ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Διαφορα απο SUPER LEAGUE

Διαφορα απο SUPER LEAGUE 


13/11/2012



«Πόσα σας χρωστάμε;» 

13/11/2012

«Πόσα σας χρωστάμε;»
Τις πρώτες επαφές με τους (πολλούς) πιστωτές της ΠΑΕ ΑΕΚ άρχισε η πλευρά Βιντιάδη. Προτεραιότητα πήραν τα… φυσικά πρόσωπα, καθώς έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με τους παίκτες και τους προπονητές στους οποίους οφείλονται πολλά χρήματα.

Αφενός μεν για να τους ζητηθεί να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή, καθώς το θέμα αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς οδεύει προς θετική κατάληξη, αφετέρου δε για να διερευνηθούν οι προθέσεις τους για ενδεχόμενο «κούρεμα» των χρεών. Κι αν για το πρώτο ζήτημα έδειξαν διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους, δεν είναι το ίδιο θετικά τα μηνύματα για μείωση των οφειλομένων παρά μόνο για νέο διακανονισμό.

Οι επαφές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες κι αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης των συνολικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ. Ήδη χθες υπήρξε μία τρίωρη συνάντηση μεταξύ του Ανδρέα Δημητρέλου και του Δημήτρη Βιντιάδη παρουσία συνεργατών του τελευταίου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες στις επόμενες 2-3 μέρες. Για όλα τα αποτελέσματα των επαφών ενημερώνεται μέχρι… κεραίας ο Κιθ Χάρις στο Λονδίνο και οι υπόλοιποι άνθρωποι που εμπλέκονται στο εγχείρημα.

* Τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ πήραν μία ανάσα-έστω και μικρή από τα έσοδα του ντέρμπι που ξεπέρασαν τις 200.000 ευρώ. Αν και το «καθαρό» ποσό ήταν πολύ μικρότερο (όχι πάνω από 50.000 ευρώ), ένα μέρος των χρημάτων θα δοθεί στους υπαλλήλους της ΠΑΕ, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα λάβουν κάποια «έναντι» και οι ποδοσφαιριστές.

Θέλουν συνάντηση με ΚΕΔ

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό είναι μόνο η αρχή. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ θέλοντας-έστω και καθυστερημένα-να προστατεύουν την ομάδα από σφυρίγματα, προτίθενται να ζητήσουν ακρόαση από την ΚΕΔ για να εκφράσουν τα παράπονά τους και να διασφαλίσουν πως η ομάδα τους θα έχει το απαιτούμενο 50-50 στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

* Ημέρα ρεπό είναι η Τρίτη για τους παίκτες της ΑΕΚ. Από αύριο θα αρχίσει η προετοιμασία εν όψει του εκτός έδρας ματς με τη Βέροια την Κυριακή. Σίγουρα απών θα είναι ο τιμωρημένος Γιάγκο, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Κωνσταντόπουλος κι εκκρεμεί η απόφαση για το ματς που θα εκτίσει την ποινή μιας αγωνιστικής λόγω καρτών ο Βαλεντίνος Βλάχος.

Στα ύψη η ψυχολογία 

13/11/2012

Στα ύψη η ψυχολογία 
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινάει η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αυτή την περίοδο ο «Δικέφαλος του Βορρά» δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση λίγο πριν από τα ντέρμπι με το «τριφύλλι» και τον Ολυμπιακό.

Οι Θεσσαλονικείς - έχοντας ρίξει αισθητά το μπάτζετ σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι - καταφέρουν να παίρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Όλα αυτά με νεαρούς παίκτες στο ρόστερ, όπως Κατσικάς, ο Κάτσε, ο Σταφυλίδης, ο Πέλκας και οι άλλους 19χρονους. Υπό αυτές τις συνθήκες το μυαλό όλων είναι στον αγώνα με τους «πράσινους» και ακολουθεί το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο ελπίζουν να παραμείνουν κοντά στην κορυφή, ώστε να έχουν ελπίδες στον δεύτερο γύρο να πετύχουν κάτι σπουδαιότερο. Εν τω μεταξύ, χαμόγελα προκάλεσε η είδηση ότι ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει κανένα μυϊκό πρόβλημα στον τετρακέφαλο και από χθες ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα για να τεθεί στη διάθεση του Γιώργου Δώνη.

Από εκεί και πέρα, ο Ρομπέρ θα είναι ο επόμενος που σήμερα θα επιχειρήσει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της ομάδας. Αν ο Γάλλος βγάλει τις επόμενες πέντε προπονήσεις, θα είναι στην αποστολή για το Ολυμπιακό Στάδιο. Από την πλευρά τους, ο Λόρενς και ο Γεωργιάδης θα καθυστερήσουν και άλλο.

Ετοιμάζουν το «κίτρινο» μέλλον 

13/11/2012

Ετοιμάζουν το «κίτρινο» μέλλον 
Έτοιμη να ανταμείψει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει θετικά δείγματα γραμμής είναι η διοικούσα επιτροπή του Άρη.

Οι ιθύνοντες της «κίτρινης» ΠΑΕ προτίθεται να δημιουργήσουν ένα κορμό παικτών, μικρών σε ηλικία, που θα μπορέσουν να στηριχθούν τα επόμενα χρόνια και θα αποκομίσουν οικονομικά οφέλη από τις ενδεχόμενες πωλήσεις τους.

Όπως γράφει η SportDay, με την πρώτη ευκαιρία οι διοικούντες θα αρχίσει να καλεί σταδιακά τους πιτσιρικάδες, προτείνοντάς τους, αναπροσαρμογή τόσο στη χρονική διάρκεια των συμβολαίων τους, όσο και στους οικονομικούς όρους με την αύξηση παράλληλα και της ρήτρας που έχει μπει στο συμβόλαιό τους.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που δεν έγιναν φέτος επαγγελματίες, όπως οι Σουνάς, Νταμαρλής και Αντωνιάδης, ενώ στη δεύτερη κατηγορία είναι ο Μιχάλης Γιαννίτσης με τον Σωκράτη Διούδη αλλά και τον Γιάννη Γιαννιώτα.

Σύντομα εξάλλου αναμένεται να κληθεί από τη διοίκηση και ένας άλλος νεαρός ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει διάθεση να παραμείνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Δεν παραπέμπεται ο Σιδηρόπουλος 

13/11/2012

Δεν παραπέμπεται ο Σιδηρόπουλος
Όχι καλό βαθμό, αλλά ούτε και τόσο κακό ώστε να οδηγήσει στην παραπομπή του έβαλε ο παρατηρητής Φραγκίσκος Σωμαρακάκης στον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο για την απόδοσή του στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Ο παρατηρητής αναφέρει πως ορθώς υπήρξε πέναλτι και αποβολή του Γιάγκο στη φάση που απέφερε το πρώτο γκολ των «ερυθρόλευκων», ενώ για τη φάση με το χέρι του Χολέμπας τονίζει ότι ο άσος των φιλοξενούμενων είχε γυρισμένη την πλάτη και δεν είχε πρόθεση, όπως κι ότι έγινε εξ επαφής. Όσο για το τράβηγμα που ζητεί η «Ένωση» σε τράβηγμα του Παπάζογλου στον Κατίδη εντός περιοχής επισημαίνει ότι ο παίκτης των γηπεδούχων άρχισε να πέφτει πριν γίνει επαφή.

Σημειώνεται πως ανεξάρτητα από την έκθεση του παρατηρητή η ΚΕΔ έχει δυνατότητα να παραπέμψει έναν διαιτητή ή βοηθό εφόσον κρίνει πως η απόδοσή του σε έναν αγώνα δεν ήταν καλή.

Ψάχνουν για εσωτερικές «μεταγραφές» 

13/11/2012

Ψάχνουν για εσωτερικές «μεταγραφές» 
Το πλάνο της διοίκησης του Πανιωνίου εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου είναι πιθανό να επηρεάσει ο τραυματισμός του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Μετά τον Κώστα Μενδρινό, η απουσία του οποίου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν και τον 22χρονο στόπερ. Το καλοκαίρι οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν να πάρουν την αδειοδότηση, οπότε έχουν δικαίωμα για μία ανανέωση ή μία μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή άνω των 24 ετών.

Αρχικά οι ιθύνοντες του συλλόγου σκέφτονταν να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Βασίλη Ρόβα και να αποχωρήσει ο Θέμης Κουλουχέρης. Πιθανότατα αυτό θα γίνει και το κενό θα καλυφθεί εκ των έσω.

Ο Κουλουχέρης, βέβαια, προέρχεται από τραυματισμό και η επιστροφή του προσδιορίζεται στις δύο εβδομάδες. Ο Τάσος Αυλωνίτης και ο Πάρης Ανδράλας, του οποίου η «φυσική» θέση, όμως, είναι αμυντικό χαφ.

Είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες δοκιμές νεαρών ποδοσφαιριστών ή δοθεί να δοθεί βαρύτητα στον Γιώργο Ζυγογιάννης και τον Μανώλη Ρουσσάκη που έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Κουμάλο: «Έχω μέλλον στην Τότεναμ…» 

13/11/2012

Κουμάλο: «Έχω μέλλον στην Τότεναμ…»
Τη βεβαιότητα πως μπορεί να καθιερωθεί στην Τότεναμ, όπου και ανήκει, εξέφρασε ο Μπονγκανί Κουμάλο μιλώντας στον Τύπο της Νότιας Αφρικής. Ο διεθνής αμυντικός του ΠΑΟΚ δηλώνει ευτυχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει να φιλοδοξεί ότι θα επιστρέψει στην ομάδα του Λονδίνου και θα κερδίσει θέση σε αυτή.

«Ακόμη πιστεύω πως έχω μέλλον στην Τότεναμ. Για την ώρα, ωστόσο, είμαι συγκεντρωμένος στο να αποδίδω όσο καλύτερα μπορώ για τον ΠΑΟΚ. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε ο 25χρονος αμυντικός και πρόσθεσε: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ και η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά. Είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αγωνίζομαι βασικός κάθε εβδομάδα σε ένα πρωτάθλημα που πιστεύω πως είναι πολύ ανταγωνιστικό και δυναμικό. Αν και στην Τότεναμ έκανα καθημερινά προπονήσεις με μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου ενώ αγωνιζόμουν συνεχώς με τη δεύτερη ομάδα, αυτό που χρειαζόμουν ήταν ανταγωνιστικά παιχνίδια αρκετά συχνά και ευτυχώς αυτό συμβαίνει στον ΠΑΟΚ».

Όσο για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη και την οικονομική κρίση, είπε: «Τα εστιατόρια με τα θαλασσινά είναι πανέμορφα. Ο κόσμος ακόμη περπατά στο δρόμο με το χαμόγελο στα χείλη. Το ποδόσφαιρο δίνει συχνά ελπίδα όπου υπάρχει απελπισία».

Ετοιμοπόλεμος κόντρα στην… πρώην 

13/11/2012

Ετοιμοπόλεμος κόντρα στην… πρώην 
Στη διάθεση του Νίκου Καρύδα φαίνεται πως θα βρίσκεται ο Παντελής Καφές για την αναμέτρηση της ενδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία η Βέροια θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (18/11, 17:15).

Ο έμπειρος μέσος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει τον τρίτο παίκτη που θα επιστρέψει, αφού ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να υπολογίζει στους Μπαργκάν και Σνάουτσνερ.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Μπεθέρα, Γεωργέας και Τόμας, ο οποίος αποχώρησε από τη χθεσινή προπόνηση με ενοχλήσεις.

«Έχει να δώσει περισσότερα…» 

13/11/2012

«Έχει να δώσει περισσότερα…» 
Η απογοήτευση του Άκη Μάντζιου για το γεγονός ότι η Κέρκυρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό μαρτυρά πολλά για την εικόνα του «τριφυλλιού». Ο προπονητής των «Φαιάκων» μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και αφού τόνισε πως «… δικαιούμασταν τη νίκη», επισήμανε ότι «… ο Παναθηναϊκός έχει μεν ελλείψεις στο ρόστερ, αλλά θεωρώ ότι έχει να δώσει περισσότερα σε σχέση με την εικόνα που βλέπουμε τώρα».

Αναλυτικά, ο Άκης Μάντζιος μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-τη γεύση που αφήνει το χθεσινό 0-0 με τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ σημαντικός ο βαθμός της ισοπαλίας απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, αλλά με βάση την εικόνα του παιχνιδιού και τις ευκαιρίες που κάναμε δικαιούμασταν τη νίκη. Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά υπάρχει κι ένα ‘αλλά’. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν πειράζει. Η εικόνα της ομάδας είναι σημαντική. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο και ελπίζουμε αυτό που μας έλειψε χθες, το γκολ, να το έχουμε στη συνέχεια».

-το αν η εικόνα του ματς οφείλεται στην καλή απόδοση της Κέρκυρας ή στην κακή του Παναθηναϊκού: «Η Κέρκυρα δεν έγινε ξαφνικά μια ομάδα που θα παίζει στα ίσα τον Παναθηναϊκό. Όλα παίζουν ρόλο στο πώς παρουσιάζεται μία εικόνα στο γήπεδο. Ήμασταν πολύ καλοί από τακτικής άποψης, αλλά και διάθεσης. Προχωράμε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και χρειάζεται πολλή δουλειά και μόνο».

-τα αίτια της κακής εικόνας του Παναθηναϊκού: «Από τον Παναθηναϊκό έχουν φύγει παίκτες με προσωπικότητα, όπως ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης, τραυματίας είναι ο Λέτο, ενώ λείπουν και παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως ο Κλέιτον. Όμως δεν θα πρέπει να μηδενίζουμε τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ. Σίγουρα το ρόστερ έχει κάποιες ελλείψεις σε θέμα προσωπικοτήτων ή παικτών σε θέσεις-κλειδιά. Όμως πιστεύω πως η ομάδα διαθέτει παίκτες για να έχει καλύτερη εικόνα και θέση στη βαθμολογία. Δείχνει, ωστόσο, ότι έχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό το ξέρουν εκείνοι που είναι στην ομάδα. Εμείς είμαστε απέξω, αλλά όταν δεν πάει κάτι καλά φταίνε όλοι. Όταν κάτι πάει καλά ή πάει άσχημα μερίδιο ή ευθύνη έχουν όλοι, από τη διοίκηση μέχρι τον προπονητή και τους παίκτες. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό και τι πρόβλημα υπάρχει, αλλά θεωρώ ότι έχει να δώσει περισσότερα σε σχέση με την εικόνα που βλέπουμε τώρα».

-το ρόστερ της Κέρκυρας: «Πολλά παιδιά στην ομάδα δεν είχαν εμπειρία και παραστάσεις από τη Σούπερ Λίγκα. Από την περσινή ομάδα μόνο δύο παιδιά είχαν συμμετοχές την περασμένη περίοδο. Στην αρχή της σεζόν η ομάδα δεν ήταν καθόλου έτοιμη για να αντεπεξέλθει. Από την τρίτη αγωνιστική γινόμαστε και καλύτεροι. Ο χρόνος δουλεύει για μας και η πολλή και σκληρή δουλειά που κάνουμε φαίνεται στο γήπεδο. Έχουμε παιδιά με εμπειρία, όπως ο Αγρίτης, ο Βενέτης, ο Αναστασόπουλος, ο Ηλιάδης, ο Μπάρκογλου… Όλα τα παιδιά χρειάζονταν λίγο χρόνο, αλλά εμείς είχαμε την υπομονή και τη διάθεση από τη διοίκηση. Έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε κι άλλα».

-τους στόχους της Κέρκυρας: «Ο μόνος στόχος που έχουμε είναι η σωτηρία. Δεν έχουμε άλλο στόχο. Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε τι έχουμε και πατάμε στη γη. Στο κομμάτι της βαθμολογίας κοιτάμε πίσω, αλλά στη δουλειά και την προοπτική κοιτάμε μπροστά».

-τις εμφανίσεις του γκολκίπερ Νίκου Αναστασόπουλου: «Ο Αναστασόπουλος μαζί με τον Καρνέζη είναι οι καλύτεροι τερματοφύλακες στην Ελλάδα. Ο Νίκος είναι πολύ φορμαρισμένος και νομίζω πως θα έπρεπε να έχει κληθεί, αλλά ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας πολύ καλός προπονητής και ίσως στο μέλλον τού δώσει την ευκαιρία».

«Παίζουν αδιάφορα…» 

13/11/2012

«Παίζουν αδιάφορα…»
Την αίσθηση πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού αγωνίζονται αδιάφορα έχει αποκομίσει ο Τάκης Οικονομόπουλος, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Οι παίκτες μπαίνουν μέσα και δεν παίζουν με μανία», τόνισε και πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Πρέπει τα νέα παιδιά να πλαισιωθούν με 2-3 προσωπικότητες».

Αναλυτικά, ο Τάκης Οικονομόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-το «υλικό» του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Αν τον Ιανουάριο κάνει κάποιες καλές μεταγραφές, θα είναι διαφορετικά. Η ομάδα χρειάζεται έναν καλό κόφτη, έναν άνθρωπο να φτιάχνει παιχνίδι κι έναν σέντερ φορ. Ο μόνος που έχει προσόντα να φτιάξει παιχνίδι είναι ο Σισοκό».

-το πόσο επηρεάζουν τα οικονομικά προβλήματα την ομάδα: «Σε μια οικογένεια όταν δεν υπάρχει χρήμα, υπάρχει πρόβλημα. Οι παίκτες μπαίνουν μέσα και παίζουν αδιάφορα. Δεν βλέπω να έχουν μανία. Σίγουρα τα οικονομικά προβλήματα παίζουν ρόλο, αλλά κι εμείς τότε παίζαμε σχεδόν χωρίς χρήματα. Όμως εμείς τότε ήμασταν οπαδοί».

-τη χρησιμοποίηση νέων παικτών από τον Παναθηναϊκό: «Το παρήγορο είναι ότι ο Φερέιρα προσπαθεί να βάλει μικρούς παίκτες, που αν ψηθούν του χρόνου θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν έχει παίκτες προσωπικότητες για να βοηθήσουν τα παιδιά. Οι περισσότεροι παίκτες μοιάζουν να έχουν έρθει για να πάρουν τα λεφτά τους και να φύγουν. Χρειαζόμαστε παίκτες με προσωπικότητα. Αν αποκτηθούν 2-3 καλοί παίκτες, δίπλα τους θα βοηθηθούν και οι νέοι».

-την απόδοση του Ορέστη Καρνέζη: «Ο Καρνέζης είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας και σοβαρό παιδί. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν τέσσερις πολύ καλοί γκολκίπερ και δεν υπάρχει πρόβλημα. Ακόμη κι αν παραχωρηθεί ο Καρνέζης δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

«Συνεχίζουμε με Φερέιρα» 

13/11/2012

«Συνεχίζουμε με Φερέιρα» 
Ακλόνητος στη θέση του να στηρίζει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ εκφράζει μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Πορτογάλο προπονητή και διαβεβαιώνει πως θα παραμείνει μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Συνεχίζουμε με τον κ. Φερέιρα. Σκέφτηκα κάποια πράγματα και κατέληξα σε αυτό», ανέφερε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Τάσο Νικολογιάννη.

Ερωτηθείς, δε, αν η παραμονή του στον πάγκο θα κριθεί στα προσεχή ματς με ΠΑΟΚ και Μάριμπορ, η απάντηση που έδωσε ήταν σαφής: «Δεν θα κριθεί από κανένα αποτέλεσμα. Θα παραμείνει μέχρι τέλους».

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν δείχνει να επηρεάζεται από τους συνεργάτες του και τα μέλη της διοίκησης που τον καλούν να απομακρύνει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ούτε από τον κόσμο της ομάδας και τον Τύπο που ασκούν σκληρή κριτική στον Πορτογάλο προπονητή για το έργο, τις επιλογές και τις δηλώσεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα εκφράζοντας τη στήριξή του για πολλοστή φορά. Οι δυο τους αναμένεται να τα πουν κι από κοντά, ίσως και απόψε μετά την επιστροφή της αποστολής από την Κέρκυρα. Κάποιοι λένε, δε, πως από όσα θα ακούσει ο Γιάννης Αλαφούζος από τον προπονητή θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του. Ίδωμεν...

Εκτίει με Πανθρακικό ο Βλάχος 

13/11/2012

Εκτίει με Πανθρακικό ο Βλάχος
Στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, που θα γίνει τη Δευτέρα 10/12, θα εκτίσει την ποινή του από τη συμπλήρωση τεσσάρων καρτών στο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ο Βαλεντίνος Βλάχος.

Ο Έβαλντ Λίνεν επέλεξε να στερηθεί τις υπηρεσίες του νεαρού δεξιού μπακ στο συγκεκριμένο ματς κι όχι σε ένα από τα τρία που προηγούνται απέναντι σε Βέροια (εκτός), Λεβαδειακό (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εντός).

Σημειώνεται πως στο τελευταίο παιχνίδι έχει δηλωθεί να εκτίσει τη δική του τιμωρία ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, ενώ από το ματς της Κυριακής στη Βέροια θα λείψει ο Γιάγκο Φερνάντες, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Μέσα Γκαρσία και Ρομπέρ 

13/11/2012

Μέσα Γκαρσία και Ρομπέρ
Ευχάριστα ήταν τα νέα από τη σημερινή (13/11) προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Δώνης είδε με ικανοποίηση τον Πάμπλο Γκαρσία και τον Μπερτράν Ρομπέρ να συμμετέχουν στο κανονικά πρόγραμμα του «Δικεφάλου του Βορρά», θέτοντας εαυτούς στη διάθεση του 43χρονου τεχνικού.

Ο Ουρουγουανός χαφ είχε υποβληθεί σε εξετάσεις και δεν είχε φανεί κάποιο πρόβλημα, ενώ ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους μετά τους αγώνες με Πανιώνιο και Πλατανιά.

Πλέον ο Έλληνας προπονητής έχει δύο ακόμη δύο λύσεις για το σημαντικό παιχνίδι με το «τριφύλλι», ενώ ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Δεν ισχύει το ίδιο για τον Λίαμ Λόρενς και τον Γιώργο Γεωργιάδη, οι οποίοι σήμερα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία. Οι παίκτες επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και στη συνέχεια έπαιξαν οικογενειακό διπλό.

Στο Αθλητικό Κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία έδωσε το «παρών» ο Γκέρμαν Σιστιακόφ, ο οποίος συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία για την ομάδα και παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδας μαζί με παράγοντες της διοίκησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει οικογενειακό διπλό της πρώτης ομάδας με την Κ-20 στις 15.:30 στη Νέα Μεσημβρία.

Πήρε εισιτήρια για Βέροια η ΑΕΚ 

13/11/2012

Πήρε εισιτήρια για Βέροια η ΑΕΚ
Οκτακόσια εισιτήρια για τις ανάγκες των φίλων της στο ματς της Κυριακής με τη Βέροια εξασφάλισε η ΑΕΚ.

Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την «Ένωση» και σε αυτό θα έχει τη στήριξη του κόσμου της. Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρωτεύουσα της Ημαθίας υπάρχουν πολλοί «κιτρινόμαυροι» φίλαθλοι και είναι δεδομένο ότι τα εισιτήρια θα… εξαφανιστούν.

Ενημέρωση για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων θα υπάρξει τις επόμενες μέρες από τη διοίκηση.

«Έπρεπε να κερδίσουμε τον ΠΑΟ με 2-0» 

13/11/2012

«Έπρεπε να κερδίσουμε τον ΠΑΟ με 2-0»
Την πεποίθηση ότι η Κέρκυρα δεν δικαιούνταν απλά τη νίκη, αλλά θα μπορούσε να είχε βάλει και δύο γκολ στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Γιώργος Μπάρκογλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο μέσος των Φαιάκων ακόμη ανέφερε πως οι «πράσινοι» δεν είναι η ομάδα που όλοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν, τονίζοντας πως δεν έχουν τη ψυχολογία που πρέπει για να παίρνουν τα αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη:

Για την αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό:
«Μπήκαμε με διάθεση νίκης από την αρχή στο παιχνίδι. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που ήταν παλιά. Εμείς βελτιωνόμαστε αγώνα με τον αγώνα. Αν δείτε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, έχουμε μόνο ένα κακό ημίχρονο με τον Πλατανιά. Στα υπόλοιπα παίζουμε για το αποτέλεσμα και χτες ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για να ξεκολλήσουμε από την επικίνδυνη ζώνη. Σίγουρα παίζουμε με αμυντικό στυλ».

Για τη σωτηρία της Κέρκυρας:
«Δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τη σωτηρία. Καμία ομάδα που βρίσκεται κάτω από την έβδομη θέση δεν μπορεί να είναι σίγουρη. Ακόμη απομένουν 20 παιχνίδια. Αν υπήρχε η σιγουριά κάποιας βαριάς φανέλας, δηλαδή αν φορούσαμε τη φανέλα του Άρη ή της ΑΕΚ και να είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας τότε δύσκολα θα πέφταμε. Όμως τώρα θα πρέπει να φτύσουμε αίμα».

Για τον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που έχουμε συνηθίσει. Λείπουν οι παίκτες ηγέτες. Αυτοί που θα βάλουν ένα -δύο γκολ, που θα καθαρίσουν τα παιχνίδια. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, η φανέλα τους είναι πολύ βαριά και σε συνδυασμό με τα άσχημα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει η ανάλογη ψυχολογία για να ανατρέψουν ένα παιχνίδι. Χθες έπρεπε να χάσουν με 2-0».

Για τον Άκη Μάντζιο:
«Ο προπονητής μάς έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ξέραμε από την αρχή τα προβλήματα που υπήρχαν, όμως ευτυχώς αυτά έχουν λυθεί και πάμε από το καλό στο καλύτερο. Η στάση του προπονητή και της διοίκησης σε συνδυασμό με το πολύ καλό κλίμα των αποδυτηρίων φαίνονται στο γήπεδο».

Ο Αγκάνθο τουιτάρει 

13/11/2012

Ο Αγκάνθο τουιτάρει
Η ΠΑΕ Άρης εγκαινίασε χθες τον νέο της λογαριασμό στο twitter και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κλήθηκε να… διαδώσει τον νέο τρόπο επικοινωνίας των «κίτρινων» με τους φίλους της ομάδας ήταν ο Νταβίντ Αγκάνθο.

«O Nταβίντ Αγκάνθο @davidaganzo σας καλωσορίζει στο επίσημο twitter της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ», είναι το σχετικό τιτίβισμα με τον Ισπανό επιθετικό να σερφάρει στο λάπτοπ με φόντο τη σελίδα της ομάδας.

Χειρουργήθηκε ο Λαμπρόπουλος 

13/11/2012

Χειρουργήθηκε ο Λαμπρόπουλος
Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε την Τρίτη ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο στόπερ του Πανιώνιου υπέστη ολική ρήξη χιαστού στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ατρόμητο και όπως τόνισε ο γιατρός της ομάδας, Χρήστος Δάρας, όλα κύλησαν ομαλά και η επάνοδός του στα γήπεδα υπολογίζεται σε περίπου 5 μήνες.

Η ατυχία χτύπησε τον νεαρό άσο που ήταν από τα βασικά στελέχη του «Ιστορικού» μέχρι τώρα και όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο γιατρός του συλλόγου, ο Λαμπρόπουλος θα πάρει εξιτήριο την προσεχή Πέμπτη και θα ξεκινήσει η αποθεραπεία του.

«Στον Βασίλη έγινε συνδεσμοπλαστική πρόσθιου χιαστού με ταυτόχρονη έξω-μηνισεκτομή. Η επέμβαση πήγε εξαιρετικά και χρησιμοποιήσαμε δικό του μόσχευμα. Θα παραμείνει σήμερα και αύριο στο νοσοκομείο και θα πάρει εξιτήριο την Πέμπτη. Εκτιμώ ότι η επάνοδός του στους αγωνιστικούς χώρους θα γίνει σε περίπου 5 μήνες», είπε ο κ. Δάρας.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους τραυματίες της ομάδας, ο Κώστας Μενδρινός υποβλήθηκε σε υπέρηχο ούτως ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός αποκατάστασης της θλάσης του και υπολογίζεται ότι χρειάζεται μερικές ακόμα μέρες προκειμένου να γίνει καλά. Παραμένει αμφίβολος για το προσεχές παιχνίδι με τον Πλατανιά για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς ο Ευθύμης Κουλουχέρης, αφού η κατάστασή του παρουσιάζει πρόοδο, ενώ κανονικά στη διάθεση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου τίθενται από σήμερα οι Πάρις Ανδράλας και Λεωνίδας Καμπάνταης, καθώς ξεπέρασαν πλήρως τις μικροενοχλήσεις που είχαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η μισή… Σούπερ Λίγκα σε απολογία 

13/11/2012

Η μισή… Σούπερ Λίγκα σε απολογία
Ακόμα μια αγωνιστική που πολλές ΠΑΕ θα βρεθούν στο… σκαμνί.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κάλεσε σε απολογία για την προσεχή Πέμπτη (15/11, 15:00) έξι ομάδες, λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών τους στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 15/11/2012 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 10η αγωνιστική.Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ– ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος ΑΘ.-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Λεβαδειακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.-ΠΑΕ Πανιώνιος.
*Eπί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Αναστόπουλος: «Περνάω καλά στον ΟΦΗ» 

13/11/2012

Αναστόπουλος: «Περνάω καλά στον ΟΦΗ» 
Στην απόφαση να παραμείνει στον πάγκο του ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι, παρά τις προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες στάθηκε σε δηλώσεις του ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο έμπειρος τεχνικός υπογράμμισε πως περνάει καλά στον σύλλογο του Ηρακλείου, καθώς εκεί έχει βρει ανθρώπους που έχουν το ίδιο σκεπτικό μαζί του στο αγωνιστικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μην θέλει να φύγει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη ΤV»:

Για τους στόχους του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα:


«Ο ΟΦΗ όταν είναι πλήρης, ειδικά μέσα στο Ηράκλειο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Και θα υπερασπίσουμε αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που έχει μια ιστορία που αποτελεί οδηγό μας για την συνέχεια. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό το πράγμα. Σαν ΟΦΗ δεν μπορούμε να λέμε ότι στόχος μας είναι η σωτηρία. Στόχος μας είναι να πηγαίνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν αρμόζει στον σύλλογο να λέμε ότι πάμε για σωτηρία. Δεν είναι όμορφα ακουστικά».
Για το ρόστερ και το ενδεχόμενο ενίσχυσης τον Ιανουάριο:

«Σε έναν μαραθώνιο όπως είναι η Σούπερ Λίγκα δεν μπορείς να βασίζεσαι σε 10 και 14 παίκτες. Σκοπός μου είναι να υπάρχει μια 20αδα παικτών και ανάλογα να επιλέγω. Αυτήν την στιγμή, χρειάζονται δύο μήνες για την μεταγραφική περίοδο. Είναι δυνατόν, ενώ ακολουθούν κάποιοι σημαντικοί αγώνες, να σκεφτόμαστε ποιον παίκτη θα πάρουμε; Όταν έρθει η στιγμή θα συζητήσουμε με τον κύριο Μαχλά και τον κύριο Πουλινάκη για να δούμε τι θα γίνει. Όταν φτάσει η στιγμή, θα αξιολογήσουμε και θα αποφασίσουμε αν θα κάνουμε κάποια μεταγραφή. Δεν θα κάνουμε μεταγραφή, έτσι για να κάνουμε».


Για την παραμονή του στον πάγκο του κρητικού συλλόγου το περασμένο καλοκαίρι:


«Ήταν μια συνειδητή απόφαση. Είχα συζητήσει με κάποιους ανθρώπους και έβλεπα ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να κάνουμε κάτι καλό. Όλοι γνωρίζουμε ότι η φετινή χρονιά είναι δύσκολη. Επειδή είχαμε το ίδιο σκεπτικό στο αγωνιστικό κομμάτι και στον ΟΦΗ περνάω πολύ καλά δεν έβρισκα τον λόγο να φύγω γιατί μέσα μου πίστευα και πιστεύω ότι εδώ μου δίνεται η δυνατότητα για να γίνει κάτι καλό. Όταν λοιπόν ήρθαν κάποιες προτάσεις, είπα “όχι? γιατί ήταν κάτι που είχα αποφασίσει, έτσι μου βγήκε και ήταν αυτό που ήθελα να κάνω και το έκανα».

Για τη σχέση του με τον Νίκο Μαχλά:


«Ο Νίκος Μαχλάς είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου και με πίστεψε σαν άνθρωπο. Πρώτα με γνώρισε σαν άνθρωπο γιατί στην Ελλάδα λένε για όλους μας όμως μόλις τον γνωρίσουμε υπάρχει μια διαφορά από εδώ μέχρι την σελήνη. Και ο δήμαρχος είναι εγγυητής για την ομάδα. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μίλησα το καλοκαίρι που βρισκόταν στην Β’ Εθνική. Είναι εγγυητής για την ενότητα».

Για τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη:

«Έχω συνεργαστεί με πολλούς προέδρους όπως οι κ.κ. Νταϊφάς και Κόκκαλης. Ο κύριος Πουλινάκης είναι συνεπής στα λόγια του και τις πράξεις του. Είναι κάποια πράγματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος και μένουν στα αποδυτήρια. Τα προβλήματα είναι πολλά και από την πλευρά του κυρίου Πουλινάκη υπάρχει μια συνέπεια. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει από ποδόσφαιρο και το λέω εγώ που έχω συνεργαστεί και με άλλους ανθρώπους».

MVP-Grec ο Λεόν 

13/11/2012

MVP-Grec ο Λεόν
Ο πρώτος είναι και ο πιο γλυκός! Ο Ντιέγκο Λεόν της Κέρκυρας κατέκτησε το πρώτο φετινό βραβείο MVP-Grec, λόγω της εμφάνισής του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, σε ένα νέο θεσμό που καθιερώνουν οι Φαίακες στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι εκπρόσωποι Τύπου ψήφισαν ώστε να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, με τον Ισπανό μέσο των γηπεδούχων να συγκεντρώνει το 38,9% των ψήφων. Δεύτερος βγήκε ο Στέλιος Ηλιάδης με 27,8%, ενώ τρίτος ο Άγγελος Ζουμπουλάκης με 16,7%.

Από πλευράς του «τριφυλλιού», ο Ορέστης Καρνέζης ήταν έκτος πολυτιμότερος συγκεντρώνοντας 5,5%.

«Είναι πάντα τιμητικό να σε επιλέγουν πολυτιμότερο παίκτη ενός ματς. Η δουλειά, όμως, είναι συνολική και όλη η ομάδα ήταν που έκανε σήμερα μια πολύ καλή εμφάνιση. Ήταν μια ευκαιρία να κατακτήσουμε τους βαθμούς της νίκης, αλλά και ο βαθμός, απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι καλός, καθώς απέναντί μας είχαμε μια απ’ τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος», τόνισε ο βραβευμένος, Λεόν.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, έχουν ως εξής:

Ντιέγκο Λεόν: 38,9%
Στέλιος Ηλιάδης: 27,8%
Άγγελος Ζουμπουλάκης: 16,7%
Έντερ Μοντέιρο: 5,5%
Ανέστης Αγρίτης: 5,5%
Ορέστης Καρνέζης: 5,5%

Δυνατοί ρυθμοί στην Ξάνθη 

13/11/2012

Δυνατοί ρυθμοί στην Ξάνθη
Μετά το ρεπό της Δευτέρας (12/11) οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το ματς της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Πανθρακικό σε δυνατούς ρυθμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Κωστένογλου, έβαλε αρχικά τους παίκτες του να κάνουν ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης, ενώ στη συνέχεια έδωσαν έμφαση στην τακτική.

Απόντες για άλλη μία φορά από την προπόνηση της Τρίτης στην Ξάνθη ήταν οι Ρικάρντο Ντάνι και Δήμος Μπαξεβανίδης. Οι δύο ποδοσφαιριστές των ακριτών συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα τραυματισμών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ατομικό πρόγραμμα, ώστε να βρουν σιγά- σιγά τα πατήματά τους και να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα.

Επιστροφές στον Άρη 

13/11/2012

Επιστροφές στον Άρη
Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων επανήλθε σήμερα (13/11) ο Μανώλης Παπαστεριανός στον Άρη.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τεθεί στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (17:15).

Στο Ν. Ρύσιο επέστρεψαν κι οι Νταβίντ Αγκάνθο, Νούνο Κοέλιο οι οποίοι απουσίαζαν με άδεια στις πατρίδες τους (συνεχίζοντας εκεί τα προγράμματά τους) και αφού εξέτισαν τις ποινές τους επανέρχονται και ενισχύουν την ενδεκάδα των «κίτρινων».

Από εκεί και πέρα προφυλάσσεται ο Δημήτρης Ασλανίδης (ταλαιπωρείται από το σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών), ενώ ο Νίκος Παντίδος («κληρονόμησε» ένα χτύπημα στην γάμπα από το ματς με τον Λεβαδειακό) θα δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμούς την Τετάρτη (14/11).

Την Πέμπτη επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη οι Γιάννης Γιαννιώτας και Ερωτόκριτος Νταμαρλής λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική Ελπίδων.

Τέλος οι τραυματίες Ρούμπεν Πουλίδο και Ανδρέας Ηρακλής, συνέχισαν τα προγράμματα αποθεραπείας τους.

* Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στο μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μας Νίκου Πασσιαλή για την απώλεια του πατέρα της συζύγου του.

Αρκετά προβλήματα ενόψει ΑΕΚ 

13/11/2012

Αρκετά προβλήματα ενόψει ΑΕΚ
Βιντεοθεραπεία, ώστε να δουν τα λάθη που έκαναν στον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ και να μην τα επαναλάβουν απέναντι στην ΑΕΚ, περιελάμβανε η προπόνηση της Τρίτης στη Βέροια.

Εκτός αυτού, ο υπηρεσιακός τεχνικός της «βασίλισσας του Βορρά», Νίκος Καρύδας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να είναι… διαβασμένοι στον αγώνα κόντρα στην «Ένωση».

Στην προπόνηση της Τρίτης, ο Καρύδας προφύλαξε τόσο τον Παντελή Καφέ, όσο και τον Αλέξανδρο Καλογέρη, οι οποίοι ένιωθαν κάποιες μικροενοχλήσεις στο γόνατο και στον δικέφαλο αντίστοιχα.

Ατομικό έκαναν και οι Νίκος Γεωργέας και Μπεθέρα Έβερτον, οι οποίοι είναι εξαιρετικά αμφίβολοι για τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ. Εκείνος που δεν προπονήθηκε καθόλου την Τρίτη ήταν ο Τόμας. Ο έμπειρος αμυντικός στην προπόνηση της Δευτέρας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και το μέγεθος του προβλήματός του θα κριθεί από τις εξετάσεις που θα υποβληθεί.

Οι υποψήφιοι του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού 

13/11/2012

Οι υποψήφιοι του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού
Τις υποψηφιότητες για το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και την ελεγκτική επιτροπή ενόψει των εκλογών παρουσίασε η Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Με 41 ονόματα ολοκληρώθηκε το καταστατικό των ανθρώπων που θέλουν να διοικήσουν το «τριφύλλι», πέντε οι υποψήφιοι για την ελεγκτική επιτροπή.

Δείτε όλα τα ονόματα.

Τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Υποψήφιοι για Διοικητικό Συμβούλιο (με αλφαβητική σειρά):

1) ΑΒΡΑΝΤΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
2) ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3) ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
4) ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5) ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
6) ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
7) ΒΛΑΧΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
8) ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
9) ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
10) ΔΕΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
11) ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
12) ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
13) ΖΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
14) ΗΡΕΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
15) ΚΑΛΛΟΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
16) ΚΑΝΑΡΕΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
17) ΚΑΝΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
18) ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19) ΚΑΫΜΕΝΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
20) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
21) ΜΑΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
22) ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
23) ΜΠΟΥΜΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
24) ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
25) ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
26) ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)
27) ΟΡΙΑΝΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
28) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
29) ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
30) ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
31) ΠΑΠΑΪΩΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
32) ΠΑΤΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
33) ΠΕΠΕΛΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
34) ΡΙΣΒΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
35) ΣΟΥΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
36) ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
37) ΤΡΑΓΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
38) ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
39) ΤΣΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
40) ΧΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
41) ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Υποψήφιοι για Ελεγκτική Επιτροπή:

1) ΚΑΛΙΝΤΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
2) ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
4) ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
5) ΤΣΙΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Μπαίνει με ταμειακή διευκόλυνση 

13/11/2012

Μπαίνει με ταμειακή διευκόλυνση
Την Πέμπτη να λήγει η προθεσμία για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που αποφάσισε η τελευταία Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της Ένωσης δεν έχουν τελειώσει και έτσι η είσοδος του Δημήτρη Βιντιάδη στην ομάδα, πρέπει να θεωρείται απίθανη σε αυτή την ΑΜΚ.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το θετικό αποτέλεσμα καθώς η απόφαση έχει ληφθεί!

Σκοπός του Βιντιάδη είναι μόλις ολοκληρωθούν και οι επαφές με τους πιστωτές να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την είσοδο του στην ομάδα. Αυτή πρόκειται να γίνει μέσω ταμειακής διευκόλυνσης. Δηλαδή, ο νέος επενδυτής της ομάδας θα βάλει άμεσα χρήματα για να βοηθήσει την ΠΑΕ να λύσει άμεσα κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Το ποσό αυτό που θα βάλει στα ταμεία της ΠΑΕ ο Βιντιάδης λίγο αργότερα θα μετοχοποιηθεί με νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα γίνει και η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να πάρει στα χέρια του ένα ποσοστό από το σύνολο των μετοχών το οποίο θα είναι αντίστοιχο με τα χρήματα που έχει βάλει αλλά και τέτοιο που θα τον καθιστά το μεγάλο αφεντικό της ΠΑΕ.

Για να συμβεί αυτό, βάσει πρόχειρων υπολογισμών μπορεί κάποιος να υπολογίσει ότι το αρχικό ποσό των χρημάτων που θα βάλει ο Βιντιάδη θα ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Όλα στον Σαββίδη 

13/11/2012

Όλα στον Σαββίδη
Μέσα σε λίγα 24ωρα ο Γκερμάν Σιστιακόφ, ο οποίος έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Ιβάν Σαββίδη, προσπαθεί να συγκεντρώσει όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί για τον ΠΑΟΚ προκειμένου στην συνέχεια να παραδώσει τη σχετική λίστα με τις παρατηρήσεις του στον ιδιοκτήτη του «Δικέφαλου του Βορρά». Κι η αλήθεια είναι ότι έχει δει αρκετά πράγματα.

Όπως θα θυμάστε ο Αντόν Κοντάρεφ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έστειλε ο 53χρονος επιχειρηματίας κι αφού ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου στα γραφεία της ΠΑΕ απέκτησε μόνιμη θέση η Μαρία Γκοντσάρεβα, ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Ο νέος συνεργάτης που έχει καταφθάσει εδώ και λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη είναι ο Γκερμάν Σιστιακόφ, πρώην γενικός διευθυντής της Ανζί.

Ο 42χρονος Ρώσος έχει μιλήσει ήδη με τους Ζήση Βρύζα, Γιώργο Γεωργιάδη και Μάκη Γκαγκάτση για σειρά διοικητικών, οργανωτικών, αγωνιστικών και όχι μόνο θεμάτων, ενώ σήμερα βρέθηκε στη Ν. Μεσήμβρια για να παρακολουθήσει την προπόνηση (έχει επιθεωρήσει ήδη τους χώρους των εγκαταστάσεων). Επιπλέον πέραν της πρώτης ομάδας, έχει παρακολουθήσει αγώνες και των ομάδων Κ-20 και Κ-17. Για όλα αυτά θα έχει ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη με την επιστροφή του στη Ρωσία, στα τέλη της εβδομάδας.

Tεταρτη τα σπουδαία στο Περιστέρι 

13/11/2012

Ες αύριον τα σπουδαία στο Περιστέρι
Ρεπό είχαν σήμερα οι παίκτες του Ατρομήτου, με την προετοιμασία για το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την ενδέκατη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, να ξεκινάει αύριο Τετάρτη. Τρεις οι απώλειες λόγω εθνικών ομάδων.

Επστάιν και Σουμπίνιο βρέθηκαν σήμερα στο αθλητικό κέντρο (παρά το ρεπό) και έκαναν θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη ομάδα, το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση για όσους αγωνίστηκαν με τον Πανιώνιο, ενώ οι υπόλοιποι θα πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικό δίτερμα με την ομάδα Κ20.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θα έχει (αρχικά) στην διάθεσή του τους Ελίνι Δημούτσο, Νιάζι Κούτσι και Παναγιώτη Μπάλλα. Ο πρώτος θα βρίσκεται με την Εθνική ανδρών στην Ιρλανδία, ο δεύτερος με αυτή της Φινλανδίας στην Κύπρο ενώ ο Μπάλλας θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση της Εθνικής ελπίδων με την Αυστρία στο Άργος.

Πρόβλημα με Χαριτωνίδη 

13/11/2012

Πρόβλημα με Χαριτωνίδη
Το πρωί της Τετάρτης και, μετά από εξετάσεις που θα υποβληθεί, θα κριθεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Λάζαρου Χαριτωνίδη.

Ο νεαρός αμυντικός του ΟΦΗ στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης είχε σύγκρουση με συμπαίκτη του στο γόνατο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από αυτή.

Κατά τα άλλα, ο Νίκος Αναστόπουλος για την Τρίτη είχε διπλή προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές του. Σε εκείνη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με βάρη. Στην απογευματινή, δεν πήρε μέρος ο Χρήστος Μπούρμπος, ο οποίος για προληπτικούς λόγους έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα.

Εκτός από τον Μπούρμπο, ατομικό έκανε και ο Θανάσης Παπάζογλου, με το ιατρικό επιτελείου του ΟΦΗ να μην ανησυχεί για την κατάσταση του 24χρονου επιθετικού για τον προσεχή αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Προπόνηση για… λίγους 

13/11/2012

Προπόνηση για… λίγους
Αρκετοί ήταν οι απόντες στην διπλή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα που έγινε την Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου», Γιάννης Χριστόπουλος, είδε τους Μάριο Οικονόμου, Εμιλιάνο Βίλα και Άντι Λίλα να απουσιάζουν, καθώς ενσωματώθηκαν στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων.

Από την προπόνηση της Τρίτης έλειπε και ο Χρήστος Τζάνης, ο οποίος έχει καταταγεί στον ελληνικό στρατό. Επίσης, ο Γιώργος Ντάσιος δεν προπονήθηκε, αφού είναι ακόμη τραυματίας και η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Άρη, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, θα κριθεί τις επόμενες μέρες.

Όσοι δεν ήταν υγιείς και δεν είχαν υποχρεώσεις με τα εθνικά τους συγκροτήματα, το πρωί, υπό το βλέμμα του Χριστόπουλου, έδωσαν αρχικά ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, ενώ το απόγευμα έκαναν ασκήσεις με βάρη.

Τηλεφώνημα Αλαφούζου σε Φερέιρα 

13/11/2012

Τηλεφώνημα Αλαφούζου σε Φερέιρα
Η προκαθορισμένη συνάντηση του Αλαφούζου με τον Φερέιρα που ήταν να γίνει Τρίτη απόγευμα, αναβλήθηκε για Τετάρτη μια και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε επαγγελματικά ραντεβού.

Ο Mr ΣΚΑΪ δεν πρόλαβε να μεταβεί στην Παιανία, ωστόσο, πήρε τηλέφωνο τον προπονητή της ομάδας και του είπε να κλείσει τα αυτιά και τα μάτια σε ότι λέγεται και γράφεται, αφού τον στηρίζει.

Κίνηση, η οποία ναι μεν δείχνει στήριξη, αλλά ίσως να είναι και διπλωματική…

Αφού εάν στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Μάριμπορ ο Παναθηναϊκός εμφανιστεί το ίδιο νωθρός, η πίεση θα αυξηθεί πάρα πολύ και τα περιθώρια θα στενέψουν υπερβολικά, τόσο για τους στόχους της ομάδας, όσο και για την παραμονή του Πορτογάλου στον πράσινο πάγκο. Για αυτό και είναι καλύτερα ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» να δείξει την εμπιστοσύνη του για ακόμη μία φορά στον Φερέιρα, αφού ο 65χρονος τεχνικός, εάν δεν τα πάει καλά η ομάδα του, ενδεχομένως να αποφασίσει να αποχωρίσει μόνος του και το «τριφύλλι» να γλιτώσει την αποζημίωση (600-700 χιλιάρικα). Εάν τώρα ο Παναθηναϊκός ανέβει, τότε, ο Αλαφούζος θα δικαιωθεί για την στήριξή του και ο Φερέιρα θα πάρει οξυγόνο.

Ακόμη ένας λόγος που, ενδεχομένως, ο Αλαφούζος να συνεχίζει να στηρίζει τον προπονητή της ομάδας, είναι οι εκλογές. Διότι είναι σίγουρα καλύτερο και πιο επαγγελματικό να συσταθεί μέσω εκλογών ένα νέο Δ.Σ. το οποίο θα πιέσει για την απομάκρυνση του Φερέιρα, από το να πάρει τώρα, μόνος του την απόφαση ο Mr ΣΚΑΪ. Οι εκλογές διεξάγονται την ημέρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (Κυριακή 18/11) και μετά από την εκλογή του Δ.Σ. και πιθανό στραβοπάτημα του «τριφυλλιού» με τον Δικέφαλο του Βορρά ή στο ευρωπαϊκό ματς με την Μάριμπορ, οι εξελίξεις θα μπορούν να είναι πιο δραστικές…

Τραυματίστηκε με Παναθηναϊκό, χάνει Ολυμπιακό 

13/11/2012

Τραυματίστηκε με Παναθηναϊκό, χάνει Ολυμπιακό
Τις υπηρεσίες του Νίκου Αναστασόπουλου θα στερηθεί ο Άκης Μάντζιος στο παιχνίδι της Κέρκυρας απέναντι στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο βασικός τερματοφύλακας των Φαιάκων, αντιμετώπισε πρόβλημα στην μέση κατά την διάρκεια του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, κάτι που αποδείχθηκε αρκετό για να τον αφήσει εκτός πλάνων για το ματς κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Χωρίς περαιτέρω προβλήματα άρχισε η προετοιμασία της Κέρκυρας.

Παρόλα αυτά, ο τερματοφύλακας της ομάδας του Άκη Μάντζιου, έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες κάρτες, οπότε -ευκαιρίας δοθείσης του τραυματισμού- θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το διάστημα που θα απουσιάσει υπολογίζεται σε μία εβδομάδα.

Η σημερινή προπόνηση κύλησε κατά τα άλλα χωρίς προβλήματα. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν με τον Παναθηναϊκό έκαναν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς.

Και στο «Κλ. Βικελίδης»… ΠΑΣ 

13/11/2012

Και στο «Κλ. Βικελίδης»… ΠΑΣ 
Μετά τη δεδομένη συμφωνία ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήρθε και το «οκ» της Αστυνομίας να οριστικοποιήσει την παρουσία οπαδών (και) των φιλοξενούμενων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το Σάββατο.

Οι διοικήσεις των δύο ΠΑΕ εγγυήθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης κι έτσι επετράπη η μετακίνηση των Ηπειρωτών, με τους οποίους οι Θεσσαλονικείς διατηρούν καλές σχέσεις.

Οι εκδρομείς του ΠΑΣ θα φιλοξενηθούν στη Θύρα 4, ενώ υπάρχει αντίστοιχη συμφωνία για το παιχνίδι του δεύτερου γύρου.

«Κομβική η νίκη κόντρα στον Άρη» 

13/11/2012

«Κομβική η νίκη κόντρα στον Άρη»
Σημαντική χαρακτήρισε τη νίκη κόντρα στον Άρη με σκορ 2-1 ο Γιώργος Ζησόπουλος.

Ο ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του είχαν αρκετό άγχος στο συγκεκριμένο ματς, ενώ υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός έχει με διαφορά την καλύτερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Ζησόπουλος στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για το παιχνίδι με τον Άρη και το ότι ο Λεβαδειακός δεν σκοράρει εύκολα:

«Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι, υπήρχε άγχος. Δεν ήμαστε όπως πέρυσι αλλά παίζουμε καλά, τα αποτελέσματα όμως δεν μας δικαιώνουν. Το γκολ είναι θέμα ψυχολογίας, θέλει συγκέντρωση αλλά και τύχη σε πολλά παιχνίδια δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας».

Για το «τρίποντο» κόντρα στους Θεσσαλονικείς:

«Τον Άρη το θεωρώ από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Έχει πολύ ταλέντο, γίνεται καλή δουλειά και έχει πολύ καλό υλικό. Έχει δύο καλούς προπονητές που ξέρουν την ομάδα και η συνέχεια θα του ανήκει».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Εκτός από τον Ολυμπιακό που δεν έχει αντίπαλο, μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του, όλες οι άλλες ομάδες είναι ισάξιες και πολύ κοντά ή μια στην άλλη. Το πρωτάθλημα είναι αμφίρροπο και όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι».

Για τον Ολυμπιακό και αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να τον ακολουθήσει:

«Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, έχει λαό που τον ακολουθεί παντού και δεν έχει οικονομικά προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ έχει επίσης πολύ καλή ομάδα με έναν καλό προπονητή, ίσος με κάποιες μεταγραφές τον Δεκέμβρη να μπορέσει να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Θα εξαρτηθούν πολλά και από το αν συνεχίσει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός».

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά»:

«Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι "βαριά", ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Τα παιδιά εκτός από ποδοσφαιρική στήριξη θέλουν και ψυχολογική στήριξη, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αν συνεχίσει έτσι Ο ΠΑΟΚ μέσα σε 1-2 χρόνια θα έχει μια από τις καλύτερες ομάδες».

«Να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο» 

13/11/2012

«Να κάνουμε υπερήφανο τον κόσμο» 
Ο μεγάλος στόχος του Αστέρα Τρίπολης είναι να μπει στα πλέι οφ.

Ωστόσο, ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης τόνισε ότι θα είναι μεγαλύτερο κέρδος να κάνει αν καταφέρει σε δύσκολες στιγμές να κάνει περήφανο τον κόσμο της ομάδας.

Τι είπε για την ήττα από τον Πανθρακικό, για την μέχρι τώρα ανωτερότητα του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και τον προσεχή αντίπαλο των Αρκάδων, τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης στην ΟΠΑΠ TV:

Για τον αγώνα με τον Πανθρακικό: "Ηταν ένα κακό ματς για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αδρανείς, μας ξάφνιασε το πάθος, η δύναμη και η ταχύτητα που επέδειξαν οι παίκτες του Πανθρακικού. Από το 50ό μέχρι το 75ο λεπτό παίξαμε το παιχνίδι που ο Αστέρας μπορεί να αποδώσει δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε ένα χαμένο πέναλτι το οποίο δεν μας επέτρεψε στη συνέχεια να έχουμε το ίδιο καθαρό μυαλό. Θέλουμε να το ξεχάσουμε αυτό το ματς".

Για το ενδεχόμενο αυτή η απώλεια βαθμών να κοστίσει στους στόχους που έχει θέσει ο Αστέρας: "Δεν παίζαμε μόνοι μας και δεν πρέπει να αδικήσουμε τον Πανθρακικό. Τον είχα δει και στο ματς με τον Παναθηναϊκό και σε αυτό με τον Ατρόμητο, έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι μια πειθαρχημένη ομάδα με αγωνιστικό προσανατολισμό. Επαιξε όπως έπρεπε να παίξει στο δικό μας παιχνίδι και αν συνεχίσει έτσι δεν νομίζω να έχει πρόβλημα στη συνέχεια του πρωταθλήματος".

Η εικόνα που έχει σχηματίσει για το πρωτάθλημα μετά και τη 10η αγωνιστική: "Σίγουρα ο Ολυμπιακός ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ θα γίνει μεγάλη «μάχη» αν και ξεχωρίζουν ο ΠΑΟΚ, εμείς, ο Ατρόμητος, αλλά και ο Πανιώνιος ο οποίος έχει αγωνιστική ταυτότητα στο παιχνίδι του, είναι μία πολύ καλά δομημένη ομάδα, έχει πολύ καλό υλικό και νομίζω ότι πλέον οι παίκτες του έχουν μεγάλο κίνητρο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Γενικά για το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ ότι παρά το γεγονός ότι του λείπουν ποιοτικές μονάδες θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια".

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του Πανιωνίου: "Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία η οποία στηρίζεται εφέτος πολύ στις ακαδημίες της. Εχει έναν προπονητή με πολλές ποδοσφαιρικές παραστάσεις και γενικά είναι ένας σύλλογος με μεγάλη βαρύτητα ο οποίος χρίζει σεβασμού. Οι άνθρωποί του ξέρουν να δουλεύουν πάρα πολύ καλά το κομμάτι των ακαδημιών κι αυτό εφέτος τους έχει βοηθήσει πολύ. Ακούω πολλούς που λένε ότι έχει έναν προπονητή που δεν είναι έμπειρος, ωστόσο να είστε βέβαιοι ότι ο Δημήτρης (σ.σ. Ελευθερόπουλος) ξέρει να παίρνει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του κι αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο".

Για το φετινό στόχο του Αστέρα Τρίπολης: "Εχουμε μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην κατηγορία η οποια διαθέτει αθλητικό κέντρο, γήπεδο και γενικές έχει όλες τις προϋποθέσεις για να κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι στην περσινή σεζόν τερματίσαμε έκτοι και μείναμε για μία θέση εκτός πλέι οφ, αν και τελικά αγωνιστήκαμε στο Europa League αντικαθιστώντας την ΑΕΚ, θεωρώ ότι έχουμε όλο το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε ότι εφέτος μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ. Από την ομάδα έχουμε παράπονα μόνο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Θεωρώ ότι μας εκλάπη το ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, ενώ ήμασταν ανταγωνιστικοί και στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι".

Για τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο Europa League: "Ηταν μια λεπτή κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούμε μαζί με τους συνεργάτες μου. Ετσι κι αλλιώς οι παίκτες δεν είχαν μεγάλο διάστημα να ξεκουραστούν κι έτσι δεν χρειάστηκαν πολλά πράγματα και μεγάλη προετοιμασία ώστε να βρουν τον ρυθμό τους. Νομίζω ότι το γεγονός ότι ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς εφέτος δεν θα μας επηρεάσει και δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα να προχωρήσουμε στους στόχους μας".

Για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης τον Ιανουάριο: "Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι πέρυσι δεν κάναμε καμία μεταγραφή τον Δεκέμβριο. Αποψή μου είναι ότι οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι. Εμείς διαθέτουμε αυτή τη στιγμή ρόστερ 30-31 παικτών εκ των οποίων υπάρχουν 10-12 που ακόμη δεν έχουν βρει χρόνο συμμετοχής. Επίσης θα πρέπει να πω ότι θεωρώ αρκετά δύσκολο στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου να βρεις κάποιον έτοιμο ποδοσφαιριστή ο οποίος μπορεί να μπει και να βοηθήσει μια ομάδα".

Για το γεγονός ότι εφέτος λόγω και της κρίσης παρουσιάζεται ευκαιρία στους νέους Ελληνες παίκτες να βρουν χρόνο στις ομάδες τους: "Ξέρετε αυτή η ευκαιρία δίνεται και στους Ελληνες προπονητές. Βλέπετε ότι εφέτος στις ομάδες της Σούπερλιγκ-ΟΠΑΠ υπάρχουν 12-13 Ελληνες τεχνικοί οι οποίοι μπορούν να κάνουν πορεία να δείξουν το έργο τους και γιατί όχι να καθιερωθούν. Αξίζει να σας πω ότι εγώ χρειάστηκε να κάνω αρκετά χρόνια το αγροτικό μου σε ομάδες της Football League και της Football League 2 πριν αναλάβω κάποια μεγάλης κατηγορίας. Κατά τη γνώμη μου μια ομάδα της Σούπερλιγκ-ΟΠΑΠ δεν πρέπει να έχει οικονομικά προβλήματα αν δεν υπάρχουν ατασθαλίες από προηγούμενα έτη. Από την άλλη θα πρέπει και οι νέοι παίκτες να προσεχθούν πάρα πολύ. Υπάρχει κίνδυνος κάποιος από αυτούς να μην έχει τις βάσεις, να μην ξέρει πως να διαχειριστεί μια επιτυχία. Αυτό το λέω και στα δικά μας τα παιδιά στην Κ-20. Αν οι προπονητές που είναι και δάσκαλοι καθοδηγήσουν με υπομονή και επιμονή τους παίκτες μπορούμε να τους βάλουμε στο σωστό δρόμο του ποδοσφαίρου".

Για τις ακαδημίες του Αστέρα: "Υπάρχει πολύ ταλέντο και στις δικές μας ακαδημίες και ιδιαίτερα στην ομάδα Κ-17. Μάλιστα αν μας δοθεί η δυνατότητα θέλω με κάποια από αυτά τα παιδιά να δουλέψω το καλοκαίρι ώστε να τα προωθήσουμε".

Για το πόσο εύκολο είναι για μία επαρχιακή ομάδα να δημιουργήσει καλές ακαδημίες: "Είναι πάρα πολύ εύκολο. Αν λάβουμε υπόψη μας τι έγινε με την ΑΕΛ. Στην επαρχία αν δοθούν οι προϋποθέσεις μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά καθώς και για τα νέα παιδιά αν υπάρχει στην πόλη μια ομάδα ορόσημο όλα είναι πιο εύκολα και τους δίνεται και μια διέξοδος".

Για την παρουσία του κόσμου του Αστέρα: "Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μια βελτίωση σε σχέση με τον περσινό δεύτερο γύρο, αλλά σίγουρα ο αριθμός των φιλάθλων δεν είναι ακόμη αυτός που επιθυμούμε και αυτός είναι ένας τομέας που θα ήθελα να δουλέψουμε πολύ περισσότερο ώστε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να αποκτήσουμε έδρα. Κακά τα ψέμματα το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δύσκολα μακροημερεύει".

Για την εικόνα που παρουσιάζουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και για το αν αυτή συναρτάται με τα οικονομικά προβλήματα; "Δεν πιστεύω ότι είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Βλέπετε κι άλλες ομάδες, όπως η Κέρκυρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος που επίσης αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα, ωστόσο κατάφεραν και δείχνουν ένα σχετικά καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Για Παναθηναϊκό πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι στο πως δομήθηκε η ομάδα και τι προσδοκίες δημιουργήθηκαν για τη φετινή σεζόν τόσο μέσα στο τμήμα όσο και στον κόσμο του. Κατά τη γνώμη μου όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα σε μια ομάδα πρέπει να χτίζεις και να δημιουργείς πάνω στις πραγματικές της δυνατότητες. Θα πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός".

Για το στιλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίζουν οι ομάδες του: "Θέλω να παίζουν συνδυαστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Για μένα αυτό το άθλημα είναι τρόπος ζωής, άρα θέλω κατά τη διάρκεια του ματς να «γεμίζω» από ποδόσφαιρο κι αν έρχεται η νίκη καλώς".

Για τους προπονητές που θαυμάζει: "Σίγουρα ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας από αυτούς. Βρίσκεται στην Αρσεναλ 12-13 χρόνια κι έχει καταφέρει να αλλάξει 7 ενδεκάδες αφήνοντας στην ομάδα παρακαταθήκη πολλά λεφτά από τις μεταγραφές. Είναι ένας πραγματικός δάσκαλος που αξίζει τον τρόπο να παρακολουθήσεις για το πως χτίζονται οι ομάδες. Δεν τα πάει βέβαια καλά με τα πρωταθλήματα. Εκεί βέβαια υπάρχει ο σερ Αλεξ Φέργκιουσουν που είναι αυτός που λέμε προπονητής για τίτλους. Για μένα μεγάλος δάσκαλος ήταν και Μπόμπι Ρόμπσον τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου στο Μάαστριχτ".

Για τους προπονητές που συνεργάστηκε ως ποδοσφαιριστής: "Σίγουρα ο Γιάτσεκ Γκμοχ κυρίως για την αγωνιστική πειθαρχία που παρουσιάζουν οι ομάδες του. Ηταν κι αυτός που με διάλεξε κατά τη διάρκεια δοκιμών ενώ ακόμη έπαιζα στην Καρδίτσα. Ολοι βέβαια έχουν αφήσει με κάποιο τρόπο το στίγμα τους. Ο Σκότσικ, ο Στρεϊλάου ακόμη και ο Νίκος Αλέφαντος με τον οποίο συνεργάστηκα δύο χρόνια στον Ιωνικό".

Για το πως θέλει να τελειώσει η φετινή σεζόν με τον Αστέρα Τρίπολης: "Ο μεγαλύτερος στόχος μου, ίσως ακόμη μεγαλύτερος και από την είσοδό μας στα πλέι οφ είναι μέσα από τη δουλειά μας σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για όλους στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην επαρχία να κάνω όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους να χαμογελούν. Να κυκλοφορούν χαρούμενοι στο δρόμο και να είναι υπερήφανοι για τον Αστέρα".

Νικολακάκης: «Τώρα θα πάμε καλύτερα» 

14/11/2012

Νικολακάκης: «Τώρα θα πάμε καλύτερα»
Την πίστη ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για τον Λεβαδειακό μετά από την νίκη επί του Άρη εξέφρασε ο Μανώλης Νικολακάκης στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6. «Θέλω να πάρω παιχνίδια αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να πηγαίνει καλά η ομάδα», τόνισε ο ακραίος αμυντικός της ομάδας της Λειβαδιάς.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μανώλη Νικολακάκη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

-για το ντεμπούτο του:
«Είχα άγχος και δεν είχα σηκωθεί για ζέσταμα. Μου είπαν σήκω και ετοιμάσου… Είμαι ευχαριστημένος γιατί το ντεμπούτο μου συνδυάστηκε με νίκη. Το σωστό είναι να έχει άγχος ο κάθε παίκτης σε κάθε αγώνα. Θέλω να έχω άγχος για να μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Πιστεύω να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και να παίξω κι εγώ, αλλά πρώτα να πηγαίνει καλά η ομάδα. Από την στιγμή που με πιστεύει ένας προπονητής σαν τον κ. Παράσχο με ικανοποιεί. Με αναγκάζει να δουλεύω πιο σκληρά. Η ομάδα έχει δείξει ότι με πιστεύει και εγώ πιστεύω στην ομάδα με κάνει υπερήφανο. Αυτό που σκεφτομαι είναι να πάρω παιχνίδια αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να πηγαίνει καλά η ομάδα».

-τη θέση που του αρέσει:
«Ήρθα στις ακαδημίες ως επιθετικός. Ο κ. Κασάπης με έβαλε στη θέση του δεξιού μπακ. Μου αρέσει αυτή η θέση γιατί θέλω να έχω το γήπεδο μπροστά μου. Αν παίξω και δεν ανέβω στην επίθεση δεν θα ήμουν ικανοποιημένος»

-για την πορεία της ομάδας:
«Μας άγχωσαν κάποια κακά αποτελέσματα. Ξέρουμε κι οι ίδιοι ότι είμαστε καλή ομάδα. Η θέση που βρισκόμαστε μας αδικεί. Αλλά κι εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας που χάναμε καλές ευκαιρίες για γκολ. Τώρα όμως πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Μας έκανε καλό η τελευταία νίκη. Την περσινή χρονιά δεν προλαβαίναμε να σκεφτούμε το αποτέλεσμα. Τώρα το αποτέλεσμα κάθε αγώνα παίζει ρόλο. Πλέον είμαστε χαρούμενοι γιατί πήραμε και ένα αποτέλεσμα στην έδρα μας. Τώρα έχουμε τον ΟΦΗ και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Το «τεφτέρι» της ΑΕΚ 

14/11/2012

Το «τεφτέρι» της ΑΕΚ 
Πλήρη -και πιο εμπεριστατωμένη από ποτέ- γνώση των οφειλών της ΑΕΚ έχει πλέον ο Δημήτρης Βιντιάδης.

Η διοίκηση της ΠΑΕ συγκέντρωσε αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε οφειλή της ξεχωριστά, έφτιαξε μια αναλυτική λίστα και την αποστέλλοντάς την στον Έλληνα εφοπλιστή, του έδωσαν ό,τι χρειαζόταν για να περάσει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Στη συγκεκριμένη λίστα (για τη δημιουργία της οποίας έτρεχαν από το πρωί στα Σπάτα) συμπεριλαμβάνονται συνολικά 188 υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς πρώην ποδοσφαιριστές, ομάδες, μάνατζερ, προμηθευτές και τρίτους. Οι πιστωτές ωστόσο είναι σαφώς λιγότεροι, αφού υπάρχουν παραπάνω από μια υποχρεώσεις που αντιστοιχούν σε κάποιους απ’ αυτούς.

Το θέμα όμως είναι ότι παρατίθενται αναλυτικά τα δεδομένα καθεμιάς απ’ αυτές ξεχωριστά (στοιχεία πιστωτή, ιστορικό της οφειλής, διακανονισμοί ή πιθανές δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, τρόποι επικοινωνίας) ούτως ώστε η πλευρά των επενδυτών να έχει πλήρη εικόνα του τι ισχύει σε κάθε περίπτωση και να μπορεί να ξεκινήσει τις επαφές με όσους έχουν λαμβάνειν χρήματα.

Μετά τη μελέτη (και) αυτών των στοιχείων λοιπόν, ο Δημήτρης Βιντιάδης και το επιτελείο του δεν αποκλείεται να έχουν νέα συνάντηση με τον Ανδρέα Δημητρέλο και τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο, προκειμένου να οργανωθεί το τελικό πλάνο των διαπραγματεύσεων.

«Dream team στο πλευρό του Ολυμπιακού» 

14/11/2012

«Dream team στο πλευρό του Ολυμπιακού»
Το καθιερωμένο πλέον δείπνο στους χορηγούς του Ολυμπιακού παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νέο εστιατόριο του γηπέδου «Καραϊσκάκη» με την επωνυμία «V’ Ammos», ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε με θερμά λόγια για τους υποστηρικτές του συλλόγου και τους χαρακτήρισε «dream team των χορηγών».

Αφού στάθηκε λοιπόν στην πολύτιμη βοήθειά τους, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει -παρά τη δύσκολη εποχή- να αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας βλέπουμε όλους εδώ. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε συγκεντρωμένη την Dream Team των χορηγών, πάντα στο πλευρό της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας», ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης καλωσορίζοντας τους παριστάμενους. Και συνέχισε:

«Ο Ολυμπιακός μας, κόντρα στη δυσκολία των καιρών, έχει τη χαρά και την τιμή όχι μόνο να διατηρεί τα αστέρια του παρελθόντος στη χορηγική του σύνθεση, αλλά να αποκτά και νέους αστέρες, οι οποίοι μπαίνουν και εκείνοι πλέον στην Dream Team. Η στήριξη όλων σας είναι πολύτιμη. Και βοηθάει τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να επενδύει σε όλα τα επίπεδα, σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την Ελλάδα.

Πολλοί από εσάς είχατε βρεθεί πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, εκεί όπου χτίζεται καθημερινά το παρόν, αλλά και το μέλλον της ομάδας μας. Διαπιστώσατε ότι το υπερσύγχρονο προπονητικό μας κέντρο αλλάζει διαρκώς και εξασφαλίζει ιδανικό περιβάλλον εργασίας για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά και για τους νέους αθλητές της Ακαδημίας μας»
.

Κλείνοντας, δε, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε: «Απόψε, εδώ, στο “σπίτι” μας, στο γήπεδο ”Γ. Καραϊσκάκης” βλέπετε με αφορμή τη λειτουργία του νέου εστιατορίου, του V’ Ammos, ότι φροντίζουμε να γίνεται και το γήπεδό μας καθημερινά καλύτερο. Με περισσότερες υπηρεσίες για τους φιλάθλους μας, αλλά και με νέες δυνατότητες φιλοξενίας για τους συνεργάτες χορηγούς μας».

«Διώξ’ τον, θα μας διαλύσει» 

14/11/2012

«Διώξ’ τον, θα μας διαλύσει» 
Αυξάνονται οι πιέσεις από τους συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου για την απομάκρυνση του Ζεσουάλντο Φερέιρα από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα οι άνθρωποι που είναι δίπλα στον πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ προσπαθούν να του αλλάξουν γνώμη, αφού θεωρούν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να αλλάξει των ψυχολογία των παικτών και προκαλεί μεγαλύτερο κακό στην ομάδα.

«Διώξε τον, θα μας διαλύσει», είναι η άποψη που κυριαρχεί, όμως ο γνωστός επιχειρηματίας στηρίζει απόλυτα τον …χρονο προπονητή. Εντός της ημέρας ο Αλαφούζος θα μεταβεί στην Παιανία, όπου θα συναντηθεί μετά την προπόνηση (που είναι στις 10 το πρωί) με τον Φερέιρα.

Αρκετοί ελπίζουν ότι ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» θα απομακρύνει τον Πορτογάλο, όμως αναμένεται να του επαναλάβει πρόσωπο με πρόσωπο τη στήριξή του. Εκτός κι αν ο Φερέιρα κάνει την έκπληξη και παραιτηθεί. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συγκεντρώνει πιθανότητες, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν. Ο Αλαφούζος ακόμα αντιστέκεται, αλλά αν συνεχιστούν τ' αρνητικά αποτελέσματα, δύσκολα θ' αντέξει.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσει για αρκετά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα της ομάδας. Όπως γράφει η SportDay, ο Αλαφούζος περιμένει και τα αποτελέσματα των εκλογών πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση για τον Φερέιρα. «Ανάλογα με τις ψήφους, ίσως διαμορφωθεί και η δυναμική των επόμενων αποφάσεων», τονίζουν με νόημα ορισμένοι στο «τριφύλλι».

«Κούρεμα» ύψους 30% 

14/11/2012

«Κούρεμα» ύψους 30% 
Αν και δεν έχει πάρει επίσημα στα χέρια του τα ηνία της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Βιντιάδης βρίσκεται ήδη σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της ΠΑΕ.

Ο Έλληνας εφοπλιστής ευελπιστεί ότι μέσα από αυτές τις επαφές θα έχει πετύχει «κούρεμα» ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως οι οφειλές του «Δικεφάλου» περίπου στα 8,3 εκατ. ευρώ.

Έπειτα από τις διαπραγματεύσεις και έχοντας ως «όπλο» τη ρευστότητα και τις άμεσες καταβολές, ο επίδοξος επενδυτής περιμένει να ρίξει το ποσό αυτό κατά 30%. Δηλαδή, να το πάει στα 5,8 εκατ. ευρώ.

Το θέμα είναι κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι εφικτό, διότι τα χρέη προς τους παίκτες και τις ομάδες είναι πολλά, αλλά μικρά. Περιπτώσεις που σηκώνουν… ψαλίδι είναι εκείνες του Καφέ και του Γκερέιρο ή όσων έχουν να λαμβάνουν μεγάλα χρηματικά ποσό. Μεγαλύτερο περιθώριο ευελιξίας υπάρχει στους προμηθευτές.

Από χθες ο Βιντιάδης έχει στα χέρια του μία αναλυτική λίστα συμπεριλαμβάνονται συνολικά 188 υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς πρώην ποδοσφαιριστές, ομάδες, μάνατζερ, προμηθευτές και τρίτους.

Η επόμενη κίνηση είναι να πραγματοποιηθεί (σήμερα το μεσημέρι ή αύριο το πρωί) νέο ραντεβού ανάμεσα στον Ελληνα εφοπλιστή και τον Ανδρέα Δημητρέλο για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις. Πάντως, οι επίσημες ενέργειες της ΑΕΚ δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν νωρίτερα από την αρχή της προσεχούς εβδομάδας.

ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου