ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Tα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

Tα αποτελεσματα του MUNDIAL (videos)

05/07/2014

Γαλλία - Γερμανία 0-1(video)

Ο Ματς Χούμελς άνοιξε το γκολ για την Γερμανία κόντρα στην Γαλλία
Η Γερμανία νίκησε 1-0 την Γαλλία σε έναν κακό προημιτελικό, χάρη σε γκολ του Χούμελς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ για 4η συνεχόμενη φορά
Στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2014 προκρίθηκε η Γερμανία, καθώς νίκησε με 1-0 την Γαλλία στον προημιτελικό του "Μαρακανά", χάρη σε γκολ του Ματς Χούμελς.
Το τέρμα ήρθε νωρίς (12'), τα "πάντσερ" εν συνεχεία απλά διαφύλαξαν το προβάδισμα, οι "μπλε" δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν, έκαναν κακό ματς και φυσιολογικά επήλθε ο αποκλεισμός.
Αυτό είναι το 4ο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που η Γερμανία φτάνει στα ημιτελικά, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ καμία χώρα (θα παίξει με Βραζιλία) και συνολικά η 13η φορά στην ιστορία της, ενώ η Γαλλία έμεινε στις 5.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 4 συμμετοχές σε ημιτελικά Μουντιάλ, ενώ ο Ματς Χούμελς έγινε ο τρίτος Γερμανός αμυντικός που πετυχαίνει δύο γκολ σε ένα Μουντιάλ. Το έχουν πετύχει ο Μπράιτνερ το 1974 και ο Μπρέμε το 1990.

 

 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Μαρακανά"

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ντεμπουσί, Βαράν, Σακό (71' Κοσιελνί), Εβρά, Καμπάγ (73' Ρεμί), Πογκμπά, Ματουιντί, Βαλμπουενά (85' Ζιρού), Γκριεζμάν, Μπενζεμά.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος (92' Κράμερ), Τόμας Μίλερ, Μεσούτ Εζίλ (83' Γκέτσε), Κλόζε (69' Σέρλε).

Γκολ: 12' Χούμελς
Κάρτες: 54' Κεντίρα, 80' Σβάινσταϊγκερ

Απλά διαφύλαξε το 1-0 η Γερμανία

Όπως αναμενόταν, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ επανέφερε τον Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης, μπήκε ξανά 11άδα ο Γκριεζμάν και ο Ζιρού έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Σακό ξεπέρασε τον πρόβλημά του, έτσι ήταν παρτενέρ του Βαράν στην άμυνα, με τον Κοσιελνί να επιστρέφει στον πάγκο.
Ο Γιόακιμ Λεβ τελικά έβαλε για πρώτη τον Φίλιπ Λαμ δεξί μπακ, έτσι στο κέντρο έπαιξαν μαζί Κεντίρα με Σβάινσταϊγκερ, ενώ η ομάδα είχε στράικερ, τον Μίροσλαβ Κλόζε.
Οι Γάλλοι ξεκίνησαν με περισσότερο ενθουσιασμό, έχασαν την πρώτη ευκαιρία με τον Μπενζεμά στο 7', αλλά στο 12' οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ σε μία στημένη φάση με τον Χούμελς να κάνει το 0-1 με κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Τόνι Κρόος.
Το γρήγορο γκολ αποδιοργάνωσε τους "μπλε" και τα "πάντσερ" είχαν τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Απειλήθηκαν ουσιαστικά μόνο μία φορά σε μία διπλή ευκαιρία των Γάλλων στο 34' με Βαλμπουενά και Μπενζεμά (είχε και ένα σουτ ο τελευταίος στην αγκαλιά του Νόιερ στο 44').
Στο δεύτερο 45άλεπτο η Γαλλία ξεκίνησε με... περισσότερη όρεξη, αλλά δεν είχε λύσεις, ο μόνος που έκανε μία-δύο καλές προσπάθειες ήταν ο Γκριεζμάν, αλλά αυτό δεν έφτανε και είναι χαρακτηριστικό πως σοβαρότερη ευκαίρία ήταν μία κεφαλιά του Βαράν στο 60' (μπλόκαρε ο Νόιερ).
Η Γερμανία δεν πιεζόταν και όταν γινόταν αυτό Χούμελς ή Νόιερ έδιναν την λύση. Ούτε ο Ρεμί, ούτε ο Ζιρού που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν λύσεις για του Γάλλους, οι οποίοι έκαναν απογοητευτική εμφάνιση και αποχαιρέτησαν την διοργάνωση.
Συγκίνηση της τελευταίας στιγμής, το διαγώνιο σουτ του Μπενζεμά στο 94΄... ξανά απόκρουση του Νόιερ.

 

Η φάση του αγώνα

Ματς γενικά χωρίς φάσεις, έτσι αυτή του γκολ είναι και αυτή που ξεχωρίζει στο ματς. Φάουλ του Κρόος, ο Χούμελς πιο δυνατός από τον Βαράν παίρνει την κεφαλιά και στέλνει την Γερμανία στα ημιτελικά.


 

Ο διαιτητής

Δεν ξεκίνησε καλά ο Αργεντινός διαιτητής, Νέστορ Πιτάνα, καθώς το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Χούμελς δεν έγινε ποτέ, ενώ οι Γάλλοι διαμαρτύρονται και για φάουλ του σκόρερ πριν πάρει την κεφαλιά στον Βαράν. Εν συνεχεία δεν έκανε λάθη.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ματς Χούμελς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, επέστρεψε στην 11άδα και πέτυχε το "χρυσό γκολ" με κεφαλιά σε στημένη φάση. Αμυντικά φυσικά ήταν άριστος, ενώ έγινε μόλις ο 3ος Γερμανός αμυντικός που σκοράρει δύο φορές σε Μουντιάλ (1974 Μπράιτνερ και 1990 Μπρέμε).

 

Μας άρεσε

Ο Μάνουελ Νόιερ μετά τον Χούμελς ήταν ο καλύτερος της Γερμανίας. Κλασικός Νόιερ, σταθερός, ψύχραιμος και όσες φορές χρειάστηκε έκανε την επέμβαση που έπρεπε.

 

Δεν μας άρεσε

Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν απογοητευτικός. Όπως όλοι οι Γάλλοι, αλλά ο άσος της Ρεάλ είναι αυτός που πρέπει να βάλει το γκολ και όσες φορές βρέθηκε σε θέση βολής η επιλογή του και η εκτέλεση ήταν απαράδεκτη.


Γαλλία - Γερμανία 0-1 (highlights)

 



Βραζιλία - Κολομβία 2-1(videos)

Η Βραζιλία μετά από 12 χρόνια επέστρεψε στα ημιτελικά, καθώς νίκησε με 2-1 την Κολομβία χάρη σε γκολ των κεντρικών της αμυντικών. Αντίπαλος η Γερμανία στους "4"
Στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2014 προκρίθηκε η Βραζιλία, καθώς νίκησε με 2-1 την Κολομβία και έτσι θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Γερμανία την Τρίτη στις 23:00 για μία θέση στον τελικό.
Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ, πέτυχαν τα γκολ της "σελεσάο", ενώ μείωσε ο Χάμες Ροντρίγκες με πέναλτι, το οποίο έκανε ο Ζούλιο Σέζαρ και πήρε κίτρινη κάρτα αντί για να αποβληθεί!
Όσον αφορά στον Χάμες, πέτυχε το 6ο γκολ του διοργάνωση, σκοράροντας και στο 5ο ματς, όμως έφυγε τελικά με δάκρυα στα μάτια, ανταλλάσσοντας φανέλες με τον Νταβίντ Λουίζ (οι δύο κορυφαίοι).
Στον ημιτελικό με την Γερμανία ο Νταβίντ Λουίζ θα έχει άλλον παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Τιάγκο Σίλβα συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες, φάνηκε πάντως να το επιδιώκει (για να μην χάσει τον τελικό), ενώ με πρόβλημα στην μέση αποχώρησε ο Νεϊμάρ και όπως έδειξαν οι εξετάσεις χάνει το υπόλοιπο της διοργάνωσης!
Η Βραζιλία επιστρέφει στα ημιτελικά μετά από 12 χρόνια (2002 που είχε κατακτήσει το τρόπαιο), ενώ είναι στους "4" για 11η φορά στην ιστορία της.


 

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: "Εστάντιο Καστελάο"

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Φερναντίνιο, Παουλίνιο (86' Ερνάνες), Οσκάρ, Χουλκ (83' Ραμίρες), Νειμάρ (88' Ενρίκε), Φρεντ.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σούνιγα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Κάρλος Σάντσες, Γκουαρίν, Κουαδράδο (80' Κιντέρος), Ιμπάρμπο (46' Αντριάν Ράμος), Χάμες Ροντρίγκες, Τεόφιλο Γκουτιέρες (70' Μπάκα).

Γκολ: 7' Τιάγκο Σίλβα, 68' Νταβίντ Λουίζ / 80' πέν. Χάμες Ροντρίγκες
Κάρτες: 64' Τιάγκο Σίλβα, 67' Χάμες Ροντρίγκες, 69' Γέπες, 78' Ζούλιο Σέζαρ

Με τα στόπερ στους "4"

Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι τελικά διατήρησε τον Φρεντ στην κορυφή της επίθεσης και μοναδική του αλλαγή ήταν ο Μάικον ως δεξί μπακ αντί του Ντάνι Άλβες. Ο Χοσέ Πέκερμαν από την άλλη έπαιξε όπως στην πρεμιέρα με την Ελλάδα, με 4-5-1, κορυφή ο Τεόφιλο Γκουτιέρες, στα πλάγια Κουαδράρο και Ιμπάρμπο, ενώ μόνη αλλαγή ήταν στο κέντρο ο Γκουαρίν αντί του Αγκιλάρ.
Η Βραζιλία ευτύχησε στην πρώτη καλή φάση να ανοίξει το σκορ, με τον Τιάγκο Σίλβα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά με τον αριστερό μηρό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ, ενώ ο Κάρλος Σάντσες ήταν αυτός που τον έχασε στο μαρκάρισμα.
Η ποιότητα της Κολομβίας, αλλά φυσικά και η ανάγκη πλέον για γκολ, έκαναν την Βραζιλία να παίζει καλά, επειδή ακριβώς ο αντίπαλος της έδωσε χώρο. Φάσεις μεγάλες δεν έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, αν και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, ενώ αυτός που δεν... φάνηκε ήταν ο Νεϊμάρ.
Η Κολομβία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο πιο επιθετική, με τον Αντριάν Ράμος να παίρνει την θέση του Ιμπάρμπο και το 4-5-1 να γίνεται 4-4-2.
Δεν κατάφερε όμως να βρει λύσεις, καθώς από την μία ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε ότι μπορούσε, αλλά έτρωγε και πολύ... ξύλο, ενώ από την άλλη το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Βραζιλιάνων ήταν εξαιρετικό.
Είναι άλλωστε τα δύο καλύτερα στόπερ στον κόσμο, ενώ μετά τον Τιάγκο Σίλβα ήταν η σειρά και το Νταβίντ Λουίζ στο 68' να σκοράρει και να κάνει το 2-0 με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από κάτι περισσότερο από 30 μέτρα απόσταση.
Οι Κολομβιανοί δεν σταμάτησαν να πιστεύουν και στο 78' κέρδισαν πέναλτι με τον Κάρλος Μπάκα να ανατρέπεται από τον Ζούλιο Σέζαρ (κακώς δεν αποβλήθηκε) και τον Χάμες Ροντρίγκες από τα 11 βήματα να μειώνει σε 2-1 με το 6ο γκολ του στην διοργάνωση.
Κέρδισαν αρκετά κόρνερ μέχρι το τέλος, έκλεισαν τους Βραζιλιάνους στο δικό τους μισό, αλλά χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση.

 

Η φάση του αγώνα

Η φαουλάρα του Νταβίντ Λουίζ για 2-0. Φταίει βέβαια και Νταβίντ Οσπίνα, ήταν μάλιστα το πρώτο γκολ της Βραζιλίας με φάουλ σε Μουντιάλ μετά από αυτό του Ροναλντίνιο το 2002 κόντρα στην Αγγλία.


 

Ο διαιτητής

Ο Ισπανός διαιτητής, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο,  επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι και θα μπορούσε να έχει δώσει αρκετές κίτρινες κάρτες στους Βραζιλιάνους για τα φάουλ τους στον Χάμες Ροντρίγκες. Επίσης έπρεπε νωρίτερα να έχει δώσει κίτρινη στον Τιάγκο Σίλβα και φυσικά στο πέναλτι έπρεπε να έχει αποβάλει τον Ζούλιο Σέζαρ.

 

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Νταβίντ Λουίζ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με φάουλ, κάνοντας το 2-0. Αμυντικά ήταν εξαιρετικός και γενικότερα ήταν ο καλύτερος της Βραζιλίας και της αναμέτρησης.

 

Μας άρεσε

Πάντα μας αρέσει ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο καλύτερος της Κολομβίας, για 5ο ματς στο Μουντιάλ ήταν εξαιρετικός, έβγαλε την πάσα για το πέναλτι που κέρδισε ο Μπάκα, σκόραρε φτάνοντας τα 6 γκολ στην διοργάνωση (σκόραρε και στα 5 ματς!), ενώ γενικά έφαγε... πολύ ξύλο, ήταν πολλές φορές ο μόνος τρόπος για τον σταματήσουν οι αντίπαλοι!


 

Δεν μας άρεσε

Συγκινητικός ο Νταβίντ Οσπίνα, συνέχισε να παίζει παρά τις ενοχλήσεις, αλλά κόστισε στην ομάδα του, καθώς στο 2-0 φυσικά φταίει στο φάουλ του Νταβίντ Λουίζ. Φταίει και ο Χοσέ Πέκερμαν που δεν έκανε αλλαγή τερματοφύλακα από νωρίς.

 

Βραζιλία - Κολομβία 2-1 (highlights)




ALEX WEB RADIO/TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου