ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Το προφίλ της Σάλκε

Το προφίλ της Σάλκε

Την Σάλκε και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο θα βρει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός στον Β' όμιλο του Champions League. Το προφίλ της γερμανικής ομάδας και οι ποδοσφαιριστές που παραχώρησε ή απέκτησε την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την
Σάλκε και άπαντες ευελπιστούν να διατηρήσει την καλή παράδοση που έχει
απέναντι σε γερμανικές ομάδες.

Μην ξεχνάμε πως πέρσι οι Πειραιώτες άφησαν εκτός Ευρώπης την Ντόρτμουντ, ενώ πριν πέντε χρόνια είχε αποκλείσει την Βέρντερ Βρέμης και είχαν προκριθεί στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως η δουλειά των "ερυθρολεύκων" θα είναι εύκολη. Το αντίθετο μάλιστα. Φτάνει να δείτε κάποιες πληροφορίες που γράφουμε παρακάτω για τους Γερμανούς.

Η ταυτότητα της Σάλκε

Ονομασία: "Fußball-Club Gelsenkirchen-Schalke 04 e. V."
Παρατσούκλι: "Βασιλικοί μπλε", "Ανθρακωρύχοι"
Ημέρα ίδρυσης: 4 Μαΐου 1904, 108 χρόνια
Γήπεδο: "Arena AufSchalke"
Διοικητικό Συμβούλιο: Πέτερ Πέτερς, Χορστ Χελντ, Αλεξάντερ Γιόμπστ
Προπονητής: Χουμπ Στέφενς
Πρωτάθλημα: Bundesliga
2011-12: 3η θέση
Πρωταθλήματα: 7 (1933–34, 1934–35, 1936–37, 1938–39, 1939–40, 1941–42, 1957–58)
Κύπελλα: 5 (1937, 1972, 2001, 2002, 2011)
Σούπερ Καπ: 1 (2011)

Αυτή είναι η Σάλκε

Σε καμία περίπτωση η Σάλκε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ομάδα φόβητρο, ούτε όμως μπορείς να την αγνοήσεις. Τερμάτισε στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος και δεν θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετική από την περασμένη σεζόν, αφού προχώρησε σε δύο μόλις μεταγραφές, ενώ έχασε τον Ραούλ που συνεχίζει στην Αλ Σαντ.

Η ομάδα του δικού μας Κυριάκου Παπαδόπουλου, απέκτησε τον Μπαρνέτα (έμεινε ελεύθερος από την Λεβερκούζεν) που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του κέντρου, αλλά και τον Ρόμαν Νόιστέντερ (έμεινε ελεύθερος  από την Γκλάντμπαχ) που είναι αμυντικός μέσος και έκανε εξαιρετική χρονιά πέρσι.

Δεν αποκλείεται βέβαια, οι Γερμανοί να κάνουν στο τέλος το δυνατό μεταγραφικό τους χτύπημα. Συγκεκριμένα, συζητούν με την Μπαρτσελόνα για το δανεισμό του διεθνή Ολλανδού μέσου, Ιμπραχίμ Αφελάι.

Επίσης, παρά τη δελεαστική πρόταση της Ζενίτ (πρόσφερε 18.000.000 ευρώ), η Σάλκε θέλησε να κρατήσει τον ταλαντούχο Έλληνα αμυντικό, Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος μάλιστα πήγε στους Γερμανούς, με μεταγραφή από τον Ολυμπιακό. Ήρθε η ώρα λοιπόν, ο ταλαντούχος άσος να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, που δεν του έδειξε την απαιτούμενη εμπιστοσύνη και τον παραχώρησε με... ψίχουλα.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας, εκτός του Κυριάκου Παπαδόπουλου που είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο, είναι ο Κλας-Γιαν Χούντελαρ. Ο Ολλανδός επιθετικός παίζει από το 20120 στην Σάλκε και φαίνεται πως βρήκε το... λιμάνι του, έπειτα από τα αποτυχημένα περάσματα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν. Πρόκειται για έναν επιθετικό που σκοράρει από παντού και είναι μια σπουδαία επιθετική λύση.

Την πρώτη αγωνιστική, η Σάλκε έμεινε στο 2-2 στην έδρα του Ανόβερο, ενώ τα γκολ της ομάδα το πέτυχε ο Χούντελαρ και ο Χόλντμπι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο της Σάλκε δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα με χρήματα. Αγοράζεις ειδικές κάρτες και έπειτα μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, που ο χλοοτάπητας ανοίγει, ενώ η οροφή κλείνει και ο έλεγχος στις κερκίδες είναι διπλός με υπέρυθρες.

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου