ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ματιέ Ντοσεβί:«Κίνητρο ένα φλεγόμενο γήπεδο»(video)

Ματιέ Ντοσεβί:«Κίνητρο ένα φλεγόμενο γήπεδο»(video)

20/07/2014

Διαβάστε πλήρη τη συνέντευξη του Ματιέ Ντοσεβί από το Ζέεφελντ της Αυστρίας!
Ο Ματιέ Ντοσεβί κάνει τις πρώτες…συστάσεις του από το Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου προετοιμάστηκε ο Θρύλος.


Ποια είναι η πρώτη σου εικόνα για την ομάδα;
«Έχω σχηματίσει μία πολύ καλή εικόνα. Έχω αποκτήσει πολύ καλή εντύπωση. Είναι πολύ θετικές οι πρώτες εντυπώσεις που έχω. Όλοι μου δίνουν θετική εικόνα. Υπάρχει μεγάλη διάθεση και ανάγκη για δουλειά. Όλοι πολύ δεμένοι. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική και είμαι χαρούμενος για αυτό».


Τι άποψη επικρατεί για τον Ολυμπιακό στη Γαλλία;  
«Εάν και στην Γαλλία οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι δεν βλέπουν και πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό τον ξέρουν καλά. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ γνωστός. Η πορεία του στην Ευρώπη και τα αποτελέσματά του, τον έχουν καταστήσει γνωστό στην Γαλλία. Στην χώρα μου δεν είναι μόνο πολύ γνωστός αλλά και πολλοί έχουν αποκτήσει θετική εικόνα για αυτόν, ειδικά μετά το αποτέλεσμα με την Γιουνάιτεντ».

Πως εξελίσεται η προσαρμογή σου στον Ολυμπιακό και πως αντιμετωπίζεις τις διαφορές στις απαιτήσεις σε σχέση με αυτές στην Βαλενσιέν;
«Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να έρθω σε μία τέτοια ομάδα. Το γεγονός ότι στοχεύει πάντα στην κορυφή. Με την Βαλενσιέν κυνηγούσαμε κάποια πράγματα αλλά δεν είναι το ίδιο. Τώρα υπάρχει η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό».

Υπήρχε και πέρυσι ενδιαφέρον για εσένα από τον Ολυμπιακό, σωστά;
«Δεν έχω καμία αμφιβολία για την επιλογή μου και ας έγινε η μεταγραφή μου πιο... αργά. Το ενδιαφέρον όντως υπήρχε και τώρα εν τέλει υπέγραψα και θεωρώ πως έκανα την σωστή επιλογή. Ο Ολυμπιακός μου δίνει μεγάλο κίνητρο και την δυνατότητα να κατακτήσω τίτλους».


Τι να περιμένει κανείς από εσένα στο γήπεδο και που προτιμάς να αγωνίζεσαι;
«Σε ότι αφορά στην θέση μου παίζω στο κέντρο. Κατά κανόνα δεξιά αλλά μπορώ να παίξω και στον άξονα και αριστερά αλλά και πίσω από τον φορ. Είναι στην διάθεση του προπονητή. Όπου μου πει εγώ θα παίξω. Θέλω να δημιουργώ φάσεις και να τις τελειώνω εάν γίνεται. Μου αρέσει να δημιουργώ ωραίο ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο. Θέλω να δίνω το μάξιμουμ για την ομάδα. Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ».

Έχει μιλήσει με τους Ισά και Καρεμπέ; Σε έχει βοηθήσει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί γαλλόφωνοι στην ομάδα;
«Ναι. Μίλησα με τον κύριο Ισά. Μιλήσαμε πολύ. Είχαμε μιλήσει πολύ και κατά το παρελθόν. Ήμασταν σε επαφή από πέρυσι. Τον κύριο Καρεμπέ δεν τον γνώρισα ακόμα, αν και έχουμε μιλήσει. Ελπίζω να γίνει σύντομα και αυτό. Ο κύριος Ισά μου έχει πει πολύ καλά πράγματα. Μου μίλησε για ένα πολύ μεγάλο κλαμπ και την προοπτική του. Το κατάλαβα μέσα από τις συζητήσεις που κάναμε και το είδα και με τα μάτια μου. Με βοήθησε φυσικά το γεγονός πως μιλούν αρκετοί άνθρωποι γαλλικά στην ομάδα. Σίγουρα η παρουσία του κυρίου Ισά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να έρθω εδώ».

Με τον Μπόνγκ είχες μιλήσει πριν έρθεις στον Ολυμπιακό;
«Δεν είχαμε μιλήσει πριν έρθω εδώ. Είχα όμως μία εικόνα από τα βίντεο που ανέβαζε ο ίδιος στο ίντερνετ. Είχα δει και εγώ ματς, έχοντας αποκτήσει εικόνα από το Καραϊσκάκη. Είχα δει πολύ θετικά πράγματα και είχα αντιληφθεί ότι το να έρθω στον Ολυμπιακό θα ήταν πολύ καλό για μένα».

Τι σου έχει κάνει εντύπωση απ' όλα όσα έχεις δει πέρυσι από τον Ολυμπιακό σε αγωνιστικό επίπεδο; 
«Μου έκανε τρομερή εντύπωση το πρώτο μέρος με την Παρί. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως είναι μία τρομερά επιθετική ομάδα με πολύ μεγάλη ενέργεια. Επίσης πολύ μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε το ματς με την Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκη. Εκείνο το βράδυ όλη η Ευρώπη είδε μία ομάδα με πολύ μεγάλα προσόντα. Επίσης και αυτό που έγινε με τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Αμπιντάλ; 
«Ναι, πραγματικά είναι ένας πολύ καλός και μεγάλος σε αξία παίκτης. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλους. Είναι σίγουρα τιμή για εμένα να παίζω με τον Ερίκ Αμπιντάλ. Γνωρίζουμε τι παίκτης και τι άνθρωπος είναι απ' όλα όσα έχει περάσει στην ζωή του. Είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και κάτι σαν μεγάλος αδερφός για όλους μας. Μας βοηθάει καθημερινά παντού. Από την προπόνηση μέχρι τα πιο απλά πράγματα όπως η μετάφραση καθώς ξέρει ισπανικά».

Λίγα λόγια για τον γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό;
«Μπορούμε να πούμε πως ήταν μία ευτυχής σύμπτωση γιατί ήξερα από τότε για τον Ολυμπιακό. Γνώριζα από πέρυσι για το ενδιαφέρον του. Το σκέφτηκα κιόλας. Πως όταν έπαιζα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό θα ήταν μία ευκαιρία εσείς και οι φίλαθλοι να με δείτε στην Ελλάδα. Να δείτε τι μπορώ να κάνω».


Πιστεύεις ότι είσαι έτοιμος να αγωνιστείς στον Ολυμπιακό;
«Ναι φυσικά και είμαι έτοιμος. Ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου και του τρόπου που αγωνίζομαι είναι να βγαίνω μπροστά και να κάνω παιχνίδι. Μου αρέσει πολύ να είμαι επιθετικός στο παιχνίδι μου. Να είμαι πρωταγωνιστής και να βγάζω αποφασιστικότητα. Εάν δεν έχεις αποφασιστικότητα δεν γίνεται να το πετύχεις αυτό. Δεν ήρθα εδώ για να κάνω απλά ένα πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Ήρθα για να παίξω και να πετύχω σπουδαία πράγματα».

Ποια η γνώμη σου για τον Μίτσελ;
«Είναι πολύ καλή η πρώτη εικόνα μου από τον κύριο Μίτσελ. Είναι πολύ ευγενικός. Μας μιλάει συνέχεια. Είτε σε όλους μαζί είτε στον καθένα χωριστά όταν και εφόσον έχει κάτι να του πει. Δεν θα διστάσει να σε συμβουλεύσει. Επίσης όμως είναι και επίμονος και απαιτητικός. Όταν ζητάει κάτι θέλει να γίνεται όπως το λέει. Το ξεκαθαρίζει πως θέλει να γίνει όχι για το δικό του καλό αλλά για το καλό της ομάδας».

Η γνώμη σου για τον Μασουάκου;
«Είναι ένας παίκτης που αν και νεαρός έχει πραγματικά τεράστιο ταλέντο. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Είχαμε κάνει πολύ καλά πράγματα μαζί στην Βαλενσιέν. Δεν θέλει κάποιο διάστημα προσαρμογής. Ήδη έχει αρχίσει να καταλαβαίνει και να μπαίνει στο πνεύμα της ομάδας. Πολύ γρήγορα θα δείξει και εδώ το τι είναι ικανός να κάνει. Το τι μπορεί να προσφέρει».

Γνωρίζεις για την ατμόσφαιρα στο Καραϊκάκη; Είναι για σένα κίνητρο το Champions League;
«Είτε το πιστεύετε είτε όχι πριν μιλήσω με παίκτες της ομάδας είχα την δυνατότητα να το κάνω με φιλάθλους. Ένα παράδειγμα ήταν ο οδηγός ταξί που με μετέφερε και μου είπε κάποια πράγματα για το γήπεδο και την ατμόσφαιρα. Είναι όλα πολύ θετικά απ' ότι έχω δει και από μόνος μου. Είναι κίνητρο για έναν παίκτη να μπαίνει για να παίξει σε ένα 'φλεγόμενο' γήπεδο. Σε ένα γήπεδο με τέτοια ατμόσφαιρα. Είναι μεγάλο κίνητρο για μένα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ με τέτοιο κοινό».

Ποιο είναι το γήπεδο που θα ήθελες πολύ να αγωνιστείς;
«Το Ολντ Τράφορντ. Θαύμαζα την Γιουνάιτεντ από τότε που έπαιζε εκεί ο Ντουάιτ Γιόρκ. Επίσης το Σαντιάγκο Μπερναμπέου».


Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τον κόσμο της ομάδας;
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Θέλω να πω καταρχάς στον κόσμο ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τον τον τρόπο που με δέχθηκε και με αντιμετώπισε. Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να δώσω ότι καλύτερο έχω σε προσωπικό επίπεδο για να τους ευχαριστήσω. Ατομικά θέλω να κάνω πράγματα στην Ευρώπη και να κερδίσω τίτλους με την ομάδα. Ανυπομονώ».





ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου