ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...


H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ... 
28/8/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ερωπη

 ΙΣΠΑΝΙΑ

«Διχασμένη» προσωπικότητα ο Σονγκ 

27/8/2012

«Διχασμένη» προσωπικότητα ο Σονγκ
Προσπάθεια να αποκαταστήσει το προφίλ του στους οπαδούς της Άρσεναλ φαίνεται ότι κάνει ο Άλεξ Σονγκ, η οποία είναι δύσκολο να στεφθεί από επιτυχία. Ο Καμερουνέζος μέσος δήλωσε πως ο ίδιος δεν ήθελε ποτέ να αφήσει την Άρσεναλ, όμως αμέσως μετά αυτοαναιρείται χαρακτηρίζοντας την Μπαρτσελόνα ως «ευκαιρία ζωής που δεν μπορείς να χάσεις».

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του σε βρετανικά μέσα τόνισε πως ήθελε να παραμείνει στο «Emirates» όμως η αγγλική ομάδα δεν του έκανε προσφορά επέκτασης της συνεργασίας τους: «Αγαπώ την Άρσεναλ, δεν ήθελα ποτέ να φύγω. Ήμουν έτοιμος να δεσμεύσω το μέλλον μου στην ομάδα. Το μόνο που ήθελα ήταν να αρχίσω συζητήσεις για νέο συμβόλαιο. Κάθε φορά όμως που ήταν κανονισμένο να συναντηθούμε, η ομάδα το ανέβαλε. Ήθελα πενταετές συμβόλαιο με την Άρσεναλ, τελικά μου το πρόσφερε η Μπαρτσελόνα».

Την ίδια ώρα δηλώνει χολωμένος από τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισαν τα βρετανικά μέσα και τις αιχμές που δέχτηκε σχετικά με τον χαρακτήρα και τη συνέπειά του: «Διάβαζα τις εφημερίδες και ήμουν πραγματικά έκπληκτος και απογοητευμένος. Οι κατηγορίες που δέχτηκα με πλήγωσαν», υπογράμμισε ο Σονγκ, ο οποίος έπλεξε και το εγκώμιο του Αρσέν Βενγκέρ: «Έχω απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπό του. Τον αγαπώ σαν πατέρα και είναι φανταστικός προπονητής. Με έκανε αυτό που είμαι και για αυτό νιώθω υποχρεωμένος απέναντί του».
Kαι πάνω που είχαμε πειστεί πως ο Σονγκ υπέφερε που άφησε το Λονδίνο για τη Βαρκελώνη πρόσθεσε: «Θα έμενα, αλλά όταν έρχεται η Μπαρτσελόνα για σένα, είναι ευκαιρία ζωής και απλά δεν μπορείς να την αφήσεις. Θα αγαπώ την Άρσεναλ, αλλά η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο».

Μέσι: «Σημαντική νίκη για εμάς» 

27/8/2012

Μέσι: «Σημαντική νίκη για εμάς»
Τη σημασία που είχε για την Μπαρτσελόνα η νίκη (2-1) σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Οσασούνα εξήγησε ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός κατάφερε να πετύχει δύο γκολ για λογαριασμό της ομάδας του Τίτο Βιλανόβα και έφυγαν από την Παμπλόνα με τους τρεις βαθμούς. Παρόλα αυτά, ο διεθνής άσος τόνισε ότι ήταν μία σημαντική νίκη και φάνηκαν τα καλά στοιχεία των «μπλαουγκράνα».

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτό το γήπεδο. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά καταφέραμε να το γυρίσω και να κερδίσαμε», ανέφερε αρχικά ο 25χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Ευτυχώς επανήλθαμε στο παιχνίδι και μετά ήρθαν τα γκολ. Ακόμα και έτσι, σημαντικό είναι το γεγονός ότι ομάδα συνεχίζει να πετυχαίνει γκολ και όχι πως σκόραρα εγώ».

Καταλήγοντας, ο Μέσι τόνισε: «Μόλις είπα πόσο δύσκολο ήταν να κερδίσουμε εδώ και είχα την τύχη να σκοράρω». 

«Γλυκοκοιτάζει» Σάντα Κρουζ η Μάλαγα 

27/8/2012

«Γλυκοκοιτάζει» Σάντα Κρουζ η Μάλαγα
Έτοιμη να «κλέψει» τον Ρόκε Σάντα Κρουζ από τη συμπολίτισσα Μπέτις παρουσιάζεται η Μάλαγα.

Ο Χιλιανός στράικερ αγωνίστηκε στην ομάδα του Πέπε Μελ με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι και τους είχε ενημερώσει ότι αν η αγγλική ομάδα τον παραχωρεί για ένα προσιτό ποσό θα επέστρεφε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Παρόλα αυτά, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ελπίζει να πάρει τον διεθνή φορ από τους «Μπέτικος», προσφέροντάς του την προοπτική της συμμετοχής της Μάλαγα στους ομίλους του Champions League.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού είχε επικρατήσει με σκορ 2-0 στην Ισπανία και αύριο είναι ο επαναληπτικός των δύο ομάδων.

Ο σύλλογος από τον Κόστα ντελ Σολ ενδιαφέρεται, επίσης, για τον Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος την περσινή σεζόν έπαιξε με τη μορφή δανεισμού στη Ράγιο Βαγεκάνο. 

Προς δανεισμό ο Αφελάι 

27/8/2012

Προς δανεισμό ο Αφελάι
Σε αναζήτηση ομάδας προκειμένου να παραχωρηθεί δανεικός, βρίσκεται ο Ιμπραήμ Αφελάι. Ο Ολλανδός μέσος δε φαίνεται να υπολογίζεται από τον Τίτο Βιλανόβα για τα φετινά αγωνιστικά πλάνα της Μπαρτσελόνα και ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να μετακινηθεί κάπου όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής.

Όπως επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Ρομπ Γιάνσεν, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους συλλόγους έτσι ώστε να καταφέρει να δώσει καινούργια ώθηση στην καριέρα του: «Έχει την ποιότητα για να επιτύχει στην Μπαρτσελόνα, αλλά έμεινε πίσω λόγω του τραυματισμού του. Ίσως είναι καλύτερο λοιπόν να προσπαθήσει να παίξει αλλού όπου θα παίρνει συμμετοχές. Όλα πάντως εξαρτώνται από την Μπαρτσελόνα».

Ο Αφελάι μεταγράφηκε στους «μπλαουγκράνα» από την Αϊντχόφεν τον Ιανουάριο του 2011, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο δεν του επέτρεψε να καθιερωθεί στους Καταλανούς. 

Πικέ: «Κανείς δεν το περίμενε» 

27/8/2012

Πικέ: «Κανείς δεν το περίμενε»
Την έκπληξή του από το κακό ξεκίνημα της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα εξέφρασε ο Πικέ με δηλώσεις που έκανε σήμερα μια ημέρα μετά την ήττα την μεγάλης αντιπάλου της Μπαρτσελόνα από την Χετάφε.

«Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε ότι η Ρεάλ θα έχανε πέντε βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Είχε να χάσει βαθμούς στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Όμως δεν έχει σημασία αυτό… Γνωρίζουμε ότι η Ρεάλ είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε και να διατηρήσουμε το αήττητο σερί που έχουμε αρχίσει να χτίζουμε», τόνισε ο Πικέ.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο παιχνίδι για το Ισπανικό Σούπερ Καπ. Στο πρώτο ματς το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Καμπ Νου οι Καταλανοί είχαν νικήσει 3-2.

«Με αποκάλεσε μπάσταρδο ο Κοεντράο» 

27/8/2012

«Με αποκάλεσε μπάσταρδο ο Κοεντράο»
Όταν ανήκεις στη Ρεάλ Μαδρίτης και χάνεις από τη Χετάφε, τα νεύρα είναι πολλά.

Ακόμα και αν βρίσκεσαι στον πάγκο, όπως στην περίπτωση του Φάμπιο Κοεντράρο, δύσκολα θα συγκρατήσεις τα νεύρα σου.

Έτσι, ο Πορτογάλος αμυντικός που δεν φημίζεται για τη συμπεριφορά του, έβρισε το διαιτητή της αναμέτρησης και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, όπως εξήγησε στο φύλλο αγώνα ο «άρχοντας» του αγώνα.

«Στο 88’ του παιχνιδιού, ο παίκτης με τη φανέλα 5 της Ρεάλ Μαδρίτης, Φάμπιο Κοεντράο με πλησίασε, το παιχνίδι διεκόπη και με προσέβαλε, αποκαλώντας με μπάσταρδο», ήταν τα λόγια του διαιτητή Πέρεθ Λάσα, όπως αναφέρει σχετικά η ισπανική «Marca».

Για καλή του τύχη, ο αμυντικός των Μαδριλένων παρά την αποβολή του δεν θα χάσει τον επαναληπτικό κόντρα στη Μπαρτσελόνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, καθώς η κόκκινη μετράει μόνο για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. 

Πήρε και Παντιάνι η Βιγιαρεάλ 

27/8/2012

Πήρε και Παντιάνι η Βιγιαρεάλ
Η απόκτηση «ονομάτων» συνεχίζεται στη Βιγιαρεάλ, δείχνοντας πως θέλει να επιστρέψει -το συντομότερο- στην πρώτη κατηγορία.

Έτσι, μετά τους Καβενάγκι και Μέλμπεργκ, το «κίτρινο υποβρύχιο» ανακοίνωσε τη Δευτέρα (27/8) τον Βάλτερ Παντιάνι, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Ο 36χρονος επιθετικός είχε μείνει ελεύθερος από την Εσπανιόλ, όπου την περσινή χρονιά μετρούσε 16 συμμετοχές και 3 τέρματα στην Primera Division.

«Τιμή μου να βρίσκομαι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου» 

27/8/2012


«Τιμή μου να βρίσκομαι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου»Από τις πρώτες στιγμές ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης ο Λούκα Μόντριτς αποκάλυψε τις προθέσεις του με τη νέα του ομάδα…

«Ήρθα για να κερδίσω τίτλους με την Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός αυτών θα παίζω για τον καλύτερο προπονητή του κόσμου και δίπλα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου», είπε ο Μόντριτς στην παρουσίασή του από την «βασίλισσα» η οποία έγινε σήμερα λίγες ώρες μετά τις ιατρικές εξετάσεις και την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων.

«Πραγματικά περίμενα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά τελικά έγινε αυτό που ήθελα και είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μεγάλη μου τιμή, και είμαι πραγματικά υπερήφανος που είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Θέλω να αρχίσω προπονήσεις και τα παιχνίδια», τόνισε ο Μόντριτς απαντώντας σχετικά με το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ο Κροάτης άσος έκανε γνωστό ότι είναι καλή κατάσταση και κατά τη γνώμη του μπορεί να αγωνιστεί την Τετάρτη στον επαναληπτικό τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας και σχολιάζοντας για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται είπε:

«Μου αρέσει να παίζω εκεί που αγωνιζόμουν και στην προηγούμενη ομάδα μου. Ωστόσο, εδώ ο Μουρίνιο θα είναι αυτός που θα αποφασίσει που θα αγωνίζομαι. Θα αποφασίσει που νομίζει ότι μπορώ να μπορώ να προσφέρω περισσότερο και θα παίξω εκεί όπου θέλει με σκοπό να βοηθήσω την ομάδα», τόνισε ο Μόντριτς ο οποίος όμως παραδέχθηκε ότι δεν έχει «καπαρωμένη» τη θέση στην αρχική 11άδα.

«Σκοπός μου είναι να κερδίσω μια θέση στην 11άδα. Για το πετύχω αυτό όμως πρέπει να δουλέψω σκληρά. Θα είναι δύσκολο, αλλά είμαι προετοιμασμένος για αυτό. Ήρθα να παίξω, να γίνω καλύτερος και να αποκτήσω τίτλους», κατέληξε.

Δεν μασάει ο Πουγιόλ! 

27/8/2012

Δεν μασάει ο Πουγιόλ!
Κι όμως ο Κάρλες Πουγιόλ θα είναι στη διάθεση του Τίτο Βιλανόβα για το παιχνίδι της Τετάρτης με την Ρέαλ Μαδρίτης για τον δεύτερο τελικό του Σούπερ Καπ. Ο Ισπανός αμυντικός υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό αλλά αυτό δεν θα του στερήσει τη συμμετοχή του.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα με την έγκριση των ιατρών μπορεί να αγωνιστεί με ειδική προστατευτική μάσκα που θα φοράει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Μάλιστα, ο Πουγιόλ το έχει κάνει άλλη μια φορά στο παρελθόν όταν και πάλι είχε τραυματιστεί στο ίδιο σημείο.

Την τελική απόφαση θα την πάρει ο προπονητής του, μετά από συζήτηση με τον παίκτη και το ιατρικό επιτελείο.

Στην Ισπανία ο Μπάμποβιτς 

27/8/2012

Στην Ισπανία ο Μπάμποβιτς
Με τη φανέλα της Σαραγόσα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Στέφαν Μπάμποβιτς.

Ο 25χρονος μέσος, αφού πέρασε από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Την περσινή σεζόν, ο Μπάμποβιτς αγωνιζόταν στην Παρτιζάν με την οποία σημείωσε τέσσερα τέρματα σε 29 παιχνίδια στο σερβικό πρωτάθλημα.
 

Ακριβέ μου Μόντριτς… 

27/8/2012

Ακριβέ μου Μόντριτς…
Μια «βασίλισσα» σπανίως φείδεται χρημάτων.

Κι αν κάτι έχει αποδείξει η Ρεάλ είναι πως δεν διστάζει καθόλου να «ξηλωθεί» για όποιον βάλει στο μάτι.

Ακόμα και σε δύσκολες εποχές όπως η σημερινή…

Οι Μαδριλένοι, λοιπόν, άνοιξαν το ταμείο, έσκασαν 33 εκατ. λίρες (41,5 εκατ. ευρώ) στην Τότεναμ κι έκαναν τον Λούκα Μόντριτς την πέμπτη ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας τους.

Το πιο εντυπωσιακό όμως δεν είναι πως ο Κροάτης στοίχισε περισσότερο στη Ρεάλ απ’ ότι παίκτες όπως ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Καρίμ Μπενζεμά (αμφότεροι αποκτήθηκαν με ένα ποσό περίπου 30 εκατ. λιρών -38 εκατ. ευρώ- από Λίβερπουλ και Λιόν αντίστοιχα).

Ούτε το ότι το ποσό που βγήκε από το ταμείο είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που… μπήκε σε αυτό από την πιο επικερδή πώληση που έχουν κάνει ποτέ οι Μαδριλένοι (τον Σεπτέμβρη του 2008, όταν παραχώρησαν τον Ρομπίνιο στη Μάντσεστερ Σίτι).

Είναι κυρίως το ότι η «βασίλισσα» έχει δαπανήσει περισσότερα από τον Μόντριτς μονάχα για τον πολύ Κριστιάνο Ρονάλντο, τον (ντουζενάτο όταν αποκτήθηκε) Κακά και τα «ιερά τέρατα» Ζιντάν και Φίγκο.



Οι πιο ακριβές μεταγραφές της Ρεάλ

-Ρονάλντο, 80 εκατ. λίρες (101 εκατ. ευρώ)
-Κακά, 56 εκατ. λίρες (71 εκατ. ευρώ)
-Ζιντάν, 45 εκατ. λίρες (57 εκατ. ευρώ)
-Φίγκο, 37 εκατ. λίρες (47 εκατ. ευρώ)
-Μόντριτς, 33 εκατ. λίρες (41,5 εκατ. ευρώ)
-Μπενζεμά, 30 εκατ. λίρες (38 εκατ. ευρώ)
-Αλόνσο, 30 εκατ. λίρες (38 εκατ. ευρώ)

*Η αντιστοιχία λίρας και ευρώ υπολογίζεται με σημερινή ισοτιμία

Πελααάατες μου… 

28/8/2012

Πελααάατες μου…
Την ομάδα που θα «ξεσπά» έχει βρει στην Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο διεθνής Κολομβιανός επιθετικός σημείωσε χατ τρικ και βοήθησε την Ατλέτικο Μαδρίτης να σαρώσει τους Βάσκους με 4-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν», στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη δεύτερη αγωνιστική της Primera Division, σε μια επανάληψη του τελικού του Europa League ανάμεσα στις δυο ομάδες τον περασμένο Μάιο, όπου ο πρώην παίκτης της Πόρτο πέτυχε και τα τρία τέρματα των Μαδριλένων. Έτσι, οι «ροχιμπλάνκος» βρέθηκαν στη δεύτερη θέση με τέσσερις βαθμούς, ενώ οι φιναλίστ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης παρέμειναν στην τελευταία χωρίς πόντο.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε από την αρχή αναμέτρησης μέχρι το τέλος μπήκαν δυνατά και «έκλεισαν» στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους, ανοίγοντας το σκορ με τον Φαλκάο στο 20’, με τον 26χρονο σταρ με ωραία επινόηση να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει ιδανικά τον Ιραϊθόθ. Στο 43’, μετά από ωραίο γύρισμα του Γκοντίν, ο Φαλκάο με γυριστό βολέ έκανε το 2-0.

Στο 58’, ο Φαλκάο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που έκανε ο Γκουρπέγκι, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του. Στο 64’, ο Σουάρεθ είχε κεφαλιά που χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια . Στο 84’, ο Τιάγκο με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή «κάρφωσε» την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Ιραϊθόθ.

ATLETICO 4-0 ATHLETIC Full Highlights /28.08.2012 από vik2003

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φελίπε Λουίς, Σουάρεθ, Γκάμπι, Κόκε, Τουράν (63’ Αντριάν), Ροντρίγκεθ (70’ Ντ. Κόστα), Φαλκάο (80’ Τιάγκο)

ΑΘΛΕΤΙΚ: Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Γκουρπέγκι, Σαν Χοσέ (46’ Μουνιαϊν), Πέρεθ, Ιτουράσπε, Ντε Μάρκος, Αντέρ (60’ Ντε Καλαρέττα), Λόπεθ, Αντούριθ, Σουσαέτα


Κορυφή για Βαγιαδολίδ, που «καθάρισε» με δύο πέναλτι την «ευρωπαία» Λεβάντε με 2-0 εντός έδρας και δείχνει πως θα αποτελέσει "σκληρό καρύδι" για όλες τις ομάδες.


Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής:


Σάββατο, 25/08

Σοσιεδάδ – Θέλτα 2-1
(54', 61' Αγκιρέτσε - 49' Ντε Λούκας)

Μπέτις – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2
(4' Μολίνα - 2' Πίτι, 62' Μπαπτιστάο)

Εσπανιόλ – Σαραγόσα 1-2
(43' Αλβάρο - 51'πεν. Απόνο, 89' Πόστιγκα)

Μάλαγα – Μαγιόρκα 1-1
(78' Χουάνμι - 68' Χεμέντ)

Κυριακή, 26/08

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2
(17’ Γιορέντε – 74’, 79’ Μέσι)

Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
(53’ Βαλέρα, 75’ Μπαράδα – 28’ Ιγκουαΐν)

Γρανάδα – Σεβίλλη 1-1
(36’ Ρίκο – 44’ Νεγρέδο)

Βαλένθια – Λα Κορούνια 3-3
(11', 28' Σολδάδο, 41' Φενγκούλι-38', 59' Αγκουιλάρ, 76' πεν, Πίτσι)

Δευτέρα, 27/08

Βαγιαδολίδ – Λεβάντε 2-0
(38' πεν, 48' πεν.Πέρεθ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-0
(19', 43', 58' πεν. Φαλκάο, 84' Τιάγκο)


Η επόμενη (τρίτη) αγωνιστική:

Θέλτα – Οσασούνα
Σαραγόσα – Μάλαγα
Μαγιόρκα – Σοσιεδάδ
Ράγιο Βαγιεκάνο – Σεβίλλη
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιαδολίδ
Λεβάντε – Εσπανιόλ
Ρεάλ Μαδρίτης – Γρανάδα
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια
Μπέτις – Ατλέτικο Μαδρίτης

Στη Βιγιαρεάλ Παντιάνι και… υιός 

28/8/2012

Στη Βιγιαρεάλ Παντιάνι και… υιός
Παίκτης της Βιγιαρεάλ θα είναι στο εξής ο Βάλτερ Παντιάνι. Ο 36χρονος Ουρουγουανός φορ συμφώνησε με το «κίτρινο υποβρύχιο» που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στη δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ, που συμμετέχει στον έκτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας της Ισπανίας, παίζει ο 18χρονος γιος του, Νίκο.

Ο Παντιάνι έχει μακρά θητεία στα ισπανικά γήπεδα, όπου έχει φορέσει τις φανέλες των Λα Κορούνια, Μαγιόρκα, Εσπανιόλ και Οσασούνα. Την περασμένη περίοδο είχε 16 εμφανίσεις και 3 γκολ με την Εσπανιόλ.

Πήρε Λόνγκο από Ίντερ η Εσπανιόλ 

28/8/2012

Πήρε Λόνγκο από Ίντερ η Εσπανιόλ
Τον Σαμουέλε Λόνγκο απέκτησε δανεικό για ένα χρόνο από την Ίντερ η Εσπανιόλ. Ο 20χρονος επιθετικός, μέλος της εθνικής Ελπίδων της Ιταλίας, δεν ήταν στα βασικά πλάνα των «νερατζούρι», αλλά στον καταλανικό σύλλογο θα έχει περισσότερες ευκαιρίες.






«Έκλεισε» Σίσμα η Ατλέτικο 

28/8/2012

«Έκλεισε» Σίσμα η Ατλέτικο
Τον Ντομίνγκο Σίσμα απέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 30χρονος άσος, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός όσο και ως αριστερός μπακ, έμεινε ελεύθερος από τη Ράσινγκ Σανταντέρ που αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και συμφώνησε με τους «ροχιμπλάνκος».

Την περασμένη περίοδο ο Σίσμα είχε 27 συμμετοχές με τη φανέλα της Σανταντέρ. Τη διετία 2003-2005 είχε παίξει στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο.

Μπιέλσα: «Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα» 

28/8/2012

Μπιέλσα: «Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα»
Με τον χειρότερο τρόπο έχει ξεκινήσει τη σεζόν η Μπιλμπάο, έχοντας δεχτεί εννιά γκολ μόλις σε δύο αγωνιστικές.

Εμφανώς προβληματισμένος παρουσιάστηκε ο Μαρσέλο Μπιέλσα μετά την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (4-0), την οποία χαρακτήρισε δίκαια, τονίζοντας πως δεν ξέρει πως θα βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπήκαμε στον αγώνα. Οι αντίπαλοι ήταν πιο δυνατοί από εμάς στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Για μία ομάδα, η οποία βρίσκεται στην κατάσταση που εμείς βρισκόμαστε, είναι αδύνατο να μην προκαλεί προβληματισμό.
Δεν περιμένω πως θα λύσουμε αυτήν την κατάσταση μέσω των μεταγραφών
», ήταν τα λόγια του Αργεντινού τεχνικού.

Θέλει Κρκιτς η Μάλαγα 

28/8/2012

Θέλει Κρκιτς η Μάλαγα
Δημοσιεύματα στην Ιταλία αναφέρουν ότι ο Μπόγιαν Κρκιτς μπορεί να επιστρέψει στην Ισπανία, αφού η Μάλαγα εξετάζει «ζεστά» το ενδεχόμενο απόκτησής του. Ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Ρόμα από την Μπαρτσελόνα, φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα.

Ο λόγος είναι ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Ζντένεκ Ζέμαν για την επόμενη σεζόν. Ο Τσέχος τεχνικός διέψευσε τις συγκεκριμένες πληροφορίες και τόνισε ότι υπολογίζεται τον νεαρό παίκτη, όμως στην Ισπανία αναφέρουν ότι η Μάλαγα είναι κοντά στην απόκτησή του.

Ο 22χρονος έμεινε στον πάγκο στον πρώτο αγώνα της Ρόμα για την πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος. 

Φαλκάο: «Και τώρα η Τσέλσι» 

28/8/2012

Φαλκάο: «Και τώρα η Τσέλσι»
Την προσοχή όλων στην Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης κόντρα στην Τσέλσι επέστησε ο Ρανταμέλ Φαλκάο, μιλώντας μετά τη σπουδαία νίκη των «ροχιμπλάνκος» απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Στο χθεσινό ματς ο Κολομβιανός στράικερ σημείωσε χατ-τρικ και τώρα θέλει να πραγματοποίησε ανάλογη εμφάνιση στο παιχνίδι με τους Λονδρέζους στο Μονακό.

«Παίξαμε πολύ καλά και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Τώρα χρειάζεται να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε το Σούπερ Καπ την Παρασκευή. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά εκείνο που έχει σημασία η απόδοση της ομάδας σε μία τέτοια νίκη», ανέφερε αρχικά ο διεθνής φορ και πρόσθεσε:

«Έχω πει και παλιότερα ότι είμαι χαρούμενος στην Ατλέτικο. Στόχος μου είναι να πετύχω περισσότερα γκολ σε σχέση με την περσινή σεζόν».

Ανυποχώρητος ο πρόεδρος της Μπιλμπάο 

28/8/2012

Ανυποχώρητος ο πρόεδρος της Μπιλμπάο
Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει ούτε στο ελάχιστο στην υπόθεση της μεταγραφής του Φερνάντο Γιορέντε εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Γιόσου Ουρούτια, που ξεκαθάρισε πως όποια ομάδα θέλει να αποκτήσει τον παίκτη πρέπει να καταβάλει 36 εκατ. ευρώ. Αυτή είναι η ρήτρα παραχώρησης του Γιορέντε, που σύμφωνα με τον πρόεδρο καμία ομάδα δεν έχει προσφέρει ακόμα.

Το συμβόλαιο του Φερνάντο Γιορέντε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο λήγει το καλοκαίρι του 2013. Η διοίκηση της ομάδας έκανε κάποιες κινήσεις για να επεκταθεί η συνεργασία τους, αλλά ο ίδιος ο παίκτης με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του καθώς επιθυμεί να αλλάξει περιβάλλον.

Αυτή η άρνηση του Γιορέντε έκανε πολλούς να ελπίζουν πως θα μπορούσαν να εντάξουν στη δύναμή τους τον Βάσκο φορ, πληρώνοντας ένα μικρότερο ποσό από αυτό που όριζε η ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιό του. Ήλπιζαν πως η διοίκηση της Αθλέτικ θα προτιμούσε να εισπράξει λιγότερα, από το να κινδυνεύσει να χάσει τον παίκτη το επόμενο καλοκαίρι.

Την ελπίδα αυτή έρχεται να «σβήσει» ο ίδιος ο πρόεδρος της Βασκικής ομάδας, Γιόσου Ουρούτια, που με δηλώσεις του στο «Canal Plus» τόνισε πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του. «Ο Γιορέντε είναι παίκτης της Αθλέτικ και υπολογίζουμε σε αυτόν. Έχω πει κατ’ επανάληψη πως για να αποχωρήσει κάποιος παίκτης από την ομάδα, πρέπει είτε να μην μας ενδιαφέρει, είτε να πληρωθεί η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του. Αυτό ισχύει και για τον Φερνάντο. Όποιος τον θέλει, ας έρθει και ας καταβάλει τα 36 εκατ. ευρώ της ρήτρας του. Ούτε σεντ λιγότερο! Δεν χρειάζεται να γίνουν καν διαπραγματεύσεις», δήλωσε με έμφαση ο Ουρούτια, αποδεικνύοντας πως δεν φοβάται να ρισκάρει.

Κάνει και μεταγραφές η Μάλαγα 

28/8/2012

Κάνει και μεταγραφές η Μάλαγα
Τελικά δεν πουλάει μόνο, αλλά αγοράζει κιόλας. Η Μάλαγα συμφώνησε με τον Ιτούρα Ρολάντο Μανουέλ Ουρούτια, που θα γίνει το πρώτο της απόκτημα για τη φετινή σεζόν. Ο 28χρονος Χιλιανός διεθνής αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και αποτελεί επιλογή του συμπατριώτη του, Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Την περασμένη περίοδο αγωνιζόταν στη Μούρθια έχοντας 35 συμμετοχές, όλες σαν βασικός. Λόγω κόστους η τελευταία δεν ήταν δυνατό να τον κρατήσει στις τάξεις της και ο παίκτης έμεινε ελεύθερος.

Και άλλα προβλήματα στην Μπιλμπάο 

28/8/2012

Και άλλα προβλήματα στην Μπιλμπάο
Δεν έφτανε το βαρύ 4-0 για την Αθλέτικ Μπιλμπάο στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, η προετοιμασία των Βάσκων ξεκινάει με πολλά αγωνιστικά προβλήματα εν όψει της προσεχούς αναμέτρησης με την Ελσίνκι.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα είναι με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Europa League, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε επικρατήσει με σκορ 6-0 στο «Σαν Μαμές».

Ο Αργεντινός τεχνικός ενδέχεται να μην υπολογίζει πέντε παίκτες για το ταξίδι στη Φινλανδία. Πρόκειται για τους Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Χερέρα, Αντούριθ και Γκουρπέγκι επέστρεψαν από τη Μαδρίτη με ελαφρά τραύματα στη σημερινή προπόνηση της Μπιλμπάο.

Πλέον ο Μπιέλσα έχει ακόμη έναν λόγο να πονοκεφαλιάζει και να ψάχνει να βρει λύση…

Αμφίβολος ο Γκάγκο με «Μπάρτσα» 

28/8/2012

Αμφίβολος ο Γκάγκο με «Μπάρτσα»
Μια μεγάλη απουσία θα έχει η Βαλένθια στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για την 3η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν. Ο Φερνάντο Γκάγκο ταλαιπωρείται από ένα οίδημα στο αριστερό πόδι και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του Λεβάντε αποφεύγει να κάνει εκτίμηση για τον ακριβή χρόνο αποθεραπείας.

Ο Αργεντινός αμυντικός χαφ έχει αποκομίσει το πρόβλημα αυτό από το παιχνίδι των «νυχτερίδων» με τη Λα Κορούνια για την δεύτερη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα αποτέλεσε και τον λόγο για την αναγκαστική αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης.

Θέλει να επιστέψει στη Βραζιλία ο Κακά 

28/8/2012

Θέλει να επιστέψει στη Βραζιλία ο Κακά
Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως ο Κακά δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μάλιστα, αυτός δεν αποκλείεται να είναι στην πατρίδα του, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της η σύζυγος του ποδοσφαιριστή, Καρολίνα Σέλικο.

«Έχουμε προγραμματίσει να γυρίσουμε πίσω στο Σαο Πάολο. Αν ο Κακά φύγει από την Μαδρίτη, τότε θα πάμε μόνο στη Βραζιλία», ήταν τα λόγια της συζύγου του Κακά, Καρολίνα Σέλικο.

Ωστόσο, η πώληση του 30χρονου επιτελικού μέσου μόνο εύκολη δεν είναι για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η διοίκηση των «μερένχες» θα τον παραχωρήσει μόνο με ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό που θα έρθει στα γραφεία του συλλόγου.

Αυτό, όμως είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Κακά είναι η Μίλαν, η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να φέρει τον Βραζιλιάνο σταρ πίσω στο Μιλάνο. 

Ήττα στη Μαδρίτη; 

28/8/2012

Ήττα στη Μαδρίτη;
Κάτι τέτοιο φαίνεται να αναρωτιούνται ο Λιονέλ Μέσι και ο Ντάνι Άλβες, οι οποίοι εδώ και μία τετραετία αγνοούν την ήττα μέσα στην έδρα της αιωνίου αντιπάλου, Ρεάλ Μαδρίτης.

Αμφότεροι είναι οι μοναδικοί από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα που έχουν συμμετάσχει και στις εφτά τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο «Μπερναμπέου», με τους «μπλαουγκράνα» να μετρούν πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Από εκεί και πέρα στη σχετική λίστα έπονται με έξι συμμετοχές οι Τσάβι, Πικέ, Πουγιόλ και Βαλντές, οι οποίοι δεν έχουν δώσει το παρών σε ένα μόλις παιχνίδι στη Μαδρίτη. Με πέντε αναμετρήσεις ακολουθούν Μπούσκετς και Ινιέστα.

Στο δεύτερο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, εκτός από τον πρώτο τίτλο της χρονιάς παίζεται και η διατήρηση ή όχι του σερί του Μέσι και του Άλβες και αν τελικά υποστούν την πρώτη τους ήττα μετά από τέσσερα χρόνια. 

Δεν τελείωσαν οι μεταγραφές για τη Ρεάλ 

28/8/2012

Δεν τελείωσαν οι μεταγραφές για τη Ρεάλ
Κι όμως η απόκτηση του Λούκα Μόντριτς ίσως να μην είναι και η τελευταία για την Ρεάλ Μαδρίτης στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε δηλώσεις του ενόψει του δεύτερου αγώνα για το Σούπερ Καπ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η «βασίλισσα» να προχωρήσει σε άλλη μια μεταγραφή.

«Το ρόστερ δεν έχει κλείσει», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός ο οποίος συνέχισε:

«Μπορούν να υπάρξουν αποχωρήσεις αλλά και προσθήκες παικτών μέχρι να μείνουμε με 31 παίκτες», είπε ο Μουρίνιο.

Το σημείο που όλοι οι δημοσίογράφοι ήθελαν απάντηση ήταν το ενδεχόμενο να κάνει το ντεμπούτο του ο Μόντρις στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα…

«Έχει παίξει λίγα λεπτά σε ένα φιλικό παιχνίδι με την Κροατία, θα είναι απόλυτα έτοιμος σε λίγες ημέρες. Η αλήθεια είναι ότι έχει προπονηθεί και μόνος του», τόνισε αποφεύγοντας να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.

«Ο Καρβάλιο ή φεύγει ή σταματά» 

28/8/2012

«Ο Καρβάλιο ή φεύγει ή σταματά»
Το τέλος της καριέρας του Ρικάρντο Καρβάλιο στη Ρεάλ Μαδρίτης προανήγγειλε ο Ζοζέ Μουρίνιο!

Ο πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι ο συμπατριώτης του κεντρικός αμυντικός δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του για την νέα αγωνιστική σεζόν.

«Ο Ρικάρντο δεν είναι στα πλάνα μας. Έχει περιθώριο μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να αποφασίσει εάν θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο ή να μείνει στη Ρεάλ για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει από το συμβόλαιό του. Είναι ένα αξιότιμο πρόσωπο και καλείται να αποφασίσει. Είναι δική του απόφαση και είναι μόνος του», τόνισε ο τεχνικός της Ρεάλ.

Πάνοπλη στο «Μπερναμπέου» η Μπαρτσελόνα 

28/8/2012

Πάνοπλη στο «Μπερναμπέου» η Μπαρτσελόνα
Όλους τους παίκτες του συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα ρεβάνς του Σούπερ Καπ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (Τετάρτη, 23:30) ο Τίτο Βιλανόβα. Οι μόνοι που θα μείνουν στη Βαρκελώνη είναι οι Αμπιντάλ και Μουνιέσα που δεν είναι σε θέση να αγωνιστούν, ενώ ο Αφελάι, που αναμένεται να δοθεί δανεικός, ζήτησε να μην ακολουθήσει την αποστολή.

Ο προπονητής των Καταλανών στην προσπάθεια της ομάδας του να υπερασπιστεί το 3-2 του «Καμπ Νου» θα έχει στη διάθεσή του ακόμη και τον Κάρλες Πουγιόλ, παρά το κάταγμα στο ζυγωματικό που υπέστη στο ματς με την Οσασούνα την Κυριακή. Ο αρχηγός της «Μπάρτσα», εφόσον χρησιμοποιηθεί, θα φορά ειδική προστατευτική μάσκα.

Πλάνα από την τελευταία προπόνηση

Με Μόντριτς στην αποστολή 

28/8/2012

Με Μόντριτς στην αποστολή
Στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για τον επαναληπτικό τελικό του Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα (Τετάρτη, 23:30) συμπεριέλαβε ο Ζοσέ Μουρίνιο τον Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης μέσος που μόλις χθες εντάχθηκε στο δυναμικό της «βασίλισσας» είναι μεταξύ των 23 παικτών που επέλεξε ο Πορτογάλος προπονητής.

Διαθέσιμοι είναι επίσης οι Πέπε και Κακά, που απουσίαζαν από τα δύο προηγούμενα ματς της Ρεάλ λόγω τραυματισμού ο πρώτος και για λόγους τακτικής ο δεύτερος. Οι πρωταθλητές καλούνται να ανατρέψουν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» την ήττα με 3-2 που γνώρισαν την Πέμπτη στο «Καμπ Νου».

Συνταγή για ξενύχτηδες 

29/8/2012

Συνταγή για ξενύχτηδες
Αναμίξτε σ’ ένα γήπεδο δύο από τις σπουδαιότερες ομάδες του κόσμου (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα). Προσθέστε στο μίγμα μπόλικη από την κόντρα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πλανήτη (Ρονάλντο, Μέσι) και για να έχει νοστιμιά το αποτέλεσμα, πετάξτε μια σούπερ… κούπα Ισπανίας.

Ανακατέψτε καλά και… voila! Απολαύστε το ντέρμπι των ονείρων σας, με «μερένχες» και «μπλαουγκράνα» να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Α, φτιάξτε κι ένα καφεδάκι, το ματς ξεκινά στις 23:30.

Οι Καταλανοί διατηρούν μικρό προβάδισμα μετά το 3-2 του πρώτου ματς στο «Καμπ Νου» και θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από θέση απόλυτου φαβορί, να δεν αποφάσιζε ο Βαλντές να γίνει… χορηγός του δεύτερου γκολ των Μαδριλένων στα χασομέρια του ματς.



Τώρα στο «Μπερναμπέου» η ομάδα του Μουρίνιο καλείται να φτάσει στην ανατροπή, η οποία δεν θα σημάνει μόνο πως ένα ακόμη κύπελλο θα προστεθεί στην ήδη «βαριά» τροπαιοθήκη της «βασίλισσας», αλλά και θα δώσει μια ψυχολογική ένεση στους πρωταθλητές. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, μετά από μόλις δύο αγωνιστικές, η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο -5 από την Μπαρτσελόνα κι όπως και να το κάνεις, ένα ζόρι το τραβάει ο «Special One».

Ο Μουρίνιο θα έχει αυτήν τη φορά στη διάθεσή του τον Πέπε, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μαζί με τον Ράμος θα καλύψει το κέντρο της άμυνας. Για τις υπόλοιπες θέσεις, τα πράγματα είναι σχεδόν δεδομένα. Ο Κασίγιας δεν χάνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια ούτε με πραξικόπημα, ενώ στα άκρα της αμυντικής γραμμής θα αγωνιστούν Αρμπελόα και Κοεντράο. Ο Κεντίρα με τον Τσάμπι Αλόνσο, ως συνήθως, θα κληθούν να βρουν τρόπο να σταματήσουν την τριάδα των χαφ της Μπαρτσελόνα, ενώ η τριάδα πίσω από τον Ιγκουαΐν, που θα προσπαθήσει να στείλει την μπάλα στο πλεχτό, αποτελείται από τους Ρονάλντο, Ντι Μαρία και Εζίλ.

Στην αποστολή θα βρίσκεται και το τελευταίο… πετράδι στο στέμμα της «βασίλισσας», ο Λούκα Μόντριτς, με τον Μουρίνιο να ελπίζει πως θα τον βάλει στο τέλος ή για να κερδίσει χρόνο ή για να αποθεωθεί από τον κόσμο και όχι για να γυρίσει το εις βάρος του σκορ…

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα κατεβαίνει στο γήπεδο με τον Πουγιόλ ντυμένο μασκοφόρο εκδικητή, αλλά εκτός ενδεκάδας. Ο εμβληματικός αρχηγός τραυματίστηκε στο ζυγωματικό στο ματς με την Οσασούνα κι ενώ δεν μπορεί καλά-καλά να μιλήσει, θα είναι στον πάγκο σε ρόλο… Ελ Σιντ.

Ο Τίτο Βιλανόβα θα προσπαθήσει να μπει (όχι κυριολεκτικά, όπως είχε συμβεί σε αυτόν όταν ήταν ακόμη βοηθός του Γκουαρντιόλα) στο μάτι του Μουρίνιο και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με 4-3-3.

Στο τέρμα θα κάτσει ο Βαλντές, ο οποίος χρωστάει μια καλή εμφάνιση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, με Άλβες και Ζόρντι Άλμπα στα άκρα της άμυνας και τους Πικέ, Μασεράνο στο κέντρο. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Μπουσκέτς, Τσάβι και Ινιέστα, ενώ Αλέξις, Πέδρο και φυσικά Μέσι είναι οι τύποι που καλούνται να «ματώσουν» τα δίχτυα.

Το ματς ξεκινά στις 23:30 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports 2.

Εζίλ: «Στο τέλος της σεζόν οι τίτλοι» 

29/8/2012

Εζίλ: «Στο τέλος της σεζόν οι τίτλοι»
Στο τέλος της χρονιάς και όχι στην αρχή κερδίζονται οι τίτλοι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μεσούτ Εζίλ στην γερμανική εφημερίδα «Bild». Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεκινήσει άσχημα στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφού στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχει μόλις έναν βαθμό και ο διεθνής μεσοεπιθετικός εξέφρασε ότι η ομάδα του σύντομα θα ανακάμψει.

«Είναι ξεκάθαρο πως η Ρεάλ έχει υψηλούς στόχους και θέλει πάντα το καλύτερο. Δεν κερδίζονται στην αρχή της χρονιάς οι τίτλοι. Δεν είμαστε στην καλύτερη φόρμα που θα μπορούσαμε να είμαστε, όμως θα ανακάμψουμε», ανέφερε αρχικά ο Γερμανός άσος και πρόσθεσε:

«Ήμασταν λίγο άτυχοι και δεν πετύχαμε πολλά γκολ έως τώρα. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο όμως. Η ομάδα θα τα πάει καλύτερα στη συνέχεια».

 ΑΓΓΛΙΑ

Θέλει να ανανεώσει ο Τέβεζ 

27/8/2012

Θέλει να ανανεώσει ο Τέβεζ
Πριν από περίπου έναν χρόνο δεν ήθελε καν να παίζει για τη Μάντσεστερ Σίτι και τώρα, ο Κάρλος Τέβεζ δηλώνει πιστός και αφοσιωμένος στον σύλλογο, τονίζοντας μάλιστα πως είναι πρόθυμος να προχωρήσει και στην ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει σε δύο χρόνια από τώρα!

Ο Αργεντινός αστέρας των πρωταθλητών Αγγλίας, μετά την περσινή περιπέτεια και τους διαπληκτισμούς με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, έχει κάνει στροφή… 180ο και πλέον, δηλώνει απόλυτα προσηλωμένος στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τη Σίτι!

Βοήθησε στον μέγιστο βαθμό στα τελευταία ματς της περσινής σεζόν και φέτος έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά, εκφράζοντας πλέον την επιθυμία για πολυετή παραμονή στο «Etihad»!

«Είμαι χαρούμενος, η οικογένειά μου είναι χαρούμενη, τα παιδιά μου είναι ευτυχισμένα και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Απολαμβάνω τη ζωή μου και την παρουσία μου στη Μάντσεστερ Σίτι. Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο και θέλω να το τιμήσω», είπε αρχικά ο Τέβεζ, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να σκέφτεται την ανανέωση του συμβολαίου του, απάντησε: «Βέβαια! Γιατί όχι;».

«Λύκος» ο Μπουκαρί 

27/8/2012

«Λύκος» ο Μπουκαρί
Στη Γουλβς θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ραζάκ Μπουκαρί. Ο 25χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνιζόταν στο γαλλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Ρεν, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους «λύκους» έναντι ποσού που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Ο διεθνής με την ομάδα του Τόγκο αποτελεί την έκτη μεταγραφή για τον αγγλικό σύλλογο, όπου ελπίζουν πως με αυτή την προσθήκη θα καλύψουν κάποια από τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις παραχωρήσεις του Στίβεν Φλέτσερ και του Ματ Τζάρβις.

Κατά τη διετή παραμονή του στη Ρεν, πέτυχε 7 γκολ σε 38 εμφανίσεις, ενώ έχει και 9 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του και 1 γκολ.

Κάν΄το όπως η Μπάρτσα 

27/8/2012

Κάν΄το όπως η Μπάρτσα
Ο θαυμασμός για το «τικι-τάκα» που έχει καταστήσει την Μπαρτσελόνα την καλύτερη ομάδα του κόσμου δεν περιορίζεται μόνο στους φιλάθλους, καθώς ορισμένοι από τους σπουδαιότερους ευρωπαϊκούς συλλόγους προσπαθούν να αντιγράψουν το συγκεκριμένο αγωνιστικό στυλ. Ανάμεσά τους και η Λίβερπουλ, της οποίας ο αμυντικός Χοσέ Ενρίκε επιβεβαίωσε πως σκοπός του Μπρένταν Ρότζερς είναι οι «κόκκινοι» να εφαρμόσουν τις αγωνιστικές τακτικές των «μπλαουγκράνα».

Όπως φάνηκε και στο παιχνίδι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ είχε ως στόχο το συνεχές passing game και την πίεση ψηλά στο γήπεδο.

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής επιμένει πως η ομάδα θα συνεχίσει να προσπαθεί να αφομοιώσει το στυλ των τετράκις πρωταθλητών Ευρώπης, παρά τα αμυντικά λάθη που μετρίασαν τις θετικές εντυπώσεις από την απόδοση στο Άνφιλντ.

«Η καλύτερη ομάδα στον κόσμο είναι και το καλύτερο παράδειγμα. Είδαμε λίγες μέρες νωρίτερα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης πως όταν χάσουν την μπάλα μέσα σε τρία ή τέσσερα δευτερόλεπτα την έχουν ξανακερδίσει. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την Μπαρτσελόνα, αλλά προσπαθούμε να παίξουμε όπως αυτοί».

Ο Iσπανός κατέληξε εκφράζοντας την αισιοδοξία που του εμπνέει η αγωνιστική φιλοσοφία του Μπρένταν Ρότζερς: «Ο προπονητής είναι καινούργιος και χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά αν καταφέρουμε να παίξουμε όπως θέλει νομίζω ότι θα κερδίσουμε πολλούς πόντους. Μας λέει όταν χάνουμε τη μπάλα να πρεσάρουμε σαν λιοντάρια». 

Έγραψε ιστορία ο Τέβες 

27/8/2012

Έγραψε ιστορία ο Τέβες
Ο 20ος ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που έφτασε στα 100 γκολ έγινε ο Κάρλος Τέβες, με τον Αργεντινό επιθετικό να σκοράρει κόντρα στη Λίβερπουλ και να παίρνει θέση δίπλα σε παίκτες όπως οι Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντένις Μπέργκαμπ. Διαβάστε ποιον «κυνηγά» ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Κάρλος Τέβες έχει συνδέσει την καριέρα του με την Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ, αφού έχει αγωνιστεί σε 3 ομάδες στο Νησί.

Ο Αργεντινός άσος έχει σκοράρει 7 γκολ με τη Γουέστ Χαμ, 34 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και 59 με τη φανέλα των πρωταθλητών Αγγλίας. Το «απάτσι» συνηθίζει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τα πόδια (75 με το δεξί, 13 με το αριστερό), αφού μόλις από τα 12 τέρματα έχουν έρθει με κεφαλιά.

Με το γκολ που σημείωσε ο Κάρλος Τέβες κόντρα στη Λίβερπουλ δεν έδωσε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας στους «πολίτες», αλλά μπήκε και στο …πάνθεον των μη Άγγλων ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει περισσότερα από 100 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Βενγκέρ: «Θα βρούμε τον τρόπο» 

27/8/2012

Βενγκέρ: «Θα βρούμε τον τρόπο»
Αισιόδοξος, παρά τα δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα της Άρσεναλ, εμφανίζεται ο προπονητής των Λονδρέζων, Αρσέν Βενγκέρ.

Μάλιστα, ο Αλσατός τεχνικός εξέφρασε την άποψη πως οι δύο νέοι επιθετικοί της ομάδας, Λούκας Ποντόλσκι και Ολιβιέ Ζιρού, θα προσαρμοστούν σύντομα και πως θα αρχίσουν να σκοράρουν λίαν συντόμως.

«Είμαι σίγουρος πως θα βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα εκμεταλλευτούμε τις επιθετικές αρετές τόσο του Ζιρού, όσο και του Ποντόλσκι. Την περασμένη σεζόν και οι δύο πέτυχαν από 20 γκολ στα πρωταθλήματά τους. Βέβαια, πιστεύω πως, εκτός από τους επιθετικούς μας, αρκετά τέρματα μπορούν να πετύχουν και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στον χώρο του κέντρου», ήταν τα λόγια του Βενγκέρ.

Ο Βενγκέρ τόνισε πως ο πρώην παίκτης της Μονπελιέ δεν θα πρέπει να έχει στο μυαλό του τα γκολ που πέτυχε πέρυσι με τη φανέλα της Άρσεναλ ο Φαν Πέρσι: «Θα πρέπει ο Ζιρού να μη σκέφτεται πως έχει έρθει ως αντικαταστάτης του Φαν Πέρσι. Θέλουμε να παίζουμε καλά ως ομάδα, καθώς μόνο τότε θα μπορέσουμε να σκοράρουμε». 

Η «κατσάδα» του Ρότζερς στον Στέρλινγκ (video) 

27/8/2012

Η «κατσάδα» του Ρότζερς στον Στέρλινγκ (video)
Ο Μπρένταν Ρότζερς φρόντισε από την πρώτη στιγμή να ξεκαθαρίσει ποιος έχει το «πάνω χέρι» στα αποδυτήρια της Λίβερπουλ και το έδειξε με το «καλημέρα».

Δείτε το απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ των «κόκκινων», στο οποίο ο τεχνικός του συλλόγου εξηγεί στον Ραχίμ Στέρλινγκ πως πρέπει να συμπεριφέρεται.

Ο Ρότζερς είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως για τον ίδιο αποτελεί προτεραιότητα η αφομοίωση ενός ενιαίου τρόπου συμπεριφοράς από όλους τους παίκτες της Λίβερπουλ.

Το «Liverpool way» είναι ένα από τα πράγματα για οποία έχει να καυχιέται ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ και ο νέος προπονητής της ομάδας θέλει να επικρατεί πειθαρχία στα αποδυτήρια.

Ο πρώτος που το κατάλαβε ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ, με τον 18χρονο άσο να βλέπει τον 39χρονο Βορειοϊρλανδό να τον …κατσαδιάζει μπροστά σε όλη την αποστολή της Λίβερπουλ, κατά την καλοκαιρινή προετοιμασία στην Αμερική.

«Πρέπει να βελτιώσεις τη συμπεριφορά σου. Όταν σου είπα κάτι γύρισες και μου αντιμίλησες. Θα πάρεις το πρώτο αεροπλάνο και θα γυρίσεις πίσω, εάν επαναληφθεί αυτό», τόνισε ο Ρότζερς, σε ήρεμο –μεν- σοβαρό –δε- ύφος. Παρά το περιστατικό, ο τεχνικός των «reds» έδωσε τη δυνατότητα στον 18χρονο άσο να αρχίσει στην αρχική ενδεκάδα στο ματς με τη Σίτι (2-2), με τον Στέρλινγκ, μάλιστα, να είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας.

Φεύγει από την Λιόν ο Γκομίς (;) 

27/8/2012

Φεύγει από την Λιόν ο Γκομίς (;)
Παρελθόν από την Λιόν αναμένεται να αποτελέσει ο Μπαφετιμπί Γκομίς σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των «λιονέ», Ζαν Μισέλ Ολάς. Ο ισχυρός άνδρας της γαλλικής ομάδας αποκάλυψε πως έχει δεχθεί προσφορές κυρίως από αγγλικούς συλλόγους, με την Φούλαμ να είναι στην κορυφή της λίστας.

Η αγγλική μεταγραφική περίοδος μπορεί να λήγει την Παρασκευή 31/8 αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Ζαν Μισέλ Ολάς να ισχυρίζεται πως ο Γάλλος επιθετικός υπάρχει πιθανότητα να αφήσει το «Ζερλάν» μέχρι τότε.

«Υπάρχουν σοβαρές προτάσεις από αρκετές ομάδες του Νησιού» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Ολάς.

Η Φούλαμ φέρεται ως η πρώτη υποψήφια που μπορεί να κάνει δικό της τον Γκομίς, αφού βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού μετά και την φυγή των Πάβελ Πογκρέμπνιακ και Άντριου Τζόνσον.

Όλα για όλα για Ντε Ρόσι 

28/8/2012

Όλα για όλα για Ντε Ρόσι
Τα πάντα είναι διατεθειμένη να κάνει η Μάντσεστερ Σίτι για να αποκτήσει τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, με τον Ιταλό μέσο να αποτελεί τον διακαή πόθο του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Τελειώνει του Σκοτ Σινκλέρ, μία ακόμη μεταγραφή μέχρι την Παρασκευή για τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Ο Μαντσίνι φαίνεται πως έχει αποφασίσει να δαπανήσει τα υπόλοιπα χρήματα που του έχουν απομείνει για την απόκτηση ενός παίκτη που να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και να μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Ντε Ρόσι καλύπτει όλα τα κριτήρια του Ιταλού προπονητή και η Σίτι θα κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει. Τα ρεπορτάζ από τη Ρώμη θέλουν τον διεθνή μέσο να είναι «ζεστός» στη μετακίνησή του στη Σίτι, ωστόσο δύσκολα θα φέρει τη σχέση του με τη Ρόμα στα άκρα, πιέζοντας για να παραχωρηθεί.

Η Σίτι είναι διατεθειμένη να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή, αφού δεν έχει άλλες ανοιχτές υποθέσεις να την …αγχώνουν. Ο Σκοτ Σινκλέρ πρέπει να θεωρείται παίκτης της ομάδας, ενώ στα μετόπισθεν δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Η περίπτωση του Ματίγια Νάστασιτς δεν προχωρά, όπως εξάλλου και αυτή του Ντάνιελ Άγγερ και η Σίτι ελπίζει πως ο Ντε Ρόσι θα φορέσει τη φανέλα της, με τον Ιταλό άσο να μπορεί να αγωνιστεί και στην αμυντική τετράδα.

Ο Μπερμπάτοφ καθησυχάζει και… μαγειρεύει 

28/8/2012

Ο Μπερμπάτοφ καθησυχάζει και… μαγειρεύει
Λιγότερες από τέσσερις μέρες απέμειναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ παραμένει στον… αέρα. Ο Βούλγαρος φορ είναι εκτός πλάνων του σερ Άλεξ Φέργκιουσον κι ακόμη δεν έχει βρει ομάδα. Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται αγχώνεται.

Στη σελίδα του στο Facebook ανέβασε μία φωτογραφία του ιδίου και του μάνατζέρ του να μαγειρεύουν στην κουζίνα. «Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείτε. Όμως εγώ και ο ατζέντης μου πρέπει και να φάμε», έγραψε ο Μπερμπάτοφ, που δεν παρέλειψε να «καρφώσει» και τα ΜΜΕ. «Μη διαβάζετε πολλές εφημερίδες, γράφουν ό,τι θέλουν».

Στο «παζάρι» με 80 εκατομμύρια 

28/8/2012

Στο «παζάρι» με 80 εκατομμύρια
Η Τότεναμ …βγαίνει παγανιά στο μεταγραφικό παζάρι και οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ετοιμάζονται για σκληρές διαπραγματεύσεις.

Οι Λονδρέζοι έχουν στη διάθεσή τους 80 εκατομμύρια λίρες και θέλουν να τα επενδύσουν με τον καλύτερο τρόπο. Ποιες οι θέσεις που ο Αντρέ Βίλας-Μπόας ζήτησε άμεσα ενίσχυση!

Η παραχώρηση του Λούκα Μόντριτς στη Ρεάλ Μαδρίτης έφερε «ζεστό χρήμα» στα ταμεία της Τότεναμ και οι Λονδρέζοι δεν θέλουν να αφήσουν τις …δεσμίδες με τις λίρες στις τραπεζικές θυρίδες.

Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας θέλει να αποκτήσει τον Γουίλιαν από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί πως ο Βραζιλιάνος άσος μπορεί να καλύψει και με το παραπάνω το κενό του Μόντριτς στη μεσαία γραμμή. Στο Λονδίνο ελπίζουν πως ένα ποσό κοντά στα 20 εκατ. λίρες θα σταθεί ικανό να φέρει τον ποδοσφαιριστή στο «White Hart Lane», ενώ η πρώτη κρούση των 12 εκατομμυρίων έπεσε πάνω στο «όχι» των Ουκρανών. Εναλλακτική επιλογή αποτελεί ο Μούσα Ντεμπελέ της Φούλαμ, η οποία τον παραχωρεί και με λιγότερα από 13 εκατομμύρια.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι ακόμη μία στην οποία ο Πορτογάλος προπονητής έχει ζητήσει ενίσχυση και ο Ούγκο Γιορίς αποτελεί τον …εκλεκτό. Ο Γάλλος τερματοφύλακας είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Τότεναμ, αν και τα 12 εκατ. λίρες που ζητά η Λυών αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα. Σε περίπτωση που ο Ζαν Μισέλ Όλάς εμείνει στις απαιτήσεις του, ο Τζακ Μπάτλαντ θα μετακομίσει από το Μπέρμιγχαμ και την ομώνυμη ομάδα στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ, τα ονόματα των Γιαν Εμβιλά και Άλαν Τζαγκόεφ παραμένουν στο προσκήνιο, ωστόσο οι περιπτώσεις τους είναι αρκετά πιο δύσκολες. Ο Γάλλος άσος παραχωρείται από τη Ρεν, αλλά μόνο με 15 εκατ. λίρες, ενώ ο Ρώσος μεσοεπιθετικός θα κοστίσει στην Τότεναμ περισσότερα από 20 εκατομμύρια, ποσό το οποίο δύσκολα θα καταβάλει ο λονδρέζικος σύλλογος για έναν 22χρονο –άπειρο σε υψηλό επίπεδο- παίκτη. 

Μιραλάς: «Πήρα τη σωστή απόφαση» 

28/8/2012

Μιραλάς: «Πήρα τη σωστή απόφαση»
Ο Κέβιν Μιραλάς δεν ανησυχεί που το έργο του να καθιερωθεί γίνεται δυσκολότερο λόγω των μέχρι στιγμής καλών εμφανίσεων της Έβερτον. Απεναντίας θεωρεί πως ενισχύεται η πεποίθησή του πως έπραξε ορθώς επιλέγοντας να αφήσει τον Ολυμπιακό για τα «ζαχαρωτά».

«Είναι καλό να έρχεσαι σε μία ομάδα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η Έβερτον παίζει αυτή τη στιγμή καλό ποδόσφαιρο και αυτό δείχνει πως πήρα τη σωστή απόφαση ερχόμενος εδώ. Ήξερα πως πήγαινα σε έναν σπουδαίο σύλλογο και είναι πολύ θετικό ότι η ομάδα αποδίδει τόσο καλά», δήλωσε στη «Liverpool Echo» ο Βέλγος επιθετικός.

Όσο για το ντεμπούτο του στη νίκη με 3-1 επί της Άστον Βίλα, είπε: «Ήταν η ιδανική στιγμή για να μπω στο ματς. Από τη στιγμή που προηγούμασταν με 3-0 μπορούσα να περάσω σαν αλλαγή όχι τελείως χαλαρός, αλλά περισσότερο από ό,τι θα ήμουν κανονικά στο ντεμπούτο μου. Οι συμπαίκτες μου δεν σταμάτησαν να μου μιλούν στον αγωνιστικό χώρο. Με βοήθησαν πολύ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Φέργκιουσον: «Ξεχάστε τα ακριβά αμάξια» 

28/8/2012

Φέργκιουσον: «Ξεχάστε τα ακριβά αμάξια»
Τι κι αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υπέγραψε συμφωνία με την Chevrolet για τη χορηγία στη φανέλα από το 2014 και μετά;

Τι κι αν στο deal συμπεριλαμβάνονταν η δυνατότητα τα πολυτελή αυτοκίνητα να τα οδηγούν όλοι οι παίκτες των «κόκκινων διαβόλων»; Εάν κάποιος δεν έχει κλείσει τα 23, δεν θα μπορεί να το κάνει, αφού στη γωνία παραμονεύει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός απαγόρευσε όλους τους παίκτες του συλλόγου που δεν έχουν κλείσει τα 23 τους χρόνια να προμηθευτούν κάποιο όχημα από αυτά που θα παραχωρήσει η χορηγός εταιρεία.

Η Chevrolet θα διαφημίζεται στις εμφανίσεις της Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2014-2015 και στο πλαίσιο της συμφωνίας θα παραχωρήσει πολυτελή και …αρκούντως γρήγορα αυτοκίνητα στους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων διαβόλων».

Ανεξάρτητα από το κλιμάκιο στο οποίο βρίσκονται αυτοί, ακόμη κι αν συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα, κανείς τους δεν θα μπορεί να τα οδηγήσει, εάν δεν έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του. Αυτό σημαίνει, πως οι Φιλ Τζόουνς, Ντάνι Γουέλμπεκ, Κρις Σμόλινγκ και Ράφαελ, με χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα, δεν θα έχουν την τύχη να …κάνουν φιγούρα.

Ενδιαφέρον από Αγγλία για Γκρανέρο 

28/8/2012

Ενδιαφέρον από Αγγλία για Γκρανέρο
Την εταιρική σχέση που έχει αναπτύξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά την πώληση του Λούκα Μόντριτς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τότεναμ, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Marca».

Στο μεταγραφικό στόχαστρο των Λονδρέζων βρίσκεται ο Εστεμπάν Γκρανέρο, ο οποίος έχει μπει στη λίστα των υπό παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού ποδοσφαιριστών των πρωταθλητών Ισπανίας.

Ωστόσο, η ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας καλείται να ανταγωνιστεί την ΚΠΡ, η οποία επίσης ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.

Την περσινή σεζόν ο «πειρατής» ήταν κοντά στην Άρσεναλ, ενώ φέτος απορρίφθηκε πρόταση της Λίβερπουλ. Ωστόσο, η άφιξη του Μόντριτς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αύξησε τον ανταγωνισμό στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ και όλα δείχνουν ότι θα μείνει ο Κακά, όμως θα αποχωρήσει ο Γκρανέρο.

Θέλει τα πάντα ο Αζάρ 

28/8/2012

Θέλει τα πάντα ο Αζάρ
Την επιθυμία του να κατακτήσει όλους τους τίτλους που διεκδικεί η ομάδα του, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη «Sun» ο Εντέν Αζάρ. Ο νεαρός Βέλγος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την Τσέλσι, ενώ ομολόγησε τους αρχικούς του φόβους, ερχόμενος στην ομάδα του Λονδίνου.

Οι πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ ανέδειξαν το ταλέντο του Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος με τις εμφανίσεις του δικαίωσε αυτούς που πίστεψαν στις ικανότητές του και τον έφεραν στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι.

Ο νεαρός μέσος παραχώρησε συνέντευξη στη «Sun» και οριοθέτησε τους στόχους του για τη φετινή χρονιά. «Όταν αγωνίζεσαι στην Τσέλσι δεν μπορείς παρά να θέλεις να κερδίζεις σε κάθε παιχνίδι και να κατακτήσεις πολλούς τίτλους», δήλωσε ο Αζάρ. «Υπάρχουν έξι τίτλοι που θα διεκδικήσουμε και εγώ θέλω να τους κατακτήσω όλους. Αλλά και τρεις να πάρω, ευχαριστημένος θα είμαι», συμπλήρωσε ο Βέλγος.

Το νεαρό της ηλικίας του τον επηρέασε στην προσαρμογή του στην Τσέλσι; Ο Αζάρ είναι ειλικρινής. «Στην αρχή φοβόμουν λιγάκι, γιατί όταν είσαι μικρός και έρχεσαι σε μια μεγάλη ομάδα, σου προκαλεί δέος η σύγκριση με τους παίκτες που υπάρχουν. Μετά από λίγο, όμως, κατάλαβα πως και οι συμπαίκτες μου είναι άνθρωποι όπως εγώ», λέει γελώντας. Για να κλείσει τονίζοντας πως «η προσαρμογή μου στην ομάδα και το Λονδίνο προχωράει πολύ καλά. Σε αυτό βοήθησαν οι συμπαίκτες μου που είναι φανταστικά άτομα.»

Τζέραρντ: «Δεν απέχει τόσο πολύ το πρωτάθλημα» 

28/8/2012

Τζέραρντ: «Δεν απέχει τόσο πολύ το πρωτάθλημα»
Απάντηση έδωσε εμμέσως πλην σαφώς στον Σβεν Γκόραν Έρικσον ο Στίβεν Τζέραρντ. Ο Σουηδός τεχνικός ισχυρίστηκε με δηλώσεις του προ ημερών πως ο αρχηγός της Λίβερπουλ καλό θα ήταν αν αποχωρήσει από τον σύλλογο τους Μέρσεϊσαϊντ, αν θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο της Premier League.

«Δεν νομίζω πως απέχουμε τόσο πολύ από το να κατακτήσουμε τον τίτλο» ισχυρίστηκε ο Άγγλος μέσος και συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πέρυσι τερματίσαμε στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος αλλά φτάσαμε σε δύο τελικούς κυπέλλου (Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Καπ) κάτι που δείχνει πως είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε στην καλή μας μέρα».

Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη του για το τί χρειάζεται η Λίβερπουλ προκειμένου να πλησιάσει πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου αλλά και για το μέλλον του.

«Εάν πετύχουμε ένα καλύτερο επίπεδο συνοχής, τότε μπορούμε φυσικά να πάμε πολύ καλύτερα από πέρυσι. Ποιος ξέρει τι μπορεί να φέρει το μέλλον; Εγώ από τη μεριά μου βλέπω το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζω προτού σταματήσω το ποδόσφαιρο, να κερδίσω το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά παραμένω ρεαλιστής».

Ο 32χρονος μέσος κλήθηκε στη συνέχεια να σχολιάσει και τον νέο προπονητή των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς.

«Με κάθε προπονητή είναι διαφορετικά. Ο κάθε ένας έχει διαφορετικές μεθόδους αλλά δεν υπάρχουν τεράστιες αλλαγές. Ο νέος μας τεχνικός θέλει να επιβάλλει ένα πιο μοντέρνο ποδόσφαιρο, με πολλή κατοχή της μπάλας και άμεση επανάκτησή της μόλις αυτή χάνεται. Ας ελπίσουμε πως ο Μπρένταν θα έχει ένα λαμπρό μέλλον με τον σύλλογο». 

Ρούνεϊ: «Σημαντικό να γίνω καλά» 

28/8/2012

Ρούνεϊ: «Σημαντικό να γίνω καλά»
Χαλαρός στον καναπέ του σπιτιού του και όσο το δυνατόν με περισσότερη ακινησία, ο Γουέιν Ρούνεϊ ευχαρίστησε τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη στήριξή τους και στάθηκε στη σημασία της πλήρης ανάρρωσης του ποδιού του μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο ματς με τη Φούλαμ.

Ο Άγγλος επιθετικός χρειάστηκε περισσότερα από 30 ράμματα για να κλείσει η πληγή στο δεξί του πόδι μετά το… «κάρφωμα» από τις τάπες του Χιούγκο Ρονταγέγκα στις καθυστερήσεις της Σαββατιάτικης αναμέτρησης.

Το διάστημα κατά το οποίο θα αναγκαστεί να μείνει εκτός δράσης, ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τους δύο μήνες, αλλά το πιο σημαντικό, όπως επισήμανε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, είναι να αναρρώσει πλήρως και να γίνει ξανά δυνατό το πόδι του.

«Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τη στήριξη. Είναι λυπηρό που θα αναγκαστώ να μείνω εκτός δράσης για κάποιο διάστημα, αλλά σημασία έχει να γίνει εντελώς καλά το πόδι μου» έγραψε ο Ρούνεϊ στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. 
Χωρίς εκπλήξεις δεν… λέει!Χωρίς εκπλήξεις δεν… λέει!

Ο Φελαϊνί… on fire! (videos)

28/8/2012

Ο Φελαϊνί… on fire! (pic)
Πήρε αμπάριζα την άμυνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέτυχε το γκολ που έδωσε μεγάλη νίκη στην Έβερτον.

szólj hozzá: www.viewgoals.com - evrton chance
Νωρίτερα στο ίδιο ματς είχε και δοκάρι.
Στη δεύτερη αγωνιστική με την Άστον Βίλα έβαλε πάλι γκολ -πάλι με κεφαλιά.
Αναμφίβολα ο Μαρουάν Φελαϊνί είναι «on fire».

Και αναμφίβολα -ακούγοντάς κάτι τέτοιο- όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τον φαντάζεσαι κι εσύ…

Πάει στον… Θίο η Σίτι! 

28/8/2012

Πάει στον… Θίο η Σίτι!
Στην… αγκαλιά του Θίο Γουόλκοτ δεν αποκλείεται να ψάξει παρηγοριά η Μάντσεστερ Σίτι για το διαφαινόμενο «ναυάγιο» της μεταγραφής του Σκοτ Σινκλέρ.

Οι «πολίτες» δεν τα βρίσκουν με τη Σουόνσι για τον 23χρονο χαφ και σύμφωνα με τη «Daily Mirror», είναι πολύ πιθανό να στραφούν (αντ’ εκείνου) στην απόκτηση του μεσοεπιθετικού της Άρσεναλ.

Άλλωστε, δεν θα χρειαστεί κάποιο τεράστιο ποσό (τουλάχιστον για τα δεδομένα τους) για να καταφέρουν να τον αποκτήσουν, αφού το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες» λήγει στο τέλος της σεζόν.

Παρόλο που η Άρσεναλ λοιπόν δεν θέλει να τον παραχωρήσει (μετά και τις πωλήσεις των Φαν Πέρσι και Σονγκ) πολλά θα εξαρτηθούν από τις προσπάθειές της, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, για να ανανεώσει το συμβόλαιό του και μετά το 2013.

Διότι σε περίπτωση που δεν έχουν αποτέλεσμα (και μπροστά στον κίνδυνο να τον χάσουν τσάμπα του χρόνου) δεν αποκλείεται να δελεαστούν από μια πρόταση της τάξης των 15 εκατ. λίρων (19 εκατ. ευρώ) που φέρεται διατεθειμένη να καταθέσει η Σίτι.

Πόσω μάλλον όταν είναι ζωηρό και το ενδεχόμενο του… πλειστηριασμού (που μπορεί να ανεβάσει επιπλέον την τιμή του παίκτη) μιας και έντονο ενδιαφέρον για εκείνον δείχνει ήδη και η Λίβερπουλ.

Λιγκ Καπ Αγγλίας-Χωρίς εκπλήξεις δεν… λέει! 

29/8/2012

 


Φούλαμ και Στόουκ ήταν τα... θύματα στον δεύτερο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας.
 Χωρίς εκπλήξεις δεν… λέει!
 Η ομάδα του Μάρτιν Γιολ ηττήθηκε 1-0 στο Σέφιλντ από την Γουένσντεϊ, ενώ οι «trotters» αποχαιρέτησαν την διοργάνωση μετά την εντός έδρας ήττα (3-4) στην παράταση από την Σουίντον.

Πρόκριση για τις Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ, ΚΠΡ, Νόριτς, Γουίγκαν, Σουόνσι, Σαουθάμπτον, Ρέντινγκ, Γουέστ Μπρομ και Σάντερλαντ.

Ντεμπούτο για του Άνταμ Τζόνσον και Στίβεν Φλέτσερ με τις «μαυρόγατες», παρθενικό γκολ για τον Μποσίνγκουα στο 3-0 της ΚΠΡ επί της Γουόλσολ.

Τον αποκλεισμό γνώρισαν ακόμα οι Μπλάκμπερν, Λέστερ και Μπόλτον. Οι «ρόβερς» ηττήθηκαν εκτός έδρας με σκορ 2-1 από την ΜΚ Ντονς, οι «αλεπούδες» εντός (2-4) από την Μπέρτον και το συγκρότημα του Όουεν Κόιλ εκτός (2-1) από την Κρόουλι.

Ο δεύτερος γύρος του Λιγκ Καπ ολοκληρώνεται με τα παιχνίδια Έβερτον-Λέιτον Όριεντ (29/8) και Νορθάμπτον-Γουλβς (30/8)

Αναλυτικά τα αποψινά αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο του Capital One Cup:

Άστον Βίλα-Τρανμίρ 3-0

Γέοβιλ-Γουέστ Μπρομ 2-4

Γουέστ Χαμ-Κρου 2-0

Γουότφορντ-Μπράντφορντ 1-2

Καρλάιλ-Ίπσουιτς 2-1 (παράταση)

Κόβεντρι-Μπέρμιγχαμ 3-2 (παράταση)

ΚΠΡ-Γουόλσολ 3-0

Κρόουλι-Μπόλτον 2-1

Λέστερ-Μπέρτον 2-4

Λιντς-Όξφορντ 3-0

ΜΚ Ντονς-Μπλάκμπερν 2-1

Μπέρνλι-Πλίμουθ 1-1 (κ.α. και παράταση) 3-2 στα πέναλντι

Νόριτς-Σκάνθορπ 2-1

Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουίγκαν 1-4

Ντονκάστερ-Χαλ 3-2

Πρέστον-Κρίσταλ Πάλας 4-1

Σάντερλαντ-Μόρκαμ 2-0

Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Φούλαμ 1-0

Σουόνσι-Μπάρνσλεϊ 3-1

Στίβενεϊτζ-Σαουθάμπτον 1-4

Στόουκ-Σουίντον 3-4 (παράταση)

Τζίλιγχαμ-Μίντλεσμπρο 0-2

Ρέντινγκ-Πίτερμπρο 3-2

Χωρίζουν Άρσεναλ-Γουόλκοτ 

29/8/2012

Χωρίζουν Άρσεναλ-Γουόλκοτ
Καμία συμφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στην Άρσεναλ και τον Θίο Γουόλκοτ για την ανανέωση του συμβολαίου του Άγγλου άσου, κάτι που φέρνει τον 23χρονο άσο ακόμη πιο κοντά στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο μεσοεπιθετικός των Λονδρέζων απέρριψε την πρόταση των «κανονιέρηδων» και έτσι το μέλλον του στο «Emirates» παραμένει αβέβαιο!

Η Άρσεναλ κινήθηκε άμεσα μετά τις κινήσεις της Σίτι για τον Γουόλκοτ και η διοίκηση των Λονδρέζων πρότεινε νέο συμβόλαιο στον Άγγλο άσο.

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά, η Άρσεναλ πρότεινε 75.000 λίρες την εβδομάδα, για τα επόμενα 5 χρόνια, στον Γουόλκοτ, με τους εκπροσώπους του 23χρονου άσου να απαντούν αρνητικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Οι τελευταίες εξελίξεις φέρνουν τον Θίο Γουόλκοτ πιο κοντά στην έξοδο από το «Emirates»,αφού το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι και η Άρσεναλ θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να τον παραχωρήσει στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι, ώστε να βάλει χρήματα στα ταμεία της.

Εκτός από τη Σίτι, για τον διεθνή άσο ενδιαφέρεται και η Λίβερπουλ, η οποία και μέσα στον Ιούλιο είχε δείξει «ζεστή» για την απόκτησή του. Όσον αφορά τη Σίτι, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ψάχνει τον αντικαταστάτη του Άνταμ Τζόνσον, ο οποίος παραχωρήθηκε στη Σάντερλαντ, ενώ ο Σκοτ Σινκλέρ, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση, δεν θα αποκτηθεί τελικά από τους «πολίτες».

Όλα αυτά την ώρα που στα οπαδικά φόρα της Άρσεναλ επικρατεί αναβρασμός με τις επιλογές της διοίκησης, η οποία αποφάσισε να κάνει πρόταση ανανέωσης στον Γουόλκοτ δύο 24ώρα πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, θα υπάρξει νέα συνάντηση των «κανονιέρηδων» με την πλευρά του ποδοσφαιριστή το πρωί της Πέμπτης. 

Αυτό είναι …συζυγικό ενδιαφέρον (video)

29/8/2012
Αυτό είναι …συζυγικό ενδιαφέρον
Και μετά σου λέει πως οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται. Πως τους αρκεί ο άντρας τους να σπάει τα πόδια του στο γήπεδο και να φέρνει τα λεφτά στο σπίτι. Εάν κρίνουμε από τη σύζυγο του Λούκας Λέιβα, τότε τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Το αντίθετο μάλιστα.  
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ο Λούκας τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Πριν το πρώτο πεντάλεπτο αντικαταστάθηκε, μετά το τράβηγμα που ένιωσε στο μηρό του. Οι μνήμες της περασμένης σεζόν, όταν ο Βραζιλιάνος άσος έμεινε 7 μήνες εκτός δράσης ξύπνησαν. Η σύζυγός του ανησύχησε. Έπρεπε να κάνει κάτι. Με κάποιον τρόπο να ενημερωθεί.
Κι επειδή κινητά στους πάγκους δεν επιτρέπονται.
Κι επειδή στα αγγλικά γήπεδα δεν μπαίνει όποιος θέλει στον αγωνιστικό χώρο.
Δείτε τι σκαρφίστηκε η σύζυγος του άσου των «κόκκινων». Δείτε ποιον έβαλε να μάθει για χάρη της:

 ΙΤΑΛΙΑ

 

«Θέλει χρόνο η νέα Μίλαν» 

27/8/2012

«Θέλει χρόνο η νέα Μίλαν»
Την υπομονή των φιλάθλων της Μίλαν ζήτησε ο Κριστιάν Αμπιάτι μετά την εντός έδρα ήττα των «ροσονέρι» από τη Σαμπντόρια (1-0).

Ο Ιταλός τερματοφύλακας τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η Μίλαν έχει γυρίσει σελίδα, ζητώντας πίστωση χρόνου, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ.

«Δεν ήταν ωραίο που χάσαμε στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, αυτό μας άφησε μία πικρή γεύση. Αντιδράσαμε καλά όταν δεχτήκαμε το γκολ, αλλά δεν ήμασταν σε θέση να σκοράρουμε. Ζητάμε από τον κόσμο μας να κάνει υπομονή. Πολλοί από τους πρωταθλητές έχουν αποχωρήσει από την ομάδα, ωστόσο έχουν έρθει νέοι με πολλά κίνητρα για νίκες και διάκριση.

Προφανώς, ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει υπομονή για πάντα, θέλουμε όσο πιο γρήγορα μία νίκη. Οι φίλοι του συλλόγου πρέπει να καταλάβουν πως ένας κύκλος έχει κλείσει και ένας νέος μόλις άρχισε
», ήταν τα λόγια του 35χρονου Ιταλού.

Ρωμαίος ο Σιανί 

27/8/2012

Ρωμαίος ο Σιανί
Παίκτης της Λάτσιο είναι ο Μικαέλ Σιανί, αφού ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την Μπορντό.

Ο 28χρονος θα πάει στη Ρώμη, έχοντας παίξει τρία χρόνια στη γαλλική ομάδα. Επίσης, είχε παίξει στην Οσέρ.

Ο Γάλλος στόπερ θα παρουσιαστεί στην σημερινή απογευματινή (στις 5 τοπική ώρα) προπόνηση της Λάτσιο.

Σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, η συγκεκριμένη μεταγραφή θα φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ. 

Κατατίθεται η έφεση του Κόντε 

27/8/2012

Κατατίθεται η έφεση του Κόντε
Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί έφεση από τους δικηγόρους του Αντόνιο Κόντε κατά της απόφασης σύμφωνα με την οποία ο πρώην προπονητής της Σιένα τιμωρήθηκε με 10 μήνες αποκλεισμό, για εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Οι δικηγόροι του προπονητή της Γιουβέντους κάνουν την κίνηση αυτή με σκοπό να μειωθεί η τιμωρία του πελάτη τους, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά αμφίβολο.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης με τα στημένα παιχνίδια στην Ιταλία ήταν και ο Αντόνιο Κόντε. Ο πρώην προπονητής της Σιένα κατηγορήθηκε για προκαθορισμό του αποτελέσματος δύο αγώνων της τότε ομάδας του, με σκοπό το κέρδος μέσω του στοιχήματος. Ο αθλητικός δικαστής, έπειτα από την ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε την 10μηνη τιμωρία του Κόντε, ο οποίος επέμενε πως ήταν αθώος.

Ο Κόντε άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία ουσιαστικά έπεσε στο κενό. Η τιμωρία του παρέμεινε και ο προπονητής της Γιουβέντους αναγκάστηκε να παρακολουθήσει το πρώτο ματς της ομάδας του από την εξέδρα. Ο Κόντε, όμως, διατείνεται πως δεν έχει σχέση με τα στημένα ματς και έτσι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να ασκήσουν νέα έφεση, αυτή τη φορά κατά της δευτεροβάθμιας απόφασης.

Η έφεση αυτή, που θα κατατεθεί εντός της ημέρας, δεν έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή. Σύμφωνα με τον έμπειρο νομικό, εξειδικευμένο στην αθλητική δικαιοσύνη, Μάριο Σταλιάνο, η τιμωρία του Κόντε θα παραμείνει ως έχει. «Οι πιθανότητες να μειωθεί η ποινή του Κόντε αγγίζουν το μηδέν», είναι τα χαρακτηριστικά λόγια του έγκριτου νομικού.
Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις και ενός άλλου νομικού, του Ματία Γκρασάνι, που τονίζει πως «είναι στατιστικά αδύνατον να γίνει αποδεκτή η έφεση του Κόντε.»

Ανακοίνωσε Πόουλσεν η Σαμπντόρια 

27/8/2012

Ανακοίνωσε Πόουλσεν η Σαμπντόρια
Την απόκτηση του Σιμόν Πόουλσεν ανακοίνωσε η Σαμπντόρια. Ο Δανός ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην ΑΖ Άλκμαρ τα τελευταία χρόνια και είχε μείνει ελεύθερος. Με την απόκτηση του Πόουλσεν η «Σαμπ» συνεχίζει την προσπάθεια της να ενισχυθεί για να αντιμετωπίσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το Καμπιονάτο που μόλις ξεκίνησε.

Η επιστροφή της Σαμπντόρια στη Serie A συνοδεύτηκε με μια μεγάλη νίκη στο Σαν Σίρο επί της Μίλαν με 1-0. Στο παιχνίδι αυτό έγινε σαφές πως οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν μια σημαντική προσπάθεια στην περίοδο των μεταγραφών, ώστε να παρουσιάσουν μια ομάδα ανταγωνιστική και ικανή να σταθεί με αξιώσεις στο Καμπιονάτο.

Η προσπάθεια της διοίκησης των Γενοβέζων για ενίσχυση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου σάιτ της ομάδας, η απόκτηση του αριστερού αμυντικού Σιμόν Πόουλσεν. Ο Δανός που αγωνίστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην ΑΖ Άλκμαρ, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σαμπντόρια έχει ως εξής. «Η Σαμπντόρια ανακοινώνει την απόκτηση του Σιμόν Πόουλσεν. Ο παίκτης πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και θα προπονηθεί με την ομάδα αργότερα μέσα στην ημέρα. Αναμένονται τα έγγραφά του για την τυπική ολοκλήρωση της μετακίνησής του από την ΑΖ Άλκμαρ, από την οποία είχε μείνει ελεύθερος.»

Θέλει φορ ο Στραματσόνι 

27/8/2012

Θέλει φορ ο Στραματσόνι
Ικανοποιημένος από την πρεμιέρα της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα έμεινε ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο νέος τεχνικός της Ίντερ μίλησε στο συνδρομητικό «Sky» και δεν έκρυψε την χαρά του για το αποτέλεσμα, αλλά και τον προβληματισμό του για την έλλειψη ενός ακόμα επιθετικού που θα μπορούσε να δώσει «ανάσες» στον Ντιέγκο Μιλίτο.

Είναι νέος, γεμάτος ενθουσιασμό και πάθος για δουλειά, αλλά η έλλειψη πείρας μπορεί να του κοστίσει. Ο λόγος για τον Αντρέα Στραματσόνι, που στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής σε αγώνα πρωταθλήματος, οδήγησε την Ίντερ σε μια εύκολη νίκη με 3-0 στην έδρα της Πεσκάρα, δείχνοντας πως έχει τον τρόπο να αντιπαρέλθει της απειρίας του.

Ο Στραματσόνι μίλησε στο «Sky» και φάνηκε χαρούμενος για τη νίκη της Ίντερ στην Πεσκάρα. «Κάναμε μια καλή αρχή. Καταφέραμε να επαναλάβουμε την εμφάνιση της Πέμπτης και να κερδίσουμε μετά τη Βασλούι και την Πεσκάρα. Το σημαντικό είναι πως δεν δεχτήκαμε γκολ. Αυτό δείχνει πως η ομάδα ξέρει να διαχειρίζεται το προβάδισμα στο σκορ. Ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη», δήλωσε ο Στραματσόνι.

Η επιτυχία αυτή, όμως, δεν σημαίνει πως η ομάδα είναι πλήρης. Ο Στραματσόνι δεν διστάζει να τονίσει τις ελλείψεις της ομάδας του. «Μου λείπει ένας βαρύς φορ, αυτός που θα γεμίσει την περιοχή και θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον Μιλίτο, όταν χρειαστεί. Αλλά ακόμα υπάρχει χρόνος μέχρι το τέλος του μήνα.»

Για τη χρησιμοποίηση του Κασάνο, ο Στραματσόνι έδειξε πως είχε ξεκάθαρες απόψεις από νωρίς. «Μετά την πρώτη προπόνηση με τον Αντόνιο, κατάλαβα πως είναι σε καλή κατάσταση και πως θέλει να παίξει. Τον έβαλα και νομίζω πως δικαιώθηκα», απάντησε ο κόουτς.

Όσο για το μέλλον, ο Στραματσόνι φάνηκε προσγειωμένος. «Με δουλειά και πείσμα όλα γίνονται. Πρέπει να αγωνιστούμε για τους στόχους μας, για την ώρα μόνο αυτό μπορώ να πω.» 

Ελαφρύς ο τραυματισμός του Τότι 

27/8/2012

Ελαφρύς ο τραυματισμός του Τότι
Δεν εμπνέει ανησυχία ο τραυματισμός του Φραντσέσκο Τότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρικού τιμ της Ρόμα. Ο αρχηγός των «τζαλορόσι» αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στις προπονήσεις και να θέσει εαυτόν στην υπηρεσία του Ζντένεκ Ζέμαν ενόψει του αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής στην έδρα της Ίντερ.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τη Ρόμα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Παρά τον ενθουσιασμό των οπαδών της, η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει την Κατάνια. Οι νησιώτες παίζοντας ψυχωμένα και έξυπνα υποχρέωσαν τους πρωτευουσιάνους σε ισοπαλία 2-2.

Οι δύο χαμένοι βαθμοί, όμως, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα της Ρόμα. Ο αρχηγός της ομάδας, Φραντσέσκο Τότι, τραυματίστηκε στον αστράγαλο μετά από δυνατό μαρκάρισμα και ανησύχησε τους οπαδούς του, αποχωρώντας από το γήπεδο στο 85ο λεπτό.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Τότι δεν έδειξαν κάποια ζημιά στο πόδι του. Οι γιατροί της ομάδας καθησύχασαν τον ίδιο και τον προπονητή του πως ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς. Έτσι ο αρχηγός αναμένεται να επανέλθει γρήγορα στις προπονήσεις και να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του ενόψει του επόμενου αγώνα της Ρόμα, εναντίον της Ίντερ στο Μιλάνο. Ματς σημαντικό στο οποίο η παρουσία του Τότι θεωρείται απαραίτητη για τους «τζαλορόσι». 

Πλαστό προφίλ, ψεύτικη ανάρτηση 

27/8/2012

Πλαστό προφίλ, ψεύτικη ανάρτηση
Σε επίσημη ανακοίνωση αναγκάστηκε να προχωρήσει η Φιορεντίνα, με την οποία διαψεύδει πως ο Στέβαν Γιόβετιτς έχει λογαριασμό στο Twitter ή το Facebook. Αιτία στάθηκε η φήμη που κυκλοφόρησε τα ξημερώματα της Δευτέρας και ήθελε τον Μαυροβούνιο επιθετικό να είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια σημαντική αποκάλυψη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού.

Το σίριαλ της μεταγραφής του Στέβαν Γιόβετιτς φαίνεται πως ακόμα δεν έχει τελειώσει. Αν και η διοίκηση της Φιορεντίνα έχει δηλώσει σε κάθε τόνο πως ο παίκτης δεν παραχωρείται, οι φήμες που θέλουν τον Μαυροβούνιο άσο να αποχωρεί από τη Φλωρεντία εξακολουθούν να κυκλοφορούν.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ένα άλλο περιστατικό ήρθε να τροφοδοτήσει τις φήμες για την επικείμενη μεταγραφή του Γιόβετιτς. Στον υποτιθέμενο λογαριασμό του παίκτη αναρτήθηκε μια φράση που άφηνε να εννοηθεί πως η αποχώρησή του από τη Φλωρεντία ήταν θέμα χρόνου. «Τη Δευτέρα θα προβώ σε μια σημαντική ανακοίνωση, που όμως πολλοί περιμένουν και δεν θα εκπλαγούν», γράφει, δήθεν, ο Γιόβετιτς.

Ο θόρυβος που προκλήθηκε από αυτή την ανάρτηση ανάγκασε τη διοίκηση της Φιορεντίνα να προχωρήσει σε έρευνα για να εξακριβώσει τη γνησιότητα του λογαριασμού αυτού. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο λογαριασμός αυτός ήταν πλαστός.
Για να καθησυχάσει τους οπαδούς της, η Φιορεντίνα προέβη και σε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθαρίζει πως «ο Γιόβετιτς δεν έχει λογαριασμό στο Twitter ή το Facebook και η ανακοίνωση που εμφανίστηκε τη νύχτα της Κυριακής είναι ψεύτικη.»

Πάει για Νιάνγκ η Μίλαν 

27/8/2012

Πάει για Νιάνγκ η Μίλαν
Την στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Κακά και το συμβόλαιό του δίνοντάς τον στην Μίλαν, οι υπεύθυνοι της ομάδας του Μιλάνου φαίνεται πως ασχολούνται με άλλους ποδοσφαιριστές που θέλουν να αποκτήσουν.

Έτσι σύμφωνα με ιταλικές ιστοσελίδες ο Αντριάνο Γκαλιάνι ταξίδεψε για το εξωτερικό, αλλά με προορισμό τη Γαλλία και με στόχο τον Μ’ Μπαγιέ Νιάνγκ.

Ο νεαρός επιθετικός ο οποίος αφήνει καλές εντυπώσεις με την Καέν θεωρείται ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους επιθετικούς της χώρας και στη Μίλαν σκοπεύουν να κινηθούν για την απόκτησή του.

Ήδη φέρονται οι ροσονέρι να προσφέρουν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην Καέν για να την πείσουν να επιτρέψεις τις συζητήσεις μαζί του.

Εξελίξεις στο θέμα αναμένονται αρκετά σύντομα καθώς πολλοί στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι ο Γκαλιάνι αφού κλείσει την μεταγραφή του νεαρού γάλλου επιθετικού θα ταξιδέψει για την Ισπανία για να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κακά.

Πλήγμα με Τζιοβίνκο 

27/8/2012

Πλήγμα με Τζιοβίνκο
«Πύρρειος» αποδείχθηκε η νίκη της Γιουβέντους στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Πάρμα. Ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου 15 ημέρες. Απώλεια και για την εθνική Ιταλίας.

Ο διεθνής επιθετικός θα απουσιάσει σίγουρα από τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Ουντινέζε, ενώ δεν θα δώσει το «παρών» και στα δύο παιχνίδια της «σκουάντρα ατζούρα» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, κόντρα στις Βουλγαρία και Μάλτα, 7 και 11 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Ανακοίνωσε Περέιρα η Ίντερ 

27/8/2012

Ανακοίνωσε Περέιρα η Ίντερ
Και με τη… βούλα παίκτης της Ίντερ είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Αλβάρο Περέιρα. Ο Ουρουγουανός αριστερός μπακ αποκτήθηκε από την Πόρτο έναντι 10 εκατ. ευρώ και πιθανότατα αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα για τους «νερατζούρι».

Ο 26χρονος διεθνής βρισκόταν στο Μιλάνο από την Παρασκευή και αφού πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, απέμενε η γραφειοκρατία. Τα χαρτιά που χρειάζονταν έφτασαν τη Δευτέρα και άμεσα ανακοινώθηκε επισήμως από την Ίντερ, με τη φανέλα της οποίας θα αγωνίζεται ως το 2016.

Μάλιστα, ο νεοαποκτηθείς των Μιλανέζων έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση με τους νέους συμπαίκτες του.

Την τριετία που αγωνίστηκε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Πόρτο, είχε 72 συμμετοχές, ενώ έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και Κύπελλα στην Ιβηρική χώρα, 3 Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, καθώς και το τρόπαιο του Europa League το 2011. 

Κάνει πίσω η Μίλαν για Κακά 

28/8/2012

Κάνει πίσω η Μίλαν για Κακά
«Κρύο ντους» περίμενε τον Αντριάνο Γκαλιάνι, όταν θέλησε να ενημερωθεί για τις φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν τη μεταγραφή του Κακά από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μίλαν.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής ομάδας επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ισπανία, ώστε να «σπρώξει» ο ίδιος την υπόθεση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Ωστόσο, όταν θέλησε να ενημερωθεί σχετικά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική και έτσι αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι του για την Μαδρίτη.

Πρόθεση του Γκαλιάνι ήταν προχωρήσει η συγκεκριμένη κίνηση, ειδικότερα μετά την ήττα (1-0) της Μίλαν από την Σαμπντόρια στην πρώτη αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Πολλές φορές στο παρελθόν ο Ιταλός παράγοντας έχει αναφερθεί στις διαφορές που υπάρχουν στα φορολογικά ζητήματα που αφορούν το ιταλικό πρωτάθλημα σε σχέση με το ισπανικό.

Ηγέτης και φέτος ο Χάμσικ 

28/8/2012

Ηγέτης και φέτος ο Χάμσικ
Τη βεβαιότητα του πελάτη του πως η Νάπολι θα διεκδικήσει τον τίτλο, μετέφερε ο μάνατζερ του Μάρεκ Χάμσικ, Γιουράι Βένγκλος, μιλώντας στο Ιταλικό «Radio crc». Ο Βένγκλος δήλωσε πως ο Σλοβάκος μέσος είναι πολύ ικανοποιημένος στην ομάδα και εξήρε τον προπονητή Βάλτερ Ματζάρι.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Νάπολι. Η εμφατική νίκη μέσα στο Παλέρμο με 3-0 έδειξε πως οι «παρτενοπέι» θα είναι φέτος πρωταγωνιστές και θα παλέψουν για τον τίτλο. Ένας από τους καλύτερους παίκτες της πρεμιέρας του Καμπιονάτο ήταν ο Μάρεκ Χάμσικ, ο οποίος απολαμβάνει να είναι ο ηγέτης μιας σημαντικής ομάδας, όπως αποκάλυψε ο μάνατζερ του, Γιουράι Βένγκλος, μιλώντας στο «Radio crc».

«Ο Μάρεκ είναι ενθουσιασμένος που αγωνίζεται σε αυτή την ομάδα και απολαμβάνει να ηγείται των συμπαικτών του. Αν και ακούστηκαν πολλά κατά τη διάρκεια των μεταγραφών, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει. Θα παραμείνει στη Νάπολι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», αποκάλυψε ο Βένγκλος.

Ο Χάμσικ βρίσκεται στη Νάπολι πολλά χρόνια. Γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα, οπότε μπορεί να εκφράσει άποψη για τις δυνατότητές της τη φετινή χρονιά. «Ο Μάρεκ πιστεύει πως η ομάδα είναι πιο δυνατή και πιο έμπειρη από πέρσι. Μπορεί να έφυγαν ο Λαβέτσι με τον Γκαργκάνο, οι παίκτες που ήρθαν ωστόσο είναι ποιοτικοί και θα βοηθήσουν πολύ. Ο πελάτης μου είναι βέβαιος πως η ομάδα θα παλέψει για το πρωτάθλημα», απαντά ο μάνατζερ του Χάμσικ.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Βένγκλος εκθείασε τον προπονητή της Νάπολι, Βάλτερ Ματζάρι. «Οι σχέση του Χάμσικ με τον Ματζάρι είναι θαυμάσια. Χάρη στη δουλειά του προπονητή, ο Μάρεκ έχει βελτιωθεί πολύ και αυτό το αναγνωρίζει ο πελάτης μου», σημείωσε ο Βένγκλος.

Μυθική ρήτρα για Καβάνι 

28/8/2012

Μυθική ρήτρα για Καβάνι
Κοντά στην υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τη Νάπολι βρίσκεται ο Έντινσον Καβάνι, σύμφωνα με την «Gazzetta dello sport». Ο Ουρουγουανός άσος με την συμφωνία αυτή, θα δει τις ετήσιες αποδοχές του να αυξάνονται σημαντικά, ενώ η διοίκηση των «παρτενοπέι» εξασφαλίζει την παραμονή του σημαντικότερου ποδοσφαιριστή της.

Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της μεταγραφικής περιόδου ήταν αυτό του Έντινσον Καβάνι. Ο επιθετικός της Νάπολι αποτέλεσε στόχο όλων των πλούσιων ομάδων της Ευρώπης, με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον αποκτήσουν. Ο πρόεδρος της Νάπολι, όμως, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις σε κάθε ευκαιρία τόνιζε πως ο παίκτης δεν παραχωρείται, ενώ στις προθέσεις του ήταν η επέκταση του συμβολαίου του.

Τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της Νάπολι είχε συνάντηση με τον μάνατζερ του παίκτη, στην οποία συζητήθηκαν οι όροι της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Gazzetta dello sport» οι συζητήσεις έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού συμφωνήθηκε η επέκταση του συμβολαίου του Καβάνι.

Στο νέο συμβόλαιο, που θα έχει ισχύ μέχρι το 2017, προβλέπεται αύξηση των αποδοχών του Καβάνι, που θα αγγίξουν τα 4.5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ δέος προκαλεί η ρήτρα που έθεσε η Νάπολι και στην οποία συμφώνησε η πλευρά του παίκτη. 55 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που πρέπει να καταβάλει όποια ομάδα επιθυμήσει να εντάξει στο δυναμικό της τον Ουρουγουανό φορ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη φαντάζει απίθανο να μετακομίσει από τη Νάπολι ο Καβάνι. Εκτός και αν βρεθεί ομάδα διατεθειμένη να ξοδέψει αυτό το τεράστιο ποσό, προς ικανοποίηση του έξυπνου επιχειρηματία που λέγεται Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. 

Νιάνγκ, ο τελευταίος; 

28/8/2012

Νιάνγκ, ο τελευταίος;
Στους λόγους για τους οποίους η Μίλαν αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του Κακά αναφέρθηκε ο Αντριάνο Γκαλιάνι.

Οι διαφορετικές φορολογικές ρυθμίσεις που ισχύουν στην Ισπανία έβαλαν τέλος στο ενδιαφέρον των «ροσονέρι» για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Αντριάνο Γκαλιάνι, ωστόσο να αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της ενίσχυσης της ομάδας του.

«Υπάρχουν θέματα με τις φορολογικές ρυθμίσεις για τη μεταγραφή του Κακά. Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν», ήταν τα λόγια του Γκαλιάνι, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Δεν ξέρω αν οι μεταγραφικές μας κινήσεις τελειώσουν με τον Νιάνγκ. Ο παίκτης πλέον είναι εδώ και μετά θα περιμένουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Μπορεί να παίξει είτε ως πρώτος, είτε ως δεύτερος επιθετικός. Είναι μόλις 17 ετών, αλλά θα βρίσκεται στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Αλέγκρι», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Μίλαν για το νέο απόκτημα του συλλόγου τον 18χρονο Μ’ Μπαγιέ Νιάνγκ.

Νέο «όχι» σε Γιουβέντους για Γιόβετιτς 

28/8/2012

Νέο «όχι» σε Γιουβέντους για Γιόβετιτς
Πρόταση ύψους 30 εκατ. ευρώ της Γιουβέντους απέρριψε η Φιορεντίνα, όπως αποκαλύπτει η «Corriere dello Sport».

Απομένουν λίγες μέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ο Μαυροβούνιος φορ είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας των «μπιανκονέρι».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι οι «βιόλα» θα αποδεχθούν την πρόταση της «Γηραιάς Κυρίας», όμως ο σύλλογος της Φλωρεντίας ξεκαθαρίζει με τη στάση του ότι δεν παραχωρεί τον διεθνή άσο.

Πλέον η «Γιούβε» ψάχνει εναλλακτικές λύσεις, έχοντας στα υπ’ όψιν τους Φερνάντο Γιορέντε (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και Έντι Τζέκο της Μάντσεστερ Σίτι. 

Πάει για Κρκιτς η Μίλαν 

28/8/2012

Πάει για Κρκιτς η Μίλαν
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα βρίσκεται η Μίλαν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο αθλητικός διευθυντής των «τζιαλορόσι», Βάλντερ Σαμπατίνι, έφτασε στο Μιλάνο για να συναντηθεί με τους ομολόγους τους από τους «ροσονέρι».

«Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση για την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς. Είναι πιθανό να τελειώσει σήμερα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Γκαλιάνι.

Ο Ισπανός αποκτήθηκε από τους Ρωμαίους το καλοκαίρι του 2011 από την Μπαρτσελόνα για δύο χρόνια, αλλά έδωσε το δικαίωμα στους Καταλανούς να τον πάρουν πίσω το 2013.

Ο 21χρονος παίκτης αντιμετώπισε προβλήματα προσαρμογής στο ιταλικό πρωτάθλημα με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της ομάδας. Από την πλευρά του, ο Ζντένεκ Ζέμαν έχει αμφιβολίες για τη χρησιμότητα του στο 4-3-3 που επιλέξει να παρατάσσει τη Ρόμα.

Ο Κρκιτς είναι, επίσης, στις λίστες της Τζένοα, του Αμβούργου, της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Μάλαγα. 

Σίτι ή Ρεάλ για Μαϊκόν 

28/8/2012

Σίτι ή Ρεάλ για Μαϊκόν
Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι να ξεκαθαρίσει το ποδοσφαιρικό μέλλον του Μαϊκόν. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός θεωρείται βέβαιο πως θα αποχωρήσει από την Ίντερ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Οι υποψήφιες ομάδες φαίνεται να είναι δύο, η Ρεάλ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Από την αρχή του καλοκαιριού ο Μαϊκόν εξέφραζε την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Ίντερ. Ο ίδιος ο παίκτης δήλωνε πως είναι ευχαριστημένος στο Μιλάνο, αλλά έπειτα από τόσα χρόνια ήθελε να δοκιμάσει την εμπειρία μιας άλλης ομάδας.

Η διοίκηση της Ίντερ, από την πλευρά της, δεν αρνήθηκε να τον παραχωρήσει, αξιώνοντας, όμως, ένα ποσό που θα ικανοποιούσε τον πρόεδρο. Η πιθανότητα να τον αφήσει ελεύθερο, δεν ελήφθη ποτέ υπόψη.

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, το μέλλον του Μαϊκόν είναι ακόμα αβέβαιο. Το μόνο που μοιάζει σίγουρο είναι πως θα αποτελέσει παρελθόν από την Ίντερ, χωρίς να μπορεί κανείς να πει πού θα καταλήξει.

Ο Μαϊκόν δείχνει να προτιμάει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί θα έβρισκε τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίον είχε συνεργαστεί στην Ίντερ με μεγάλη επιτυχία.

Η ομάδα, όμως, που έχει καταθέσει πρόταση είναι η Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί η πρόταση αυτή να μην φτάνει τα 8 εκατ. ευρώ που αξιώνει ο Μάσιμο Μοράτι, ωστόσο είναι η μοναδική που έχει φτάσει στα γραφεία της ομάδας.

Απομένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης κατά τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, με τον Μαϊκόν να πιέζει, σαφώς, προς την κατεύθυνση της Μαδρίτης. 

«Ζήτησε να φύγει 100 φορές» 

28/8/2012

«Ζήτησε να φύγει 100 φορές»
Την αποκάλυψη πως ο Αντόνιο Κασάνο του ζήτησε επανειλημμένα να αποχωρήσει από τη Μίλαν έκανε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας Αριέντο Μπράιντα. Ο Μπράιντα μίλησε για το θέμα της ανταλλαγής του Κασάνο με τον Πατσίνι στο ραδιοφωνικό σταθμό «RTL» ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν οικονομικό το πρόβλημα του ποδοσφαιριστή.

Πέρασαν αρκετές μέρες από την ολοκλήρωση της ανταλλαγής του Αντόνιο Κασάνο με τον Τζαμπάολο Πατσίνι και ακόμα οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ψάχνουν τους λόγους που οδήγησαν τον Μπαρέζο επιθετικό μακριά από τη Μίλαν. Ο αθλητικός διευθυντής των «ροσονέρι» Αριέντο Μπράιντα μιλώντας στο ραδιόφωνο «RTL» ξεκαθάρισε πως το ζήτημα δεν ήταν οικονομικό.

«Δεν υπήρχε οικονομικό θέμα με τον Κασάνο. Κανείς παίκτης δεν είχε ποτέ παράπονο από την ομάδα. Όλοι πληρώνονται κανονικά και πολύ καλά. Το ίδιο και ο Κασάνο. Άρα αλλού πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της επιθυμίας του να φύγει», δήλωσε ο Μπράιντα.

Τότε ποιος ήταν ο λόγος που ο Κασάνο αποχώρησε; «Μίλησα μαζί του πολλές φορές. Τρεις μήνες πριν, ορκιζόταν αιώνια αφοσίωση και σήμερα είναι αλλού. Όταν προσπάθησα να καταλάβω γιατί επέμενε να φύγει, μου μίλησε για ώρα, χωρίς να μου δώσει ούτε μία εξήγηση. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τους λόγους της επιθυμίας του να φύγει από τη Μίλαν. Πάντως, καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιον… αν και δε νομίζω να μπορέσει να σας πει γιατί ήθελε να φύγει», τόνισε ο Μπράιντα.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Μπράιντα αποκάλυψε πως ο Κασάνο είχε γίνει πιεστικός μέχρι να καταφέρει να πετύχει την ανταλλαγή του με τον Πατσίνι. «Δεν μου ζήτησε να φύγει μία ή δύο φορές. Ούτε πέντε ή δέκα. Εκατό φορές μου το είπε. Κάτι που με έκανε να καταλάβω πως δεν είχαμε πολλές επιλογές», αποκάλυψε ο αθλητικός διευθυντής της Μίλαν. 

Ίντερ από τα… γεννοφάσκια του 

28/8/2012

Ίντερ από τα… γεννοφάσκια του
Παρουσιάστηκε επίσημα από την Ίντερ ο Βάλτερ Γκαργκάνο. Ο πρώην παίκτης της Νάπολι εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, δηλώνοντας οπαδός των «νερατζούρι».

Ο προπονητής της Ίντερ, Αντρέα Στραματσόνι, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ζήτησε επίμονα από τον πρόεδρο την απόκτηση ενός μέσου, που θα προσέδιδε δύναμη στο χώρο του κέντρου. Ο μέσος αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Βάλτερ Γκαργκάνο, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Νάπολι.

Ο Γκαργκάνο παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης από την νέα του ομάδα, δηλώνοντας οπαδός της Ίντερ. «Το να παίξω στην Ίντερ ήταν το όνειρό μου, αφού από παιδί υποστηρίζω την ομάδα αυτή», ήταν τα πρώτα λόγια του. «Οι συμπαίκτες μου με υποδέχτηκαν πολύ καλά και ελπίζω, με την επιστροφή των τραυματιών, πως θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους», συνέχισε με πίστη για τη νέα του ομάδα ο Γκαργκάνο.

Ερωτηθείς για τον συμπατριώτη του Αλβάρο Περέιρα, ο Γκαργκάνο ήταν σίγουρος. «Ο Περέιρα είναι καταπληκτικός παίκτης και τον είδα σε καλή κατάσταση και με μεγάλη όρεξη να παίξει. Αλλά πρέπει να του δοθεί χρόνος ώστε να εγκλιματιστεί για να μπορέσει να παρουσιάσει την καλύτερη εικόνα του», απάντησε ο Γκαργκάνο.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, ο Ουρουγουανός υποσχέθηκε στους οπαδούς της Ίντερ πως θα κάνει τα πάντα για την ομάδα. «Δεν σκοράρω συχνά, αλλά υπόσχομαι πως θα βοηθήσω την ομάδα και θα κάνω όσα μου ζητήσει ο κόουτς.» 

«Κλείνει» στη Τζένοα ο Βάργκας 

28/8/2012

«Κλείνει» στη Τζένοα ο Βάργκας
Ο Χουάν Βάργκας θα συνεχίσει την καριέρα του στη Τζένοα σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ. Ο Περουβιανός μεσοεπιθετικός που απασχόλησε και τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Φιορεντίνα μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο αθλητικός διευθυντής της Τζένοα θα συναντηθεί με ανθρώπους των «βιόλα» το απόγευμα της Τρίτης (28/8), προκειμένου να συζητήσουν τους όρους της μεταγραφής, με ζητούμενο να είναι ο δανεισμός του παίκτη.

Ο διεθνής με την ομάδα του Περού Βάργκας, ανήκει στο δυναμικό της Φιορεντίνα από το 2008, μετρώντας 104 εμφανίσεις και έχοντας πετύχει 12 γκολ.

«Νάπολι για σκουντέτο» 

28/8/2012

«Νάπολι για σκουντέτο»
Τα δικά του προγνωστικά για το Ιταλικό πρωτάθλημα έδωσε ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νάπολης. Σύμφωνα με τον έμπειρο παράγοντα, η Νάπολι μπορεί να προσπεράσει τη Γιουβέντους και να κάνει την έκπληξη, κατακτώντας το «σκουντέτο».

Η εμφάνιση της Νάπολι στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο, με την άνετη νίκη μέσα στο Παλέρμο με 3-0, δεν μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον πρόεδρο των γηπεδούχων, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, που έσπευσε να χρίσει τους «παρτενοπέι» φαβορί για τον τίτλο. «Η Νάπολι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Κατά τη γνώμη μου είναι πιο δυνατή από τη Γιουβέντους», ήταν τα πρώτα λόγια του, μιλώντας στο «Radio Kiss Kiss Napoli». «Η ομάδα του Κόντε μπορεί να υπερτερεί σε εμπειρία, αλλά η Νάπολι έχει καλύτερο σύνολο και εύχομαι να τερματίσει πρώτη», συμπλήρωσε ο Τζαμπαρίνι.

Αναφερόμενος στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο, ο Τζαμπαρίνι προσπάθησε να δικαιολογήσει την ομάδα του. «Εμείς είμαστε ακόμα στο 40% και η Νάπολι στο 100%. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, μετά το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε, έπρεπε να μας δοθεί ένα πέναλτι, που θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα», επεσήμανε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο ιδιόρρυθμος πρόεδρος έριξε και ένα «βέλος» εναντίων της Μίλαν. «Αν πάρει πίσω τον Κακά θα έχει κάνει τη μεγαλύτερη χαζομάρα της ιστορίας της. Ο παίκτης είναι τελειωμένος. Ελπίζω να έχει κάνει, όντως, πίσω ο Γκαλιάνι και να μην τον πιάσουν κορόιδο», είπε ο Τζαμπαρίνι.

Επιστροφή Νέστα; 

28/8/2012

Επιστροφή Νέστα;
Ο Αλεσάντρο Νέστα δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην Ιταλία πολύ σύντομα μετά την φυγή του τον περασμένο Μάιο, για λογαριασμό της Λιβόρνο. Ο Άλντο Σπινέλι (πρόεδρος της ιταλικής ομάδας) αποκάλυψε πως συζήτησε με τον ομόλογό του της αμερικάνικης Μόντρεαλ Ίμπακτ (ομάδα που ανήκει ο Νέστα) και ανέλυσε τις πιθανότητες να πραγματοποιηθεί μια τέτοια κίνηση.

«Σε γεύμα που είχαμε χθες με τον ιδιοκτήτη της Μόντρεαλ, μου εξήγησε πως το πρωτάθλημά τους σταματάει από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο. Αυτόματα μού γεννήθηκε η ιδέα να αποκτήσουμε τον καλύτερο αμυντικό όλων των εποχών με δανεισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπινέλι.

Ο 36χρονος αμυντικός έφυγε από τον σύλλογο του Μιλάνου τον Μάιο του 2012 έπειτα από 10 χρόνια και πλέον αγωνίζεται στο MLS.

«Βασικά δεν θα είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Ίσως ο Νέστα θέλει να ξεκουραστεί και τότε θα αναγκαστούμε να στραφούμε σε άλλους παίκτες. Πάντως η κίνηση θα γίνει όπως και να χει. Με τον Νέστα στην άμυνα η Λιβόρνο θα κερδίσει το πρωτάθλημα» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Λιβόρνο.

Η Λιβόρνο αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου από το 2010 και μετά, όταν και υποβιβάστηκε από την Serie A.

«Πακέτο» τους Κακά, Ντιαρά 

28/8/2012

«Πακέτο» τους Κακά, Ντιαρά
Ο Αντριάνο Γκαλιάνι είναι ένας από τους καλεσμένους του Φλορεντίνο Πέρεθ, ώστε να παραστεί στο δεύτερο παιχνίδι του Σούπερ Καπ Ισπανίας μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου».

Οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι εξαιρετικές, ωστόσο, το ταξίδι του αντιπροέδρου της Μίλαν στη Μαδρίτη δεν είναι μόνο για να παρακολουθήσει τη μεγάλη αναμέτρηση, αλλά για να κινήσει τις διαδικασίες ο ίδιος, ώστε να... επιστρέψει στο Μιλάνο με τον Κακά και τον Λασανά Ντιαρά.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα ισπανικά και τα ιταλικά μέσα. Και αν το ενδιαφέρον για τον… επαναπατρισμό του Βραζιλιάνου σταρ στους «ροσονέρι» είναι γνωστό εδώ και μέρες, η περίπτωση του Γάλλου μέσου προέκυψε τα τελευταία 24ωρα.

Ωστόσο, αυτό που έχει γίνει γνωστό από την πλευρά του Αντριάνο Γκαλιάνι είναι ότι η μόνη περίπτωση για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές των δυο παικτών είναι με τη μορφή δανεισμού και μόνο, καθώς η Μίλαν δεν φαίνεται διατεθειμένη να δαπανήσει τόσο πολλά χρήματα για να τους αγοράσει.

Όπως και να έχει οι «ροσονέρι» έχουν ελάχιστες μέρες μπροστά τους πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για να κάνουν δυο μεταγραφές ουσίας. Σε όλα αυτά να προστεθεί και η γκρίνια που υπάρχει στους οπαδούς της ομάδας, ειδικά μετά και την ήττα στην πρεμιέρα, με αποτέλεσμα η απόκτηση των Κακά και Ντιαρά να αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Γιούβε για Ντρογκμπά(;) 

28/8/2012

Γιούβε για Ντρογκμπά(;)
Το ότι η Γιουβέντους χρειάζεται έναν επιθετικό, ώστε να συμπληρωθεί το παζλ του ρόστερ της νέας σεζόν, είναι γνωστό.

Επίσης, όλοι ξέρουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ωστόσο, ο πρόεδρος των Βάσκων ζητάει 36 εκατομμύρια ευρώ για έναν παίκτη που το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, στα ιταλικά Μέσα «φουντώνει» όλο και περισσότερο η φήμη, ότι οι πρωταθλητές θα κινηθούν για την απόκτηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Το ενδιαφέρον της «γηραιάς κυρίας» για τον Ιβοριανό επιθετικό ήταν υπαρκτό από τις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο, δεν υπήρξε θετική κατάληξη, με τον παίκτη να επιλέγει τελικά την Κίνα , ως επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει, καθώς η ομάδα του Ντρογκμπά, Σανγκάι Σενούα, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των αστέρων του συλλόγου.

Με αυτό σαν γνώμονα οι Ιταλοί δεν ήθελαν και πολύ, ώστε να συνδέσουν τα γεγονότα και να εμφανιστεί ο πρώην παίκτης της Τσέλσι, ως μεταγραφικός στόχος των πρωταθλητών.

Ωστόσο, όσα ακούγονται είναι μόνο φήμες και δεν επιβεβαιώνεται τίποτα από τον σύλλογο του Τορίνο. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να δείξουν ποια θα είναι τελικά η κατάληξη της περίπτωση επιθετικού στην Γιουβέντους.

Κοντά στη Μίλαν ο Κρκιτς 

28/8/2012

Κοντά στη Μίλαν ο Κρκιτς
Πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Μίλαν βρίσκεται ο Μπόγιαν Κρκιτς καθώς όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι ροσονέρι είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ρόμα.

Από τη διοίκηση της Μίλαν εκφράζεται η πεποίθηση ότι η μεταγραφή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το βράδυ.

«Μπορούμε να την κλείσουμε μέχρι το τέλος της ημέρας», τόνισε ο Αντριάνο Γκαλιάνι μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Βάλτερ Σαμπατίνι. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήδη ο Κρκιτς είναι έτοιμος να ταξιδέψει για το Μιλάνο με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο η μετακίνησή του στη Μίλαν.

Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο Ρομπίνιο 

28/8/2012

Νοκ-άουτ για ένα μήνα ο Ρομπίνιο
Τις υπηρεσίες του Ρομπίνιο θα στερηθεί για περίπου ένα μήνα η Μίλαν, όπως έγινε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της ιταλικής ομάδας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέστη θλάση στο δεξί μηρό και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για διάστημα μεταξύ τριών και τεσσάρων εβδομάδων.

Η είδηση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τον τραυματισμό του συμπατριώτη του, Πάτο, δείχνοντας πως ούτε και φέτος οι «ροσονέρι» θα μείνουν μακριά από τέτοιου τύπου προβλήματα, αφού και την περασμένη σεζόν το ιατρικό δελτίο ήταν πλήρες.

Ξεκαθαρίζει για Μπερμπάτοφ 

28/8/2012

Ξεκαθαρίζει για Μπερμπάτοφ
Λίγες μόλις μέρες απέμειναν για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και υπάρχουν πολλά ακόμα μέτωπα ανοιχτά για στο φετινό... παζάρι.

Ένα από αυτά είναι το που θα καταλήξει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ατζέντης του 31χρονου επιθετικού, Εμιλ Ντάντσεφ: «Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες».

«Δεν ξέρω τι νέα μαθαίνετε από τις εφημερίδες, αλλά εγώ πολλές φορές δεν δίνω σημασία στα όσα γράφονται. Αν ενδιαφέρονται η Φιορεντίνα και η Ίντερ για τον Μπερμπάτοφ; Αυτό δεν το ξέρω. Αν θέλετε να το μάθετε ρωτήστε αυτούς που τα λένε. Το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το που αγωνίζεται», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου του παίκτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον ιταλικό Τύπο, η Φιορεντίνα δείχνει αυτή την στιγμή να βρίσκεται πιο κοντά στην απόκτηση του Μπερμπάτοφ.

Γκαλιάνι: «Τέλος οι μεταγραφές» 

28/8/2012

Γκαλιάνι: «Τέλος οι μεταγραφές»
Τα σενάρια περί νέων μεταγραφών από τη Μίλαν διέψευσε ο Αντριάνο Γκαλιάνι. Ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» μιλώντας με αφορμή την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς, ξεκαθάρισε ότι αυτή θα είναι και η τελευταία και πως δεν τίθεται θέμα απόκτηση των Κακά, Κάρολ και Παλόμπο.

«Σας το λέω συνέχεια αλλά εσείς εξακολουθείτε να μην με πιστεύετε. Με την απόκτηση του Μπόγιαν τελειώσαμε τις μεταγραφές μας», τόνισε ο Γκαλιάνι απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από τα γραφεία της ομάδας.

«Δεν θα γίνει κανένα ταξίδι για τον Κακά», τόνισε για τον Βραζιλιάνο. Απαντώντας σε ερώτηση για τον Παλόμπο είπε… «Μας προτάθηκε αλλά αρνηθήκαμε».

Τέλος όταν δέχθηκε ερώτηση για τον Κάρολ απλώς σχολίασε… «Ο Κάρολ; Μα έχουμε τόσους επιθετικούς».

Η δουλειά το αντίδοτο στην κρίση 

29/8/2012

Η δουλειά το αντίδοτο στην κρίση
Τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα του και την ανάγκη βρει τις λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, παραδέχτηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ο προπονητής της Μίλαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ιταλικό περιοδικό «Chi» δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα καλύτερα στον Αντόνιο Κόντε.

Αυτό που απέδειξε η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού είναι πως η οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Ιταλία έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο της χώρας. Οι μεγάλες ομάδες βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μελετημένες κινήσεις, φροντίζοντας να κάνουν οικονομία, ενώ δεν δίστασαν να παραχωρήσουν τους καλύτερους παίκτες τους σε ομάδες που μπορούν να πληρώσουν τα μεγάλα συμβόλαια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Μίλαν, που μέσα σε λίγες μέρες αποδυναμώθηκε σημαντικά με τις αποχωρήσεις του Ιμπραΐμοβιτς, του Τιάγκο Σίλβα, αλλά και του Κασάνο.

Για την κατάσταση που επικρατεί στους «ροσονέρι» μίλησε ο προπονητής τους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, στο περιοδικό «Chi». «Είναι λογικό η κρίση που χτύπησε τη χώρα να επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Για να μην πω πως επηρεάζει κυρίως εμάς. Στο χώρο μας δεν υπάρχουν, πια, τα χρήματα του παρελθόντος. Είναι κρίμα, αλλά να μην ξεχνάμε πως ακόμα και έτσι είμαστε προνομιούχοι σε σχέση με τον απλό κόσμο που υποφέρει», τονίζει με ειλικρίνεια ο Αλέγκρι.

Ποιος είναι ο τρόπος να αντιπαρέλθει το Ιταλικό ποδόσφαιρο στην κρίση αυτή; Ο Αλέγκρι έχει την απάντηση. «Πρέπει να δημιουργήσουμε τους παίκτες και όχι να περιμένουμε να τους αγοράσουμε έτοιμους. Θέλει υπομονή και σκληρή δουλειά. Αλλά για αυτό είμαστε εδώ, για να παλέψουμε, όπως κάναμε πάντα.»

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Αλέγκρι είχε ένα καλό λόγο να πει για τον Αντόνιο Κόντε. «Εύχομαι τα καλύτερα στον Κόντε. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως νιώθει μετά την τιμωρία. Θα λείψει από το Καμπιονάτο.» 

Σκληρή αυτοκριτική από Γκουιντολίν 

29/8/2012

Σκληρή αυτοκριτική από Γκουιντολίν
Πικραμένος από την αποτυχία της ομάδας του να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Ο προπονητής της Ουντινέζε ρίχνει την ευθύνη στον ίδιο, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του.

Ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν αναμφίβολα αυτό ανάμεσα στη Μπράγκα και την Ουντινέζε. Οι δύο ομάδες απέδειξαν πως ήταν ισάξιες, αφού μετά από 180 αγωνιστικά λεπτά, χρειάστηκε η ημίωρη παράταση και η διαδικασία των πέναλτι για να κρίνει ποια από τις δύο θα έπαιρνε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων. Τελικά πιο ικανή και τυχερή αποδείχτηκε η Πορτογαλική ομάδα, που επικράτησε με 6-5.

Ο αποκλεισμός της Ουντινέζε επηρέασε τον προπονητή της, Φραντσέσκο Γκουιντολίν, που εμφανίστηκε σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά το ματς. «Είμαι πικραμένος. Δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο από τους παίκτες μου, τα έδωσαν όλα», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού κόουτς.

Η συνέχεια, όμως, ήταν εκείνη που προκάλεσε συγκίνηση σε όλους. «Λυπάμαι για τους ποδοσφαιριστές μου, για τη διοίκηση, για τον κόσμο μας. Λυπάμαι γιατί δεν είμαι, προφανώς, ικανός να οδηγήσω μια ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω πλησιάσει πολλές φορές στους ομίλους και δεν έχω προκριθεί ποτέ. Όταν οι αποτυχίες είναι επαναλαμβανόμενες, πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως μάλλον είσαι ανίκανος», είπε με λύπη ο Γκουιντολίν.

Κλείνοντας, παραδέχτηκε πως η Μπράγκα άξιζε να περάσει. «Η Μπράγκα πήγε καλύτερα από εμάς, άρα έπρεπε να περάσει εκείνη. Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου.»

Κρκιτς: «Δεν βλέπω την ώρα…» 

29/8/2012

Κρκιτς: «Δεν βλέπω την ώρα…» O Κρκιτς στο Μιλάνο.
Την ώρα που θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Μίλαν περιμένει ο Μπόγιαν Κρκιτς, όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο Ισπανός χαφ ανακοίνωσε τη μεταγραφή του στους «ροσονέρι» και, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τους οπαδούς της Ρόμα για όσα έζησαν την περσινή σεζόν.

«Βρίσκομαι ήδη στο Μιλάνο. Αύριο (σήμερα) θα παρουσιαστώ ως ποδοσφαιριστής της Μίλαν. Είμαι έτοιμος για όλα και ανυπομονώ να δώσω το πρώτο μου παιχνίδι… Σας ευχαριστώ όλους και τις ευχές που μου δίνεται για τα γενέθλιά μου… Τα λέμε αύριο (σήμερα). Φόρτσα Μίλαν!», έγραψε αρχικά ο διεθνής μέσος και συνέχισε:

«Θα ήθελα να πω αντίο στη Ρόμα και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα στους οπαδούς της ομάδας για τη στήριξή τους από τη πρώτη μέρα που έφτασα εκεί. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να υπερασπίζομαι αυτή τη φανέλα. Τους εύχομαι τα καλύτερα και θα είναι πάντα στην καρδιά μου». 

Κοντά στη Φιορεντίνα ο Μπερμπάτοφ 

29/8/2012

Κοντά στη Φιορεντίνα ο Μπερμπάτοφ
Έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της Φιορεντίνα είναι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, σύμφωνα με την «Gazzetta dello sport». Οι πληροφορίες των Ιταλών κάνουν λόγο για συμφωνία του παίκτη με τη διοίκηση των «βιόλα», που φαίνεται να τα «βρίσκουν» και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ποσό που καλούνται να καταβάλουν.

Το ό,τι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα έφευγε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαινόταν από καιρό. Ο Βούλγαρος επιθετικός δεν συμπεριλαμβανόταν στις βασικές επιλογές του σερ Άλεξ Φέργκιουσον και έπειτα από την έλευση του Ρόμπι Φαν Πέρσι στο Μάντσεστερ, έγινε σαφές πως ο Μπερμπάτοφ θα έπρεπε να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι ομάδες που εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τον Βούλγαρο ήταν αρκετές. Αυτή που δείχνει, όμως, να βρίσκεται πιο κοντά στην απόκτησή του είναι η Φιορεντίνα. Σύμφωνα με τη «Gazzetta dello sport» ο Μπερμπάτοφ έχει συμφωνήσει να μετακομίσει στη Φλωρεντία και έχει, ήδη, μιλήσει και με τον προπονητή των «βιόλα», Βιτσέντζο Μοντέλα.

Αυτό που απομένει είναι να επέλθει συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η πρόταση της Φιορεντίνα ανέρχεται σε, περίπου, 5 εκατ. ευρώ. Το ποσό, που αρχικά δεν ικανοποιούσε τον σερ Άλεξ, φαίνεται τελικά να αποδεικνύεται ικανό να μεταπείσει τον έμπειρο μάνατζερ.

Αν τελικά η Μάντσεστερ αποδεχτεί την προσφορά της Φιορεντίνα, ο Μπερμπάτοφ θα αφιχθεί αμέσως στη Γένοβα και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «βιόλα», μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

«Κανένα θέμα Γιουβέντους-Ντιακιτέ» 

29/8/2012

«Κανένα θέμα Γιουβέντους-Ντιακιτέ»
Τις φήμες που ήθελαν την Γιουβέντους να έχει προσεγγίσει την Λάτσιο για την απόκτηση του Μοντίμπο Ντιακιτέ διέψευσε ο Ίγκλι Τάρε, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο. Οι «μπιανκονέρι» μαζί με τη Μίλαν έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Γάλλου αμυντικό, όμως ο τεχνικός διευθυντής των Ρωμαίων τόνισε ότι δεν ισχύουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

«Δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Δεν ξέρω ποιος λέει αυτά τα πράγματα, αλλά το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο μαζί μας μέχρι τον Ιούνιο του 2013», ανέφερε αρχικά ο παλαίμαχος στράικερ και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρξε κανενός είδους διαπραγμάτευση και πιστεύω ότι η Γιουβέντους είναι πολύ καλά όσον αφορά την άμυνά της. Δεν τον χρειάζεται».
 ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Γκέτσε: «Πέρασε ένας… αιώνας» 

27/8/2012

Γκέτσε: «Πέρασε ένας… αιώνας»
Τη σημασία που είχε για τον ίδιο το γκολ που πέτυχε στη νίκη (2-1) της Ντόρτμουντ επί της Βέρντερ Βρέμης εξήγησε ο Μάριο Γκέτσε, μιλώντας στον γερμανικό Τύπο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε, επίσης, στην αγωνιστική ετοιμότητά του και σύντομα θα δείξει τις πραγματικές του ικανότητες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάριο Γκέτσε

Για τη νίκη των νταμπλούχων Γερμανίας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

«Το γκολ που σημείωσα με απελευθέρωσε. Ήταν καταπληκτικό το ότι κατάφερα να σκοράρω και πάλι, ιδιαίτερα όταν αυτό το κατάφερα εντός έδρας. Από την τελευταία φορά που σκόραρα, μου φαίνεται πως πέρασε ένας αιώνας. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι συνηθισμένος να κάθομαι στον πάγκο, όμως σε ένα δυνατό ρόστερ σαν το δικό μας, θα υπάρχουν και φορές που θα πρέπει να καθίσεις στον πάγκο».

Για την αγωνιστική του ετοιμότητα

«Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να βγάλω 90 λεπτά. Σύντομα θα είναι πανέτοιμος και θα δουλέψω πάνω και στην φυσική κατάσταση. Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα, οι φίλαθλοί μας είναι φανταστικοί και παίζουμε σε ένα σπουδαία γήπεδο. Πιστεύω πως όλοι απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο εδώ».

Για την μεταγραφή του Μάρκο Ρόις

«Η προσθήκη του Ρόις μας έδωσε περισσότερη ποιότητα και έδειξε ήδη στο ματς με τη Βέρντερ την αξία του. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει σημαντικά».

«Καμία απόφαση για Κυριάκο» 

28/8/2012

«Καμία απόφαση για Κυριάκο»
Σκληρές διαπραγματεύσεις γίνονται ανάμεσα σε Σάλκε και Ζενίτ για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με την Bild η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης προσφέρει 20 εκατ. ευρώ και στον παίκτη 3 εκατ. ευρώ «καθαρά» ετησίως. Μάλιστα είναι τόσο έντονο το ενδιαφέρον της, που ο εκτελεστικός διευθυντής της «Gazprom», χορηγού εταιρείας και των δύο ομάδων, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της γερμανικής ομάδας, Κλέμενς Τένις.

«Η Ζενίτ είναι πολύ επίμονη, αλλά ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει», δήλωσε στην Bild ο εκτελεστικός διευθυντής της Σάλκε, Χορστ Χελντ, που φέρεται να επιθυμεί την παραμονή του 20χρονου αμυντικού για αγωνιστικούς λόγους, αλλά είναι πολύ πιθανό να υποκύψει στις επιθυμίες της διοίκησης που δύσκολα θα πει «όχι» σε μία τόσο μεγάλη πρόταση για αμυντικό.

Λέγεται πως η Σάλκε για να παραχωρήσει τον Παπαδόπουλο εκτός από χρήματα θέλει να εξασφαλίσει και την απόκτηση αντικαταστάτη. Ήδη στα υπόψη της υπάρχει ο Γιαν Κίρχοφ της Μάιντς. Η υπόθεση της μετακίνησης του Έλληνα διεθνούς στόπερ αναμένεται να κλείσει, θετικά ή αρνητικά, μέχρι και την Παρασκευή που ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος. 

Ναζιστικό πανό στο γήπεδο της Ντόρτμουντ 

28/8/2012

Ναζιστικό πανό στο γήπεδο της Ντόρτμουντ
Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία με ένα ναζιστικό πανό που αναρτήθηκε στην εξέδρα του «Βέστφαλενσταντιον» στον αγώνα της Ντόρτμουντ με τη Βέρντερ Βρέμης. «Αλληλεγγύη στην NWDO», ανέφερε αυτό αναφερόμενη στο ακροδεξιό γκρουπ της περιοχής, που προ ημερών «διαλύθηκε» μετά από έφοδο της αστυνομίας λόγω της παράνομης δράσης των μελών του.

Ήδη δύο από τους οπαδούς που είναι υπεύθυνοι για την ανάρτηση του πανό έχουν αναγνωριστεί και η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνα για την προσαγωγή όλων των υπευθύνων.

Στο Αμβούργο ο Γίρατσεκ 

28/8/2012

Στο Αμβούργο ο Γίρατσεκ
Στο Αμβούργο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πετρ Γίρατσεκ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1983 ανακοίνωσαν την απόκτηση του διεθνούς Τσέχου μέσου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια από τη Βόλφσμπουργκ, χωρίς να γίνουν γνωστά τα οικονομικά ανταλλάγματα.

Ο Γίρατσεκ δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή των «λύκων», Φέλιξ Μάγκατ. 

Έκλεισε Μαρτίνεθ η Μπάγερν! 

28/8/2012

Έκλεισε Μαρτίνεθ η Μπάγερν!
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της Μπάγερν με την Μπιλμπάο για την απόκτηση του Χάβι Μαρτίνεθ. Η μεταγραφή, που θα κλείσει και τυπικά την Τετάρτη, αναμένεται να κοστίσει περίπου 40 εκατ. ευρώ καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στην ιστορία της Bundesliga.

Ο 23χρονος Ισπανός διεθνής αμυντικός θα υπογράψει για πέντε χρόνια έναντι 2 εκατ. ευρώ ετησίως και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Γιουπ Χάινκες.

Γίνεται… τσάρος ο Παπαδόπουλος 

29/8/2012

Γίνεται… τσάρος ο Παπαδόπουλος
Ίλιγγο προκαλούν τα ποσά που αφορούν τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και αποκαλύπτει σήμερα η SportDay, μέσω της στήλης «ο τρελός του χωριού».

Συγκεκριμένα, η μεταγραφή του διεθνούς στόπερ από τον Ολυμπιακό στη Σάλκε είχε φτάσει τα 2 εκατ. ευρώ και τώρα οι Γερμανοί ετοιμάζονται να τον πουλήσουν με τα δεκαπλάσια χρήματα (20 εκατ. ευρώ).

Το πρώτο συμβόλαιο του 20χρονου κεντρικού αμυντικού ήταν 450.000 ευρώ και μέσα σε ενάμιση χρόνο, αφού οι διοικούντες τον σύλλογο του Γκελζενκίρχεν εκτίμησαν την αγωνιστική πρόοδο που είχε σημειώσει, αυξήθηκε σημαντικά. Το τρέχον συμβόλαιο του νεαρού παίκτη αγγίζει τις 750.000 ευρώ.

Τώρα έρχονται οι Ρώσοι, οι οποίοι του προσφέρουν 3 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η εφορία στη Ρωσία (13%) δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη της Γερμανίας (45%). Ουσιαστικά το κασέ του Παπαδόπουλου θα ανέβει τέσσερις φορές πάνω και θα γίνει ο καλύτερα αμειβόμενος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Στο πάγιο ποσό του συμβολαίου του διεθνούς άσου δεν υπολογίζονται τα μπόνους. Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα βάλει στο τραπεζικό του λογιαρασμό 1 εκατ. ευρώ και για την πρόκριση της ρωσικής ομάδας στους «16» του Champions League άλλο μισό εκατ. ευρώ.

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της μεταγραφής 

29/8/2012

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της μεταγραφής
Πέταξε «άγρια» μεσάνυχτα με ιδιωτικό τζετ και από το αεροδρόμιο του Μονάχου βέθηκε κατευθείαν στο ιατρικό κέντρο της Μπάγερν όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Οι πληροφορίες από Γερμανία λένε πως ο Χάβι Μαρτίνεθ αποδείχθηκε «ταύρος» μια κατά συνέπεια η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου είναι θέμα χρόνου για να ανακοινωθεί και επίσημα.

Οι Βαυαροί θα αποζημιώσουν με 40 εκατομμύρια ευρώ την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ ο Ισπανός διεθνής θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με αποδοχές ύψους 2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Έμεινε στη Σάλκε ο Παπαδόπουλος 

29/8/2012

Έμεινε στη Σάλκε ο Παπαδόπουλος
Αρνητικά απάντησε η Σάλκε στην πρόταση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για την παραχώρηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr.

Η ρωσική ομάδα κατέθεσε προσφορά ύψους 18 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς, οι οποίοι – σύμφωνα με το ρεπορτάζ - ζητούσαν ακατέβατα 20 εκατ. ευρώ για την πώληση του διεθνούς στόπερ.

Ο βασικός λόγος, όμως, είναι ότι βρισκόμαστε λίγες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και δεν θα μπορούσε να καλυφθεί το κενό του βασικού κεντρικού αμυντικού της ομάδας.

Ο 20χρονος παίκτης ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να πάει στη Ρωσία, ενώ ο πατέρας φέρεται να είχε ήδη ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη για να «τσεκάρει» τις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου και τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Ίσως ο Παπαδόπουλος να σκέφτηκε ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο να μείνει στην Μπουντεσλίγκα , το οποίο είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και του χρόνου να έρθει μία πρόταση από έναν κορυφαίο σύλλογο της Ευρώπης.

Η Ζενίτ πρόσφερε στον Παπαδόπουλο πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά το κασέ του Παπαδόπουλου θα ανέβαινε τέσσερις φορές πάνω και παραλίγο να γίνει ο καλύτερα αμειβόμενος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

 ΓΑΛΛΙΑ


Ανακοινώθηκε ο Ντιελνά 

27/8/2012

Ανακοινώθηκε ο Ντιελνά
Στη Σεντάν -και επίσημα- θα συνεχίσει την καριέρα του Κλοντ Ντιελνά.

Ο 24χρονος αμυντικός, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό ωστόσο δεν κατάφερε να βρει μία θέση στο ρόστερ του, παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο στην ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας, χωρίς να υπάρχει οψιόν αγοράς.
 

Μακούν: «Ήθελα να πάω αλλού» 

28/8/2012

Μακούν: «Ήθελα να πάω αλλού»
Ευχαριστημένος από τη χρονιά που πέρασε στον Ολυμπιακό δήλωσε στον γαλλικό Τύπο ο Ζαν Μακούν, ωστόσο ανέφερε πως ήθελε να αλλάξει… παραστάσεις. Ο Καμερουνέζος μέσος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεν κι επιστρέφει στη Γαλλία, όπου έχει αγωνιστεί με επιτυχία σε Λιλ και Λιόν.

«Με τον Ολυμπιακό είχαμε μία υπέροχη σεζόν. Κατακτήσαμε το νταμπλ, παίξαμε στο Champions League και μπορούσαμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα. Όμως ήθελα να πάω αλλού και προέκυψε η ευκαιρία να παίξω στη Ρεν. Χαίρομαι πολύ που επιστρέφω στη Ligue 1. Η ομάδα μου έχει πολλές δυνατότητες και θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο 29χρονος άσος.

Νοκ άουτ Λισάντρο και Μονσόν 

28/8/2012

Νοκ άουτ Λισάντρο και Μονσόν
Χωρίς τους Λισάντρο Λόπες και Φαμπιάν Μονσόν θα πορευτεί η Λιόν για τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Ο Αργεντινός επιθετικός υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο στην αναμέτρηση κόντρα στην Εβιάν, με το νεοαποκτηθέντα αριστερό αμυντικό να ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στους προσαγωγούς.

Αυτό σημαίνει πως οι δύο παίκτες θα χάσουν τις αναμετρήσεις με Βαλενσιέν και Αζαξιό, ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην είναι στη διάθεση του Ρεμί Γκαρντ για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, εκτός έδρας, κόντρα στη Λιλ (23/9).

Μούτου: «Προκαλώ τον Ιμπραΐμοβιτς» 

28/8/2012

Μούτου: «Προκαλώ τον Ιμπραΐμοβιτς»
Με αρκετή… όρεξη ήρθε στην Αζαξιό ο Άντριαν Μούτου.

Ο Ρουμάνος επιθετικός στις πρώτες του δηλώσεις κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ομάδα της Κορσικής, εμφανίστηκε σίγουρος πως θα πετύχει περισσότερα γκολ από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς τη φετινή σεζόν.

«Δεν μίλησα ποτέ για πρόωρη απόσυρση», είπε αρχικά ο Άντριαν Μούτου και πρόσθεσε: «Προκαλώ τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, καθώς θα έχω πετύχει περισσότερο γκολ από εκείνον, μέχρι το τέλος της σεζόν».

Τέλος, ο Ρουμάνος επιθετικός μίλησε για την Κορσική, η οποία δεν είναι… Γαλλία: «Ήρθα στην Κορσική και όχι στη Γαλλία. Εδώ είναι Νότος και μία περιοχή που μου ταιριάζει απόλυτα, καθώς έχει στοιχεία στον πολιτισμό της από την Ιταλία».

«Πριγκιπική» πρόκριση 

28/8/2012

«Πριγκιπική» πρόκριση
Την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Λιγκ Γαλλίας πήρε η Μονακό, επικρατώντας εκτός έδρας της Νιορ με σκορ 2-1.

Στο 80ο λεπτό πέρασε ως αλλαγή ο Γιώργος Τζαβέλλας, αντικαθιστώντας τον Μπαϊράμι.

Εκτός από τους Μονεγάσκους, το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης πήραν ακόμα οι Αρλ, Ανζέ, Μετς, Καέν και Οσέρ, με την τελευταία να πετυχαίνει το νικηφόρο τέρμα (2-1) στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κόντρα στην Ντιζόν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κλερμόν-Καέν 0-1
Γκαζελέκ-Αρλ 1-2
Λαβάλ-Ανζέ 0-2
Μετς-Τουρ 1-0
Νιορ-Μονακό 1-2
Οσέρ-Ντιζόν 2-1

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

«Έκρυψε» τη μπάλα ο Άγιαξ (video) 

27/8/2012

«Έκρυψε» τη μπάλα ο Άγιαξ (video)
Δεν έχει και ιδιαίτερο πρόβλημα να «ρίχνει» πεντάρες στο ολλανδικό πρωτάθλημα ο Άγιαξ.

Μάλιστα, είναι σύνηθες φαινόμενο απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες να ξεφεύγει αρκετά το… κοντέρ.

Το καλό στην υπόθεση είναι ότι πολλές φορές ο «Αίαντας» το κάνει και με…στυλ.

Όπως ακριβώς και στο τέταρτο γκολ κόντρα στη Μπρέντα, όπου με 5 πάσες, χωρίς καν να «δει» το… τόπι αντίπαλος παίκτης, ο Σερέρο το «κόλλησε» σε μια εξαιρετική συνεργασία των πρωταθλητών Ολλανδίας.




 

 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ήττα για την Σπόρτινγκ Λ. 

28/8/2012

Ήττα για την Σπόρτινγκ Λ.
Ούτε στη δεύτερη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μάλιστα, συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι, τώρα γνώρισε την ήττα 1-0 και μάλιστα στην έδρα της από την Ρίο Άβε.

Ο Εντιμάρ Φράγκα στο 40ο λεπτό άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής του Πορτογαλικού Πρωταθλήματος.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Ζα Πίντο έμεινε μόνο με έναν βαθμό στην βαθμολογία.

ΒΕΛΓΙΟ


Ανακοίνωσε Ραούλ Μπράβο η Γκέρμιναλ 

29/8/2012

Ανακοίνωσε Ραούλ Μπράβο η Γκέρμιναλ
Στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στη Γκέρμιναλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός πρώην αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους και ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση της νέας του ομάδας.

Ο 31 ετών παίκτης βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας από τα μέσα Ιουλίου, όταν και έμεινε ελεύθερος από τη Ράγιο Βαγεκάνο, με τα χρώματα αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν. Στην σχετική ανακοίνωση της Γκέρμιναλ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην καριέρα του Ισπανού, κυρίως σε ό,τι αφορά την παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης την εξαετία 2001-07, αλλά και αυτή στον Ολυμπιακό από το 2007 ως το 2011.

Όλες οι μεταγραφές της Ευρώπης για τη σεζόν 2012-13 

29/8/2012

Η Μίλαν ανακοίνωσε τον Μ'Μπαγ Νιάνγκ, ενώ πήρε και τον Μπόγιαν Κρκιτς δανεικό από την Ρόμα. Ντεμπελέ η Τότεναμ, Λούκας Μέντες η Μαρσέιγ, Θίσμα η Ατλέτικο. Όλες οι μεταγραφές στο Sport24.gr
Η Μίλαν ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 17άχρονου Γάλλου στράικερ, Μ'Μπαγ Νιάνγκ, από την Καέν.
Απέκτησε επίσης και ως δανεικό τον 22άχρονο Σερβο-Ισπανό, Μπόγιαν Κρκιτς, από την Ρόμα, με τις υπογραφές να πέφτουν αύριο (Τετάρτη).
Τα επιθετικά προβλήματα είναι τεράστια, καθώς μετά τον Πάτο τραυματίστηκε και Ρομπίνιο (έναν μήνα εκτός), έτσι Νιάνγκ και Μπόγιαν έρχονται να πλαισιώσουν Πατσίνι και Ελ Σααραουί.
Ο Μπόγιαν στο Μιλάνο...
Πήρε Θίσμα η Ατλέτικο
Συμβόλαιο ενός έτους με την Ατλέτικο Μαδρίτης υπέγραψε ο 30άχρονος Ισπανός αριστερός μπακ, Ντομίνγκο Θίσμα, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Σανταντέρ.
Συμφωνία Τότεναμ για Ντεμπελέ
Η Φούλαμ έκανε δεκτή την πρόταση της Τότεναμ ύψους 19.000.000 ευρώ για την απόκτηση του Μουσά Ντεμπελέ.
Ο 25άχρονος διεθνής Βέλγος επιτελικός μέσος αναμένεται να υπογράψει την Τετάρτη στους "σπερς", οι οποίοι φημολογείται ότι συμφώνησαν και με την Λιόν για τον Ουγκό Λορίς στα 15.000.000 ευρώ.
Dembele: Wanted by Spurs
Ο Λούκας Μέντες στην Μαρσέιγ
Η Μαρσέιγ ανακοίνωσε την συμφωνία με την Κοριτίμπα για την απόκτηση του 22άχρονου Βραζιλιάνου αμυντικού, Λούκας Μέντες.
Θα φτάσει στην Μασσαλία την Τετάρτη και αφού περάσει ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει συμβόλαιο 4 ετών.

Ντιέγκο η Ρεμς
Η Ρεμς ολοκλήρωσε την απόκτηση του 24άχρονου Βραζιλιάνου μέσου, Ντιέγκο Ριγκονάτο,  από την Τουρ.
Diego Rigonato signe au Stade de Reims !
Ο Πίρις στην Κιέβο
Η Κιέβο Βερόνα ολοκλήρωσε την απόκτηση του 22άχρονου Ουρουγουανού αμυντικού μέσου, Σεμπαστιάν Πίρις, από την Ντανούμπιο.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σε αυτό το κομμάτι ενημερώνεστε καθημερινά για κάθε μεταγραφική κίνηση, ενώ έχετε πάντα στην διάθεσή σας αναλυτική λίστα με όλες τις κινήσεις.
Σε αυτήν την λίστα αναφέρονται όλες οι ομάδες από τα πρωταθλήματα Αγγλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και Γαλλίας, όπως και οι σημαντικότερες ομάδες από Πορτογαλία, Ολλανδία, Τουρκία, Βέλγιο, Κύπρο και Σκωτία.
Πέραν από το αρχικό κείμενο στο οποίο θα γίνεται μια γενική αναφορά στην δραστηριότητα της ημέρας, στην αναλυτική λίστα θα ξεχωρίζουν εύκολα οι σημερινές μεταγραφές, καθώς θα έχουν κόκκινο χρώμα, ενώ αστεράκι (*) έχουν όσοι αποκτήθηκαν δανεικοί.

Αναλυτικά η λίστα με τις μεταγραφές:


ΑΓΓΛΙΑ


Μάντσεστερ Σίτι
Τζακ Ρόντγουελ (Έβερτον) [15.200.000€]

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)  [30.360.000€]
Σίνζι Καγκάουα (Ντόρτμουντ) [15.000.000€]
Νικ Πάουελ (Κρου) [7.500.000€]
Αλεξάντερ Μπούτνερ (Φιτέσε) [5.000.000€]

Άρσεναλ
Σάντι Καθόρλα (Μάλαγα) [19.000.000€]
Ολιβιέ Ζιρού (Μονπελιέ) [16.000.000€]
Λούκας Ποντόλσκι (Κολωνία) [14.000.000€]

Τότεναμ
Μουσά Ντεμπελέ (Φούλαμ) [19.000.000€]
Γιαν Βερτόνχεν (Άγιαξ) [12.000.000€]
Γκίλφι Σίγκουρτσον (Χόφενχαϊμ) [9.000.000€] (ήταν δανεικός Σουόνσι)
Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Μάντσεστερ Σίτι) [6.300.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Νιούκαστλ
Φούρνον Ανίτα (Άγιαξ) [8.500.000€]
Ρομέν Αμαλφιτανό (Ρεμς)
Γκαέλ Μπιγκιριναμά (Κόβεντρι) [1.500.000€]
Κέρτις Γκουντ (Melbourne Heart)

Τσέλσι
Εντέν Αζάρ (Λιλ) [40.000.000€]
Οσκάρ (Ιντερνασιονάλ) [32.000.000€]
Βίκτορ Μόουζες (Γουίγκαν) [11.300.000€]
Μάρκο Μαρίν (Βέρντερ) [9.300.000€]
Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Μαρσέιγ) [9.000.000€]
Τοργκάν Αζάρ (Λανς)

Έβερτον
Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός) [7.600.000€]
Στίβεν Πίνααρ (Τότεναμ) [5.800.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Στίβεν Νέισμιθ (Ρέιντζερς)
Μπεν ΜακΛάφλιν (Ντούνταλκ)

Λίβερπουλ
Τζο Άλεν (Σουόνσι) [19.000.000€]
Φάμπιο Μπορίνι (Ρόμα) [13.300.000€]
Ουσάμα Ασαϊντί (Χέρενφεν) [3.000.000€]
Νουρί Σαχίν (Ρεάλ)*

Φούλαμ
Μλάντεν Πέτριτς (Αμβούργο)
Ούγκο Ρονταγέγκα (Γουίγκαν)
Τζορτζ Γουίλιαμς (MK Dons)
Σάσα Ρίτερ (Κολωνία)*

Γουέστ Μπρομ
Ρομελού Λουκακού (Τσέλσι)*
Μάρκους Ρόζενμπεργκ (είχε μείνει ελεύθερος από Βέρντερ)
Γιασίν Ελ Γκανασί (Γάνδη)*
Κλαούντιο Γιάκομπ (Ράσινγκ Κλουμπ)
Μπεν Φόστερ (Μπέρμιγχαμ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Σουόνσι
Κι Σουνγκ-Γουένγκ (Σέλτικ) [6.300.000€]
Μίτσου (Ράγιο Βαγεκάνο) [3.000.000€]
Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (Βιγιαρεάλ)*
Τσίκο - Χοσέ Μανουέλ Φλόρες (Τζένοα) [3.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μαγιόρκα)
Τζέιμι Πρόκτορ (Πρέστον)

Νόριτς
Σεμπαστιάν Μπασόνγκ (Τότεναμ) [7.000.000€]
Άλεξάντερ Τετέι (Ρεν)
Στίβεν Γουίτακερ (Ρέιντζερς)
Ρόμπερτ Σνόντγκρας (Λιντς) [2.000.000€]
Μάικλ Τέρνερ (Σαουθάμπτον)
Τζέικομπ Μπάτερφιλντ (Μπάρνσλεϊ)
Χαβιέρ Γκαρίδο (Λάτσιο)*

Σάντερλαντ
Άνταμ Τζόνσον (Μάντσεστερ Σίτι) [12.700.000€]
Στίβεν Φλέτσερ (Γουλβς) [15.000.000€ + 3.000.000€ bonus]
Κάρλος Κουέγιαρ (Άστον Βίλα)

Στόουκ
Μάικλ Κάιτλι (Γουλβς)
Τζέιμι Νες (Ρέιντζερς)
Μπεν Γκλάσκοου (Άρσεναλ)

Γουίγκαν
Ιβάν Ράμις (Μαγιόρκα) [6.000.000€]
Αρούνα Κονέ (Λεβάντε) [3.500.000€]
Ρίο Μιγιάτσι (Άρσεναλ)*
Φρέιζερ Φάιβι (Αμπερντίν) [650.000€]

Άστον Βίλα
Ρον Φλάαρ (Φέγενορντ) [4.000.000€]
Μπρετ Χόλμαν (Άλκμααρ)
Καρίμ Ελ Αχμαντί (Φέγενοορντ) [4.000.000€]
Ματ Λόουτον (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) [4.000.000€]

ΚΠΡ
Ζοζέ Μποζίνγκουα (Τσέλσι)
Γι-Σουνγκ Παρκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) [3.000.000€]
Ράιαν Νέλσεν (Τότεναμ)
Άντριου Τζόνσον (Φούλαμ)
Ρόμπερτ Γκριν (Γουέστ Χαμ)
Ντέιβιντ "Τζούνιορ" Χόιλετ (Μπλάκμπερν)
Φάμπιο ντα Σίλβα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)*
Σαμπά Ντιακιτέ (Νανσί) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρέντινγκ
Στιούαρτ Τέιλορ (Μάντσεστερ Σίτι)
Παβέλ Πογκρεμπνιάκ (Φούλαμ)
Ντάνι Γκάθρι (Νιούκαστλ)
Νίκι Σόρεϊ (Γουέστ Μπρομ)
Άντριαν Μαριάπα (Γουότφορντ)
Κρις Γκάντερ (Νότιγχαμ Φόρεστ)
Γκάραθ ΜακΚλίρι (Νότιγχαμ Φόρεστ)
Πιρς Σουέινι (Μπρέι)

Σαουθάμπτον
Ναθάνιελ Κλάιν (Κρίσταλ Πάλας) [3.200.000€]
Τζέι Ροντρίγκεθ (Μπέρνλεϊ)
Πάουλο Γκατσανίγκα (Τζίλιγχαμ)

Γουέστ Χαμ
Ματ Τζάρβις (Γουλβς) [13.600.000€]
Αλού Ντιαρά (Μαρσέιγ) [3.000.000€]
Τζέιμς Κόλινς (Άστον Βίλα)
Μποντιμπό Μαϊγκά (Σοσό)
Στίβεν Χέντερσον (Πόρτσμουθ)
Γιούσι Γιαασκελάινεν (Μπόλτον)
Μοαμέντ Ντιαμέ (Γουίγκαν)
Τζορτζ ΜακΚάρτνεϊ (Σάντερλαντ)
Ράφαελ Σπίγκελ (Γκρασχόπερς)

*Championship
Σάιμον Κοξ (Νότιγχαμ Φόρεστ από Γουέστ Μπρομ)
Ελ Χατζί Ντιούφ (Λιντς από Ντόνκαστερ)
Κόλιν Καζίμ-Ρίτσαρντς (Μπλάκμπερν από Γαλατάσαραϊ)*
Κρεγκ Μπέλαμι (Κάρντιφ από Λίβερπουλ)
Στιβ Μπελέκ (Γουότφορντ από ΑΕΚ)
Μανουέλ Αλμούνια (Γουότφορντ από Άρσεναλ)
Ντάνιελ Πούντιλ (Γουότφορντ από Γρανάδα)*
Λίον Μπεστ (Μπλάκμπερν από Νιούκαστλ) [3.800.000€]
Νούνο Γκόμες (Μπλάκμπερν από Μπράγκα)
Ντάνι Μέρφι (Μπλάκμπερν από Φούλαμ)
Ντίκσον Ετούχου (Μπλάκμπερν από Φούλαμ)
Τζόναθαν Γούντγκεϊτ (Μίντλεσμπρο από Στόουκ)
Γουέιν Μπριτζ (Μπράιτον από Μάντσεστερ Σίτι) (ήταν δανεικός Σάντερλαντ)
Πέτερ Λόβεκραντς (Μπέρμιγχαμ από Νιούκαστλ)


ΙΤΑΛΙΑ


Γιουβέντους
Λούσιο (Ίντερ)
Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Σεμπάστιαν Τζοβίνκο (Πάρμα) [11.000.000€] (αποκτήθηκε το υπόλοιπο 50%)
Κουάντουο Ασαμόα (Ουντινέζε) [9.000.000€ / 50%]
Μαουρίσιο Ίσλα (Ουντινέζε) [9.400.000€ / 50%]
Νικόλα Λεάλι (Μπρέσια) [3.800.000€]
Ρίτσμοντ Μποάκι (Τζένοα) [4.000.000€ / 50%] (ήταν δανεικός Σασουόλο)
Αλμπέρτο Μάζι (Προ Βερτσέλι) (με συνιδιοκτησία)
Εμανουέλε Τζακερίνι (Τσεζένα) (αποκτήθηκε το υπόλοιπο 50%)
Μαρτίν Κάσερες (Σεβίλλη) [8.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Τζέιμς Τροΐσι (Κάισερισπορ) (δόθηκε δανεικός σε Αταλάντα)
Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Αταλάντα) (δόθηκε δανεικός σε Μπολόνια)

Μίλαν
Πάολο Πατσίνι (Ίντερ) [7.000.000€ + Κασάνο]
Ρικάρντο Μοντολίβο (Φιορεντίνα)
Μ'Μπαγ Νιάνγκ (Καέν)
Μπόγιαν Κρκιτς (Ρόμα)*
Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Τζένοα) [4.000.000€] (έπαιζε Κιέβο με συνιδιοκτησία)
Μπακάγ Τραορέ (Νανσί)
Γκαμπριέλ (Κρουζέιρο) [500.000€]
Κριστιάνο Σαπάτα (Βιγιαρεάλ)*
Κεβίν Κονστάν (Τζένοα)*
Σάλεϊ Μουντάρι (Ίντερ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ουντινέζε
Μαϊκοζουέλ (Μποταφόγκο) [5.500.000€]
Αλάν (Βάσκο ντα Γκάμα) [3.000.000€]
Μάρκο Φαραόνι (Ίντερ) (με συνιδιοκτησία)
Τομάς Ερτό (Καέν)
Ουίλιανς (Φλαμένγκο)
Βόιτσιεχ Παβλόβσκι (Λέγκια Γκντάνσκ)
Ντανιέλε Παντέλι (Σαμπντόρια)
Κρίστιαν Πασκουάτο (Γιουβέντους) [1.500.000 / 50%] (δόθηκε δανεικός σε Μπολόνια)

Λάτσιο
Έντερσον (Λιόν)
Μικαέλ Σιανί (Μπορντό) [2.000.000€]
Αντόνιο Καντρέβα (Ουντινέζε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Νάπολι
Βάλον Μπεχράμι (Φιορεντίνα)
Αλεσάντρο Γκαμπερίνι (Φιορεντίνα)
Ομάρ Ελ Καντουρί (Μπρέσια) (με συνιδιοκτησία)
Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ) [7.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ίντερ
Αντόνιο Κασάνο (Μίλαν)
Άλβαρο Περέιρα (Πόρτο) [10.000.000€ + 3.500.000€ bonus]
Ροντρίγκο Παλάσιο (Τζένοα) [11.000.000€]
Σαμίρ Χαντάνοβιτς (Ουντινέζε) [11.000.000€]
Βάλτερ Γκαργκάνο (Νάπολι)*
Ματίας Σιλβέστρε (Παλέρμο)*
Γκαμπριέλ Μουντιγκαγί (Μπολόνια)*
Φρέντι Γκουαρίν (Πόρτο) [11.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρόμα
Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τζένοα) [2.500.000€] (ήταν δανεικός σε Βερόνα)
Ματία Ντέστρο (Σιένα / Τζένοα) [16.000.000€]
Φεντερίκο Μπαλτζαρέτι (Παλέρμο) [4.500.000€]
Ντοντό (Κορίνθιανς)
Λεάντρο Καστάν (Κορίνθιανς) [5.000.000€]
Μάικλ Μπράντλεϊ (Κιέβο) [3.500.000€]
Μαρκίνιος (Κορίνθιανς)*
Ζόναταν Λούκα (Ιντερνασιονάλ) [700.000€]
Ιβάν Πίρις (Σάο Πάουλο)*
Τόμας Σβεντκάουσκας (Σουντούβα)
Μαρκίνιο (Φλουμινένσε) [3.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Πάρμα
Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός)
Αμαουρί (Φιορεντίνα)
Ισάκ Μπελφοντίλ (Λιόν) [2.500.000€]
Ντόρλαν Παμπόν (Ατλέτικο Νασιονάλ)
Φαμπιάνο Σαντακρότσε (Νάπολι) (με συνιδιοκτησία)
Αλεάντρο Ρόζι (Ρόμα)
Γιοχάν Μπεναλουάν (Τσεζένα)*
Ινάσιο Φιντέλεφ (Νάπολι)*
Μάρκο Παρόλο (Τσεζένα)*
Αλφρίνε Άκουα (Παλέρμο)*
Μίρκο Πιλιατσέλι (Ρόμα)
Ζονατάν Μπιαμπιανί (Σαμπντόρια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Χάιμε Βαλντές (Σπόρτινγκ) [1.800.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ζαρντίμ Γκονσάλο Μπραντάο (Σιένα) (με συνιδιοκτησία) (δόθηκε δανεικός σε Τσεζένα)

Μπολόνια
Αλεσάντρο Ντιαμάντι (Μπρέσια) [3.360.000€] (από συνιδιοκτησία)
Ματίας Αρμπέρο (Νασιονάλ Μοντεβιδέο)
Μαρτί Ριβερόλα (Μπαρτσελόνα)
Τσέζαρε Νατάνι (Φιορεντίνα)
Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Γιουβέντους)* (μόλις αποκτήθηκε από Αταλάντα)
Τιμπέιρο Γκουαρέντε (Σεβίλλη)*
Μάρκο Μότα (Γιουβέντους)* (ήταν δανεικός Κατάνια)
Κρίστιαν Πασκουάτο (Ουντινέζε)* (μόλις αποκτήθηκε από Γιουβέντους)
Τζανλούκα Κούρτσι (Ρόμα)*
Ρόζερ Καρβάλιο (Τομπένσε)* (ήταν δανεικός σε Τζένοα)

Κιέβο
Ραφαέλε Πουτσίνο (πήρε το 50% των δικαιωμάτων του, μένει στη Βαρέζε τη νέα σεζόν)
Ντάριο Νταϊνέλι (Τζένοα)
Νταβίντ Ντι Μικέλε (Λέτσε)
Πάβολ Φάρκας (Βασλούι)
Λορέντζο Μαρκιόνι (Άσκολι)
Σεμπαστιάν Πίρις (Ντανούμπιο)
Μάρκο Ριγκόνι (Νοβάρα)*
Ισαάκ Κόφι (Τζένοα) (με συνιδιοκτησία)
Αντριάν Στόιαν (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Νικόλα Μπελόμο (Μπάρι) (με συνιδιοκτησία)
Αλμπέρτο Παλόσκι (Μίλαν)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

Κατάνια
Αλέξις Ρολίν (Νασιονάλ Μοντεβιδέο) [5.000.000€]
Λούκας Κάστρο (Ράσινγκ Κλουμπ) [2.900.000€]
Αλμπέρτο Φρίζον (Βιτσέντζα) (με συνιδιοκτησία)
Αμιντού Σαλιφού (Φιορεντίνα)*
Σουλεϊμάν Ντουκαρά (Βιμπονέζε)
Τακαγιούκι Μοριμότο (Νοβάρα) (από συνιδιοκτησία)
Μίρκο Αντενούτσι (Τορίνο) (από συνιδιοκτησία)

Αταλάντα
Φακούντο Πάρα (Ιντεπεντιέντε)*
Ντάβιντ Μπιοντίνι (Τζένοα)*
Τζέιμς Τροΐσι (Γιουβέντους)* (μόλις αποκτήθηκε από Κάισερισπορ)
Λούκα Τσιγκαρίνι (Νάπολι)* (ήταν ήδη δανεικός και έμεινε ως δανεικός)

Φιορεντίνα
Νταβίντ Πισάρο (Ρόμα)
Αλμπέρτο Ακουιλάνι (Λίβερπουλ) [7.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μίλαν)
Φακούντο Ρονκάγλια (Μπόκα Τζούνιορς)
Μουνίρ Ελ Χαμνταουί (Άγιαξ) [4.000.000€]
Μπόρχα Βαλέρο (Βιγιαρεάλ) [7.000.000€]
Γκονσάλο Ροντρίγκες (Βιγιαρεάλ) [1.500.000€]
Ματίας Φερνάντες (Σπόρτινγκ) [4.000.000€]
Εμιλιάνο Βιβιάνο (Παλέρμο)*
Φραντσέσκο Ντέλα Βάλε (Παλέρμο)*
Χουάν Κουαντράδο (Ουντινέζε)*
Αχμέντ Χεγκαζί (Ισμαϊλί)
Κριστιάνο Λουπαλέτι (Τζένοα)
Ματία Κασάνι (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Χουσεϊν Καρζά (Τζένοα) (από συνιδιοκτησία)
Αντρέα Λάτζαρι (Κάλιαρι) (από συνιδιοκτησία)

Σιένα
Ματίας Μαρτίνες (Ράσινγκ Κλουμπ)
Μάσιμο Πάτσι (Νοβάρα)
Αντρέα Καμπανιόλο (Κατάνια)
Ζοέλσον (Ρετζίνα)
Ματίας Κάμπος (Γρανάδα)*
Φελίπε νταλ Μπέλο (Φιορεντίνα)*
Φραντσέσκο Βαλιάνι (Πάρμα)*
Ματέο Ρουμπίν (Τορίνο) (με συνιδιοκτησία)
Πάμπλο Ερνάν Ντελαφιόρε (Πάρμα) (με συνιδιοκτησία)
Φραντσέσκο Μπολτζόνι (Τζένοα) (από συνιδιοκτησία)

Κάλιαρι
Λούκα Ροσετίνι (Σιένα)
Ντανίλο Αβελάρ (Καρπάτι Λβιβ)* (ήταν δανεικός Σάλκε)
Βιντσέντζο Καμιλιέρι (Ρετζίνα)*
Ντανιέλε Ντεσένα (Σαμπντόρια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Μαουρίσιο Πινίγια (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Παλέρμο
Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος (Τιχουάνα)
Πάουλο Ντιμπάλα (Ινστιτούτο)
Στιβ βον Μπέργκεν (Τζένοα)
Φράνκο Μπριέντζα (Σιένα)
Σαμίρ Ουικάνι (Νοβάρα)
Μίτσελ Μοργκανέλα (Νοβάρα) (από συνιδιοκτησία)
Ματέο Νταρμιάν (Μίλαν) (από συνιδιοκτησία, ήταν δανεικός σε Τορίνο)

Τζένοα
Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο)
Ντάνιελ Τόζερ (Γκενκ)
Χάρα Μαρτίνες (Παλέρμο)
Μικέλε Κανίνι (Κάλιαρι)
Χουλιάν Βελάσκες (Ιντεπεντιέντε) [1.800.000€]
Φεντερίκο Ροντρίγκες (Μπολόνια) (με συνιδιοκτησία)
Ανσέλμο Ντε Μοράες (Παλμέιρας)
Αντρέα Μπερτολάτσι (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Τζανμάρκο Πιστσιτέλα (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Βαλέριο Βέρε (Ρόμα) (με συνιδιοκτησία)
Αχμέντ Μπαρούσο (Ρόμα) (ήταν δανεικός σε Νοτσερίνα)

Τορίνο
Αλέσιο Τσέρτσι (Φιορεντίνα) [2.500.000€] (με συνιδιοκτησία)
Ζαν-Φρασουά Ζιλέ (Μπολόνια) [1.700.000€]
Μάριο Σαντάνα (Νάπολι)
Γκιγέρμο Ροντρίγκες (Τσεζένα)
Αλεσάντρο Γκάτσι (Σιένα)
Νταμιάνο Φερονέτι (Ουντινέζε)
Τζανλούκα Σανσόνε (Σασουόλο)
Πάμπλο Κάσερες (Μαγιόρκα)
Ματέο Μπρίγκι (Ρόμα)*
Ματέο Νταρμιάν (Παλέρμο) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε με συνιδιοκτησία)
Ρικάρντο Μετζορίνι (Τζένοα) (ήταν δανεικός σε Νοβάρα)
Μάρκο Μαλιορίνι (Κιέτι)

Πεσκάρα
Άντε Βούκουσιτς (Χάιντουκ Σπλιτ) [3.000.000€]
Τζουζέπε Κολούτσι (Τσεζένα)
Ζόνατας (Μπρέσια)
Γκαστόν Μπρούγκμαν (Έμπολι)*
Μπίρκιρ Μπιάρνασον (Σταντάρ Λιέγης)*
Βλαντιμίρ Βάις (Μάντσεστερ Σίτι)* (ήταν δανεικός Εσπανιόλ)

Σαμπντόρια
Μάξι Λόπες (Κατάνια) [8.000.000€] (ήταν δανεικός στην Μίλαν)
Σίμον Πόουλσεν (Άλκμααρ)
Έντζο Μαρέσκα (Σαμπντόρια)
Λορέντζο Ντε Σιλβέστρι (Φιορέντινα)*
Μαρσέλο Εστιγκαρίμπια (Ντεπορτίβο Μαλδονάδο)*
Έντερ (Έμπολι) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ρενάν (Κλουζ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Αντρέα Κόστα (Ρετζιάνα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Πάολο Καστελίνι (Πάρμα) (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

*Serie B
Σάββας Γκέντσογλου (Λιβόρνο από Σαμπντόρια)*
Χοσέ Ερνέστο Τσεβαντόν (Λέτσε από Κολόν Σάντα Φε)
Βαγγέλης Μόρας (Ελλάς Βερόνα από Τσεζένα)


ΙΣΠΑΝΙΑ


Ρεάλ
Λούκα Μόντριτς (Τότεναμ) [30.000.000€ + 5.000.000€ bonus]

Μπαρτσελόνα
Αλέξ Σονγκ (Άρσεναλ) [19.000.000€]
Τζόρντι Άλμπα (Βαλένθια) [14.000.000€]

Βαλένθια
Σέρχιο Κανάλες (Ρεάλ) [7.500.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Φερνάντο Γκάγκο (Ρεάλ) [3.500.000€]
Αλί Σισοκό (Λιόν) [6.000.000€]
Αντρές Γκουαρδάδο (Ντεπορτίβο)
Ζοάο Περέιρα (Σπόρτινγκ) [3.700.000€]
Χόναταν Βιέρα (Λας Πάλμας) [2.500.000€]
Νέλσον Βαλντές (Ρουμπίν Καζάν)*

Μάλαγα
Μανουέλ Ιτούρα (Λεϊρία)

Ατλέτικο
Κριστιάν Ροντρίγκες (Πόρτο)
Εμρέ Μπελόζογλου (Φενέρμπαχτσε)
Κάτα Ντίας (Χετάφε) [1.000.000€]
Ντομίνγκο Θίσμα (Σανταντέρ)*
Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι) (ήταν δανεικός και έμεινε δανεικός)

Λεβάντε
Φανης Γκέκας (Σάμσουνσπορ)
Νίκος Καράμπελας (ΑΕΚ)
Ντάριους Ντούτκα (Οσέρ)
Κρίστιαν Λελ (Χέρτα)
Πέδρο Ρίος (Χετάφε)
Μίτσελ (Βαλένθια)
Παπακουλί Ντιόπ (Σανταντέρ)
Άνχελ Ροντρίγκεθ (Έλτσε)
Κέιλορ Νάβας (Αλμπαθέτε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Οσασούνα
Νάνο (Νουμάνθια)
Σίσι (Βαγιαδολίδ)
Εμιλιάνο Αρμεντέρος (Σεβίλλη)
Αλεχάντρο Αρίμπας (Ράγιο Βαγεκάνο)
Χοσέμπα Γιορέντε (Σοθιεδάδ)*
Άντονι Ανάν (Σάλκε)*

Μαγιόρκα
Άντερσον Κονσεϊσάο (Φιγκεϊρένσε)
Χάβι Μάρκεθ (Εσπανιόλ) [1.200.000€]
Αντόνιο Λόπεθ (Ατλέτικο)
Χαβιέρ Αριθμέντι (Χετάφε)
Ρουμπέν Μίνιο Περάλτα (Μπαρτσελόνα)
Πέδρο Ζερομέλ (Κολωνία)*

Σεβίλλη
Αλμπέρτο Μποτία (Χιχόν) [2.500.000€]
Χένβιχες Μαντούρο (Βαλένθια)
Ντιέγκο Λόπεθ (Βιγιαρεάλ) [3.000.000€]
Σισίνιο (Παλμέιρας) [2.000.000€]
Ζοφρουά Κοντογκμπιά (Λανς)
Μπρίαν Ραμπέγιο (Κόλο-Κόλο)
Χάβι Ερβάς (Κόρντομπα) (από Ιανουάριο, αλλά είχε μείνει δανεικός)

Μπιλμπάο
Αρίτθ Αντούριθ (Βαλένθια)
Ισμαέλ Λόπεθ (Ντεπορτίβο Λούγκο)
Ιάγκο Ερερίν (Ατλέτικο) (δόθηκε δανεικός σε Νουμάνθια)

Χετάφε
Πέδρο Λεόν (Ρεάλ)*
Αλέξις Ρουάνο (Σεβίλλη)*
Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια)*
Νταβίντ Άμπρααμ (Βασιλεία)
Άνχελ Λαφίτα (Σαραγόσα)
Χάβι Τόρες (Μάλαγα) (ήταν δανεικός σε Λεβάντε) [900.000€]
Μιγκέλ Άνχελ Μογιά (Βαλένθια) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Σοθιεδάδ
Γκονσάλο "Τσόρι" Κάστρο (Μαγιόρκα)
Χοσέ Άνχελ (Ρόμα)*
Κάρλος Βέλα (Άρσεναλ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Γιούρι Μπερτσίτσε (Ρεάλ Ουνιόν) (δόθηκε δανεικός σε Εϊμπάρ)

Μπέτις
Νταμιέν Περκίς (Σοσό)
Παουλάο (Σεντ-Ετιέν)
Σαλβαδόρ Άγκρα (Ολιανένσε)
Νόσα Ιγκιέμπορ (Χαποέλ Τελ Αβίβ)
Χοέλ Κάμπελ (Άρσεναλ)* (ήταν δανεικός στην Λοριάν)
Ρουμπέν Πέρεθ (Ατλέτικο)*
Χουάν Κάρλος (Μπράγκα)*

Εσπανιόλ
Σιμάο Σαμπρόσα (Μπεσικτάς)
Τζουάν Καπντεβίλα (Μπενφίκα)
Βακάσο Μουμπάρακ (Βιγιαρεάλ) [300.000€]
Ντιέγκο Κολότο (Ντεπορτίβο)
Σέρχιο Τεχέρα (Μαγιόρκα)
Ιβάν Μόγια (Έθιχα)
Σαμουέλε Λόνγκο (Ίντερ)*

Ράγιο Βαγεκάνο
Αλεχάντρο Ντομίνγκεθ (Βαλένθια)
Άλεξ Γκάλβεθ (Χιχόν)
Μοχάμ,εντ Άμπου (Μάντσεστερ Σίτι)*
Φράνκο Βάσκες (Παλέρμο)*
Τζόρντι Αμάτ (Εσπανιόλ)*
Ρουμπέν Μαρτίνεθ (Μάλαγα)*

Σαραγόσα
Ρομαρίκ (Σεβίλλη) (ήταν δανεικός Εσπανιόλ)
Απόνιο (Μάλαγα) [500.000€]
Γκλεν Λούβενς (Σέλτικ)
Πάκο Μοντανιές (Αλκορκόν)
Άλβαρο Γκονθάλεθ (Σανταντέρ) [1.000.000€]
Χάβι Άλαμο (Ουέλβα) [500.000€]
Στέφαν Μπάμποβιτς (Παρτίζαν)
Χοσέ Μάρι (Ρεάλ Χαέν)
Λούκας Βίλτσες (Κόλο-Κόλο)*
Ρέθιο (Μάλαγα)*
Λούκας Πορκάρ (Βιγιαρεάλ Β)

Γρανάδα
Γιουσέφ Ελ-Αραμπί (Αλ-Χιλάλ) [5.000.000€]
Τόνιο (Σανταντέρ)
Μπόρχα Γκόμεθ (Καρπάτι Λβιβ)
Ιρινέι (Μπέτις)
Άλεξ Μπερνάλ (Μπέτις)
Χουάνμα Ορτίθ (Ρέιντζερς) (ήταν Αλμερία δανεικός)
Μπράιαν Άνγκουλο (Ατλέτικο Μπαλεάρες)
Αντόνιο Φλόρο Φλόρες (Ουντινέζε)*
Ντάνιελ Τόριε (Ουντινέζε)*
Αλάν Νιόμ (Ουντινέζε)*
Ντιέγκο Μάινθ (Ουντινέζε)*
Ντάνι Μπενίτεθ (Ουντινέζε)*
Ντάρβιν Ματσίς (Ουντινέζε)*
Όντιον Ιγκάλο (Ουντινέζε)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

Ντεπορτίβο
Κάρλος Μαρτσένα (Βιγιαρεάλ)
Χαβιέρ Καμούνιας (Βιγιαρεάλ)*
Νέλσον Ολιβέιρα (Μπενφίκα)*
Ρόντερικ (Μπενφίκα)* (πέρσι δανεικός Σερβέτ)
Πίτσι (Μπράγκα)*
Εβάλντο (Σπόρτινγκ)*
Αντρέ Σάντος (Σπόρτινγκ)*
Ντιόγκο Σαλομάο (Σπόρτινγκ)*
Αλμπέρτο Ροντρίγκες (Σπόρτινγκ)*
Αμπέλ Αγκιλάρ (Έρκουλες)*
Κριστιάν Στουάνι (Ρετζίνα)*

Θέλτα
Μίκαελ Κρον-Ντέλι (Μπρόντμπι) [1.000.000€]
Αουγκούστο Φερνάντες (Βέλες Σάρσφιλντ) [1.500.000€]
Γκουστάβο Καμπράλ (Αρσενάλ Σαραντί)
Χάβι Βάρας (Σεβίλλη)*
Σαμουέλ (Έρκουλες)

Βαγιαδολίδ
Λουίς Σάστρε (Ουέσκα)
Αντόνιο Ρουκάβινα (Μόναχο 1860)
Χουάν Άνχελ Νέιρα (Λανούς)*
Πάτρικ Χέμπερτ (Χέρτα)
Ενρίκε Σερένο (Πόρτο)*

* Segunda Division
Όλοφ Μέλμπεργκ (Βιγιαρεάλ από Ολυμπιακό)
Φερνάντο Καβενάγκι (Βιγιαρεάλ από Ρίβερ Πλέιτ)
Βάλτερ Παντιάνι (Βιγιαρεάλ από Εσπανιόλ)


ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Ντόρτμουντ
Μάρκο Ρόις (Γκλάντμπαχ) [17.500.000€]
Γιούλιαν Σίμπερ (Στουτγκάρδη)
Όλιβερ Κιρχ (Κάιζερσλαουτερν)
Λεονάρντο Μπίτενγκμουρτ (Ένεργκι Κότμπους)

Μπάγερν
Μάριο Μάντζουκιτς (Βόλφσμπουργκ) [13.000.000€]
Τζέρνταν Σατσίρι (Βασιλεία) [13.000.000€]
Ντάντε (Γκλάντμπαχ) [3.000.000€]
Κλαούντιο Πισάρο (Βέρντερ)
Τομ Στάρκε (Χόφενχαϊμ)
Μίτσελ Βάιζερ (Κολωνία)

Σάλκε
Τρανκίλο Μπαρνέτα (Λεβερκούζεν)
Ρόμαν Νόιστεντερ (Γκλάντμπαχ)

Γκλάντμπαχ
Λουκ ντε Γιονγκ (Τβέντε) [12.000.000€]
Γκρανίτ Τζάκα (Βασιλεία) [8.500.000€]
Άλβαρο Ντομίνγκεθ (Ατλέτικο)
Πενιέλ Μλαπά (Χόφενχαϊμ) [3.000.000€]
Βέγκαρ Έγκεν Χέντενσταντ (Στάμπαεκ) [500.000€]
Μπράνιμιρ Χργκότα (Γένκεπινκς Σέντρα)

Λεβερκούζεν
Κώστας Σταφυλίδης (ΠΑΟΚ) (έμεινε ΠΑΟΚ δανεικός)
Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ) [5.000.000€]
Τζούνιορ Φερνάντες (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) [3.000.000€]
Φίλιπ Βόλσαϊντ (Νυρεμβέργη)
Μάικλ Ορτέγκα (ανανεώθηκε ο δανεισμός του από Άτλας)

Στουτγκάρδη
Τιμ Χούγκλαντ (Σάλκε)
Τουνάι Τορούν (Χέρτα)
Τζερόμ Κίσεσβετερ (Χέρτα ΙΙ)

Ανόβερο
Φελίπε (Σταντάρ Λιέγης)
Σάμπολτς Χούστι (Ζενίτ)
Άντριαν Νίκτσι (Ζυρίχη)
Χιρόκι Σακάι (Kashiwa Reysol)

Βόλφσμπουργκ
Ίβιτσα Όλιτς (Μπάγερν)
Μπας Ντοστ (Χέφενφεν) [9.000.000€]
Νάλντο (Βέρντερ) [5.000.000€]
Φάγκνερ (Βάσκο ντα Γκάμα) [4.000.000€]
Εμάνουελ Πόγκατετς (Ανόβερο)
Κέβιν Πάνεβιτς (Χάνσα Ρόστοκ)
Βάτσλαβ Πίλαρ (Χράντετς Καρλόβετς) (ήταν δανεικός σε Βικτόρια Πλζεν)

Βέρντερ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε) [4.000.000€]
Έλτζερο Έλια (Γιουβέντους) [5.500.000€]
Τέο Γκέμπρε Σελάσιε (Σλόβαν Λίμπερετς) [2.000.000€]
Τζόζεφ Ακπάλα (Μπριζ) [2.500.000€]
Κέβιν Ντε Μπράινε (Τσέλσι)* (έπαιζε Γκενκ δανεικός)
Νιλς Πέτερσεν (Μπάγερν)*
Γιόχανες Βουρτς (Σααρμπρίκεν)
Ασανί Λουκιμιά-Μουλονγκοτί (Φορτούνα Ντίζελντορφ)
Ρίσαρντ Στράιμπινγκερ (Χέρτα ΙΙ)
Ράφαελ Βολφ (Κάπφενμπεργκ)

Νυρεμβέργη
Τίμο Γκέμπχαρτ (Στουτγκάρδη)
Χιρόσι Κιγιοτάκε (Cesezo Osaka)
Μάρκος Αντόνιο (Ραπίντ Βουκουρεστίου)
Σεμπάστιαν Πόλτερ (Βόλφσμπουργκ)*
Ρουσέλ Νγκανκάμ (Χέρτα ΙΙ)

Χόφενχαϊμ
Χοσέλου (Ρεάλ Μαδρίτης) [6.000.000€]
Ερέν Ντερντιγιόκ (Λεβερκούζεν)
Ματιέ Ντελπιέρ (Στουτγκάρδη)
Τιμ Βίζε (Βέρντερ)
Στέφαν Σρεκ (Γκρόιτερ Φιρτ)
Φίλιπ Μάλμπασιτς (Ραντ)
Κρις (Βόλφσμπουργκ)
Τακάσι Ουσάμι (Gamba Osaka)* (ήταν δανεικός στην Μπάγερν)

Φράιμπουργκ
Μαξ Κρούζε (Ζανκτ Πάουλι)
Μάρκο Τερατσίνο (Καρλσρσούη)
Εθεκιέλ Καλβέντε (Μπέτις)*

Μάιντς
Τζούνιορ Ντίας (Μπριζ)
Κινέντου Έντε (Ουνιόν Βερολίνου)

Άουγκσμπουργκ
Μίλαν Πετρζέλα (Βικτόρια Πλζεν)
Αντρέας Οτλ (Χέρτα)
Ράγκναρ Κλάβαν (Άλκμααρ) [1.500.000€]
Αριστίντ Μπανσέ (Αλ-Αχλί)
Γιαν Μοράβεκ (Σάλκε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Νόουλετζ Μουσόνα (Χόφενχαϊμ)*
Ζιοβανί Σιό (Βόλφσμπουργκ)*
Ρόνι Φιλπ (Γιαν Ρέγκενσμπουργκ)

Αμβούργο
Πολ Σάρνερ (Γουέστ Μπρομ)
Ρενέ Άντλερ (Λεβερκούζεν)
Άρτομς Ρούντνεβς (Λεχ Πόζναν)

Γκρόιτερ Φιρτ
Μπαγιέ Τζιμπί (Λόκερεν)
Θανάσης Πέτσος (Λεβερκούζεν) (ήταν δανεικός σε Νυρεμβέργη)
Τόμπιας Μίκελσεν (Νόρτζελαντ)
Ισά Ντοΐ (Βόλιν Λουτσκ)
Κέβιν Φογκτ (Μπόχουμ)
Μίχαελ Χέφελε (Ούντερχαχινγκ)
Βόλφγκανγκ Χεσλ (Ντινάμο Δρέσδης)
Τόμας Πλεντλ (Μόναχο 1860)
Μπάμπα Ράχμαν (Asante Kotoko F.C.)
Λάσε Σόμπιχ (Ντόρτμουντ)* (ήταν δανεικός σε Ζανκτ Πάουλι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βάντιμ Ντεμίντοβ (Σοθιεδάδ) [1.500.000€]
Μπάστιαν Οσίπκα (Λεβερκούζεν)
Στέφαν Άιγκνερ (Μόναχο 1860)
Στέφανο Τσελότσι (Στουτγκάρδη)
Κέβιν Τραπ (Κάιζερσλαουτερν)
Μάρτιν Λάνιγκ (Κολωνία)
Ολιβιέ Οσεάν (Γκρόιτερ Φιρτ)
Τακάσι Ινούι (Μπόχουμ)
Έρβιν Χόφερ (Νάπολι)* (ήταν δανεικός και έμεινε δανεικός)

Φορτούνα Ντίσελντορφ
Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ) [450.000€]
Νίκος Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)
Αντρέι Βορόνιν (Ντινάμο Μόσχας)*
Τσα Ντου-Ρι (Σέλτικ)
Νάντο Ραφαέλ (Άουγκσμπουργκ)
Φάμπιαν Γκίφερ (Λεβερκούζεν)
Άξελ Μπέλινχαουζεν (Άουγκσμπουργκ)
Λεόν Μπαλογκάν (Βέρντερ)
Ντάνι Σάχιν (Γκρόιτερ Φιρτ)
Ίβαν Παούρεβιτς (Ντόρτμουντ ΙΙ)
Ρόνι Γκαρμπουσέβσκι (Κέμνιτσερ)
Μπρούνο Σοάρες (Ντούισμπουργκ)
Αντρέ Φόμιτσχοβ (Βόλφσμπουργκ)
Στέφαν Ράιζινγκερ (Φράιμπουργκ)
Σαμουέλ Πιέτ (Μετζ)
Γκέριτ Βέγκαμπ (Όζναμπρικ)

*2. Fußball-Bundesliga
Γρηγόρης Μάκος (Μόναχο 1860 από ΑΕΚ) [465.000€]
Ισμαέλ Μπλάνκο (Μόναχο 1860 από Λέγκια Βαρσοβίας)


ΓΑΛΛΙΑ


Μονπελιέ
Εμανουέλ Ερέρα (Ουνιόν Εσπανιόλα)
Ντανιέλ Κοργκνέ (Τουλούζ)
Γκαετάν Σαρμπονιέ (Ανζέρ) [1.500.000€]
Αντονί Μουνιέ (Νις) [3.500.000€]

Παρί Σεν-Ζερμέν
Τιάγκο Σίλβα (Μίλαν) [42.000.000€]
Εσεκιέλ Λαβέτσι (Νάπολι) [30.000.000€]
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν) [20.000.000€]
Μάρκο Βεράτι (Πεσκάρα) [12.000.000€]
Φρανκ Ντουφρέν (Κολμάρ)
Λούκας Μόουρα (Σάο Πάουλο) [44.500.000€] (αποκτήθηκε για Ιανουάριο)

Λιλ
Βίκτωρ Ντοριάν Κλωναρίδης (ΑΕΚ) [800.000€]
Σαλομόν Καλού (Τσέλσι)
Μαρβέν Μαρτέν (Σοσό) [10.000.000€]
Στιβ Ελανά (Μπρεστ)
Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (Τρουά)

Λιόν
Μίλαν Μπίσεβατς (Παρί Σεν-Ζερμέν) [2.750.000€]
Στιντ Μαλμπράνκ (Σεντ-Ετιέν)
Φαμπιάν Μονσόν (Νις)

Μπορντό
Κιμ Κιουνγκ-Γιουνγκ (Ολίμπικ Ταλίν)*

Ρεν
Ζαν Μακούν (Άστον Βίλα)* (ήταν δανεικός σε Ολυμπιακό)
Ρομέν Αλεσαντρινί (Κλερμόν)
Σαντιό Ντιαλό (Μπαστιάν) (από Ιανουάριο αλλά είχε μείνει δανεικός)

Σεντ-Ετιέν
Μπραντάο (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Ρομέν Αμουμά (Καέν)
Ρενό Κοάντ (Βαλανσιέν)
Φρανσουά Κλερκ (Νις)

Τουλούζ
Ολιβιέ Μπλοντέλ (Τρουά)
Ζονατάν Ζεμπινά (Μπρεστ)

Εβιάν
Τζακαριτζά Κονέ (Ντινάμο Βουκουρεστίου)
Ζουχέρ Ντχαουαντί (Κλουμπ Αφρικέν)
Ντάνιελ Βας (Μπενφίκα) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ιχέμπ Μπαρκί (CA Bizertin)

Μαρσέιγ
Λούκας Μέντες (Κοριτίμπα)
Φλοριάν Ρασπεντινό (Ναντ)

Νανσί
Βενσάν Μουρατορί (Μονακό)
Ρομέν Γκρανζ (Σατορού)
Αμπντού Νταμφά (Ξαμάξ)
Τομάς Αγιάς (Αρλ-Αβινιό)
Σίμον Ζένκε (Σάμσουνσπορ)
Γιοάν Μογιό (Γρανάδα) [2.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Τομάς Μανγκανί (Μονακό) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Σαλίφ Σανέ (Μπορντό) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Βαλανσιέν
Λορίς Νερί (Σεντ-Ετιέν)

Νις
Νταρίο Σβίτανιτς (Άγιαξ) [400.000€]
Ζερεμί Πιέ (Λιός)
Τιμοτί Κολοντζιεσάκ (Λιόν)
Ερίκ Μποτεάκ (Ντιζόν)
Γιορίς Ντελ (Μετζ)
Ρομέν Ζενεβουά (Τουρς)

Σοσό
Σεντρίκ Καντέ (Παναθηναϊκός)
Ροΐ Κοντού (Οσέρ)
Ομάρ Νταφ (Μπρεστ)
Ισμαέλ Ιάρτε (Μπενφίκα) (ήταν δανεικός σε Σερβέτ) [2.000.000€]
Σιμόν Πουμπλέν (πέρσι ελεύθερος, πρόπερσι Φράιμπουργκ)
Τιερί Ντουμπαΐ (Ουντινέζε) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Μπρεστ
Καμέλ Σαφνί (Οσέρ)
Τσάρλισον Μπένσχοπ (Άλκμααρ)
Μπερνάρ Μεντί (Οντένσε)
Ισμαέλ Τραορέ (Σεντάν)
Ζοφρουά Ντερνίς (Μονπελιέ)
Αλεξίς Τεμπό (Καέν)
Αμπνούλ Σισοκό (Ουντινέζε)*

Αζαξιό
Αντριάν Μούτου (Τσεζένα)
Ρικαρντό Φατί (Άρης)
Σιγκαμαρί Ντιαρά (Λοριάν)
Μπραντόν Ντεβίλ (Άντερλεχτ)
Ουμάρ Σισοκό (Μετζ)
Σακίρ Μπελγκαζουανί (Ζούλτε Βάρεχεμ)

Λοριάν
Αλέν Τραορέ (Οσέρ)
Λουντοβίκ Ζιουλί (Μονακό)

Μπαστιά
Αντονί Μοντέστ (Μπορντό)* (ήταν δανεικός Μπλάκμπερν)
Αραούζο Ιλάν (Αζαξιό)
Σιλβέν Μαρσάλ (Σεντ-Ετιέν)
Λαντρί Μπονεφουά (Αμιάν)
Ζουλιάν Παλμιερί (Ιστρ)
Σαμπού Γιαταμπαρέ (Μονακό)
Γκαετάν Βαρέν (Κουρνόν)
Σαντιό Ντιαλό (Ρεν) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρεμς
Αντουάν Ντεβό (Τουλούζ)
Ντιέγκο Ριγκονάτο (Τουρ)
Καμέλ Φατί Ζιλάς (Χαλ)
Φρανκ Σινιορινό (Λαβάλ)
Νικολά Φοβέργκ (Σεντάν)
Μοαμέντ Φοφανά (Τουλούζ)
Γκρέγκορζ Κριχόβιακ (Μπορντό)
Ζουλιάν Τουντίκ (Λανς)*

Τρουά
Ζερεμί Μπρεσέ (Σοσό)
Ζαν-Κριστόφ Μπαεμπέκ (Τρουά)
Γκραντί Ν'Γκοΐ (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Μπενζαμέν Νιβέ (Καέν)
Στεφάν Νταρμπιόν (Ξάνθη)
Ζορζ Γκοπ-Φενεπέζ (Μαγκεντά)

*Ligue 2
Γιώργος Τζαβέλλας (Μονακό από Άιντραχτ Φρανκφούρτης)
Εμίρ Μπαϊράμι (Μονακό από Τβέντε)*


ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Άγιαξ
Νίκλας Μοϊσάντερ (Άλκμααρ) [3.000.000€]
Κρίστιαν Πόουλσεν (Εβιάν)
Λάσε Σόσε (Νάιμεχεν)
Ιλάν Μποκαρά (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Φέγενοορντ
Γιόρις Ματάισεν (Μάλαγα)
Λεξ Ίμερς (Ντεν Χάαχ)
Ρουντ Φόρμερ (Ρόντα)
Τζον Χούσενς (Νάιμεχεν)
Ντάριλ Γιάνμαατ (Χέρενφεν)
Μίτσελ τε Φρέντε (Εξέλσιορ)
Χαρμίτ Σινγκ (Βαλερένγκα)
Ομάρ Αλαμπντελαουΐ (Μάντσεστερ Σίτι)

Αϊντχόφεν
Μαρκ φαν Μπόμελ (Μίλαν)
Λουσιάνο Νάρσινχ (Χέρενφεν) [4.100.000€]
Ματίας "Ζάνκα" Γιόργκενσεν (Κοπεγχάγη)
Μπόι Βάτερμαν (Άαχεν)
Ρουντ Σβίνκελς (FC Αϊντχόφεν)

Άλκμααρ
Βίκτορ Ελμ (Χέρενφεν)
Στέφεν Μπέρχουις (Τβέντε) (ήταν δανεικός σε Φένλο)
Ντόνι Χόρτερ (Μπρέντα)
Ίβες Ντε Βίντερ (Ντε Χράαφσχααπ)
Μίχαϊλ Ροσέουφελ (Άλμερε Σίτι)

Χέρενφεν
Μαρκ Ουτ (Κολωνία)
Μάθιου Αμόα (Μερσίν)
Κρίστιαν Κουμ (Ντεν Χάαχ)
Γιούκα Ράιταλα (Χόφενχαϊμ)
Τζάνι Ζούιφερλουν (Μαγιόρκα)
Μάρτεν ντε Ρουν (Σπάρτα Ρότερνταμ)
Άλφρεντ Φιμπόγκασον (Λόκερεν) (ήταν δανεικός σε Χέλσινγκμποργκ)

Τβέντε
Λουκ Καστενιό (Ίντερ) [6.000.000€]
Ντμίτρι Μπουλίκιν (Άγιαξ)
Ντούσαν Τάντιτς (Χρόνινχεν) [7.700.000€]
Αντρέας Μπιέλαντ (Νόρντζελαντ) [3.000.000€]
Φελίπε Γκουτιέρες (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα) [2.800.000€]
Ρόμπερτ Σχίλντερ (Μπρέντα) [1.500.000€]
Τιμ Μπρέουκερς (Χεράκλες)
Έντβιν Χιάσι (Ντε Χράαφσχαπ)

*Κρίστιαν Νέμετ (Ρόντα από Ολυμπιακό) (ήταν Βάαλβαϊκ δανεικός)


ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Πόρτο
Τζάκσον Μαρτίνες (Χαγκουάρες) [8.800.000€]
Ίγκορ Στεφάνοβιτς (Σάντα Κλάρα)
Σεμπά (Κρουζέιρο)*
Ντιόγκο (Ιντερνασιονάλ)
Φαμπιάνο (Ολιανένσε) (έμεινε Ολιανένσε δανεικός)

Μπενφίκα
Εντουάρντο Σάλβιο (Ατλέτικο) [13.500.000€]
Όλα Τζον (Τβέντε) [9.000.000€]
Λουΐζίνιο (Πάσος Φερέιρα)
Μίτσελ (Πάσος Φερέιρα)
Ρικάρντο Βιγιάγκρα (Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε)*

Μπράγκα
Ρούμπεν Μικαέλ (Ατλέτικο)* (ήταν δανεικός Σαραγόσα)
Έντερ (Ακαντέμικα)
Αντρέ Πίρες (Μπέιρα-Μαρ)
Ισμαΐλι (Ολιανένσε)
Φλοράν Ανέν (Λεϊσόες)
Μανοέλ (Πεναφιέλ)
Μαξιμίλιαν Χάας (Λεϊρία)
Μπέργκσον (Γκρέμιο)
Γκονσάλο Σίλβα (Γκιμαράες)
Αντερλάν Σάντος (Τροφένσε)

Σπόρτινγκ
Ντάνιελ Πράνιτς (Μπάγερν)
Καλίντ Μπουλαρούζ (Στουτγκάρδη)
Ζακαριά Λαμπιάντ (Αϊντχόφεν)
Μάρκος Ρόχο (Σπαρτάκ Μόσχας) [4.000.000€]
Βαλεντίν Βιόλα (Ράσινγκ Κλουμπ) [4.000.000€]
Ζέλσον Φερνάντες (Σεντ-Ετιέν) (ήταν δανεικός Ουντινέζε)
Λούκας Πατίνιο (Φλουμινένσε)*
Αμπντουλάχ Αλχαφίτ (Λεϊρία)
Σούνιλ Τσχέτρι (Μόχουν Μπάγκαν)


ΤΟΥΡΚΙΑ


Γαλατάσαράι
Μπουράκ Γιλμάζ (Τράμπζονσπορ) [5.000.000€]
Χαμίτ Αλτιντόπ (Ρεάλ) [3.500.000€]
Νορντίν Αμραμπάτ (Κάισερισπορ) [8.000.000€]
Ουμούτ Μπουλούτ (Τουλούζ)*
Ντανί Νουνκό (Γκαζιάντεπσπορ) [4.400.000€]

Φενέρμπαχτσε
Μίλος Κράσιτς (Γιουβέντους) [7.000.000€]
Ντιρκ Κάιτ (Λίβερπουλ)
Μεχμέτ Τοπάλ (Βαλένθια) [4.500.000€]
Εγκεμέν Κορκμάζ (Μπεσικτάς)
Χασάν Αλί Καλντιρίμ (Κάισερισπορ)
Σαλίχ Ουτσάν (Μπούτσασπορ)
Γιόζεφ Γιομπο (Έβερτον) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Τράμπζονσπορ
Γιασίν Εζτεκίν (Γκεντσλερμπιρλιγί)
Εμρέ Γκιουράλ (Μπούτσασπορ)
Σολ Μπαμπά (Λέστερ)
Σονέρ Αϊντογκντού (Γκεντσλερμπιρλιγί)

Μπεσικτάς
Μπατουάν Καραντενίζ (Εσκίσεχισπορ)
Ζουλιάν Εσκουντέ (Σεβίλλη) [1.000.000]
Άλαν ΜακΓκρέγκορ (Ρέιντζερς)
Ουγκούρ Μποράλ (Σάμσουνσπορ)
Ολτσάι Σαχάν (Κάιζερσλαουτερν)
Ογκουζχάν Εζιακούπ (Άρσεναλ)
Μεχμέτ Ακγκιούν (Γκεντσλερμπιρλιγί)
Μπεράτ Τσετινκαγιά (Σακάριασπορ)

*Κλέιτον (Κάισερισπορ από Παναθηναϊκό)
*Μπομπό (Κάισερισπορ από Μπεσικτάς)
*Πάμπλο Μόουτσε (Κάισερισπορ από Μπόκα Τζούνιορς) [3.000.000€]
*Χαβιέρ Ουμπίδες (Όρντουσπορ από Άρη)
*Αντρέας Ίσακσον (Κασίμπασα από Αϊντχόφεν) [4.000.000€]
*Κάλου Ούτσε (Κασίμπασα από Εσπανιόλ) [1.500.000€]
*Φάμπιαν Ερνστ (Κασίμπασα από Μπεσικτάς)
*Τρεζόρ Λομανά ΛουάΛουά (Καράμπιουκσπορ από Μπλάκπουλ)


ΚΥΠΡΟΣ


ΑΕΛ
Μιχάλης Κωνσταντίνου (Ανόρθωση)
Ορλάντο Σα (Φούλαμ)
Ρουί Μιγκέλ (Άστρα Πλοϊέστι)
Μάικον Αραούζο (Λεϊρία)
Πάουλο Σέρζιο (Γκιμαράες)
Χρίστος Θεοφίλου (Απόλλων Λεμεσού)
Μάρκο Αϊρόζα (Νασιονάλ)*
Έμπο Άντο (Πόρτο)

Ομόνοια
Αντρέ Σκέμπρι (Πανιώνιος)
Τζόνι Λεόνι (Ζυρίχη)
Αντονί Σκαραμοζινό (Σατορού)
Σάβο Παβίτσεβιτς (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
Οχάντ Λεβίτα (Χαποέλ Μπιρ Σεβά)
Οζ Ράλι (Μπνέι Γεχούντα)
Μάρκο Σοάρες (Λεϊρία)
Ντανιέλσον (Νασιονάλ)
Χαμέρ Μπουαζά (Μίλγουολ)
Νούνο Ασίς (Γκιμαράες)
Ζοάο Άλβες (Γκιμαράες)
Ζοάο Πάουλο (Γκιμαράες)

ΑΠΟΕΛ
Στάθης Αλωνεύτης (Ομόνοια)
Χρήστος Καρυπίδης (Ομόνοια)
Μάριο Μπούντιμιρ (Εργοτέλης)
Φρανσίσκο Ζουέλα (Κούμπαν)
Μάριο Σέρζιο (Μεταλούργκ Ντόνετσκ)
Αρίτθ Μπόρδα (Ουέλβα)
Σελίμ Μπενασούρ (Μαρίτιμο)
Μάικ Κλουκόβσκι (Μανίσασπορ)

Ανόρθωση
Γιάννης Σκοπελίτης (ΑΕΚ)
Τόνι Κάλβο (Λέφσκι Σόφιας)
Πάουλο Ζόρζε (ΑΠΟΕΛ)
Ουίλιαμ Μποαβεντούρα (ΑΠΟΕΛ)
Σρνταν Μπλάζιτς (Παναιτωλικός)
Μόσε Οχαγιόν (Λουκέρνη)
Δημήτρης Οικονόμου (ΕΝΠ)
Χρίστος Μάστρου (Αναγέννηση Δερύνειας)
Γιώργος Σιέλης (ΑΕΠ)
Ζουλιάνο Σπαντάσιο (Άστρα Πλοϊέστι)
Νταν Αλέξα (Ραπίντ Βουκουρεστίου)
Εμίλ Ζούλα (Ντούισμπουργκ)*
Μπράνκο Ίλιτς (Λοκομοτίβ Μόσχας το 2011, πέρσι ελεύθερος)
Γιαν Ρέζεκ (Βικτόρια Πλζεν) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

*Ιγκόρ Γκαμπιλόντο (ΑΕΚ από Μπιλμπάο)
*Φώτης Παπουλής (Απόλλων από ΟΦΗ)
*Γιώργος Θεοδωρίδης (Απόλλων από Παναιτωλικός)


ΒΕΛΓΙΟ


Άντερλεχτ
Γκοΐ Μπι Σιριάκ (Σταντάρ Λιέγης) [2.000.000€]
Τόμας Καμίνσκι (Λόιβεν)
Οσάμα Χαουασάουι (Αλ-Χιλάλ)
Μοαμέντ Αουλάντ (Βρυξέλλες)
Αμπντελακίμ Μπουνά (Ντιεγκέμ)

Μπριζ
Μοαμέντ Τσιτέ (Σταντάρ Λιέγης)
Ίβαν Τρίτσκοβσκι (ΑΠΟΕΛ) [1.000.000€]
Γέσπερ Γιόργκενσεν (Γάνδη) [1.500.000€]
Μπαρτ Μπούισε (Τβέντε)
Γιμ Λάρσεν (Ρόζενμποργκ)

Γκενκ
Μπέναρντ Κουμόρτζι (Ντιζόν) [700.000€]
Ζουλιάν Γκοριούς (Μέχελεν)
Στιβέν Ζοσέφ-Μονρόζ (Κόρτραϊκ)
Εντομουόνι Μπράιτ (Βέστερλο)
Καλιντού Κουλιμπαλί (Μετζ)
Λουκάς Βαλμπρέκ (Σταντάρ Λιέγης)

Γάνδη
Πάου Θεντρός (Μαγιόρκα)
Ζορντάν Ρεμάκλ (Λόιβεν)
Μάρτσελ Γκέτσοβ (Φούλαμ)
Μάγκνους Έρικσον (Ατβίνταμπεργκ)
Μοαμέντ Μεσουντί (Κόρτραϊκ)
Βάουτερ Κόρστραενς (Βέστερλο)
Ρότζερς Κόλα (Άσντοντ)
Τόμας Φόκετ (Ντίλμπικ)
Κρίστοφ Μάες (Μπίρσχοτ)

Σταντάρ Λιέγης
Μάρβιν Ογκουντζίμι (Μαγιόρκα)*
Ζέκι Φράιερς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Φρεντερίκ Μπουλό (Καέν) [1.500.000€]
Έιζι Καβασίμα (Λιρς)
Ντουντού Μπιτόν (Σαρλερουά)
Άστριτ Αϊντάρεβιτς (Νόρκεπινγκ)
Γιόαν Ταβάρες (Μπέιρα-Μαρ)
Ντάνι Φέρμπικ (Ντεν Μποσχ) (πήγε δανεικός σε Μπρέντα)

*Μίλος Μάριτς (Λόκερεν από Μπριζ)


ΣΚΩΤΙΑ


Σέλτικ
Φρέιζερ Φόρστερ (Νιούκαστλ) [3.000.000€] (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)

Ρέιντζερς (4η κατηγορία)
Κέβιν Κάιλ (Χαρτς)
Φρανθίσκο Σαντάθα (Σεντ Τζόνστοουν)
Εμίλσον Κριμπάρι (Κρουζέιρο)
Ίαν Μπλακ (Χαρτς)
Ντιν Σιλς (Κιλμάρνοκ)
Σεμπαστιαν Φορ (Λιόν)


Υπόλοιπο Ευρώπης...


Ντάνιελ Τσέζαρεκ (Ριέκα από Μακάμπι Χάιφα)
Τζενάρο Γκατούζο (Σιόν από Μίλαν)
Ιβάν Μαρκάνο (Ρουμπίν από Βιγιαρεάλ) [5.000.000€] (ήταν Ολυμπιακό δανεικός)
Πάμπλο Ορμπάιθ (Ρουμπίν από Μπιλμπάο) (ήταν Ολυμπιακό δανεικός)
Γκιοκχάν Τερέ (Ρουμπίν από Ανόβερο)
Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (ΑΙΚ Στοκχόλμης από Σέλτικ)
Νταμ Ν'Ντόι (Λοκομοτίβ Μόσχας από Κοπεγχάγη) [6.000.000€]
Βέντραν Τσόρλουκα (Λοκομοτίβ Μόσχας από Τότεναμ) [7.000.000€]
Ντάριο Κρέσιτς (Λοκομοτίβ Μόσχας από ΠΑΟΚ)
Νίκο Κράνιτσαρ (Ντινάμο Κιέβου από Τότεναμ) [8.000.000€]
Μιγκέλ Βελόζο (Ντινάμο Κιέβου από Τζένοα)
Μάρκο Ρουμπέν (Ντινάμο Κιέβου από Βιγιαρεάλ)
Τάγε Ταΐβο (Μίλαν)* (ήταν δανεικός ΚΠΡ)
Κιμ Σέλστρεμ (Σπαρτάκ Μόσχας από Λιόν)
Ρόμουλο (Σπαρτάκ Μόσχας από Βάσκο ντα Γκάμα)
Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε (Σπαρτάκ Μόσχας από Μπόκα Τζούνιορς) [5.100.000€ / 75%]
Οτμάν Μπακάλ (Ντινάμο Μόσχας από Αϊντχόφεν) [3.500.000€] (ήταν δανεικός σε Φέγενοορντ)
Ράσμους Ελμ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας από Άλκμααρ) [6.000.000€]
Ουίλιαν (Μεταλίστ Χάρκιβ από Κορίνθιανς)
Μάρκο Ντέβιτς (Σαχτιόρ Ντόνετσκ από Μεταλίστ Χάρκιβ)
Κωνσταντίνος Μακρίδης (Μεταλούργκ Ντόνετσκ από Ομόνοια)
Αλιακσάνταρ Χλεμπ (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ από Κρίλια Σοβέτοβ)
Σάλομον Ρόντον (Ρουμπίν από Μάλαγα)

Άφησαν την Ευρώπη...

Γκάμπριελ Χάιντσε (Νιούελς Ολντ Μπόις από Ρόμα)
Βινσέντ Ενιγιάμα (Μακάμπι Τελ Αβίβ από Λιλ)
Ραούλ (Αλ-Σαντ από Σάλκε)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Shanghai Shenhua από Τσέλσι)
Ντιέγκο Φορλάν (Ιντερνασιονάλ από Ίντερ)
Ζουάν (Ιντερνασιονάλ από Ρόμα)
Κλάρενς Ζέεντορφ (Μποταφόγκο από Μίλαν)
Νικολάς Λοδέιρο (Μποταφόγκο από Άγιαξ)
Αλεσάντρο Νέστα (Montreal Impact από Μίλαν)
Μάρκο Ντι Βάιο (Montreal Impact από Μπολόνια)
Νιλμάρ (Αλ-Ραγιάν από Βιγιαρεάλ) [8.000.000€]
Σεϊντού Κεϊτά (Dalian Aerbin από Μπάρτσελόνα)
Μάξι Ροντρίγκες (Νιούελς Ολντ Μπόις από Λίβερπουλ)
Πάολο Γκερέρο (Κορίνθιανς από Αμβούργο)
Τιμ Κέιχιλ (New York Red Bulls από Έβερτον)
Ντάρσι Νέτο (Μπαΐα από Άρη)
Νέρι Καστίγιο (Πατσούκα από Άρη)
Ραούλ Ταμούδο (Πατσούκα από Ράγιο Βαγεκάνο)
Λουίς Περέα (Κρους Ασούλ από Ατλέτικο)
Χέφερσον Μοντέρο (Μορέλια από Βιγιαρεάλ) [3.000.000€] (ήταν δανεικός σε Μπέτις)
Ενρίκε (Παλμέιρας από Μπαρτσελόνα)
Σισίνιο (Σπορτ Ρεσίφε από Ρόμα)
Λούκας Μπάριος (Guangzhou Evergrande από Ντόρτμουντ) [8.500.000€]
Γιακούμπου Αγεγκμπένι (Guangzhou R&F από Μπλάκμπερν)
Σεαρά (Κρουζέιρο από Παρί Σεν-Ζερμέν)
Φρεντερίκ Κανουτέ (Beijing Guoan από Σεβίλλη)
Μάρκος Ανχελέρι (Εστουδιάντες από Σάντερλαντ)
Ασαμόα Γκιάν (Αλ Αΐν από Σάντερλαντ) (ήταν δανεικός και αποκτήθηκε)
Ντενίλσον (Άρσεναλ από Σάο Πάουλο)* (ήταν δανεικός, έμεινε δανεικός)

*με αστεράκι αυτοί που αποκτήθηκαν ως δανεικοί


 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου