ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σάντος: «Ευχάριστος πονοκέφαλος»

Σάντος: «Ευχάριστος πονοκέφαλος»

10/11/2011 Τον ευχάριστο πονοκέφαλο που του «προκαλεί» η πληθώρα επιλογών εκμυστηρεύτηκε ο Φερνάντο Σάντος. Μιλώντας μια μέρα πριν το φιλικό Ελλάδα-Ρωσία, επισήμανε ότι κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στο ρόστερ εν όψει Euro 2012 ενώ υπενθύμισε ότι επιτρέπονται τα λάθη αφού μέσα από τέτοια θα βελτιωθεί και θα ωριμάσει η Εθνική ομάδα.

Αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, σχολίασε: «Είμαι ικανοποιημένος που πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο να περάσουμε στο Euro 2012. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο από ψυχολογικής πλευράς. Τελείωσε ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος. Αυτός της προετοιμασίας για την τελική φάση. Σκοπός μας είναι να είμαστε έτοιμοι όταν θα φτάσουν τα επίσημα παιχνίδια της διοργάνωσης. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα έτσι ώστε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο σαν ομάδα. Έχω πει ήδη στους παίκτες μου τι πρέπει να κάνουμε αμυντικά και επιθετικά αλλά και στις μεταβιβάσεις. Θα δουλέψουμε πολύ στις προπονήσεις, θα τα δούμε και στα φιλικά. Είπα στους ποδοσφαιριστές μου πως δεν με ενδιαφέρει να γίνουν λάθη, θα γίνουν λάθη και θα τα διορθώσουμε. Η ομάδα μπορεί να ωριμάσει μόνο μέσα από τα λάθη.

Για το κλειδί της επιτυχίας, ανέφερε: «Αυτό είναι το πολύ καλό κλίμα. Είμαι σίγουρος ότι θα διατηρηθεί και στο μέλλον. Είναι αλήθεια ότι έχουμε δημιουργήσει μια πραγματική οικογένεια εκτός αγωνιστικού χώρου. Αυτό το αντιλαμβάνονται καλύτερα οι νέοι παίκτες που έρχονται στην οικογένεια. Θα πρέπει βέβαια να το σέβονται και για να αποτελέσουν μέλος της θα πρέπει να το θέλουν πραγματικά,. Είναι ευχάριστος πονοκέφαλος οι πολλές επιλογές και ότι έχω να διαλέξω ανάμεσα σε πολλούς παίκτες. Κάποιοι θα πρέπει να μείνουν έξω από την τελική λίστα. Μπορεί κάποιοι να απογοητευτούν, αλλά θα ξέρουν ότι ο προπονητής του πήρε την απόφαση καθαρά με αγωνιστικά κριτήρια. Έχω αποδείξει ότι οι κλήσεις μου είναι πάντα συνειδητές και γίνονται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το αήττητο σερί 15 αγώνων που «τρέχει» η Εθνική δεν είναι κάτι που απασχολεί τον ίδιο ή τους διεθνείς: «Για να κρατήσουμε το αήττητο θα μπορούσαμε να παίξουμε με ομάδες τύπου Λιχτενστάιν ή Λουξεμβούργου. Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε αυτές τις ομάδες. Εμείς επιλέξαμε την Ρωσία ενώ το δεύτερο φιλικό δεν κύλησε όπως θα θέλαμε αναφορικά με τον αντίπαλο (σ.σ. γίνονταν συζητήσεις με την Γαλλία, αλλά τελικά έκλεισε με τη Ρουμανία). Αναζητούσαμε κάποιον που να έχει προκριθεί στο Euro ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες την τελική φάση».

Για την παρουσία πολλών αριστεροπόδαρων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ: «Εγώ θέλω καλούς ποδοσφαιριστές. Είτε έχουν καλό δεξί, είτε αριστερό, αρκεί να έχουν και τα δύο πόδια (σ.σ. αργότερα, χαριτολογώντας, εξήγησε ότι εννοεί να είναι αρτιμελείς). Είναι πολύ ευχάριστο που έχουμε μια ευρεία γκάμα επιλογών για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις όταν θα φτάσει η ώρα της τελικής λίστας. Είμαστε ακόμα μακριά από αυτή την στιγμή και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μέχρι τότε».

www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου