ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Καντού - Ολυμπιακός 64-63

Καντού - Ολυμπιακός 64-63

Δεύτερη ήττα στο τέλος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε με 64-63 από την Καντού στην Ιταλία, έχοντας για μοιραίο παίκτη τον Χάινς, ο οποίος αστόχησε εις διπλούν.
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την τρίτη του ήττα στη φετινή Euroleague, καθώς έχασε με 64-63 στην Ιταλία από την Καντού. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι δευτερόλεπτα πριν τέλος της αναμέτρησης, για δεύτερη σερί φορά φέτος στη διοργάνωση, καθώς ο Σερμαντίνι με βολή "έγραψε" το τελικό σκορ, με τον Χάινς να είναι ο μοιραίος παίκτης για τους Πειραιώτες, καθώς αστόχησε στις δύο τελευταίες επιθέσεις. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και άξιζαν τη νίκη, αλλά πλήρωσαν τα "κενά" τους διαστήματα. Πλέον, τα πράγματα για την ελληνική ομάδα δυσκολεύουν στον όμιλο, καθώς μετράει μόλις μία νίκη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Euroleague. Μία πικρή ήττα, με βάση τον τρόπο που ήρθε, αλλά θα πρέπει να ξεπεραστεί.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε "ζεστός" στα τρίποντα, αλλά στη συνέχεια χάλασε το ποσοστό του (7/19τρ), ενώ δεν κατάφερε να ελένξει τον έλεγχο του αγώνα, μη έχοντας την απαραίτητη διάρκεια στα καλά του διαστήματα. Ο συσχετισμός ασίστ-λαθών ήταν αρνητικός για τους Πειραιώτες, καθώς έδωσαν μόλις 8 ασίστ, ενώ είχαν 13εις κακές επιλογές. Κορυφαίος παίκτης -μακράν- για τους ερυθρόλευκους ο Σπανούλης (23π), "μπόμπερ" ο Κέσελ (3/5τρ), αλλά οι υπόλοιποι παίκτες κινήθηκαν σε... ρηχά νερά.

Ο Κέσελ πήρε το όπλο του

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα του τους Σπανούλη, Κατσίβελη, Κέσελ, Άντιτς και Παπαδόπουλο, με τον Μάρκο να ανοίγει το σκορ με τρίποντο από την κορυφή της ρακέτας (0-3). Ο Red-Bill ήταν εύστοχος στις βολές που κέρδισε, αλλά ο Μαρικιοσβίλι με προσωπικούς πόντους φρόντιζε να κρατάει κοντά στο σκορ την Καντού (4-5). Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια ήταν νευρικοί και άστοχοι στην επίθεση, παίζοντας δίχως καθαρό μυαλό, δίνοντας την ευκαιρία στους Ιταλούς να προσπεράσουν στο 5', χάρη σε "βόμβα" από την περιφέρεια του Λίνεν (7-5).

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σέρβος "μπόμπερ" των Πειραιωτών, ο οποίος ξεκίνησε να... πυροβολεί, μαζί με τον Κατσίβελη. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 8-0 καταφέρνοντας στο 7' να φτάσει στο +5 (9-14), χάρη σε δύο τρίποντα από τους Κέσελ-"Μήτσο" και μακρινό σουτ από τον Μάρκο, αναγκάζοντας τους Ιταλούς να πάρουν εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Οι γηπεδούχοι, σε εκείνο το σημείο, ξεκίνησαν να πιέζουν στην άμυνα, έκαναν φάουλ, αλλά ο Γκετσεβίτσιους δεν είχε πρόβλημα από τις βολές γράφοντας το 11-16 στο 9', με την ερυθρόλευκη πεντάδα να έχει ήδη φρεσκαριστεί συν τους Λούκας, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Χάινς, με το σκορ της πρώτης περιόδου να βρίσκει τους Πειραιώτες στο +4 (12-16).

Μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διαφορά

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να πυροβολεί από την περιφέρεια με τον Γκετσεβίτσιους (12-19), με τους φιλοξενούμενους να μετρούν ήδη 4/7 τρίποντα στο ματς. Ο Κατσίβελης με ένα γρήγορο λέι-απ στη συνέχεια διατήρησε την ομάδα του στο +7 (14-21) στο 12', αλλά εκεί για περίπου δύο λεπτά "κόλλησαν" στο σκορ οι ερυθρόλευκοι, με την Καντού να "ροκανίζει" την διαφορά (18-21) με τους Μπαζίλε και Σκέσιτς. Σε εκείνο το σημείο, όμως, αντέδρασαν οι Πειραιώτες πρώτα με τέσσερις σερί πόντους του Χάινς και βολές του Παπανικολάου, κάνοντας ένα σερί 6-0 και ανεβάζοντας την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της, στο +9 (18-27) στο 15'.


Οι Ιταλοί, όμως, δεν τα παράτησαν, βρήκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι και με ένα δικό τους γρήγορο 6-0 σερί μείωσαν σε 24-28 στο 17'. Ο Σπανούλης στη συνέχεια αναλώθηκε σε λάθη, αλλά σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση στην επίθεση ο Λούκας, ο οποίος με δύο ψύχραιμα τζαμπ-σουτ στη σειρά διατηρούσε το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό στο +6 (26-32) στο 18'. Ο Red-Bill στη συνέχεια πήρε τα πάνω του με μία από τις χαρακτηριστικές του διεισδύσεις, "γράφοντας" το 27-34 ένα λεπτό πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, αλλά η Καντού πρόλαβε να μειώσει στο τρίποντο με τον Μπαζίλε. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται δίκαια με 31-34, αλλά η διαφορά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη για τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς αν ήταν λίγο περισσότερο προσεκτικοί στην άμυνα.


 
Το "ερυθρόλευκο" μπλακ-άουτ και η επιστροφή με Σπανούλη και Λάζο

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοιμπήκαν στο παιχνίδι έχοντας στη πεντάδα τους Κατσίβελη, Γκετσεβίτσιους, Κέσελ, Άντιτς και Χάινς, με τον Μίτσοφ να μειώνει στον πόντο (33-34). Ο Μαρτίνας με σουτ έφερε τον Ολυμπιακό στο +3 (33-36), αλλά ο Ματζαρίνο με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα (36-36), με την ιταλική κερκίδα να παίρνει "φωτιά". Το επί μέρους σκορ της Καντού έφτασε το 7-2 στο 23', με τους γηπεδούχους να παίρνουν μετά από πολύ ώρα το προβάδισμα στο σκορ (38-36) και τους Πειραιώτες να αναλώνονται σε λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση, παρουσιάζοντας σημάδια χαλάρωσης στην άμυνα, αλλά και το... καθιερωμένο φετινό "ερυθρόλευκο" μπλακ-άουτ.. Ο Σερμαντίνι, στη συνέχεια, έφτασε το σερί της ομάδας του στο 7-0, "γράφοντας" το 40-36, αναγκάζοντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να παίρνει εσπευσμένα τάιμ-άουτ στο 24'.

Ο "Ντούντα" έβαλε τις φωνές τους παίκτες του και προσπάθησε να τους αφυπνίσει, αλλάζοντας, παράλληλα, την πεντάδα του, ρίχνοντας στη μάχη ξανά τους Σπανούλη και Παπαδόπουλο, αντί των Κατσίβελη και Χάινς. Η έλλειψη ψυχολογίας, όμως, ήταν φανερή στους ερυθρόλευκους στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, καθώς ο Άντιτς αστόχησε σε δύο βολές, ενώ ο Μαρκονάτο έφερε την Καντού στο +6 (42-36), με τους Ιταλούς να έχουν ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα. Ο Red-Bill με ένα προσωπικό καλάθι έδωσε... ανάσα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Μαρκονάτο και πάλι "έγραψε" το 44-38 στο 25'. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, σε εκείνο το σημείο ξεκίνησαν μία προσπάθεια ώστε να επιστρέψουν στο ματς και το κατάφεραν, καθώς με καλάθι του Λάζαρου, διείσδυση του αρχηγού και με ένα ακόμη τρίποντο στο ματς από τον Κέσελ, τα παλικάρια του Ίβκοβιτς έφεραν το σκορ στα ίσα (45-45) στο 28', έχοντας ένα επί μέρους σκορ 7-1. Οι Πειραιώτες με βολές του Βασίλη πήραν και πάλι το προβάδισμα (45-47) στο 29', ενώ με ένα υπέροχο "χουκ" του Έλληνα σέντερ η τρίτη περίοδο  βρήκε την ελληνική ομάδα να προηγείται με 49-45, μετρώντας συνολικά επί μέρους σκορ 12-1.

Μοιραίος στο τέλος ο Χάινς

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αυξήσει την διαφορά ώστε να φτάσει στη νίκη, έχοντας για ηγέτη του τον Σπανούλη. Ο Red-Bill σημείωσε τους έξι πρώτους πόντους της ομάδας του στην 4η περίοδο, πρώτα με τρίποντο και στη συνέχεια με τρεις σερί βολές, φέρνοντας τους Πειραιώτες στο +6 (49-55) στο 32'. Στη συνέχεια, όμως, οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι στην επίθεση, ο αρχηγός έκανε νέο λάθος στο ματς και η Καντού μπήκε πάλι μέσα στο παιχνίδι, καθώς με ένα ακόμη δικό της σερί έφερε πρώτα το σκορ στα ίσα (55-55) με τον Σκέσιτς, ενώ πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Μαρκιοσβίλι (57-55), τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη ενός αγώνα που εξελισσόταν σε... θρίλερ. Οι ερυθρόλευκοι φρόντιζαν να δίνουν συνέχεια τη μπάλα στα σίγουρα χέρια του Σπανούλη, ο οποίος με ένα μακρινό τζαμπ σουτ ισοφάρισε σε 57-57, αλλά ξανά ο Μαρκοσβίλι βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι (59-57) στα 3' πριν το τέλος.

Η κάθε επίθεση, πλέον, ήταν κρίσιμη, αλλά ο ψύχραιμος Red-Bill με ένα αποφασιστικό τρίποντο έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (59-60) στα 2'.22' πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Ο Χάινς, ο οποίος αντιμετώπισε πριν το παιχνίδι ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού δεν έδειχνε σε καλή κατάσταση και ο Λάζος τον αντικατέστησε, με τον Μαρκονάτο στη συνέχεια να είναι εύστοχος στις βολές. Ο Γκετσεβίτσιους, ακολούθως, είχε 1/2 στο 1' 48'' πριν το τέλος, με τις δύο ομάδες να είναι στα ίσα (61-61) και την αγωνία στο αποκορύφωμα της. Στα 60'' ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος είχε επανέλθει στο ματς, έχασε ένα εύκολο καλάθι κάτω από την ρακέτα, με τον Λίνεν στη συνέχεια να κάνει το σκορ 63-61 στα 44''. Ο Βασίλης έχοντας καθαρό μυαλό και δίχως να ακούει τις χιλιάδες φωνές που τον αποδοκίμαζαν, με βολές έφερε το σκορ στα ίσα (63-63).

 Η ουσία, όμως, ολόκληρου του αγώνα σημειώθηκε στα τελευταία 7''. Ο Σερμαντίνι ευστόχησε στη πρώτη βολή, αλλά αστόχησε στη δεύτερη, με τον Χάινς να παίρνει το ριμπάουντ. Ο Αμερικανός σέντερ έτρεξε γρήγορα στον αιφνιδιασμό, δεν έδωσε τη μπάλα σε άλλο συμπαίκτη του και επέλεξε ριψοκίνδυνα να πάει μόνος του στο αντίπαλο καλάθι, μαρκαριζόμενος από δύο "Ιταλούς" και τον πανύψηλο Γεωργιανό σέντερ (2.16μ), με αποτέλεσμα το λέι-απ που δοκίμασε να βρει στεφάνη, καθώς δεν είχε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να σκοράρει. Μία κακή επιλογή από τον παίκτη, την οποία πλήρωσε στο τέλος η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά για να τον δικαιολογήσουμε θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Κάιλ δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, λόγω της θλάσης που είχε στον ώμο. Αν ήταν απολύτως υγιής θα μπορούσε, ίσως, να κάρφωνε την μπάλα, αλλά... σημασία έχει το αποτέλεσμα και ο Ολυμπιακός έχασε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 31-34, 49-45, 64-63

Ανά δεκάλεπτο: 12-16, 19-18, 14-15, 19-14

Καντού (Τριντσιέρι): Λάιτι, Μίτσοφ 2, Σκέκιτς 8, Μαρκοϊσβίλι 8, Λιούνεν 12(2), Μαρκονάτο 10, Ματζαρίνο 6(1), Σερμαντίνι 8, Τσιντσιαρίνι 5, Μπαζίλε 5(1).

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λούκας 4, Άντιτς 1, Σπανούλης 23(2), Κέσελ 11(3), Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους 8(1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 3, Κατσίβελης 5(1).

Αναλυτικά τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού στο ματς:



Aναλυτικά τα στατιστικά των παικτών της Καντού στο ματς:



Αναλυτικά τα στατιστικά των δύο ομάδων στο ματς:



Δείτε βίντεο με τα κυριότερα στιγμιότυπα του αγώνα:

Best Moments: Bennet Cantu-Olympiacos by Euroleague_Basketball

www.redplanet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου