ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 Διαφορα απο SUPER LEAGUE

 28/8/2012

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 19.30 ΜΜ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TOY ALEX WEB RADIO/TV ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΛΙΔΟ SPORT TV LIVE LINKS ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΛΙΝΚ  
*Το κειμενο ανανεωνεται συνεχως και καθημερινα ολες οι ειδησεις για την SUPER LEAGUE

Πάει για δύο ο Άρης 

 28/8/2012

Πάει για δύο ο Άρης
Για έναν επιθετικό και έναν αριστερό μπακ θα κινηθεί η ομάδα του Άρη μέχρι και τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου (31/8). Αυτό προέκυψε από την σημερινή συνάντηση που είχε ο προπονητής των «κιτρίνων» Μάκης Κατσαβάκης με τους διοικούντες την ΠΑΕ. Καρντέκ και Σικαλιάς τα φαβορί.

Οι άνθρωποι του Άρη γνωρίζουν τις αδυναμίες του ρόστερ και από το βράδυ της Δευτέρας και την ήττα από τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, επισπεύδουν τις διαδικασίες απόκτησης δύο παικτών, στις θέσεις που θεωρούν πως «πονούν» περισσότερο οι Θεσσαλονικείς.

Έτσι λοιπόν αναμένεται να γίνει μια τελευταία προσπάθεια για τον Άγγελο Σικαλιά, ούτως ώστε να καλυφθεί το κενό στη θέση του αριστερού μπακ. Η διαφορά που χωρίζει τους «κίτρινους» με την Δόξα Δράμας είναι της τάξεως των 30.000 ευρώ και στόχος είναι να βρεθεί η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις.

Όσον αφορά στο θέμα του επιθετικού, ο Μάκης Κατσαβάκης θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τους Κατσιαούνη, Λαμπριάκο και Μιχαλήτσο για να καταλήξουν στο ποιός θα είναι αυτός που θα ηγηθεί των προσπαθειών στην επίθεση. Ο Άλαν Καρντέκ της Μπενφίκα είναι ένας από τους υποψήφιους στόχους και λογικά θα γίνει άλλη μία κρούση από πλευράς ‘Αρη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά εάν ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

«Πόρτα» Καφέ σε ΟΦΗ 

28/8/2012

«Πόρτα» Καφέ σε ΟΦΗ
Αρνητική ήταν η απάντηση που εισέπραξαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ από τον Παντελή Καφέ.

Ο έμπειρος μέσος τις τελευταίες μέρες είχε επαφές με τους ιθύνοντες του συλλόγου, όμως λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων είπε «όχι» στην πρόταση των Κρητικών.

Αυτό κάνει τον επικεφαλής του ΟΦΗ σε θέματα μεταγραφών, Νίκο Μαχλά, να στρέψει το ενδιαφέρον του σε άλλους παίκτες που αγωνίζονται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς ο σύλλογος του Ηρακλείου είναι γνωστό πως ψάχνει για ποδοσφαιριστές στον συγκεκριμένο χώρο.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της απόκτησης ή όχι του Παναγιώτη Κουρδάκη, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα δοκιμάζεται στις προπονήσεις του ΟΦΗ από τον Νίκο Αναστόπουλο.

Θετική υπό προϋποθέσεις… 

28/8/2012

Θετική υπό προϋποθέσεις…
Χωρίς να παρθεί κάποια οριστική απόφαση ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας που είχε ως κύριο θέμα την αύξηση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, ώστε να ενσωματωθούν στην Football League Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής.

Η διοργανώτρια αρχή εμφανίζεται θετική στο να γίνουν οι ομάδες 18, καθώς κρίνει ότι έχει υπάρξει αδικία στις περιπτώσεις των προαναφερθέντων ομάδων, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν κάποιες πολύ βασικές προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Καταρχήν από την Σούπερ Λίγκα ξεκαθαρίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί το σχέδιο που έχει προταθεί και περιλαμβάνει την άνοδο πέντε ομάδων και τον υποβιβασμό τριών και αντιπρότεινε να ανέβουν τέσσερις και να πέσουν δύο. Η θέση του ΔΣ της λίγκας είναι ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων σε 18 αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις που κυρίως έχουν να κάνουν με την χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η NOVA δεν δέχεται να δώσει επιπλέον χρήματα για τα τηλεοπτικά στις δύο παραπάνω ομάδων που θα ανέβουν αν οριστικοποιηθεί η αύξηση ομάδων. Με απλά λόγια αυτό που προτείνει είναι οι 18 ομάδες να μοιραστούν τα ίδια χρήματα που έχει συμφωνηθεί να δοθούν στις 16 που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην Σούπερ Λίγκα.

Αυτό σημαίνει ότι η Σούπερ Λίγκα θα αναζητήσει τα χρήματα για τις δύο επιπλέον ομάδες από τον ΟΠΑΠ. Πέραν αυτού, υπάρχουν κάποιες ακόμα εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν καθώς μία ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων σε 18 θα επιφέρει και κάποιες αλλαγές. Μία από αυτές είναι ότι θα πρέπει να καταργηθούν τα πλέι οφ, πράγμα που επίσης δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αρέσει στην NOVA. Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσει για πόσο θα εφαρμοστεί το πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Θα είναι για έναν χρόνο; Ή σε μόνιμη βάση…

Έτσι, αυτό που ξεκαθαρίστηκε από τον Γιάννη Μώραλη είναι πως η Σούπερ Λίγκα θα ξεκινήσει άμεσα μία σειρά επαφών με όλους τους αρμόδιους φορείς (ΟΠΑΠ, υπουργείο αθλητισμού, Football League, NOVA, ΕΠΟ) ώστε να φανεί αν μπορούν να καλυφθούν οι προϋποθέσεις για την αναδιάρθρωση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή έγιναν δεκτοί στην συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας και τους τονίστηκε από το ΔΣ ότι αναγνωρίζει πως έχει υπάρξει αδικία προς τις ομάδες αυτές και θα αναζητηθεί τρόπος να διορθωθεί.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ακούσαμε τους εκπροσώπους των τριών ομάδων. Έχει υπάρξει μία αδικία στην περίπτωσή τους και θέλουμε να διορθωθεί. Το να πέσουν πέντε ομάδες και να ανέβουν τρεις δεν γίνεται αποδεκτό από εμάς όμως θα μπούμε σε μία συζήτηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους και αν καλυφθούν οι προϋποθέσεις που θέτουμε, θα προχωρήσουνε σε αναδιάρθρωση . Αυτό θα γίνει άμεσα και αν βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις θα το κάνουμε. Μπορεί να βρεθεί η λύση, υπάρχουν οι προοπτικές συνεννόησης όλων των φορέων. Πρέπει να τεθούν τα θέματα και δεν μπορούν να λυθούν σε μία, δύο ή τρεις μέρες. Σήμερα θα επικοινωνήσω με τους φορείς ώστε να έχουμε άμεσα μία επαφή. Ακόμα και αύριο».

Όσο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι έπαιξαν πολλοί Έλληνες ενώ έγιναν δύο εκδρομές χωρίς το παραμικρό. Ωστόσο, μπήκαν λίγα γκολ ενώ υπήρξε μία οξεία αντιπαράθεση που δεν κάνει καλό».

Ο Κούδας και οι… άλλοι 

28/8/2012

Ο Κούδας και οι… άλλοι 
Στην υπογραφή επαγγελματικών συμβολαίων με τρεις ποδοσφαιριστές προχώρησε η Κέρκυρα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ανακοίνωσε τους Γιώργο Κούδα, Χρήστο Αρμένη και Γιάννη Ριγανά, οι οποίοι υπέγραψαν διετή συμβόλαια και πλέον είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού για τα επόμενα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της επαγγελματικής συνεργασίας της με τους Κερκυραίους ποδοσφαιριστές, Χρήστο Αρμένη, Γιώργο Κούδα και Γιάννη Ριγανά, οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Παράλληλα, δε, γνωστοποιεί ότι, εντός των ημερών, το αυτό θα συμβεί και με τον Νίκο Κρητικό, μετά τη διευθέτηση μιας τυπικής εκκρεμότητας.

Σημειώνεται ότι ο Αρμένης πήρε τον αριθμό φανέλας 17, ο Κούδας το 94 και ο Ριγανάς το 89.

Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ο προπονητής της, Άκης Μάντζιος, πιστοί, με απόλυτη συνέπεια, στη γραμμή που χάραξαν από την αρχή της σεζόν, κάνουν εκ νέου πράξη τις δεσμεύσεις τους περί έμπρακτης στήριξης κι εμπιστοσύνης στο άξιο εγχώριο ποδοσφαιρικό δυναμικό. Η παρουσία τεσσάρων επαγγελματιών Κερκυραίων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ της ομάδας, αποτελεί πρωτοφανές δεδομένο στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Αριθμό ρεκόρ, επί ημερών Super League και, παράλληλα, την πιο πειστική απόδειξη ότι πλέον, ο Κερκυραίος ποδοσφαιριστής γνωρίζει πως οι κόποι του, δικαιώνονται στο υψηλότερο επίπεδο. Σε πείσμα κινδυνολόγων και υπόπτων αρνητών, στη νέα εποχή της ομάδας μας, η ανταμοιβή του ποδοσφαιρικού ταλέντου του νησιού -με βάση του, την εξαιρετική δουλειά στα τμήματα υποδομής- συνδυαζόμενο με το ήθος και την εργατικότητα, αποδεικνύεται πως είναι εκείνη που του πρέπει. Στον νέο ΑΟΚ, ο Κερκυραίος ποδοσφαιριστής δεν είναι εκ του μακρόθεν παρατηρητής. Αλλά πρωταγωνιστής. Κι ενεργό του κύτταρο. Κι αυτό δεν αποτελεί υποχρέωση, αλλά καθήκον. Η οικογένεια του ΑΟ Κέρκυρα χειροκροτεί με ειλικρίνεια και περηφάνεια την ένταξη στην επαγγελματική ομάδα του πρώτου συλλόγου του νησιού, των παιδιών του τόπου μας. Κι εύχεται ολόθερμα να αποτελέσουν την απαρχή μιας ευλογημένης παραγωγικής διαδικασίας, με πλήθος άξιων διαδόχων.

Ο Χρήστος Αρμένης γεννήθηκε στις 22/6/1993 και αγωνίζεται στο αριστερό αμυντικό άκρο. Κατάγεται από τους Βελονάδες και πρωτοέγινε γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό φορώντας τη φανέλα της Ολυμπιάδας Καρουσάδων. Το 2009 μετακόμισε στη Βολίδα Γαρούνα, με την οποία και πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ, ενώ το καλοκαίρι του 2010, εντάχθηκε στην ομάδα U20 του ΑΟ Κέρκυρα. Πέρσι, ακολούθησε για πρώτη φορά την προετοιμασία της α' ομάδας (επί Μπάντοβιτς), αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, τις οποίες κι εξαργύρωσε ένα χρόνο μετά, με την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου.

Ο Γιώργος Κούδας (με όνομα βαρύ σαν ιστορία...) γεννήθηκε στις 27/12/1994 και αγωνίζεται, κυρίως, στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Την καριέρα του την άρχισε στον Θιναλιακό, απ' όπου, οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, παρά το νεαρό της ηλικίας του, τράβηξαν την προσοχή των ανθρώπων του ΑΟ Κέρκυρα. Με αποτέλεσμα την, πέρσι (καλοκαίρι 2011) ένταξή του στην ομάδα Νέων, της οποίας και αποτέλεσε εκ των κορυφαίων παικτών στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα της Super League.

O Γιάννης Ριγανάς (τερματοφύλακας) γεννήθηκε στις 28/12/1989 και άρχισε την καριέρα του στον Ορφέα Κέρκυρας. Τη διετία 2005-'07 αγωνίστηκε στις υποδομές του ΑΟ Κέρκυρα, προτού ακολουθήσει καριέρα... εκτός συνόρων. Πρώτα στους «μικρούς» του Λεβαδειακού (2007-'08), κατόπιν στον Αστέρα Ρεθύμνου (2008-'09, 2 συμ.), μετά, για μία διετία, στη Ρόδο (2009-'11, 14 συμ.) και πέρσι (2011-'12) στην Κύπρο, με τη φανέλα (βασικού) του ΑΠΟΠ Κινύρας- Πέγειας (β' κατηγορία). Είναι απ' τους παίκτες που έλαβαν μέρος στα... δοκιμαστικά του φετινού καλοκαιριού και, αφού έπεισε για την αξία του, επέστρεψε στο νησί, ως επαγγελματίας.

«Λάθη γίνονται από όλους» 

28/8/2012

«Λάθη γίνονται από όλους» 
Μπορεί το γκολ του Ηλία Ιωάννου να ήταν κανονικό και να έδινε το προβάδισμα στην Βέροια, εάν και εφόσον είχε μετρήσει, όμως ο Μίροσλαβ Σνάουτνσερ έκανε λόγο για λάθη που γίνονται, τόσο από τους ποδοσφαιριστές πολλές φορές, όπως και οι διαιτητές, όπως στο παιχνίδι της Κυριακής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για τη Βέροια και το ματς με τον Ολυμπιακό: «Όλα είναι καλά εδώ. Είμαστε καινούρια ομάδα με έναν καινούριο προπονητή. Χάσαμε 2-1 από τον Ολυμπιακό αλλά δεν παίξαμε άσχημα. Είμαστε σε καλό δρόμο. Αν παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό όλα θα πάνε καλά».

Για το ακυρωθέν γκολ του Ιωάννου: «Βάλαμε το πρώτο γκολ για το 1-0 και ο βοηθός σήκωσε τη σημαία. Όλοι το ξέραμε πως δεν ήταν οφσάιντ. Τι να κάνουμε; Αν πετυχαίναμε πρώτοι γκολ το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό. Εντάξει λάθη κάνουμε και εμείς οι παίκτες, αλλά και ο διαιτητής».

Για το αν η διαιτησία ευνοεί τον Ολυμπιακό: «Πολλές φορές γίνεται έτσι. Δεν ξέρω αν ο διαιτητής βοηθάει λίγο τον Ολυμπιακό, αλλά κάτι γίνεται. Οι μεγάλες ομάδες έχουν πάντα λίγη βοήθεια από τον διαιτητή. Πολλές φορές παίξαμε αντίπαλοι όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ και υπήρχε κάποια βοήθεια από τους διαιτητές χάνοντας κάποια σημαντικά παιχνίδια. Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Δύσκολα με Πανθρακικό ο Αρότσα 

28/8/2012

Δύσκολα με Πανθρακικό ο Αρότσα
Το δελτίο και τη μπλε κάρτα του Ρούμπεν Αρότσα περιμένουν ακόμη οι άνθρωποι του Πλατανιά.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν ο μέσος από τη Βενεζουέλα μετά το ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ Γιάννενα θα χάσει και εκείνο κόντρα στον Πανθρακικό.

Ωστόσο, αυτό δεν ανησυχεί τον προπονητή της χανιώτικης ομάδας, Γιάννη Χατζηνικολάου, οποίος δύσκολα θα έδινε χρόνο συμμετοχής στον Αρότσα στο παιχνίδι με τον σύλλογο της Θράκης, αφού στο φιλικό της Δευτέρας (27/8) που έδωσε ο Πλατανιάς κόντρα στον Κισαμικό ο 25χρονος χαφ έδειξε πως ακόμα δεν είναι έτοιμος.

Πλήρωσε και περιμένει 

28/8/2012

Πλήρωσε και περιμένει 
Οι διοικούντες τον ΟΦΗ βρέθηκαν την Τρίτη (28/8) το πρωί στην Α’ ΔΟΥ Ηρακλείου, ώστε να επιλύσουν το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την απόδοση του ΦΠΑ από τη ρύθμιση του των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι άνθρωποι του συλλόγου κατέβαλαν 68.200 ευρώ, για να διευθετηθεί το θέμα που είχε προκύψει και πλέον ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απρόοπτα και προβλήματα.

Από εκεί και πέρα οι υπεύθυνοι της Εφορίας έστειλαν τα έγγραφα στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, όπως ενημέρωσαν τους ανθρώπους της ομάδας και αναμένουν να συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα για να εξεταστεί το αίτημα της ρύθμισης χρεών.

Σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά, η διοίκηση του ΟΦΗ θα κληθεί να πληρώσει άλλα 175.000 ευρώ, που αφορούν την πρώτη δόση και θα πάρει φορολογική ενημερότητα.

Ανάσα για Άρη 

28/8/2012

Ανάσα για Άρη
Χρόνο για να βρει λύση σε μερικά από τα ανοικτά ζητήματά του κέρδισε ο Άρης.

Οι «κίτρινοι» εξασφάλισαν παράταση ως τις 11 Σεπτεμβρίου για οκτώ από τις εννιά προσφυγές που εκκρεμούς εις βάρος τους. Η περίπτωση του Κατίδη δεν υφίσταται πια από την στιγμή που αποχώρησε για την ΑΕΚ.

Σε αυτό το διάστημα οι διοικούντες θα επιχειρήσουν να έρθουν σε συμβιβαστική λύση με τους ποδοσφαιριστές που έχουν φύγει και ζητούν τα δεδουλευμένα τους (Κουλουχέρης, Σηφάκης, Τόχα, Γκαρσία), τους εκπροσώπους των Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ, τον Οδυσσέα Αναγέννησης για τον Τριανταφυλλάκο, ενώ μέσα σε όλα ήρθε και ο Γιάκομπ. Ο Ρουμάνος βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας και ζήτησε να μάθει πότε θα πάρει τα 37.000 ευρώ που του οφείλονται. Αφού υπήρξε δέσμευση ότι θα ενημερωθεί σύντομα αποχώρησε από την ΠΑΕ.

Τράβηγμα ο Μουλόπουλος 

28/8/2012

Τράβηγμα ο Μουλόπουλος 
Αμφίβολος για την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, είναι ο Θανάσης Μουλόπουλος. Ο έμπειρος αμυντικός του Λεβαδειακού, έχει υποστεί θλάση και είναι δύσκολο να προλάβει την αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον παίκτη, αφού θα εξεταστεί και θα προσπαθήσει να μπει σταδιακά στις προπονήσεις του Γιώργου Παράσχου. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αγωνιστεί, τότε ο έμπειρος τεχνικός είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει άλλες λύσεις για το δεξί άκρο της άμυνας.

Μια λύση, είναι ο νεαρός Μαχαίρας, για τον οποίο λέγονται πολλά καλά λόγια, όμως όλα θα κριθούν την εβδομάδα που διανύουμε.

Πήρε (και) Κορδέρο η ΑΕΚ 

28/8/2012

Πήρε (και) Κορδέρο η ΑΕΚ
Με την ελπίδα να αποδειχθεί και σε αυτή την περίπτωση ότι «το καλό πράγμα αργεί να γίνει», η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ουσιαστικά και τη μεταγραφή του Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο.

Το διαδικαστικό θέμα με τον τρόπο αποπληρωμής της Χερέθ ξεπεράστηκε, ο ισπανικός σύλλογος έστειλε υπογεγραμμένα τα συμβόλαια και ο 25χρονος μέσος θα ανακοινωθεί και επίσημα την Τετάρτη από την «Ένωση».

Η μόνη εκκρεμότητα που απέμενε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κορδέρο είχε να κάνει με τον τρόπο αποπληρωμής της Χερέθ. Κι αυτό διότι ο Ισπανός βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Αθήνα, ενώ πέρασε (με επιτυχία) και τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Έτσι, το μόνο που απέμενε ήταν να συμφωνηθούν κάποιες εγγυήσεις που ζητούνταν από τη Χερέθ για τον διακανονισμό εξόφλησης των 70.000 ευρώ, οι οποίες ήταν απαραίτητες εξαιτίας του καθεστώτος ειδικής εκκαθάρισης στο οποίο βρίσκεται ο σύλλογος.

Το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο ξεπεράστηκε μετά τις επαφές της ΑΕΚ με τους Ισπανούς κι έτσι εκείνοι έστειλαν υπογεγραμμένα τα συμβόλαια την Τρίτη.

Μετά απ’ όλα αυτά, λοιπόν, η «Ένωση» θα καταθέσει την προκαταβολή που συμφωνήθηκε, θα ανακοινώσει την απόκτηση του Κορδέρο και το απόγευμα της Τετάρτης θα τον παρουσιάσει και επίσημα στις εγκαταστάσεις των Σπάτων μαζί με τους Κατίδη και Κατσικοκέρη.

Πέρασε η τροπολογία για τις ΠΑΕ - Απόσυρση ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ!

29/8/2012

Πέρασε η τροπολογία για τις ΠΑΕ - Απόσυρση ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ!Η τροπολογία που επιτρέπει στις ΠΑΕ και τα ΤΑΑ όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων να καταθέτουν ένα μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος στην ΕΕΑ την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα πέρασε κατά πλειοψηφία από την Βουλή. Κατά ψήφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρών το ΚΚΕ.

Παρά την ενσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κατήγγειλε την συνεχιζόμενη πρακτική να κατατίθενται τροπολογίες σε άσχετα ως προς το περιεχόμενό τους νομοσχέδια και ζήτησε να αποσυρθεί, η επίμαχη ρύθμιση υπερψηφίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι με την τροπολογία αυτή θεσπίζεται η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων στοιχείων μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη του πρωταθλήματος, αντί πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου που ίσχυε, με το σκεπτικό ότι υπάρχει «αδήριτη ανάγκη ομαλής έναρξης και εύρυθμης λειτουργίας των επαγγελματικών πρωταθλημάτων» και ως εκ τούτου κρίθηκε απαραίτητο να διευκολυνθούν οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά.

H αντίδραση Λαφαζάνη
Όπως προαναφέραμε ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μπλοκάρει την τροπολογία, λέγοντας πως η ψήφιση της δεν αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης του οποίου ήταν το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αλλά το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Ωστόσο η ένσταση του δεν πέρασε και η τροπολογία ψηφίστηκε κανονικά.
Μάλιστα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης αντέδρασε στην κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Για την τροπολογίας μίλησα με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, αλλά με εσάς όχι γιατί ήξερα ότι είστε αντίθετοι»!

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, είπε «κάθε χρόνο ακούμε τα ίδια: "να σωθεί το πρωτάθλημα΄" και κάνουμε αβαρίες, περνάμε νομοθετικές ρυθμίσεις, όμως έτσι δεν συντηρούνται πρωταθλήματα που όπως πλέον διαπιστώνουν όλοι, πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ανέφερε ότι η τροπολογία κατατέθηκε γιατί «θέλουμε να εισπράξουμε» χρήματα που οφείλονται «αλλιώς θα έρθουν οι ΠΑΕ με άλλο ΑΦΜ και τα χρήματα θα πάνε στο βρόντο» . Παράλληλα, υποστήριξε ότι «δεν μπορούσαμε να φέρουμε ένα νομοσχέδιο, ήταν κλειστή η Βουλή επί τόσους μήνες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης τόνισε ότι «θα βλαφθεί το ποδόσφαιρο και θα χάσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο, διότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δέχεται ότι η τροπολογία αυτή είναι απαραίτητη», ενώ ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η τροπολογία δεν έχει κάτι σκανδαλώδες», αλλά διευκολύνει τις αθλητικές Α.Ε. να πληρώσουν, αν και παραδέχθηκε ότι το καθεστώς των άσχετων τροπολογιών συνιστά παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, λέγοντας πάντως ότι το επίμαχο ζήτημα αποτελεί επείγουσα εξαίρεση.

«Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα εγκαταλείψει αυτή την πρακτική. Είναι άσχετη η τροπολογία με το συζητούμενο νομοσχέδιο (αφορά τα ειρηνοδικεία)», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ το κόμμα της υπέβαλλε και σχετική ένσταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Μάλιστα η επιμονή της προκάλεσε τα επικριτικά σχόλια του κ. Ιωαννίδη, ο οποίος είπε ότι «είναι αλαζονικό να μας κάνει μάθημα Βουλής κάποιος που μπήκε τώρα σε αυτήν».

«Υπάρχει ο ευπρεπής και ο απρεπής τρόπος. Με τρόπο απρεπή ο υπουργός επικαλέστηκε τα βουλευτικά του χρόνια για να προσβάλλει τους νέους βουλευτές», αντέδρασε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιωαννίδης: Καμία ρύθμιση χρεών

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας ζήτησε να υπάρξει άμεσα δέσμευση από την κυβέρνηση ότι δε θα υπάρξει καμία ρύθμιση των χρεών των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων.
Αμέσως μετά, ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης πήρε το λόγο και δεσμεύτηκε ότι δεν θα περάσει τέτοια ρύθμιση.
Ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ακόμα πως «το πρόβλημα είναι υπαρκτό και θα είναι οξυμένο και μετά, γιατί αφορά τα σάπια θεμέλια πάνω στα οποία είναι φτιαγμένο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Εν τέλει η τροπολογία που ψηφίστηκε με νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πέρασε κατά πλειοψηφία 5-2 με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή να ψηφίζουν υπερ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφησε κατά και το ΚΚΕ παρών.

"Πιέζεται" ο Ψωμιάδης για να αποσυρθεί από τις εκλογές της ΕΠΟ

29/8/2012
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ο Διονύσης Ψωμιάδης αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ ή αν θα αποσυρθεί.
"Πιέζεται" ο Ψωμιάδης για να αποσυρθεί από τις εκλογές της ΕΠΟ
Το δεύτερο ενδεχόμενο συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες αφού όπως λέει και ο ίδιος ο Ψωμιάδης σε στενούς του συνεργάτες «πιέζεται»  να παραιτηθεί ώστε η ΕΠΟ να πάει σε εκλογές με δύο υποψήφιους, τον Γιώργο Σαρρή και τον Βασίλη Γκαγκάτση.
Οι «πιέσεις» έρχονται από την ίδια την πραγματικότητα. Δηλαδή και από την πλευρά των άλλων δυο υποψηφίων που θέλουν να προσεταιριστούν την ΕΠΣ Μακεδονίας αλλά και από ενώσεις με τις οποίες έρχεται σε επαφή ο Ψωμιάδης ζητώντας στήριξη και του στέλνουν αυτό το μήνυμα.
Από τη στιγμή που ο Ψωμιάδης θα ανακοινώσει την απόσυρσή του (κάτι που όπως προαναφέραμε θα πράξει μετά από έναν κύκλο επαφών που θα έχει μέχρι το τέλος της εβδομάδας), η ΕΠΣ Μακεδονίας θα κληθεί να πάρει θέση για τον ποιόν θα στηρίξει στις εκλογές της ΕΠΟ.
Όπως προαναφέραμε η ένωση έχει δεχθεί κρούσεις και από τις δυο παρατάξεις, η πλευρά Γκαγκάτση αισιοδοξεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Σαρρής έχει προγραμματίσει περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα στις αρχές Σεπτέμβρη.

Λίγοι, αλλά σημαντικοί οι απόντες 

28/8/2012

Λίγοι, αλλά σημαντικοί οι απόντες
Σημαντικές απουσίες περιελάμβανε η προπόνηση του ΟΦΗ που έγινε την Τρίτη (28/8).

Ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Αναστόπουλος, αναγκάστηκε να την πραγματοποιήσει χωρίς τους Αλέξη Περογαμβράκη, Θανάση Παπάζογλου και Χρήστο Μπούρμπο, αφού και οι τρεις αντιμετώπιζαν προβλήματα, τα οποία δεν τους επέτρεψαν να πάρουν μέρος σε αυτή.

Ο πρώτος δεν έδωσε το «παρών» στο ΒΑΚ, αφού βρισκόταν στην στρατιωτική μονάδα του Ρεθύμνου, όπου και πραγματοποιεί την στρατιωτική του θητεία. Από την πλευρά του ο Παπάζογλου δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στην προπόνηση της Τρίτης (28/8), καθώς φαίνεται πως έχει προσβληθεί από ίωση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Όσον αφορά τον Χρήστο Μπούρμπο συνέχισε τη θεραπεία που κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκειμένου να είναι έτοιμος στο ματς κόντρα στον Άρη.

Κατά τα άλλα οι υπόλοιποι παίκτες του ΟΦΗ που πήραν μέρος στην προπόνηση πραγματοποίησαν ασκήσεις, οι οποίες είχαν ως στόχο τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

Παράλληλα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ντένις Σόουζα, ο οποίος νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό, ενώ Ματίας Βερόν και Βασίλης Κουτσιανικούλης έκαναν όλα τα κομμάτια της προπόνησης, εκτός του τελευταίου για προληπτικούς, όμως, λόγους.

Μόνο ο Περόνε εκτός 

28/8/2012

Μόνο ο Περόνε εκτός 
Ο Εμάνουελ Περόνε είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Σάκης Τσιώλης, ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την Κέρκυρα. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και ετοιμάζει την ομάδα, προκειμένου να πάρει το δεύτερο τρίποντο που θα την κρατήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Αστέρας, έκανε… καλή αρχή με την ΑΕΚ από πλευράς αποτελέσματος, αφού πήρε τους τρεις πόντους, όμως η εμφάνισή του δεν ήταν αυτή που θα περίμενε και ο κόσμος της ομάδας.

Το ερχόμενο παιχνίδι με την Κέρκυρα, στην Τρίπολη, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδώσουν οι παίκτες τόσο καλό θέαμα, όσο και να πάρουν μια άνετη νίκη, όπως και ο Ατρόμητος την πρώτη αγωνιστική.

Εκτός από τον Περόνε, άλλο πρόβλημα δεν υπάρχει για την ομάδα της Αρκαδίας, αφού άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι.

Τέλος, την Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 9 μ.μ. ο Αστέρας θα παρουσιάσει τα φετινά του μεταγραφικά αποκτήματα στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.
 

Ατομικό για Κομεσίδη 

28/8/2012

Ατομικό για Κομεσίδη 
Στη SKODA Ξάνθη ακόμη δεν πιστεύουν πως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας και επικεντρώνονται στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Έτσι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προγραμμάτισε απογευματινή προπόνηση για την Τρίτη.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του κυριακάτικου αγώνα ακολούθησαν ασκήσεις αποκατάστασης, οι οποίες περιλάμβαναν αερόβιο τρέξιμο, ενώ οι υπόλοιποι ασκήσεις τακτικής μετά την προθέρμανση συναρμογής.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε μόνο ο μόνιμος τραυματίας Δημήτρης Κομεσίδης.
Διαβάστε

Σύσκεψη για Πανθρακικό 

28/8/2012

Σύσκεψη για Πανθρακικό 
Ο Πλατανιάς ετοιμάζεται για την πρώτη του εντός έδρας αναμέτρηση στην ιστορία του στη Σούπερ Λίγκα και ο αγώνας με τον, επίσης, νεοφώτιστο Πανθρακικό το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, έχει στρέψει εκεί όλα τα βλέμματα. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε την Τρίτη σύσκεψη στο Ηράκλειο, αφού το Παγκρήτιο θα φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Όλα τα θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή του αγώνα εξετάστηκαν, με παρόντες εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Super League, της διοίκησης των εγκαταστάσεων και πολυμελούς κλιμακίου της ΠΑΕ, με επικεφαλής τον πρώτο αντιπρόεδρο, Αντώνη Κοκολοδημητράκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, φάνηκε η θέληση όλων των εμπλεκομένων πλευρών να υπάρξει άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Στα «κυανέρυθρα» ο Σηφάκης 

28/8/2012

Στα «κυανέρυθρα» ο Σηφάκης
Στις προπονήσεις του Πανιώνιου θα συμμετέχει για λίγες ημέρες ο Μιχάλης Σηφάκης, προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Ο έμπειρος τερματοφύλακας, δεν έχει βρει ακόμα ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και ο Πανιώνιος θα τον φιλοξενήσει στην οικογένειά του για λίγες μέρες.

Παράλληλα, στα αγωνιστικά αρκετά είναι τα προβλήματα για τον Ελευθερόπουλο. Εκτός από τους τιμωρημένους Λεωνίδα Καμπάνταη και Βασίλη Λαμπρόπουλο, πρόβλημα υπάρχει και με τον Βασίλη Ρόβα του οποίου η συμμετοχή στο παιχνίδι με την Βέροια, είναι αμφίβολη.

«Άκυρο» σε Βαλεριάνο 

28/8/2012

«Άκυρο» σε Βαλεριάνο
Τελικά, ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Γιώργου Βαλεριάνου δεν θα είναι ο ΟΦΗ.

Ο 20χρονος αριστερός μπακ μπορεί να πέρασε με απόλυτη επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις του κρητικού συλλόγου, όμως οι άνθρωποι της ομάδας αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, ο λόγος που οι ιθύνοντες του ΟΦΗ δεν "έδωσαν τα χέρια" με τον Βαλεριάνο είναι ο Γιώργος Ιωαννίδης, ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται στο «στόχαστρο» της κρητικής ομάδας, που ψάχνει ένα παίκτη στη θέση του αριστερού μπακ.

Όλοι μέσα στην ΑΕΚ! 

28/8/2012

Όλοι μέσα στην ΑΕΚ!
Και τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα των τελευταίων ημερών έριξε σε δράση η ΑΕΚ.

Τόσο οι Κατίδης και Κατσικοκέρης, όσο και ο Κορδέρο (του οποίου η απόκτηση θα ανακοινωθεί και επίσημα αύριο) πήραν κανονικά μέρος στο φιλικό που έγινε στα Σπάτα με την ομάδα Νέων.

Πιο μπροστά -όπως αναμενόταν- ο Ισπανός, έκανε δίδυμο με τον Κατίδη στα χαφ κι έδειξε έτοιμος να παίξει από το Σάββατο κιόλας στην Ξάνθη.

Στο δίτερμα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Σπάτων (και το οποίο πρόθεση του Βαγγέλη Βλάχου είναι να καθιερωθεί σε εβδομαδιαία βάση) ο προπονητής της ΑΕΚ παρέταξε την πρώτη ομάδα σε σχηματισμό 4-3-3. Σε αυτό συμπεριέλαβε κανονικά λοιπόν και τους τρεις νεοαποκτηθέντες, δείχνοντας εξ αρχής τον τρόπο που σχεδιάζει να τους χρησιμοποιήσει.

Έτσι, ο μεν Κατσικοκέρης αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης (και για μικρό διάστημα και στα δεξιά της) ενώ οι Κατίδης και Κορδέρο συνέθεσαν δίδυμο ως εσωτερικοί μέσοι -μπροστά από τον Κοτσαρίδη. Δείγμα του ότι ο Βλάχος θέλει να εκμεταλλευτεί (και) τις δημιουργικές ικανότητες του Ισπανού και δεν τον προορίζει για καθαρόαιμο αμυντικό χαφ.

Την ίδια ώρα, πάντως, ένας από τους δυο παίκτες που μπορούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση (ο άλλος είναι και θα είναι κατά συνθήκη και στην Ξάνθη ο Γιάγκο) θα περιμένει λίγο καιρό ακόμα πριν επιστρέψει στη δράση. Ο λόγος για τον Αντώνη Ρίκκα, που έκανε και πάλι ατομικό πρόγραμμα την Τρίτη και έχει τεθεί εκτός και του σαββατιάτικου παιχνιδιού στα Πηγάδια.

Ένα παιχνίδι η προετοιμασία του οποίου θα μπει από την Τρίτη στην τελική της ευθεία για τους «κιτρινόμαυρους» (σήμερα όσοι έπαιξαν με τον Αστέρα δεν συμμετείχαν στο διπλό) με προπόνηση που είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 στις εγκαταστάσεις των Σπάτων.

Δεν το πίστευε ο Σαββίδης 

29/8/2012

Δεν το πίστευε ο Σαββίδης
Έκπληκτος από την τιμωρία που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ από την UEFA για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης δήλωνε ο Ιβάν Σαββίδης.

Δεν έχουν περάσει ούτε είκοσι μέρες από τότε που ο ομογενής επιχειρηματίας ανέλαβε την ιδιοκτησία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ και κανείς δεν μπορούσε να περιμένει μία τέτοια εξέλιξη. Μάλιστα, οι συνεργάτες του «Τσάρου» που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι έγινε.

Παρόλα αυτά, στον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά και το πρώτο που ενδιαφέρει τον Σαββίδη είναι η παρουσία του ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό (δεν υπάρχει ενημέρωση ότι θα παραβρεθεί) με τους Αυστριακούς.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, αν η τιμωρία παραμείνει ως έχει, τότε ο ΠΑΟΚ από την απώλεια εσόδων στην έδρα χάνει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ υπάρχει και το πρόστιμο (150.000 ευρώ) και τα δικαστικά έξοδα. Συνολική ζημία 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό σημαίνει ακόμη πιο συντηρητική πολιτική και κατά τους επόμενους μήνες, όπου ίσως γίνονταν μερικές κινήσεις ανάπτυξης…

Επιμένει για Γιαννιώτα 

29/8/2012

Επιμένει για Γιαννιώτα 
Την ύστατη προσπάθεια για την απόκτηση του Γιάννη Γιαννιώτα καταβάλει η ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες για την μεταγραφή του 19χρονου μεσοεπιθετικού είναι ελάχιστες, όμως η Ένωση συνεχίζει τις προσπάθειές της για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Οι διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Άλκη Φωτίου να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης (ύψους 150.000 ευρώ) που έχει ο νεαρός παίκτης με τον Άρη.

Παρόλα αυτά, ο διεθνής με την Ελπίδων άσος προτιμά να μείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι να φτάσει μία καλή πρόταση στα χέρια του από σύλλογο του εξωτερικού και έχει ενημερώσει σχετικά τους ανθρώπους του «Δικεφάλου».

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Μαύρος προσπαθεί να πείσει τον πατέρα του νεαρού ποδοσφαιριστή, αλλά είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή στο μικρό χρονικό διάστημα που απομένει.

Πάντως, δεν αποκλείεται – αν δεν κάνει επίσημη πρόταση ομάδα του εξωτερικού – η μεταγραφή του Γιαννιώτα να κλείσει την τελευταία στιγμή. Όλα πλέον εξαρτώνται από την απάντηση του νεαρού παίκτη, αφού η Ένωση παρουσιάζεται έτοιμη να καταθέσει το ποσό που απαιτείται για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Εν αναμονή εξελίξεων για Ιωαννίδη

Πολύ κοντά στην ΑΕΚ είχε βρεθεί ο Γιώργος Ιωαννίδης, όμως την τελευταία στιγμή αποφάσισε να μείνει στον Παναθηναϊκό και έτσι «πάγωσε» η μεταγραφή του. Ο 24χρονος μπακ θεώρησε ότι μπορεί να αποδείξει στον Ζεσουάλδο Φερέιρα μία θέση στο «τριφύλλι», όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για εκείνον.

Ο λόγος είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τον έχει πάρει ούτε στον πάγκο στους αγώνες που έχουν δώσει μέχρι σήμερα οι πράσινοι» και είναι ξεκάθαρο ότι δεν τον υπολογίζει. Από την πλευρά της, η παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του Σερραίου οπισθοφύλακα και ετοιμάζεται να καταθέσει νέα πρόταση.

Οι «κιτρινόμαυροι» φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τον παίκτη, όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και αν συμβεί τότε θα του προσφέρει συμβόλαιο.

Χρειάζεται γερό στομάχι και… μεταγραφές 

29/8/2012

Χρειάζεται γερό στομάχι και… μεταγραφές
Η μέτρια εμφάνιση και η ήττα από τον Πανιώνιο έκανε τους πάντες στον Άρη να συνειδητοποιήσουν τις δυσκολίες τις φετινής χρονιάς. Οι «κίτρινοι» αντιλήφθηκαν από την 1η κιόλας αγωνιστική πως απαιτούνται οπωσδήποτε δύο προσθήκες αλλά και υπομονή από τον κόσμο της ομάδας.

Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη όλων των συνδέσμων οπαδών με στελέχη της ΠΑΕ και της Κοινωνίας Μελών Άρη, όπου θα γίνει συζήτηση για τα θέματα που αφορούν το σύλλογο. Στόχος είναι να βελτιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το κλίμα μέχρι το ματς απέναντι στον ΟΦΗ. Μια νίκη κόντρα στους Κρητικούς, σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων, θα δώσει στον Άρη χρόνο αλλά και ψυχολογία.

Στο μεταξύ μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο για τις μεταγραφές με τους Θεσσαλονικείς να καίγονται για δύο θέσεις. Τόσο για ένα αριστερό μπακ, όπου ο Άγγελος Σικαλιάς είναι ο πρώτος στόχος, όσο κι έναν επιθετικό. Σε αυτό το θέμα επικρατεί στασιμότητα με τον Σίσκο, ενώ ψηλά βρίσκεται πάντα και οΚαρντέκ της Μπενφίκα.
 

Περιμένουν τον Καρντάσιο 

29/8/2012

Περιμένουν τον Καρντάσιο
Την άφιξη του Ματίας Καρντάτσιο στην Τρίπολη περιμένουν στον Αστέρα. Όλα έδειχναν ότι η μεταγραφή του Ουρουγουανού χαφ οδηγείται σε «ναυάγιο», αφού η Λόντρινα – στην οποία ανήκει ο 25χρονος παίκτης – αξίωνε χρήματα για την παραχώρησή του. Ωστόσο, φαίνεται ότι ξεπεράστηκε το συγκεκριμένο εμπόδιο και οι Αρκάδες αναμένουν σήμερα τον διεθνή μέσο.

Πέρα από την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής στον Αστέρα είναι επιτακτική ανάγκη ενός επιθετικού, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του Χουανίτο. Αρκετά ονόματα έχουν προταθεί στους «κυανοκίτρινους» και το προηγούμενο διάστημα ορισμένοι πέρασαν από το… μικροσκόπιο του Σάκη Τσιώλη. Ένας από αυτούς ήταν ο Γκάμπριελ, ο οποίος παραμένει στην Τρίπολη με τον μάνατζέρ του, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην ομάδα.

Ο στόπερ μιλάει γαλλικά 

29/8/2012

Ο στόπερ μιλάει γαλλικά
Γαλλικά φαίνεται πως θα μιλά ο στόπερ που ετοιμάζεται να αποκτήσει ο ΟΦΗ, καθώς ο Νίκος Αναστόπουλος δείχνει να προκρίνει την περίπτωση ενός κεντρικού αμυντικού από το Μάλι, ο οποίος διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και αγωνίζεται στη Γαλλία.

Αν και από την ΠΑΕ δεν διαρρέει τίποτα προς τα έξω, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το θέμα να τελειώσει μέχρι την Παρασκευή. Αν πάντως δεν προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση, τους Κρητικούς θα απασχολήσει η περίπτωση του Κουρδάκη, ο οποίος αγωνίζεται στην Αναγέννηση Επανομής.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα της ομάδας, ανοιχτό θεωρείται ακόμη το θέμα του Σίσιτς, ο οποίος συνεχίζει να προπονείται με την ομάδα αλλά και του Γιώργου Ιωαννίδη για τον οποίο η ομάδα του Ηρακλείου συνεχίζει να ελπίζει.

Μόνο για κάτι εξαιρετικό 

29/8/2012

Μόνο για κάτι εξαιρετικό 
Τρεις μέρες έχουν απομείνει για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και στην Skoda Ξάνθη βρίσκονται ακόμη στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα ενισχύσει την επιθετική τους γραμμή.

Οι Ακρίτες παρουσιάζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν τη συγκεκριμένη κίνηση, αφού εκεί έχει φανεί ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ωστόσο, η διοίκηση τονίζει ότι θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή μόνο αν εντοπιστεί κάποια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Στα αγωνιστικά, οι παίκτες της Ξάνθης είχαν χθες το καθιερωμένο ρεπό και από σήμερα ξεκινούν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Λαμπρόπουλος: «Θα πάει καλά ο Πανιώνιος» 

29/8/2012

Λαμπρόπουλος: «Θα πάει καλά ο Πανιώνιος» 
Σίγουρος ότι ο Πανιώνιος θα έχει ανάλογη πορεία μετά την επικράτηση (1-0) επί του Άρη εμφανίστηκε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στην SportDay.

Ο 22χρονος στόπερ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ για τους Νεοσμυρνιώτες και ευχαρίστησε όσους του έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψει στην Πλατεία.

«Και που σκόραρα τι σημασία έχει; Αυτό που μετρά είναι να νικά η ομάδα. Θα το δείτε. Εχουμε καλή ομάδα. Το κλίμα είναι φανταστικό, στα αποδυτήρια είμαστε μια γροθιά», ανέφερε αρχικά ο νεαρός κεντρικός αμυντικός και πρόσθεσε:

«Θα πάμε καλά. Ευχαριστώ τους φίλους μας που ήρθαν στο γήπεδο και τον κόουτς για την ευκαιρία που μου έδωσε. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε πολλά».

Όσον αφορά την αποβολή του κοντά στη λήξη της αναμέτρησης, ο Λαμπρόπουλος έλεγε στους συμπαίκτες του: «Δεν έπρεπε να αποβληθώ. Δείτε, ρε παιδιά, το βίντεο. Δεν τον ακούμπησα».

Η κρίση έφερε… ελληνοποίηση 

29/8/2012

Η κρίση έφερε… ελληνοποίηση
Τα οικονομικά προβλήματα ανάγκασαν πολλές από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας να χρησιμοποιήσουν αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, αγωνίστηκαν 15% περισσότεροι ημεδαποί παίκτες στη φετινή πρεμιέρα σε σχέση με την περσινή. Αυτό μεταφράζεται σε 148 Έλληνες και μόλις 76 ξένους ποδοσφαιριστές (ποσοστό 66%).

Την αντίστοιχη αγωνιστική περίοδο οι γηγενείς ξεπερνούσαν οριακά τους αλλοδαπούς (113 έναντι 108, ήτοι 51,1%).

Αν και πλέον οι αλλοδαποί αποτελούν μειοψηφία στη Σούπερ Λίγκα, τα σκήπτρα παραμένουν στα χέρια της Νοτίου Αμερικής. Συγκεκριμένα, από την Αργεντινή αγωνίστηκαν 11 παίκτες, ενώ ακολούθησαν η Ισπανία με εννέα εκπροσώπους και η Βραζιλία με οκτώ. Από πέντε είχαν η Γαλλία και η Πορτογαλία, ενώ υπάρχει και ο τυπικά Νεοζηλανδός Κώστας Μπαρμπαρούσης.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ

Ομάδα Έλληνες/Αλλοδαποί

Αρης 14/14
Πανιώνιος 13/14
Κέρκυρα 12/14
ΑΕΚ 12/14
ΟΦΗ 11/14
ΠΑΟΚ 10/14
Παναθηναϊκός 9/14
Πλατανιάς 9/14
Ατρόμητος 8/14
Βέροια 8/14
Λεβαδειακός 8/14
Πανθρακικός 8/14
ΠΑΣ Γιάννινα 8/14
Ξάνθη 7/14
Αστέρας Τρίπ. 6/14
Ολυμπιακός 5/14

ΣΥΝΟΛΟ 148/224

Υπέρηχος για Καλί 

29/8/2012

Υπέρηχος για Καλί 
Εντός της ημέρας θα διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του Σιρίλ Καλί. Ο Γάλλος αμυντικός χτύπησε στην πρεμιέρα της Βέροιας με τον Ολυμπιακό και σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε υπέρηχο. Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Μάκη Χάβο εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα της «βασίλισσας του Βορρά» με τον Πανιώνιο.

Αντίθετα έτοιμοι στη διάθεση του 43χρονου παίκτη είναι ο Μπεσέρα που αποθεραπεύτηκε και ο Μπελόν που εξέτισε την τιμωρία του. Επιπλέον ρυθμό ανεβάζει και ο Ντιέ, ο οποίος θα επιστρέψει νωρίτερα από όσο υπολόγιζαν στη Βέροια.

Το κάτι παραπάνω για στόπερ 

29/8/2012

Το κάτι παραπάνω για στόπερ Ο Γιάννης Χατζηνικολάου.
Την υπέρβαση για τη θέση του κεντρικού αμυντικού θέλουν να κάνουν στον Πλατανιά.

Μάλιστα, η SportDay αναφέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγούν ένα όνομα – έκπληξη να καλύψει το συγκεκριμένο κενό στην ομάδα.

O Γιάννης Χατζηνικολάου θέλει έναν παίκτη που να δίνει σιγουριά με την παρουσία του στο κέντρο της άμυνας και η διοίκηση δείχνει διατεθειμένη να κάνει την οικονομική υπέρβαση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, κανονικά προπονείται πλέον ο Κανακούδης, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Κοέλιο: «Μεγάλη ομάδα ο Άρης» 

29/8/2012

Κοέλιο: «Μεγάλη ομάδα ο Άρης»
Ικανοποιημένος από τις πρώτες εικόνες που συνάντησε στον Άρη εμφανίστηκε ο Νούνο Κοέλιο, μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του. Ο Πορτογάλος χαφ, ο οποίος θα αγωνιστεί στους «κίτρινους» με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα, τόνισε ότι η νέα του ομάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και για εκείνον είναι θετικό το γεγονός ότι παίξει στο εξωτερικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νούνο Κοέλιο στην πατρίδα του

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τις συνθήκες στην ομάδα του Άρη

«Έχω κάνει μία προπόνηση μέχρι σήμερα, αλλά μου αρέσει αυτό που βλέπω. Είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, με πολλούς φιλάθλους. Θα είναι μια εμπειρία για μένα στο εξωτερικό. Ο Αρης είναι μια ομάδα που επενδύει σε νέους Έλληνες παίκτες».

Για συμπεριφορά που είχε στην Μπενφίκα

«Θα ήθελα να μου είχαν συμπεριφερθεί διαφορετικά και δεν εννοώ τους διοικούντες. Εγώ ήθελα να παίζω. Είναι ξεκάθαρο ότι θα ήθελα να είχα περισσότερες ευκαιρίες για να δείξω τι μπορώ να κάνω».

Για την κρίση που πλήττει την Ελλάδα

«Δεν βλέπω κάτι που δεν το έβλεπα στην Πορτογαλία. Είμαι βέβαια μόλις μια βδομάδα εδώ και η κρίση είναι παγκόσμια, αλλά δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Όπως και να έχει εγώ θέλω να παίξω, να γίνω ένα με την ομάδα και θα δούμε πως θα πάει».

Φέρνει Βαϊρουά ο Πανθρακικός 

29/8/2012

Φέρνει Βαϊρουά ο Πανθρακικός
Παίκτης του Πανθρακικού θα πρέπει να θεωρείται ο Μαραμά Βαϊρουά.

Οι Θρακιώτες συμφώνησαν με την Νανσί για την απόκτηση του 32χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει προσύμφωνο και αναμένεται εντός της ημέρας στην Κομοτηνή.

Η μεταγραφή θα κοστίσει 100.000 ευρώ στους νεοφώτιστους, οι οποίοι – όπως γράφει η εφημερίδα «Goal» κατάφεραν να κερδίσουν στο… νήμα την Skoda Ξάνθη.

Η μεταγραφή του Ταϊτινού άσου είναι ιδιαίτερα σημαντική και ο ίδιος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας, έχοντας θητεία στις Ναντ, Νις, Λοριάν, Νανσί και Μονακό.

Μάλιστα, ο Βαϊρουά μίλησε σε γαλλικό Μέσο και τόνισε: «Οι μέρες της μεταγραφικής περιόδου τελειώνουν και θέλω να βρω τη λύση. Έχω πρόταση από την Ελλάδα και τον Πανθρακικό. Είναι μια πόλη που δεν είχα ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Μίλησα όμως με τον Σοφιάν Σερφά που παίζει στον Πανθρακικό και μου είπε πολύ καλά λόγια για την ομάδα. Επίσης μου είπε ότι και η πόλη είναι καλή. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των Ελλήνων και της διοίκησης της Νανσί και περιμένω οι δύο ομάδες να τα βρουν για να πάρω μεταγραφή εκεί».



ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου