ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τα αποτελεσματα του Champions League (videos)

 Τα αποτελεσματα του Champions League (videos)
19/09/2013
Η Νάπολι «καθάρισε», 2-1, στο «Σαν Πάολο» τη Ντόρτμουντ και πήρε το ντέρμπι του 6ου ομίλου. «Τρίποντο» και για την Άρσεναλ που πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της Μαρσέιγ με το ίδιο σκορ.

Την… ξέρανε (video)
Μεγάλες νίκες πήραν Νάπολι και Άρσεναλ στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ιταλοί «λύγισαν» τη Ντόρτμουντ στο «Σαν Πάολο» επικρατώντας 2-1, ενώ οι «κανονιέρηδες» μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία το πέρασμά τους από την έδρα της Μαρσέιγ, την οποία νικήσαν επίσης με σκορ 2-1.

Έτσι, Νάπολι και Ντόρτμουντ φιγουράρουν στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου με τρεις βαθμούς, ενώ Γερμανοί και Γάλλοι έμειναν χωρίς συγκομιδή.

Νάπολι – Ντόρτμουντ 2-1

Ούτε η αύρα της Ντόρτμουντ, ούτε και η απουσία του Έντισον Καβάνι μπόρεσαν να σταματήσουν τη Νάπολι, που επικράτησε 2-1 των Γερμανών και έκανε καθοριστικό βήμα για την επόμενη φάση.

Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν με κεφαλιά του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 29ο λεπτό. Η φάση του γκολ έφερε και την αποβολή του Γιούργκεν Κλοπ, που ήταν έξαλος με τον 4ο διαιτητή, που δεν έδωσε άδεια στον Χούμελς να μπει στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από τραυματισμό. Σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η αποβολή του Βάιντενφέλερ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Ντόρτμουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι άγριες ορέξεις των «παρτενοπέι» συνεχίστηκαν και ο Ινσίνιε με ένα φάουλ-ποίημα στο 67’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.Το αυτογκόλ του Ζούνιγκα στο 87’, έβαλε ξανά την ομάδα του Κλοπ στο παιχνίδι, όμως στα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν δεν μπόρεσε να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης.

Μαρσέιγ – Άρσεναλ 1-2


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η Άρσεναλ, που έφυγε με τη νίκη με σκορ 2-1 από την έδρα της Μαρσέιγ.

Μπορεί το παιχνίδι να μην είχε ρυθμό όμως η ομάδα του Βεγνκέρ βρήκε την… ουσία με το γκολ του Θίο Γουόλκοτ στο 65ο λεπτό. Οι Μασσαλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και πίεσαν όσο μπορούσαν την αντίπαλη εστία, όμως στα τελευταία λεπτά οι «κανονιέρηδες» τους τιμώρησαν με τον Άαρον Ράμσεϊ να «κλειδώνει» στο 84’ τη νίκη της ομάδας του. Το μόνο που κατάφερε η Μαρσέιγ ήταν να μειώσει με τον Αγιού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90+2’), όμως πλέον ήταν αργά.


Αναλυτικά η (1η) αγωνιστική:

Μαρσέιγ – Άρσεναλ 1-2
(90+2’ Αγιού - 65’ Γουόλκοτ, 84’ Ράμσεϊ)

Νάπολι – Ντόρτμουντ 2-1
(29’ Ιγκουαΐν, 67’ Ινσίνιε – 87’ Ζούνιγκα αυτ.)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Νάπολι 3
2. Άρσεναλ 3
3. Ντόρτμουντ 0
4. Μαρσέιγ 0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική: Τρίτη 01/10
Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ
Άρσεναλ – Νάπολι

Ο νόμος του «Καλντερόν»...

Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε 3-1 τη Ζενίτ, στο Βιθέντε Καλντερόν. Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου η Πόρτο πέρασε από τη Βιέννη επικρατώντας 1-0 της Αούστρια.

Ο νόμος του «Καλντερόν»... (video)
Το πρώτο λιθαράκι για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε η Ατλέτικο Μαδρίτης που επικράτησε 3-1 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Οι ροχιμπλάνκος επέβαλλαν στην αρχή το δικό τους ρυθμό και στο 40' οι προσπάθειες τους καρποφόρησαν με τον Μιράντα να γράφει το 1-0.

Ωστόσο, στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι Ρώσοι μπήκαν αποφασισμένοι και με κεραυνό του Χουλκ από τα 25 μέτρα, έφεραν το ματς στα ίσα στο 58'. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ζενίτ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-2 και η συνέχεια είχε χρώμα «Βιθέντε Καλντερόν», με τους Αρνταν Τουρά (64') και Μπατιστάο (80') να βάζουν τέλος στη σεμνή τελετή.

Διπλό με γκολ «ζωγραφιά»

Να «εξαφανίσουν» την μπάλα στο γήπεδο που κατέκτησαν το 1987 το κύπελλο Πρωταθλητριών κατάφεραν οι «δράκοι». Η Πόρτο έπαιξε συντηρητικά στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από την Αούστρια και στο ξεκίνημα της επανάληψης χτύπησε με τον καλύτερο τρόπο.

Σε μια φάση που οι Πορτογάλοι ξεκίνησαν από τη μεσαία γραμμή και προς τα δεξιά, άλλαξαν αρκετές φορές την μπάλα, πριν φτάσει στα πόδια του Γκονζάλες, ο οποίος με τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το τελικό 0-1.


Τα αποτελέσματα

Αούστρια Βιέννης-Πόρτο 0-1
(55' Γκονζάλες)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ζενίτ 3-1
(40' Μιράντα, 64' Τουράν, 80' Μπαπτιστάο - 58' Χουλκ)

Η επόμενη αγωνιστική (01/10)

Ζενίτ-Αούστρια Βιέννης
Πόρτο-Ατλέτικο Μαδρίτης

Η βαθμολογία του εβδόμου ομίλου

1. Ατλέτικο 3 (3-1)
2. Πόρτο 3 (1-0)
3. Αούστρια 0 (0-1)
4.Ζενίτ 3 (1-3)

«Κηδεία» για Τσέλσι

«Στραπάτσο» για Τσέλσι και Μουρίνιο στην πρεμιέρα του Champions League. Η Βασιλεία όχι μόνο έμεινε όρθια στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά "γύρισε" το ματς και έφυγε με μεγάλο διπλό (2-1) από το Λονδίνο.

«Κηδεία» για Τσέλσι!
"Βόμβα" στην επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο σε παιχνίδια Champions League με την Τσέλσι έβαλε η Βασιλεία!

Παρόλο που έμειναν πίσω στο σκορ, οι Ελβετοί γύρισαν το παιχνίδι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και επικράτησαν τελικά 2-1 της κατόχου του Europa League, στο πλαίσιο του πέμπτου ομίλου.

Άνετα νίκησε η Σάλκε με 3-0 τη Στεάουα στη «Φέλτινς Αρίνα» και δείχνει πως «ξυπνάει» σιγά σιγά από τις κακές εμφανίσεις στην αρχή της χρονιάς.

Τσέλσι-Βασιλεία 2-1

Οι «μπλε» γνώρισαν μια ήττα εκτός προγράμματος και θα περιμένουν να τη «ρεφάρουν» αλλού για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην προσπάθεια να προκριθούν στους «16».

Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όμως δε δημιούργησαν τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία των Ελβετών. Όμως στο 45’, έξοχος συνδυασμός Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ, η μπάλα στον Οσκαρ που με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι «κατέβασαν ρυθμούς» και την «πάτησαν», αφού οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και δικαιώθηκαν πανηγυρικά. Στο 71', μετά από συνδυασμό των Στρέλερ-Σαλάχ έξω από την περιοχή, ο τελευταίος με καταπληκτικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τσεχ.

Οι Ελβετοί, όμως, δεν έμειναν εκεί. Και στο 81’, μετά από κόρνερ που έγινε από τα αριστερά, ο Στρέλερ έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1!

Σάλκε-Στεάουα 3-0

Δε φαινόταν πως θα έληγε με τόσο άνετη νίκη για τους «μπλε του βασιλιά» η αναμέτρηση με τη Στεάουα. Οι παίκτες του Γενς Κέλερ ήταν μεν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί στην εστία του Ταταρουσάνου.

Στην επανάληψη, συνεχίστηκε το ίδιο μοτίβο και χρειάστηκε μια περίεργη φάση για να προηγηθούν στο σκορ. Στο 67’, λοιπόν, σέντρα σουτ του Ουτσίντα έδωσε περίεργη τροχιά στην μπάλα, μπέρδεψε τους αμυντικούς και τον Ταταρουσάνου και άνοιξε το σκορ.

Έντεκα λεπτά αργότερα ο συνδυασμός Φαρφάν-Ντράξλερ έφτιαξε ευκαιρία για τον Μπόατενγκ κι αυτός με ωραίο πλασέ δεν την άφησε να πάει χαμένη και διπλασίασε το προβάδισμα των Γερμανών. Στο 85’, δε, η ομαδική προσπάθεια της Σάλκε έφερε τον Ντράξλερ τετ α τετ με τον Ταταρουσάνου και του επέτρεψε να τον πλασάρει από πάνω για το τελικό 3-0.

Αναλυτικά τα παιχνίδια

Τσέλσι-Βασιλεία 1-2
(54' Οσκαρ-71' Σαλάχ, 81' Στρέλερ



Σάλκε-Στεάουα 3-0
(67' Ουτσίντα, 78' Μπόατενγκ, 85' Ντράξλερ


Βαθμολογία

Σάλκε 3 (3-0)
Βασιλεία 3 (2-1)
Τσέλσι 0 (1-2)
Στεάουα 0 (0-3)

Η επόμενη αγωνιστική (1η Οκτωβρίου):

Βασιλεία-Σάλκε
Στεάουα-Τσέλσι


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου