ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

Τα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

01/07/2014

Γαλλία - Νιγηρία 2-0

Η Γαλλία λυτρώθηκε στο 79' από τον Πογκμπά και επικρατώντας με 2-0 της Νιγηρίας προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2014, όπου περιμένει την Γερμανία (videos)
Η Γαλλία προκρίθηκε στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου για 7η φορά στην ιστορία της, καθώς επικράτησε με 2-0 της Νιγηρίας, η οποία ήταν αξιόμαχη.
Ίσως βέβαια επειδή απλά οι Γάλλοι δεν έκαναν καλή εμφάνιση, λυτρώθηκαν όμως στο 79' από τον Πογκμπά και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Γιόμπο στις καθυστερήσεις.
Οι Αφρικανοί δεν κατάφεραν έτσι να φτάσουν στους "8" για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ επόμενος αντίπαλος για τους "μπλε" θα είναι η Γερμανία.

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Εστάντιο Νασιονάλ"

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ντεμπουσί, Βαράν, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάγ, Πογκμπά, Ματουιντί, Βαλμπουενά (94' Μουσά Σισοκό), Μπενζεμά, Ζιρού (62' Γκριεζμάν).
ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Γιόμπο, Ομέρουο, Οσανίουα, Ονάζι (59' Γκάμπριελ), Όμπι Μίκελ, Μούσα, Μόουζες (89' Νουοφόρ), Οντεμβίγκι, Εμενίκε.

Γκολ: 79' Πογκμπά, 91' αυτ. Γιόμπο
Κάρτες: 54' Ματουιντί

Το... έσωσε ο Ντεσάμπ

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ επανέφερε στην γαλλική 11άδα τον Ολιβιέ Ζιρού, έπαιξε φυσικά στην κορυφή της επίθεσης και έτσι ο Μπενζεμά ήταν αριστερό εξτρέμ. Ο Γκριεζμάν ξεκίνησε δηλαδή από τον πάγκο, ενώ στην άμυνα ο Κοσιελνί αντικατέστησε τον τραυματία, Σακό.
Μία αλλαγή στην 11άδα της Νιγηρίας σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, αναγκαστική φυσικά, με τον Βίκτορ Μόουζες που παίζει αριστερά στο κέντρο αντί του Μπαμπατούντε που έχει σπάσει το χέρι του.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό το θέαμα, κυρίως διότι η Γαλλία δεν μπορούσε να βρει λύσεις, δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και να φτάσει σε θέση βολής. Χαρακτηριστικό είναι πως υπήρχε μόνο μία καλή φάση στα πρώτα 45 λεπτά, η απόκρουση του Ενιεάμα στο δυνατό σουτ του Πογκμπά στο 22'.
Ο Γκριεζμάν μπήκε στο ματς στο 62' αντί του Ζιρού και ο Μπενζεμά πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Νιγηρία έχασε την πρώτη της ευκαιρία, με τον Οντεμβίγκι να σουτάρει από μακριά και τον Λορίς να αποκρούει.
Η επιστροφή του Μπενζεμά στην κορυφή (και η είσοδος του Γκριεζμάν) άλλαξε την εικόνα των Γάλλων και στο 70' ο άσος της Ρεάλ έχασε σπουδαία ευκαιρία. Έκανε το "ένα-δύο" με τον Γκριεζμάν, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ενιεάμα και ο τελευταίος απέκρουσε το πλασέ του, όμως η μπάλα συνέχισε να κινείται προς το τέρμα και έδιωξε ο Γιόμπο πριν την γραμμή.
Η Γαλλία είχε πάρει πλέον τον έλεγχο και το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Στο 77' το σουτ του Καμπάγ "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι, στο 79' ο Ενιεάμα απέκρουσε την κεφαλιά του Μπενζεμά, αλλά μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά έκανε κακή έξοδο και με κεφαλιά ο Πογκμπά άνοιξε το σκορ.
Ο Ενιεάμα μπορεί στο γκολ να έχει ευθύνη, είναι όμως μεγάλος τερματοφύλακας και στο 79' έκανε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Μπενζεμά και στο 84' σε σουτ του Γκριεζμάν. Δέχτηκε όμως και δεύτερο γκολ, αυτογκόλ για την ακρίβεια από τον Γιόμπο στο 91'.
Αν βγαίνει ένα συμπέρασμα, αυτό είναι πως η Γαλλία πρέπει να παίζει με Μπενζεμά κορυφή και τους Βαλμπουενά-Γκριεζμάν στα πλάγια. Λογικά αυτό δεν θα αλλάξει μέχρι το τέλος.

 

Η φάση του αγώνα

Η λύτρωση για τους Γάλλους στο 79'. Κόρνερ από τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο Βίνσεντ Ενιεάμα δεν διώχνει σωστά και ο Πολ Πογκλμπά με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για την ομάδα και μαζί τον δρόμο της πρόκρισης.


 

Ο διαιτητής

Ο Αμερικανός διαιτητής, Μαρκ Γκέιτζερ, δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος στο ματς. Έδωσε κίτρινη μόνο εκεί που έπρεπε, στο φάουλ δηλαδή του Ματουιντί στον Ονάζι, αν και θα μπορούσε να δώσει ακόμη και κόκκινη. Γενικά πολύ καλή διαιτησία.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Πολ Πογκμπά μαζί με τον Βαλμπουενά ήταν οι καλύτεροι της γαλλικής ομάδας. Η σπουδαία χρονιά με την Γιουβέντους συνεχίζεται και στο Μουντιάλ 2014, είναι επιβλητικός στο κέντρο και με το γκολ χάρισε την πρόκριση στους "μπλε".

 

Μας άρεσε

Ο Ματιέ Βαλμπουενά για ένα ακόμη ματς έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Ο τραυματισμός του Ριμπερί τον έχει απελευθερώσει. Οι επιθέσεις μοιράζονται στα πλάγια με τον Γκριεζμάν και το αποτέλεσμα δικαιώνει τον Ντεσάμπ.

 

Δεν μας άρεσε

Καλός παίκτης ο Μπλεζ Ματουιντί ή μάλλον εξαιρετικός, ένας από τους καλύτερους κεντρικούς μέσους στον πλανήτη. Ήταν όμως απρόσεκτος στο 54' και τραυμάτισε σοβαρά τον Ογκένι Ονάζι της Λάτσιο.

 

  Γαλλία - Νιγηρία 2-0 (goals)

 

 

Γερμανία - Αλγερία 2-1 (παρ.)

Η Αλγερία εντυπωσίασε, αλλά η Γερμανία νίκησε 2-1 στην παράταση και απέφυγε έναν ιστορικό αποκλεισμό. Αντίπαλος της Γαλλίας στα προημιτελικά (videos)
Η Γερμανία προκρίθηκε για 16η συνεχόμενη φορά στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς νίκησε με 2-1 την Αλγερία στην παράταση, με την κανονική διάρκεια να έχει ολοκληρωθεί χωρίς γκολ.

Οι Αλγερινοί δεν κατάφεραν να πάρουν εκδίκηση για τον αποκλεισμό του 1982 (σε όμιλο με Αυστρία και Χιλή), αλλά έκαναν εξαιρετική εμφάνιση, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που για τα δεδομένα τους απογοήτευσαν.
Τα "πάντσερ" θα αντιμετωπίσουν στον προημιτελικό του "Μαρακανά" την Γαλλία, σε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι.

 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Μπέιρα-Ρίο"

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μουστάφι (70' Κεντίρα), Μέρτεζακερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χέβεντες, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (109' Κράμερ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Γκέτσε (46' Σέρλε), Τόμας Μίλερ.
ΑΛΓΕΡΙΑ (5-4-1): Μ'Μπολχί, Μαντί, Μοστεφά, Μπελκαλέμ, Χαλίς (97' Μπουγκερά), Γκουλάμ, Λασέν, Ταϊντέρ (78' Μπραχιμί), Φεγκουλί, Σουντανί (100' Τζαμπού), Σλιμανί.

Γκολ: 92' Σέρλε, 119' Μεσούτ Εζίλ / 120' Τζαμπού
Κάρτες: 42' Χαλίς, 107' Λαμ

Κακή, αλλά στους "8" η Γερμανία

Χωρίς αλλαγές στην διάταξη η Γερμανία, αλλά με τον Μουστάφι δεξί μπακ, με πέντε στην άμυνα η Αλγερία και με πολλές αλλαγές στην 11άδα, όμως με δύο επιθετικούς, τους Σλιμανί και Σουντανί, οι οποίοι εναλλάσσονταν στην κορυφή.
Το πρώτο σουτ του ματς ήταν για τα "πάντερ" με τον Σβάινσταϊγκερ, "ξύπνησε" όμως μάλλον τις "αλεπούδες της ερήμου", οι οποίοι έβγαζαν... φωτιές στην αντεπίθεση.
Φοβερή προσπάθεια από τον Φεγκουλί στο 15', γκολ του Σλιμανί που δεν μέτρησε στο 18' και αρκετές ακόμη καλές στιγμές για τους Αλγερινούς που στο πρώτο ημίχρονο έκλεψαν την... παράσταση με την εμφάνισή τους. Δυνατοί στην άμυνα με σωστή ανάπτυξη και πάντα απειλητικοί.
Η Γερμανία είχε τις φάσεις της στο πρώτο ημίχρονο, όμως μάλλον ήταν προβληματική και ξεκίνησε το δεύτερο πιο... αποφασισμένη, με την είσοδο του Σέρλε αντί του Γκέτσε να βοηθάει στην άνοδο της απόδοσής της.
Δεν ήταν όμως εύκολο να νικήσουν τον Μ'Μπολχί, αυτός μπλόκαρε την κεφαλιά του Μουστάφι στο 49' και απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Λαμ (55'). Η Αλγερία ισορρόπησε ξανά το ματς και η Γερμανία επέστρεψε στην... μετριότητα και μάλιστα άρχισε να κινδυνεύει ξανά η εστία του Νόιερ.
Ο Τόμας Μίλερ "ξύπνησε" και κατάφερε να δημιουργήσει μία ευκαιρία και να χάσει δύο μέσα σε 4 λεπτά (79', 80' και 82'), όμως ο Ραΐς Μ'Μπολχί δεν ήταν εύκολο να νικηθεί.
Το ματς τελικά πήγε στην παράταση και μόλις στο 2ο λεπτό ο Αντρέ Σέρλε άνοιξε το σκορ για την Γερμανία με περίεργο "τακουνάκι", μετά από ασίστ φυσικά του Τόμας Μίλερ, ο οποίος γενικά ήταν όλα τα λεφτά για τα "πάντσερ" και ας άργησε να πάρει μπρος.
Η Γερμανία είχε τον έλεγχο και τελικά πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 119' με τον Μεσούτ Εζίλ, αλλά στο 121' ο Τζαμπού μείωσε για το τελικό 2-1, έτσι απλά είχε ενδιαφέρον η τελευταία φάση.

Η φάση του αγώνα

Στο δεύτερο λεπτό της παράτασης ο Αντρέ Σέρλε λυτρώνει τους Γερμανούς με ένα εντυπωσιακό γκολ. Προσπάθεια του Τόμας Μίλερ από δεξιά, 1-0 από τον άσο της Τσέλσι με εντυπωσιακό "τακουνάκι". Το αν το ήθελε πάντως δεν είναι σίγουρο.


 

Ο διαιτητής

Ο Βραζιλιάνος διαιτητής, Σάντρο Ρίσι, πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητος. Είχε μια καλή διαιτησία δηλαδή.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μέχρι το 78' δεν υπήρχε ο Τόμας Μίλερ στο γήπεδο. Και όμως είναι ο MVP. Αυτός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και η Γερμανία έπαιξε μπάλα στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του ματς. Αυτός έκανε την ασίστ για το γκολ του Αντρέ Σέρλε στο 2ο λεπτό λεπτό της παράτασης.

 

Μας άρεσε

Στο ιστορικότερο ματς της ιστορίας η Αλγερία έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Δεν φοβήθηκε ποτέ την Γερμανία, κατά διαστήματα μόνο αυτή πρόσφερε θέαμα. Κορυφαίος παίκτης ήταν φυσικά ο Ραΐς Μ'Μπολχί, ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ήταν εξαιρετικός, πολλές και εντυπωσιακές επεμβάσεις. Νικήθηκε με ένα περίεργο "τακουνάκι" στην παράταση.

 

Δεν μας άρεσε

Αδυνατούν να καταλάβουν οι περισσότεροι γιατί ο Γιόακιμ Λεβ επιμένει να παίζει με 4 κεντρικούς αμυντικούς, δηλαδή χωρίς κλασικά μπακ, αλλά με στόπερ και στα πλάγια. Κακή γενικά η Γερμανία, "ξύπνησε" όταν πήρε μπρος ο Τόμας Μίλερ, όμως ο Λεβ δεν λέει να ξυπνήσει.

  Γερμανία - Αλγερία 2-1 (highlights)




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου