ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Εξαιρετικος στο πρωτο ημιχρονο, κοιλια στο δευτερο ημιχρονο μας εριξε στο καναβατσο (pics+videos)

 Εξαιρετικος στο πρωτο ημιχρονο, κοιλια στο δευτερο ημιχρονο μας εριξε στο καναβατσο (pics+videos)

18/09/2013
Δυο λογια για προλογο....

Δυστυχως φανηκε η ανετοιμοτητα της ομαδας στο πρωτο πολυ δυνατο τεστ του Ολυμπιακου με μια πιο ετοιμη και με πολλαπλασιο οικονομικο κασε απο  τον Ολυμπιακο...ολοι γνωριζουμε ποσα εκατομμυρια εχουν δοθει για αυτην την Παρι.

Ο Ολυμπιακος ομως οχι μονο τους τρομαξε στο πρωτο μερος αλλα αν δεν ηταν ατυχος  σε δυο φασεις τετ α τετ θα ειχαν ρουφηξεοι δυο τοπια για αρχη...αλλα....με το αν δεν παιρνεις αποτελεσματα...
Αυτο που πρεπει να δουν ολοι μαζι τωρα ειναι τα λαθη που εκαναν γιατι πρεπει να αντεξουν την πιεση και να κανουν αυτο που επιτασσει η δοξασμενη ερυθρολευκη φανελλα του Θρυλου.
 Πικραθηκαμε ολοι γιατι δεν μας αξιζε τετοιο σκορ με τρια γκολ-καρμπον στην περιοχη μας κατι που πρεπει να δουν αμεσα,και ο αμιμητος λαος του Θρυλου εφυγε πικραμενος.
Εμεις πιστευαμε και ημασταν αισιοδοξοι οτι θα παρουμε την νικη και φανηκε οτι μπορουσαμε...
Το μονο που ευχομαι τουλαχιστον εγω προσωπικα ειναι...καλη συνεχεια !!!

 Γλυκόπικρη γεύση από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Champions League. Ενθουσίασε με την εικόνα στο πρώτο μέρος, κουράστηκε και ολιγώρησε στην επανάληψη με το 4-1 από την Παρί να τον αδικεί.

Ο… ένας Ολυμπιακός μπορεί
Ασφαλώς δεν είναι ό,τι καλύτερο να αρχίζεις την προσπάθεια στο Champions League γνωρίζοντας την ήττα με 4-1 στην έδρα σου. Όμως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα βάψει μαύρα μετά το χθεσινό αποτέλεσμα. Γιατί με την εικόνα που παρουσίασε στα πρώτα 45 λεπτά απέναντι στην Παρί… μπορεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, είχαν δέκα τελικές προσπάθειες, δύο γκολ κι ένα δοκάρι απέναντι στην… πανάκριβη αντίπαλό τους που σκόραρε στη μοναδική της ευκαιρία, ενώ περιόρισαν την αντίπαλό τους, που φέτος αγγίζει τα 70% κατοχής μπάλας στα παιχνίδια της σε μόλις 53%.

Ο Βάις ήταν ασταμάτητος, ο Σάμαρης φάνταζε… βετεράνος κι όχι πρωτάρης στο Champions League με το αλάνθαστο παιχνίδι του, η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική και η κυκλοφορία της μπάλας άριστη, με τους παίκτες του Μίτσελ να πιέζουν ασφυκτικά τον αντίπαλό τους και το 1-1 του ημιχρόνου να τους αδικεί.

Όμως κάπου εκεί στέρεψαν από δυνάμεις. Το ρίσκο της υψηλής πίεσης για 45 λεπτά δεν μπορούσε να έχει διάρκεια ως το τέλος, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ακόμη στο Σεπτέμβριο. Η κούραση «ανέβασε» την Παρί, που μεταμορφώθηκε με την είσοδο του Λαβέτσι, ο Ολυμπιακός υποχώρησε και άρχισαν τα λάθη και οι ολιγωρίες. Τρία γκολ «καρμπόν», από κεφαλιές μέσα στην καρδιά της άμυνας των Πειραιωτών, έγραψαν τον επίλογο στο ματς και το 4-1 που κάθε άλλο παρά αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Το μαρτυρά και το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του ματς, που δεν θα υπήρχε αν η βαριά ήττα δεν συνοδευόταν από καλή εμφάνιση για τουλάχιστον ένα ημίχρονο.

 Τα highlights της αναμετρησης


Δεν χάθηκε τίποτα

Η απογοήτευση είναι δεδομένη, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… χάθηκε χάνοντας από την Παρί. Πρόκειται για την πιο ποιοτική με διαφορά από τη δεύτερη ομάδα του ομίλου και οι «ερυθρόλευκοι» ίσως γνώριζαν εκ των προτέρων πως δεν θα διεκδικήσουν την πρόκριση από εκείνη, αλλά απέναντι σε Μπενφίκα και Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου είναι ικανός για όλα και τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν θα είναι καθοριστικά. Στα ματς εκτός έδρας με Άντερλεχτ και Μπενφίκα στις 2 και 23 Οκτωβρίου θα κριθούν πολλά για τους πρωταθλητές. Και τότε, με την ενσωμάτωση των παικτών που αποκτήθηκαν τελευταίοι, αλλά και το σταδιακό φορμάρισμα της ομάδας που έχει πολλά καινούρια πρόσωπα, ο Ολυμπιακός είναι ικανός να τα καταφέρει.

Μέχρι τότε… Αγρίνιο

Το Champions League μπορεί να περιμένει. Γιατί μέχρι τότε στο προσκήνιο περνά το πρωτάθλημα και στόχος είναι η πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς, την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (20:30). Ο Μίτσελ είναι σίγουρο πως θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του και να μην αδικήσει τους πολλούς ποιοτικούς παίκτες που έχει στη διάθεσή του και περιμένουν την ευκαιρία τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ (60’ Κάμπελ), Βάις (84’ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74’ Σαβιόλα), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Εντιγκά.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιριγκού, Φαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Μάξγουελ, Ματουιντί, Μότα, Βεράτι (77’ Ραμπιό), Λούκας Μόουρα (46’ Λαβέτσι), Καβάνι (89’ Μενέζ), Ιμπραϊμοβιτς.

Στον πάγκο: Ντουτσέζ, Καμαρά, Ντινιέ, Ζαλέ.

Διαιτητής: Μπριν (Γερμανία)
Βοηθοί: Μπορσχ (Γερμανία), Λουπ (Γερμανία)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

H κριτικη των παικτων μας

Ρομπέρτο: Μόλις στο 5' έσωσε την εστία του βγαίνοντας έγκαιρα και απομακρύνοντας την μπάλα με υπερένταση προ του Ιμπραχίμοβιτς. Στην φάση του τέρματος της Παρί ουδεμία ευθύνη φέρει. Στο 59' αντέδρασε σωστά στο δυνατό σουτ του Καβάνι διώχνοντας σε κόρνερ. Στο γκολ του Μότα σάστισε βλέποντας την μπάλα να περνάει πάνω από το κεφάλι δύο παικτών του Ολυμπιακού στο πρώτο δοκάρι, με συνέπεια ο Μότα να σκοράρει με κεφαλιά - ψαράκι μέσα από την μικρή περιοχή. Μάλιστα είδε τον μέσο των φιλοξενούμενων να σκοράρει με τον ίδιο τρόπο στο 73' για το 1-3. Στο 76' απομάκρυνε με τις γροθιές το σουτ του Καβάνι. Στο 82' απέκρουσε το πέναλτι του Ιμπραχίμοβιτς και στη συνέχεια νίκησε ξανά τον Σουηδό που πήρε το ριμπάουντ!

Προδόθηκε από την άμυνα του ο Ισπανός γκολκίπερ, ωστόσο εκείνος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Βαθμός: 4. 

Μανιάτης: Είχε εξ ορισμού δύσκολο έργο απέναντι στον Καβάνι αρχικά και τον Λαβέτσι στη συνέχεια. Κέρδισε και έχασε μάχες, ενώ ειδικά όταν έπαιζε από την πλευρά του ο Βάις, έμοιαζε πολύ ευάλωτος. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου επιθετικά, ενώ είχε και κάμποσες λάθος μεταβιβάσεις. Βαθμός: 2.

Μετζανί: Στο 5' έχασε τελείως τον Καβάνι που με το κεφάλι τροφοδότησε τον Ιμπραχίμοβιτς αλλά ο Ρομπέρτο έσωσε την κατάσταση για τον Ολυμπιακό. Στο 65' είχε μια καθοριστική επέμβαση προ του Ματουιντί. Άρχισε το ματς δίχως να πατάει καλά, με την πάροδο του χρόνου έδειξε να βελτιώνεται, αλλά γενικά δεν ενέπνεε καμία σιγουριά στα μετόπισθεν. Τα περισσότερα διωξίματα του ήταν βεβιασμένα, δίχως ψυχραιμία και πολλές φορές πάνω σε αντιπάλους. Μια άτσαλη απομάκρυνση της μπάλας έφερε το 2-1 της Παρί από κόρνερ. Βαθμός: 2.

Σιόβας: Πήγε πολύ καλά απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους στράικερ της Ευρώπης τα τελευταία 10 χρόνια. Κέρδισε τον Ιμπραχίμοβιτς πολλές φορές στον αέρα, ενώ είχε καλές τοποθετήσεις και επεμβάσεις με την μπάλα στο χορτάρι. Ψύχραιμος και με σωστές μεταβιβάσεις, ο Σιόβας είχε θετική παρουσία στην αναμέτρηση. Βαθμός: 3,5.

Μπονγκ: Είχε να προπονηθεί 3 μέρες με την ομάδα και υπέφερε από διάστρεμμα. Εντούτοις έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε, έχοντας καλή απόδοση στα πρώτα 70 λεπτά του ματς. Αξιόπιστος αμυντικά, πάλεψε επιθετικά, αλλά έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις στο τελευταίο 20λεπτο. Ένα δικό του μπέρδεμα έφερε το κόρνερ από το οποίο σκόραρε ο Μαρκίνιος. Βαθμός: 3.

Σάμαρης: Στο πρώτο 45λεπτο και μέχρι το 60', αδυνατούσε κανείς να πιστέψεις πως αυτός είναι ο Ανδρέας Σάμαρης. Εκπληκτικός στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού, γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου στη συνέχεια. Η κούραση τον κατέβαλε, η εμπειρία φυσιολογικά απουσίαζε και ο Σάμαρης έχασε δύο φορές τον Τιάγκο Μότα που σκόραρε ισάριθμα γκολ με κεφαλιά από εκτελέσεις κόρνερ. Υπέπεσε στο πέναλτι πάνω στον Ζλάταν. Πάντως ο 24χρονος μέσος έδειξε πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν παίκτη πρώτης γραμμής, αν ο Ολυμπιακός του δείξει εμπιστοσύνη και αν ο ίδιος δουλέψει ακόμη περισσότερο. Βαθμός: 3.

Μασάντο: Στο πρώτο μέρος μαζί με τον Σάμαρη, είχαν επικρατήσει κατά κράτος των Ματουιντί, Βεράτι και Μότα. Πολλά τρεξίματα, πάθος, σωστές μεταβιβάσεις και ουσία στο παιχνίδι του είχε ο Πορτογάλος άσος. Μέχρι που μαζί με τους συμπαίκτες του "κρέμασε" μετά το 60' και σταδιακά έπεσε η απόδοση του. Βαθμός: 3.

Φουστέρ: Στο 15' είδε το δεξί του μονοκόμματο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Σίριγκου, που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας. Πηγαίνοντας πότε δεξιά και πότε αριστερά, προσπαθούσε πάντα να δίνει βοήθειες στον μπακ της πλευράς. Έτρεξε ατελείωτα χιλιόμετρα, κέρδισε φάουλ, ήταν άτυχος στην φάση του 15' και προσπάθησε να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του. Αντικαταστάθηκε από τον Σαβιόλα στο 73'. Βαθμός: 3.

Βάις: Σεληνιασμένος μπήκε ο Σλοβάκος στο ματς και μόλις στο 2' είχε σουτ εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι! Στο 12' προειδοποίησε για δεύτερη φορά την άμυνα της Παρί, όταν έκανε ένα σλάλομ από αριστερά και με το δεξί έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Σίριγκου. Τελικά στο 25' ξεφτίλισε κατά σειρά τους Μαρκίνιος και Τιάγκο Σίλβα, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1! Στην επανάληψη δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός σε καμία περίπτωση, ούτε να φτάσει τα στάνταρ της απόδοσης του πρώτου μέρους. Ο Βάις πρόσφερε ελάχιστα στον ανασταλτικό τομέα, αφήνοντας συχνά εκτεθειμένο τον μπακ της πλευράς του. Έχει πολλή ποιότητα, του λείπει η διάρκεια και η μεγαλύτερη συνέπεια στην τακτική. Βαθμός: 3.

Ντομίνγκες: Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στον ρόλο που του ανέθεσε ο Μίτσελ. Για μια ώρα παιχνιδιού πίεσε σωστά τους αντιπάλους χαφ και αμυντικούς, κράτησε με ψυχραιμία την μπάλα και άνοιγε όμορφα το παιχνίδι στους συμπαίκτες του. Μπορεί να μην απείλησε επί της ουσίας την εστία του Σίριγκου, ωστόσο η συνολική του παρουσία κρίνεται θετική. Από την στιγμή που κουράστηκε, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. Στο 60' άφησε την θέση του στον Κάμπελ. Βαθμός: 2,5.

Μήτρογλου: Έδωσε πολλές μάχες με αντίπαλο έναν κορυφαίο στόπερ όπως ο Τιάγκο Σίλβα. Δεν κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής, ωστόσο προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τους συμπαίκτες του, δίχως ιδιαίτερη επιτυχία. Και ανασταλτικά το πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο, προσφέροντας στην πίεση του Ολυμπιακού. Στην επανάληψη έδειξε σημάδια κόπωσης και δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στην άμυνα της Παρί, ούτε να κρατήσει την μπάλα. Διάθεση είχε, αλλά δεν τον "πήγε" το ματς. Βαθμός: 2.

Κάμπελ: Μπήκε αντί του Ντομίνγκες στο 60', ακριβώς την στιγμή που ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει... λάδια. Δεν κατάφερε ουσιαστικά να βρει ρυθμό και περιορίστηκε σε κάποιες ατομικές προσπάθειες επιθετικά και βοήθειες στον Μανιάτη ανασταλτικά. Βαθμός: 2.

Σαβιόλα: Ήταν άτυχος καθώς δευτερόλεπτα πριν αντικαταστήσει τον Φουστέρ, η Παρί πέτυχε το 3-1. Μετά το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει και δεν είχαν μείνει πολλά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ο Χαβιέρ, με τους περισσότερους συμπαίκτες του αποκαμωμένους από την κούραση. 

Γιαταμπαρέ: Πήρε την θέση του Βάις στο 84'.

Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού

Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού


Ένας πυγμάχος που ρίχνει νοκ-άουτ τον αντίπαλο του, ήταν ο πρωταγωνιστής στο κόρεο των οπαδών του Ολυμπιακού.
 Δείτε τι ετοίμασαν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί στην εξέδρα πριν την έναρξη του ματς με την Παρί.



Δηλωσεις μετα την αναμετρηση

Μίτσελ: «Ασυγχώρητα τρία γκολ με τον ίδιο τρόπο…»

Ακόμα δεν μπορούσε να συλλάβει ο Μίτσελ -λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν- ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε τρία γκολ με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Μίτσελ: «Ασυγχώρητα τρία γκολ με τον ίδιο τρόπο…»
Απογοητευμένος από τον τρόπο που ηττήθηκε ο Ολυμπιακός από την Παρί Σεν Ζερμέν (1-4) εμφανίστηκε ο Μίτσελ.

Μιλώντας στη NOVA μετά το παιχνίδι, ο Ισπανός στάθηκε στην εξαιρετική εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και στον αδιανόητο τρόπο με τον οποίο γκρεμίστηκε στο δεύτερο.

«Ήταν ένα πολύ σκληρό αποτέλεσμα για μας. Δεν μας άξιζε. Τα λάθη όμως πληρώνονται πολύ ακριβά σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε αρχικά ο Μίτσελ.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι «όλη η ένταση, όλη η προσοχή και όλη η συγκέντρωση του πρώτου μέρους εξαφανίστηκαν στο δεύτερο κι αυτό στοιχίζει απέναντι σε αντιπάλους τέτοιας ποιότητας», κατέληξε:

«Κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα. Δεν μπορούσαμε σε καμία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου να φανταστούμε ότι το παιχνίδι θα λήξει έτσι. Τρία γκολ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είναι κάτι ασυγχώρητο». 

 H συνεντευξη Τυπου μετα την αναμετρηση

Τα σχόλια των παικτών μας

Διαβάστε τι δήλωσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά τον αγώνα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Γιάννης Μανιάτης
«Αδικούμαστε από το αποτέλεσμα. Δεν το αξίζαμε Προσπαθήσαμε πολύ, η ομάδα προσπάθησε από το πρώτο λεπτό για να παίξει ανοιχτά και κόντρα σε μια δυνατή ομάδα.
Αν χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου το πληρώνεις. Έτσι και εμείς, πληρώσαμε την κακή αντίδραση στις στημένες φάσεις.
Στη συνέχεια νομίζω θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Ο κόσμος ήταν δίπλα μας και τον ευχαριστούμε που αναγνώρισε την προσπάθειά μας».

Γκαετάν Μπονγκ
«Σίγουρα δε αξίζαμε να ηττηθούμε με 4-1. Ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, στο κλείσιμο του ημιχρόνου θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Δεχθήκαμε τρία γκολ από στημένες φάσεις και αυτό είναι το αρνητικό της υπόθεσης.
Να συνεχίσουμε την ίδια καλή δουλειά για τη νίκη στο επόμενο ματς. Η Παρί έχει εξαιρετικά στημένα αλλά και εμείς ήμασταν αδύναμοι σε αυτό το κομμάτι. Στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτό δεν συγχωρείται.
Έπαιξα τραυματίας αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσω. Έσφιξα τα δόντια και ελπίζω να βοήθησα αν και δεν το έκανα όσο ήθελα.
Πάμε σε δύο σημαντικά ματς εκτός έδρας με Άντερλεχτ και Μπενφίκα και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο».

Βλάντιμιρ Βάις
«Πραγματικά ο κόσμος ήταν απίστευτος, από την πρώτη στιγμή κοντά μας, μας υποστήριξε με τρομερή δύναμη. Στο πρώτο γκολ για λίγο πάγωσε το γήπεδο, αλλά στη συνέχεια μας βοήθησαν οι ίδιοι να ισοφαρίσουμε, ήταν καταπληκτικοί. Το γεγονός ότι μας ενθάρρυναν μέχρι το τελευταίο λεπτό και μας επιδοκίμαζαν μας δείχνει ότι θα είναι μαζί μας μέχρι τέλους.
Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, δεν γνωρίζω πως θα αντιμετωπίσουμε τον επόμενο αγώνα. Σήμερα παίξαμε όπως είχαμε προετοιμαστεί. Θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί ακόμη και με 3-1, δε μας βγήκε σήμερα. Από εδώ και πέρα θα σκεφτούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα παιχνίδια».

Νταβίντ Φουστέρ
«Ήμασταν πάρα πολύ καλοί ως το 60-65 και πολλοί σωστοί στην τακτική μας. Μέχρι τότε, το παιχνίδι πήγαινε πολύ καλά. Μετά δυστυχώς έγινε καταστροφικό. Χάσαμε τις μονομαχίες στις στημένες φάσεις και το πληρώσαμε πολύ ακριβά. Πρέπει να πούμε όμως ότι ήμασταν και άτυχοι.
Ειδικά στο ξεκίνημα όπου είχαμε δυο δοκάρια και αρκετές φάσεις για να προηγηθούμε. Είναι πολύ βαρύ το αποτέλεσμα. Πρέπει να ξεπεράσουμε την ήττα και να παλέψουμε στη συνέχεια όλα τα παιχνίδια».





Τέλος για το παιχνίδι στο Βέλγιο με την Άντερλεχτ, είπε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε».



Πάουλο Μασάντο
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, πιέσαμε πάρα πολύ μία ομάδα με σπουδαίους παίκτες και το 1-1 στο πρώτο ημίχρονο μας αδικεί. Αξίζαμε να έχουμε πετύχει, τουλάχιστον, ένα ακόμη γκολ στο πρώτο μέρος, το οποίο θα άλλαζε εντελώς την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Από ένα σημείο και μετά η Παρί μας πίεσε πάρα πολύ και μας ανάγκασε να κάνουμε αρκετά λάθη. Δεν ήμασταν προσεκτικοί στις στημένες φάσεις και το πληρώσαμε. Η εικόνα του δεύτερου μέρους δεν οφείλεται σε λόγους φυσικής κατάστασης, αλλά οφείλεται στην ποιότητα της Παρί που βρήκε τρόπους να μας πιέσει πολύ. Για εμάς δεν τελείωσε κάτι και θα πάμε στο Βέλγιο για τη νίκη».

Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ
«Ήταν άδικο που πήγαμε στο ημίχρονο με 1-1, με ισοπαλία, διότι είχαμε τις ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να νικάμε. Κρατήσαμε την μπάλα, παίξαμε σωστά.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ διαφορετικό. Κάναμε πολλά λάθη, ειδικά στις στημένες φάσεις, αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, για να πάμε καλύτερα στο μέλλον».


Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο
«Όσο καλά και να παίζεις, με αυτές τις ομάδες δεν μπορείς να εφησυχάζεις ούτε στιγμή. Πρέπει να είσαι πάντα ψύχραιμος. Εμείς κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε».
Για το που αφιέρωσε την απόκρουση του πέναλτι, είπε: «Το αφιέρωσα στη γυναίκα μου, ένας τερματοφύλακας αυτό μόνο μπορεί να κάνει».
Για τις δυνατότητες της ομάδας, τόνισε: «Πέρα από το σκορ δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, είμαστε καλή ομάδα. Δείχνουμε ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα εκτός έδρας».

Λοράν Μπλαν«Υπήρξε διαφορά ενέργειας»

Στη διαφορά ενέργειας των δύο ομάδων από το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Λοράν Μπλαν για να δικαιολογήσει τη μεγάλη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί του Ολυμπιακού.

«Υπήρξε διαφορά ενέργειας»
Ο Γάλλος τεχνικός τόνισε πως η κούραση των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μέρος έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές Γαλλίας να το εκμεταλλευτούν και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Αναλυτικά: "Υπήρξε διαφορά ενέργειας, στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός μας πίεσε πάρα πολύ, όμως στο δεύτερο δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια να αντεπεξέλθει και αυτό το εκμεταλλευτήκαμε και κάναμε το παιχνίδι μας.

Βεβαίως, είμαι ευχαριστημένος. Εμείς δεν φοβηθήκαμε ως ομάδα. Ο Ολυμπιακός μας δημιούργησε προβλήματα στο πρώτο μέρος, όπως θα μπορούσε να το κάνει σε κάθε άλλη ομάδα στην έδρα του. Εμείς είχαμε την κατοχή της μπάλας. Είπα στους παίκτες μου να βγουν στην επανάληψη και να παίξουν όπως μπορούν και ξέρουν. Ο Ολυμπιακός "έβγαλε" πολλή ενέργεια στο πρώτο μέρος και μας πίεσε πολύ. Στο δεύτερο, όμως, έπεσε. Εμείς σταθήκαμε πολύ καλά και πήραμε το αποτέλεσμα.

Είχαμε πρόβλημα στο κέντρο στο πρώτο μέρος, γιατί ξεκινούσαμε πολύ πίσω. Ήμασταν "κομμένοι" στα δύο. Οι γραμμές ήταν μακριά. Στο δεύτερο μέρος, κλείσαμε τις γραμμές, παίξαμε πιο καλά και πήραμε αυτό που θέλαμε.

Ο Λαβέτσι έκανε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί ο Λούκας χτύπησε. Βεβαίως, όποιον και εάν βάζαμε όλοι ήταν ετοιμοπόλεμοι. Όταν έχεις ένα πάγκο με τόσους παίκτες, βάζεις όποιον είναι σε πιο καλή κατάσταση. Σε βοηθάει όταν έχεις έναν τόσο καλό και δυνατό πάγκο. Στο δεύτερο μέρος, μας βοήθησε το γεγονός πως είχαμε και βρήκαμε πιο πολλούς κενούς χώρους.

Είχα πει για τη σημασία του πρώτου ματς. Από τη στιγμή που το κερδίζουμε, το δεύτερο γίνεται πιο σημαντικό, γιατί πρέπει να πας να το κερδίσεις και αυτό. Είναι πολύ σημαντικό και σου δίνει κουράγιο το να κερδίζεις τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Εμείς κάναμε το παιχνίδι μας στην επανάληψη. Βάλαμε τα γκολ που θέλαμε και νικήσαμε.

Σίγουρα, η νίκη θα βοηθήσει ψυχολογικά. Όμως, θα προτιμούσα να είχαμε παραπάνω μέρες για ξεκούραση. Το ματς με τη Μονακό έρχεται αρκετά νωρίς. Εμείς θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο πιο καλά γίνεται.

Ποτέ δεν φταίει γενικά ένας παίκτης. Για το πρώτο μέρος, δεν έφταιγε ο Μαρκίνιος. Όλη η άμυνα ήταν οπισθοχωρημένη. Ο Ολυμπιακός πίεζε και οι γραμμές μας είχαν μεγάλη απόσταση. Απείχε πολύ η άμυνα από την επίθεση. Μην ξεχνάμε πως είναι το πρώτο παιχνίδι στην Ευρώπη. Ο Μαρκίνιος δεν έφταιγε σε κάτι. Είναι ένας παίκτης που δεν ήταν έτοιμος να παίξει 90'. Έβαλε ένα γκολ. Δεν φταίει για το τέρμα της ισοφάρισης. Είστε πολύ αυστηρός με τον ποδοσφαιριστή αυτόν.

Βλέπετε πολύ αρνητικά τους παίκτες του Ολυμπιακού. Η αμυντική γραμμή ήταν πίσω, διότι είχαμε πίεση. Στο δεύτερο μέρος, εάν δείτε και τα στατιστικά, ο Μότα απελευθερώθηκε, πήρε ευκαιρίες και έβαλε δύο γκολ".

Ιμπραΐμοβιτς: «Φανταστική ατμόσφαιρα»

Μόνο εύκολη δεν ήταν η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν, όπως τόνισε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που έκανε ειδική μνεία στην ατμόσφαιρα του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ιμπραΐμοβιτς: «Φανταστική ατμόσφαιρα»
«Υποκλίθηκε» στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ο Σουηδός φορ της Παρί Σεν Ζερμέν τόνισε πως η νίκη δεν ήρθε εύκολα, ενώ υπογράμμισε το δεδομένο, πως στόχος των πρωτευουσιάνων είναι να προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Σημασία έχει η νίκη που πήραμε. Επικρατήσαμε 4-1. Μοιάζει εύκολο, αλλά δεν ήταν. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν εκπληκτικός και είναι μεγάλο αβαντάζ για τον Ολυμπιακό. «Στόχος μας είναι να προκριθούμε στην επόμενη φάση και πήραμε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς που μας στέλνουν πιο κοντά στην πρόκριση. Αν είμαστε εμείς πρώτοι, δεν μας νοιάζει τι συμβαίνει», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μία ομάδα χρειάζεται ισορροπία για να φτάσει στις επιτυχίες. Έτσι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Δεν είμαστε σε θέση να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Είχα μιλήσει με τον Μέλμπεργκ και μου είχε πει πως όντως ο κόσμος είναι φανταστικός. Τελικά, το έζησα και εγώ αυτό και η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη».
 Τα ξενα ΜΜΕ για την αναμετρηση Ολυμπιακος-Παρι

Έτσι σχολίασαν το 4-1 της Παρί επί του Ολυμπιακού τα διεθνή ΜΜΕ:

L' Equipe: Παρί, ένα επίπεδο πάνω. Ταρακουνημένη για 45 λεπτά (1-1 στην ανάπαυλα), η Παρί πήρε τη νίκη με 4-1 επί του Ολυμπιακού με τρία γκολ με κεφαλιές από κόρνερ. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπενφίκα νίκησε την Άντερλεχτ (2-0).
 
Le Parisien: Η ευρωπαϊκή σεζόν της Παρί ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα, όπου οι Παριζιάνοι αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό. Και απέναντι σε μία ομάδα αήττητη στο ελληνικό πρωτάθλημα, η Παρί ήταν επιβλητική επικρατώντας με 4-1. Ένα αποτέλεσμα που δεν καθρεφτίζει την εικόνα του αγώνα. Στο πρώτο μέρος η Παρί βρήκε δίχτυα στη μοναδική της ευκαιρία (19' Καβάνι) ενώ ο Ολυμπιακός είχε 10 τελικές προσπάθειες και ένα γκολ (25' Βάις).
 
France Football: Η Παρί ξεκινάει δυνατά. Μεταμορφωμένη μετά το ημίχρονο, η Παρί έδειξε ρεαλισμό και κυριάρχησε απέναντι στον Ολυμπιακό (4-1). Οι Παριζιάνοι παίρνουν κεφάλι στον πρώτο όμιλο έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων από τη Μπενφίκα (2-0 την Άντερλεχτ).
 
RMC: Διπρόσωπη Παρί. Παρά την ευρεία νίκη τους, οι Παριζιάνοι είχαν ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα πριν ξυπνήσουν στο δεύτερο ημίχρονο. H ουσία επετεύχθη. Η Ευρώπη απέδειξε μία ακόμα φορά πως είναι δύσκολο να την εξημερώσεις.
 
Sport24.com: Η Παρί των δύο ημιχρόνων. Αρχικά στριμώχτηκε από τον Ολυμπιακό, στη συνέχεια η Παρί αύξησε την ταχύτητά της προς το τέλος της αναμέτρησης για να φτάσει σε μία μεγάλη επιτυχία (1-4).


Sportmediaset.it: Τέσσερα γκολ της Παρί στην Αθήνα. Χάνει πέναλτι ο Ίμπρα. Οι Παριζιάνοι έχουν πετυχημένο ντεμπούτο με 4-1 επί του Ολυμπιακού. Γκολ από Καβάνι, Τιάγκο Μότα (2) και Μαρκίνιος. Για τους Έλληνες θεαματικό γκολ από τον πρώην της Πεσκάρα, Βάις.



Gazzetta.it: Τέσσερα γκολ από την ομάδα του Μπλαν στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ως ίσος προς ίσο την Παρί αλλά η ομάδα του Μπλαν αύξησε τη διαφορά χάρη σε τρία γκολ από εκτελέσεις κόρνερ και έκλεισε με το άνετο 4-1.


ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου