ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πέταξε για την πρόκριση (videos)

Πέταξε για την πρόκριση (videos)

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Βιτόρια, καθώς την Παρασκευή (16/11) το βράδυ (21:30) θα αντιμετωπίσει την Κάχα Λαμποράλ. Με "διπλό" εξασφαλίζει την πρόκριση του στο TOP-16.
Ο δεύτερος γύρος των ομίλων της Euroleague ξεκινάει και η αποστολή των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης αναχώρησε για την Ισπανία, καθώς την Παρασκευή (16/11) το βράδυ (21:30) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη Βιτόρια την Κάχα Λαμποράλ, για την 6η αγωνιστική του πιο ανταγωνιστικού γκρουπ στη φετινή διοργάνωση.
Οι Πειραιώτες μετρούν 3 νίκες και 2 ήττες, ενώ οι Βάσκοι είναι με την πλάτη στον τοίχο καθώς μετρούν 5 ήττες και μόλις μία νίκη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με την Τσεντεβίτα. Με ενδεχόμενη νίκη οι ερυθρόλευκοι σχεδόν εξασφαλίζουν την πρόκριση στο TOP-16, θα "αγκαλιάσουν" την τρίτη θέση στο γκρουπ και θα διεκδικήσουν την δεύτερη μαζί με την Εφές με την οποία ισοβαθμεί, καθώς και η τουρκική ομάδα μετράει από 3 νίκες και 2 ήττες, η οποία την Παρασκευή (16/11) θα υποδεχθεί στην Κωνσταντινούπολη την Αρμάνι Μιλάνο.

Η Κάχα Λαμποράλ (όπως γίνεται αντιληπτό) βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και αν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό θα μείνει για δεύτερη διαδοχική χρονιά εκτός ΤOP-16. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για τους λόγους τους.

Στο ματς του πρώτου γύρου, στην πρεμιέρα της Euroleague, οι Πρωταθλητές είχαν κερδίσει στο ΣΕΦ με σκορ 85-81 και τώρα θα επιδιώξουν να νικήσουν τους Βάσκους για τρίτη φορά στην ιστορία τους μέσα στην "Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα". Οι Πειραιώτες προέρχονται από μία καταπληκτική εμφάνιση μέσα στο Μιλάνο, ματς στο οποίο σημείωσαν το πρώτο τους φετινό "διπλό" στην Euroleague με σκορ 71-84. Στόχος τους να πετύχουν μία δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας επικράτηση και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ερυθρόλευκοι να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, ελέγχοντας τον ρυθμό. Να φροντίσουν να παίξουν ομαδικό μπάσκετ και να αποφύγουν τα πολλά λάθη.

Η Κάχα Λαμποράλ είναι μία ομάδα που αρέσκεται στο να παίζει μακριά από την ρακέτα, δοκιμάζοντας αρκετά σουτ τόσο από μέση απόσταση, όσο και από τα 6.75 μέτρα, οπότε οι παίκτες του Ολυμπιακού θα χρειαστεί να παίξουν πολύ καλή άμυνα κυρίως στην περιφέρεια αλλά φυσικά και κοντά στο καλάθι. Οι ερυθρόλευκοι αναχώρησαν για την Βιτόρια με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Αισθάνονται πολύ καλά και δε νιώθουν άγχος και πίεση, χαρακτηριστικά τα οποία βρίσκονται στην ψυχολογία της ισπανικής ομάδας. Εκτιμούν πως τα τελευταία παιχνίδια τους έχουν βοηθήσει, νιώθουν περισσότερο έτοιμοι και δηλώνουν πανέτοιμοι ώστε να φύγουν με το "διπλό" στη Βιτόρια.

Στο παιχνίδι αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην πεντάδα του Ολυμπιακού ο Τζος Πάουελ, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής κυρίως στο "5", αλλά και στο "4" όταν χρειαστεί. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ μπορεί να ταιριάξει στο βασικό σχήμα με όλους τους ψηλούς των Πειραιωτών. Πρώτος σκόρερ (16.8π) και πασέρ (6.4 μ.ο.) των ερυθρολεύκων στις πέντε πρώτες αγωνιστικές είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ στα ριμπάουντ κυριαρχεί ο Χάινς (7 μ.ο.). Από την Κάχα πρώτος σκόρερ είναι ο Αντρές Νοτσιόνι (11.8π), στις ασίστ ο Τόμας Ερτέλ (3.8) και στα ριμπάουντ ο Ματσέι Λάμπε (3.8ρ).

Η αποστολή του Ολυμπιακού (Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης.

Η βαθμολογία του GROUP B έως την 5η αγωνιστική:
1. Ζαλγκίρις Κάουνας 5-0
2. Αναντολού Εφές 3-2
3. Ολυμπιακός Πειραιώς 3-2
4. Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 2-3
5. Κάχα Λαμποράλ Βιτόρια 1-5
6. Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 1-5

Η 6η αγωνιστική
Πέμπτη 15/11: Τσεντεβίτα - Ζαλγκίρις, Εφές - Αρμάνι
Παρασκευή 16/11: Κάχα Λαμποράλ - Ολυμπιακός

Σε βίντεο οι πέντε πρώτοι αγώνες του Ολυμπιακού στον όμιλο


1η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ 85-81 στο ΣΕΦ:



2η αγωνιστική: Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 98-72 στο ΣΕΦ:



3η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις Κάουνας 61-79 στο ΣΕΦ:



4η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Τσεντεβίτα 79-77 στο ΣΕΦ:

 

5η αγωνιστική: Αρμάνι - Ολυμπιακός 71-84 στο Μιλάνο:

Armani Milano - Olympiacos (71-84 ) Τα highlights από Pireotis7


www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου