ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ...


H EYΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΛΑ... 
28/8/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ
*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις απο ολη την Ερωπη

 ΙΣΠΑΝΙΑ

Ψάχνει για δεξί μπακ ο Μουρίνιο 

29/8/2012

Ψάχνει για δεξί μπακ ο Μουρίνιο
Στο προσκήνιο επανέρχεται για την Ρεάλ Μαδρίτης η περίπτωση του Μαϊκόν, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται ότι εξετάζεται ο Ματιέ Ντεμπισί. Λίγες μέρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου – και μετά την ολοκλήρωση της απόκτηση του Λούκα Μόντριτς – οι «μερένχες» φαίνεται ότι αναζητούν έναν δεξιό μπακ.

Συγκεκριμένα, ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να ενισχυθεί το δεξί άκρο της άμυνας των πρωταθλητών Ισπανίας, αφού η μοναδική λύση είναι ο Αλβάρο Αρμπελόα. Όπως γράφει η εφημερίδα «Marca», ο Πορτογάλος έχει δύο παίκτες στο μυαλό του: τον Γάλλο Ντεμπισί και τον Βραζιλιάνο.

Η Λιλ θα ήθελε να κρατήσει τον Ντεμπισί, αλλά η Ρεάλ φημολογείται ότι έχεικαταθέσει πρόταση ύψους 12 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή ο διεθνής οπισθοφύλακας ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, ο οποίος θα μπορούσε να περιπλέξει τα πράγματα για την ενδεχόμενη μεταγραφή του.

Από την πλευρά του, το όνομα του Μαϊκόν ακούγεται πολλά χρόνια στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ωστόσο, η συγκεκριμένη μεταγραφή δεν έχει γίνει πραγματικότητα, λόγω των μεγάλων απαιτήσεων που είχε η Ίντερ για την πώλησή του.

Τώρα ο παίκτης έχει πατήσει τα 31 και δεν υπολογίζεται στους «νερατζούρι», κάτι που ενδεχομένως να διευκολύνει την… μετακίνησή του στη Μαδρίτη.

Πήρε Περκίς η Μπέτις 

29/8/2012

Πήρε Περκίς η Μπέτις
Την απόκτηση του Νταμιάν Περκίς ανακοίνωσε η Μπέτις. Ο Γαλλοπολωνός αμυντικός μετά από μία πενταετία στη Σοσό θα αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Ανδαλουσίας.

Ο 28χρονος άσος έχει γεννηθεί στην Τρουά, αλλά επέλεξε να αγωνίζεται με την εθνική Πολωνίας και ήταν βασικός στα τρία παιχνίδια της στο Euro 2012.


Δεν είναι μόνο το τρόπαιο… 

29/8/2012

Δεν είναι μόνο το τρόπαιο…
Κάτι παραπάνω από έναν τίτλο θα παλέψουν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Μετά από 110 χρόνια και 220 αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι «μερένχες» και οι Καταλανοί δίνουν μάχη σώμα με σώμα, έχοντας η καθεμία από 87 νίκες και 46 ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή.

Οι πρωταθλητές και οι Κυπελλούχοι Ισπανίας έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν, με την Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζει το 1968 και τη Ρεάλ να σηκώνει το τρόπαιο το 1990 και το 1997 (όταν ο Μουρίνιο εργαζόταν ως βοηθός του Ρόμπσον στους «μπλαουγκράνα»).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Μπάρτσα» παραμένει αήττητη στις επτά τελευταίες επισκέψεις της στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Χάνει το «clasico» ο Κοεντράο 

29/8/2012

Χάνει το «clasico» ο Κοεντράο
Δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στον επαναληπτικό του Σούπερ Καπ κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Φάμπιο Κοεντράο.

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές μετά τη φραστική επίθεση κατά του βοηθού διαιτητή στο ματς της «βασίλισσας» με τη Χετάφε.

Τη θέση του στην ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο Μαρσέλο, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο, τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές, ο Τίτο Βιλανόβα, όμως, θα κάτσει κανονικά στον πάγκο των Καταλανών και η τιμωρία του θα τεθεί σε ισχύ -βάσει κανονισμών- από το επόμενο παιχνίδι.

Η μέρα που ο Μουρίνιο τραγουδούσε για τη… Μπάρτσα 

29/8/2012

Η μέρα που ο Μουρίνιο τραγουδούσε για τη… Μπάρτσα
Τι σου είναι, όμως, η άτιμη η ζωή;

Πώς μπορεί να στα φέρει κανείς ποτέ δεν ξέρει.

Και εκεί που λες ότι ανήκεις κάπου, ξαφνικά πηγαίνεις στο απέναντι στρατόπεδο και όλα αλλάζουν.

Και από φίλος γίνεσαι εχθρός. Και ξεχνάς.

Και όλα αυτά γιατί το σωτήριο έτος 1997 τα μεσάνυχτα της 28ης προς 29ης Ιουνίου ο Ζοσέ Μουρίνιο ήταν στον αγωνιστικό χώρο του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και τραγουδούσε τον ύμνο της… Μπαρτσελόνα.

Δεκαπέντε χρόνια πριν ο Πορτογάλος τεχνικός, νυν της Ρεάλ Μαδρίτης, σήκωνε, ως βοηθός του Μπόμπι Ρόμπσον, στον ουρανό της Μαδρίτης το τρόπαιο του Κυπέλλου Ισπανίας με τους «μπλαουγκράνα». Οι Καταλανοί είχαν πάρει τη νίκη τότε με σκορ 3-2 επί της Μπέτις.

Τι πιο φυσιολογική αντίδραση, λοιπόν, από τους πανηγυρισμούς, ειδικά όταν η κατάκτηση του Copa del Rey, έγινε μέσα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου. Τότε, όμως, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός που τότε πανηγύριζε και τραγουδούσε τον ύμνο της ομάδας, 15 χρόνια μετά θα ήταν ο μεγάλος… εχθρός του συλλόγου και ο άνθρωπος που όπου σταθεί και όπου βρεθεί κατηγορεί την Μπαρτσελόνα.

Καθώς φαίνεται, λοιπόν κάποιες παλιές αγάπες, όντως… πεθαίνουν και ας λένε κάποιοι το αντίθετο…

Οι μεν γλέντησαν, οι δε παραπονέθηκαν 

29/8/2012

Οι μεν γλέντησαν, οι δε παραπονέθηκαν
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες περίμεναν οι φίλοι της Μάλαγα την αποστολή της ομάδας από την Αθήνα, προκειμένου να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, εις βάρος του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι γνώρισαν την αποθέωση από περίπου 400 φιλάθλους, στις 05:33 το πρωί, στο αεροδρόμιο της Ανδαλουσίας, ωστόσο σε αυτό το γιορτινό κλίμα δεν έλειψαν τα… παράπονα.

Οι φίλοι της ομάδας που ταξίδεψαν στο ίδιο αεροπλάνο με την αποστολή, παραπονέθηκαν πως κανείς από τους παίκτες ή τον Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν πήγε προς τις οικονομικές θέσεις, για να γιορτάσουν την ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Καταθέτουν έφεση Ρεάλ και Μπαρτσελόνα 

29/8/2012

Καταθέτουν έφεση Ρεάλ και Μπαρτσελόνα
Έφεση κατά των ποινών που απήγγειλε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας σε Φάμπιο Κοεντράο και Τίτο Βιλανόβα θα καταθέσουν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο σύλλογοι.

Ο Πορτογάλος αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης είχε επιτεθεί φραστικά στο βοηθό διαιτητή του αγώνα της «βασίλισσας» κόντρα στη Χετάφε και η ομοσπονδία της χώρας τον τιμώρησε με ποινή 4 αγωνιστικών. Μάλιστα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα χάσει τον σημερινό επαναληπτικό του Σούπερ Καπ της χώρας, ωστόσο η διοίκηση των Μαδριλένων θέλει να μειώσει την ποινή, ώστε να μην στερηθεί και άλλο τις υπηρεσίες του Κοεντράο στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη μεριά, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές μακριά από τον πάγκο της ομάδας του, καθώς είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στο διαιτητή του αγώνα απέναντι στην Οσασούνα για ένα φάουλ που είχε γίνει στον Σέρχιο Μπούσκετς. Βέβαια, ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο στο σημερινό «clasico».

Κασίγιας: «Αξίζαμε τον τίτλο» 

30/8/2012

Κασίγιας: «Αξίζαμε τον τίτλο»
Δίκαια κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης το Σούπερ Καπ, όπως δήλωσε ο Ίκερ Κασίγιας μετά το 2-1 επί της Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου».

«Καταφέραμε να σκοράρουμε νωρίς, αυτό μας έδωσε φτερά κι έκανε το παιχνίδι πιο ανοικτό. Στο πρώτο ημίχρονο, αλλά γενικά σε όλο τον αγώνα, είχαμε τον έλεγχο. Ο Βαλντές έκανε σπουδαίες αποκρούσεις και στο τέλος ανησυχήσαμε, αλλά πιστεύω πως αξίζαμε τον τίτλο. Αυτός ο τίτλος είναι σημαντικός για μας, για τον επιπλέον λόγο πως προερχόμασταν από αρνητικά αποτελέσματα. Το χρωστούσαμε στον κόσμο μας. Δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν, αλλά κάποιες μέρες είσαι άτυχος κι άλλες τυχερός», ανέφερε ο αρχηγός της «βασίλισσας».

«Αγαπιούνται» Ρονάλντο και Μέσι! (video) 

30/8/2012

«Αγαπιούνται» Ρονάλντο και Μέσι! (video)
«Love is in the air».

Τελικά, η κόντρα για το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο δεν αναλώνεται μόνο μεταξύ των οπαδών.

Φαίνεται ότι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις και αποδείχθηκε περίτρανα στο τέλος του επαναληπτικού για το Σούπερ Καπ, όπου αν και πέρασαν δίπλα ο ένας στον άλλο, δεν αντάλλαξαν ούτε χαιρετισμό.

Όσο και να προσπαθούν με δηλώσεις τους ανά διαστήματα να τονίζουν ότι όλα είναι καλά ανάμεσα τους, ο φακός καταγράφει άλλα...

Τσάβι: «Μπήκαμε χαλαρά και πληρώσαμε τα λάθη» 

30/8/2012

Τσάβι: «Μπήκαμε χαλαρά και πληρώσαμε τα λάθη»
Στο κακό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα απέδωσε την ήττα με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και την απώλεια του Σούπερ Καπ ο Τσάβι.

«Από την αρχή είχαμε κάποια άσχημα νέα με τις ενοχλήσεις του Άλβες, που δεν κατάφερε να αγωνιστεί, όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Μπήκαμε χαλαρά και το πληρώσαμε με δύο λάθη που μας στοίχισαν ισάριθμα γκολ. Μείναμε με δέκα παίκτες, αλλά ελέγξαμε το παιχνίδι, κυκλοφορήσαμε την μπάλα και συνεχίσαμε να δείχνουμε προσωπικότητα σαν ομάδα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα χάσαμε ευκαιρίες να πάρουμε τον τίτλο. Δεν τα καταφέραμε, αλλά οι πιο σημαντικοί τίτλοι είναι μπροστά μας. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ, εμείς κοιτάμε τη συνέχεια», τόνισε ο Καταλανός μέσος.

Βιλανόβα: «Δεν θα μας στιγματίσει κιόλας…» 

30/8/2012

Βιλανόβα: «Δεν θα μας στιγματίσει κιόλας…»
Απογοητευμένος για την απώλεια του Σούπερ Καπ, αλλά περήφανος για την αντίδραση της ομάδας του όταν έμεινε με δέκα παίκτες και σίγουρος πως η ήττα της Μπαρτσελόνα με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα στιγματίσει τη σεζόν εμφανίστηκε ο Τίτο Βιλανόβα.

«Ασφαλώς και θα θέλαμε να κατακτήσουμε εμείς αυτόν τον τίτλο, αλλά η απώλειά του δεν θα στιγματίσει τη σεζόν για μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», τόνισε ο προπονητής των Καταλανών.

«Στην αρχή πιαστήκαμε απροετοίμαστοι και δεχτήκαμε δύο γκολ. Δεν ήταν ότι η Ρεάλ έπαιζε καλύτερα σαν ομάδα, αλλά ότι οι παίκτες της έχουν τέτοια ποιότητα που μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Για το δεύτερο μέρος, όπου παρότι παίζαμε με δέκα παίκτες δημιουργήσαμε τόσες ευκαιρίες, είναι μια από τις πιο περήφανες στιγμές μου στα τέσσερα χρόνια που είμαι στην Μπαρτσελόνα», πρόσθεσε.

Παράλληλα στάθηκε στην αναγκαστική αλλαγή του Ντάνι Άλβες λόγω ενοχλήσεων στο ζέσταμα. «Η απώλεια του Άλβες ήταν πολύ σημαντική για μας. Είναι ένας απαραίτητος παίκτης για μας, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Βάλαμε τον Άλμπα στη θέση του σχεδόν χωρίς να κάνει ζέσταμα».

Άφαντος ο Μουρίνιο, ικανοποιημένος ο Καράνκα 

30/8/2012

Άφαντος ο Μουρίνιο, ικανοποιημένος ο Καράνκα
Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ από τη Ρεάλ Μαδρίτης χάρη στο 2-1 επί της Μπαρτσελόνα και… έστειλε τον βοηθό του Αϊτόρ Καράνκα.

«Η ομάδα μας από την αρχή μπήκε πολύ δυνατά. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Το σημαντικό είναι πως νικήσαμε και κατακτήσαμε τον τίτλο. Η ομάδα κατάφερε να αντιδράσει μετά τα άσχημα αποτελέσματα που προηγήθηκαν. Τώρα θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συμπεριφορά», ανέφερε ο Καράνκα.

Όσο για το μέλλον του Εστέμπαν Γκρανέρο, που οδεύει προς την ΚΠΡ, είπε: «Ισχύει ό,τι έχουμε πει και για τον Κακά. Αν θέλει να μείνει, θα είναι χαρά μας να τον έχουμε στην ομάδα μας. Αν όμως θέλει να φύγει και πιστεύει πως αυτό θα είναι καλύτερο για το μέλλον του, δεν θα τον εμποδίσουμε».

 ΑΓΓΛΙΑ


«Φουντώνουν» τα σενάρια για πώληση του Ρούνεϊ 

29/8/2012

«Φουντώνουν» τα σενάρια για πώληση του Ρούνεϊ
Τον τελευταίο χρόνο της θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διανύει ο Γουέιν Ρούνεϊ, σύμφωνα με τη «Daily Mirror»! Η διαδικτυακή έκδοση της βρετανικής εφημερίδας υποστηρίζει πως έχει επέλθει ολική ρήξη στη σχέση του Άγγλου επιθετικού με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και το 2013 μπαίνει οριστικό τέλος!

Η άφιξη του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο «Ολντ Τράφορντ», με την επέκταση του συμβολαίου του Ντάνι Γουέλμπεκ και την παρουσία των Γιάνγκ και Ερνάντεζ, κάνει υπερπλήρη την επιθετική γραμμή των «κόκκινων διαβόλων». Αυτή την άποψη ασπάζεται και ο Σκοτσέζος προπονητής του συλλόγου, που εμφανίζεται αποφασισμένος και συμβιβασμένος με την ιδέα ότι την επόμενη χρονιά, ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας.

Όπως αναφέρει η «Daily Mirror», ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και στήριξε όσο ποτέ τον Γουέιν Ρούνεϊ όταν πριν από δύο χρόνια βρισκόταν με το… ενάμιση πόδι έξω από το «Ολντ Τράφορντ», ανανεώνοντας τελικά τη συνεργασία του με τον σύλλογο. Από τότε, όμως, ο διεθνής άσος δεν έπεισε ποτέ τους ανθρώπους της ομάδας και τον προπονητή του ότι άξιζε το νέο συμβόλαιο που τελικά υπέγραψε και το οποίο τον δεσμεύει με τη Γιουνάιτεντ μέχρι το 2015.

Δεν είναι τυχαίος, άλλωστε και ο παραγκωνισμός του παίκτη στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της φετινής Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στη Φούλαμ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θεωρεί πως το επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης του Ρούνεϊ δεν είναι ικανοποιητικό και από τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι τέσσερις επιθετικοί στο ρόστερ, το κενό του καλύπτεται επάξια.

Το φετινό καλοκαίρι και η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος φτάνουν στο τέλος τους και η αλήθεια είναι πως αν ο σύλλογος του Μάντσεστερ προλάβαινε να πουλήσει φέτος τον Άγγλο φορ, θα το έκανε. Ωστόσο, σύμφωνα με τη «Daily Mirror», ο κύκλος του Γουέιν Ρούνεϊ στους «κόκκινους διαβόλους» θα κλείσει το καλοκαίρι του 2013. Σκέψη των ανθρώπων της ομάδας είναι να καταφέρουν να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 40 εκατ. λίρες από την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή, πράγμα που όμως προϋποθέτει αρκετή χρησιμοποίησή του από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον…

Θέλει τον Αφελάι η Τότεναμ 

29/8/2012

Θέλει τον Αφελάι η Τότεναμ
Επίσημη πρόταση για τον Ιμπραΐμ Αφελάι της Μπαρτσελόνα έχει καταθέσει η Τότεναμ, σύμφωνα με όσα γράφει η «Daily Mail». Οι Λονδρέζοι φέρονται να ενδιαφέρονται για τον δανεισμό του 26χρονο εξτρέμ, ενώ θα ήθελαν να τοποθετηθεί οψιόν αγοράς για τον επόμενο χρόνο.

Ο Ολλανδός άσος φημολογείται ότι έχει ζητήσει από τον Τίτο Βιλανόβα να τον αφήσει εκτός αποστολής για τον αποψινό αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, ώστε να επισπευστούν οι διαπραγματεύσεις στην υπόθεσή του.

Μάλιστα, ο Καταλανός τεχνικός αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι είχε ενημερώσει τον Αφελάι – μαζί με τους Τζόναθαν Ντος Σάντος και Αντρέου Φοντάς, ότι δεν θα έχει πολλά παιχνίδια συμμετοχής τη φετινή σεζόν.

Παρόλα αυτά, η Τότεναμ δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον Ολλανδό, αφού και η Σάλκε εξετάζει «ζεστά» την περίπτωσή του.

Η Πρέμιερ Λιγκ στο …supermarket 

29/8/2012

Η Πρέμιερ Λιγκ στο …supermarket
Λίγα 24ώρα έμειναν για να κλείσει το μεταγραφικό παζάρι στην Πρέμιερ Λιγκ και οι ομάδες της ετοιμάζουν τις τελευταίες τους κινήσεις. Δείτε σε ποιες θέσεις θέλει να ενισχυθεί ο κάθε σύλλογος και ποιοι οι πιθανοί στόχοι των 20 προπονητών.

Με βάση και τις κινήσεις που έγιναν αργά το βράδυ της Τρίτης, το παζλ ενώνεται και το τοπίο ξεκαθαρίζει αρκετά.

Τα χρήματα υπάρχουν, η διάθεση επίσης, για τις φήμες έχουν φροντίσει τα βρετανικά Μέσα, συνεπώς όλα τα συστατικά για ένα …εκρηκτικό κοκτέιλ «μεταγραφές της τελευταίας στιγμής» υπάρχουν πάνω στο τραπέζι.

Και με βάση τα όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια, την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, η προσεχής Παρασκευή προβλέπεται καυτή. 

Δείτε παρακάτω, αναλυτικά, τι ισχύει για κάθε ομάδα:
Άρσεναλ: Ο Αρσέν Βενγκέρ θα κοιτάξει να αποδεσμεύσει αρκετούς ποδοσφαιριστές, αφού το ρόστερ είναι υπεράριθμο και το μισθολογικό κόστος της ομάδας μεγάλο. Οι Νίκλας Μπέντνερ, Μαρουάν Σαμάκ, Παρκ και Σεμπαστιάν Σκιλασί αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, ακόμη κι εάν οι Λονδρέζοι χρειαστεί να ρίξουν αρκετά τις απαιτήσεις τους. Ίδια περίπτωση και με τον Αντρέι Αρσάβιν. Στο κομμάτι της ενίσχυσης, η θέση του Άλεξ Σονγκ δείχνει να μην έχει καλυφθεί εκ των έσω και οι Σικ Τιοτέ και Γιοάν Καμπάιγ έχουν κλέψει την καρδιά του Αλσατού τεχνικού. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος …μετρά ώρες στο Λονδίνο.
Άστον Βίλα: Οι «χωριάτες» συνεχίζουν να προβληματίζουν και το επιθετικό πρόβλημα δείχνει να μην έχει λυθεί από πέρυσι. Ο Ράντι Λέρνερ έχει υποσχεθεί μεταγραφές στον Πολ Λάμπερτ, ο οποίος κινείται για τον Κρίστιαν Μπένεκε για τη γραμμή κρούσης. Μεταγραφή και στο αριστερό άκρο της άμυνας θα προσπαθήσει να κάνει ο Σκωτσέζος προπονητής, με τον Άαρον Κρίσγουελ να φαντάζει η πιο εφικτή λύση.
Τσέλσι: Τι άλλο να κάνει; Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ενισχύσει αρκετά το ρόστερ τους και έχουν καταφέρει να ρίξουν αρκετά το μέσο όρο ηλικίας, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ακόμη κι έτσι, τα δημοσιεύματα θέλουν τους «μπλε» να εξετάζουν την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, με τους Έντισον Καβάνι και Χουλκ να παραμένουν ψηλά στη λίστα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο.
Έβερτον: Οι άλλοι …μπλε που ξεχώρισαν στο μεταγραφικό παζάρι. Παρά το γεγονός πως δεν ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα …σε παθητικό, αφού οι εισροές από την παραχώρηση του Τζακ Ρόντγουελ έφεραν ζεστό χρήμα, η Έβερτον δείχνει εξαιρετικά ενισχυμένη. Παραμένει στο προσκήνιο η απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, με τον Τζόνι Ράσελ να αποτελεί το νούμερο ένα στόχο.
Φούλαμ: Ο Μούσα Ντεμπελέ αποτελεί παρελθόν από την ομάδα και ο Μάρτιν Γιολ πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του. Ο πρώην άσος των Λονδρέζων ήταν από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας και η αντικατάστασή του μόνο εύκολη δεν είναι. Στα υπόψη πάντα ο Τζόρνταν Ρόουντς, ο οποίος θα αποκτηθεί εάν παραχωρηθεί ο Κλιντ Ντέμπσεϊ, κάτι που σημαίνει πως η Φούλαμ θα ψάξει επιθετικό.
Λίβερπουλ: Μπορεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός να άρχισε από νωρίς, αμέσως μετά την έλευση του Μπρένταν Ρότζερς, ωστόσο οι κινήσεις δεν έγιναν άμεσα. Η Λίβερπουλ δεν έχει αποκτήσει ακόμη το βαρύ όνομα και μία θέση στην επίθεση δείχνει κενή. Πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της υπόθεσης του Άντι Κάρολ, την ώρα που το όνομα του Κλιντ Ντέμπσεϊ εμφανίζεται όλο και λιγότερο στο ρεπορτάζ των «reds».
Μάντσεστερ Σίτι: Μετά την αποτυχία των «πολιτών» να αποκτήσουν τον Σκοτ Σινκλέρ, οι προσπάθειες τους στρέφονται στον Θίο Γουόλκοτ. Ωστόσο, η Σίτι δεν κοιτά μόνο τη γραμμή κρούσης της, αφού προσπαθεί να αποκτήσει και αμυντικό, με τον Κόλο Τουρέ να αγωνίζεται βασικός κόντρα στη Λίβερπουλ και τους Τζόλεον Λέσκοτ και Βινσέν Κομπανί να αποτελούν τους τρεις συνολικά κεντρικούς αμυντικούς υψηλού επιπέδου της ομάδας. Η υπόθεση του Ντάνιελ Άγγερ δεν προχώρησε και το όνομα του Ματέγια Νάστασιτς «σβήνει» συνεχ΄βς.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ένας μέσος θα έδινε πολλές λύσεις στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, αφού ο Τομ Κλέβερλι δεν μπορεί να υπολογίζεται για βασικό, ενώ και ο Πολ Σκόουλς δεν μπορεί να βγάλει όλη τη σεζόν δίπλα στον Μάικλ Κάρικ. Η ενίσχυση στην επιθετική γραμμή, με Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Σίνζι Καγκάβα, έδωσε …ανάσα και αισιοδοξία στους φίλους του συλλόγου, οι οποίοι ωστόσο θα ήθελαν να δουν και τον Μούσα Ντεμπελέ στα κόκκινα.
Νιούκαστλ: Ο Άντι Κάρολ εξακολουθεί να βρίσκεται στους στόχους του Άλαν Πάρντιου, και ο τοπικός Τύπος αναφέρει πως οι «καρακάξες» θα επιμείνουν στην απόκτησή του. Την ίδια ώρα, η πίστη στο …γαλλικό μοντέλο ενδέχεται να συνεχιστεί, με τον Ματιέ Ντεμπισί να απασχολεί την ομάδα από τον Ιούνιο, αλλά η απόκτησή του δείχνει ακόμη μακρινή.
Νόριτς: Ο Κρις Χιούτον ολοκλήρωσε τις κινήσεις του νωρίς και έτσι δεν έχει εκκρεμότητες. Ωστόσο, δεν θα έλεγε «όχι» στην απόκτηση ενός μέσου με επιθετικές αρετές και δημιουργικές ικανότητες. Ο Λούκας Μπίλια της Άντερλεχτ δείχνει ιδανική επιλογή και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων έχουν αρχίσει.
ΚΠΡ: Μπορεί να έγιναν μεταγραφές, αλλά η εικόνα δεν είναι αυτή που περίμενε ο κόσμος. Το κεντρικό δίδυμο στην άμυνα, αλλά και στα χαφ του άξονα, δείχνει να θέλει ενίσχυση και ο Μάικλ Ντόσον θα κάνει τη διαφορά, σύμφωνα με τον Μαρκ Χιουζ. Ο άσος της Τότεναμ βρίσκεται προ των πυλών του «Loftus Road» και οι οπαδοί των Ρέιντζερς ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες.
Ρέντινγκ: Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα της ομάδας επισκιάζεται από τις ανησυχίες του Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ για την τελική προσπάθεια. Ο Πάβελ Προγκρέμπνιακ θέλει στήριγμα δίπλα του και ο τεχνικός της ομάδας θα κινηθεί για στράικερ.
Σαουθάμπτον: Το ρόστερ της ομάδας θυμίζει περισσότερο Τσάμπιονσιπ, παρά Πρέμιερ Λιγκ και αυτό αποτυπώνεται στις επιλογές του Νάιτζελ Άντκινς, ο οποίος αφήνει στον πάγκο τους παίκτες πάνω στους οποίος στηρίχθηκε την περασμένη σεζόν για την άνοδο της ομάδας από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη. Ο Άντκινς έχει ζητήσει από τη διοίκηση του συλλόγου ενίσχυση και στις 3 γραμμές και οι τελευταίες ώρες αναμένονται με ενδιαφέρον στον αγγλικό νότο.
Στόουκ: Το πρόβλημα στο σκοράρισμα, το οποίο συνοδεύει την ομάδα από την προηγούμενη σεζόν, εξακολουθεί να υφίσταται και ο Τόνι Πιούλις προσπαθεί να βρει τη λύση με μεταγραφές. Ο Μάικλ Όουεν δεν θα αποκτηθεί τελικά και αναζητείται ο …εκλεκτός από τον Ουαλό προπονητή.
Σάντερλαντ: Το μίνι …μπαμ έγινε με τον Άνταμ Τζόνσον και το μεγάλο θα γίνει με τον Κλιντ Ντέμπσεϊ, εάν οι «μαυρόγατες» καταφέρουν να τον κάνουν δικό τους. Ο Στίβεν Φλέτσερ παρέχει εγγυήσεις στο σκοράρισμα, ενώ πάντα στα υπόψη είναι και ο Κροάτης Ιβάν Στρίνιτς. Η απόκτηση του Κίεραν Ρίτσαρντσον κλείνει την τρύπα στα αριστερά.
Σουόνσι: Ακόμη κι έτσι, με τις λίγες μεταγραφές, η ομάδα δείχνει …στρωμένη από πέρυσι. Λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Το μόνο που θέλουν οι οπαδοί της –και ο Μίκαελ Λάουντρουπ- είναι ένας μεσοεπιθετικός για τα άκρα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Σκοτ Σινκλέρ, εάν αυτός παραχωρηθεί την τελευταία στιγμή. Ένας επιθετικός θα αποτελέσει «δώρο», αλλά και να μην γίνει η μεταγραφή του κανείς δεν θα νιώσει …στερημένος.
Τότεναμ: Εάν υπάρχουν κάποιοι οπαδοί που δεν μπορούν να έχουν παράπονο για τις κινήσεις της ομάδας τους, εκτός από αυτούς της Τσέλσι, αυτοί είναι σίγουρα της Τότεναμ. Μετά την παραχώρηση του Λούκα Μόντριτς, ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έκλεισε την …τρύπα με τον Μούσα Ντεμπελέ και το μόνο που μένει να δούμε είναι εάν ο Γουίλιαν της Σαχτάρ θα προσθέσει ακόμη μία λύση στη μεσαία γραμμή. Πάντα στο προσκήνιο και η απόκτηση τερματοφύλακα, με τον Ούγκο Γιορίς να παραμένει το φαβορί.
Γουέστ Μπρομ: Άμυνα και πάλι άμυνα. Οι «baggies» δεν έχουν πολλές επιλογές στα μετόπισθεν και το αριστερό άκρο είναι εντελώς γυμνό. Ο Μπράιαν Οβιέντο της Κοπεγχάγης μπορεί να γίνει παίκτης της Μπρόμιτς με 3 εκατ. λίρες, ενώ πάντα στα υπόψη και ο Μάρτιν Όλσον της Μπλάκμπερν.
Γουέστ Χαμ: Κατήφεια επικρατεί στην ανατολική πλευρά του Λονδίνου, αφού το πλάνο του Σαμ Αλαρντάις δεν αποδίδει, παρά τα 11 εκατ. λίρες που ξοδεύτηκαν. Όλες οι θέσεις και οι γραμμές δείχνουν να θέλουν …ενέσεις ενίσχυσης και τα ονόματα των Τζο Κόουλ και Άντι Κάρολ πάντα υπάρχουν στο προσκήνιο.
Γουίγκαν: Η αντικατάσταση του Βίκτορ Μόουσες αποτελεί το πρώτο μέλημα των «λάτικς» και ο Άλμπερτ Αντομάχ αρέσει στον Ρομπέρτο Μαρτίνες.

Ο λύκος κι αν εγέρασε… 

29/8/2012

Ο λύκος κι αν εγέρασε…
Αν και του έχουν συστήσει επανειλημμένα να προσέχει την εξωγηπεδική του ζωή, ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν φαίνεται να βάζει μυαλό. Ο Ιταλός επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι «συνελήφθη» να ξενυχτάει παρέα με 3 νεαρές γυναίκες, αδιαφορώντας για τους φωτογράφους που απαθανάτιζαν τη νέα του «παρασπονδία».

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία ταλέντα που έβγαλε η Ιταλία τα τελευταία χρόνια. Η δύναμή του και οι ικανότητές του δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Αυτό, όμως, που προβληματίζει τους πάντες είναι η συμπεριφορά του και η άστατη ζωή του. Ο λόγος για τον Μάριο Μπαλοτέλι, που όπως φαίνεται διέπραξε ξανά ένα από τα γνωστά του ατοπήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun», ο «Σούπερ Μάριο» εθεάθη σε εστιατόριο του Μάντσεστερ να γευματίζει με 3 αιθέριες υπάρξεις, τις οποίες είχε μόλις γνωρίσει. Στη συνέχεια ο Μπαλοτέλι και οι κοπέλες κατευθύνθηκαν σε γνωστό πολυτελές μπαρ της πόλης, όπου ο 22χρονος ποδοσφαιριστής συνέχισε τη διασκέδασή του καπνίζοντας συνεχώς. Στο μπαρ αυτό κατέφθασαν και άλλοι φίλοι του Μάριο και το γλέντι «φούντωσε».

Η νυχτερινή έξοδος του Ιταλού δεν σταμάτησε εκεί, αφού μετά τις 2.20 τα ξημερώματα, ο Μπαλοτέλι αναγκάστηκε να ενοικιάσει ένα βαν με σοφέρ, για να μπορέσει να αποχωρήσει από το μπαρ με όλη την παρέα του και να κατευθυνθεί σε άλλο χώρο, όπου συνέχισε τη διασκέδασή του, αυτή τη φορά μακριά από αδιάκριτα μάτια.

Χαρακτηριστικό της «άνεσης» του Μπαλοτέλι ήταν πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής αδιαφορούσε για τους φωτογράφους που απαθανάτιζαν τις ιδιαίτερες στιγμές του με τις 3 καινούργιες… φίλες του και την υπόλοιπη παρέα του. 

«Κλείνει» Νάστασιτς η Σίτι 

29/8/2012

«Κλείνει» Νάστασιτς η Σίτι
Σε συμφωνία ήρθε η Μάντσεστερ Σίτι με τη Φιορεντίνα για την απόκτηση του Ματέγια Νάστασιτς, με τον 19χρονο αμυντικό να είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους πρωταθλητές Αγγλίας.

Φορτσάρουν για μεσοεπιθετικό οι «πολίτες», πριν το κλείσιμο του καλοκαιρινού παζαριού.

Όπως γίνεται γνωστό, από το «SkySports», οι πρωταθλητές Αγγλίας τα βρήκαν σε όλα με τη Φιορεντίνα για την απόκτηση του 19χρονου άσου και το μόνο που μένει είναι να περάσει ο ποδοσφαιριστής από ιατρικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για το συμβόλαιό του και η μετακίνησή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε ζητήσει την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αφού δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την απόδοση του Στέφαν Σάβιτς, ο οποίος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Ο Νάστασιτς πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα 25 ματς που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν και ο άσος της Φιορεντίνα ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Από εδώ και στο εξής, ο Μαντσίνι επικεντρώνεται στην απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Άνταμ Τζόνσον.

Πήρε Ζουλιο Σέζαρ η ΚΠΡ 

29/8/2012

Πήρε Ζουλιο Σέζαρ η ΚΠΡ
Τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Ζούλιο Σέζαρ απέκτησε η ΚΠΡ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο 32χρονος πορτιέρο.

Ο πρώην παίκτης της Ίντερ που είχε ενημερωθεί από την διοίκηση των νερατζούρι πως δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή του, έψαχνε την καλύτερη προοπτική για την καριέρα του, με την Premier League και την ομάδα του Λονδίνου να τον κερδίζουν.

«Φεύγω από την Ίντερ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για αυτά τα επτά υπέροχα χρόνια που έζησα στο Μιλάνο. Θέλω να βγω στο γήπεδο στο παιχνίδι της Ίντερ με τη Ρόμα για να χαιρετήσω τους οπαδούς μας. Επέλεξα να πάω στην ΚΠΡ, γιατί θα παίζω περισσότερο απ' ότι στην Ίντερ και γιατί το αγγλικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στον κόσμο».

Ντεμπελέ… πενταετίας! 

29/8/2012

Ντεμπελέ… πενταετίας!
Τέλος καλό, όλα καλά! Ο Μούσα Ντεμπελέ ανήκει και επίσημα από το απόγευμα της Τετάρτης στο δυναμικό της Τότεναμ!
Αφού πρώτα πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, ο Βέλγος μεσοεπιθετικός μετέβη στα γραφεία της νέας του ομάδας και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών!

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το κόστος της μεταγραφής, αν και στην Αγγλία αναφέρουν ότι η Φούλαμ θα βάλει στα ταμεία της περίπου 15εκατ. λίρες.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Τότεναμ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τους «κότατζερς» για την απόκτηση του 25χρονου άσου: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ήρθαμε σε συμφωνία με τη Φούλαμ για την απόκτηση του Μούσα Ντεμπελέ», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Γκόσλινγκ: «Να τελειώσουμε τη δουλειά με Ατρόμητο» 

29/8/2012

Γκόσλινγκ: «Να τελειώσουμε τη δουλειά με Ατρόμητο»
Σύνθημα νίκης, που θα χαρίσει στη Νιούκαστλ την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, έστειλε ο Νταν Γκόσλινγκ, ενόψει της αυριανής ρεβάνς με τον Ατρόμητο στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

«Το εκτός έδρας γκολ βοηθά, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που παίζουμε τώρα στην έδρα μας. Μακάρι να τα πάμε καλά και να νικήσουμε το παιχνίδι. Μπορεί ο καιρός να μην είναι ζεστός, αλλά περιμένουμε τους οπαδούς μας, έστω και αν χρειαστεί να φορέσουν αδιάβροχα. Είναι φοβεροί. Ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να μας δουν και είμαι σίγουρος ότι θα είναι κοντά μας και την Πέμπτη», τόνισε αρχικά ο έμπειρος αμυντικός μέσος και συνέχισε αναφερόμενος στην επιθυμία του να συμπεριληφθεί στην αρχική ενδεκάδα για το ματς με τους Περιστεριώτες:

«Σε κάθε παιχνίδι που παίζεις, θέλεις να πηγαίνεις καλά. Είναι ένα νέο ματς και ελπίζω να εμφανιστώ έτοιμος και να νικήσουμε. Ελπίζω να ξεκινήσω βασικός και να περάσουμε στη φάση των ομίλων. Θα ήταν απογοητευτικό, μετά την περσινή χρονιά που κάναμε, να μείνουμε εκτός ομίλων. Ελπίζω να τελειώσουμε χωρίς πρόβλημα τη δουλειά»!

Ανησυχεί για τα «αστέρια» ο Πάρντιου 

29/8/2012

Ανησυχεί για τα «αστέρια» ο Πάρντιου
Την ανησυχία του για τυχόν απώλειες από το ρόστερ της Νιούκαστλ την τελευταία ώρα των μεταγραφών, εξέφρασε ο Άλαν Πάρντιου. Ο Άγγλος τεχνικός μάλιστα ανέφερε σαν παράδειγμα και την περίπτωση του Άντι Κάρολ.

«Έχασα τον Άντι Κάρολ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου, οπότε δεν μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος! Θέλω να κρατήσουμε όλους τους σπουδαίους παίκτες που έχουμε στο ρόστερ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ποδοσφαιριστές όπως οι Κολοτσίνι, Τιοτέ και Καμπάιγ αναφέρονται σε διάφορα μεταγραφικά σενάρια, γεγονός που αποτελεί «πονοκέφαλο» για τον προπονητή των «καρακαξών».

«Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να τους φέρουμε στην ομάδα και από πλευράς σκάουτινγκ αλλά και δαπανώντας πολλά χρήματα. Παίκτες όπως ο Ανίτα που ήρθε από τον Άγιαξ, μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι εύκολο για την Νιούκαστλ να τους αποκτήσει» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως «θέλουμε να κρατήσουμε τους καλύτερούς μας ποδοσφαιριστές και προσπαθούμε πολύ σκληρά για να το καταφέρουμε».

Μένει στην Άρσεναλ ο Γουόλκοτ 

29/8/2012

Μένει στην Άρσεναλ ο Γουόλκοτ
Αλλαγή δεδομένων στην υπόθεση του Θίο Γουόλκοτ! Όπως μεταδίδει το «Skysports», ο 23χρονος Άγγλος εξτρέμ ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση των «κανονιέρηδων» να μην αποχωρήσει από το Λονδίνο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ο διεθνής εξτρέμ συναντήθηκε την Τετάρτη με τη διοίκηση των «κανονιέρηδων», παρουσία του Αρσέν Βενγκέρ, προκειμένου να συζητήσουν για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνεργασία τους.

Αυτό που προέκυψε από την κουβέντα είναι ότι ο Γουόλκοτ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Επομένως, όσα σενάρια περί πρόθεσης της Μάντσεστερ Σίτι να τον… αρπάξει από τους Λονδρέζους παύουν να ισχύουν!

Τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο, αν και στην Αγγλία θεωρούν ότι σίγουρα μέχρι τότε θα γίνουν νέες συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη με την Άρσεναλ.

«Χωριάτης» ο Μπένετ 

29/8/2012

«Χωριάτης» ο Μπένετ
Στην Άστον Βίλα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζο Μπένετ. Οι «χωριάτες» ήρθαν σε πλήρη συμφωνία με την Μίντλεσμπρο και ο Άγγλος αριστερός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έναντι του ποσού των 4 εκατ. λιρών.

Η ομάδα του Πολ Λάμπερτ βρισκόταν σε αναζήτηση ενός παίκτη για την ενίσχυση του αριστερού άκρου της άμυνας και τελικά ο… εκλεκτός είναι ο-πρώην πλέον- μπακ της «Μπόρο».

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (29/8) οι δύο ομάδες συμφώνησαν στα 4 εκατομμύρια λίρες και ο 22χρονος αμυντικός αφήνει το Μίντλεσμπρο και γίνεται κάτοικος «Βίλα Παρκ», υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας έως το καλοκαίρι του 2016.

Ο Μπένετ αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μίντλεσμπρο και την περσινή περίοδο πραγματοποίησε 41 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ. Έχει χριστεί επίσης διεθνής τόσο με την Εθνική ομάδα Νέων, όσο και με την Ελπίδων της Αγγλίας.

Ολοταχώς για Γκρανέρο η ΚΠΡ! 

29/8/2012

Ολοταχώς για Γκρανέρο η ΚΠΡ!
Το «κόλπο γκρόσο» με την απόκτηση του Εστεμπάν Γκρανέρο από τη Ρεάλ Μαδρίτης επιχειρεί να κάνει η ΚΠΡ, λίγες μέρες πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Οι τελευταίες πληροφορίες των αγγλικών Μέσων αναφέρουν πως, κόντρα στις φήμες περί δανεισμού του Ισπανού μέσου, οι «ρέιντζερς» βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη «Βασίλισσα» για την αγορά του πλήρους πακέτου των δικαιωμάτων του.

Μάλιστα, η ισπανική «AS» θεωρεί θέμα χρόνου την ολοκλήρωση της μεταγραφής, αποκαλύπτοντας ότι ο διεθνής άσος θα μεταβεί την Πέμπτη (30/8) στο Λονδίνο για να περάσει τα ιατρικά και να υπογράψει πενταετές συμβόλαιο!

Υπενθυμίζουμε ότι ο παίκτης βρίσκεται και στο μεταγραφικό στόχαστρο των Τότεναμ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ, ωστόσο όπως φαίνεται η ομάδα του Μαρκ Χιουζ θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ανταλλαγή Μπάρτον-Εμπιά 

29/8/2012

Ανταλλαγή Μπάρτον-Εμπιά
Να που ανταλλαγές δεν γίνονται μόνο στο ΝΒΑ… Η Μαρσέιγ συμφώνησε να αποκτήσει τον Τζόι Μπάρτον από την ΚΠΡ με τη μορφή δανεισμού. Την αντίθετη κατεύθυνση με τον Άγγλο μέσο θα ακολουθήσει ο Στεφάν Εμπιά, ο οποίος θα μετακινηθεί από την ομάδα της Γαλλίας στο σύλλογο της Premiership.

Ήδη ο 30χρονος Μπάρτον πέρασε από ιατρικές εξετάσεις, ενώ το ίδιο θα κάνει ο 26χρονος Καμερουνέζος μεσοαμυντικός την Πέμπτη.

Πλήγμα με Λούκας 

29/8/2012

Πλήγμα με Λούκας
Συνεπής στο ραντεβού του με την ατυχία ήταν, για ακόμη μία φορά, ο Λούκας Λέιβα, αφού ο Βραζιλιάνος άσος θα μείνει εκτός δράσης για σχεδόν τρεις μήνες! Η αποκάλυψη έγινε από τον Μπρένταν Ρότζερς, στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τη Χαρτς, για το Γιουρόπα Λιγκ. Συντετριμμένος ο ίδιος ο παίκτης.

Ο Βραζιλιάνος άσος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι και το ιατρικό επιτελείο δεν έχει αποφανθεί για το ακριβές χρονικό διάστημα της απουσίας του.

Ωστόσο, αυτό θα ξεπερνά τους δύο μήνες και ενδέχεται να φτάνει στους τρεις, με τον Ρότζερς να αποκαλύπτει σε συνέντευξη Τύπου πως ο μέσος της ομάδας θα παραμείνει εκτός πλάνων για αρκετά μεγάλο διάστημα.

«Δεν θα προπονείται για 2-3 μήνες» ήταν το σχόλιο του 39χρονου προπονητή, ο οποίος μίλησε και για το παιχνίδι των «reds» με τη Χαρτς, για τα play off του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα, ο Ρότζερς αποκάλυψε πως ο Νούρι Σαχίν δεν θα βρίσκεται στην αποστολή για το ματς του «Anfield».

Για την κατάστασή του και για το πώς αισθάνεται μίλησε και ο ίδιος ο Λούκας, με τον Βραζιλιάνο άσο, ωστόσο, να μην χάνει το κουράγιο του και να αισιοδοξεί για το μέλλον. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου αυτή την στιγμή. Θα είναι δύσκολο να δω τα πράγματα θετικά, αλλά είμαι σίγουρος πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες», έγραψε ο μέσος των «reds» στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Όργια από Μιραλάς! 

29/8/2012

Όργια από Μιραλάς!
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Μιραλάς, η Έβερτον επικράτησε με σκορ 5-0 της Λέιτον Όριεντ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 3ο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Δύο γκολ (16’, 29’) σημείωσε ο Βέλγος επιθετικός που μοίρασε επίσης δύο ασίστ και φρόντισε να «συστηθεί» με εντυπωσιακό τρόπο μπροστά στο κοινό των «ζαχαρωτών».

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού βρέθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα του Ντέιβιντ Μόγιες και μέσα σε ένα ημίωρο σκόραρε δύο φορές, ανοίγοντας αρχικά το σκορ στο 16ο λεπτό, ενώ ήταν αυτός που έκανε το 3-0 στο 29’ της αναμέτρησης.

Η Έβερτον είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς του «Γκούντισον Παρκ» και φρόντισε να «καθαρίσει» από το πρώτο μέρος την υπόθεση-πρόκριση (4-0).

Όσμαν (22’), Ανιτσέμπε (35’) και Γκιγιέ (67’) τα υπόλοιπα γκολ για τα «ζαχαρωτά», με τον Απόστολο Βέλλιο να μένει στον πάγκο. Τραυματίας αποχώρησε λίγο πριν το τέλος ο Φιλ Νέβιλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Μούχα, Χάιτινχα, Γιαγκέλκα (46’ Γκάρμπατ), Μπέινς (46’ Ντάφι), Νέβιλ, Όσμαν (46’ Μπάρκλεϊ), Κόλεμαν, Νέισμιθ, Μιραλάς, Ανιτσέμπε, Γκιγιέ

Λέιτον Όριεντ: Τζόουνς, Σόιερ, Κλαρκ, Χόρλεϊ, Μποντρί, Σμιθ, Τζέιμς (46’ ΜακΣίνι), Γκρίφιθ (55’ Ρόουλαντς), Κοξ, Οντουμπάχο (73’ Κουκ), Λίσμπι




Συγχαρητήρια σε Μιραλάς 

30/8/2012

Συγχαρητήρια σε Μιραλάς
Τα εύσημα στον Κέβιν Μιραλάς απένειμε ο συμπαίκτης του στην Έβερτον, Μαρουάν Φελαϊνί, μετά τη νίκη με 5-0 επί της Λέιτον Όριεντ στο Λιγκ Καπ, όπου ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είχε δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ.

«Σούπερ Κέβιν Μιραλάς. Μπράβο αδερφέ μου, τα κατάφερες πολύ καλά στο πρώτο σου ματς. Ετοιμάσου να συναντήσουμε τον Ρομέλου Λουκάκου», ανέφερε στο Twitter ο Βέλγος μέσος για τον συμπατριώτη του επιθετικό.




Ο Μιραλάς και ο… σκύλος (video) 

30/8/2012

Ο Μιραλάς και ο… σκύλος (video)
Ο Κέβιν Μιραλάς έλαμψε στην πρώτη του εμφάνιση στο «Γκούντισον Παρκ» με δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ στη νίκη-πρόκριση επί της Λέιτον Όριεντ με 5-0 για το Λιγκ Καπ.

Πέρα από τον Βέλγο πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, την παράσταση έκλεψε ένας σκύλος, που… λίγο πριν τη σέντρα έδειξε επίσης τις δυνατότητές του στο σκοράρισμα.


Everton 5-0 Leyton Orient από simaotvgolo12

 ΙΤΑΛΙΑ

 

Θέλει δανεικό τον Ρόσι η Ρόμα 

29/8/2012

Θέλει δανεικό τον Ρόσι η Ρόμα
Το κενό που άφησε ο Μπόγιαν Κρκιτς δεν θα καλυφθεί στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο για τη Ρόμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την Ιταλία, οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της Βιγιαρεάλ για το δανεισμό του Τζουζέπε Ρόσι, που, όμως, θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στις αρχές του επόμενου έτους.

Η μετακίνηση του Μπόγιαν Κρκιτς από τη Ρόμα στη Μίλαν έχει ολοκληρωθεί και ο Ζντένεκ Ζέμαν χάνει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση από την επίθεση της ομάδας του. Οι άνθρωποι, όμως, της Ρόμα δεν είναι διατεθειμένοι να αντικαταστήσουν τον Ισπανό άμεσα, αφού οι μεταγραφικές… αναζητήσεις τους, αφορούν στο μέλλον.

Σύμφωνα με την «Corriere dello sport» η διοίκηση της Ρόμα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εκείνη της Βιγιαρεάλ για το δανεισμό του Τζουζέπε Ρόσι. Οι συζητήσεις αυτές έχουν αρχίσει εδώ και καιρό και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ενήμερος είναι και ο παίκτης, ο οποίος εκπροσωπείται από τον μάνατζέρ του, Φεντερίκο Παστορέλο.

Η πρόταση της Ρόμα αφορά στο δανεισμό του Ρόσι από τον Ιανουάριο, με οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι, με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί να επαναπατριστεί και θεωρεί πως η Ρόμα είναι η καταλληλότερη ομάδα για να κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα του, ενώ και ο Ζέμαν έχει εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την αξία του Ιταλού επιθετικού.

Σέζαρ: «Για αυτό έφυγα από την Ίντερ» 

29/8/2012

Σέζαρ: «Για αυτό έφυγα από την Ίντερ»
Τον λόγο για τον οποίο η Ίντερ αποφάσισε να του δείξει την πόρτα της εξόδου εξήγησε ο Ζούλιο Σέζαρ, μιλώντας στο «Sportv News». Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας τόνισε ότι οι «νερατζούρι» του πρότειναν μείωση αποδοχών και δεν μπορούσε εκείνος να την αποδεχθεί από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς από την Ουντινέζε.

«Η Ίντερ μου πρότεινε να μειωθούν οι αποδοχές μου. Ωστόσο, κανένας ποδοσφαιριστής στην κατάστασή μου δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Δεν είμαι υποκριτής και δεν μπορώ να μιλήσω ανοιχτά για αυτό. Έγινε δύσκολη η κατάσταση και για τις δύο πλευρές», ανέφερε αρχικά ο 32χρονος τερματοφύλακας και πρόσθεσε:

«Θα λύσω το συμβόλαιό μου με την Ίντερ και ευχαριστώ τον πρόεδρο του συλλόγου, Μάσιμο Μοράτι, για τα επτά υπέροχα χρόνια που ζήσαμε μαζί. Θα του ζητήσω να μπω στον αγωνιστικό χώρο πριν από τον αγώνα της Ίντερ με τη Ρόμα αυτό το σαββατοκύριακο και να ευχαριστήσω τους οπαδούς. Αυτό θα είναι μία καλή χειρονομία και δεν νομίζω ότι θα μου απαντήσει αρνητικά».

Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας η ΚΠΡ να ανακοινώσει την απόκτηση του Σέζαρ, δίνοντας 5 εκατ. ευρώ για να τον αποδεσμεύσει και ταυτόχρονα η Ίντερ θα πληρώνει μέρος των αποδοχών του.

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες 

29/8/2012

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες
Μήνυμα πίστης και αισιοδοξίας ήθελε να περάσει στους οπαδούς του ο Φραντσέσκο Τότι και το έκανε με έναν πρωτότυπο τρόπο. Φορώντας ένα απλό μπλουζάκι με τυπωμένη πάνω του τη φράση που τον εκφράζει αυτή την περίοδο. «Τα καλύτερα έρχονται».

Η πρεμιέρα του Καμπιονάτο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τη Ρόμα, αφού η ισοπαλία με την Κατάνια με 2-2 στο Ολύμπικο, συνδυάστηκε με τον τραυματισμό του Φραντσέσκο Τότι, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν το τέλος του ματς.

Ο τραυματισμός του αρχηγού, τελικά, δεν αποδείχτηκε σοβαρός και ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στις προπονήσεις χωρίς να αισθάνεται ενοχλήσεις στον χτυπημένο αστράγαλό του.

Για να μπορέσει να ανεβάσει κάπως το ηθικό των οπαδών της ομάδας του, ο Τότι εμφανίστηκε φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι με την επιγραφή «Τα καλύτερα έρχονται», που είναι στίχος ενός από τα αγαπημένα του τραγούδια και τονίζει την πίστη του για το πρότζεκτ της φετινής Ρόμα. Ο Τότι επανειλημμένα έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του Ζντένεκ Ζέμαν και έχει εκφράσει τη βεβαιότητα του πως η ομάδα έχει πολλές πιθανότητες να κυνηγήσει τον τίτλο.

Με το μήνυμα αυτό ο ηγέτης των «τζαλορόσι» δίνει και μια απάντηση σε όσους άσκησαν κριτική για την παραχώρηση του Μπόγιαν Κρκιτς. Ο Τότι εξακολουθεί να είναι σίγουρος και αισιόδοξος πως η Ρόμα θα τα καταφέρει.

Παίρνει Ρουμπίνιο η Γιουβέντους 

29/8/2012

Παίρνει Ρουμπίνιο η Γιουβέντους
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Ρουμπίνιο στην Γιουβέντους, όπως μεταδίδει το «Sky Sport Italia».

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας θα αποκτηθεί ως ελεύθερος από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, αφού έχει μείνει ελεύθερος από την Παλέρμο από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι ο 30χρονος γκολκίπερ θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση του Τζίτζι Μπουφόν και του Μάρκο Στοράρι.

Στην Μπολόνια υπογράφει ο Πατσιέντσα 

29/8/2012

Στην Μπολόνια υπογράφει ο Πατσιέντσα
Κοντά στην απόκτηση του Μικέλε Πατσιέντσα βρίσκεται η Μπολόγια, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ιταλικός Τύπο.

Το καλοκαίρι του 2011 η Γιουβέντους απέκτησε τον 30χρονο χαφ, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται τη φετινή σεζόν στα πλάνα του Αντόνιο Κόντε.

Η Τορίνο και η Φιορεντίνα είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ιταλού μέσου, όμως επόμενος προορισμός του αναμένεται να είναι το «Νταλ’ Άρα».

Ο Πατσιέντσα, ο οποίος για έξι μήνες έπαιξε ως δανεικός στην Ουντινέζε, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ροσομπλού». 

Συνεχίζει ο Γκουιντολίν 

29/8/2012

Συνεχίζει ο Γκουιντολίν
Παραμένει προπονητής της Ουντινέζε ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ήθελαν τον προπονητή να είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της Ουντινέζε δεν υπάρχει ακόμα, ωστόσο η είδηση κάνει ήδη το γύρω των Ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Ο δραματικός αποκλεισμός της Ουντινέζε, που για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άφησε έντονα τα σημάδια του στον προπονητή της ομάδας Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Η Μπράγκα κατάφερε να προκριθεί νικώντας στα πέναλτι και αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση του αγώνα είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Ο αποκλεισμός αυτός, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Γκουιντολίν που ακολούθησαν, τροφοδότησε τις φήμες που ήθελαν τον Ιταλό κόουτς να παραιτείται από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Τη φήμη αυτή ενίσχυσε το γεγονός πως η πρωινή προπόνηση της Ουντινέζε έγινε απουσία του Γκουιντολίν. Ο στενοχωρημένος Φραντσέσκο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, αφού εθεάθη να βηματίζει νευρικά στο χώρο του πάρκινγκ, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Το συνδρομητικό «Sky», όμως, διαψεύδει τις φήμες περί παραίτησης του Γκουιντολίν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του καναλιού, εντός της ημέρας θα υπάρξει ανακοίνωση του προέδρου της Ουντινέζε, Τζαμπάολο Πότσο, που θα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο του προπονητή και θα του ζητήσει να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Φριούλι.

«Διάσειση από ένα… καπέλο» 

29/8/2012

«Διάσειση από ένα… καπέλο»
Οι χρήστες του διαδικτύου και ειδικότερα αυτοί των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους μέσω του ίντερνετ, μετά το νέο τραυματισμό του Αλεξάντερ Πάτο. Τα σχόλια που αναρτήθηκαν αυτές τις μέρες και αφορούν στην ατυχία του Βραζιλιάνου άσου της Μίλαν, χαρακτηρίζονται από χιούμορ που φτάνει στα όρια του σαρκασμού.

Ο νέος τραυματισμός του Πάτο έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον προπονητή της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που βλέπει την επιθετική γραμμή της ομάδας του να αποδυναμώνεται σημαντικά. Η ατυχία του Βραζιλιάνου, όμως, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όσους ασχολούνται με τα κοινωνικά δίκτυα και σχολιάζουν με σαρκασμό τον εύθραυστο ποδοσφαιριστή.

Η «Gazzetta dello sport» έψαξε και βρήκε μερικά από τα πιο «πικρά» σχόλια που αναρτήθηκαν με αφορμή τον 15ο τραυματισμό μέσα σε 2 χρόνια του Πάτο. «Αλεξάντερ, πρόσεχε το διαιτητή. Αν πέσει το νόμισμά του στο πόδι σου, μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στους συνδέσμους», γράφει ένας, ενώ κάποιος άλλος σχολιάζοντας τον «εύθραυστο» Πάτο, συμβουλεύει να «μην του δώσετε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, γιατί θα του πέσει η πίεση και μπορεί να του διακόψει την κυκλοφορία του αίματος.»

Το πιο πικρόχολο σχόλιο, σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα, έχει να κάνει με ένα πιθανό τραυματισμό που θα μπορούσε να συμβεί αμέσως μετά την επιστροφή του Πάτο στην αγωνιστική δράση. «Διάσειση και 20 μέρες αποχή επειδή φόρεσε καπέλο!»

Πολύ σκληροί οι φίλαθλοι, αλλά μάλλον δικαιολογημένοι, αφού ο Πάτο φροντίζει να τους δίνει την αφορμή για τέτοια σχόλια.

Θέλει Μποριέλο ο Μάγκατ 

29/8/2012

Θέλει Μποριέλο ο Μάγκατ
Την εκτίμηση που τρέφει στο Μάρκο Μποριέλο έκανε γνωστή ο Φέλιξ Μάγκατ. Ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ ζήτησε από τη διοίκηση της ομάδας του να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τον αποκτήσει από τη Ρόμα και να αποτελέσει, έτσι, το επιθετικό όπλο των «λύκων» τη νέα χρονιά.

Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής είναι αυτές που μπορεί να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη αίσθηση. Όπως αυτή που ετοιμάζει η Βόλφσμπουργκ, που θα προσπαθήσει να πείσει τη Ρόμα να της παραχωρήσει τον Μάρκο Μποριέλο.

Η ομάδα της Ιταλικής πρωτεύουσας έχει θέσει προς πώληση τον Μποριέλο, στην προσπάθειά της να «ελαφρύνει» το συνολικό κόστος των συμβολαίων που καλείται να πληρώσει την επόμενη χρονιά. Ο υψηλόσωμος φορ απασχόλησε αρκετές ομάδες μέχρι τώρα, αλλά ακόμα παραμένει στη δύναμη της ομάδας του Ζέμαν.

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστή μια εναλλακτική λύση για το μέλλον του ποδοσφαιριστή, που προέρχεται από τη Γερμανία. Συγκεκριμένα ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ, Φέλιξ Μάγκατ, δήλωσε πως ο Ιταλός του αρέσει πολύ. «Ο Μποριέλο μου αρέσει. Θέλω να τον πάρουμε από τη Ρόμα», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε, προσπαθώντας να πείσει τη διοίκηση της ομάδας του πως αυτός είναι ο παίκτης που χρειάζεται.

Ο ίδιος ο Μποριέλο έχει τονίσει πως προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στην Ιταλία. Μένει να δούμε αν οι προτάσεις από τη γειτονική χώρα θα ικανοποιήσουν τη διοίκηση της Ρόμα ή αν ο παίκτης θα αναγκαστεί να υποχωρήσει και να μεταναστεύσει στη Γερμανία, για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ. 

Διαψεύδει περί Ιταλίας ο Μπερμπάτοφ 

29/8/2012

Διαψεύδει περί Ιταλίας ο Μπερμπάτοφ
Από τον ίδιο τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ήρθε η διάψευση στα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται στην Ιταλία και να διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του στη Φιορεντίνα. Ο Βούλγαρος επιθετικός έστειλε μήνυμα στους θαυμαστές του, μέσω facebook, και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.

Από το πρωί της Τετάρτης αναπτύχθηκε φημολογία που ήθελε τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποχωρεί από το «Old Trafford».

Μάλιστα, βουλγαρικός και ιταλικός Τύπος έκαναν λόγο για ταξίδι του στην Φλωρεντία, ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Μπερμπάτοφ ξεκαθάρισε το τοπίο: «Σας παρακαλώ, μη διαβάζετε εφημερίδες. Μόνο ψέματα και φήμες αυτή την στιγμή», έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό ο Βούλγαρος άσος.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, στην Ιταλία έχει αναπτυχθεί έντονα η φημολογία περί ενδιαφέροντος και της Γιουβέντους για την απόκτηση του Βούλγαρου επιθετικού, χωρίς ωστόσο, να επιβεβαιώνεται τίποτα.

«Κοιτάει» και Μπέντνερ η Γιούβε 

29/8/2012

«Κοιτάει» και Μπέντνερ η Γιούβε
Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει στο φινάλε της και οι ομάδες τρέχουν μέχρι και την τελευταία ώρα να προλάβουν, ώστε να καλύψουν τα κενά στο ρόστερ τους.

Για τη Γιουβέντους η απόκτηση ενός επιθετικού αποτελεί απόφαση ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς όμως να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής ο… εκλεκτός.

Ένα ακόμα όνομα που ακούγεται τις τελευταίες ώρες από την Ιταλία ως «στόχος» των πρωταθλητών είναι ο Νίκλας Μπέντνερ.

Οι «μπιανκονέρι» φαίνεται ότι έχουν βάλει ψηλά στη λίστα τους το όνομα του 24χρονου Δανού που ανήκει στην Άρσεναλ, αλλά δεν υπολογίζεται από τον Αρσέν Βενγκέρ. Ωστόσο, τίποτα δεν επιβεβαιώνεται από τις δύο πλευρές.

Επιπλέον η Γιουβέντους, σύμφωνα με φήμες που ακούγονται έντονα από τα ιταλικά Μέσα, θέλει να κινηθεί για την απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, τον οποίο ετοιμάζεται να… κλείσει η Φιορεντίνα. Μάλιστα οι Ιταλοί αναφέρουν ότι ο παίκτης βρίσκεται ήδη στο Τορίνο για να μιλήσει με τους ανθρώπους της «γηραιάς κυρίας».

Όλα δείχνουν ότι οι τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις ομάδες της Ιταλίας.

Ίντερ: «Ελεύθερος ο Ζούλιο Σέζαρ» 

29/8/2012

Ίντερ: «Ελεύθερος ο Ζούλιο Σέζαρ»
Και με τη βούλα της… Ίντερ ο Ζούλιο Σέζαρ είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε όποια ομάδα επιθυμεί. Ο ιταλικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας δεν δεσμεύεται πια με συμβόλαιο με την ομάδα.

«Η Ίντερ θα ήθελε να ενημερώσει ότι όλα τα σχετικά έγγραφα στάλθηκαν στην ποδοσφαιρική αρχή και ο Ζούλιο Σέζαρ αποχώρησε από την ομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση της Ίντερ.

Θυμίζουμε ότι ο Ζούλιο Σέζαρ έχει έρθει σε συμφωνία με την ΚΠΡ.

Άφησε τη Ferrari για να πάρει μεταγραφή 

29/8/2012

Άφησε τη Ferrari για να πάρει μεταγραφή
Μια Ferrari αναγκάστηκε να… θυσιάσει ο Ελιέρο Ελία, προκειμένου να πάρει μεταγραφή από τη Γιουβέντους στη Βέρντερ Βρέμης. Ο 25χρονος Ολλανδός αποκάλυψε ότι οι «μπιανκονέρι» τον υποχρέωσαν να αφήσει το πολυτελές αυτοκίνητο, που ήταν το μπόνους κατάκτησης του ιταλικού πρωταθλήματος, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετακόμισή του στη Γερμανία.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε αποκτηθεί από τη «γηραιά κυρία» το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο ήταν παραγκωνισμένος από τον Αντόνιο Κόντε, έχοντας μόλις 5 συμμετοχές.

«Κάθε ποδοσφαιριστής της ομάδας δικαιούταν μια νέα Ferrari ή 200.000 ευρώ ως μπόνους, αφού κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με τη Γιουβέντους. Ωστόσο η ομάδα με εξανάγκασε να αποσυρθώ από το δικαίωμά μου, διαφορετικά δεν θα με άφηναν να αγωνιστώ με τη Βέρντερ Βρέμης», τόνισε αρχικά ο Ελία.

«Ο Αντόνιο Κόντε ποτέ δεν μου μίλησε για το γεγονός ότι δεν αγωνιζόμουν. Σε ολόκληρη χρονιά δεν κάναμε ούτε μια κουβέντα. Απλώς με αγνοούσε διαρκώς. Ποτέ μου δεν βίωσα κάτι ανάλογο και σίγουρα ήταν εξαιρετικά εκνευριστικό».

Θέλει Ντε Γιονγκ η κόρη του Μπερλουσκόνι! 

29/8/2012

Θέλει Ντε Γιονγκ η κόρη του Μπερλουσκόνι!
Παρά τις επίσημες διαμηνύσεις πως η Μίλαν δεν πρόκειται να κινηθεί για την απόκτηση άλλου παίκτη (μετά και την απόκτηση του Μπόγιαν Κρκιτς), ιταλικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι «ροσονέρι» εξετάζουν την περίπτωση του Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ. Στην υπόθεση της μεταγραφής φαίνεται πως παίζει ρόλο η κόρη του ιδιοκτήτη της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μπάρμπαρα, η οποία επιθυμεί τον ερχομό του παίκτη στο Μιλάνο.

Ο Ολλανδός μέσος ανήκει στην Μάντσεστερ Σίτι και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2013, κάτι που σημαίνει πως η τιμή του πέφτει αυτόματα.

Τα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για πρόταση κοντά στα επτά εκατομμύρια ευρώ, με τις συζητήσεις ανάμεσα σε «πολίτες» και Μιλανέζους να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Βρετανικά μέσα μάλιστα αναφέρουν πως η ομάδα του Μιλάνου επιθυμεί δανεισμό του 27χρονου ποδοσφαιριστή με ένα ποσό κοντά στα δύο εκατομμύρια λίρες, κάτι που όμως συγκεντρώνει λιγοστές πιθανότητες.

«Έκλεισε» στη Γιουβέντους ο Μπερμπάτοφ! 

29/8/2012

«Έκλεισε» στη Γιουβέντους ο Μπερμπάτοφ!
Στη Γιουβέντους θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ιταλία, καθώς έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία για τη μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το κόστος να ανέρχεται περίπου στα 5 εκατ. ευρώ.

Τελειωμένη θεωρείται η μετακόμιση του Βούλγαρου επιθετικού στο Τορίνο, καθώς το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Μάλιστα, οι πρωταθλητές Ιταλίας έκαναν το «κόλπο γκρόσο»… αρπάζοντας τον από τη Φιορεντίνα.

Η χρονική διάρκεια του νέου του συμβολαίου θα είναι διετής με οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο, ενώ οι ετήσιες απολαβές του Μπερμπάτοφ υπολογίζονται περίπου στα 2.5 εκατ. ευρώ για κάθε σεζόν. Πλέον, ο διεθνής φορ θα περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά θα ανήκει και επίσημα στους «μπιανκονέρι».

Στην Παλέρμο ο Σόσα 

29/8/2012

Στην Παλέρμο ο Σόσα
Την απόκτηση του Σεμπαστιάν Σόσα Σάντσες ανακοίνωσε η Παλέρμο. Ο 18χρονος Ουρουγουανός επιθετικός, που θεωρείται σπουδαίο ταλέντο και είχε απασχολήσει και τη Νάπολι, αποκτήθηκε από τη Σέρο Λάργκο και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο.





 ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Έμεινε στη Σάλκε ο Παπαδόπουλος 

29/8/2012

Έμεινε στη Σάλκε ο Παπαδόπουλος
Αρνητικά απάντησε η Σάλκε στην πρόταση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης για την παραχώρηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr.

Η ρωσική ομάδα κατέθεσε προσφορά ύψους 18 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς, οι οποίοι – σύμφωνα με το ρεπορτάζ - ζητούσαν ακατέβατα 20 εκατ. ευρώ για την πώληση του διεθνούς στόπερ.

Ο βασικός λόγος, όμως, είναι ότι βρισκόμαστε λίγες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και δεν θα μπορούσε να καλυφθεί το κενό του βασικού κεντρικού αμυντικού της ομάδας.

Ο 20χρονος παίκτης ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να πάει στη Ρωσία, ενώ ο πατέρας φέρεται να είχε ήδη ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη για να «τσεκάρει» τις προπονητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου και τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Ίσως ο Παπαδόπουλος να σκέφτηκε ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο να μείνει στην Μπουντεσλίγκα , το οποίο είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και του χρόνου να έρθει μία πρόταση από έναν κορυφαίο σύλλογο της Ευρώπης.

Η Ζενίτ πρόσφερε στον Παπαδόπουλο πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά το κασέ του Παπαδόπουλου θα ανέβαινε τέσσερις φορές πάνω και παραλίγο να γίνει ο καλύτερα αμειβόμενος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Μην το πιείτε, λουστείτε (video) 

29/8/2012

Μην το πιείτε, λουστείτε (video)
Ο ρέφερι Φέλιξ Μπριχ θέλησε να δροσιστεί σε μία διακοπή της αναμέτρησης του Ανόβερου με τη Σάλκε για την Bundesliga, αλλά τα θαλάσσωσε.

Στην προσπάθειά του να ανοίξει μία κύστη νερού, που χρησιμοποιείται από αθλητές για να ξεδιψάσουν την ώρα των αγώνων, ο Γερμανός διεθνής διαιτητής (με ντοκτορά στη νομική παρακαλώ) το μόνο που κατάφερε ήταν να γίνει μούσκεμα.

Αναζητώντας τρόπο να λύσει το... γόρδιο δεσμό, η κύστη έσκασε και το νερό κατέληξε παντού πέρα από το στόμα του.

Εμπλοκή στη μεταγραφή Μαρτίνεθ στην Μπάγερν 

29/8/2012

Εμπλοκή στη μεταγραφή Μαρτίνεθ στην Μπάγερν
Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στη μετακίνηση του Χάβι Μαρτίνεθ στην Μπάγερν Μονάχου. Η Μπιλμπάο ανακοίνωσε πως ουδέποτε έδωσε άδεια στον 23χρονο αμυντικό να ταξιδέψει στη Γερμανία για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

«Η διοίκηση της Μπιλμπάο θέλει να καταστήσει σαφές πως δεν έδωσε άδεια στον ποδοσφαιριστή Χάβι Μαρτίνεθ να ταξιδέψει στις 28 Αυγούστου στο Μόναχο. Ο σύλλογος έχει ζητήσει εξηγήσεις από τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος εξακολουθεί να ανήκει στο δυναμικό του», αναφέρει η ανακοίνωση των Βάσκων.

Όλα αυτά κι ενώ τα γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για πλήρη συμφωνία των δύο ομάδων για τον διεθνή άσο έναντι 40 εκατ. ευρώ και με τον παίκτη για πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Μεγάλωσε η «Αλιάντς Αρένα» 

29/8/2012

Μεγάλωσε η «Αλιάντς Αρένα»
Κατά 2.000 θέσεις αυξήθηκε η χωρητικότητα της «Αλιάντς Αρένα». Ο συγκεκριμένος αριθμός καθισμάτων τοποθετήθηκε στην τελευταία σειρά του πάνω διαζώματος του γηπέδου που χρησιμοποιούν ως έδρα η Μπάγερν και η Μόναχο 1860, ενίοτε και η εθνική Γερμανίας.

Πλέον η έδρα που φιλοξένησε τον τελευταίο τελικό του Champions League μπορεί να φιλοξενήσει 71.000 θεατές (68.000 για τα παιχνίδια του Champions League).

Στη Λεβερκούζεν ο Ρένσινγκ 

29/8/2012

Στη Λεβερκούζεν ο Ρένσινγκ
Τον Μίχαελ Ρένσινγκ απέκτησε η Λεβερκούζεν. Ο 28χρονος τερματοφύλακας, που προορίζεται για «ρεζέρβα» του Μπερντ Λένο, αποκτήθηκε από την Κολωνία και υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Την περασμένη περίοδο είχε 33 συμμετοχές με τους «τράγους», ενώ στο παρελθόν είχε φορέσει και τη φανέλα της Μπάγερν.

Μαρτίνεθ και τυπικά στην Μπάγερν 

29/8/2012

Μαρτίνεθ και τυπικά στην Μπάγερν
Παίκτης της Μπάγερν είναι κι επίσημα ο Χάβι Μαρτίνεθ. Ο βαυαρικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου αμυντικού, που υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο έναντι 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Η Μπιλμπάο θα εισπράξει 40 εκατ. ευρώ, όσα ακριβώς προβλέπονταν στη ρήτρα του συμβολαίου του με τους Βάσκους.

Πρόκειται για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Bundesliga. Η προηγούμενη ακριβότερη μεταγραφή ήταν αυτή του Μάριο Γκόμεζ από τη Στουτγκάρδη στην Μπάγερν έναντι 30 εκατ. ευρώ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να αγωνιστώ σε αυτή την ομάδα με την τόσο μεγάλη ιστορία. Περίμενα πολύ καιρό, αλλά επιτέλους η αναμονή έλαβε τέλος», δήλωσε ο πανύψηλος στόπερ (1,90μ.).

«Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την Μπιλμπάο, αλλά είμαστε χαρούμενοι που τελικά αποκτήσαμε τον Χάβι. Φυσικά τα 40 εκατ. ευρώ είναι ένα μεγάλο ποσό, αλλά πρόκειται για έναν παίκτη που είναι έτοιμος να αγωνιστεί αμέσως στην Μπάγερν. Μάλιστα ο ίδιος δέχτηκε να έχει μειωμένες αποδοχές για να γίνει η μεταγραφή», τόνισε με τη σειρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.




ΓΑΛΛΙΑ

 

Παίρνει Βραζιλιάνο η Μαρσέιγ 

29/8/2012

Παίρνει Βραζιλιάνο η Μαρσέιγ
Σε καταρχήν συμφωνία με τον Λούκας Μέντες της Κοριτίμπα ήρθε η Μαρσέιγ.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναμένεται την Τετάρτη (29/8) στη Γαλλία, προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα είναι διάρκειας τεσσάρων ετών.

Φέτος, στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, ο 22χρονος αμυντικός μετρά 13 συμμετοχές, ενώ έχει σημειώσει και δύο τέρματα.

Στην Εβιάν ο Γιάρολιμ 

29/8/2012

Στην Εβιάν ο Γιάρολιμ
Παίκτης της Εβιάν είναι και επίσημα ο Ντέιβιντ Γιάρολιμ.

Ο 33χρονος μέσος, ο οποίος άφησε την Bundesliga ύστερα από 14 χρόνια, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τη γαλλική ομάδα.

Την περσινή χρονιά, με τη φανέλα του Αμβούργου, ο πολύπειρος Τσέχος μετρούσε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Οι «εκλεκτοί» του Ντεσάν 

29/8/2012

Οι «εκλεκτοί» του Ντεσάν
Την αποστολή της εθνικής ομάδας της Γαλλίας για τα δύο ματς κόντρα σε Φινλανδία και Λευκορωσία, στο πλαίσιο των προκριματικών του παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, ανακοίνωσε ο Ντιντιέ Ντεσάν.

Στην 23άδα συμπεριλήφθησαν –μεταξύ άλλων- οι Ραμί, Λαντρό και Ντιαμπί, ενώ επέστρεψε και ο Μενέζ, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής που του έχει επιβάλλει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Εκτός ο Εμβιλά.

Αναλυτικά η αποστολή των «τρικολόρ»:

Τερματοφύλακες: Γιορίς, Μανταντά, Λαντρό.
Αμυντικοί: Κλισί, Εβρά, Ζαλέ, Σακό, Ραμί, Εμπιβά, Κοσιελνί, Ρεβεγιέρ.
Μέσοι: Καμπάιγ, Γκοναλόν, Ματουιντί, Βαλμπουενά, Ντιαμπί, Καπουέ, Μαβουμπά.
Επιθετικοί: Μπενζεμά, Ζιρού, Γκομίς, Μενέζ, Ριμπερί.

Μένει στη Ρεν ο Εμβιλά; 

29/8/2012

Μένει στη Ρεν ο Εμβιλά;
Ήταν αναμφίβολα ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα του φετινού καλοκαιριού, με αρκετές ομάδες να ερίζουν για την απόκτησή του.

Ωστόσο, κανένας εκ των μνηστήρων δεν έκανε ουσιαστικά κίνηση για να τον αποκτήσει.

Ο λόγος για τον Γιαν Εμβιλά, για τον οποίο όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στη Ρεν για ακόμη ένα χρόνο.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Πιέρ Ντρεοσί, χωρίς να αποκλείει πάντως το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα δεδομένα την τελευταία στιγμή.

«Υπήρξε κάποια επικοινωνία, αλλά όχι πολλά πράγματα πέρα από αυτό. Είμαστε τυχεροί, αφού οι χρηματοδότες μας μπορούν να περιμένουν άλλους έξι μήνες ή ένα χρόνο για την παραχώρηση του παίκτη. Αν ο Γιαν μείνει τελικά, θα είναι καλό, γιατί θα είμαστε δυνατότεροι, αν τον έχουμε», ήταν τα λόγια του.

Μένει να δούμε λίγα 24ωρα πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου αν τελικά ο Γάλλος μέσος θα αποχωρήσει από την Ρεν ή θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον σύλλογο, αναμένοντας το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

 ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου