ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η έκπληξη του αιώνα από τη Μηχανιώνα (video)

Η έκπληξη του αιώνα από τη Μηχανιώνα (video)

10/11/2011

Στις 10 Νοεμβρίου 1998 νιώσαμε έστω και για λίγο ότι γίναμε… Αγγλία ποδοσφαιρικά. Αιτία, η πρόκριση-έκπληξη του Ποσειδώνα Μηχανιώνας επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο.
Η έκπληξη του αιώνα από τη Μηχανιώνα (BINTEO)
Ο παντελώς άγνωστος τότε, Σάκης Πρίττας, είδε ξαφνικά τον εαυτό του να γίνεται θέμα στα δελτία ειδήσεων και πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες! Η μεγάλη έκπληξη είχε δράστη τον νυν άσο του Άρη, ο οποίος τότε ήταν μόλις 20 ετών, είχε ακόμα μακρύ μαλλί και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ομάδα της Μηχανιώνας. Και το γκολ που πέτυχε σαν σήμερα κόντρα στην ΑΕΚ, έπαιξε σίγουρα τον ρόλο του ώστε ο παντελώς άγνωστος (τότε) επιθετικός (τότε) να κάνει την αξιόλογη καριέρα που όλοι πλέον γνωρίζουμε και η οποία κορυφώθηκε με την κλήση του στην 23άδα του περσινού Μουντιάλ.

Το γκολ του Πρίττα αποδείχθηκε αρκετό για τη νίκη του Ποσειδώνα με 1-0 και την πρόκριση, μια και εκείνη τη χρονιά το Κύπελλο διεξήχθη για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια με νοκ άουτ αγώνες στους πρώτους γύρους (μέχρι τα προημιτελικά). Μάλιστα, οι επελάσεις του Τσορακλίδη και η δραστηριότητα του Πρίττα ταλαιπώρησαν τους αμυντικούς της ΑΕΚ και δημιούργησαν προϋποθέσεις για να προσλάβει η νίκη του Ποσειδώνα ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις!

Όσο για την ΑΕΚ; Αν και δεν κατέβασε αναπληρωματικούς (μόνο ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν ουσιαστικά απών), πλήρωσε ακριβά το τίμημα της υποτίμησης του αντιπάλου. Και δέχθηκε ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα, τρεις μέρες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, αλλά και τον αποκλεισμό από τη Φίτεσε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Χωρίς προπονητή (ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος ήταν υπηρεσιακός, μετά την απομάκρυνση του Σέρβου Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς), με αρκετούς παίκτες αμφιβόλου αξίας και το διοικητικό πρόβλημα να διογκώνεται, το μέλλον της “Ένωσης” φάνταζε αβέβαιο.

Η νίκη του Ποσειδώνα, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ελλάδα και έδωσε έμπνευση για συνθήματα που λοιδωρούσαν την ΑΕΚ ως θύμα της… έκπληξης του αιώνα . Και φυσικά, παραμένει η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της ομάδας της Μηχανιώνας, η οποία μετέχει σήμερα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης.

Ποσειδών Μηχανιώνας - ΑΕΚ 1-0
(31’ Πρίττας)

Ποσειδών Μηχανιώνας (Στράτος Βουτσακέλης): Καρατζιοβαλής, Ντιμτσούδης, Αναστασόπουλος, Φυντανίδης (90’ Φράγκος), Ζαρφειάδης, Νάιντος, Νόβι, Αβραμίδης (84’ Κυριαζίδης), Πρίττας, Πεκρίδης, Τσορακλίδης (74’ Χαιρόπουλος).

ΑΕΚ (Τάκης Καραγκιοζόπουλος): Ατματσίδης, Κοπιτσής, Κασάπης, Μπαμπούνσκι, Καλιτζάκης (46’ Κεφαλάς), Κατσαβός (63’ Λάκης), Ζήκος, Σαβέβσκι, Μαλαδένης, Σέμπουε (46’ Ίλιεφ), Δώνης.
 


Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου