ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο Σπανούλης δεν έφθανε

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
9/11/11

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας πολύ σπουδαίος παίκτης, αλλά στον φετινό Ολυμπιακό ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Κάτι που φάνηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ντέσιο, οπού ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 64-63 από την Καντούθ, παρά την συγκλονιστική εμφάνιση του αρχηγού του, ο οποίος σημείωσε 13 από τους 14 πόντους της ομάδας στην τελευταία περίοδο! Ωστόσο η τελευταία επίθεση (κακώς) πήγε στα χέρια του (επηρεασμένου από τον τραυματισμό του στον ώμο) Χάινς, ο οποίος αστόχησε κι έτσι η ομάδα του Πειραιά γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια. Πλέον χρειάζεται πάση θυσία την νίκη την επόμενη εβδομάδα απέναντι στην Νανσί για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Ζεστός» ο Κέσελ

Ο Ίβκοβιτς ξεκίνησε με τους Κατυσίβελη, Σπανούλη, Κέσελ, Άντιτς, Παπαδόπουλο και είδε τον Μάρκο Κέσελ να αποδίδει πολύ κα;λά, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στην Βιτόρια. Ο Σέρβος σμολ φόργουορντ σημείωσε τους οκτώ από τους πρώτους 14 πόντους των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι μετά το 9-11 του 5ου λεπτού, είχαν σταθερά το προβάδισμα. Ο βασικός λόγος γι' αυτό είχε να κάνει με την ευστοχία τους πίσω από τα 6,75, καθώς ως το τέλος της εναρκτήριας περιόδου μέτρησαν 3/6 τρίποντα, την στιγμή που είχαν μόλις 1/7 δίποντα!

Πλασματική η διαφορά

Έτσι προηγήθηκαν με 12-16 και στην συνέχεια διεύρυναν το πλεονέκτημα τους, έστω κι αν ο Κέσελ δεν συνέχισε σε ανάλογους ρυθμούς. Ωστόσο ο Κώστας Παπανικολάου έδωσε μεγάλη ενέργεια ερχόμενος από τον πάγκο, όπως και ο Κειλίν Λούκας. Μάλιστα με βολές του «Παπ» το σκορ έγινε 18-27 στο 15', αλλά ενώ ο Ολυμπιακός ήταν φανερά καλύτερος, μερικές στιγμές έλλειψης συγκέντρωσης προς το τέλος του ημιχρόνου, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μειώσουν τη διαφορά. Με τρίποντο του Μπαζίλε λίγο πριν την εκπνοή πήγαν στα αποδυτήρια πίσω με 31-34, ενώ η διαφορά θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη.

Το «ξύπνημα» του Σπανούλη

Το πιο άσχημο είναι ότι οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το τρίτο δεκάλεπτο, με πολύ κακή άμυνα ιδίως στη ρακέτα από τους Χάϊνς-Παπαδόπουλο. Ως αποτέλεσμα ο Σερμαντίνι και στη συνέχεια ο Μαρκονάτο με συνεχή καρφώματα (!) οδήγησαν την Καντού σε ένα σερί 9-0 που την έφερε μπροστά με 42-36 στο 24'. Κάπου εκεί ο Σπανούλης πήρε την υπόθεση προσωπικά και με ατομικές ενέργειες, βοήθησε την ομάδα του να ανακάμψει. Ο «Kill Bill» με τέσσερις πόντους και μια ασίστ, ήταν ο ηγέτης σε ένα σερί εννέα πόντων που έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά με 45-49 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Απελπιστικά μόνος

Ο Σπανούλης συνέχισε σε ανάλογους ρυθμούς στην τελευταία περίοδο, στην οποία ξεκίνησε με ένα τρίποντο και με τρεις εύστοχες βολές, ανεβάζοντας την διαφορά στο 49-55. Ακολούθως, όμως, οι παίκτες του Ίβκοβιτς παρουσίασαν ένα από τα γνωστά κενά διαστήματα τους στην άμυνα, με συνέπεια οι Ιταλοί να σημειώσουν οκτώ αναπάντητους πόντους και να περάσουν μπροστά με 57-55. Ο Σπανούλης, όμως, ήταν και πάλι εκεί. Συνέχισε να σκοράρει όλους τους πόντους της ομάδας και με δικό του τρίποντο πήρε το προβάδισμα με 59-60 στο 38!
Το τελευταίο δίλεπτο είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Μετά από δύο βολές του Μαρκονάτο και μια του Γκετσεβίτσιους που έφεραν το σκορ ισόπαλο στο 61-61, ακολούθησαν διαδοχικά άστοχα σουτ μέχρι που ο Λίνεν στα 40» έκανε το 63-61 με ένα λέι-απ. Στα 26» ο Σπανούλης για μια ακόμη φορά πήρε την επίθεση πάνω του και μετά το φάουλ που κέρδισε έφερε το ματς στα ίσια. Στην τελευταία επίθεση, ο Ολυμπιακός έδειξε τελείως αδιάβαστος. Ούτε πίεσε για να κλέψει τη μπάλα, ούτε έκανε γρήγορα φάουλ. Στα 7» ο Πελεκάνος έστειλε τη γραμμή τον Σερμαντίνι, ο οποίος με ½ βολές έγραψε το τελικό 64-63. Στην τελευταία φάση αντί η μπάλα να πάει στα χέρια του Σπανούλη, ο Χάινς έκανε ένα «κόουστ του κόουστ», χάνοντας το λέι-απ. Κρίμα για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος φάνηκε απελπιστικά μόνος του.

ΚΑΝΤΟΥ (Τριντσιάνι): Λάιτι, Μίτσοφ 2, Σκέκιτς 8, Μαρκοισβίλι 8, Λίνεν 12 (2), Μαρκονάτο 10, Ματζαρίνο 6 (1), Σερμαντίνι 8, Τσιντσαρίνι 5 , Μπαζίλε 5 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ίβκοβιτς): Χάινς 4, Λούκας 4, Άντιτς 1, Σπανούλης 23 (2), Κέσελ 11 (3), Πελεκάνος, Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους 8 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου 3, Κατσίβελης 5।

www.olympiacos24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου