ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 28/8/2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ  
*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις για την SUPER LEAGUE

Στη μνήμη του Ευτύχιου Πατσιούρα 

29/8/2012

Στη μνήμη του Ευτύχιου Πατσιούρα
Η Ξάνθη την Παρασκευή (31/8) θα τελέσει τρισάγιο στη μνήμη των φιλάθλων του συλλόγου που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή της Ολουμπάγιο Αντεφέμι.

Η ακριτική ομάδα αποφάσισε να δώσει στη θύρα Α1 του γηπέδου το όνομα του εκλιπόντος οπαδού της, Ευτύχιου Πατσιούρα, όπως κοινοποίησε μέσα από ανακοίνωσή της η διοίκηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ξάνθης:

«Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, τιμώντας την μνήμη του φιλάθλου της ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ, ο οποίος αγάπησε και ακολούθησε την ομάδα της Ξάνθης τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, αποφάσισε να ονομάσει την Θύρα Α1, όπου βρισκόταν μέχρι την στιγμή που έφυγε από κοντά μας, Θύρα ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ.
Την Παρασκευή 31.08.2012 και ώρα 18.00’, παρουσία του ποδοσφαιρικού τμήματος, του Διοικητικού Συμβουλίου και όσων φιλάθλων θελήσουν να παρευρεθούν, θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των εκλιπόντων φιλάθλων μας Ευτύχιου Πατσιούρα, Ευάγγελου Γιαρίμογλου, Ευάγγελου Γιαννόπουλου, Σταμάτη Γεωργουδάκη και του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας Adefemi Οlubayo.
ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.
»

Ρόβας: «Να εμπιστευτούν τους Έλληνες παίκτες» 

29/8/2012

Ρόβας: «Να εμπιστευτούν τους Έλληνες παίκτες» 
Στις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν στους Έλληνες παίκτες στάθηκε ο Βασίλης Ρόβας μιλώντας δύο ημέρες μετά την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Άρη, η οποία ξεκίνησε με 22 γηγενείς.

Ο μέσος των «κυανέρυθρων» τόνισε πως οι ομάδες πρέπει να εμπιστευτούν τα ελληνόπουλα, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση της ομάδας του με τη Βέροια για την δεύτερη αγωνιστική της Super League, αλλά και για τις φιλοδοξίες των Νεοσμυρνιωτών για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

«Διαχειριστήκαμε το παιχνίδι πολύ ώριμα παρά το γεγονός ότι αρκετοί παίκτες μας είναι νεαροί σε ηλικία. Η ενδεκάδα μας είχε μέσο όρο ηλικίας περίπου 24 χρονών (σημ. 24,5 για την ακρίβεια) και όπως λέω εδώ και χρόνια σε όλες τις συνεντεύξεις μου και δεν το αλλάζω, πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με το Ελληνικό ποδόσφαιρο να εμπιστευτούν τους Έλληνες παίκτες γιατί αξίζουν κάτι παραπάνω. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε εντυπωσιακό το γεγονός ότι ξεκίνησε αγώνας με 22 Έλληνες παίκτες, ενώ κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ήταν συνηθισμένο. Οι Έλληνες παίκτες πήραν Ευρωπαϊκό, εάν λέει κάτι αυτό», είπε ο 28χρονος παίκτης ο οποίος αναφέρθηκε και στο προσεχές ματς με τη Βέροια:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, τελείως διαφορετικό από αυτό της πρώτης αγωνιστικής. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στο ψυχολογικό τομέα και μετά στον αγωνιστικό, γιατί όταν έρχεται μία καλή εμφάνιση με τέτοια νίκη υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας βαθμών».

Όσο για τους στόχους του Πανιωνίου για τη χρονιά που ξεκίνησε; «Η ομάδα έχει φιλοδοξίες, εμπειρία και όρεξη για καλή δουλειά. Βάζουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν γενικά στο ποδόσφαιρο στην άκρη, θέλουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας και να ανταποδώσουμε στη διοίκηση την εμπιστοσύνη. Εχουμε μπροστά μας μία δύσκολη χρονιά και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εχουμε δυνατότητες και θα τα καταφέρουμε. Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες των προπονητών μας, τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα για εμάς. Εμείς οι πιο παλιοί πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά, γιατί όπως έδειξαν έχουν και θέληση και τσαμπουκά και πάνω απ όλα φιλοδοξίες», είπε ο Βασίλης Ρόβας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Έτο: «Επιστρέφω και… περπατώντας στη Ντιναμό» 

29/8/2012

Έτο: «Επιστρέφω και… περπατώντας στη Ντιναμό»
Η πρόκριση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στους ομίλους του Champions League χαροποίησε ιδιαίτερα τον Έτο. Ο δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ, μάλιστα, μιλώντας στον κροατικό Τύπο δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στην ομάδα που υπηρέτησε για έξι χρόνια εφόσον κάτι τέτοιο αποτελεί επιθυμία και του συλλόγου.

«Αισθάνομαι πολύ καλά στον ΠΑΟΚ και παίζω καλά. Όμως η Ντιναμό είναι η αγαπημένη μου ομάδα και το Ζάγκρεμπ η πόλη μου. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι μέλος αυτής της ομάδας; Αν η διοίκηση της Ντιναμό το αποφασίσει, θα μπω στο πρώτο αεροπλάνο και θα έρθω στο Ζάγκρεμπ. Αν δεν υπάρχουν πτήσεις, θα έρθω με το λεωφορείο. Κι αν δεν υπάρχουν ούτε λεωφορεία, θα έρθω με τα πόδια. Ο ΠΑΟΚ δεν θα ζητήσει τίποτα. Μπορώ να έρθω και ως ελεύθερος. Αν με θέλουν, ας με πάρουν τηλέφωνο και θα έρθω. Είμαι σε καλή κατάσταση και λατρεύω τη Ντιναμό», δήλωσε ο Βραζιλιάνος αλλά πολιτογραφημένος Κροάτης άσος και πρόσθεσε: «Παρακολουθώ όλα τα παιχνίδια της Ντιναμό στο Ίντερνετ. Χάρηκα πολύ για την πρόκριση επί της Μάριμπορ και την πανηγυρίσαμε μαζί με τον τετράχρονο γιο μου, Χοακίν, που είναι κι αυτός οπαδός της Ντιναμό».

«Γελούσαμε όλοι στα αποδυτήρια…» 

29/8/2012

«Γελούσαμε όλοι στα αποδυτήρια…»
Μυθεύματα που έκαναν παίκτες και τεχνικό τιμ στον ΠΑΣ Γιάννινα να… γελούν στα αποδυτήρια, χαρακτήρισε ο Γιάννης Χριστόπουλος τα δημοσιεύματα που ήθελαν τα μέλη της ομάδας να έχουν τις χειρότερες των σχέσεων.

Όλα ξεκίνησαν μετά την ισοπαλία χωρίς τέρματα με τον Πλατανιά. Ακολούθησαν αρκετά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι παίκτες και τεχνικό επιτελείο δεν… μιλιούνται και ότι από εκεί ξεκινά το… κακό για τον ΠΑΣ.

Στην καθιερωμένη media day της ομάδας, ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος, έσπευσε να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη, τονίζοντας ότι δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά ενώ αναφέρθηκε και στην εμφάνιση των παικτών του στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Χριστόπουλου:

«Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά περίμενα περισσότερα πράγματα από την ομάδα τα οποία δεν μπορέσαμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω, κυρίως, της τακτικής που ακολούθησε ο αντίπαλος. Δεν ξέρω αν η εμφάνισή μας ήταν καλή αλλά σίγουρα δεν ήταν κακή. Όταν έχεις 65% κατοχή στο επιθετικό μισό, όταν ο διαιτητής σου αρνείται πέναλτι- μαρς και κόκκινη, όταν καταφέρνεις να διασπάς μια τέτοια κλειστή άμυνα 7-8 φορές, όταν πετυχαίνεις ένα γκολ που είναι για λίγα εκατοστά αμφισβητήσιμο και όταν απειλείσαι μόνο μια φορά, τότε σίγουρα δεν έχεις κάνεις κακή εμφάνιση.

Εγώ και οι παίκτες μου σεβόμαστε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και τον ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση. Ξέρουμε ότι υπάρχει κι άλλος κόσμος που δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο, αλλά εμείς θα παίζουμε για όσους έρχονται αλλά και γι΄ αυτούς που δεν μπορούν να έρθουν. Υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες και ενδεικτικό είναι ότι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδος σημειώθηκε μείωση κατά 40% στα εισιτήρια, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι δύο ομάδες που στηρίζουν τη βιωσιμότητά τους στα εισιτήρια διαρκείας.

Όσον αφορά για κάποια δημοσιεύματα που βγήκαν στο φως με το καλημέρα πρόκειται για μυθεύματα. Χθες στα αποδυτήρια γελούσαμε όλοι. Είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλο και δεν πρόκειται να μας χαλάσουν την ηρεμία. Το μόνο που μπορούν να δημιουργήσουν είναι εντυπώσεις στον κόσμο που δεν γνωρίζει.

Ο Χρήστος Τζάνης είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που δίνει τον καλύτερό του εαυτό από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Προς τιμή του όταν του ζήτησα να γίνει αλλαγή έκανε σπριντ για να μη χάσει χρόνο η ομάδα.

Ο κ. Θωμαΐδης είναι ένας τίμιος άνθρωπος που δεν μπορεί να τσακωθεί ούτε με τον εχθρό του.

Ο κ. Νιαρχάκος κάνει τη δουλειά του εξαιρετικά, λύνει όλα τα προβλήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος και τον ευχαριστούμε γι' αυτό.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ένα από τα δυσκολότερα της χρονιάς. Θα προετοιμάσουμε την ομάδα έτσι ώστε όποια κι αν είναι η διακύμανση του σκορ να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Πιστεύω στην ομάδα και μακάρι να τα καταφέρουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ γρήγορη ομάδα από τη μέση και μπροστά και πρέπει να αντιπαρατάξουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε τύχη να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα".

Σε ερώτηση για το αν γνωρίζει από πού εκπορεύονται τα αρνητικά δημοσιεύματα και σε περίπτωση που συνεχιστούν εάν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση από μια απλή διάψευση, απάντησε: «Γνωρίζουμε από πού προέρχονται τα δημοσιεύματα και αν χρειαστεί θα μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις. Εγώ είμαι υπεύθυνος για να διατηρήσω την ηρεμία στα αποδυτήρια και η διοίκηση έξω από αυτά και μέχρι στιγμής το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Στην προκειμένη περίπτωση ο Τζάνης μίλησε στην ιστοσελίδα της ομάδας και ξεκαθάρισε τα πράγματα».

Για το αν πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟ θα θυμίσει στους παίκτες του τις δηλώσεις Αλαφούζου περί θυγατρικών προκειμένου να τους δημιουργήσει επιπρόσθετο κίνητρο, ήταν κατηγορηματικός: «Σέβομαι τον ΠΑΟ, έχω δουλέψει σε αυτό το σωματείο. Λάθη μπορεί να γίνονται, παραπληροφόρηση μπορεί να υπάρχει, ωστόσο η ιδέα παραμένει ίδια. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποια αντιδικία με τον Παναθηναϊκό, απλά επαναλαμβάνω ότι δεν έχουμε κανέναν δανεικό παίκτη είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό».

Για το αν ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τους ομίλους του Champions League θα λειτουργήσει ευεργετικά ή θα κάνει πιο δύσκολο το έργο του ΠΑΣ, σημείωσε: «Είναι δύο τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια κούραση στους παίκτες του Παναθηναϊκού από το χθεσινό παιχνίδι με τη Μάλαγα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλο ρόστερ με εξαιρετικούς παίκτες που μπορούν να δώσουν λύσεις ανά πάσα στιγμή».

Για το τι θα προσέξει περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Την ταχύτητά του στους ανοιχτούς χώρους»

Στο χέρι του, αλλά… 

29/8/2012

Στο χέρι του, αλλά…
Δύσκολη, όχι όμως ακόμη… ανέφικτη είναι η μεταγραφή του Γιάννη Γιαννιώτα στην ΑΕΚ. Η «Ένωση» ασκεί πιέσεις στον 19χρονο μεσοεπιθετικό κι έχει βρει τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή του, ωστόσο ο παίκτης έχει σοβαρούς ενδοιασμούς που έχουν να κάνουν με λόγους ηθικής τάξης απέναντι στον Άρη. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δύσκολα θα πει το «ναι» στην ΑΕΚ και θα φύγει από την ομάδα της Θεσσαλονίκης μόνο σε περίπτωση που βρει ομάδα στο εξωτερικό.

Η ΑΕΚ, πάντως, θα συνεχίσει να ελπίζει μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Το κόστος ενδεχόμενης μεταγραφής θα αναλάβει να καλύψει ο Αλκιβιάδης Φωτίου, όπως έγινε και στην περίπτωση Κατίδη, όπου ο ομογενής επιχειρηματίας πλήρωσε τη ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του 18χρονου μέσου με τον Άρη και διατήρησε ένα ποσοστό των δικαιωμάτων του παίκτη.

«Ανέβασε» δύο μικρούς

Προαγωγή στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ αποφάσισε να δώσει ο Βαγγέλης Βλάχος σε δύο παίκτες των Νέων, που του άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στο χθεσινό φιλικό. Ο λόγος για τον 18χρονο Νίκο Αργυρίου, που αγωνίζεται ως δεξί μπακ και αμυντικό χαφ, αλλά και τον 16χρονο Κυριάκο Σακκόπουλο, που αγωνίζεται ως επιτελικός χαφ.

Πράσινο από Σούπερ Λίγκα

Το πράσινο φως για την παρουσία οπαδών της ΑΕΚ το Σάββατο στα Πηγάδια για το ματς με τη Skoda Ξάνθη άναψε σύμφωνα με πληροφορίες η Σούπερ Λίγκα. Η αστυνομία είναι αρνητική στις μετακινήσεις οπαδών υπό το φόβο επεισοδίων, αν και αυτό δεν εμπόδισε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να δώσουν το «παρών» σε Βέροια και Λιβαδειά στην πρεμιέρα. Όμως η η διοργανώτρια αρχή φαίνεται πως δέχτηκε το αίτημα της ΑΕΚ και όλα δείχνουν πως έξω από το γήπεδο της Ξάνθης θα υπάρχει εκδοτήριο για τους φίλους της ΑΕΚ, στους οποίους θα παραχωρηθεί μία θύρα.

«Εκκαθαρίσεις» στην ΑΕΚ 

29/8/2012

«Εκκαθαρίσεις» στην ΑΕΚ
Τις διαδικασίες για την αποσυμφόρηση του ρόστερ της άρχισε η ΑΕΚ. Τρεις ποδοσφαιριστές αποχωρούν από την ομάδα, ένας οριστικά και δύο ως δανεικοί προκειμένου να έχουν χρόνο συμμετοχής κι ενδεχομένως να επιστρέψουν πιο έτοιμοι.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο Γιώργος Νικόλτσης, με τον οποίο υπήρξε συμφωνία για την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του. Στη δεύτερη συμπεριλαμβάνονται ο Σπύρος Ματεντζίδης και ο Γιώργος Αρέστη, που δόθηκαν δανεικοί σε Κόρινθο και Γλυφάδα αντίστοιχα.

Τα είπαν «ξανθός»-Σούπερ Λίγκα 

29/8/2012

Τα είπαν «ξανθός»-Σούπερ Λίγκα
Με θέμα την αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας σε 18, με παράλληλη είσοδο του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή στη Β’ Εθνική, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη και τους Μώραλη, Μποροβήλο, Σωπήλη από τον συνεταιρισμό. Θετικά τα μηνύματα για τις… υπό αποκατάσταση ΠΑΕ, μεγάλο ερωτηματικό η στάση της Football League που συνεδριάζει την Πέμπτη.

Η Σούπερ Λίγκα είχε θέσει μια σειρά προϋποθέσεων ώστε να δεχτεί να αυξήσει για τη σεζόν 2013-2014 σε 18 τις ομάδες της, μέσω υποβιβασμού δύο ομάδων και προβιβασμού τεσσάρων. Μέσω αυτής της εξέλιξης (αν τελικά οριστικοποιηθεί), ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής θα αγωνιστούν αυτή τη σεζόν στη Β’ Εθνική. Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι των προϋποθέσεων αυτών, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιάννης Μώραλης, ο αναπληρωτής, Γιώργος Μποροβήλος και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Στράτος Σωπήλης, επισκέφτηκαν την Τετάρτη τον Γιάννη Ιωαννίδη στο γραφείο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού που πιέζει έντονα προς την κατεύθυνση της «αποκατάστασης» των τριών ΠΑΕ, είδε με απόλυτα θετικό μάτι το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν δύο και να προβιβαστούν τέσσερις από τη Β’ Εθνική. Η Σούπερ Λίγκα, βέβαια, έθεσε θέμα αντιστάθμισης των οικονομικών απωλειών που θα έχει σε περίπτωση που οι ομάδες γίνουν 18. Ο «ξανθός» δεσμεύτηκε προφορικά ότι θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση μέσω αύξησης της χορηγίας του ΟΠΑΠ. Είναι σαφές, ωστόσο, πως για ένα τέτοιο θέμα δεν αρκεί η προφορική δέσμευση του υφυπουργού, αλλά πρέπει να συναινέσει το Υπουργείο Οικονομικών και η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Πάντως το κλίμα ήταν θετικό και υπό μία έννοια μπορεί κάποιος να πει πως έγινε ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο των τριών ομάδων στη Β’ Εθνική.

Το μεγάλο θέμα, ωστόσο, είναι τι θα πει η διοργανώτρια αρχή της Football League, που έχει προγραμματίσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο Πέμπτη το μεσημέρι. Και το λέμε αυτό, διότι σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, είναι αρκετές οι ομάδες της κατηγορίας που αντιδρούν έντονα στην προοπτική να γίνουν 21! Το γεγονός αυτό καθιστά αμφίβολο το αν η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής προχωρήσει την Πέμπτη σε κάποια οριστική απόφαση.

Θεωρείται βέβαιο, όμως, πως ο Γιάννης Ιωαννίδης θα επιδιώξει εντός της ημέρας (Τετάρτη) επαφή με την ηγεσία της Football League. Επαφή η οποία πιθανόν να αποδειχτεί και καθοριστική. 

Πήρε αριστερό μπακ ο Άρης 

29/8/2012

Πήρε αριστερό μπακ ο Άρης
Οι προσπάθειες του Άρη για απόκτηση του Άγγελου Σικαλιά από την Δόξα Δράμας δεν ευοδώθηκαν και έτσι οι «κίτρινοι» στράφηκαν στον Παντελή Ποζίδη.

Διετές συμβόλαιο υπέγραψε ο νεαρός αριστερός μπακ (μέχρι πρότινος του Απόλλωνα Καλαμαριάς).


Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Παντελή Ποζίδη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, έχει γεννηθεί στις 13 Αυγούστου 1993.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ηρακλή, ενώ στα μέσα της προηγούμενης σεζόν μεταπήδησε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Έχει κληθεί στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των Παίδων και των Νέων».

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο νεαρός ποδοσφαιριστής τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον ΑΡΗ, μια μεγάλη ομάδα και είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φοράει την φανέλα της. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, προκειμένου να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των ανθρώπων του ΑΡΗ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

«Ψώνισε» από Πειραιά η Κέρκυρα 

29/8/2012

«Ψώνισε» από Πειραιά η Κέρκυρα
Την απόκτηση του Νίκου Παπαδήμα από τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε η Κέρκυρα. Ο 21χρονος αμυντικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Φαίακες.

Ο κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2010 ενώ πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Γλυφάδα.

Η σχετική ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ Κέρκυρα:

«Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της, διετούς διάρκειας, συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, Νίκο Παπαδήμα. Ο 21χρονος μπακ, πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 3».

Παπάζογλου: «Υπάρχουν προβλήματα, αλλά προσπαθούμε» 

29/8/2012

Παπάζογλου: «Υπάρχουν προβλήματα, αλλά προσπαθούμε» 
Τα προβλήματα είναι πολλά στον ΟΦΗ και τα γνωρίζει και ο Θανάσης Παπάζογλου, όμως ο Έλληνας επιθετικός δηλώνει αισιόδοξος για την συνέχεια της Σούπερ Λίγκας, ειδικότερα αν γίνουν και κάποιες προσθήκες. Παράλληλα, θεωρεί μεγάλο «ατού» των Κρητικών την παρουσία του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του συλλόγου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Αθλητικό Metropolis»:

Για την κατάσταση στον ΟΦΗ: «Είναι δύσκολα τα πράγματα για τις περισσότερες ομάδες της Super League, έτσι είναι και για τον ΟΦΗ. Δεν είναι καλά τα οικονομικά, υπάρχει και ο περιορισμός στις μεταγραφές. Υπάρχει όμως ένας προπονητής έμπειρος που βοηθά. Η ομάδα ξεκίνησε με ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή, ελπίζω με ενίσχυση να πάει καλύτερα».

Για το ματς με την Ξάνθη: «Μπήκαμε στο παιχνίδι για να πάρουμε ό,τι μπορούσαμε. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, από ένα σημείο και μετά μείναμε από δυνάμεις και πήρε την πρωτουβουλία κινήσεων η Ξάνθη, αν και δεν είχε την κλασική ευκαιρία, αυτή την είχαμε εμείς».

Για τη συνεργασία με τον Αναστόπουλο: «Είναι πάρα πολύ καλή. Ξέρει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, δουλεύει πολύ στην ψυχολογία μαζί τους. Η παρουσία του ομολογώ ότι ήταν ένας σοβαρός λόγος για να πάω στο Ηράκλειο. Μιλήσαμε, μου εξήγησε κάποια πράγματα και αυτό μέτρησε».

Για το τι προσδοκά από την παρουσία του στον ΟΦΗ: «Δεν σκέφτομαι όπως σκέφτονται οι άλλοι. Έφθασα 24 χρονών πρέπει να παίζω συνεχόμενα, κάτι που δεν συνέβαινε στον ΠΑΟΚ. Τώρα αν ευθύνεται άλλος ή εγώ που δεν έπαιξα στον ΠΑΟΚ είναι άλλο θέμα. Ήρθα στον ΟΦΗ για να δείξω τα στοιχεία μου και να ανοίξουν άλλοι ορίζοντες για την καριέρα μου».

Για το τι έφταιξε και δεν "έπιασε" στον ΠΑΟΚ: «Συγκυρίες, φταίω και εγώ , το παραδέχομαι. Δεν έδεσε από την αρχή το γλυκό. Και δεν μπόρεσα να αποδείξω ότι πρέπει να είμαι βασικός. Νομίζω το όλο κλίμα στην ομάδα, στη Θεσσαλονίκη, το όλο κλίμα γύρω από το όνομά μου έπαιξε ρόλο. Τη χρονική στιγμή που μετακόμισα στον ΠΑΟΚ δεν ήμουν έτοιμος για τις προσδοκίες που είχα, δεν πήρα τις ευκαιρίες που μου είχε δώσει ο προπονητής κι αυτό επηρέασε. Δεν ξέρω τι έπαιξε ρόλο για να μην εκπληρώσω τις προσδοκίες και όσο έμενα παραπάνω δεν θα ήταν καλό για μένα».

Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Ραπίντ: «Ο ΠΑΟΚ έχει καλές πιθανότητες εφόσον κέρδισε στο πρώτο ματς. Είναι επικίνδυνος αγώνας, η Ραπίντ είναι ομάδα με όνομα στην ερυώπη, ο ΠΑΟΚ έχει απουσίες, πρέπει να προσέξει. Ο ΠΑΟΚ έχει το χαρακτήρα και τους παίκτες για να πάρει την πρόκριση. Για το ότι εκτός έδρας πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, μετρά ο χαρακτήρας που έχει σαν σύνολο. Οι παίκτες που έχει μέσα. Παίρνει δύναμη από τον κόσμο, θα παίξει σημαντικό ρόλο η παρουσία του κόσμου στην Αυστρία. το έχω ζήσει».

Για τον Αθανασιάδη: «Αφού έχει πετύχει τόσα γκολ μέχρι στιγμής, το μόνο που περιμένει κανείς είναι να πετύχει περισσότερα. Σκοράρει συνέχεια είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει τα προσόντα και, το κυριότερο, σκοράρει σε ανύποπτη στιγμή».

Για το τι μπορεί ο ΠΑΟΚ να πετύχει στο πρωτάθλημα: «Αν εξαιρέσεις τον Ολυμπιακό, που οικονομικά ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, θα δούμε και αγωνιστικά. Άλλες ομάδες δεν υπάρχουν. Άνετα μπορεί τη δεύτερη θέση ο ΠΑΟΚ».

«Μίλησα με Γιαννιώτα για την ΑΕΚ» 

29/8/2012

«Μίλησα με Γιαννιώτα για την ΑΕΚ»
Κάνει… ψηστήρι και δεν το κρύβει. Ο λόγος για τον Γιώργο Κατίδη, που κατά την κοινή-με τον Νίκο Κατσικοκέρη-παρουσίασή του από την ΑΕΚ πέρα από τα τετριμμένα δεν δίστασε να επιβεβαιώσει ότι προσπαθεί να πείσει τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στον Άρη και «κολλητό» του Γιάννη Γιαννιώτα να κατηφορίσει στην Αθήνα.

«Μίλησα την πρώτη μέρα που ήρθα και του είπα τι αντίκρισα. Του είπα για τις εγκαταστάσεις, που είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών και για τη δουλειά που γίνεται και πως θα περάσει πολύ καλά αν έρθει εδώ. Από εκεί και πέρα βέβαια είναι δικό του θέμα τι θα κάνει, αλλά ξέρουμε ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται», δήλωσε ο 18χρονος μέσος, ενώ παρουσιάστηκε σίγουρος για τη δική του επιλογή και αποφασισμένος να πετύχει. «Ήταν ένα βήμα που περίμενα να κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους της ΑΕΚ που με επέλεξαν. Ελπίζω να έχουμε μία καλή χρονιά. Είμαι λίγες ημέρες εδώ και θέλω να δεθώ και με τους άλλους παίκτες γρήγορα. Για όλες τις ομάδες θα είναι μία δύσκολη χρονιά. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα, εμείς όμως είμαστε νεαροί ποδοσφαιριστές και θέλουμε να καθιερωθούμε. Εδώ δείχνουν πιο οργανωμένα τα πράγματα, απ' ότι στην προηγούμενη ομάδα μου. Είμαστε νεαρά παιδιά και έχουμε την ψυχολογία να βοηθήσουμε. Είμαστε όλοι για τα δύσκολα. Τις απαντήσεις θα τις πάρετε στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κατσικοκέρης είπε: «Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα, για να δείξω τι μπορώ να κάνω και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των ανθρώπων που με προτίμησαν. Έχω επίγνωση που είμαι. Στις μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, πρέπει να δίνω το 100% και να είμαι αυτός που πρέπει και μέσα στο γήπεδο και εκτός γηπέδου. Οι στόχοι είναι μεγαλύτεροι φέτος, προφανώς και θα ήθελα συνέχεια να σκοράρω. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά του επιθετικού. Στόχος μου είναι να ξεπεράσω τα επτά γκολ που πέτυχα πέρσι». Παράλληλα ο 24χρονος φορ αναφέρθηκε και στα επεισόδια της μεταγραφής του. «Πέρασε από διάφορα κύματα. Υπήρξαν δυσκολίες και ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ και τον Εργοτέλη που τα βρήκαν. Πήρε και ο Εργοτέλης τα χρήματα που χρειάστηκε και έγινε το όνειρό μου πραγματικότητα. Όπως κάθε παίκτης έτσι κι εγώ ήθελα να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα».

«Δίκαια αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός» 

29/8/2012

«Δίκαια αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός» 
Αναμενόμενος ήταν ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τη Μάλαγα, καθώς υπήρχε διαφορά δυναμικότητας, όπως τόνισε ο Νίκος Καρούλιας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Έλληνας τεχνικός πιστεύει ότι οι «πράσινοι» θα βελτιωθούν περισσότερο στο μέλλον με την προσθήκη του Κουίνσι, ωστόσο είναι δύσκολο να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό επί ίσοις όροις.

Το χειροκρότημα του κόσμου, που δείχνει ότι θα σταθεί στο… πλάι της ομάδας ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της χθεσινής βραδιάς.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νίκος Καρούλιας στους 94,6 και την εκπομπή «Insiders»:

Για τον αποκλεισμό από τη Μάλαγα: «Δεν περιμέναμε περισσότερα πράγματα από τον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ. Η Μάλαγα ήταν καλύτερη και αποδείχθηκε κυρίως στο πρώτο παιχνίδι. Μπορεί να υπήρχαν κάποιες ελπίδες, όμως μόνο αν μας έβλεπαν υπεροπτικά οι Ισπανοί και ο Παναθηναϊκός έκανε το άψογο παιχνίδι, ίσως να γινόταν κάτι. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και ήρθε ο αποκλεισμός δίκαια».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στο χθεσινό παιχνίδι: «Δεν είδα να είχε κάποιους παίκτες που ήταν στον πάγκο και θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του ματς. Έχοντας μόνο το Σισοκό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο στο, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Προσπάθησες να παίξεις επιθετικά, όμως υπήρχαν προβλήματα αμυντικά όταν ανεβήκαμε ψηλά, γιατί έβγαιναν γρήγορα στη κόντρα. Θα μπορούσε πιθανώς ο Φερέιρα να πάρει μεγαλύτερο ρίσκο, βάζοντας δύο επιθετικούς μαζί με τον Πετρόπουλο, τον οποίο θεωρώ πολύ ικανό, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι μπορούσε να αλλάξει κάτι».

Για το τι περιμένει από τον Παναθηναϊκό: «Αυτό που περίμενα να βλέπω μέσα στον αγώνα, αυτό γίνεται. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια και παλεύουν όσο μπορούν. Για αυτό είναι και άξιοι συγχαρητηρίων και αποδεικνύεται από το χειροκρότημα του κόσμου. Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα έχει… ταβάνι. Χωρίς τον Γιάννη Αλαφούζο η ομάδα ενδεχομένως να έπαιζε τέταρτη Εθνική. Αυτή είναι για την ώρα η δυναμική της ομάδας και με την έλευση του Κουίνσι θα δοθεί μεγαλύτερη… πνοή στον Παναθηναϊκό. Ο Κουίνσι θα δώσει ένα επιπλέον «όπλο» στο επιθετικό μέρος. Ο Φερέιρα θα έχει πλέον δύο πλάγιους μαζί με τον Σισοκό και αν βρεθούν μεταξύ τους, τότε σίγουρα θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στον αντίπαλο. Σίγουρα, θα εμφανιστεί καλύτερος στο μέλλον ο Παναθηναϊκός, όχι όμως και σε σημείο να πεις ότι θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό».

Για τους νεαρούς Έλληνες παίκτες: «Ο Λαγός μου αρέσει σαν ποδοσφαιριστής, όπως και ο Φουρλάνος που τους έχω δει από τις ακαδημίες της ομάδας. Ο Μαυρίας έχει δυναμική και ταχύτητα που χρειάζεται, όμως πρέπει να δουλέψει παραπάνω το τεχνικό κομμάτι, διότι έχει ένα πάθος και διάθεση για να πετύχει. Το έδειξε και στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στη Μάλαγα, καθώς με αυτόν στην ενδεκάδα ανέβηκε η ομάδα. Οι νεαροί τερματοφύλακες της ομάδας είναι άξιοι εμπιστοσύνης. Πρέπει και μπορεί να στηριχθεί σε αυτούς η ομάδα. Όμως όλα αυτά έχουν κάποιο όριο».

Καμία ανησυχία για Κορδέρο 

29/8/2012

Καμία ανησυχία για Κορδέρο
Η μεταγραφή του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο δεν ανακοινώθηκε ούτε την Τετάρτη και ο Ισπανός μέσος δεν παρουσιάστηκε μαζί με τα άλλα δύο νέα αποκτήματα της ομάδας, Κατίδη και Κατσικοκέρη. Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού είναι διαδικαστικό το θέμα της επισημοποίησης της συμφωνίας με τον 25χρονο άσο.

Η συμφωνία με τον παίκτη και την ομάδα του είναι δεδομένα, τα χρήματα έχουν σταλεί στη Χερέθ και απλώς αναμένεται η μπλε κάρτα του Κορδέρο προκειμένου να σταλεί στην ΕΠΟ και να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα του Σαββάτου με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ο Κορδέρο συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της ΑΕΚ και μάλιστα είναι σε εξαιρετική κατάσταση (αγωνιζόταν κανονικά με τη Χερέθ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας). Δεν είναι καθόλου απίθανο, δε, να αγωνιστεί ακόμη και βασικός στο προσεχές παιχνίδι.

Αντιδράσεις από ΚΕΔ και Γιάχο! 

29/8/2012

Αντιδράσεις από ΚΕΔ και Γιάχο! 
Ανακοίνωση με την οποία –χωρίς να τους κατονομάζει- αναφέρεται στην εκπομπή «Δική» και στον πρώην διαιτητή, Σωτήρη Βοργιά, για τα όσα είπε σχετικά με δάνειο που πήρε το μέλος της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος όταν ήταν παρατηρητής από υποκατάστημα τράπεζας στην οποία εργάζεται ο διαιτητής, Θανάσης Γιάχος, εξέδωσε την Τετάρτη η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Δήλωση έκανε και ο ίδιος ο Χιώτης ρέφερι, προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί νομικά.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ αναφέρει τα εξής:

«Η συνεχιζόμενη εκτόξευση λάσπης κατά των διαιτητών και των προσώπων που στελεχώνουν τα όργανα της ελληνικής διαιτησίας είναι προφανές ότι εντάσσεται σε μια οργανωμένη και συνεχιζόμενη επιχείρηση απαξίωσης και εκφοβισμού της, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό.

Προκαλεί, δε, αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στην επιχείρηση αυτή μεταξύ άλλων πρωτοστατούν πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν την ελληνική διαιτησία. Όμως, αντί να την τιμούν, τα πρόσωπα αυτά προτιμούν να περιφέρονται σε τηλεοπτικά πάνελ και να γίνονται μόνιμοι θαμώνες σε ορισμένα από αυτά, διασπείροντας ψευδείς και ανυπόστατες φήμες (παρότι εκκρεμούν εναντίον τους κατηγορίες για παρεμφερείς συμπεριφορές), στοχοποιώντας συναδέλφους τους, ερμηνεύοντας τους κανονισμούς κατά το δοκούν και εν τέλει παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη.

Οι εμπνευστές της επιχείρησης ας γνωρίζουν καλά ότι τα σχέδιά τους δεν θα ευοδωθούν και το κλίμα που προσπαθούν εντέχνως να δημιουργήσουν δεν πρόκειται να βρει πρόσφορο έδαφος.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ στηρίζει τους διαιτητές και τα στελέχη των οργάνων της ελληνικής διαιτησίας εφόσον κινούνται μέσα στα όρια της νομιμότητας. Και το βέβαιο είναι πως αυτό πράττουν
».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Γιάχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αγανάκτηση άκουσα σε αθλητική τηλεοπτική εκπομπή της Δευτέρας 27/8/2012, μεταξύ άλλων ανακριβειών ότι τάχα είμαι εγγυητής σε δάνειο του κου Δούρου και ότι τούτο έγινε δήθεν για να τυγχάνω ευνοϊκής μεταχείρισης σε ορισμούς μου σε αγώνες της Σούπερ Λιγκ.

Ουδέποτε έχω υπογράψει εγγυητής για τον κο Δούρο, επιπλέον όταν ο κος Δούρος δανειοδοτήθηκε ήταν απλός παρατηρητής και ουδεμία αρμοδιότητα είχε ορισμού διαιτητών.

Αναμένω άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, αλλιώς θα κινηθώ νομικά για αποκατάσταση της τιμής και υπόληψης μου
».

Έξω ο Ρίκκα, μέσα ο… Κορδέρο 

29/8/2012

Έξω ο Ρίκκα, μέσα ο… Κορδέρο
Ο Αντώνης Ρίκκα χάνει οριστικά τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια για τη δεύτερη αγωνιστική, αφού και στην προπόνηση της Τετάρτης έκανε ατομικό πρόγραμμα. Τη θέση του στη μεσαία γραμμή, πιθανότατα ως παρτενέρ του Γιάγκο Φερνάντες, αναμένεται να πάρει ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Η μεταγραφή του 25χρονου Ισπανού μέσου τυπικά δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά προπονείται και λόγω της ποιότητας και της αγωνιστικής του ετοιμότητας ο Βαγγέλης Βλάχος ετοιμάζεται να τον ρίξει στη μάχη.

Σε αρκετά καλό επίπεδο είναι ο Νίκος Κατσικοκέρης, ενώ ο Γιώργος Κατίδης θα χρειαστεί λίγο χρόνο, αφού έχασε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του Άρη λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική Νέων, αλλά και του σίριαλ για το μέλλον του. Η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων που μεσολαβεί μέχρι την τρίτη αγωνιστική θα δώσει χρόνο στον Βαγγέλη Βλάχο να ενσωματώσει τους νεοαποκτηθέντες καλύτερα στα πλάνα του.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη θα υποβληθούν σε επέμβαση στο Ιατρικό Κέντρο οι Αινείας Καλογέρης (ρήξη συνδέσμων) και Μιχάλης Τσαμουρλίδης (κάταγμα στο μετατάρσιο).

Η προπόνηση της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη για τις 19.00.

Στην Ελλάδα ο Καρντάσιο 

29/8/2012

Στην Ελλάδα ο Καρντάσιο
Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται ο Ματίας Καρντάσιο, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Ο Ουρουγουανός μέσος, αναμένεται να αποτελέσει μεταγραφικό απόκτημα των Αρκάδων και να ενισχύσει την μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας του Σάκη Τσιώλη.

Πλέον, ο παίκτης αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Με την ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής ο Αστέρας θα κινηθεί και για την απόκτηση ενός επιθετικού για να κλείσει και τυπικά το ρόστερ για τη νέα σεζόν.

Επαφή για «ψαλίδι» με Γκερέιρο και Λαγό 

29/8/2012

Επαφή για «ψαλίδι» με Γκερέιρο και Λαγό
Συνάντηση με τους Ρότζερ Γκερέιρο και Παναγιώτη Λαγό είχε ο Βασίλης Τσιάρτας με αντικείμενο τη μείωση των συμβολαίων τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε αμφότερους προτάθηκε «ψαλίδισμα» των αποδοχών τους κατά 50% με ταυτόχρονη επέκταση του συμβολαίου τους (που λήγει το καλοκαίρι του 2013).

Η κουβέντα έγινε σε καλό κλίμα, αλλά δεν υπάρχει κάτι οριστικό και θα υπάρξει νέα επαφή. Άλλωστε εφόσον υπάρξει αναπροσαρμογή συμβολαίων θα πρέπει να κατατεθούν στην ΕΠΟ μέχρι την Παρασκευή, όταν και ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος.

Ο Ρότζερ Γκερέιρο είναι μακράν του δευτέρου ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ΑΕΚ με συμβόλαιο που του αποφέρει ετησίως 580.000 ευρώ, ενώ ο Παναγιώτης Λαγός εισπράττει 250.000 ευρώ το χρόνο. Μόνο οι Αραμπατζής (300.000 ευρώ), Κωνσταντόπουλος και Κοντοές (150.000 ευρώ) έχουν αποδοχές με εξαψήφιο αριθμό από το υπόλοιπο ρόστερ της «Ένωσης».

Προφυλάχθηκε ο Ράγιος 

29/8/2012

Προφυλάχθηκε ο Ράγιος
Ο Εμάνουελ Περόνε συνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα και την Τετάρτη, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Κέρκυρα να είναι πολύ δύσκολη. Παράλληλα ατομικό πρόγραμμα, για προληπτικούς λόγους έκανε ο Ρούμπεν Ράγιος.

Ο Αργεντινός επιθετικός, κάνει εδώ και αρκετές μέρες ειδικό πρόγραμμα και είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση της Κυριακής. Οι Αρκάδες πάνε για το δύο στα δύο και ο Αργεντινός πολύ δύσκολα θα ενισχύσει την προσπάθεια. Αυτό σημαίνει πως ο Τάσος Μπακασέτας, συγκεντρώνει πιθανότητες να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να φανούν τα πλάνα του Καρδιτσιώτη τεχνικού για την βασική ενδεκάδα.

Τέλος, αναφορικά με τον Ρούμπεν Ράγιος, ο Ισπανός μέσος, δεν έχει κάτι σοβαρό και θα είναι κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής. Κανονικά προπονήθηκε και ο Ντε Μπλάσις, ο οποίος έδειξε θετικά στοιχεία.

«Χρειάζονται χρόνο…» 

29/8/2012

«Χρειάζονται χρόνο…»
Κορδέρο, Κατίδης και Κατσικοκέρης σίγουρα αναβαθμίζουν ποιοτικά την ΑΕΚ, αλλά ο Βαγγέλης Βλάχος προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους για να μη φορτώσει με άγχος τους νεοαποκτηθέντες και να τους δώσει το χρόνο που χρειάζονται για να προσαρμοστούν.

«Θα κρατήσω χαμηλούς τόνους, όπως κάνω πάντα στη ζωή μου. Ο Κορδέρο, ο Κατίδης και ο Κατσικοκέρης, είναι όπως όλα τα παιδιά εδώ. Δε διαφέρουν σε τίποτα. Ο Κατίδης έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά στο Euro των Νέων. Είναι ένα τρομερό ταλέντο, αλλά δεν πρέπει να πέσουμε πάνω του και να τον τρελάνουμε. Αν μπορέσει να κάνει τη διαφορά θα είναι μεγάλη μου χαρά, τόσο δική μου, όσο και των συμπαικτών του και της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δύο. Είναι αξιόλογοι παίκτες και χρειάζονται χρόνο. Πρέπει να μάθουν τι θέλω εγώ, τι ζητάνε οι συμπαίκτες τους. Αυτά είναι δύσκολα στοιχεία. Καλό θα είναι να μην αρχίσουμε να λέμε ότι αυτοί θα κάνουν τη διαφορά. Μακάρι να την κάνουν! Να είμαστε συγκρατημένοι και χάσουμε άδικα αυτά τα παιδιά», τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ.

Όσο για την προσθήκη του Κορδέρο και τη θέση για την οποία τον προορίζει, είπε: «Είναι αναμφισβήτητα καλός παίκτης. Είναι «8άρι», αλλά μπορεί να παίξει και πίσω από το σέντερ φορ. Όμως επειδή γνωρίζετε το πρόβλημά μου, σε μία συζήτηση που είχα μαζί του τον ρώτησαν αν παίξουμε με δύο αμυντικά χαφ αν μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος και μου είπε ξεκάθαρα «Κανένα πρόβλημα». Όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει αυτή την υποδομή, προερχόμενος από το ισπανικό πρωτάθλημα σου λέει ότι μπορεί, θεωρώ ότι πρέπει να τον εμπιστευτείς».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας προσθήκης, έδειξε ξεκάθαρα την προτίμησή του σε κάποιον μεσοαμυντικό. «Έχω βαφτίσει τον Γιάγκο αμυντικό χαφ και από εκεί και πέρα, έχω μόνο τον Ρίκκα που δεν είναι «καθαρός» κόφτης. Αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε ένα αμυντικό χαφ και ένα αριστερό μπακ θα διάλεγα ξεκάθαρα το πρώτο. Να έχω ένα παίκτη που να δίνει μάχες και να "καθαρίζει" στο κέντρο».

Αναφορικά με την παρουσία του Παναγιώτη Λαγού, τόνισε: «Είναι ευχάριστη έκπληξη για μένα. Δεν ξέρω τι λέγατε μέχρι πέρσι και πόσα λάθη έχει κάνει για τον εαυτό του. Του είπα ότι έχει προδώσει τον εαυτό του. Όταν ήρθε ήταν μία από τις καλύτερες μεταγραφές που είχαν γίνει. Ο Παναγιώτης είναι αξιόλογο παιδί. Στις προπονήσεις και στα ματς βοηθάει τα νέα παιδιά, μου δίνει τη δυνατότητα να έχω έναν παίκτη για τρεις θέσεις. Στηριζόμαστε πάνω σε αυτόν».

Τέλος, για τις προσδοκίες του για την ΑΕΚ είπε: «Η ομάδα θέλει χρόνο. Αν έχουμε υπομονή... θέλουμε δύο χρόνια. Φέτος βάζουμε την υποδομή και του χρόνου θα δείτε άλλη ομάδα. Μπορούμε να αντέξουμε; Ούτε εγώ δεν... μπορώ! Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα είμαστε συνέχεια στεναχωρημένοι. Ωραία τα λόγια, αλλά προτιμώ να μην παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Το άλλο διορθώνεται».


ΑLEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου