ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Πρώτος μάγκας ο Πρίντεζης

Πρώτος μάγκας ο Πρίντεζης

Πρώτος μάγκας είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, καθώς έβαλε το συναίσθημα πάνω από τα χρήματα, γιατί λειτούργησε με την καρδιά και όχι με την τσέπη, γιατί δούλεψε. Γράφει ο Νότης Ψιλόπουλος.
Έχω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στον Γιώργο Πρίντεζη. Πρώτος μάγκας είναι! Σε εποχές στυγνού επαγγελματισμού, ο γεννημένος Ολυμπιακός 27χρονος φόργουορντ έβαλε το συναίσθημα πάνω από τα χρήματα, λειτούργησε με την καρδιά και όχι με την τσέπη, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα που υποστηρίζει από μικρό παιδί για τα επόμενα τρία χρόνια. Η απόφαση του αυτή τον τιμά ως άνθρωπο, ως αθλητή, ως προσωπικότητα και δείχνει τον χαρακτήρα του. Την αγάπη του για τον σύλλογο, λοιπόν, την απέδειξε και στην πράξη και δεν έμεινε στα λόγια. Στάθηκε ντόμπρος, ειλικρινής και αυθεντικός.

Θα μπορούσε, αν ήθελε, να είχε πάει αλλού και να έβγαζε πολλά περισσότερα λεφτά, αλλά δεν το έκανε. Και ένας από τους λόγους που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, πέρα του ότι δεν ήθελε να αφήσει αυτήν την υπέροχη ομάδα που έχει δημιουργηθεί, με την οποία έφτασε μαζί της στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, ζώντας συγκλονιστικές στιγμές, ήταν και εσείς, ο φίλαθλος κόσμος των ερυθρολεύκων, ο οποίος με τα διαδικτυακά μηνύματα του, τον συγκίνησε. Να το ξέρετε! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όμως, και στην διοίκηση, η οποία έκανε μία προσωπική υπέρβαση στα στάνταρ της στον οικονομικό τομέα. Πραγματοποίησε μία γερή αύξηση στο συμβόλαιο του Γιώργου Πρίντεζη, έκανε υποχωρήσεις και εκτιμώντας την δουλειά, την προσπάθεια και την εξέλιξη του παίκτη, έκανε τα πάντα ώστε να τον κρατήσει στον Πειραιά, αναγνωρίζοντας την αξία του. Μπράβο της.

Πρώτος μάγκας, όμως, είναι ο Γιώργος Πρίντεζης, όχι μόνο για την απόφαση που πήρε επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά και για την σκληρή δουλειά που έχει κάνει εδώ και έναν χρόνο. Από την αγωνιστική του απόδοση, από την συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδου, αλλά και από τις αποφάσεις του σε όλο αυτό το διάστημα, αντιλαμβάνεσαι πως μεγάλωσε και ωρίμασε. Έζησε δύσκολες και ευχάριστες στιγμές στο παρελθόν και μέσα από αυτές έμαθε, διδάχτηκε και το μυαλό του έπηξε. Πλέον, είναι ήρεμος, συνειδητοποιημένος και κατασταλαγμένος, τόσο ως άνθρωπος, όσο και σαν αθλητής. Ξέρει τι θέλει και είναι σίγουρος για το τι ζητάει.

Εγκεφαλικά και πνευματικά, κατά την διάρκεια της σεζόν, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας και πουθενά αλλού. Και για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως προέχουν τα επίσημα ματς της ομάδας και μετά αυτό, επισημαίνοντας, βέβαια, συνεχώς πως προτεραιότητα του ήταν να συνεχίσει την καριέρα του στους ερυθρόλευκους. Και το θέλω του το έκανε πράξη, κάνοντας και εκείνος με την σειρά του αρκετές υποχωρήσεις. Πολλές φορές σχολιάσαμε κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν πως η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έβγαζε υγεία. Ε, λοιπόν, αυτή η υγεία που έδειξε (και συνεχίζει να δείχνει) η ομάδα, έχει να κάνει και με εκείνη που εκπέμπει και ο Γιώργος Πρίντεζης, τόσο ως προσωπικότητα, όσο και σαν επαγγελματίας μπασκετμπολίστας.

Εργάστηκε "σκληρά" το καλοκαίρι του 2011

Το ότι την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης διένυσε την καλύτερη σεζόν (έως την επόμενη) της καριέρας του είναι γεγονός. Αποτέλεσε τον πιο βελτιωμένο Ευρωπαϊο μπασκετμπολίστα και αυτή την στιγμή ανήκει στην λίστα με τα κορυφαία "4άρια" στην "γηραιά ήπειρο", έχοντας πραγματοποιήσει καταπληκτικές εμφανίσεις, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Euroleague. Αυτή η αλλαγή, όμως, δεν έγινε ξαφνικά από την μία μέρα στην άλλη, ούτε συνέβη τυχαία. Ο 27χρονος (22/2/1985) πάουερ-φόργουορντ το περασμένο καλοκαίρι εργάστηκε πάρα πολύ σκληρά, έχοντας προγραμματισμό και λειτουργώντας με αφοσίωση, επιμονή και επαγγελματισμό. Προερχόμενος από αγωνιστική απραξία στην Μάλαγα, η οποία του στοίχισε αγωνιστικά και σωματικά, αποφάσισε να δουλέψει εντατικά σε όλους τους τομείς, τόσο στην τεχνική, όσο και στην φυσική κατάσταση, ώστε να γίνει καλύτερος. Και τα κατάφερε, καθώς ο κόπος του βγήκε στο παρκέ.

Για 2.5 μήνες ένα ρεπό κάθε 15 μέρες και πάλι πίσω στο ΣΕΦ

Τι έκανε; Όπως μας είχε πει εδώ στα γραφεία του RedPlanet.gr, λίγο πριν την έναρξη του Final-Four στην Πόλη, ξεκίνησε ειδικό ατομικό πρόγραμμα με γυμναστή, το οποίο διήρκεσε από τις 3 Ιουνίου έως και τις 16 Αυγούστου, έχοντας ένα ρεπό κάθε 15 (!) μέρες, κάθε Κυριακή ανά δύο εβδομάδες, στα οποία φρόντιζε να κάνει ταξίδια-αστραπή στην αγαπημένη του Σύρο και Δευτέρα ήταν πίσω (!) Πειραιά για να συνεχίσει. Και μετά από αυτό, βέβαια, λίγες μέρες αργότερα, ξεκίνησε κανονικά και η προετοιμασία της ομάδας του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. Για 2.5 μήνες, λοιπόν, ο Γιώργος Πρίντεζης, μέσα στο κατακαλόκαιρο, δούλεψε "σκληρά" στο ΣΕΦ μόνος του, καταναλώνοντας δεκάδες ώρες προπονήσεων, σχεδόν, καθημερινά, με ελάχιστο χρόνο για διακοπές και βουτιές. Και το γεγονός πως δεν βρέθηκε στην αποστολή της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (κάτι το οποίο τον στεναχώρησε), τελικά, του έκανε καλό, καθώς βρήκε χρόνο ώστε να εργαστεί σε ατομικό επίπεδο και να γίνει ακόμη καλύτερος.

Έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του

Και την σεζόν που πέρασε παρακολουθήσαμε έναν απολαυστικό Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του, όντας ένας από τους βασικούς ηγέτες και πρωταγωνιστές της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία μετά από 15 χρόνια επέστρεψε στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Βελτίωσε το σουτ του από την περιφέρεια, έγινε περισσότερο εύστοχος από την γραμμή των βολών, εξέλιξε τις κινήσεις του και εμπλούτισε το ρεπερτόριο του στο να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, είτε με το δεξί (καλό του) χέρι, είτε με το αριστερό (έχοντας τελειοποιήσει τα αγαπημένα του και πλέον σήμα κατατεθέν του "χουκ"), ενώ παρουσιάστηκε καλύτερος και στην άμυνα. Δούλεψε πάνω στην φυσική κατάσταση (βγάζει τρομερή ενέργεια στο παιχνίδι του), στην "έκρηξη", στην ντρίμπλα (κάνει περισσότερα άνετα ντράιβ), στην ταχύτητα, στην τεχνική (θυμηθείτε πως έκανε "καβάλα" σε μπάσιμο του στον αιφνιδιασμό έναν αμυντικό του ΠΑΟ στους τελικούς στο ΣΕΦ), στην δύναμη, ενώ έγινε περισσότερο αποτελεσματικός και στα ριμπάουντ. Και ψυχολογικά, πλέον, παίζει με αυτοπεποίθηση, κάτι πολύ σημαντικό, διότι τις περασμένες σεζόν αυτό ήταν ένα στοιχείο που του έλλειπε. Επίσης, στους αγώνες έβγαλε και μία ηγετική προσωπικότητα, αντιλαμβανόμενος (και δεχόμενος) πλέον τον ρόλο του στην ομάδα.

Πλέον, πιστεύει στις δυνατότητες του, έχοντας θάρρος και τόλμη, "εξορκίζοντας" δισταγμούς, ανασφάλειες και δεύτερες σκέψεις. Παίζει περισσότερο μυαλωμένα, έχει το απαραίτητο αγωνιστικό θράσος, λειτουργεί ώριμα και επιδιώκει να παίρνει πρωτοβουλίες ακόμη και όταν η μπάλα "καίει" και ζυγίζει "πολλά κιλά" Παράλληλα, είναι και ένας παίκτης-μαθητής, δείγμα του χαρακτήρα του, ο οποίος ακούει και σέβεται τους προπονητές του και μέσα από τις συμβουλές τους γίνεται καλύτερος και "σοφότερος". Και το περσινό προπονητικό-τιμ των ερυθρολεύκων (Ίβκοβιτς-Αγγέλου) τον βοήθησε στο να γίνει ακόμη καλύτερος παίκτης. Τώρα ήρθε στην ομάδα ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί μαζί στο παρελθόν (2006-2007) στην Ολίμπια Λάρισας. Και όσοι θυμάστε, τότε όλοι μιλούσαμε για την αγωνιστική "αναγέννηση" του Γιώργου Πρίντεζη, καθώς εκεί απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του. και σε αυτό συνέβαλε αναμφισβήτητα η παρουσία του Έλληνα τεχνικού, για τον οποίο έχει να πει τα καλύτερα ο 27χρονος φόργουορντ. Είχαν μία καταπληκτική συνεργασία, η οποία τώρα θα συνεχιστεί στον Πειραιά.

Ένας αυθεντικός Ολυμπιακός που έκανε το όνειρο του πραγματικότητα

Αυτό, επίσης, που έχουμε και έχετε καταλάβει και εμπεδώσει (για ακόμη μία φορά) για τον Γιώργο Πρίντεζη, είναι το γεγονός πως είναι ένας αυθεντικός και "καθαρόαιμος" Ολυμπιακός. Είναι από μικρό παιδί φίλαθλος της ομάδας και αγαπάει αυτόν τον σύλλογο. Τον "πονάει" όπως όλοι οι οπαδοί του. Έχει μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες για την ομάδα μπάσκετ των ερυθρολεύκων, όπως το να κατακτήσει ακόμη περισσότερους τίτλους και αν του δοθεί η δυνατότητα να κλείσει ακόμη και την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι, στην ομάδα της καρδιάς του. Το γεγονός πως αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης φορώντας τον δαφνωστεφανομένο έφηβο στο στήθος, σημειώνοντας, μάλιστα, και το νικητήριο καλάθι στον τελικό, ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, το οποίο τώρα σιγά-σιγά αρχίζει να συνειδητοποιεί.Ο ερχομός και του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα στη συνέχεια αποτέλεσε τεράστια ηθική ικανοποίηση και για τον ίδιο, καθώς δόθηκε ένα τέλος στην... ξηρασία δεκαπέντε χρόνων. Ήταν μία ονειρεμένη σεζόν για όλους, όμως οι διακρίσεις κα τα Πρωταθλήματα δεν τελειώνουν εδώ. Τα καλύτερα έρχονται.

Είπαμε, η "μεταγραφή" της χρονιάς έγινε από την διοίκηση, η οποία διατήρησε τον βασικό κορμό της ομάδας, η οποία κράτησε στο μεγάλο λιμάνι την "σημαία" στον ιστό της: τον Γιώργο Πρίντεζη, τον πρώτο μάγκα αυτής της ομάδας, τόσο από θέμα αγωνιστικής προσφοράς, όσο και από θέμα συμπεριφοράς και νοοτροπίας, δίχως να θέλουμε να υποτιμήσουμε τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, οι οποίοι όλοι, όντως, είναι καταπληκτικά παιδιά. Δεν μπορούμε, όμως, να μην ξεχωρίσουμε και να μην αναγνωρίσουμε την απόφαση του 27χρονου φόργουορντ. Απλά, respect. Και παρά την καταξίωση, είναι πολύ σημαντικό πως παραμένει προσγειωμένος και ταπεινός, δίχως ίχνη βεντετισμόύ, δείγματα του χαρακτήρα του, αλλά και της φιλοσοφίας του, πλέον, είτε όσον αφορά το μπάσκετ, είτε την ίδια του την ζωή. Πλέον, έχει μπει στον σωστό δρόμο και μακάρι να συνεχίσει έτσι και τα επόμενα χρόνια.

YΓ: Ο Γιώργος Πρίντεζης βρίσκεται στον Ολυμπιακό από τα 15 του χρόνια, από το 2000, όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους έως το 2015, όταν και θα γίνει 30 ετών. Κάτι που σημαίνει πως τότε θα έχει ζήσει την μισή του ζωή, σχεδόν, ως παίκτης των Πειραιωτών! Έχει όλες τις προδιαγραφές για να μείνει στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ ως ένας από τους παίκτες-θρύλους της. Κοιτώντας την παρακάτω φωτογραφία, βλέπουμε πως παρουσιάστηκε μαζί με την τότε επιστροφή του Ντέιβιντ Ρίβερς στο μεγάλο λιμάνι. Ο ήρωας του '97 στην τελευταία του σεζόν στον Πειραιά, στο ίδιο πάνελ με τον ήρωα της Πόλης στην πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι. Η φανέλα με το "15" πρωταγωνίστησε στο να πάρει ο Ολυμπιακός το Ευρωπαϊκό στη Ρώμη το '97, με τον Αμερικανό γκαρντ να πραγματοποιεί ένα συγκλονιστικό Final-Four στην ιταλική πρωτεύουσα. Το νούμερο "15", επίσης,  έδωσε, ουσιαστικά, το δεύτερο Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία των ερυθρολεύκων στην Κωνσταντινούπολη, μετά από 15 χρόνια, χάρη στο θρυλικό δεξί "χουκ" του 27χρονου φόργουορντ. Κάποια στιγμή τον είχα ρωτήσει για ποιον λόγο διάλεξε αυτόν τον αριθμό και μου είπε "δεν είχα κάποιο λόγο, απλά αυτό είχε μείνει και το πήρα". Τελικά, Γιώργη, μάλλον η... φανέλα σε διάλεξε!

Η φωτογραφία από το 2000, από την πρώτη παρουσίαση του Πρίντεζη, όντας τότε μόλις 15 ετών:

 
Το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη στον τελικό της Ευρωλίγκας live μέσα από το γήπεδο:

Printezis Gamewinner For Olympiacos In... από redplanetgr
The shot heard 'round the basketball world! από Euroleague_Basketball

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον υπογράφοντα στις εγκαταστάσεις του RedPlanet.gr:


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου