του Μέγκιερι πήρε ο Δασκαλάκης. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ διέκοπτε συνεχώς προκειμένου να δώσει οδηγίες. Δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ. Ο Πορτογάλος έκανε πολλές δοκιμές σε αυτό το δίτερμα οκτώ εναντίον οκτώ. Είδαμε τον Παπάζογλου αμυντικό χαφ, τον Χαβίτο μέσα δεξιά στο κέντρο. Ωστόσο, μας έμεινε πως στην αρχή του διτέρματος χρησιμοποίησε μία τριάδα στα χαφ, που αξίζει αναφοράς. Ο Φέισα ήταν μπροστά από τους δύο στόπερ, ο Σουμπίνιο μέσα δεξιά και ο Τάτος μέσα αριστερά.

Το ραντεβού των παικτών ανανεώνεται για το πρωί του Σαββάτου (14/7) στις 10:30 προκειμένου να κάνουν ένα "ξεμούδιασμα" και μία ελαφριά προπόνηση. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το πρώτο φιλικό της ομάδας με αντίπαλο την Σπαρτάκ Μόσχας (19:00), στο γήπεδο του Σβατς.

*Από το απόγευμα της Παρασκευής (13/7), η ΠΑΕ Ολυμπιακός έπαψε να μοιράζει στους απεσταλμένους του Τύπου το επιλεγμένο υλικό που έδινε από τις προπονήσεις. Οι απεσταλμένοι στο Άχενκιρχ της Αυστρίας δεν μπορούσαν να βιντεοσκοπούν το πρόγραμμα της προπόνησης και να παρουσιάσουν δικά τους πλάνα στο αναγνωστικό κοινό, έπειτα από εντολή της διοίκησης του πειραϊκού συλλόγου από το απόγευμα της Δευτέρας (9/7).

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου